- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dj79
senior tag
válasz
WongFeiHong #109247 üzenetére
A majdnem 10 éves lk450 is vígan kocog konzollal… valami más gond lesz ott.
-
dj79
senior tag
válasz
WongFeiHong #109245 üzenetére
Ez fura, a 32lk450 is tökéletesen ment xboxxal.
Elnézést a kérdésért, de ugye nem csak átnevezted, hanem át is szerkesztetted a jelre kattintva?pockos13: nehéz ügy. Ha személyesen veszed, akkor a kiállított példányt meg lehet pöckölni, vagy szemből a bal oldalon megnézheted az adattáblát. Ha az szerepel rajta, hogy 43nano773pa.beusljp, illetve ez szerepel a dobozon is, akkor va paneles lesz nagy valószínűséggel.
-
dj79
senior tag
válasz
WongFeiHong #109242 üzenetére
Hdmi bemenetet át lehet szerkeszteni pc-re vagy játékkonzolra?
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok, de lenne egy kis problémám.
Tegnap vettem egy Xbox Series S-t, aminél a régebbi lg 4k tévémen (49uh6207) iszonyú stuttering van játékoknál. A tv 60hz-es, több hdmi portot is próbáltam már, természetesen játék módot használok, de semmi.
Na most az az érdekes, hogy rákötöttem a konzolt egy újabb lg monitorra (144hz), ott meg tükörsima minden.
Lehet régi már ez a tv egy újabb xbox-hoz? (ps4 pro-nál nem volt vele probléma még) -
pockos13
aktív tag
Sziasztok. Melyik jobb technikailag. A NanoCell vagy a Smart LED? Nézegetem a tv-ket mert szeretnék vásárolni elfogadhatót magunknak.
-
rainman72
nagyúr
válasz
asprey #109235 üzenetére
Lehet vissza lépés lenne
Ma már nincs sajnos 3D.
Nincs 120hz panel,a kontraszt még lentebb tudott menni,a fényerő is kissebb lett,nem tudom mi a céljuk ezzel
UF850 volt nálam,szerettem volna egy ilyen UH-t is de nem sikerült.
Sikerült viszont egy 65nano753 hát sztem nem előre lépés. -
asprey
tag
Sziasztok! Lassan meg érett a cserére a 65UH8503
Mi a véleményetek a 75NANO753PA tipusrol? -
dj79
senior tag
válasz
Pendragon911 #109233 üzenetére
55nano813: edge led, ips, én nem erőltetném inkább.
-
válasz
Pendragon911 #109230 üzenetére
"de ez látszólag az LG márkán belül ott az egyik legjobbnak sejteném" - 7-es vagy 9-es NANO-t is nézd azért meg, habár az aktuális Telekom kínálatban lehet ezek nincsenek, nem néztem.
-
dj79
senior tag
válasz
Pendragon911 #109230 üzenetére
Az egér akadozva mozgott- hdmi bemenetet szerkeszteni kell pc-re, így sok képjavító marhaság kikapcsol.
series s konzol fhd felvontással van rákötve a 4K tv-re, tökéletesen élhető. -
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
láttam, hogy többeknek van LG 55NANO813PA vagy az kisebb változat. Kérnék tőletek egy kis segítséget, tanácsot. Telekomnál láttam ezt a típust, ha vennék, akkor valószínű, hogy náluk, viszont nyilván nem túl nagy a választék, de ez látszólag az LG márkán belül ott az egyik legjobbnak sejteném. Film, tv és játék, ez kb. 1/3-at arányban oszlik meg időben, tehát jónak kell lennie mindenre
Az bonyolítja a helyzetet, hogy gamer laptopról menne a játék, de jelenleg csak fHD felbontással, mivel a mostani tv is az. Volt már tapasztalatom laptop+4K LG tv kombóval (50UN7300, vagy valami ilyesmi
), konkrétan a saját laptopommal szerettem volna kipróbálni a Fifa egyik részét, de mikor rákötöttem a TV-re, akkor nagyon lassúnak tűnt az egész, az egér is akadva mozgott, a játékról pedig nem is beszélve, emlékeim szerint csak fullHD-ra volt állítva a felbontás, de 4K-ra váltva sem lett jobb. A TV-n be volt kapcsolva minden olyan funkció, amivel a játék megjelenítésének a minőségét lehet javítani és továbbra sem volt megfelelő, úgyhogy abba is hagytam a próbálkozást.
Röviden: ha fullHD-ban mennének a játékok egy játékra is megfelelő 4K tv-n, akkor mire kell számítani, létezhet, hogy ugyanúgy megy, mint egy fHD tv-n? Elképzelhető, hogy a 813-as változaton is hasonlót tapasztalnék? Azért lényeges kérdés, mert 4K-s felbontással már nem futnak játszható minőségben a játékok, úgyhogy csak ez a megoldás marad. Illetve egyáltalán mely típusok lehetnek megfelelők játékra is, ha ez nem?
Kicsit lehet, hogy össze-vissza lett, de talán érthető -
asdf_
veterán
Samu `19, LG `20, tehát itt az UN alattiak tudják csak, az N már nem.
-
Delirious
tag
Vettem egy 65NANO923PB-t, igazából meg vagyok vele elégedve kivéve a Media Playerével. Gondoltam, mivel ez már nem egy nagyon olcsó TV, így valami fasza MP került bele. Rögtön egy 1080p mkv, dts hanggal ki is fogott vele, a hang nem támogatott. Nem hittem volna, hogy elő kell szednem hozzá az Alfawise Z1 TV boxomat, hogy Kodival normálisan tudjak filmezni. Komolyan csak ennyire futja? Legalább tenné lehetővé az LG, hogy lehessen telepíteni rá valami jobb MP-t.
-
humi1
tag
válasz
herdsman12 #109221 üzenetére
Köszi a tanácsot. Este ismét próba egy sör és egy feles mellett. Kezdem megszeretni ezt a tv-t. Ennyit még egyik tv-m mellett sem ittam.
-
herdsman12
őstag
válasz
humi1 #109211 üzenetére
A Csatornahangolás/Jelteszt-nél megnézed, hogy a 128500 kHz és a másik valóban nincs a listában?
Ezután Kézi hangolás/Digitális kábel TV-nél megadod a 128500 kHz-et és frissítés vagy mi van ott. Kiírja, hogy talált x csatornát, majd megcsinálod a másik frekivel és lehet rendezni a sorrendet.
Vagy csinálsz egy total új keresést, akár megadhatod a kezdő és befejező frekvenciát. -
dj79
senior tag
válasz
humi1 #109217 üzenetére
A fent leírt probléma nálam főként 4k hdr netflix anyagoknál jelentkezett.
AI fényerő bekapcsolva, közepes kontraszt, viszont csak napközben történt meg, hiszen akkor valszeg feljebb lökte az automatika a fényerőt az energiatakarékossági beállítástól függetlenül.
Tesztelés során a napi első indítás után sok idő kellett az első hibáig, viszont utána volt olyan, hogy a két eset között 5 perc telt el.... szóval a franc tudja, csütörtökön letelik az első 15 nap, utána csesztetem a központot. -
A csatorna listát le lehet menteni pl pendrive-ra?
Webos 6 -
humi1
tag
Itt már csak azaz érdekes, hogy a netflix-nél nekem tökéletesen működik. Egész hétvégén napi 8-10 óra ment a netflix, és semmi hiba nem volt. A Youtube-ot a tegnapi napon néztem kb 1 órát kb 4k természetfilmet és most nem tudtam sehogy sem előcsalogatni ezt a hibát.
Érdekes hogy még itt a fórumon ez nem volt senkinél sem probléma. Bár lehet, hogy elkerülte a figyelmemet.
Valamint ez a típust kb egy éve forgalmazzák és furcsának találom hogy a központi szervíz is csak tapogatózik.
Viszont a csatorna keresés és kezelés terén teljesen tanácstalan vagyok. -
kiki89
aktív tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy LG okostévét, amin szeretnék tv adásokat nézni, de valamilyen online stream-elős megoldással, mert nincs klasszikus tv előfizetésem. A telenor MyTv-t használom a régebbi tévémen egy apple tv segítségével. Az appok között csak a MindigTVGO-t talaláltam, de nem túl felhasználóbarát a felület, van esetleg ehhez hasonló másik app is, ami bevált valakinek?
-
dj79
senior tag
válasz
humi1 #109125 üzenetére
van egy rossz hírem: panelhiba, csak 4k tartalmakkor jön elő, legalábbis a saját 43nano-n.
Nekem netflixnél történt ilyen, volt, hogy 4 perc eltéréssel.A nyugalom megzavarására alkalmas saját képek következnek:
[kép] [kép] [kép]A hiba kb annyiból áll, hogy nagy fényerőnél, 4k tartalom nézésekor a képért felelős rész egyszerűen elmelegszik és lefagy a kép. Van/volt olyan eset, hogy a hang ment tovább, de olyan is, hogy a kép kikapcsolt, a sípoló hang megmaradt.
A hibát február 2-n jelentettem a központi szerviznél, másnap hívtak a területi szervizből.
Első tanács: gyári beállítás visszaállítása - nincs változás
Második tanács: mediacard, koax, lan kábel, hdmi kábel kihúzása - nincs változás.A hibát végig dokumentáltam, majdnem minden fagyásról / kép szétesésről videót és fotót készítettem.
Ha csütörtökig nem jelentkezik a szerviz, beszélek ismét a központtal.
-
humi1
tag
válasz
herdsman12 #109210 üzenetére
Próbáltam, de nem nagyon talált semmit.
Igaz khz-ben kellet megadni, átváltottam de semmi, majd este csinálok képet róla.
-
humi1
tag
Tegnap sikerült végig egyeztetni a digi csatorna kiosztást a tv (lg55nano763pr) által talált csatornákkal. Azok a csatornák amiket nem talált a következő: M1, M2, Duna, M4 Sport, M4 Sport HD, Duna World, M5, M5 HD, Tisza Tv, Tisza TV2, Hatoscsatorna, Irány TV, Miskolc TV, Pax Tv. Valamint a rádió csatornák: Petőfi, Bartók, Kossuth.
A csatorna kiosztás szerint a 128.50Mhz és a 135,50Mhz frekvencián lévő csatornákat nem találja. Valakinek valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Alkoholista nevelde
- Macska topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Egérpad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Dark Souls sorozat
- Synology NAS
- További aktív témák...
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest