Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fefe9
tag
Szép napot.
Lassan egy éve használok nagy megelégedéssel egy SGL Podstar podos masinát, napi átlag 2 kv készül vele.
A tömítések egyelőre rendben vannak, de gondolva a jövőre, beszerezném előre.Kérdéseim: a RövidKV-s cikkben ( [link] ) a szerző EPDM tömítőgyűrűről (OD 33,05 mm, átm 1,78 mm) tesz említést, erre cserélte a sajátjában a gyűrűt. Biztos én vagyok a béna, próbáltam neten keresni, de összevissza találatok jönnek elő. Van erre valami bevált beszerzési forrás, vagy pl. csapágyboltban próbálkozzak a fenti paraméterekkel?
Másik, a vízkőtlenítés, ASCOR vízkőoldót használok kb 3-4 havonta hozzá, ez rendben van, jó hozzá, nem lesz gond az alu blokk miatt?
Előre is köszönök minden segítséget. -
fefe9
tag
Ha az idő nem szorít, és van lehetőséged gyűjteni hozzá, egy személyes vélemény/tapasztalat/ajánlás:
szeptember óta használok ESE POD rendszert egy kis La Lollina géppel (30k újonnan 40 db ajándék poddal).
Innen vettem: Lollo Caffé weboldal.
Itt egy teszt fórumtárstól: Teszt.Én Saeco Poemia-t használtam előtte, nagyon alap darálóval, nyomásfokozóval, ezt váltotta. Számomra ezzel megvan ár-érték arányban a legjobb szett, tudom, hogy ez nem az igazi eszpresszó élmény, de nekem az anyagiak és az időszükséglet szempontjából ez volt a legjobb rendszer.
Van mellette Dolce Gusto a páromnak a tejes cuccokhoz, nem rossz, de az ESE POD szvsz. jobb.Hangsúlyozom, ez saját tapasztalat.
-
fefe9
tag
Szép estét.
Egy kis iránymutatást, útbaigazítást szeretnék kérni.
A kérdés röviden: a Saeco/Philips Pomia gépek mennyire érzékenyek az őrlemény finomságára (nyomásfokozóval vagy anélkül)?Egy ilyen Russel Hobs minimál őrlőm van, ez esetleg megfelelő alapanyagból képes lehet-e ellátni egy Poemia-t? A legfinomabb állásban a bolti téglánál finomabb őrleményt tud, de szemre nagyon nem közelíti meg a neten látott presszó finomságot, sajnos nincs összehasonlítási alapom mással.
A körülményeim, röviden: a jelenlegi eszközpark: a fent linkelt daráló, egy Bialeti Moka Express kotyesz, egy DG Piccolo kapszulás a páromnak, és mostanában nekem is. Követem a topicot egy ideje, a távlati cél egy Graef + Gaggia Baby (esetleg Classic) lenne, de erre az elkövetkező 1-1,5 évben nem lesz keretem, addig gyűjteni kell. Kávézni én itthon hétvégén szoktam napi 2x, inkább latte, capuccino jellegeket. A kávét a helyi Contador-tól veszem, magam őrlöm, ha megunom, Kapucziner-es kávék is kaphatók Szolnokon, alapanyag tehát van, erre rá kell szánni, ez nem kérdés. A párom napi 1 kapszulásat iszik, neki az tökéletes, őt nem is akarom másra rábeszélni.
Ezek után gondolkodom az "átmeneti" időre, amíg nem tudok komolyabbat venni, egy használt Poemia-t vagy esetleg egy Saeco Aroma-t megcsípni 15-20 ezer körül, ennyi van rá.
Elnézést, ha hosszú voltam, előre is köszönök minden építő jellegű észrevételt.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Okos Otthon / Smart Home
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest