Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- SSD kibeszélő
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Egér probléma
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Mini-ITX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
OCTAMD #248596 üzenetére
Teljesen jogos.
Bezzeg amikor az összes YouTuber stb megkapja tesztre vagy némelyik meg veszi a telefont vagy bármit és minden téren nyúzza vagy le ejti vagy szét veri kalapáccsal etc, majd egy sima applecare+ segítségével vesz újat 100 dollárért esetleg napokig csámcsog rajta majd vissza küldeni azzal nincs gond. Ha egy magán ember csinálja ő a BigBadWolf.
Jogos és igazatok van! -
szabonagyur
félisten
válasz
cyberkind #248591 üzenetére
Nem nem kell benyelni.
Olvass utána mit takar újra csomagolt meg az elállási időn belül visszavitt termék, melyik milyen formában lehet újra értékesíteni.
Szép is lenne a dolog, hogy haverod megveszi majd visszaküldi, Te meg hirtelen elvinnéd olcsóbban. Pontosan az ilyen és hasonló visszaélések miatt nem tudod egyből megvenni az ilyen visszavitt darabot sem.
-
cyberkind
félisten
válasz
Pyttawrx #248594 üzenetére
De ezzel nem tudsz mit kezdeni, mert ez a törvény, amit egy ilyen dolognál én se értem, bőven elég lenne mondjuk 3 nap is. Én nem veszek minden évben új telefont, 2 évente is csak azért, mert lejár a szerződésem, és már akkor is minden bajom van, hogy minden át kell pakolni az új telóra.
OCTAMD
Igen, ez így van, de mint a bolt, te ez bozinyítani se tudod, illetve ha már ezt csinálod, akkor valszeg nem ez lesz az első gondolatod.szabonagyur
Ha x idővel később ott van és olcsóbb, már jobban jár x meg y, nem kell itt azonnal kirakni az eladósorba, én mindenesetre mindenből újat akarok, ha már kiperkálom azt az árat. -
-
válasz
OCTAMD #248590 üzenetére
Nem teheti meg a fogyasztó védelmi törvények miatt, hogy HAZUDJON és újként árulja a használt készüléket.
Általában ezeket inkább ki teszik teszt készüléknek vagy egyéb funkciót látnak el velük tudomásom szerint.
Nem fogom egyik multi webshopot sem megsajnálni akármennyire lobbizol értük. -
válasz
Razzul #248588 üzenetére
Igen joos az nem neked lett címezve a mindenévben új dolog.
a 14 napos elállásnak igen megvan az értelme, de itt most ahogy ki is emeltem a szórakozás része a lényeg, hogy megveszem csak hogy x napig (a 14 napon belül) legyen telóm még nem veszem a másikat... stb szórakozásból visszaadott termékek. Nyilván lehet olyna, h pl 2 kapsz stb az azért más, de itt ki is volt emelve, hogy miért veszi.
-
-
Razzul
őstag
válasz
Pyttawrx #248577 üzenetére
#248577 Pyttawrx és #248582 Major Lion
Nem írtam, hogy minden évben újat veszek. iPhoneból több éve egy i6s-em van, új okostelefont pedig már lassan 10 éve nem vettem. Szerintem összekevertek sylex1-el aki eredetileg bedobta ezt a témát.#248579 OCTAMD Ismét mondom, használtat nem lehetséges megvenni újként, mert a boltnak jeleznie kell minden esetben ha újracsomagolt terméket ad el.
De szerintem is hagyjuk a témát, kezd parttalan lenni a beszélgetés. Remélem valamennyire azért sikerült rávilágítani, hogy milyen értelme van a 14 napos elállásnak a vásárló védelme szempontjából.
-
válasz
Major Lion #248582 üzenetére
Mert az a pár ezer forint inkább 50 és 100 ezer között van. És azt meg megérzi az ember még a fél millás telefon esetén is.
Használtat nem árulhat újként egy bolt sem, azt fel kell tüntetni ez olyan alap, mint az elállási lehetőség. -
válasz
Major Lion #248582 üzenetére
Pontosan.
-
válasz
MasterMark #248574 üzenetére
Akkor rákeresek, de egyre inkább olyan érzésem van, hogy az ios nem is játszik azonos ligában mint az android.
Nyilván hagyok pár hónapot neki, de folyamatosan van valami ehhez hasonlóan hülyeség. -
válasz
Major Lion #248558 üzenetére
Azt hittem, hogy én vagyok a béna.
Szánalmas, komolyan mondom.
Egy szatyor pénzért alap dolgokat nem lehet a felhasználók alá tenni. -
válasz
Razzul #248568 üzenetére
Pedig te is sírnál, ha újat vennél, és már valaki azt használta, mert csak szórakzásból visszaküldi, mert olyanja van, ezzel van a baj. Ez amit írsz, meg eléggé önző nézet. Lenne neked is webshopod, és azt látnád, hogy csak szórakozásból veszik nem tudom, hogy akkor is ez lenne a vélményed? Ráadásul írod, h minden évben újat veszel, akkor igazán megtehetnéd, hogy erre a célra tartasz egy tartalék telefont, addig amég megjön az új, amit szeretnél megvenni
-
tuzpenge
őstag
Hol is lehet majd nézni a mai esti bemutatót? Van valakinek egy linkje?
Köszi!
Megvan, tárgytalan. Bár nem tudom lesz e magyar közvetítés és ha igen hol.....??? -
MasterMark
titán
válasz
Major Lion #248572 üzenetére
Viszont spotifynál megoldható URL-elekkel az automatizálás, szóval meg lehet csinálni. Neten vannak leírások róla.
-
Panzermeyer
tag
Üdv
Vettem egy magsafe-t Iphone 12 alá, hogy ne kelljen a vezetéket minden nap dugdosni. Úgy rátapad, hogy alig bírom leszedni reggelente. Hogyan lehet ezt a dolgot könnyíteni? Tok nincs rajta és nem is lesz.
Köszi
-
Major Lion
senior tag
válasz
MasterMark #248569 üzenetére
Akkor a Spotify ezt elmulasztotta
-
sutyesz96
őstag
válasz
st3v3np3t3r #248522 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
Major Lion #248567 üzenetére
Mi?
A rendes shortcuts supportot az alkalmazás fejlesztőének kellene beleraknia.
-
Razzul
őstag
válasz
OCTAMD #248557 üzenetére
Ez az elállási lehetőség a fogyasztó érdekeit nézni és védi, a boltoknak pedig meg kell oldania hogy ez működjön. Természetesen ha mondjuk a telefon vagy laptop időközben megkarcolódik vagy sérül akkor az értékcsökkenést a vásárlónak kell megfizetnie.
#248560 szabonagyur Újracsomagolt áru vásárlásánál nem fordulhat elő, hogy a vevő a felbontás után szembesül azzal, hogy az eszköz amit vett használt, szépséghibás vagy visszavitt mert a boltnak ezt minden esetben jeleznie kell neki. Ha ilyen előfordul, akkor ott az üzlet mulasztott.
Egyetértek #248564 Major Lion hozzászólásával. Szerintem sem sokan élnek vissza ezzel a lehetőséggel, emellett egy telefon vagy laptop pár napon belül a legtöbb esetben patika állapotban visszavihető. Ha pedig kifogástalan állapotban kerül vissza a boltba az áru és azt ezután megfelelő jelzéssel újra eladják akkor a bolt vesztesége minimális.
A hazai piacon (is) hatalmas üzletet bonyolító webshopokat, műszaki boltokat pedig nem fogom megsajnálni a fogyasztóvédelmi intézkedések miatt keletkező hátrányuk miatt. Franciaországban még durvábbak a szabályok, de valahogy a vállalkozások ott is megoldják, hogy profitjuk legyen.
-
Major Lion
senior tag
válasz
MasterMark #248566 üzenetére
Úgy hogy nativan nem elérhető. Gondolom ezért nem találja.
-
MasterMark
titán
válasz
Major Lion #248558 üzenetére
Hogy-hogy nem elérhető? Egy ideje már meg lehet mondani a sirinek hogy melyik lejátszót használja alapértelmezetten.
Parancsoknál az URL-es cuccot kell használni a spotify automatizáláshoz.
-
Major Lion
senior tag
válasz
OCTAMD #248561 üzenetére
Én nem mondtam, hogy az nem használt, azt se hogy mennyit ér, nem is érdekel. Ha kifogástalan állapotban küldöd vissza a terméket akkor minden rendben, ez a törvény. Valószínűleg nem sokat csinálják amit a fórumtárs, hiszen akkor sorra szűnnének meg a webshop-ok, de lássuk be, túl jó biznisz ez még így is.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Major Lion #248559 üzenetére
A baj nem a 14 napos elállás “rendeltetésszerű “ használatával van, hanem ha valaki ezzel ilyen-olyan célból visszaél. Majd előbb utóbb megy a c*gánykodás a bolt részéről , és cirkuszolhat velük az is , aki indokolt esetben él ezzel a lehetőséggel .
-
OCTAMD
őstag
válasz
Major Lion #248559 üzenetére
Ha egy iPhonet használsz akár 2napig is,akkor az használt,az már messze nem ér annyit,hiszen full esik az ára,akár érhet 50000el is kevesebbet
-
szabonagyur
félisten
válasz
Razzul #248555 üzenetére
Megy is a hiszti, nem véletlen, hogy sok bolt beleköt mindenbe, ha nem 100%-s a cucc.
Egy időbe sok kocka tolta azt, hogy gamer laptop kihoz, játékot végig tolja 2 hét alatt majd vissza... az más kérdés, hogy mennyire le tudja amortizálni akár a gép hűtését, amit elsőre nem látsz, majd csak amikor megveszi a következő vevő néz nagyokat, hogy ez meg wtf.
BTW: vettem már meg sajnos én is ilyen visszavitt terméket és kellemetlen volt. Páramentesítő készülék, csak kibontod és full víz meg dohos volt az egész..
-
Major Lion
senior tag
válasz
OCTAMD #248557 üzenetére
Nincs ezzel gond amig a termék nem használt, csak mondjuk kipróbálta. Ha ő két hét után is olyan állapotban tudja visszaküldeni hogy egy hajszál karc sincs rajta akkor minden rendben. Nyilván egy cipőt is csak addig küldhetsz vissza amig nem az utcán jártál vele a sárban, csak a lakásodban. Akkor meg tök mindegy hogy egy napig volt a sarokban vagy két hétig.
-
OCTAMD
őstag
válasz
Razzul #248555 üzenetére
Ha lenne egy kis boltod, mennyire szeretnéd amikor majd valaki visszaküldené a beaktívált ,kibontott iPhonet?
Vagy bemész a boltba és adnak egy újracsomizott iPhonet,mert csak visszaküldték,nincs abba semmi,hiszen csak valakinek kellett hétvégére,hogy vagány legyen
Mondjuk lehet alkalmazni,hogy ilyenkor -50-60000Fttal kevesebbet adsz vissza
-
Kbali
nagyúr
válasz
justgiveup #248544 üzenetére
Jellemzően nem fognak esni azonnal az árak.
-
Razzul
őstag
válasz
szabonagyur #248552 üzenetére
Ha probléma lenne a visszaélésekkel az elállási lehetőségnél akkor már biztos menne a hiszti a boltok részéről emiatt. Ezzel szemben az eMAG például még ki is bővítette ezt az időszakot 14 nap helyett 30 napig lehet náluk visszavinni az általuk forgalmazott cuccokat.
#248548 herdsman12 Ez szerintem már részletkérdés, de a 48 óra talán túl rövid.
Ha egy olyan webshopról beszélünk, ami csak online forgalmaz akkor problémás lehet, hogy az ember az egyéb teendői mellett 48 óra alatt ellenőrizze és postára adja az adott terméket.
-
buci30
addikt
iOS 15 beta xy van fent
Ha most jön majd a hivatalos 15 akkor azt nem kapom már meg ugye?
Csak ha most törlöm a béta profil akkor majd a 15.1 kapom meg hivatalosan? -
szabonagyur
félisten
válasz
herdsman12 #248548 üzenetére
Vagy inkább semmi… sajnos nem arra van használva az elállás amire kellene.
-
Azt a varázslatot akarom kicsalni az iPhone-ból, hogy ha csatlakozik bizonyos BT eszközökhöz(autó, hangszóró, headset) akkor nyissa meg a spotify-t és indítsa el a lejátszást.
Amikor ott van az automatizálásban, hogy mit csináljon, egyszerűen nem ajánlja fel a spotyfi-t. -
majestic
őstag
Találtak egy új biztonsági rést, amin a Pegasus bármilyen Apple-eszközre bejuthatott, amit a legújabb frissítés javít!
-
Razzul
őstag
válasz
Pyttawrx #248536 üzenetére
Az adott típus megtapizására ez igaz, de a konkrét eszközre, amit egy megrendelés után átvételnél megkapsz, azt online vásárlásnál csak így tudod ellenőrizni.
Ha üzlethelyiségben vásárolsz, a pénztárnál fizetés előtt meg tudod pontosan nézni amit megveszel. Online vásárlásnál viszont nincs erre lehetőség.
-
Krethx
aktív tag
válasz
burgatshow #248543 üzenetére
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak a sima 12-t vagy a 12 minit. Újonnan kicsit dragallom, de reménykedem, hogy a holnapi bejelentés után elkezdenek megszabadulni tőlük, akik újra akarnak váltani. Szerintetek mi lesz a reális ára a lepattanó használt modelleknek? :)
Ez lenne az első apple-om, nem tudom hogy szoktak alakulni az árak.
Köszi! -
burgatshow
Topikgazda
válasz
szabonagyur #248539 üzenetére
Apple Maps ill. amit adatot tud az Apple Maps, azt jeleniti meg.
Nyilvan ilyen teren elmaradott foleg a Google Maps-hez kepest. Ez van.
-
zzola
titán
válasz
st3v3np3t3r #248537 üzenetére
-
Krethx
aktív tag
válasz
szabonagyur #248539 üzenetére
Amit be tetem képet annál nem sajnos. Ahol engedi ott a név mellett a jobb sarokban van egy kacsacsőr. > Ahogy látom az itteni képeken. De így már egyre jobban tetszik.
-
Krethx
aktív tag
válasz
burgatshow #248524 üzenetére
-
mtomi95
senior tag
válasz
#08176384 #248532 üzenetére
Furcsállottam is, hogy az RC-t ma kiadtak volna 7kor devre meg publicba akkor rá mondjuk holnap meg a hivatalosat és egy nap lenne úgy mond a tesztelésre…
Akkor legeslegjobb esetben is egy hét múlva lesz régi iPhoneokra iOS 15, mármint nem béta.
Nekem végülis mindegy! Ha nem ma akkor holnap úgy gondolom a kiadásra szánt (RC) verziót megkapom én is developer profillal.
Nem emlékszem amúgy én sem hogyan működött ez eddig! Pedig iOS 10 óta bétázgatok! -
törölt tag
válasz
mtomi95 #248529 üzenetére
Holnap fejlesztői profillal le lehet majd tölteni a kiadásra szánt IOS 15öt (RC) verziót. Ha nincs benne hiba akkor néhány nap múlva mindenki megkapja, ha van, akkor jöhet akár újabb RC is és utána publikus kiadás. Mivel most jött a 14.8, valószínű nem egy RC várható csak.
A másik, hogy az Apple is vált, lehet IOS 14en is maradni a jövőben, de az csak a biztonsági frissitéseket kapja meg egy évig még. Mellette az új fejlesztések az IOS 15ben jönnek majd folyamatosan. Utána az IOS 16 megjelenésekor pedig az IOS 15 lesz a csak biztonsági frissített verzió. Az IOS 14 pedig nem lesz többet frissítve semmilyen formában.
-
-
Nescafé
őstag
IOS 14.8 hamarosan tölthető
-
Razzul
őstag
válasz
OCTAMD #248517 üzenetére
Lehetséges, majd meglátjuk. Az Apple hivatalos szervizek javításért felszámolt árai pedig egy külön téma, szerintem ne menjünk bele. Mindenesetre vásárlóként örvendetes, ha a gyártókat és a szolgáltatókat sikerül rászorítani a hosszabb supportra, értelmes szervizelésre.
A 14 napos elállást pedig remélem nem fogják eltörölni. Online vásárlásnál mindenképp van létjogosultsága, hiszen nem feltétlen tudod átvételnél megnézni és ellenőrizni az átvett árút.
-
esbii22
őstag
válasz
BigBlackDog #248476 üzenetére
Mindegyiknél néztem. Mivel vidéken élek ezért az online vásárlást néztem. Ott azt írta hogy egyik üzletből sem tudok rendelni.
-
sutyesz96
őstag
válasz
st3v3np3t3r #248516 üzenetére
Azt hogy lehet?
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok,
iphone 8pluson safariban nem érem el az egyetemi felületet, mert azt írja szerver nem érhető el, de közben chromeban ugyanerről az eszkozrol bejön az oldal, meg mindenhol máshol.
Az oldalhoz tartozó sütiket töröltem, de nem javult a helyzet. -
Razzul
őstag
válasz
OCTAMD #248498 üzenetére
Szerintem ilyen szürreális elvárásai egy értelmes vásárlónak nincsenek az eladó, forgalmazó vagy gyártó felé. Viszont a garanciális időszakon belül a korrekt kiszolgálás az 2,5 év után is minimum.
Az akkucsere, akkuproblémák pedig nem véletlenül kivételek mindenkor a jótállásból.
-
válasz
Pyttawrx #248509 üzenetére
Nem gond, nem veszem magamra. Van akinek ez belefér van akinek nem.
De sajnos amint mondtam a rengeteg e-mail és közel annyi iMessege nem kivitelezhető 10 ezres telefonon és az eSim főleg nem. Na meg persze iOS only, mert hiába próbálkoztam ismét a másik oldalon három hétig tartott. -
válasz
Pyttawrx #248505 üzenetére
Nem szórakozás, hanem eladtam a 12 Pro Max-ot mivel holnap bejelentik az újat. Mivel minden évben megveszem az újat ezért adtam el még vállalható áron.
Telefon nélkül nem igazán tudok lenni és bukni nem akarok másfél hét alatt több tíz ezret vagy akár többet is a telefonon ezért nem veszek aprón, hanem élek a lehetőséggel, hogy 14 napom van rá, hogy vissza küldjem. Ebben nem tudom mi a kitolás másokkal szemben. -
Hahó!
Az iPhone SE 2020 az eSim képes vagy csak fizikai?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- eBay
- SSD kibeszélő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Egér probléma
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- További aktív témák...
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest