Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fefe9

    tag

    Szép estét.

    Egy kis iránymutatást, útbaigazítást szeretnék kérni.
    A kérdés röviden: a Saeco/Philips Pomia gépek mennyire érzékenyek az őrlemény finomságára (nyomásfokozóval vagy anélkül)?

    Egy ilyen Russel Hobs minimál őrlőm van, ez esetleg megfelelő alapanyagból képes lehet-e ellátni egy Poemia-t? A legfinomabb állásban a bolti téglánál finomabb őrleményt tud, de szemre nagyon nem közelíti meg a neten látott presszó finomságot, sajnos nincs összehasonlítási alapom mással.

    A körülményeim, röviden: a jelenlegi eszközpark: a fent linkelt daráló, egy Bialeti Moka Express kotyesz, egy DG Piccolo kapszulás a páromnak, és mostanában nekem is. Követem a topicot egy ideje, a távlati cél egy Graef + Gaggia Baby (esetleg Classic) lenne, de erre az elkövetkező 1-1,5 évben nem lesz keretem, addig gyűjteni kell. Kávézni én itthon hétvégén szoktam napi 2x, inkább latte, capuccino jellegeket. A kávét a helyi Contador-tól veszem, magam őrlöm, ha megunom, Kapucziner-es kávék is kaphatók Szolnokon, alapanyag tehát van, erre rá kell szánni, ez nem kérdés. A párom napi 1 kapszulásat iszik, neki az tökéletes, őt nem is akarom másra rábeszélni.

    Ezek után gondolkodom az "átmeneti" időre, amíg nem tudok komolyabbat venni, egy használt Poemia-t vagy esetleg egy Saeco Aroma-t megcsípni 15-20 ezer körül, ennyi van rá.

    Elnézést, ha hosszú voltam, előre is köszönök minden építő jellegű észrevételt.

Új hozzászólás Aktív témák