Hirdetés
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP EliteBook / ZBook topik
- Apple asztali gépek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Feltűnt (és ha megnézitek a képet, Nektek is fel fog...), hogy a szállodában az automatán külön gomb van a kettőre.
Bár én egyiket sem szoktam inni, de Anita mindig americano-t kér, nosza, csináltam egy lungo-t is...
A következő történt. A lingo sötéten, a vége felé szőkülve jött le, és kb. két espresso-nyi mennyiségben, de egyben! (Ez a lefolyás kicsit hígabbnak tűnt, mint az espresso). Az americano gomb megnyomásakor egy ilyen "lungo" érkezett először, és arra kb. ugyanannyi víz. A mennyiség legalább négy espresso-nyi.
Tehát két, lényegesen eltérő módon csinálta a gép a két italt...
Ez a lungo ízre is nagyon finom volt, az általam kedvelt café créme-re hasonlít leginkább, mind lefolyásban, mind ízben. Az americano viszont a szokásos, vizezéssel elba...ott kávé lett.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehetséges, hogy az újhullámosok rosszul figyelték meg pàr éve, és ezt a rossz metódust sugallják azóta...?

A szállodában egyébként Pellini van - qrva jó! Azért, mert friss. (Legalábbis a barista csaj szerint, mert van az is, meg egy kétkaros Faema.)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Bár én egyiket sem szoktam inni, de Anita mindig americano-t kér, nosza, csináltam egy lungo-t is...![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)