Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cole86
senior tag
Köszönöm mindenkitől az infókat, sokat segitettetek.. LG LM42 620s lesz belőle.
Akit érdekel még tudok LG LM42 620S tipusból 159 ért 2év hivatalos kiskeren keresztüli LG garanciával új bontatlan készülékeket ingyenes budapesti kiszállitással!!
(boltos ismerős
) PM-ben részletek.
-
törölt tag
válasz
Cole86 #13993 üzenetére
Akárhány belépő Samsung aktív 3D-s elcédét láttam, egyiket sem tudtam a brutális vibrálás miatt 1 percnél tovább nézni. Akkor még ott van a crosstalk, stb. Ha valakit ezek nem zavarnak, akkor OK, de szvsz inkább nézek felezett felbontást, de nagyságrendekkel nyugodtabb képet aktív társánál. Bár én továbbra sem látom értelmét tévén 3D-zni, anyag sincs hozzá..
-
torma1981
veterán
válasz
Cole86 #13993 üzenetére
Szerintem a 3d mindkettőnél ugyan az. Mármint az aktív, passzívnál. Persze a jobb Samsungoknál jobb a kép is, de nem hiszem hogy azon múlna mennyire jön ki a képből. A filmtől függ. Pl a 6-os samsung Lg 620/660.
Szerintem. Az Lg demoknál is nagyon látványos a kijövős részek. De hát az direkt erre csinálták. Sajnos a filmek már nem ennyire látványosak.
-
Cole86
senior tag
válasz
#75912448 #13992 üzenetére
köszi az infókat.
úgy tudom az edge lednél para, a lid lednél ami a tv közepén van ott elég fasza minden téren.. csak hát vastag a tv tőle eléggé..
szerk :
Amúgy miért ilyen gyatra a 3d ? mert olcsó kategória?
Lg 3dje meg még annyira sem ütős, max kitüremkedik 1 pöppet..
-
Cole86
senior tag
válasz
#34784256 #13990 üzenetére
Ez azért már meggyőzőbb
Mi is sokat nézegettünk..
Samsungban a 6030 as fasza, mivel 6os képcső ,de nem egde led, hanem középső, igy jobb a feketéje és a szinek.. viszont vastag mint 1 disznó.. jah és nincs felhősödés sem egyáltalán..
E 2 tv között valahogy ez jött ki nyertesen, bár szerintem a samsung aktiv 3dje sokkal látványosabb, nem?
-
törölt tag
válasz
Cole86 #13987 üzenetére
Nem láttam még felhősödést, bár nem is figyeltem.
Én is használom TV-nek is, meg filmezni is, a beépített médialejátszója eddig mindennel elboldogult, beleértve a 25GB-s 3D-s filmeket is. Wifi-n keresztül is sikerült rávennem, hogy lejátsza a filmeket a laptopról, ha ez számít valamit. LCD-khez képest nagyon jó TV ez, sokat megnéztem és aminek ennél szebb volt a képe az háromszor ennyibe került (nem emlékszem a tipusra, de valami ezüst keretes Samsung volt) -
TomDog
tag
Sziasztok!
Valaki Esztergom környékéről aki bejutott az LG 42LW5500 szervizmenüjébe, és segítene írjon egy privátot.
Üdv TomDog -
RockCNC
őstag
lw5590-re ma feldobott egy frissités ablakot.Valaki frissitette?
-
Cole86
senior tag
válasz
#34784256 #13986 üzenetére
ohó, köszi az infókat.. nos akkor azért lehet meggondolandó, ha csak kijelzőként nincs nagyon extra funkciója, bár én lehet tvnek is használnám.. fura azért ,h nem kiemelkedő az ips panel minőséges mondjuk egy 6os szériás samsunghoz képest.
Amúgy felhősödés terén mi a helyzet?
-
törölt tag
válasz
Cole86 #13985 üzenetére
A fekete nem lesz sosem ezen a TV-n igazán fekete, egy plazmához nem hasonlítható, teljesen sötét szobában ha egy homogén "fekete" képet teszek be akkor azon látni, hogy az igazándiból inkább sötétszürke, de se filmezés, se játék közben nem nagyon van ennek jelentősége, annyira azért nem szürke, hogy zavaró lenne. A hangzásvilága értelemszerűen felejtős, a TV legvastagabb része ahol a hangszórók is vannak, az kb. 5cm, ilyen hangszóróktól nem is lehet elvárni komoly teljesítményt, basszus nincs. A válaszidő nem tudom számszerileg mennyi, nem látni ghostolást játék közben, szóval biztos elég jó
A kép amúgy nagyon szép, filmezés és játék közben is, a 3D inkább felejtős, van neki némi mélységérzete, de egy aktiv 3D-s Panasonic-hoz képest elég retek, ráadásul látni a vizszintes csikokat is néha, ami elég zavaró (főleg mivel ha egyszer észreveszed utána már nem tudod többé nem észrevenni) a Smart funkciói meg olyanok amilyenek, számomra teljesen haszontalan. Összességében agy szép képet generáló TV, sok hulladék funkcióvalNem rossz vétel, nem bántam meg, hogy ezt vettem monitornak. Eddig...
-
Cole86
senior tag
válasz
#34784256 #13984 üzenetére
Én azt értem, akkor a panel mennyire jó monitornak.. ez a kérdés
?
iPS panel elvileg azért jobb kéne legyen mint a TN és a feketéje is elég jó ahogy láttam..
Létezik ,h 2ms a válaszideje ?
Bizonyos oldalakon ezt irták és ,h a DCR az 5.000.000 ,,
Valamint azt is ,h nem valódi 100hzes a panel, meg bla bla.. de állitolag ugy nem volt bekapcsolva semmi.
Valami vélemény a képminőségről full hdban ill a hangzásvilágról?
köszi
-
BloodRay
veterán
válasz
zsorzso #13963 üzenetére
Ahogy írtam. Nem hazai forgalmazású készülékek.
(#13970) Bigjoe01 -> De jó is a képe.
Plusz nem az idei LM620, LM660-ak kategóriája. Inkább LM860V-vel, vagy LM960-al hasonlítsátok...
(#13976) maxika2004 -> LG paneles a Pana is, szóval képminőségre azonosak. Netes rendszere a Panának gyengébb. Természetesen amiket linkeltél Panák, azok sem hazai modellek.
-
maxika2004
őstag
Jóreggelt mindenkinek !
Eddig lg 620s-t akartam venni, de találtam egy
Panasonic TX-L37ET5 [link]
árban hasonló, ezis passziv 3d..
szóval mi a véleményetek, melyik jobb, és mivel-mennyivel ? -
Cole86
senior tag
válasz
#34784256 #13974 üzenetére
Köszi akkor elég fasza az input lagja, gondolom a 31ms annak számit..
más :
Amúgy ez a 100hzes hajcihő, számit igazából pc monitorként?
ott inkább a képcső ,h a képminőség /szinkezelés..
60hzen üzemel monitorként, valamit filmek és tv üzemmódban mindent rákapcsolva csak tud 200mhzet legalább ,ha felezni szokták ezeket a cmr meg hasonló halandzsákat, az durval lenne ha egy 400hzes tvébe nem 100hzes képcső lenne, nem?
-
törölt tag
-
Yogibear974
senior tag
válasz
spkkill #13931 üzenetére
Helló!
(#13931) spkkill 2012-09-24 20:28:35 wrote:
"Érdekesnek találom,hogy az mr-300 -at mindenhol 3d gombbal mutatja a kép."
Így van, csakhogy az azok az OEM változatok. Viszont azt nem értem, ha mondjuk
az LM66X-hoz már adják a Magic távirányítót, akkor minek külön a zacsis változat,
hogyha a LM615-620-hoz amúgy is a dobozos kell az RF vevőegység végett?
Vagy, hamar el fog romlani? Tudnak valamit az LG-nél?Sok sikert a vásárláshoz.
-
Bigjoe01
csendes tag
Csak 1 hozzászólás. Az LG47LW659S még mindig 300.000 Ft.- körül van. pedig 2011 modell.
-
Cole86
senior tag
Sziasztok!
Első körben szeretnék pár hozzáértő szakembertől véleményt kérni.
Mi a külömbség az LG LM42 620S illetve a 620T között?
Egy oldal szerint a 620Tben 31ms az input lag, ami elég korrekt. vajon akkor ez az adat érvényes a 620S-re is?
Mennyire alkalmas pc monitornak a 620S szerintetek, szigorúan HDMI kábelen keresztül kb 2méterről? A képcső akkor valódi 100hzes, gondolom játék módban minden szűrő és effekt 0án és akkor nyilván az számit.
Várom a véleményeket
Amúgy pedig akciósan tudok LG LM620S tipusú készülékből, kb a legolcsóbb bolti ár alatt 5.000 hufal, hivatalos bolti garival (2év) ill ingyenes budapesti kiszállitással. részletekért PM!
-
BRAAJEN
tag
válasz
maxika2004 #13909 üzenetére
...és ha még többet vársz, ki is vonják a plazmát a forgalomból!
-
ugyeletes
tag
válasz
Sanyabá #13953 üzenetére
620 nagyon jo, a 42-es most mar 166rugoert is van pc dream hogyishivjak shop -ban.
smart is, 3d is, hd tartalom nagyon szep rajta, dizajnos is, minden szep es jo.
a plusz taviranyitora nincs szuksegem, van androidos telom, lg magic programmal azon tudok hegeszteni, ha kurzormozgast kivanok... -
torma1981
veterán
válasz
maxika2004 #13944 üzenetére
Sony, Lg, Samsung, Pama. Mind akciózott az 5 évvel.
-
BloodRay
veterán
válasz
maxika2004 #13944 üzenetére
Persze volt. Ha a Pana, Samsung, LG közül valamelyiknél van garancia akció, akkor jó eséllyel a másik kettőnél is.
-
BloodRay
veterán
válasz
maxika2004 #13921 üzenetére
Úgy legyen, de könnyen lehet, hogy csak másfajta akciók lesznek. Sok múlik a konkurencián.
-
B.i.L
senior tag
válasz
Lehiñito #13840 üzenetére
miért kérdezed?miért nem nézed meg valahol?egyébként nemnézem,hogy elmosódik a fű,xbox...hát eléggé gyatra....de nemrossz(túlzottan),a T-hom féle képbeállítás meg úgy rossz ahogy van....néhány cstit csak kicsiben ad....borzalmas.Pl: Rtlklubbbbb - a filmet 4:3-ban adja a reklám meg 16:9...ezt add össze
-
endre1989
csendes tag
UP
-
törölt tag
Van egy kis gondom a Nero MediaHome-al. Megosztok fájlokat, a TV-n látom is, de amikor el akarok inditani bármit hibaüzenet jön, miszerint "This file is invalid" (LG 42LM620). A gépen le tudom játszani a fájlokat és ha pendrive-on rádugom a TV-re akkor a TV is lejátsza. Ötlet?
-
spkkill
tag
válasz
Yogibear974 #13930 üzenetére
Akkor majd előbb telefonon megkérdezem,hogy hol milyet adnak,nehogy belefussak ebbe a hibába.
Érdekesnek találom,hogy az mr-300 -at mindenhol 3d gombbal mutatja a kép.
-
Yogibear974
senior tag
válasz
spkkill #13905 üzenetére
(#13905) spkkill 2012-09-24 06:41:19 wrote
"Kösz az infót,lehet hogy szenvedtem volna vele!Még 2 kérdésem lenne.Te hol vetted a dobozos változatot? & Meg vagy elégedve az lm620-al?"
Én az AV planetnél vettem. Mivel nem működött a zacsis, így kicserélték egy dobozosra, amit
egy tv-csomagolása mellől szedték ki. (Gondolom 6XX) r-go még jól is jártam, mert az OEM
árában voltAsszondták lesz 3D gombos is (MR3005), de a mai napig nem láttam a
honlapjukon. IMHO nincs is.
Amúgy láttam nagyobb Üzletekben MR3004 dobozost, MM, Euronics kb. 12K HUFMivel a régi crt monitor után ez egy nagy minőségi ugrás, így összességében elégedett vagyok
vele. A Smart részével is. Alap netezésre jó főleg Magic remoteval. Talán egyszer kipróbálom
wriless keyboarddal+egér. Gondolom úgy még komfortosabb. Persze PC-t ne várjunk
tőle, mint ahogyan írtátok. Az appok is jók és folyamatosan bővülnek és tölthetsz is le
Remélem sokáig működni fog. Jó lett volna az 5 éves gari.Persze felárér lehetett volna
Így marad a 2 év. -
zsorzso
csendes tag
Most gondolkodom TV vásárlásán.
Szerintetek melyiket érdemes megvenni?
LG 42LM660S Ár: 216180 Ft
LG 47LM620S Ár: 236330 Ft
3-m-ter távolságból nézném
Előre is kőszónőm a válaszokat. -
TomDog
tag
Sziasztok!
Valaki Esztergom környékéről aki bejutott az LG 42LW5500 szervizmenüjébe, és segítene írjon egy privátot.
Üdv TomDog
-
Petyus1
tag
Na, tegnap bemondta az unalmast az 1 hónapos LM660S-em, vagy jöttek az ufók.
Nézem a műsort, egyszer csak lemerevedik a kép, és elkezd egy vibráló állóképet adni, olyasmit mint régen a vhs magnók, amikor begyűrték a szalagot.
Ijedtemben átkapcsoltam másik csatornára, és bárhova kapcsoltam, az adás mozgóképe alatt a "beégett" állókép ott volt, és maga az adás is ilyen 50 Hz-es fílingben vibrált. Átkapcsoltam olyan helyre, ahol nincs jel, és a fekete képernyő helyett a ledek szürkére világítják a képernyőt, és a "beégett" állókép szürkén, de szintén ottmaradt.
Ki/bekapcs, kihúz/vár/visszadug, bár halványabban, de az effekt megmaradt.
Volt-e esetleg valamelyikőtöknek ilyen problémája, avagy köszönettel venném LG guruk tanácsát. -
spkkill
tag
Hello!A 37"-os van nekem is.Nekem pont elég 2-2,5m-ről nézem.Bár a 42-es 3ezerel drágább csak.A képe meglepően jó az analóg kábeltv-vel is.Ami hátrányt tudok,mondani,hogy nálam a youtube alkalmazás nem az igazi,néha lefagy,de remélem a következő frissítésnél kijavítják.És a smart world még kicsit szegényes,de remélem idővel az is bővül majd. Én a Pcdreamshoptól rendeltem.Ingyen kihozzák bárhova az országban és adnak mellé 1 hdmi,1 usb és 1 scart kábelt ajándékba.
-
Sanyabá
senior tag
LM-es sorozatnál mind tudja DTS hangot kezelni? Vagy ha a leírásban nem szerepel akkor mi van?
Komolyan mondom már ki van a pöcs, ezzel a sok paraszt vakításos leírásokkal. -
dwade03
csendes tag
LG 42LW5500as tv-n a szervizmenü hogyan hívható elő?
-
BloodRay
veterán
Rá lehet kötni gépre, csak ne akard monitornak használni, hacsak nem szeretnéd, hogy beégjen a képe.
Akkor vegyél plazmát szerintem ha elsődlegesen sötétben használnád, szinte kizárólag filmezésre, nem zavar a plazmák vibrálása és nem számít a fogyasztás.
De ha plazmát veszel, azokat is csak agy kategóriától érdemes(nem a Pana nem kategória..., abból is van ratyi.
-
Sur1G
aktív tag
válasz
maxika2004 #13909 üzenetére
Elsődlegesen tv-re lenne, filmnézésre csak néhanapján, illetve számítógépre lenne még rákötve. Miben nyilvánul meg a plazma fölénye filmnézésnél?
-
torma1981
veterán
Lesz még idén 5 gar akció?
-
Sur1G
aktív tag
Hali!
Tv-t szeretnénk venni, elég kezdő vagyok a témában, olvasgatom a fórumot meg pár tesztet, de nem igazán tudom eldönteni melyiket lenne érdemes. Ami kell, hogy full hd legyen, legalább 37"-os, tv-re és filmnézésre kellene. A max ráfordítható keret 160-180 ezer. Melyiket ajánljátok? Amit kinéztem az a 37LM620S. Mi a véleményetek róla?
-
BloodRay
veterán
válasz
maxika2004 #13871 üzenetére
Sajnos ez az MCI-s leírás lett a módi mára. A többi gyártó(SS, Pana) miatt az LG is erre kényszerült. Hiába írná ugye oda az LG korrekten egy készülékhez, hogy 100Hz Tru Motion, ha ott van mellette a boltban egy konkurens fos amire rá van írva vagy szintén a 100Hz(mikor nem az), vagy rá van írva, hogy 400-2000Hz-es... Az egyszeri ember csak a számokat nézi sajnos.
(#13872) wocsok -> Van anyagom amivel tesztelhető.
-
spkkill
tag
válasz
Yogibear974 #13902 üzenetére
Kösz az infót,lehet hogy szenvedtem volna vele!Még 2 kérdésem lenne.Te hol vetted a dobozos változatot? & Meg vagy elégedve az lm620-al?
-
dwade03
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne , hogy az LG42W5500es tv-n hogyan lehet aktiválni a műsor rögzítést külső vinyóra (DVR mode) ? Válaszokat privátba várom . Előre is köszönettel
-
Yogibear974
senior tag
válasz
warren29 #13895 üzenetére
Helló!
warren29 2012-09-23 15:33:50 wrote:
"Arra máig nem tudott senki nekem 100%-os választ adni, hogy megfelelő sebességű router (N-esem van) esetén átviszi e wifin a notebook-omról akadásmentesen a FULL HD-t?"
Nekem G-s routeren megy a wi-fi. Amennyiben más eszköz nem foglalja le a
wi-fi sávszélességét akkor viszi, vagy legalább 720i.
A youtube videók jönnek full hd-ben igaz gyakran "swappel", gondolom
szolgáltató sávszélesség függő, hogy milyen csomagod van.Érdemes ezt napközben, főleg este végezni tesztet (persze közben no torrent...etc.)
"Sok olyan oldal lesz amit nem lesz képes megjeleníteni?
Te mit tapasztaltál?"Eddig a saját prémium appjában a videa-nál nem játszott le néhány videót.
Amúgy nem nehéz "beüzemelni" az MR300 pofon egyszerű volt.Az a bosszantó, hogy sehol sem írták az LG oldalán sem, hogy a dobozos kell hozzá,
nem elég az OEM. (bár hivatalosan azt írta a supp., hogy csak dobozosat forgalmaznak
)Ez azért elég nagy blamázs! Ennek ellenére webshopokban lehet kapni mezeit.
Haza viszi a parasztja és nem működik, majd jól földhöz b@ssza mérgében.Én úgy jöttem rá, hogy fogtam a kis távirányítómat elmentem egy marketbe és ott
szépen kipróbáltam egy másik LM620S...ott sem ment, viszont a 660-nál pikk-
pakk ment a párosítás....hát erről ennyit. Persze a webshopban kicserélték -
Yogibear974
senior tag
válasz
spkkill #13897 üzenetére
Helló
spkkill 2012-09-23 17:01:36 wrote:
"Hello!Nekem is LM620S-em van és én is tervezek hozzá magic motion távot venni.Azt mondod,hogy csak a RF-dongle segítségével fog működni?"
Pontosan a dobozos kell!
Annyi a gáz, hogy mivel ez nem csak 3D tévékhez van az egyik dedikált gomb a tv
help menüjét hívja elő (MR3004) az újabbak (MR3007) már hangvezérléses funkcióval
is ellátták, de ez csak OEM-es változat.Sajna külön RF-Dongle nincs :-o
IMHO, azért nagy suxx az LG-től, hogy nincs dobozos 3D gombos MM távircsi. Mi a
tökömet kezdjek a help gombbal -
Yogibear974
senior tag
válasz
gulyasa #13900 üzenetére
Így van, az app-ban tökéletesen működik. Vagyis a többiek kedvéért, hogy érthető legyen.
Amennyiben a tv böngészőjén, mondjuk megnyitod az arcos könyv oldalt és ott rákattintasz
egy beágyazott flash videóra, akkor nem nyitja meg,hanem friss letöltést kérne, ami ugye
nem támogatott. Viszont, ha maga az URL-címre kattintasz akkor megjelenik egy másik
fülön az oldal(jutyúb...indavideo...stb.)Még egy jó tanács, ha ott sem jelenne meg, akkor ki kell kapcsolni a router hw tűzfalát
hogy a Multicast végett. Esetleg az sw tűzfalat is. (Főleg a Plex alkalmazáshoz!)Elképzelhető, hogy a Videa appban néhány videó így sem indulna el, akkor sajna az
a legfrissebb flasht igényelné. :-oJól írom gulyasa topik kolléga? ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest