Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #338096 üzenetére
Nekem nagyon bevált az EDGE-ben alkalmazható beépülő, könnyen és gyorsan kezelhető számomra (látom, hogy van eltérő vélemény, nyilván más a hozzáállásunk, türelmünk). Próbáltam anno még Android alatt külső jelszókezelőt, de nagyon nem vált be, hogy kezelni (őrizni) szükséges egy mester jelszót. Az iOS alatt ez kiváltható az arcommal, így egyértelműen az Apple Kulcskarika lett a befutó, miután megtörtént a váltás. Nekem nincs gondom a Windows alatti használata során.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
Én is cross platform vagyok, nálam évek óta a 1Password megy családi csomagban. Elégedett vagyok.
-
válasz
Edge-ben működik csak a Passwords és elég fapados, valamint ott mindig be kell jelentkezni a Win jelszavaddal, akárhányszor meg akarod nyitni az appot. Engem marhára idegesített, 5-10 percig próbálgattam kb.
Családi 1Passwordöt használunk már évek óta, különösebb bajom nincs. Ami bajom van vele általában az Apple limitáció vagy szar egy app/weblap, tehát pl. vannak esetek, mikor a 1Password nem tölti ki a mezőket iOS-en, de megnéztem és az Apple PW sem töltötte ki...
Tudom, drágának tűnik a 1P, de talán nem olyan drága, ha azt nézzük, hogy profi app és minden nap használjuk. Előfizetéskor Revoluttal lehet más országot is választani, akkor olcsóbb egy kicsit. -
Stauffenberg
nagyúr
Ki-milyen jelzőkezelőt használ? Gyári Apple Passwords mennyire használható jól Windowson?
Most jött az Microsoft Authenticatortól egy üzenet, hogy megszűnik az autofill funkció és teljesen beköltözik az Edge böngészőbe. (Elég görény húzás)
Ezzel csak az a baj, hogy párhuzamosan használok Mac, iOS, Windows eszközöket és ezeken is mindenféle böngészőket (köztük van az Edge is, de nem csak azt).
Akinek van tapasztalata: Mennyire élhető a gyári Passwords az Apple ökoszisztémán kívül?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy iPhone 13asom egy Apple Watch SE2-vel.
A mai nappal kezdtem el használni az CareSens Air nevű vércukor monitorozó rendszer használatát.Az órán is fent van a program, de mikor meg akarnám nyitni ezt kapom:" Az Ön tartózkodási helyén nem támogatott"
A kérdésem az lenne, ha a telefonon át állítom a régiót, akkor működthet a dolog vajon?
-
esbii22
őstag
válasz
burgatshow #338092 üzenetére
Semmi gond
-
esbii22
őstag
válasz
burgatshow #338086 üzenetére
Félrértettél.
Kérlek mutasd meg, hol írtam neki, hogy működni fog minden?Azt írtam, hogy legyen mentése.
Illetve nem kell neki a full átköltözés, nehogy valami korábbi bugot továbbvigyen az új készülékre. Ez volt az eredeti hsz-ben.
Erre volt a javaslatom hogy újként állítsa be a telefont, és icloudból majd leszed minden fontos dolgot.
A banki és egyéb azonosítós appokat meg ígyis-úgyis újra hozzá kell adni. (Sőt ezzel a metódussal újra le is kell tölteni őket az AppStore-ból, bár Te ezt tudod, csak megjegyeztem)
-
In-Whisky
csendes tag
válasz
burgatshow #338086 üzenetére
Én is most cseréltem telefont és azért reméltem, hogy ez így is lesz. De már lehet személyivel is regisztrálni, nem kell bemenni az orbánablakba.
-
válasz
burgatshow #338087 üzenetére
I6 után nekem a 13Pm jött. Itt a sötét oldalon voltam.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
INGJOKE #338081 üzenetére
Az iOS 13-15 magasságokban azért vastagon voltak ilyenek, hogy instant perecelt az alkalmazás vagy banki appok jailbreak-eltnek gondolták a telefont mert még nem voltak tudatában az új (beta) iOS verziószámnak.
De való igaz, hogy az elmúlt legalább 2 főverzió bétáival nem volt ilyen gond.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
esbii22 #338085 üzenetére
A DÁP önmagában elég rossz példa az iCloud mentés legyen és minden ok (meg a banki alkalmazások is), mert ezek tipikusan vagy nem mentődnek, vagy olyan hardver paramétereket vizsgálnak, amiket nem tudsz áthidalni egy iCloud mentéssel.
Én pl. most cseréltem 13 miniről 16e-re, és a DÁP-om megnyekkent (pedig ráadásul direkt transferrel költöztem). Kiírja, hogy megváltozott a hardver, szóval goto újraregisztráció.
-
tuzpenge
őstag
válasz
burgatshow #338070 üzenetére
Nem értünk egyet, de nem baj...szeptemberben is még 2025 lesz akkor lesz releaseelve szóval nyugodtan lehetne ios25. Sokkal egyértelműbb lenne a halandók számára 10 év távlatában is. Nem mindenki techbajnok hogy tudja hogy igazából 2025-ben adták ki de csak azért ios26 a megnevezés mert 2025 szeptemberben volt az iOS 26 GA, és ezért lett 26...szóval érted..kicsit kifordított logika.
-
válasz
markknight #338076 üzenetére
Sose volt olyan bugom bétában amíg használtam 2-3 év, hogy egy app ne indult volna el. Ilyen még anno Xiaomin se volt, pedig az heti eu béta volt. Ahhoz képest az iphone bétája sima stabil verzió más márkáknál.
-
markknight
veterán
válasz
dnelb #338078 üzenetére
Én idén már elengedtem szinte mindent
Azon kívül, hogy kb 1 hónapja vagy talán régebben szóvá tettem, hogy az automatic updates még mindig nem működik, azóta még az appstore updates fülét sem nyitottam meg. Szoftverek közül a legutóbbi wavet azért felraktam, mert az akku az kellett, de innentől már szépen elengedem ezeket, mindent felrak magának amikor jónak találja. Chill a négyzeten
-
dnelb
veterán
válasz
mer a legújabb kell
ez egy mentális betegség. Android topikokban is rengetegen vannak akik szabályosan már remegnek hó végén, hogy hol a havi update. Imádják nézegetni az info menüben a friss dátumot szerintem. -
mazsiii92
aktív tag
válasz
És ami a legjobb, hogy ebben a topikban fognak sírni, ahelyett, hogy [itt] tennék.
-
markknight
veterán
válasz
mazsiii92 #338075 üzenetére
De, kerek ikonok lesznek meg Vision OS szintű színek, kerekítések, animációk. Azért nagy szó ám az. (valakinek)
Majd az lesz vicces mikor sokan felrakják már a legelső bétát, aztán hónapokig inkább úgy használják a telefont, hogy fele aksi idő, megmagyarázhatatlan bugok, banki appokat beáldoznak, mer a legújabb kell
-
mazsiii92
aktív tag
válasz
esbii22 #338062 üzenetére
Én amúgy esküszöm nem bánnám. Kvázi hülyebiztos lenne a számozás. Értelmes embernek tartom magam, de már nem folyok bele annyira ezekbe a tech cuccokba, szóval ha minden alkalommal, amikor ezek szóba kerülnek nyerek 30-60 mp-et nekem már jó.
Ezek után jó lenne, ha az A chipek is ilyesmit kapnának, mert már néha azt sem tudom hogy melyik a legújabb, vagy az enyémbe mi is van. Pl.: a mostani legújabb iPad-nél is kellett kicsit gugliznom, hogy melyik évben adták ki a benne dolgozó chip-et. Persze nem baj, mert GSMArena-n kb 30 másodperc, de értitek..Részemről ez nem lenne gáz, nem is értem ezt a felháborodást. Nem mindegy, hogy 26-nak vagy 19-nek hívják azt az iOS-t, ami nem tartalmaz számunkra semmit?
-
markknight
veterán
válasz
burgatshow #338070 üzenetére
Szinte látom Marques Brownlee-t ahogy bejelentés után elájul és viszik mentővel iJustine mellé, aki telefonján lájvozik arról, hogy az idegenek is hamarosan meglátogatnak minket Apple termékeket vásárolni, mert holdraszállás óta nem járt ilyen magaslatokon az emberiség mint ahol most
-
-
tuzpenge
őstag
válasz
esbii22 #338068 üzenetére
Nem lenne ez ördögtől való, de ha már egységesítenek akkor miért kell egyből hazugsággal kezdeni??? 2025 van és nem 2026...hamár...és akkor miért nem lehetne pl ios25, ipados25 macos25, stb...és a főverzió frissítéskor az adott év szerepelne a végén...sokkal jobban követhető lenne....
-
AMD Power
titán
-
Sasi001
senior tag
válasz
Roland861010 #338060 üzenetére
Látom, hogy mire gondolsz, nálam nincs olyan sáv. (16PM) Kijelzővédő üveg nincs rajta?
-
esbii22
őstag
Apple hamarosan bejelenti az [iOS 26-ot]
-
Ngtx
aktív tag
Érdeklődés képen teszem fel a kérdést, hogy a mai napon a kora reggeli/ délelőtti órákban csak nekem volt meghülyülve az összes navigációs alkalmazás vagy a telefonomon volt valami probléma?
Be ütöttem egy címet és abszolút nem mutatta az adott helyzetet ahogyan haladtam, kizárólag akkor frissített amikor beértem valami
községbe, nem mutatta a pillanatnyi sebességet.
Google Maps, Térképek, Waze
Mindhárom ugyan úgy nem működött ,annyi különbség hogy a Waze legalább kiírta a gondját, de az okát mostanáig nem tudom. Na aztán a délelőtt második felében megjavult mind a három és azóta is mennek rendesen. A bosszantó az volt, hogy nekem pont akkor lett volna hatalmas szükségem rá amikor nem ment.
( igen, volt restart, off/on hely, minden is)
-
Sasi001
senior tag
válasz
Roland861010 #338054 üzenetére
Akkor nem konkrét csík hanem egy sötétebb sáv?
-
janeszgol
félisten
válasz
mazsiii92 #338056 üzenetére
Elveszti a telo es az ora a kapcsolatot. Azt nem tudom, hogy bizonyos idokozonkent visszajon-e. Nem az enyem a felszereles, az egyik munkatarsam kert tolem tanacsot. En meg meregettem a szemem.
Hirtelen azt tanacsoltam, hogy csak a telo es az ora legyen osszekotve, es nezze meg 24 ora alatt hanyszor dobja el.
-
janeszgol
félisten
Sziasztok!
Adott egy 16PM, egy Watch 9 és es Airpods 4. Ezek egyidejű csatlakozásakor az órát eldobálja a telefont. Tehát egy ideig megy mindketto BT-n, majd a telefont elkezdi ledobálgatni.
Valaki járt így? Lenne ötletetek?Köszi!
-
Roland861010
veterán
válasz
markknight #338038 üzenetére
nem tudom jobban fotózni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Másnál is megvan az a bug, hogy valamilyen applikáció megnyit egy fotót, de nem tudod becsukni és csak az app teljes kilövése segít?
Eleinte azt hittem csak a Gmail csinálja, de már a gyári Mail appban is előfordult (véletlenül nyomva tartottam egy elemet a fotón és matricát akart csinálni belőle, ezt akartam visszavonni és onnantól semmilyen bezárási kísérletre nem reagált).
A 18.5-re frissítés óta azt is többször eljátszotta, hogy a kamera appból nyitottam meg egy fotót, elforgattam a kijelzőt, erre az az ellentétes irányba tájolta mint kellett volna, majd a visszalépési kísérletemre azzal reagált, hogy eltűnt a képernyő fele és onnantól semmire nem reagált, csak az app kilövése segített.
Én azt hittem, hogy ahogy haladunk előre az xx.4 és xx.5 verziók felé, úgy lesz egyre bugmentesebb az iOS, de nálam fordítva van. Már a 18.3-óta azt érzem, hogy minden verzió egyre bugosabb és a meglévőkkel semmi sem történik.
-
Krethx
aktív tag
-
Krethx
aktív tag
válasz
burgatshow #338047 üzenetére
Én sem ismerem a belső folyamatokat az Apple-nél.
Annyit még hozzáfűzök hogy macOS-en ha ki is lépsz a Beta-ból a Feedback továbbra is elérhető marad. A beküldött bug report-ot pedig elfogadják. Több éves tapasztalat. Az is hozzátartozik még hogy van mikor hónapokig Beta-zok aztán kilépek. Ebből adódik hogy vegyesek a bug report-ok. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
Krethx #338043 üzenetére
Köszi, tudom mi a beta és nem beta kozott a különbség.
Én is használom őket plusz fejlesztek is.
A válaszom inkább arra akart irányulni, hogy nem ismerem az Apple belső folyamatait, viszont más gyártók praktikáit ismerve ugyanakkor el tudom képzelni, hogy egy bug report leadása azon a felületen ami alapvetően a beta channel-hez van, ott nem fogadnak be nem beta verzióból való jelentést. Mert a hivatalos csatorna a GA verziókra elérhető publikusan is, a Feedback app nélkül.
-
Sziasztok!
Hetek óta baszakszik magyar billentyűvel az auto correctem. iPhone 16 Pro iOS 18.5 de 18.4-gyel is már volt gond. Eddig egy autocorrect ki-be és egy hard reset segített. Most már sehogy se tudom működésre bírni. Már alaphelyzetbe állítottam a szótáram is stb. Angol billentyűvel működik, magyarral nem.
Bármi ötlet / tanács?
Köszönöm!
-
Krethx
aktív tag
válasz
burgatshow #338042 üzenetére
Amúgy én szoktam Beta-t feltenni. Sok esetben ami most a jelenlegi hivatalos az a Beta is egyben.
Sokan azt hiszik hogy a hivatalos és a Beta teljesen külön álló FW.
Lényegében (nem csak) de ez is volt a célja a megosztásnak. Leírhattam volna az elöző post-ba. -
Krethx
aktív tag
Megosztok egy trükköt hogyan is elérjük el a Feedback.app-ot. Nem kell még Beta Firmware-t sem telepíteni. Mivel egy FW. a megjelenés előtt lehet hogy még Beta státuszban volt. Aztán az Apple kiküldte véglegesnek. Ebből következik hogy mindegyik FW.-n ott van.
Software Update-et állítsuk át Beta-ra. Keresőbe pedig keressünk rá. App Library-ban csak egy újraindítás után látható.
-
Bondix
aktív tag
Páromnak a Wipr reklámblokolo első verziója van frissítik még ezt a verziót vagy áldozni kell az új verzióra?
Vagy annyival többet nem tud, hogy.... -
bnorci71
addikt
válasz
vargalex #337974 üzenetére
Úgy nézz ki ma reggel megoldódott.
A telefonnal elfelejtettem a WiFi hálózatot majd Cp törlés utána a kocsiba is kapcsolat törlés.
Volt egy kábelem elkezdtem azzal a csatlakozást új eszközként megkérdezte csak kábel vagy vezeték nélkül is akarom a kapcsolatot rányomtam ,hogy vezeték nélkül is és most jó.
Szóval kevés a kapcsolatok törlése a hálózatot is el kel felejtetni a telefonnal.Nem emlékszem, hogy csináltam volna olyat, hogy direkt a wifi kapcsolatot kiválasztom de ez mindegy is.
Én azt hittem elég a CP elfelejtés nem kel plusz a wifi-t is elfelejtetni, pedig te pont ezt írtad de elsiklottam felette nekem kapcsolat-kapcsolat és kész. Megint mélyre kel ásni az informatikába egy ilyen apró szarság miatt. -
Roland861010
veterán
Sziasztok!
Az asszony iPhone 16 Pro maxan megjelent egy fekete csík kikapcsolt állapotban látszik csak.
Felső részén van egy 1cm sáv. Ha nagyon figyelem akkor a képen is látszik.
A saját 15Promon nem látom.
-
havri1
félisten
válasz
zzola #338015 üzenetére
Szerintem annyira azért nem. Nekem az jött le, hogy csak ismert gyártó töltőfejei a jók, minden névtelen hulladékot nem szabad megvenni.
Gyárin kívül, csak ugreen, baseus, esetleg essager (bár utóbbiról sose láttam tesztet, véletlen becsúszott egyszer egy kábel, nagyon minőségi, és próbáltam így a töltőiket is, jók). Kintről még mindig félárban vannak. -
-
Zsolt,72
Topikgazda
Mivel igen gyakori kérdés, hogy „milyen töltőt vegyek az iPhone mellé?”, elrettentő példaként idézem e cikket. Érdemes átnézni a mellékelt listát, a konkrét termékekről.
-
ricogsm
őstag
Köszi a válaszokat az AppleCare+ témában! Akkor ezt már nagyjából tisztáztuk. 😊
Viszont visszakanyarodva a német Amazonos iPhone-ra :
Nem szeretnék olyan telót venni, ami esetleg céges, szolgáltatós.
Az eladó szerint új, egyszer aktivált, 0 ciklus, 100% akku — de ettől még érdekelne, hogy ezt hogyan lehet hivatalosan is megerősíteni, vagy legalább valami nyomát találni az eredetének.
Köszi előre is, ha van valakinek tippje. 🙏
-
gretzky77
veterán
válasz
burgatshow #338010 üzenetére
Nem SOS még nem panaszkodik rá, mivel AC+ keretében nem cserélik így majd ha már szól akkor megejtjük.
-
gretzky77
veterán
válasz
burgatshow #338008 üzenetére
Biztos van aki játszik ezzel, de mivel amúgy a gyerek telefonja szép állapotú csak ezért nem áll szándékomban összetörni, max kap egy gyári akksi cserét! Ebben az esetben jelenthet itthon problémát, hogy csak E-simes Amerikai modell!?
-
vargalex
félisten
válasz
gretzky77 #338006 üzenetére
Már biztosan nem elég. Simán cserélnek már kijelzőt. Korábban egy törött kijelző esetén új telefont adtak. Nálunk tavaly júliusban betört a gyerek telefonjának a kijelzője, csak kijelzőt cseréltek. Persze, ha a hátlap is erősen karcos/törött, akkor gondolom inkább készüléket adnak.
Az okosok azt mondják, hogy egy éjszakára be kell áztatni, biztosan beázik. És akkor cserélik a teljes készüléket. -
gretzky77
veterán
válasz
ricogsm #338005 üzenetére
Oksa így értem, csak mert kollégám akart akksit cseréltetni Apple Care+ keretében de nem cserélték neki! És egy cseréhez elég ha karcos? Gyereknek 14 Pro van 86% akksival és szeptemberig van rajta AC+. Illetve mostanában már nem feltétlen cserélik lehet csak javítják nem?
-
ricogsm
őstag
Sziasztok! A napokban készülök lecserélni a 13pmx-t egy 16pmx-re.
Találtam egyet is amit külföldi német amazonos forrásból értékesít itthon egy tag.
Lehet csekkolni valahogy imei alapján ,hogy nem lesz gond vele? Vagyis ,hogy igazolják a forrás eredetét?
Másik célom ,hogy Apple care + -t kötők rá.
0 ciklus 100% akku és egyszer aktiválták.
nem értem amúgy miért merül hamarabb a 13pmxem 100% os akkuval? Ezen van Apple care már régóta így mindig cserélem 85% körül és ha karcos repedt lesz. Most volt tavasszal cserélve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR