Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HMuki13
csendes tag
Sziasztok! A UPC Cisco problémához annyit hogy a héten kicserélték VTV boxra és elmult a korábban csatornát elhagyó ugrálás, hangyas képet bedobó jelenség. 65Nano753.
-
asdf_
veterán
válasz Griff55 #108292 üzenetére
Itt az a gond, hogy nem a VA panelt hasonlítod az IPS-sel, hanem egy Philips TV-t egy LG-vel. Nyilván más lesz a képe, míg a két LG-ben deka ugyanaz a kijelzőn kívül minden, így azokat kellene hasonlítgatni egymáshoz.
A Philips amúgy kékben úszik (a másikhoz képest).[ Szerkesztve ]
-
Griff55
senior tag
Sziasztok!
Új TV vásárlása előtt állok és igazából 2 méret és 2 technológia között vacilálok...
LG Nanocell tv-kben gondolkodtam a NANO75 családban.
Mivel olyan 210-230cm-ről lenne nézve a tv, ezért hezitálok hogy 50 vagy 55 legyen. Az 55 félek, hogy túl nagynak hat a pici lakásban és a 130 széles tv szekrényemen mellette semmi nem fog elférni.
Ami még kérdés, hogy melyik panel típust érdemes választani? IPS-re sok oldalon azt írták, hogy nem túl acélos a kontraszt, és ha sötét szobában nézi az ember akkorr egyenesen fakó. 55 col IPS az 50 pedig VA. Kérdés, hogy itt jobbak-e a VA színei a többi gyártó VA színeivel összehasonlítva? Media marktban elég gyalázatos VA színeket láttam. Korábban volt VA monitorom, ott nem tudtam megszokni, hogy a piros színt és a bőrtónusokat egyszerűen nem tudta pontosan megjeleníteni.Kérlek segítsetek a döntésben. Persze ha van sokkal jobb ajánlatotok hasonló árkategóriában, akkor ne tartsátok magatokban
Itt belinkelek 2 képet, hogy mi is a bajom a VA panellel (balra) szemben az IPS-sel (jobbra)
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
mr.tamasbiro
őstag
Fent ugyanazt másolta be ezért újból.
Ezek közül melyik lehet a jobb úgy hogy világosabb helyen néznénk és tudja a HBO-t és a netflixet. Melyik újabb kiadású?
Melyiknek van ha van magic remote?
Melyik tudja az AirPlay t iphone-nal?
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/43up76703lb-p710919726/
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/43up76903le-p654076230/#velemenyek -
mr.tamasbiro
őstag
Sziasztok.
Ezek közül melyik lehet a jobb úgy hogy világosabb helyen néznénk és tudja a HBO-t és a netflixet. Melyik újabb kiadású?
Melyiknek van ha van magic remote?
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/43lm6300pla-p472249641/https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/43lm6300pla-p472249641/
-
phoenix1989
őstag
válasz phoenix1989 #108288 üzenetére
már tárgytalan feltettem.
-
phoenix1989
őstag
válasz phoenix1989 #108287 üzenetére
itt vannak nekem a legrégebbi van
[link] és [link]
már megtaláltam a támogatás listában benne van a zf mind kettőnél. de akkor mit jelent W a másodiknál?[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz phoenix1989 #108284 üzenetére
Én nem hiszem, hogy arra a.tv re van még frissítés. Valamit felküzdesz lehet nem lesz túl jó.
-
phoenix1989
őstag
Sziasztok! Van egy 2015 ös LG 32LF5610-ZF típusú tv-m. Csak a kiváncsiság kedvéért frissíteném a rendszert de nem találom a ZF jelölésű firmware-t melyiket kellene letöltenem? illetve segítséget is kérnék hogy tegyem fel? előre is köszi
-
mobilizmo
Topikgazda
Ha routerként akarod belerakni a hálózatba a telekom után, akkor sem különösebben trükkös. Legfeljebb ha a kintről elérést is szeretnéd valahogy érni.
Viszont a problémádat nem is feltétlen így oldja meg, hanem ha AP-ként használod, ami neked csak egy erősebb, stabilabb wifit nyújt. AP-ként meg aztán végképp nem túl bonyolult beállítani.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem ezt a TV t:
LG 43" 43UP76903LE 4K UHD Smart LED TV
Sikerült mindent beállítani csak azt nem tudom hogy van egy Synology NAS -om azt is látja a TV csak amikor rámegyek nem listázza ki a mappákat hanem ezt írja ki:
Próbálja meg másra cserélni a szűrőt
Ez mi vagy milyen szűrőt mert szerintem nem állítottam be semmit se.
Köszönöm előre is a válaszokat ! -
creed33
aktív tag
S
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nálam is 35Mbps,de mégis jól működik.
Tp-link Deco M4R routerekből álló mesh hálózat,Arris főmodem (kábel),minden beállítva és így 35Mbps mellett sem pufferelnek a filmek.
Pc oldalról (Win 11) Serviio a szerver (transcoding kikapcsolva) a lejátszót pedig a tv gyáriját használom.
Embyvel néha így is előfordult a legnagyobb bitrátájú 4K filmeknél,Plexnél sűrűbben,de amióta a gyári lejátszót használom Serviio-val azóta nagyon ritkán futok bele 1-1 pufferelésbe.Pedig jobbára a 4K HDR filmeket nézek (leginkább Remux verziókat). -
RudY
addikt
Konkrét beállításokat majd itt: ASUS routerek
-
csixy
addikt
LG oled tv a legtfrissebb web os fut rajta. Fekete háttérben fehérlik a szoftverfrissítés alatt az "Ujraindítás és telepítés" de ezt a menüpontot a magic távirányító egyik gombjával sem tudom megkattintani. És ettől a képernyőtől nem tudok szabadulni. Minden más működik elvileg de a HDMI bemenet képét eltakarja. Mit csináljak?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
senior tag
Egy ASUS RT-AC1300G Plus v3 routert rendeltem, kíváncsian várom, hogyan fog szuperálni. A csatornákat mindenképp le fogom fixálni is, a különválasztás nem tudom pontosan mit takar
#108272 Gixxer88: tegnap csináltam Speedtestet a tévé beépített böngészőjéből, 35Mbps-t tudott maximum az 5G Telekomos Sagemcomra csatlakozva. Ezt nagyon kevésnek tartom, remélem, hogy a router megoldja a problémát.
#108273 mgaben: remélem nem lesz ezzel gond, koax kábeles netünk van, valami 300/20-as csomag talán.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
mgaben
senior tag
Nekem telekom technicolor van, és amíg az vitte a forgalmat a tv Plex alkalmazása nem bírta 4k vagy FHD filmet streamelni (nem saját hálózatról), amint visszatettem a saját router ez megszűnt. Telekom eszkoz pppoe passthrough módban (ha optikád van), és a saját router "tárcsáz".
Viszont telekomhoz trükkös dolog saját router betenni, ha van iptv-d is. További infókért majd a telekom topikban nézz körbe.
[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
senior tag
Sziasztok,
Valaki próbálta már felokosítani a tévét USB-s gigabites hálózati kütyüvel? Nekem speciel egy 49UK7550MLA tévém van és nem igazán jutok dűlőre DLNA-n való megosztással, non stop pufferel.
Első körben szerzek egy gigabites routert, mert a Telekom Sagemcom eszköze nem túl stabil, de úgy tűnik, mintha a tévé 5G wifije sem lenne az, ezért merült fel az okosítás.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
OPiiPO
veterán
válasz pecccccccca #108267 üzenetére
Írtam is hogy bármi is okozza - már bocs
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
helkis
veterán
válasz rainman72 #108253 üzenetére
köszi, úgy gondoltam, hogy oledből a belépő se lehet túl jó, ezért elsőre az lett volna a stratégia, hogy akkor egy jobb ledes is jó lehet..
de most akkor valóban úgy a reális ahogy pecccccccca mondja, hogy egy C1-es oled üt minden ledest?"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
OPiiPO
veterán
válasz pecccccccca #108264 üzenetére
Pedig panaszkodnak rá, bármi is okozza, de ez itt már tényleg off
-
sanca72
tag
válasz pecccccccca #108260 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget, de nem sokkal vagyok előrébb. Az lesz, hogy végig olvasgatom türelmesen a fórumot és nem kapkodok. Lehet marad egy 165 cm oled. Jövőre hozza a samu a saját kék hátteres paneljét és talán lejjebb mennek az árak a nagyobb tv-k nél is.
-
pecccccccca
őstag
-
Kaba
veterán
Vett esetleg valaki 2021-es 70"-os LG-t közületek és lenne véleménye róla?
-
OPiiPO
veterán
válasz pecccccccca #108255 üzenetére
Az OLED-nél az biztos, hogy a fekete az tényleg fekete - de ha benézel az OLED topicba akkor azért van vele gond, még felhősödés is elő szokott fordulni.
-
pecccccccca
őstag
válasz sanca72 #108258 üzenetére
Na jol van akkor ezek szerint még nem vetted meg.
Asszony tudja a tutit.
Valóban, ha nem akarsz rossz képet és más téren sem nagyon akarsz kompromisszumot kötni akkor érdemes egy kicsit lejjebb adni a méretből és OLED-et venni. Páran a “gyenge” HDR fényerőre “panaszkodnak” az LG OLED-del kapcsolatban, bár én személy szerint nem érzem ezt olyan nagyon hibának. Számomra teljesen megfelelő a fényereje. Sőt. Nekem konkrétan kiégeti a szemem egy HDR film nézése közben a C1.
Szóval ez is személyiségfüggő.Viszont ez itt már off. Ha kérdéseid lennének OLED-del kapcsolatban akkor [itt] tedd fel.
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
rainman72
nagyúr
válasz sanca72 #108258 üzenetére
Ott is vannak ám okos eladók
A Nano753 direct ledes.
Az ajánlott Nano86 az edge ledes.
De amugy már mind1 is mert mind2 világit össze-vissza Tehát mind2-nél lehet bevilágitás,rossz fekete egyenletesség,felhősödés különböző mértékben.Amivel javitható az a FALD megoldás,itt több zonára vannak osztva a ledek,amiket külön vezérelnek.Ilyen a Nano9 series illetve a mini ledek idén.De ezek minik meg drágábbak mint az oled.Ha azt akarsz akkor ajánlott a B1 vagy C1 vmelyik változata.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
sanca72
tag
Na most jöttem haza az MM-ből és lebeszélt az eladó az LG NanoCell 86NANO753PA modellről, mert mint mondta keret ledes és nem tetszett a háttér megvilágítása. Na mindegy is nem értek hozzá engem be lehet vezetni az erdőbe nem találok ki. Ajánlott egy másikat ami már teljes háttérvilágítással rendelkezik, de az meg még drágább [link]
Most már viszont komolyan elgondolkodtam a méret csökkentésen, mert az asszony meglátta az oledet és elájult től. A poén az volt, hogy azt hitte 799 999 ezer, de egy kilences lemaradt . A lényeg lehet, hogy egy 165 cm oleddel kell beérjem, és lemondok a 86" méretről a minőségi kép javára. -
rainman72
nagyúr
A 82" csak ugy mond 500e lett volna,még talán az megérte volna
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz sanca72 #108250 üzenetére
Ennyire számít a méret, hogy egy fapad alsó-közép kategóriás tévéért bárki is kiad 7 kilót??
Ha felhős lesz a kép meg szürke a fekete akkor majd otthon ülsz előtte és nézed a “rossz” tévédet amire kiadtál majd egy millát…
65”-os OLED C1 550-600 körül van az is kva nagy és az legalább tévé…[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
rainman72
nagyúr
válasz helkis #108251 üzenetére
Ha nincs stex oledre akkor a mini ledre se ledre se lesz,ez a qned.
Mert azok még drágábbak is.
Egy belépő nanocell a Nano753 nem lesz sokkal jobb mint az Lg normàl IPS vagy VA panelei.De meg lehet próbálni.
A Nano8 ill. Nano9 már megint egy drágább kategória lesz.
A Nano8 edge ledje problémás,felhős,bevilágitós modelek jöttek tavaly is,valszeg idén se jobb.
De ez a panelotto ott van mindenhol.
Hogy melyik,én inkáb vhogy megpróbálnék össze rakni egy oledre.[ Szerkesztve ]
-
t-joco
tag
válasz mastodon #108237 üzenetére
LG 50 LF652V tvm van, mielőtt megvettem cseréltek benne LED sort kompletten. Teljesen jól működik,de fehér háttérnél a kijelző közepén halványan látszik, hogy hol vannak a LED-ek, fekete "körvonaluk" van. Ez mitől lehet? nem jól rakták össze a kijelzőt? Lehet ezen segíteni,javítani? Nem merek hozzányúlni,szétszedni,mert hátha rosszabb lesz
Amúgy nagyon szép képe van, jó "feketéje".. simán ráver a mai Lg Nanocell tvkre ... ezért is sajnálnám kidobni.[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
sziasztok!
tv vásárlás előtt vagyok, most is lg van,egy régebbi lb671v-t nyúzok, oledre nincs stex.. , de látom van már itt qned, meg nanocell, tehát a marketingesek azért dolgoznak, kérdés, hogy gyakorlatban mire érdemes költeni? mire érdemes figyelni? teljesen átlag felasználás, pár mozis este, néha xbox..
előre is köszi!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
g4mer
senior tag
válasz mastodon #108242 üzenetére
közben elvittem egy szervizbe, azt mondták ledsor csere kell, 35ért cserélik, szóval megcsináltatom, mert nem rossz tv ez azért, + szerintem jól is néz ki, ami nem hárány
azért kicsit bosszantó, hogy mindent 4-5 évre terveznek manapság, de legalább ez még javítható.
Sic Parvis Magna
-
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Idős szülőknek vettünk egy Nano 753PR LG tévét, viszont a Magic Remote-t utálják, túl pici, állandóan félrenyomják a gombokat (az okosfunkciókra ritkán van szükségük). Valami univerzális távirányítóban gondolkodom, [ebben] , csak azt nem tudom, h az infravörös jó e?"So say we all"
-
aktív tag
válasz g4mer #108236 üzenetére
Pont ezt a típust javíttattam axelrose mesterrel. LED sor csere kellett, ez biztos volt, ami 40 E Ft körüli (LG szervíz ár). Heteken át gondolkodtam, mi legyen: javítás vagy csere. Végül úgy láttam, hogy ebben a méretben kevés újdonság van (150 E Ft körül): BT támogatás, kicsit jobb felbontás, kicsit nagyon kontraszt, új webos. De csak a BT-támogatást értékeltem érdemi javulásnak, plusz hátrány a nem átszerkeszthető reklámos webos kezdőképernyő. Plusz hátrány, hogy - közvélekedés és tapasztalatom alapján is - romlik a tv-ék és más eszközök használati ideje. Nagyon hamar tönkremennek.
Javítás mellett döntöttem, és hogy majd 2-3 év múlva váltok OLED-re, addigra talán lesz ilyen (40-42 collos) méretben. axelrose által 9 éve! szerelt monitorom most is megy. Ha csak LEDsor csere kell, javíttatnám, ha más, akkor nem biztos, mert a LED-ek is a végüket járhatják 4-5 év után. Használt az nagy lutri. -
g4mer
senior tag
Sziasztok, tegnapi nap egyszercsak elment a Tv-m kép, és elkezdett kéken illetve feketén felváltva villogni, büdös égett szagot bocsájtott ki, szóval kihúztam.
Kérdésem, hogy szerintetek ez mi lehet? Gondolom leégett valami. Milyen árakon szoktak javítani ilyen led tvket? Gazdaságos ezeknek a javíttatása?
vagy inkább vegyek egy használtat garival, 80 környékén vannak már ahogy nézem.
LG 40LF632V tv-ről van szó
Sic Parvis Magna
-
rainman72
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
Beszéltük már ezt,szóba került a 82" is,én még mindig tartom magam ahhoz hogy ez a méret idén is VA,hiába mást ír a DS.
[De az is lehet nincs igazam,de kár érte ]
Illetve van az Lg-nek 60"-os modelje idén is,az is VA [link] [Csak erre nincs kedv.][ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
-
sanca72
tag
Sziasztok, segítenétek választani? Laikus vagyok, most egy samu van a nappaliban, de nagyobbat szeretnék és LG-t, valaki írta, hogy a nanocell parasztvakítás.
Ezeket találtam ami árban még beleférhet:[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
válasz fesii #108198 üzenetére
Ha nem HDR-ben vagy ISF sotet / vilagos porfilokrol indulj, vegyel vissza a hetterfenybol es a fenyerobol. Ez segit a fenyero, kontrasz beallitasban. Meg a szoftveres bohockodasokkal lehet varilani, en kikapcsoltam mindent.
A kovetkezo szint, hogy hivsz egy ceegt aki bekalibralja.
Sinam lehet, hogy a feny a keret mellett igy is marad, fektesd arcra, es lazitsd meg a hatlap csavarokat, majd atlosan egyenetesen huzd ujra, a regebbi edge ledes LG-inknel ezt mindig el kellett jatszani. Ennyi penzert ebben a meretben idei modellek kozul ez jo vetel volt.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
Eddig ugy tünik csak a 43Nano753-55Nano753.
Első lehet VA vagy IPS is.
Utobbi pedig a méret ellenére VA lett.
Ez megegyezik azzal amit a disp.spec is megadott.
Az UP seria-rol nem akar senki nyilatkozni itt,vagy ennyire nem veszik
Most a 70UP81-t láttam jó áron 250e környéke és 3 év gari[ Szerkesztve ]
-
bobby45
tag
Erre valaki? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple TV+
- Xbox tulajok OFF topicja
- Windows 11
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest