Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
urbi73
senior tag
válasz AssAssynn #107210 üzenetére
Köszönöm. Végülis ezt akartam megtudni hogy akkor elég egy mezei 4k-60-hz tv hozzá , felesleges még a 120hz . Jelenleg egy 7 éves LG -fd -tv van amin sajnos még hang kimenet sincs . Egyébként a Full HD -tól a sima 4k -hz tv-nek észrevehetően szebb lesz a képe" ? Tehát azért gondolom hogy szebbnek kellene látszania.
[ Szerkesztve ]
-
-
cidalain
veterán
válasz AssAssynn #105459 üzenetére
Nemtudom mennyi idős a tied, meg hogyan van, de nyilván gyerekfüggő is. a lányomnak eszébe nem jutott a tévét cseszegetni, 2 éves fiam más tészta, simán kinyírta...
Este akart mesét nézni, leültettük és bekapcsoltuk neki hogy akkor tessék nézzed
Remélem tanul belőle.Az Euronicsban viszont van védelem biztosítás, ami baleseti meghibásodásra is érvényesíthető. Még azért járok velük egy kört telefonon, hogy tényleg azt értik e rajta, amit én várnék.
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
TeeJay
félisten
válasz AssAssynn #104882 üzenetére
Ha vettél már két teljesen egyforma TV-t vagy monitort pár hónap különbséggel akkor érteni fogod.
Nekem van 4 darab Acer Nitro monitorom, 3 darab 24" és egy 21,5". Látszólag mindnek egyformának kellene lenni mert hát azonos kategória csak más méret de már a 3 darab 24-es sem az mivel máshol és más időben vettem azokat. Már a dobozon is van eltérés szóval kizárt hogy egy 55" meg egy 65" UN8000 vagy UN7400 egyforma legyen. Azokban már túl sok a különbség, ráadásul 55" fronton lehet nagyobb a verseny így ott több a spórolás mint a 65" és fentebbMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz AssAssynn #104880 üzenetére
Már a panel sem azonos és a LED háttérvilágítás sem mivel más méretről beszélünk. Más fogyasztás más méretű tápegység, szinte biztosan az alaplap sem egyforma, soroljam még? Az sem biztos hogy az 55" LG panelt kapott, lehet mástól veszik
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
adamstray
újonc
válasz AssAssynn #104853 üzenetére
Reggelt!
MM-ben a 74003 ha jól rémlik 119, a 793-as nano 134900.
Alzaban szerencsém volt, aznapi akcióban a Q60 144@AxBattler
Nem hagytam ki semmit, nézd a posztot figyelmesen43-as méret
@TeeJay
Írtam, hogy a technológia miatt jobbak, teltebbek a színek, jobbak a feketék. Ebből adódik, hogy nem kell a kontrasztal, fényerővel annyit szutyorogni, fel tolni, így ezért tűnik nagyobb kontrasztúnak, fényerejűnek. Hidd el, jobb a képe, mint a simának. Főleg kevesebb fénynél jön ki.
@OPiiPO
Nem Samu vs LG háborút akartam kirobbantani, ezért ment offba.
Ez simán az én véleményem, Semmi tudomány, technológiai összevetés, márka vagy panel fikázás. Egszerű, mezei , otthoni felhasználásra szánt összehasonlítás.
Nem rossz az a táv, már már pótolja a MR-ét.
Azért az LG előrébb tar menü designban, átgondoltabb funkciókba, és a WebOS is jobb sztem.
A két TV-ből egy majd hibátlant lehetne összerakni[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz AssAssynn #104843 üzenetére
Ha nem jó az eredmény mindenképpen küldd vissza vagy LG-t kell hívni hogy túl nagy a bevilágítás mit lehet tenni viszont az már nem csere lesz gondolom hanem kimennek hozzád és panelt cserélnek benne aztán vagy jó lesz vagy nem
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz AssAssynn #104830 üzenetére
Nem ugyanaz, az hogy UN8000 az csak azt jelenti hogy talán az alaplap azonos benne bár kétlem. Ami viszont biztos hogy más az a panel. Totál más panel lehet az 55"-ban
RGB IPS de simán jöhet hogy más esetleg olcsóbb fajta, plusz mivel 10"-al kisebb a panel mögötte máshogy van a LED is elrendezve meg kevesebb is van benne szóval csak a típus azonos de minden más eltérő valszeg.
65"-ban nincs ilyen bevilágítás ami túl zavaró lenne.
Ha nem járt le a 14 nap simán jelezd hogy ettől elállsz és offolod.
Kérj helyette egy másikat talán azzal jobban jársz majdMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz AssAssynn #104827 üzenetére
nekem 65UN80003LA van
A valós életben biztos nem így látod mint a képen, maximum ha 100-ra viszed a háttérfényt
Nálam 50-en van beállítva és nem látom hogy durva bevilágítása lenne
Persze nem kell OLED minőséget várni tőle de a direct LED IPS-nek nincs baja
ettől egy edge LED gázabb lesz, legalábbis faterom 2018-as edge LED-es 55" LG-je elég tréMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Wolverine
félisten
válasz AssAssynn #104633 üzenetére
A gyári alapbeállítás üzletben történő megjelenítésre van kitalálva: a fényerőt és a színek szaturáltságát feltolják, emiatt nem lesz természetes a kép. A természetességet szeretné mindenki elérni (elvileg...), és ezért kísérletezik.
Persze vannak olyanok is, akiket nem érdekel a természetes megjelenítés, és a gyári beállításnál maradnak; jellemzően ők mondják egy jól belőtt tévére, hogy fakó, nincsenek színei...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
junior19
senior tag
válasz AssAssynn #104636 üzenetére
Azért ez nem teljesen így van.
A videó megjelenítésnek vannak szabványban meghatározott értékei. Ilyen például a színtérnek a pontjai is. Ha ezekhez van beállítva a megjelenítő, akkor gyakorlatilag ami a bemenetre kerül jel, az fog megjelenni a megjelenítőn.
Csak egy példa, a színhőmérséklet. Ezt 6500K -ben határozták meg. Ha hidegebb színhőmérsékletet használsz, akkor több lesz a kék a megjelenítésben, minden szín kékes lesz. Például már az arcbőr sem lesz olyan, mint kellene, minél hidegebb a színhőmérséklet, annál nagyobb lesz az eltérés. S arra esély sincs, hogy magas színhőmérséklet mellet, az arcbőr megjelenítést jól beállítsa a felhasználó, mert mást fog akkor elrontani.
A színmélységet is sokan jól megemelik, hogy "színesebb" legyen a kép.
De ezzel felborítják a színek egyensúlyát, mert a színmélység emelése a színek fényerejét emeli, a fehérre viszont nincs hatással.
Megint más, ha szubjektív megítélésről beszélünk. Ezzel felesleges vitatkozni. De ebben az esetben hogyan adjunk tanácsot ismeretlennek? Nem ismerjük az ízlését, ami nekem tetszik, az neki lehet nem. Ezért sem értem sokszor ezeket a kérdéseket, hogy a legjobb képbeállítások, az milyenek egy adott modellhez.
Ha valaki ízlés szerint szeretné beállítani, csak van valami elképzelése.
Konkrét kérdéseknek vagyok a híve, ha valamivel nincs tisztában, mit korrigál a megjelenítőn, arra lehet választ adni.codec project
-
félisten
válasz AssAssynn #104524 üzenetére
Sajnos bal oldalt van egy kb 5cm magas "bevilágítás", ez töri csak meg az összképet. Ha ez az egy nem lenne, teljesen tökéletes lenne a szememnek. Szerintetek ez gyári hiba, vagy fogadjam el, hogy ilyen?
Csak fekete háttér esetében látszódik?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
veterán
válasz AssAssynn #104431 üzenetére
A Microsoft AiO-t én nem ajánlom.
Gyenge benne a rádióantenna (szerintem).
Ölbe véve a tv-től 2m-re nem nagyon akart reagálni semmire,ha megemeltem akkor jó volt.
Logi K400-nak meg a touchpad része elég rossz,sokszor nehezen érzékeli az érintést.
Nekem a Rapoo E2710 van,ennek néha túl érzékeny a touchpadja,néha dupla koppnak veszi ha fogást váltok az ujjammal,de a 3 közül még mindig ezzel a legjobb együttélni.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz AssAssynn #104393 üzenetére
OLED-re én majd akkor fogok váltani ha a 65" 200-220ezer lesz maximum
Attól többet én nem adok TV-re de mivel most is 65" 4K van, lehet legközelebb már 75"-ra váltanék mert elbírja még a TV asztal és azon már bőven el tudok nézni minden filmetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz AssAssynn #104391 üzenetére
Meglátjuk mibe fog fájni egy 2021-es 65" IPS meg egy NANO és akkor kiderül melyik éri meg
Én csak annyit látok hogy sima LCD-ből összesen kettő marad ami 120Hz panelt fog kapni és egyik sem lesz olcsó mert 82" meg 86" UP8000Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
asdf_
veterán
válasz AssAssynn #104277 üzenetére
Az un80 Eggyel több HDMI, meg asszem valami pofásabb, (keskenyebb?) fém(?) hátlap (mintha nem lenne halálmindegy, hogy milyen a hátulja, amit sosem látok, meg mintha nem lenne halálmindegy, hogy (random számok) 6 vagy 10 centi vastag az a nyomorult TV). A képe tökugyanolyan szerintem, egyformán 50 Hz, ugyanaz a proci, az UN86 lép csak feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
válasz AssAssynn #104277 üzenetére
A 8000-es másféle talpat kapott, 4 HDMI csatlakozója van (eggyel több), és talán képminőségben is erősebb, mint a 7400-as.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
OPiiPO
veterán
válasz AssAssynn #103987 üzenetére
Van azért másmilyen vélemény is, igaz az UN7400 vs NANO793 párról írt, érdemes ezt is elolvasni.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
TeeJay
félisten
válasz AssAssynn #103978 üzenetére
5évig volt 100/120Hz LG IPS fullHD TV-m
most szeptember óta van 50/60Hz LG IPS 4K TV
Féltem hogy hú majd zavarni fog hogy fele akkora a panel képfrissítése
hát gyakorlatban meg észre se veszem pedig már néztünk rajta nem kevés UHD HDR filmet
Biztos van előnye sportnál de sima filmnél maximum a Halálos iramban filmeknél lehetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Wolverine
félisten
válasz AssAssynn #103952 üzenetére
Ez az LG 2020-as 4k-s OLED tesztvideója, nem nehéz megtalálni
Amúgy a Rtingsnek van egy tesztképe is."I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Samott
addikt
válasz AssAssynn #103942 üzenetére
En ebben mar nem tudok segiteni, eloszor en is a nano8-ast neztem ki, de a amit mondtak a local dimmingrol elborzasztott (plusz egy masik). Ha fizetek a feature-ert akkor ne az legyen a megoldas ra hogy kikapcsolom. A 7-es kavaja nem tetszett, igy vegul 9-es lett belole. De egy baratom 7-est vett es vegtelenul boldog vele, szoval merem azt is ajanlani.
Latod, van akit nem zavar a 8-as local dimming problemaja, de masok itt reklamaltak csalodottan miutan beuzemeltek az uj tevejuket. Es vittek is vissza amint tudtak. Szoval csak ovatosan, jol nezd meg mit veszel.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
válasz AssAssynn #103938 üzenetére
Nem, elirtak, a 793 az direct led es nem tud local dimminget: https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-55nano793ne
Megvilágítás típusa: DIRECT LED
Dimming - Helyi fényerő szabályozás: Nem(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
válasz AssAssynn #103936 üzenetére
A 7-es nem tud local dimminget, es direct ledes mint a 9-es. 60 Hz TN noti meg a 75Hz IPS monitorok kozt nem a Hz az igazi kulonbseg hanem a TN / IPS technologia. En a 7-est javaslom, sok elegedett felhasznalo van itt vele.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
DJosef
őstag
válasz AssAssynn #103922 üzenetére
Mire használnád legtöbbet?
Ha leginkább játék és TV adások(sportra hibátlan)akkor veheted a 863-at.
Ha túlnyomórészt filmet nézel ráadásul sötétben akkor 9-es.
7-est én a natív 60Hz miatt nem ajánlanám.
Xbox Series X mellé nekem hibátlan.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
Samott
addikt
válasz AssAssynn #103922 üzenetére
Itt nagyon sok panasz volt a nano8 sorozatra, olvass vissza kerlek, nehogy kellemetlen meglepetes erjen. A 7-est szeretik, ha a 8-as extrai kellenek akkor erdemes a 9-est valasztani. 8-ast mindenkeppen nezd meg mielott megis mellette dontesz. 867->863 -> emlekeim szerint az ilyen aprobb szambeli kulonbseg altalaban a kava szinet jelenti, de errol is varj megerositest mastol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.