Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
-
AssAssynn
addikt
Valaki működésre tudja bírni WebOs 5 böngészője alatt az indavideo.hu-t?
Sokat szoktam nézni gépen, ezért fontos lenne, hogy menjen a tévén is, azonban folyton azt írja, hogy nem engedi a lejátszást, mert blokkoltam őket, ugyanakkor a böngészőben kikapcsoltam már az összes reklámblokkolót. Most mégis mit tegyek? -
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
A segìtségeteket szeretném kérni.
Nagy megelégedéssel használok egy lg55lf652 tévét.
Minap vettem egy xbox series x konzolt.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek tudnék-e ezen a tévén 120fps képfrissítéssel játszani 1080p felbontásban?
Ez az oldal azt írja, hogy tudja a tv a 120Hz képfrissítés. [link]
Vagy valamit félre értek? -
DJosef
őstag
Elköszönök Urak a csapattól.
Hosszú távon sajnos nem vált be a Nano863.
Játékra tökéletes volt de esti filmek/sorozatok nézésre sajnos alkalmatlannak bizonyult.
Szerencsét próbálok egy SONY XH90-el. -
vendingo
veterán
válasz
forras2 #104538 üzenetére
Nekem a nano bevált világos szobában, de sötét helyiségbe inkább qledet válassz. Sötétben nagyon gyenge a fekete szín, ellenben a qled meg nappal nem valami jó. Én szenvedtem a va panelos tv-vel, mert nappal szoktam játszani rajta, és sokszor alig láttam valamit.
Nanoból meg nem mindegyik ajánlott, a 793-as széria a nyerő, illetve méretenként eltérő a penel is, van va és ips panelos is. -
forras2
őstag
válasz
rainman72 #104534 üzenetére
Sima TV alatt a sima egyszerű UHD tv-kre gondoltam
Bocsánat, nem volt egyértelmű, nem részleteztem, hogy konkrétan mire gondolok
A lényeg annyi, hogy vásároltam 1 TV-t a telekomtól, egész jó áron.
Pixel hibás volt. Kicserélték, azt meg nem lehetett bekapcsolni. Kicserélték újfent, ez meg vibrál.
3 lehetőségem van. Vagy hoznak még 1 ilyen TV-t, amit nem szeretnék. Vagy választok 1 másik készüléket ugyan ilyen árban. Vagy vissza mondom az egészet, és viszik a rossz TV-t.
TV-t szeretnék... Amúgy a 3 hibás TV 1 samsung volt, így azt nem szeretnék.
így jött képbe a TCL 65 colos QLED tv-je, ami ugyan ilyen árban van, mint ez a sima samu, az LG-től egy 65 colos nanocell TV jött szóba, ami szintén ebben az árkategóriában van, vagy 1 újabb Samsung, egy 55 colos QLED, ami ugyan ilyen áru, mint az előző sima 65 colos Samsung TV. Bár az utóbbit nem erőltetném.
Ezért vagyok kíváncsi rá, hogy a nanocell, felér-e egy QLED tv képével, hétköznapi, laikus szemű felhasználónak -
fgordon
senior tag
válasz
NdrewSunix #104532 üzenetére
Én itt találtam választ:
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/un7000#page-test-results
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/un7300#page-test-results
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/un8500#page-test-results
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/nano90#page-test-results
Ha megnézed a natív 4K input-ot, a 7300-nak és a nano90-nek tökéletes a 4K-s képe, a többinek nem...
Ott van az oldalon a refresh rate, stb.
Sajnos itthon én még nem láttam UN7300-ast 75"-ban, a Nano793-at meg nem tesztelte még az oldal, így az addig kilőve.
Van amelyik 60 Hz, van amelyik 120 Hz a natív képfrissítés, de a Nano90 a legjobb ezek közül:
"
Flicker-Free No
PWM Dimming Frequency 960 Hz
The LG NANO 9 Series is flicker-free only when the backlight is at 100% brightness. Otherwise, it flickers at 960Hz, which is so high that it shouldn't be noticeable for most people. The backlight flickers at 120Hz when TruMotion is enabled and at 60Hz with the
Black Frame Insertion feature enabled.
"
75" LG-t keresek, ami 4K-ban tűéles, pixel pontos. A 7300 gaming-re nem az igazi, így kb 75"-ban amit találtam a Nano90 a legolcsóbb ami tudja ezt... nem olcsón... mit javasoltok 75"-ban, 500000 Ft alatt?
Sok szögből legyen látható, gaming-ra is alkalmas, ha lehet, minél szinhűbb legyen. Tudom, sok az elvárás... Valami lesz... -
rainman72
nagyúr
válasz
NdrewSunix #104535 üzenetére
Mi is az a képfrissítés?
