Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fefe9
tag
Szép estét.
Egy kis iránymutatást, útbaigazítást szeretnék kérni.
A kérdés röviden: a Saeco/Philips Pomia gépek mennyire érzékenyek az őrlemény finomságára (nyomásfokozóval vagy anélkül)?Egy ilyen Russel Hobs minimál őrlőm van, ez esetleg megfelelő alapanyagból képes lehet-e ellátni egy Poemia-t? A legfinomabb állásban a bolti téglánál finomabb őrleményt tud, de szemre nagyon nem közelíti meg a neten látott presszó finomságot, sajnos nincs összehasonlítási alapom mással.
A körülményeim, röviden: a jelenlegi eszközpark: a fent linkelt daráló, egy Bialeti Moka Express kotyesz, egy DG Piccolo kapszulás a páromnak, és mostanában nekem is. Követem a topicot egy ideje, a távlati cél egy Graef + Gaggia Baby (esetleg Classic) lenne, de erre az elkövetkező 1-1,5 évben nem lesz keretem, addig gyűjteni kell. Kávézni én itthon hétvégén szoktam napi 2x, inkább latte, capuccino jellegeket. A kávét a helyi Contador-tól veszem, magam őrlöm, ha megunom, Kapucziner-es kávék is kaphatók Szolnokon, alapanyag tehát van, erre rá kell szánni, ez nem kérdés. A párom napi 1 kapszulásat iszik, neki az tökéletes, őt nem is akarom másra rábeszélni.
Ezek után gondolkodom az "átmeneti" időre, amíg nem tudok komolyabbat venni, egy használt Poemia-t vagy esetleg egy Saeco Aroma-t megcsípni 15-20 ezer körül, ennyi van rá.
Elnézést, ha hosszú voltam, előre is köszönök minden építő jellegű észrevételt.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Interactive Brokers társalgó
- Robotporszívók
- Sopron és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest