Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- Amazon Fire TV stick/box
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BendeHuz
csendes tag
válasz csk0612 #108694 üzenetére
Szia nekem is ugyanez a modell van (50") ugyanazokkal a függőleges sötétebb foltokkal / csíkokkal. Csak az említett kép mozgáskor veszed észre. Ez ilyen. Direct led megvilágítása van és így sikerült. YT teszt videókon is beszélnek erről ez nem kábel tv vagy készülék hiba amit pl. gariban megoldanak szerintem. Talán olvastam is itt valakitől, hogy tv cserével/valtassal megszabadult ezektől a csíkoktól, csak akkor még én sem értettem miről beszélt (nem nano volt, arra emlékeznék) és nem volt meg ez a tv nekem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
LG 55UP78003LB néztem ki! Mi a véleményetek róla?
-
veterán
válasz mapal #108697 üzenetére
Azt sem értem,hogy neked hogyan sikerült kimásolni szerkesztésre a listát.Nekem UPC-nél (mostmár ugye Voda) nem is engedte a tv.
Amúgy nálam egy fiatalabb típusnál (2018-as UK széria)az utolsó frissítés óta hülyült meg.
Korábban jó volt (Tarr kft-s kábel),de már nálam is hasonló hiba van. -
mapal
csendes tag
Sziasztok,
LG 43UH603V tv-nél webOS 3.0 (Vodafone előfizetéses kártya van) újabban az USB-ről feltöltött (ChanlSort-tal szerkesztett) csatorna sorrendet nem megfelelően kezeli, átrendezi, sőt egy idő után elfelejti, kiirja, hogy nem található csatorna.
Gyári visszaállítást elvégeztem, de a jelenség ugyanúgy fennáll, létezik-e valami megoldás? -
CsoGe
csendes tag
Sziasztok!
Most veszek egy új Gamer Notebook-ot és azt néztem, hogy ezzel már bőven 100 fps felett fogok játszani a kedvenc játékaimmal.
Ehhez van nekem egy 55LF652V-s tv-m, amit kijelzőnek használok.
Ugye ez alaphangon 60hz-en megy. Windows-ból nem tudom emelni a 60hz-es képfrissítést.
A tv elvileg tudja a 120hz-et. Érdeklődni szeretnék, hogy ismertek-e valami módszert, hogy előcsalogassam a tv 120hz-es tartományát pc-n keresztül?Előre is köszi a válaszokat!
Üdv.
CsoGe -
csk0612
újonc
válasz OldMike #108693 üzenetére
Köszönöm a linket. Sajnos nem így néz ki....nem vonalak, hanem sötétebb sávok....túlságosan is szabályosan helyezkednek el, függőlegesen a teljes képernyőn, kb. 20-25 centinként és olyan 5-7 centi szélesek lehetnek.
Elképzelhető, hogy a szolgáltatás nem tökéletes (invitel kábel van)? -
komzs
tag
Nagy nappaliba keresek tv-t.
Van PS4 pro, meg Nas, meg set top boxMelyik a jobb vétel?
[LG 86UN851C0ZA 650e Ft]
[LG 86NANO753PA 680e Ft]Minimum 70" kellene
Ezt tartom legjobb vételnek ár-érték arányba, de egy kicsit elcsábultam. Esetleg más?
[LG 70UP81003LR]Egy Samsung 65RU7102-t váltana le
-
junior19
senior tag
válasz AthlonXP #108683 üzenetére
Én ezt hanyagolnám, tele van olyan magyarázatokkal, amik nem fedik a valóságot.
A gyári kontraszt értéket sem célszerű emelni, mert valamelyik színcsatornát biztosan vágni fogja. Plusz a magyarázatok sem az igaziak.
Korában írtam egy összefoglalót hogy melyik kezelő beállítás milyen célt szolgál, arra érdemes rákeresni. Semmi nem változott azóta.codec project
-
AthlonXP
őstag
Nem tudom, volt-e már....
[link]LG tv kép beállítás -
csk0612
újonc
...akkor a fóliakérdésen túllépve ....szerintetek mitől lehetnek szabályos közönként, sötét függőleges sávok a tv-n?
-
drzozo
senior tag
Nem tudom, hogy ez a kérdés maradhat-e, de reálisan egy 1 éves lg 65un80003la most mennyit érhet (asszem még edigital garis)?
Csak mert gondolkodom, hogy odaadom édesapámnak, magamnak meg veszek inkább valami újat, amin már van hdmi 2.1. Egyedül akkor nem adnám oda, ha 210k felett még elmenne.
[ Szerkesztve ]
-
csk0612
újonc
Sziasztok!
Segítsetek légyszi! Nemrég vásároltam egy LG43NANO753PR tipusú tv-t. Az a gondom vele, hogy sötétebb sávokat látok a tv adásban. Főleg akkor zavaró, ha valamilyen világosabb háttér van a képernyőn, vagy pl. foci közvetítésnél. Ez normális ennél a készüléknél, vagy beállítás kérdése, esetleg hibás a tv?
Köszi. -
blakey
titán
Tisztában vagyok a dolgokkal, de leírtam, hogy korábbi verzión is megy Akár a 2 éves modell támogatottsága is bármikor megszűnhet, TV-k esetében elég nagy az esély az ilyenekre, gondol egyet a szolgáltató és nem fejleszt tovább arra a verzióra. az ilyenek miatt életképesebb egy külső lejátszó. HBO MAX-al sok készüléken lesznek érdekességek, akár pozitív, akár negatív irányba.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kaba
veterán
-
blakey
titán
-
Kaba
veterán
-
pgemil
aktív tag
Sziasztok!
LG LN575S tévémen nem tudom előhozni a HBO GO-t!
Az inicianilizás után egy másodpercre megjelenik, de után eltűnik.
Tudtok segíteni, hogyan lehetne "rávarázsolni"? -
poptartcat
csendes tag
Sziasztok,
Van valami javaslatotok, hogy LG 60la6208 TV-hez honnan lenne erdemes beszerezni a talpat? Google alapjan 60la6200-ra van talalat, az vajon megfelel?
Koszi elore is.
-
janaman01
addikt
válasz junior19 #108658 üzenetére
Köszönöm az észrevételed! Igazából meg vagyok vele elégedve az os lehetne kicsit gyorsabb, de nem vészes és ha nem lehet dowgradelni akkor szokás kérdése...pár nap és megszokom😀
Mivel kalibrálod be ha megkérdezhetem?
Igen apósomé va paneles meg a samsungom is.
A távirányitó viszont marhára tetszik hogy giroszkópos.[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
junior19
senior tag
válasz janaman01 #108656 üzenetére
Tegnap kaptam meg én is, elsőre nekem nem tűnt vészesnek a fekete. Bár nálunk világos helyiségbe került, így még nem tűnt fel annyira. Majd a jövő héten megmérem a fekete szintjét s be is kalibrálom, akkor tudok pontosabb adatokat közölni.
Az apósod tévéje is lehet va paneles, ahogy a Samsungod is, ezért is tűnhet jobbnak a fekete. Illetve a nappalijukban nem tudom mennyire sötétben tudod nézni a tévéjüket, ha nincs teljesen sötét, mint nálad a hálóban este, az betudja csapni a szemet.Az üzletben látott nano-s tévé pedig feltehetőleg va paneles volt, azért volt rosszabb a betekintési szög.
Ips panel: nagyobb betekintési szög, magasabb fekete szint(lehet a tévé mögé kis világítással átverni a szemünket, agyunkat)
va panel: alacsonyabb fekete szint, kisebb betekintési szög.
WebOs-en vissza térni korábbi verzióra tudomásom szerint nem lehet.codec project
-
herdsman12
őstag
2020-as évjáratú LG 75NANO903NA tipusú TV manuálja szerint a mentett képernyőképet másolni lehet külső tárolóeszközre. [kép]
Van egy zárójeles megjegyzés, hogy "Előfordulhat, hogy egyes modellek nem támogatottak".
A készüléken a legfrissebb rendszer van (04.30.50), ennek ellenére nem találok képernyőkép másolási lehetőséget.
Ha ez a készülék nem támogatott, akkor vajon melyik az, látott már valaki olyat? -
janaman01
addikt
Sziasztok. Amolyan másodlagos TV nek hoztam el a minap egy LG 43up78003 tv -t, a hálóba
A nappalaiban egy 2 éves samsung van ue65-ös
Első megállapitásom hogy a samsung rendszere sokkal gyorsabb mint az Lg -é
Apósomnak is kb egy 2 éves Lg van a nappalijában sima led, de azon sokkal szebb a fekete mint amit én most vettem.
Igazából nagyon nem.izgat mert ilyen elalvós esti tévézésre tökéletes. Az üzletben egy nanós- at akartak rámtukmálni drágábban, lehet az jobb választás lett volna?
Az üzletben nézegettem de annak szürnyü xar volt a betekintési szöge.
Meg ugye láttam apósoméknál az Lg tv menűjét stb....nekem az jobban tetszett mint ez az új..gondolom arra nem lehet visszatérni?
Erre?[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
pjen
félisten
válasz dezfafara81 #108654 üzenetére
Szerintem inkább mást csinál. Megnézi van e frissítés, háttér tár, WIFI. Szöszmötöl kicsit.
-
dezfafara81
csendes tag
Köszönöm mindenkinek. Hát még gondolkodok rajta, mi legyen a megoldás.
Más. Szóval ez a LG 43UP76703L az első okostévém, az normális, hogy a TV bekapcsolása után ha bekapcsolom rögtön a PS5-öt és elindítok egy játékot, mintha kicsit sötétebb lenne a kép... De pár perc múlva tökéletes. Kipróbáltam, ha várok a TV bekapcsolása után pár percet, nincs gond. Ez normális az okostévéknél, hogy kell valami "bemelegedési" idő?
Köszönöm! -
Qtyii
tag
válasz mr.tamasbiro #108652 üzenetére
Pendrive esetén tuti nincs baj …. Merevlemez esetén esetleg lehet …de én mindig csak kihúzom és kész
-
mr.tamasbiro
őstag
válasz dezfafara81 #108644 üzenetére
Ugyanez a tv van nekünk is. A filmeket USB-n keresztül nézzük ezen is mint az előző tv-n. Nincs baja sosem. Ha megnéztem akkor sincs kihúzva az USB egy csomószor. Volt,hogy ment a tv és úgy húztam ki és semmi gond nem volt egyik tv-nem sem.
-
sandró60
addikt
A merevlemezt csak akkor teszi "tönkre",ha szabálytalanul választod le.
Nem tudom,hogy az újabb tévéken van -e olyan menüben lehetőség a leválasztáshoz?
A TVm 6 éves ott van
A másik amit írtál arra itt egy [link][ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
Ha kevés a HDMI bemeneted használj HDMI switch-et ha ez segít. Nekem ez az olcsó verzió bevált. Ebből van távszabályzós verzió is.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
pjen
félisten
Mért tenné tönkre a merevlemezt? Szerintem azért van az USB rajta. Hogy mit játszik le azt ki kell próbálni.
-
dezfafara81
csendes tag
Sziasztok!
Van egy frissen vásárolt LG 43UP76703LB okostévém. Sajna csak 2 HDMI bemenet van rajta, az egyiken van a PS5, a másikon a mediabox. Ha szeretnék rajta filmet nézni, milyen lehetőségeim vannak? Mert HDMI kábellel a PC-met összekötni ugye nem tudom, csak akkor ,ha feláldozom az egyik HDMI helyet.
Van két Toshiba külső merevlemezem, amelyeket csak tárolásra használok, ezt felismeri a TV hátulján lévő USB bemenet? Ha igen, a használat mennyire teheti tönkre a merevlemezt, ha ezen keresztül nézek rendszeresen filmeket? Illetve az mkv filmeket felismeri, feliratokat (srt) kezeli?
Előre is köszönöm! -
mobilizmo
Topikgazda
Hát igen, az erőkar számít. De 4 tizes tipli, ha rendesen téglába be van rakva, akkor azért elég sokat kibír. Egyébként teljesen kihúzva csak a felrakás idejére lenne. Az egész falat betöltő könyvespolcban van egy alig nagyobb terület kihagyva, mint maga a tv. Ha nem lenne kihúzható a konzol, nem tudnám biztonságosan felakasztani rá a tv-t. Normál állapotban viszont szinte teljesen visszatolva lenne. Persze ettől a lehetőségtől én is tartok így lehet a felső sorba nem is 4 hanem 6 tiplit tennék, ha lehet.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
Topikgazda
Sziasztok!
Erről a fali konzolról mi a vélemény, van valakinek esetleg tapasztalata?
55UN8000-t tenném fel a falra. Egyébként nem ragaszkodom ehhez a típushoz, de ez a funkcionalitás kellene.
Köszi.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
nemlehet
őstag
Betojok...Valamennyi lag maradt, de legalább 80%-os a javulás. Ez mit csinál tulajdonképpen?
#108636 aradebil2
Elsötétül a kép amikor profilt váltok, próbáltam többször oda vissza kapcsolgatni de nem segített.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
nemlehet
őstag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy 55NANO793NE TV-t... Amúgy elégedett vagyok vele, de az input lagja valami brutális... Legalább 100 de néha érzésre inkább 200 ms... Kb úgy kell elképzelni hogyha a joystickot elhúzom teljesen jobbra majd rögtön elengedem van ideje visszaugrani középre mielőtt megmozdul a kamera a képernyőn. A monitoromon teljesen rendben van tehát nem a rendszer gyenge hozzá vagy a BT lassú.
Nem gyakran de azért szoktam játszogatni a TV-re kirakott gépen és a korábbi LG TV-hez képest borzasztó visszalépésnek érződik.
A neten keresgélve nem találtam adatot erre a konkrét típusra, de a 55NANO TV-kre általában jókat írnak, legalábbis elfogadható az input lag.Beraktam gaming módba, semmi különbség nincs a normalhoz képest. Kikapcsoltam minden képjavító és utófeldolgozó algoritmust, de semmi javulás.
Szóval akinek esetleg van tapasztalata attól kérdezném:
1. Ez ilyen, így jártam, ennyit tud a TV?
2. Esetleg lehet-e gond , hogy egy 10 m-es HDMI-vel van a gépre kötve? Ahogy néztem teszteket a HDMI hossza nem kéne hogy bezavarjon de sose tudni.
3. Lehet-e ez esetleg bug? Az hogy a normal és Gaming mode között nincs változás nekem elég gyanús.
4. Van-e esetleg valami trükk akár a menüben eldugva akár az NV driverben (3060Ti-ra van kötve) amivel lehetne javítani az input lagon?Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Yeti42
csendes tag
Sziasztok.
Webos 6-ban az alkalmazások feletti most népszerű weboldalakat valahogy el lehetne tüntetni? Nekem nem kell az egész sor. Alkalmazásokat lehet variálni.De erre nem jöttem rá.
Köszi.
-
vargalex
félisten
válasz Griff55 #108622 üzenetére
Veszel koax kábelt, a két végére F csatlakozó, az egyik a HGW-be, a másik végére még egy F aljzat-koax dugó. Vagy a másik végére rögtön egy kábelre tekerhető koax dugó és akkor egy F csatlakozót, valamint az átalakítót megúszod... Mindezek akár egy Obi-ban is beszerezhetők (persze valamennyivel drágábban), vagy bármilyen villamossági/elektronikai/barkács boltban.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
NANO 793NE
Egyre jobban zavar az alábbi probléma:
HDR tartalom esetén egy-egy pillanatig olyanná válik a kép, mintha kifakulna/vibrálnak a színek. PS5 esetén, ha a játék HDR támogatott rögtön felfigyelek erre, de a Netflixen is elég HDR tartalmat nézni. Nem folyamatos ez a jelenség, PS5-n pl az átvezető videóknál jelentkezik leginkább. Ezzel csak én találkoztam vagy ez egy természetes dolog? Vagy nagy eséllyel HDMI kábel? MediaMarkt-ból vásárolt HDMI 2.0-val megy a PS, a TV és set top-box között talán 1.4 megy.
Köszönöm! -
pecccccccca
őstag
válasz Croft-21 #108625 üzenetére
De elég. A házban kiépített koax kábelezés bőven elég a digi tv adáshoz, mert a ház előtti póznán vagy társasházakban elosztó dobozból megy be a lakásokba. Az optikai szál csak a nethez kell.
Griff55: A digis router tök jó, egyetlen hiányossága van az 5ghz-es wifi.
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
-
Griff55
senior tag
válasz Sys85 #108623 üzenetére
Nekem az egész lakásba csak egy optikai szál jön be, és az megy bele a routerbe. A router wifis, van rajta telefon port, és van egy tv feliratú rácsavarozós koax csatlakozója.
A tv-t csak a routerre tudom kötni a fentebb már említett kábel csodával, és úgy van adás. Az a szívás hogy a csodás media boxuk ugyanezzel a metódussal csatlakozik a routerre.
(Egyébként a digis router egy külön törtétet, hogy mennyire szar... )PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
veterán
válasz Griff55 #108622 üzenetére
Digi kábeltv?
Csak mert akkor nem kell a médiabox,de a routert sem kell beiktatni a tv-hez.
Nálam a kábeltv úgy van,hogy egy sima elosztó van a bejövő kábelen,onnan megy a koax a routerbe a netnek,másik ágról meg a tv-be a kábel.
De ebben az esetben kell CI modul (kártyaolvasó),meg a szolgáltató kártyája a tv-be. -
Griff55
senior tag
Digis sorstársaim. Tud valaki linkelni olyan egyik oldalt rácsvarozós koax, másik oldalt klasszik antenna kábel végű kábelt lehet venni?
Csak az emagon találtam,d e ott drágább a szállítás mint a termék. Nem hiszem el hogy ennyire nincs könnyen hozzáférhető helyeken... Próbáltam a routerbe 2 oldalt f-coax rátelerőssel a nano75 tv-re kotni, de úgy semmi csatornát nrm hozott be. A lényeg az lenne hogy ne kelljen media box. (most egy fentebb említett nagyon ócska kábelt használok, azt akarom lecserélni) Ti közbeiktatjátok a media boxot?PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
farkas-j
őstag
válasz asdf_ #108602 üzenetére
A problémát bejelentettem az LG-nek és ezt a választ küldték:
"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Igazán sajnáljuk, hogy nem sikeres minden esetben a hangmegjelenítés a TV készüléken. Azonban a szükséges megoldási javaslatunk érdekében tisztázni kellene, hogy a hangrendszere csatlakoztatásához valamilyen átalakítót használ? „Ha a külső eszközöket direktben kötöm optikán a házimozira akkor rendben vannak a hangok.” Ha átalakítóról van szó, akkor az lehet a probléma forrása. Kérjük, hogy a levelünk alján található telefonszámon vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, hogy megoldást találhassunk a hibára, mivel az áthaladás választásával a csatlakozatott külső eszközön meg kellene jelennie a DTS hangnak is, ha az az eszköz képes az dekódolni.
Segítő együttműködését előre is köszönjük."Telefonon egyeztettünk és a szerviz vissza fog hívni, hogy egyeztessünk.
-
embe
nagyúr
válasz rainman72 #108617 üzenetére
Igazából ahová menne a 43 is sok. Az árak..meg nos ez van.
kenwood3: MÉG nem. De 31-re ígérték, nem jött meg akkor sem, meg úgy néz ki ma sem. És ennél ugye megoldott a "mutogatós" távkapcsoló.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
rainman72
nagyúr
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Először is boldog új évet kívánok!Kérdésem, hogy a 43NANO773PA modellről mi a véleményetek?
Van valakinek ezzel a modellel tapasztalata?Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
draco31
veterán
Hello!
Szomszédnak egy LH570V van. A Youtube csak tölt folyamatosan, hangod el kis indítja, de a képet nem. Csinált már gyári visszaállítást is, de nem oldotta meg. Mi mást lehetne még kipróbálni? Vagy már túl régi, és megszűnt a támogatottsága, ezért nem működik?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Beàllitottam a magic remote- ot, hogy vezérelje a belterit is. Viszont nem igazán jön be ezzel irányíttatni a beltérit...Van lehetőség a visszacsinálásra? Ha van, én nem jöttem ráKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
junior19
senior tag
válasz Gömbike #108611 üzenetére
A szakértői képmódok a legpontosabbak.
A Világosnál állítsd a gamma értékét 2.2-re, a Háttérfény értékét pedig ízlés szerint a helyiség fényviszonyához igazítva.
Ha sötétben is nézed, akkor a gamma 2,4 vagy Bt.1886, amelyik jobban tetszik. A Háttérfény ilyenkor lehet kevesebb.
Ha a kép meleg, pirosas, sárgás árnyalatot kap, akkor a Színhőmérsékletet vedd picit hidegebbre.
Mást műszeres kalibrálás nélkül nem nagyon tudsz tenni.
Így megközelítőleg amilyen jelet kap a készülék, azt fogja megjeleníteni. Minél inkább több dolgot tekergetsz el, annál nagyobb lesz az eltérés. S ezt befolyásolhatja az éppen aktuális hangulatod is, így viszont az életed egy állandó állítgatás lesz, mert sosem fog hosszú távon tetszeni az éppen aktuális megjelenítés.codec project
-
Gömbike
senior tag
válasz WhiteAngel89 #108607 üzenetére
Én is szenvedek, minden nap próbálkozom. Amikor gariban cserélték az 55 uj 6307 tv-t, akkor az lg a lakásomban fizikailag jelen lévő szakembere beállította a tv- t, kiváló lett.
Azt neki adtuk a lányomèknak, azon beállítás alapjàn kísérletezgetek.
Most egy nano 753 géppel küzdök. Szerencsére a 75” kárpótol😂. Persze hogy mindennap próbálok más beállítást😪
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gabesz87
veterán
49UH6207 TV-nk azt az érdekes tünetet produkálja, hogy nem jön be az alkalmazás sáv. Hiába nyomkodom a házikó gombot a távon, nem akar elindulni. Elemet cseréltem a távirányítóban, de más működik. Hangerő, irány gombok, menüben is tudok lépkedni. Lehetséges, hogy az az egy gomb ment tönkre? Mondjuk az is furcsa, hogy eddig, ha bekapcsoltuk a TV-t, magától felugrott a webOS menü (alsó "alkalmazás sáv"). Ennek mondjuk nem tudom az okát, de lényegtelen. Na most nem jön elő. Távirányító gomb hiba, vagy valami más lehet?
-
junior19
senior tag
válasz WhiteAngel89 #108607 üzenetére
Például a Trumotion-t pont ki kell kapcsolni.
Más beállítások pedig megegyezhetnek azokkal, amit például filmnézésre használsz.
Nem létezik olyan szabvány, hogy filmre, sportra, zenére. A különbség a fps számában van csak, a filmek általában 24p-sek, ekkor a Valódi mozi-t kell bekapcsolni.
A sportműsorok, s általában a tévéműsorok 50fps-ek, ezeknél ki kell kapcsolni a Valósághű mozi-t és a Trumotion-t is.codec project
-
WhiteAngel89
aktív tag
udv
focinezeshez mik a legjobb beállítások egy nano813-on ?
ilyen truemotion meg ilyenekre gondolok mit érdemes ki és be kapcsolniiPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
farkas-j
őstag
válasz asdf_ #108605 üzenetére
Gondoltam, ma megint nekiesek a hang dolognak. Elkezdtem próbálgatni és láss csodát, ahogy írtad, csak az optikai kimenetet aktiválva a Dolby Digital tényleg átmegy az optikai kimenetre. Sajnos a DTS valóban nem megy át. Ahol lehetett, direkt ebben a formátumban gyűjtöttem a koncertek felvételeit. Most szabhatom át a hangrendszeremet, hogy a médialejátszó optikai portját is rá tudjam kötni a házimozira.
Köszönöm a segítséget!Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
BendeHuz
csendes tag
válasz mr.tamasbiro #108584 üzenetére
Sajnos nekem is ugyanezt csinálja a Hbo Go - 753R, van hogy negyedére sikerül ráharapnia, ugyanakkor a netflix hibátlanul teszi a dolgát, pedig az nagyobb forgalmat csinál szerintem.. Egyszer már azt hittem megoldottam egy 220V ki/be reboottal (kikapcsolt állapotában), de azóta kellett még 3x ujrainditanom, mert időnként kiirja, hogy levalasztotta a Bluetooth hangszórómat, ami egy logitech rca adapter, olyankor a távirányító elveszíti a Bluetooth kapcsolatot a tv-vel, nem megy az egér, görgő stb funkciók, kell a reboot.. Szerintem eza Bluetooth probléma az adapterrel lehet összefüggésben, ha nem használom, nem találkozom a jelenséggel. A Hbo Go applikació bugos lehet.
-
farkas-j
őstag
válasz asdf_ #108602 üzenetére
Köszi a választ! Ez dühítő ha igaz, hogy passthrough-ban sem megy a DTS, hiszen ez nagy visszalépés az LA660-as TV-mhez képest . egyébként akkor sem megy a Dolby 5.1 ha csak az optikai kimenet van kiválasztva. Nem értem mi lehet a gond. Az LA-n pöccre ment minden.
-
asdf_
veterán
válasz farkas-j #108601 üzenetére
A DTS-t nem tudod beállítani, 2019-es LG tv volt az utolsó, ami ilyet tudod, még passthrough-ban sem megy a DTS, amióta dobták. A sima Dolby 5.1-nek viszont még át kéne mennie, de az viszont azt hiszem csak akkor, hogy ha a hang nem optika+hangszóró, hanem kizárólag optikára van állítva.
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
Van egy kis gondom az LG OLED48C11LB OLED Smart TV-m hangkezelésével.
A TV készülékbe HDMI-n megy bele minden külső jelforrás (Médiabox, MI TV box stb). Mindegyik eszköz HDMI kimenete RAW vagy bitstrame módra van állítva, mint ahogy a TV HDMI bemenetei is. A TV digitális (optikai?) kimenete "áthaladásra" van állítva, így csatlakozik a házimozihoz.
A gond az, hogy a TV-n nem "megy át" dekódolatlanul a hang. Bármilyen DTS vagy Dolby Digital jelet kap külső hangforrásból, a házimozira más nem így megy tovább. (A házimozi erősítő kijelzi a bejövő hangformátumot.) Ha a külső eszközöket direktben kötöm optikán a házimozira akkor rendben vannak a hangok. (A házimozinak sajnos nincs HDMI bemenete.)
Mi a túrót állítsak be a TV-n, hogy normálisan, megfelelő formátumban mennyen ki a hang az optikai kimenetén, azaz a TV ne nyúljon bele?
Ha a TV saját Netflix-es appjával nézek 5.1-es filmet, akkor sem így adja ki a TV az 5.1-es hangot az optikán.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.