Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jana86

csendes tag

válasz Szabász #79735 üzenetére

Én Scott Rao ajánlását próbálom követni amennyire ez házi laboratórium nélkül lehetséges. :)

Ez 120-130 mg/l TDS, amiből 70-80 mg/l a keménység (kalcium illetve magnézium-ionok) és 50 mg/l alkalinity (nem tudom, erre magyarul mi a helyes terminológia - nátrium-ionok). Én a 130 mg/l TDS-t célzom. Az RO víztisztító nem teljesen 0 mg/l-es vizet állít elő, elvileg 30-70 mg/l közöttit. (Már rendeltem egy TDS mérőt ebayről, de még nem érkezett meg.) A víztisztítóm lágyított vízre van kötve, ezért azzal a becsléssel élek, hogy az előállított víz tartalmaz 20 mg/l kalcium és/vagy magnézium-iont és 25 mg/l nátrium-iont. Tehát 60mg/l magnézium-szulfát és 25 mg/l szódabikarbóna a hozzáadandó mennyiség, hogy 80 mg/l illetve 50 mg/l legyen a végeredmény. Ennek érdekében 1 l vízben feloldottam 6 g magnézium-szulfátot és 2,5 g szóda-bikarbónát, ez a puffer. Ebből adok a 2,5 l-es víztartályhoz 2,5 ml-t minden egyes alkalommal, amikor azt feltöltöm RO vízzel.

A leírásom nem tudományos, ezért bocs! :) Meg a feltételezéseim sem biztos, hogy helyesek, de a kávé végül is finom! :) Ha valahol elszámoltam, szóljatok, l.sz.!

Ezelőtt sima RO vízzel használtam. Van olyan kávé, ami nekem úgy is teljesen jó volt, de vannak olyanok, amelyekben most a savak lágyabbak, kellemesebbek lettek. Szóval saját tapasztalatom szerint megéri vele egy kicsit pepecselni.

Új hozzászólás Aktív témák