Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
majestic #200085 üzenetére
"Amúgy 2 kártyával jobban merül az aksi?"
Nem vettem észre, hogy jobban merülne.
"2 kártyával akarom használni de a másik kártya csak amolyan vésztartaléknak lenne... Hát kikapcsolni csak úgy lehet ha 3G-re vagy 2G-re állítom, nem?"
A másik kártyánál úgy állítsd be, hogy (Beállítások / Mobilhálózat, adott kártya beállításai) Hang és adat: itt válassz 3G-t vagy 2G-t. Nekem a második kártyám vodafone-os, úgy olvastam hogy nekik nagyon erős a 3G lefedettségük így azt 3G-re állítottam.
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
Hogy tudnék letörölni egy csengőhangot az iphoneról?
A hangoknál nem találom a csengőhangot, amit még régen raktam rá a telefonra.
Mostis készítettem egyet, beraktam a hangokhoz és tökéletesen működik.
A zenéknél a csengőhangot nem találom, se a hangoknál.
Hol tudnám megtalálni a zenét, hogy letöröljem?
Előre is köszönöm. -
zonusz
aktív tag
válasz
MasterMark #200092 üzenetére
Akkor lehet, hogy rosszul írtam le a helyzetet. A kis karika, ahol egyesek arcképüket, avatarjukat tüntetik fel az enyém, a gép nevének jelét tartalmazza, de a képaláírás a Tóth, tehát egy gép van, de olyan mintha nem az enyém lenne, tehát a kis ikon mondjuk a MonaLisa, de az aláírt név Kovács. Ebből nekem az sejlik, hogy csak egy gép van az enyém, de valami miatt más néven szerepel. Ilyen nevet sehol nem találtam a gépen, azt se tudom merre keressem. Ostoba Dos, és Win használó vagyok, fájlokba, meg ilyenekbe gondolkodom, nem értem ezt csak használom, de ha gubanc van megállok és csak nézek.
-
MasterMark
titán
válasz
zonusz #200091 üzenetére
Mi az, hogy nem tudod meghatározni? Te döntöd el kinek külöd, annak a nevére meg arcára nyomsz.
Akinek nem akarod küldeni, annak nem küldöd el. Ilyen egyszerű. Magától nem küldi el senkinek, csak ha te rányomsz.
Ha megjelenik a neve, attól még nem kaphatja meg, csak ha te rá is nyomsz az ő nevére. Ha másra nyomsz, pl. saját eszközödre, akkor csak az kapja meg amire kattintottál.
Akinek az van beállítva fogadásnak, hogy bárkitől fogadhat, az hatókörön belül mindenkinek meg fog jelenni aki AirDrop küldésre megy. De nyilván idegennek nem küldözget senki.
-
zonusz
aktív tag
válasz
MasterMark #200090 üzenetére
Ha feltűnik a neve az Airdropban az nem jelenti azt, hogy ő is megkaphatja a küldeményt, én csak azt tudom beállítani, hogy kitől fogadok, de, hogy kinek küldöm azt nem tudom meghatározni. Na mindegy is soha nem fogom megtanulni az Ios-t. Köszönöm a segítségedet!
-
zonusz
aktív tag
válasz
MasterMark #200088 üzenetére
Köszönöm, akkor ezt a szolgáltatást elfelejtem inkább!
-
zonusz
aktív tag
válasz
MasterMark #200086 üzenetére
Tóth. Én nem az vagyok. Akkor én miért látom, ha csak a kontaktoknak küldhetek mind a két gépről?
-
dud998
őstag
válasz
MasterMark #200082 üzenetére
Mán a Mumus is iPhonet használ?
-
zonusz
aktív tag
válasz
MasterMark #200082 üzenetére
A házban nincs, de akkor két névnek kéne feltűnni, az övének és az én másik készülékemnek, pedig csak egy van. Ha más is benne van, akkor hogy tudnám kizárni? Nagyon nem szívesen küldözgetném egy ismeretlen gépére a képeimet. Eddig többek között azért vettem Apple cuccokat, mert lényegesen biztonságosabbnak tartottam őket a többinél. Ez most elbizonytalanított. Lehet, hogy nem csak az Airdropnál látja a gépeimet?
-
zonusz
aktív tag
6s és AirPad2 Airdrop kapcsolatával van gondom. Működik, de érdekes módon egy olyan név jelenik meg egy ideje - nem tudom mióta egyszer csak feltűnt nekem véletlenül néztem rá - nem a két gép neve (...1, ...2, hanem egy idegen név jeleni meg. Csak egy név van, tehát nem a másik készüléké és az idegen, és az átvitel megtörténik, de fogalmam nincs kinek a neve kerül az Airdrop alá. Ezt a nevet nem találom a partner listámon se.Mi történhetett?
Köszönöm! -
-
sethi
senior tag
válasz
majestic #200052 üzenetére
Beállítások-mobilhálózat-előfizetés hozzáadása. Itt nyitja a kamerát, beolvasod a qr kódot és rá fog kérdezni, hogy melyik legyen az elsődleges sim és melyikről menjen a net, melyik az alapértelmezett kimenő hívásokhoz. Ha két kártyával fogod használni csak az egyik legyen 4g-n, a másikról teljesen kapcsold ki
-
Mr.Silkó
veterán
-
Syl
nagyúr
válasz
MasterMark #200068 üzenetére
Siker! Köszönöm!
-
Syl
nagyúr
válasz
btudos #200023 üzenetére
> ha TouchID/FaceID helyett minden alkalommal kódot kellene pötyögnöm.
Hmmm. Érdekesség:
iPhone X-en FaceID mindenhol hibátlanul működik, kivéve Appstore letöltésnél/vásárlásnál. Ott mindig be kell pötyögnöm az AppleID jelszavam...
iPad-en, ugyanolyan beállításokkal, ugyanazzal az AppleID-vel az Appstore-nak elég a TouchID érintése.
Apple ökoszisztéma, mi? -
Mr.Silkó
veterán
válasz
aujjobba #200058 üzenetére
Nyilván.
smc
Folyamatosan próbálgatom most út közben is. Annyi haladás van, hogy már nem a hibás kóddal dob vissza a rendszer, hanem a felület túlterheltségével magyarázza az elutasítást.
Mielőtt bekérdeztem itt, egyébként igyekeztem utánakeresni, hogy valamelyik fórumon szerepel-e frissen ez a hibajelenség.
-
Mr.Silkó
veterán
Sziasztok!
Remélem találkozott valaki már olyan anomáliával, amivel én:
Előfizettem már korábban az 50GB-os iCloud csomagra, ami ugye havonta megújul (nálam pont ma van a fordulónap). Ma jött egy email, illetve a beállításoknál is értesít a telefon, hogy nem sikerült a tárhelycsomag megújítása, mivel valami gond van a kártya elérhetőségével (nem lehet megterhelni). Figyelmeztet, hogy a jelen tárhelycsomag megtartásához adjak hozzá érvényes fizetési módot vagy frissítsem a mostani kártya regisztrációmat. Belépve a beállításokba ugyanakkor folyton visszadob az adatok módosításánál a készülék, hibás kód címszóval (nem hibás a megadott CVC kód). Próbáltam egy másik kártyát regisztrálni, ott is ugyanezzel dob vissza a rendszer. Mindkét OTP-s bankkártya tehermentes, keret is van rajtuk (éppen előtte kaptam fizut is rá), a sajátomról eddig minden gond nélkül működött is ennek az előfizetésnek az automatikus megújítása.
Eléggé bosszant a dolog, pláne úgy, hogy a hivatalos Apple weboldalon meg ugyanúgy frissítve a fizetési adataimat elfogadja a rendszer a CVC kódot, a telefonon mégis beakadt ez.
Hol hibáztam? Mi a megoldás? Valakinek ötlet?
-
majestic
őstag
Na ma elintéutem a számhordozást a Vodától a Telekomhoz. Eleve eSIM-et kértem, ki is nyomtatta a pasi a QR kódot. Az lenne a kérdésem, hogy amikor bekövetkezik a pillanat, azaz eltűnik a Voda térerő, akkor mi a folyamata az eSIM beaktiválásának. Azt szeretném, hogy az eSIM az 1-es SIM helyen legyen (ahol most a Vodás kártyám van)...
-
-
Godfather
aktív tag
Na en pont ezt a kettot hasznalom. A here erdekes helyekre visz el itt franciaorszagban. Olyan helyeket is megismertem, amiket nem is akartam. Meg olyan utakat is, ahol kb masfel citroen kacsa fer el egymas melett, de akkor mar a tukor leesik. Na, ide bejonnek a kamionok is, vicces szembetalalkozni egy hegyi szerpentinen veluk. A sygic jobb, az nem annyira kalandos. De pl amikor itt bevezettek a 80 km/h korlatozast a foutakon, akkor kb 2 honap volt, mire frissult. A here meg mar aznap tudta. Plusz poen, hogy vannak szakaszok, ahol van 90. Ezt felvaltva tudja pontosan a ket navi.
-
Godfather
aktív tag
válasz
Tibee86 #199968 üzenetére
Jo Neked. En nem hasznalok waze-t, csak olyan navit, ami offline is mukodik. Ahol elek, elegge hektikus a lefedettseg, kenytelen vagyok offline-t hasznalni. Itt meg varoson belul is eltunik a terero. Ettol fuggetlenul eddig az osszes telefonom szoftvertol fuggetlenul kepes volt arra, hogy arreb erzekeljen mondjuk az autopalyakijaraton, vagy pl regen az m0-m3 csomopontnal.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
#77646080 #200038 üzenetére
Aha, de figyelembe veszi a forgalmat is
De nem akarlak meggyőzni, csak fura.
Néha csinál 1-1 értelmetlen levágást, az tény, de hosszú évek óta ez a legnagyobb bakija. Meg, na nem vesz figyelembe olyat mondjuk, hogy az egyik út hosszabb, de nincs forgalom, de tele fekvőrendőrökkel, akkor arra küld, hacsak 1 perccel is rövidebb az út. Viszont ilyet szerintem semmi sem vesz figyelembe.
De köszi a véleményt -
törölt tag
válasz
CharlieDrop #200037 üzenetére
A kipóbálás során olyan utakon teszteltem, amiket jól ismerek, gyakran járok rajtuk. Teljesen értelmetlen kerülőket javasolt, messze nem a legrövidebb vagy egyszerűbb megközelítést kínálta fel.
Ezek után ismeretlen területen szóba sem jöhetett a használata.
-
btudos
nagyúr
FaceID-nál beállítás kérdése, hogy csukott szemmel feloldjon-e.
Értem az álláspontod, való igaz, hogy a telefonok térnyerése hozott egy újfajta biztonsági rést, de megfelelő körültekintés és védelem mellett nagy problémát nehéz csinálni. Nekem a kényelem és az időm többet ér, mint az a tudat, hogy nyugodtan hozzányomhatják az ujjam a telefonhoz, nem történik semmi. Plusz aki hozzáfér az ujjamhoz és a telefonomhoz egyszerre, az nyugodtan megnézhet benne bármit.
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop #200025 üzenetére
Magyarországon.
-
hito
nagyúr
válasz
btudos #200023 üzenetére
Köszi! Én nem tartom túl biztonságosnak sem az ujjlenyomatolvasót (alszol és csak hozzáérintik az ujjad és már bent is vannak), sem a faceID-t. A tutti a kód, azt ki nem találja senki. Máskülönben meg az a gond, hogy az emberek a bizalmas dolgaikat a telefonjukon tárolják. Erről kéne egyre inkább lejönni, az irány viszont pont az ellenkezője. Az a fránya kényelem
-
dud998
őstag
Kint van az új béta.
-
-
Madwe
nagyúr
válasz
btudos #200023 üzenetére
Na igen, most az egy dolog hogy minden feloldásnál be kell pötyögni, nade app vásárlásnál, plusz szerintem van kb 10-15 app ami eleve lockolva van alapból, azoknál is mind megnyitáskor folyamat bepötyögni a kódot... hát én nem bírnám
(#200013) ERipley én is azt használom! illetve ipaden van egy app amivel előre tervezek, most hirtelen nem jut eszembe a neve, de ha gondolod írj pm-et s kikeresem majd neked
-
btudos
nagyúr
Viszonylag sok FaceID hibás X volt, ahol maga a kameramodul hibásodott meg, máshoz nem volt köze, ettől függetlenül én nem venném meg, baromi hasznos a FaceID olyankor, amikor egy alkalmazás kódot kérne azonosításhoz, én tuti nem viselném el, ha TouchID/FaceID helyett minden alkalommal kódot kellene pötyögnöm.
-
hito
nagyúr
Szerintetek faceID hibás X-et érdemes venni? Engem nem zavar, hogy nem tudom arccal feloldani, egyedül az érdekel, hogy ez a probléma nem gyűrűzik tovább hardveresen? Tehát nem valaminek a kezdete, előjele?
-
sutyesz96
őstag
válasz
szabogabor10 #200012 üzenetére
Ha ezt most a Waze ellen hozod fel, akkor mondj kérlek egy navit szoftvert, amelyik szépen érthetően mondja ki a magyar utcaneveket.
Súgok: szintén költői kérdés
Lallerboy: i8 pluson 2 éve semmi hasonló problémám nincs, tiszta érthető a hang mindkét oldalról telefonálásnál.
-
válasz
-secret- #200017 üzenetére
Tökéletes. Bár ha most újat kellene vennem, nagy bajban lennék... Jó telefon, szeretem, de a frissebb típusok mellett kissé veszített a vonzerejéből. Ettől függetlenül ár-érték arány miatt talán megint ezt választanám. XR nem tetszik, XS pedig 256 gigás verzióban 460 ezerért brutálisan sok pénz...
-
Tibee86
nagyúr
válasz
DonThomasino #200016 üzenetére
Nem, dehogy. Ha most veszel annak semmi baja nem lehet nagyjából 5 évig...
Az ilyen kérdés ugye csak vicc? -
válasz
DonThomasino #200016 üzenetére
Egyik i8-as ismerősömtől sem hallottam rá panaszt.
-
válasz
Lallerboy85 #200014 üzenetére
Mindenképp gariztasd le még időben!
-
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
Iphone 8 esetében másnak is vannak problémái a mikrofonnal? Telefonálás közben kb mindenki panaszkodik h nem hall, halkan beszélek...Zajkioltással probalkoztam...semmit nem ér. Szériahiba, vagy mit lehet ezzel kezdeni? 1 hét garancia van még a telefonon...Megéri ezzel beküldeni, vagy nem? Esetleg ujat adhatnak?! Köszi
-
Ha már szóba jött a Waze, bár gondolom itt ez nem igazán érint nagyon mást, engem eléggé zavar, hogy a német (utcanév bemondásos) Kathi pl. Budapest XI.-t “Budápesztcsí”-nek ejti “Budapest 11. Bezirk” helyett. Ez elég gáz azért.
Az “utká” az sajnos itt is megvan, már kezdem megszokni. -
-
válasz
DonThomasino #200000 üzenetére
Igen.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Rage47 #200005 üzenetére
Persze, de miután a fél világháló teleszórta like combokkal meg fb beépített comment boxokkal az oldalait, ezért így is úgy is tud követni
De ha véletlenül nem lenne fent like gomb az oldalon, akkor tuti lenne másegyéb külső szolgáltató, aki gyűjt rólad adatokat s től
(#200001) Rage47 A tudtommal részt arra értettem, hogy tudtommal más alternatíva nincs desktopra, csak macre létezik s csak a natív app...
-
sutyesz96
őstag
Azt valahol be lehet állítani, hogy facebook és messenger appban ne a beépített xar böngészőjében nyissa meg a linkeket, hanem automatikusan safariban? Viberben az utóbbiként működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max