A kijelzők nem statikusak, minden tartalom és mozgás simán jelenik meg, mivel minden pixel frissül a processzor által küldött legfrissebb tartalom függvényében. Ezt hertz-ben (Hz) mérjük, ami megadja, hogy a kijelző hányszor frissül egy másodpercen belül. A 60Hz-es kijelzők 60x egy másodperc alatt, a 90Hz-esek 90x, a 120Hz-esek 120x és így tovább. Így a 120 Hz-es kijelző kétszer olyan gyorsan frissül, mint egy 60 Hz-es -
-
rainman72
nagyúr
válasz
forras2 #104531 üzenetére
A sima alatt mit értesz?
Vagy a qled vs nano-ra gondolsz.
Vannak komolyabb FALD ledes nanók,de mivel ezek mind ips-ek nehéz összehasonlítani egy VA paneles
qled-el,főleg aminek 1500nit a fényereje.
Tehát lenne szemmel látható különbség a qled javára főleg hdr tartalmaknál.
A rtings teszteken a nanók elég gyengén szerepelnek hdr megjelenítésbe. [link] -
rainman72
nagyúr
válasz
NdrewSunix #104532 üzenetére
Persze hogy az. [link]
-
-
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
NdrewSunix #104522 üzenetére
43UN7100 a fapados modell és abban RGBW IPS panel lesz ami 3K inkább...
UN7300-7400 alá ne add azokban már valódi RGB IPS van szóval 4K HDR megy nekik -
sandró60
addikt
Egy lehetőség a szem kímélésére és a fekete hangsúlyozására
[link]
Van Lg tévém is
Nálam kapcsolós led van nappal ki tudom kapcsolni -
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok!
Ezúttal már mind LG tévé tulaj csatlakozom be a topikba.
Végül egy 55UN80003LA típust vettem.
Az ára beesett az UN74 szintjére, így inkább ezt választottam.Első benyomások:
- a talp felhelyezése után nem szabad kifelejteni a csavarokat, különben nagyon ingatag lesz.
- a hátlap valóban fém, de pont olyan színe és megjelenése van, mint ha fekete műanyag lenne, szóval semmit sem nyer vele az ember.
- az egeres távirányító marha jó, bluetoothos tapipados billentyűzetet akartam hozzá venni, de lehet emellett nem lesz szükségem rá.
- az op. rendszer kellően gyors, youtube-ot és böngészőt teszteltem, mindent szépen behozott.
- fekete-szürke háttérrel tesztelve azt kell mondjam gyakorlatilag egybefüggő az egész kép. Sajnos bal oldalt van egy kb 5cm magas "bevilágítás", ez töri csak meg az összképet. Ha ez az egy nem lenne, teljesen tökéletes lenne a szememnek. Szerintetek ez gyári hiba, vagy fogadjam el, hogy ilyen? Sajnos nem tudok róla képet csinálni, mert nem értek annyira a telefonomhoz, hogy úgy betudjam állítani, hogy azt mutassa a kép amit én látok...Más: jelenleg gyári beállításokon használom, nem állítgattam rajta semmit. Szerintetek mihez érdemes nyúlni, mi az amit mindenképp kapcsoljak ki/be?
-
forras2
őstag
Szevasztok!
TV vásárlás előtt állok.
Olvasgatok a QLED és az OLED előnyeiről, hátrányairól.
OLED nem fér bele a kültségvetésbe, QLED meg a márka miatt nem feltétlenül nyerő nálam.
A kérdésem az, hogy a nanocell, sima felhasználás mellett, 50% TV nézés, 50% film nézés esetén felveheti a versenyt mondjuk a QLED-el?
2 ugyan azokkal a feltételekkel rendelkező TV esetén, csak az egyik sima, a másik nanocell, tényleg van laikus szemmel észre vehető különbség? -
Sziasztok!
Mi lehet a különbség a két TV között a lábait leszámítva?
[link]
LG 43UN71003LB + LG 43UN74003LBKöszi a segítséget!
-
Turist
tag
Sziasztok!
E két TV között van különbség? (A csatlakozók mennyiségét leszámítva.)
Egyiket megvenném még a héten.
LG 43UN80003LC
LG 43UN73003LCKöszönöm
-
sandró60
addikt
Erre saját pálda'
A 2006 év körül vettem egy plazma LG tévét.499999Ft-ért
Az üzletben szépen becsomagolt tévét kaptunk.
Otthon pár nap után nem is figyeltem fel,hogy a bal felső saroknál az rtl klub piros fehér logója halványan ott virított a fiam vette észre.Utólag derült ki,hogy ez nem garanci probléma.A tévé szerviz menüben kb 300 óra volt.2-évembe került,hogy kéz alatt kicserélte az Lg szerelő -
wwhy
veterán
válasz
asdf_ #104513 üzenetére
az a gép nulla darabos számlálóállásal került ki az ügyfélhez, azt pedig egyrészt sanszosan esélytelen
dehogyis ... egy állásfoglalás/nyilatkozat a nagyker vagy disztribútor vagy végső esetben gyártó részéről, és ezt, tapasztalatom szerint, a Pana és a Sony esetében be lehet szerezni. A log-ból az expók dátuma is kiderül, még az is, ha mókolni akart a firmware-rel ... Nagyon végső esetben lehet kérni gyártói revíziót/gépellenőrzést, de ha már kenyértörésre/bíróságra kerül a sor, akkor bőven elég egy igazságügyi szakértő is a használtság fokának megállapítására.
pjen: és erre mit mondjak
magyar mentalitás a nyerészkedés, a másikkal való kib@szás ésatöbbi?
Mert bukott volna a lányod X ezer forintot, ha becsületesen megmondja, hogy Y órát ment a tévé?
Részemről befejeztem, tényleg túlságosan off itt.
Ami ON: az LG tévék szervizmenüje is tartalmazza az üzemórák számát, és még többet is. -
pjen
félisten
Ha már off.Lányomék vettek LG Tv t a vezető net árúházban.Kihozták és olyan volt mintha belül eltört volna a kijelző.Nem vették vissza.Lg szervíz megcsinálta gariban, viszont a Tv már több mint 200 órát üzemelt addigra, de eladták zsír újnak.Szerencsére azóta is hibátlan.
-
asdf_
veterán
válasz
fecke78 #104511 üzenetére
14 napos határidőt te nem tolhatod ki semmivel !
De igen, a termék megérkezéséig (kivéve, ha nem személyes bevitel és az elálló bizonyítani tudja, hegy a terméket már feladta (tracking id).
arra is lehetőséget ad ,hogy kiprobáld a terméket . Fényképezőnél is simán benne van ,hogy kiprobálod , és nem tetszik ahogy fényképez akkor visszaküldőd
Erre igen, de csak a termék megismeréséhez szükséges mértékben. Ha valaki belerak másfél ezer expót, az bőséggel túl van ezen, így őt le lehet pattintani (ő viszont vitathatja ezt, mert szép dolog kiolvasni másfél ezer expót, de közben azt is bizonyítani kellene tudni az eladónak, hogy az a gép nulla darabos számlálóállásal került ki az ügyfélhez, azt pedig egyrészt sanszosan esélytelen -ilyen mély logolás szerintem nincs egy fényképezőben-, másrészt vannak hülye gyártók, amelyek a gyártás utáni végellenőrzés, QC után nem nullázzák ki a készüléket, így 100-300 közötti shuttercounttal bír egy bontatlan gép.
-
fecke78
senior tag
14 napos határidőt te nem tolhatod ki semmivel !
Nekem is van cégem , és webshopom is a 14 napos elállás az 14 napos elállás . Jogszabály arra is lehetőséget ad ,hogy kiprobáld a terméket . Fényképezőnél is simán benne van ,hogy kiprobálod , és nem tetszik ahogy fényképez akkor visszaküldőd . Úgy sejtem te is a a rafkos kereskedő fajta lehetsz ...
Jogszabály a vásárlót védi . Velem is előfordult, hogy a rendelt terméket nem veszik át , és akkor bukom a postaköltséget . De azt hiszem ,hogy a kb 16 év alatt amióta csinálom , egy elállásom volt , kötöszködés nélkül visszafizettem -
wwhy
veterán
válasz
fecke78 #104503 üzenetére
No, ne offoljuk szét a topikot, nem ismerem a részleteket stb. Volt/van webshopom, és bizony a drága magyar mentalitás eléggé rafkós
Vettek tévét vébére, ágdarálót egy hétvégi munkára, fényképezőgépet vakációra és mind jól visszaküldték. Volna. Műszaki cikk esetében lehet igazolni szervizmenüből, hogy hány órát ment, hány expót csináltak stb., más esetekben bizony kértem szakértői véleményt, és nem fizettem vissza.
14 nap a fizetési határidő, ezt ki lehet tolni a bevizsgálási idővel stb. -
pjen
félisten
válasz
Gyarmati_ #104505 üzenetére
Ezért lutri ez a netes vásárlás, én úgy csinálom:neten megrendelem, de személyesen veszem át és ott át is nézem.Rendeltem egy bojlert, GLS kihozta, nem várta meg, hogy kicsomagoljam neki az tilos.Kibontás előtt felhívtam a kereskedőt, azt mondta nyissam ki nyugodtan.Kibontottam 2 szép nagy horpadás.Szó nélkül visszavette.Sajnos ellenpéldát is tudok.
-
fecke78
senior tag
Jeleztem az elállási szándékomat , és kijelentette nem veszi vissza , kitalált mindent , egyik teméket megpróbálta letagadni . számlán persze rajta van minden . most pedig szervizbe küldte , mert mi van ha elrontottam ....
Szóval egy sunyi emberrel kerültem kapcsolatban , de nem hagyom magam , ha nem fizet be perelem !
"És"
gondolom nem így nyilvánulnál meg ha a te 600 ezredről lenne szó , az az idegeskedés , para , az senkinek nem hiányzik ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- SAMSUNG (QE77S92CAT) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Tv! 55"/4k/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp/Garancia
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- Yamaha RX-V4A
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest