Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- DUNE médialejátszók topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozaik11
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
A 0650-es mellett az ősQM nem is olyan pici, mint amilyennek képzeltem.
Szépek így együtt!
-
zolnagy
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Aham, akkor ezek csak a díszítőelemek

Vagy nagy vendégség esetén a zsinórban kávézáshoz szükséges kellékek
Ezek szerint a Turmixnak vmi köze van a Quick Millhez.
-
tariattila
veterán
válasz
zolnagy
üzenetére
a napi használatos nincs jelen a képen...
viszont az is egy narancs 0650
jahhh és egy piros 0650 még lalinál van teljesen eredeti állapotban...
szép ez a kerek felsőtest és a hasznos extrák...
az enyémek eredeti állapotukban maradtak, maradnak meg...
viszont kaptam egy turmix gépet ami egy átbrendelt 0650! (ilyet se láttam még!) szegény elég lepukkant, lehet abból lesz majd egy opv-s, pimpelt gép (második ötéves terv) -
zolnagy
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Hú, nagyon jól néz ki a két QM és a TX10

Melyik a napi használatos?Én most hoztam el Lagoon gépét Anyutól, amit 1 hónapja vettem. Nagyon tuti. Kapott új szilikon vízcsövet és egy alapos zsíroldós átmosást.
Ebben is van OPV. Régebben én is tettem Parci gépébe. Most már azt kell, hogy mondjam, hogy az OPV beszerelés többet jelent, mint a 0650 kicsit nagyobb thermoblokkja. -
bbuffy
senior tag
Voldemortland közepėn egy eladó Gene található. Hátha vkit érdekel. Itt nincs az eladó jelen esetleg? Csak nem V.......go az?
-
zolnagy
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Arra gondolsz, ami a Classicban is van ugye? Mert akkor a bojler víz bevezető réz csatlakozót kell kicserélni egy Classicéra, amin már ott van az OPV is. Sajnos nem tudom, hogy honnan lehet ezt beszerezni (talán SID) Alternatív megoldásként FOT OPV a pumpa végére: http://www.expolygon.hu/index.php/component/hikashop/product/682-fluid-o-tech-nyomasszbalyozo-kerul-aggal-rezg-szivattyukhoz
-
-
GIJoe
addikt
Üdv, tanácsot szeretnék kérni,szóval szeretem a finom krémes aromás kávét. Az elmúlt 2-3 évben vettem felújított kv gépeket a családba pár tizenE Ftos áron (Delonghi Magnifica, AEG Cafamosa, most Saeco Easy) de egyik sem tud olyan KVt, ami az közeli kisboltban a Saeco Superautomatica, pedig fapadosnak tűnik...
Szeretnék itthonra is egyszer, most létezik hogy ez az öreg masina ennyivel jobb kávét csinál?
Végigzongoráztam a beállításokat, finomság erősség KVk...
-
tariattila
veterán
válasz
bbuffy
üzenetére
Hottop igen...
lakásban, műhelyemben... először úgy néztem, hogy nem is gázos... de a legvégén csúful befüstölt

hiába nyitottam ki mindent, idő kellett míg újra láttam
egyébként szerintem remek befektetés volt...
Bélától vettem a gépet ami szinte új, ráadásul a szűrőt is újra cserélte
10 kg zöldkávé társaságában lett enyém 129e 'jómagyar' forintért....most jön a tanulás... érdekes ez a "reccs" téma is...
14,5 perc után kezdtek el igazán pattogni de folyamatosan... nem is éreztem hogy az elsőnek vége van-e és a második egyáltalán elkezdődött-e de már színre jócskán kikívánkoztak... (16,5- nél)
tudtam én, hogy nem lesz egyszerű....ez be is jött... -
And06
aktív tag
be kell kapcsolni, húzni egy espressot, utána meg megnyomni a gőzgombot, és várni amig elalszik a fütés lámpája. utána ki kell nyitni a gőzcsapot, és jön a gőz. a müvelet végeztével vissza kell tölteni a bojlert(és egyben visszahüteni).
ha ennyire nem vagy képben, legjobb lenne ha valaki megmutatná. ha jól látom a google-s képeken, a felső gomb a gőzgomb (azon van a gőz jelecske)
edény nélkül nem érzed a hőfokot a kezeddel, és úgy elég nehéz eltalálni... -
bbuffy
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Hottop? Lakãsban perkeltėl? Nagyon füstöl?
Amúgy szuper jó lehet, grat!
-
tariattila
veterán
Elvesztettem szüzességem! végre! ..... qurva jó

az első széntablettáim:

AVX féle Sandalj 50-es blend... holnap kóstolom is!

na még pár kép....

talán az utolsó képen lehet leginkább helyes a szín...

-
mutyi
senior tag
Nincsen még olyan szép rozsdamentes gőzölőedényem, de meg tudom én gőzölni gondolom egy sima nagyobb csészében is,csak hát nem tudom mit nyomjak.
Video alapján két gombot mutogatott meg a fenti kis fekete gombot kell csavarni.
De nekem víz jött, és nem gőz, szóval rá is hagytam délben, így maradt espresso. -
mutyi
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Ehhez képest az én Segafredom egy istenkirály vizuálisan

Ízre meg háát...
Most ott tartok,hogy tuti meg van a 20kg tamperelés és mégis picivel gyorsabban folyt át,mint kellett volna.
Így a következő lefőzésnél 1 fokozattal finomabbra fogom őrölni.Kérnék egy kis segítséget.
Gaggia Baby Twin-el hogyan kell gőzölni?
Még nem tudom melyik gombot nyomjam meg meg tekergessem a fenti gombot,mert eddig alapvetően víz jön belőle, nyilván az meg nem jó,ha gőzölni akarok és nem eláztatni a tejet.
A Youtube videokból nem jöttem rá, mindig csak a csészét mutatják amiben gőzölnek. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bbuffy
üzenetére
Valaki linkelt egy cikket, hogy az a tendencia az éttermekben, hogy kapszulás kávét adnak.
Nem kell hozzá szakember (barista), stb.Akinek otthon is kapszulás van (felső tízezer), az ezt benyalja az étteremben is.
Az igényesebbek, mint mi akik ide járunk meg azt mondjuk evés után, fizetni szeretnénk.

-
dozó
tag
Sziasztok!
REX- C100 &(GC) pid bekötésében, tudna valaki egy kis segítséget nyújtani?
-
zolnagy
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a pumpa lehet rossz. [Ez] a belevaló, ha tényleg azzal van a baj, nem egy nagy kiadás.
-
tariattila
veterán
-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
A dzsotto csak kamuflázs. Valójàban Clooney fan ő is.:-))
-
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére

-
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
12-ért adok egyet Neked!

Kettőből tucc választani.
-
-HajTömeg-
őstag
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Van Dzsottttó eladó! 210.000

-
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Na ja.

-
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Jövő héten úgyis itt a Karácsony, kérj egy GC-ot, és ezt dobd ki!

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Az a helyzet,hogy mindig mást csinál.

Hosszas állítgatás után a következőre jutottam.
Kb 8 barig úgy van,ahogy nálad volt,magyarán nyomja folyamatosan.
E-fölött (mikor még szorosabbra tekerem a csavart) kifut 8 barra,majd szépen visszaesik a nyomás kb 6 barig.
Ennyi.
Hogy akkor miért úgy volt,most miért így van és ez mi,na azt passzolom.
Nekem olyan érzésem van,hogy ha még ötször lemérem így,akkor hat,de lehet 7 féle eredményt fog adni.
Majd elviszem egy szakihoz vagy kidobom a kukába és veszek végre egy Nespressot
-
paljoc
tag
Azon kivul, hogy mikent meri most kavefozes kozben hogy mennyire esik le a nyomas, meg valamit nem ertek. Mikor penteken beallitottam, fixen allt a 9 bar rajta. Marpedig egy kar egy nyomasmerovel lezarva nagyobb ellenallas mint egy finomra orolt kave!:-)
De mi ez a pumpa ki-be kapcsolgatas/vagy elhalkulas/ ami itt a videon volt, ilyet nem is lattam meg, illetve nem csinalt ilyet mikor allitgattuk...!?! -
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Csak technikailag érdekel: hogy mérted?
-
And06
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
honnan tudod hogy leesik a nyomás?
-
5381
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nincs benne egy szelep, ami túl nagy nyomás esetén kiengedi a nyomást? Ha van, akkor én ennek a koszosodására tippelnék.
-
-HajTömeg-
őstag
Mi okozhatja, hogy Evo-ban visszaesik a nyomás?
Üresen minden oké.
Ha durvára őrlök és könnyen át tudja nyomni a kv-t akkor is oké.
Amint azonban nehezen jön át a kv, pl csöpögősen indulna, leesik a nyomás 6 bárra kb.
A pumpa elvileg jó, 10mp alatt 60 ml. -
atok666
őstag
Mennyire zsakbamacska megvenni egy 1 eves SuperJollyt, amit kavezoban hasznlatak? Felszamolnak egy kavezot es kiarusitjak a cuccost. 200eurot kernek erte.
Atok
-
peu407
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Automata kéváfőzőhöz is ajánljátok ezeket a "tisztítószereket"? Mi nem vagyunk akkora szakértők,mint ti, pontosabban a nejem, mert én egyáltalán nem kávézom. Csak kapkodom a fejem mikor olvasom az írásotkat.Hihetetlen mit lehet kihozni egy kávéból.Ez már egy életforma,ahogy látom...
-
peu407
senior tag
Skacok!
Csak citromsavavval tisztítjátok a kávéfőzőt? Semmi vízkőoldó? Vízzel higítjátok a citromsavat?
Még 1 kérdés: a sokat említett paljoc urat hol lehet megtalálni?
És ha valaki kávéfőzőt akar venni, még va 2 órája licitálni:
Gaggia Classic Siebträgermaschine mit Zubehörpaket mit hochwertiger Mühle Nem az én hirdetésem,találtam böngészés közben. Biztos megbeszélhető vele, hogy küldje le Mo-ra. -
RBJ
addikt
Hazahoztam a munkahelyről a szarvasit mert elég ganyé állapotban volt.
Már vagy 4 jére áztatom és öntöm ki a citromsavas löttyit de még mindig barna a belüje. Főztem egyet olyan ganyé lé jött le rossz volt nézni.
felsőszűrőt levettem szinte nincs is rajta lyuk annyira retek. A felső szürő feletti rész az öntvény is tiszta vízkő, ezt hogyan tudom lemókólni? -
And06
aktív tag
-
adpeter
tag
Eszedbe ne jusson kipróbálni a Geishát addig, amíg nem gyakoroltad be az alapokat! Még kevesebb sikerélményed lesz vele. Nem egyszerű kávé. Persze, nem tudom ezt honnan vetted, ha sötét akkor mehet.
Bár sötétre pörkölni egy Geishat olyan mint világoskékre festetni egy Ferrarit!
De valaki erre esküszik.
-
mutyi
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére

Tudom, Blaze is ajánlotta Paljoc kávéit és fogok is venni,de még itt van egy bontatlan Panama Geisha, szóval előbb majd még azzal kell próbálkoznom,remélem ott már finomabb kávékat fogok készíteni.
Lesz egy kezdő kérdésem: Az jó-e ha 30 mp alatt jön le 25 ml folyadék esetleg fordítva?
Tehát a 25-30 mp és 25-30 ml az egy intervallum vagy kötelezően 30 mp alatt 30 ml-nek kell lefolynia és 25ml-nek 25 mp alatt? -
ronin s8
senior tag
À brávo!
Nagyon jó!
Akkor tudod gyakorolni a lefolyásokat (duplát is szimplát is), és mire veszel valami ihatót is, egészen belejössz, mint kiskutya az ugatásba. 
Viccet félretéve, az ihatatlan, mint ahogy mindegyik Segafredo.

Javaslom bármelyik Paljoc-kávèt, azok nagyon jók.
Alternatívaként Kvzzz webáruházából valamit vagy a Kapuczinertől esetleg.
Kezdésnek ezek.
-
mutyi
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Na pont ez a bajom, hogy laikusként nekem is tetszik külsőre, de ízre meg nem,mert olyan,mint amikor meg akarnak mérgezni kávéval.

Ti szoktátok mondani,hogy a jó kávé akár cukor nélkül is finom,de ezt cukor meg tejszín nélkül kínzás lenne meginnom.
Ilyenkor amúgy jó lenne egy olyan ember,aki ért is hozzá és ha ő kóstolná,akkor tudná mondani, hogy mi a baja.
Lehet megpróbálom kicsit kevesebb kávéval, 10g-al ennyire erős lett.Ok, akkor hogyan tovább?
Maradok a 10g-nál,de mi van akkor ha meg van a 25-30 ml 30 mp alatt és baromi erős?
Akkor a kávé a szar? -
-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
42ért mazzer? Az milyen?
-
mutyi
senior tag
Úgy jártál mint én, pont erről írtak tegnap.
Ha túl nehezen megy át a pogácsán a víz,akkor lehűl,mire átjön kávé formájában. Ha túl forró,akkor meg túl gyorsan folyt át, ha a víz alapvetően kellően meleg volt már.
Én most főztem 3 adagot, de nem vagyok megelégedve.
Apámék szerint is piszok erős lett.
Szerintem is.
A végén megutálom a kávét, ha sokáig ilyen szarokat főzök
Éjszaka aludni sem bírtam normálisan.
Én 7-en daráltam ugyanazzal mint te és ott már hideg volt, ezért 8-ra visszavettem és kevésbé tömörítettem.
Így már kellően meleg lett a kávé,de mint említettem mocsok erős. -
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Típust nem tudok, nincs "raktáron" egy sem. Ki kell várni akár (sőt) innen a fórumról is.
Jó a Mazzer, de csak a maiak mellett. Régen bármelyik gyártó csinált jót. Asszem Sid szerint valójában csak két gyártó gyártotta ezeket össze-vissza címkézve: ECM, LaSanMarco, Rancilio, Macap, Gaggia, Faema, ezernyi.
Ha látsz egyet, bekérdezel, és valaki már mondja is az okosságot...
Az meg, hogy használt, ne érdekeljen! Nekem van egy 25 kilós tömör fém 70-es évekbeli Macap-om. Most kezd már végre bejáratódni.
(Valami 25 pénz lehetett Sid-nél pár éve) -
-HajTömeg-
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Én ezt 21ért vettem, annak is a duplája egy Mazzer, ráadásul használtan.
Mivel nem értek hozzá, zsákbamacska lett volna dupla pénzért,ha egyáltalán találok...
De félreértés ne essék,ha valakinek több van rá,akkor én is azt javaslom,amit te.
Pontosan melyik tipusokra gondolsz, melyik a jó?(#13019) cekkk Hideg?

Te,valami hasonló lefolyás lenne az ideális: bár ez sem tökéletes -
cekkk
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem.
Most átraktam 6ra jól összenyomtam alig jött ki valami és az is hideg volt
-
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Elhiszem, hogy jó.
Én darálóból viszont csak régit, az örökkévalóságnak készültet vennék. Olyat, aminél fix öntvényben futnak a csapágyak, és nem műanyag. Ezeket nem kell pár évente kikukázni, és mindig egyformára, konzisztensre ôrölnek. Ami nem ilyen, az számomra pénzkidobás. 
Elég hozzá 40 forint is, nem kell ám elmenni 80-ig.
A maiak közül Compak vagy Mazzer, a régiek közül több: Macap pl. -
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ez ilyen daráló...?
Vazze kicsit többér már jót is lehet kapni. 
-
-HajTömeg-
őstag
Nem is kaptál hozzá?
Ha ugyanaz a két daráló felépítése,akkor a leírásban láthatod a működési elvet.
Ha sehogysem elég finom a darálás,szerezz be hozzá alátétet.
Amire még figyelni kell:
-Mivel mozog a babtartály daráláskor,ezért ne fogd a tetejét,mert az a kis ránehézkedés is változtathat a finomságon.
- A kés legyen mindig jól rászorítva a csavarral,mert ha nem így van és a csavar enged neki egy kis mozgást,az is elronthatja az örleményt. -
And06
aktív tag
váltottam P&Y etiop yrgacheffe-re, na ebben már megfelelő mértékü gyümi van! finom!

-
válasz
paljoc
üzenetére
nálam nagyon ingadozott még, hogy milyen lett, úgyhogy egyelőre nemigen számít, hogy miket érzek. de tegnap sikerült belőle kifejezetten savanykás-savas végeredményt csiholni. magasabb hőfokon valóban lágy lesz és nagyon visszafogott, az enyhe mogyoró is stimmel. azért is mentem lejjebb, mert egy picit jellegtelennek tűnt, de lehet, hogy csak át kell kalibrálni az ízlelőbimbókat a harsány egyéb kofikról. egy pici maradék van még a dark konából is, holnapután összekóstolom őket.
-
And06
aktív tag
már irták egy párszor, de újra csak azt tudom tanácsolni, hogy duplával tanulj/gyakorolj! a dupla sokszor jobb eredményt hoz, ha tökéletes a szimpla akkor is. nem emlékszem milyen géped van, de 8grammból kb csak az LM szimpla szűrővel lehet kávét főzni, és ott is 9 az a 8. a "hagyományos" szimpla szűrők 10g alatt nem müködtek nálam.
-
paljoc
tag
Kona-t en is kostolgatom, de nalam nem volt savas-gyumis. Sav ill. keseru iztol mentes, lagy, mogyorora emlekezteto izek, leiras szerint pici fahej beutes is lehet, azt meg nem fogtam meg. Nagyon pici gyumi van benne, de ezt a fajtat tenyleg nem a savassag kellene hogy jellemezze. Fo jegyei: barsonyos, sima, diora, mogyorora es enyhe fahejra emlekezteto jegyek balanszos egyvelege kellene legyen eme remek nedv!:-)
Nekem izlik, de extra kulonlegesseget amit akaratlanul is, de ismerven az árát szeretnek erezni, azt nem nyujtott.
A panama viszont felcsigazta az erdeklodesemet ahogy irod hogy milyen finom, mondjuk nem ezert, mert mar megrendeltem regebben, de uton van egy zsakkal belole. Kivancsi leszek!:-) -
ronin s8
senior tag
Nem tudom, lehet.
Minden esetre először a lefolyásokat állítsd be stabilra, a hőfokkal most ne foglalkozz (még).Gondolj bele, hogy abban az esetben a legmagasabb a hőfok, ha csak átszalad a víz a karon. Ilyekor majdnem a bojler hőfokot hordozza (persze picit kevesebbet). Ha viszont csak egy csepp jelenik meg a kifolyón, az lehűl (már a pogácsában).
E két szélső érték között változik egy adott hőfokú bojlerből kilépő víz hőmérséklete.Ha eddig csak gyorsan átfolyó kávékat húztál, azok tutti, hogy túl forrók voltak...
-
paljoc
tag
válasz
t-bali3
üzenetére
A porkolestol. Elviszik a masodik recsegesig es benne tartjak. Akkor lesz ilyen olajos. Egyes Kenyakat esetenkent meg lehet porizni sotetebbre, de nem nagyon szokas. Van ilyen elgondolas, hogy mindent ilyen sotetre, van aki szereti is, bar mondjuk en meg nem talalkoztam ilyennel!:-)
-
mutyi
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Ohh, azt nem figyeltem, de most visszaolvastam.
Akkor már meg is van a baj forrása, a gép ezek szerint biztosan elég hőfokkal rendelkezett
Írtam hogy voltam a Szegeden üzemelő Dock Cafe-ban. Az előbb írta valaki,hogy a legtöbb kávézóban nem törődnek kellően a gépek megfelelő karbantartásával.
Éjfélkor voltam bent pénteken,épp zárás volt és a srác porszívózta ki a darálót. Tökre örültem is, mert látszódott,hogy figyelnek ezekre a dolgokra. Az espresso gép is tökéletesen ragyogó volt hátulról,csak úgy csillogott-villogott. -
t-bali3
senior tag
Ez az olajosság mitől lesz?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- További aktív témák...
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nagyon jó!
Akkor tudod gyakorolni a lefolyásokat (duplát is szimplát is), és mire veszel valami ihatót is, egészen belejössz, mint kiskutya az ugatásba.