Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pfiucska
aktív tag
-
Adee_91
aktív tag
Üdv,
Feltűnt,hogy a gyári naptár alkalmazás nem mutatja a magyar ünnepnapokat. Ez korábban biztos működött,én pedig nem állítottam semmit el ezzel kapcsolatban.Átnéztem a beállításokat,de nem igazán tudom visszahozni. Esettleg valami ötlet? -
törölt tag
válasz
Pfiucska #230083 üzenetére
Kicsit nagyobb hővel jár, azért nem kell emiatt aggódni. Használd úgy ahogy kényelmes, gyorstöltővel, wireless paddal, ahogy akarod. Szerintem nyáron 40 fok napsütésben többet degradálódik az akku, mint amennyit nyer az ember a dédelgetéssel.
Lightning portot nem kell félteni, elég masszív. Időnként a zsebkoszt fogpiszkálóval kiszeded és ennyi. A kábelre kell vigyázni.
-
SharpSA
veterán
Ha van egy aktuális iCloud mentésem, akkor jól értem, hogy a készüléket alaphelyzetbe állítása után ha bejelentkezek az iCloudba, akkor minden beállítás, képernyőn az ikonok, widgetek, programok és azok beállításai vissza lesznek állítva? Vagy előfordulhat, hogy van akkor kézzel kell újra beállítani?
-
Razzul
őstag
válasz
burgatshow #230091 üzenetére
Vagy az összefoglalót egészítsük ki a lényeggel. "Nem, a vezeték nélküli és a gyorstöltés nem károsítja az akksit."
-
burgatshow
Topikgazda
Eskuszom, lecci csinaljunk mar egy “telefon toltes es akkumulator” topicot kulon mert megorulok, hogy 20 hozzaszolasonkent visszajon ugyanaz a 3 tema...
A szakmai reszet teljesen agyonvagja...
-
Pfiucska
aktív tag
Igazabol az irodaba ha vennek egy vezetek nelkuli toltot es látnám napkozben h kicsit szarabbul allok akksi ugyben akkor radobnam fel/1 orara es akkor nincs gond egesz napra; csak felek, h ezzel gyorsitom az akksi romlasanak idejet.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Én nem tapasztaltam, hogy ölné az akksit a vezetéknélküli töltés. Bár lehet közrejátszik, hogy én álló töltőt használok, ott az elektronika az aljában van, tehát annak a hőtermelése nem a telefont melegíti és csak 1 féleképpen lehet rárakni a telefont, nem lesz az, hogy lassabban tölt, mert a tekercsek nem jól állnak egymáshoz képest.
-
Gaben92
őstag
válasz
A Lightningot ne féltsd. Nem akkora fos mint annó a microUSB. 7 éve kínzom az 5S-em, az akkuja már gatya szóval rohadt sokat van töltőn és semmi baja. Én ki merem jelenteni hogy maga a Lightning csatlakozó szinte elpusztíthatatlan. A kábel az nem, de a csatlakozó a telefonban az utolsó dolog lesz ami elpusztul.
-
tanulo1
csendes tag
Üdv. Láttam az apple.hu oldalon hogy vannak 2in1 vezeték nélküli töltők amik telefont és órát is töltenek egybe. Esetleg tud valaki ajánlani egy megbízható jó töltőt ami tudja a telefont gyorstőlteni ( jo lenne 18w a telefon részén) és órát is tölt közbe, és nem mellékesen nem olyan méreg drága mint apple.hu-n ? Köszönöm a választ.
-
kalanchoe
senior tag
az AirPods hangminősége mennyivel jobb az EarPodsszal összehasonlítva? megéri váltani?
-
törölt tag
válasz
Pfiucska #230056 üzenetére
Igen, ezek valóban nem életszerű tesztek.
Nem árt a többszöri töltés, töltögetés. Sőt, li-ion akku inkább azt nem szereti teljesen lemeríted, feltöltöd, a két végletet nem szereti. Tárolásnál is kb. 50%-ra feltöltött állapotot ajánlanak, ugyanezért új telefon bekapcsoláskor nincs teljesen feltöltve a gyárban.
Van is az íratlan szabály 20-80% (más vélemények szerint 40-80% közt) érdemes tartani, én ezzel kevésbé foglalkozok. Amikor tudom figyelni 30%-nál rátöltök, arra figyelek 20% alá ne menjen, és töltés közben nem használom, ennél jobban nem dédelgetem. Ha 2-3 év múlva jelezné ideje cserélni, hát jó addig szórom az aprót a malacperselybe. Más még ennyire se figyel rá és wireless vagy gyorstöltés, hamarabb elhasználódik, bele van számolva használati eszköz.
Ha van rendszer a használati szokásban, akkor van az optimalizált töltés funkció is. Ez figyeli pl. minden éjjelre felteszed és tudja 7-kor kelsz, akkor éjszaka csak 80%-ig tölti fel és csak reggel fejezi be 100%-ig, hogy ne legyen egész éjjel 100% végleten.
A battery health kijelzésnél azt hiszem 80%-nál kezd észrevehetően romlani az üzemidő és szól ideje cserélni.
-
bnorci71
addikt
válasz
icecave #230065 üzenetére
lassan mindent csak szakszerviz tud javítani, autó, gázkazán, tv, stb.
-alkatrész
-célszerszám
-szaktudás
náluk meg van. A végletektől most tekintsünk el ahol fakezűek dolgoznak, de pl egy 2015-ös autóba lehet az aksi cserét se tudom magam itthon megcsinálni pedig szerszám van és raktam már össze Lada motort szóval nem a tudás oldallal van gond hanem mert diagnosztikára kel dugni csere után -
burgatshow
Topikgazda
Teljesen jogosan. Gyártóként engem is rohadtul zavarna, hogy csiliárd lóvét meg tudást ölök egy eszköz fejlesztésébe, hogy az end user kezében olyan legyen amilyen, úgy viselkedjen ahogy és úgy jelenjen meg a kijelzőjén minden ahogy én megálmodtam
Aztán jön valami piri-putty kínai cég aki kérdés nélkül lemásolja (általában sokkal rosszabb minőségben) a technológiám, ezzel rontva az én ill. az általam fejleszett eszköz reputációját és megítélését.
Nézzetek vissza csak itt a fórumon hány olyan bejegyzés született, ami mondjuk kétes minőségű akksi miatt (mert a gyárit drágállották) volt panaszkodás az üzemidőre (ne adj isten be nem kapcsoló készülékre).
-
Razzul
őstag
válasz
Gaben92 #230067 üzenetére
Jól értem, hogy ez akkor azt is jelenti, hogy valós érv a képernyő és a telefon ilyen szempontú Apple általi integrálása és nem csak amiatt van ez a szoftveres korlátozás, hogy a saját szervizeikbe tereljék a vásárlókat? Vagy megint teljes egészében tipikus Apple genyózásról van szó?
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
No.01 #230066 üzenetére
Tessék, egyenesen az Apple-től. A linkelt doksi a Mac-ekhez szól, de csak elhisszük, hogy az iPhone/iPad vonalon sem működik másképp.
Illetve egy kicsit általánosabb leírás, de szintén Apple.
-
Gaben92
őstag
válasz
icecave #230065 üzenetére
Kijelzőket már régóta programozni kell. Kicsit továbbmentek most, de szerintem kb 2 hónap és jön valami kínai kütyü ami kiolvassa az adatokat az eredetiből és bele tudja flash-elni az újba. Némelyik már 3rd party kijelzőre is úgy rátolja a cuccost, hogy megy vele a TrueTone is.
-
No.01
addikt
válasz
adamssss #230025 üzenetére
Szia,
Akksi gyengebb a kepeket osszehasonlitva van elteres, de nem neveznem jelentosnek.
burgatshow:
Ez szamomra nagyon ujdonsag... van errol v.mi konkret iras? Marcsak azert is furcsallom mert en sokszor nem toltom fol 100%-ra (igaz lemerulni sem szokott nagy alltalanossagban 20% ala) es a regebbi telefonjaim - az en felhasznalasi szokasaim mellett - 2. ev vegere alltalaban 80-85%-ra esnek be. (8, Xs, 11PRO) -
Pfiucska
aktív tag
Es mit gondoltok, vagy mi a jellemző 2-3 eves tavon mennyit gyengul az akksi? Zsir uj koraban nagyjabol elvagyok vele egy atlag napot de mondjuk egy bő ev mulva siman veszithetek 1-1,5 ora kepernyoidot/feltoltes?
Ugyerzem sima 11-re kell minimum ramennem
pedig ha az akksi nagyobb lenne akkor a meret is tok faja lehetne.
-
spider80
őstag
válasz
Pfiucska #230058 üzenetére
Igen,ez saját tapasztalat, ha nem tudsz rátölteni nap közben,ezt nem fogja kibirni. Igy is szép,amit bir egy 1800-as akksival. Az meg nem számit,hogy 50-60 K-s telefon jobban birja, jellemzően a nagy akksis gyengébb telefonok jobban birják,mint a csúcsmodellek,mert kb ugyanakkora akksi van bennük lassabb processzorhoz.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Sungoo #230031 üzenetére
+spider80
Jelenleg egy 50-60k-s xiaomit használok ami gond nelkul birja ezt gond nélkül. Ha azt mondjatok, h ez nem fog beleferni akkor muszaj leszek lemondani rola vagy tobb pénzt raszanni.
Szerk.: divan
Van a kocsiban autostolto csak nem tudom, h mennyire orulne neki h napi 1 toltes helyett 2-t vagy 3-t kapna. -
-
evo87
őstag
Sziasztok!
T-nél rendelnék elő 12-t, de a tulajdonságoknál ezt írja: "csak fizikai SIM-mel használható"
Ez csak valami elírás vagy a szolgáltató letilthatja az eSim használatát? Nekem mindenképp fontos lenne a dualSim, most is így használom az Xs-em.
-
user12
őstag
válasz
FrankMonzano #230042 üzenetére
64 GB az enyém, páromé 128. Az alap 5 gb icloudot már mindketten kinőttük a fotók miatt, ezért váltottunk 50 gb-ra. 2x300 Ft havonta, rosszabb helyre is elmenne
Az én telefonomon most van használatban 18 GB, az övén nem tudom, de szerintem ő is 20 giga alatt van, pedig vannak telepítve alkalmazások rendesen.
-
válasz
FrankMonzano #230042 üzenetére
elég boven
-
divan
őstag
válasz
Pfiucska #230008 üzenetére
Nyugodtan rádobhatod napközben a töltőre, nem kínzás az neki. Az ingázás, Waze alatt nyugodtan feldughatod, esetleg valami hasonló tartóval töltheted.
-
válasz
burgatshow #230041 üzenetére
Tegnap előtt voltam az iStyle-ba ahol ügyet intézve mellettem behoztak egy iPhone 11-et. Kérdezték, hogy hol lett véve. Azt mondta, hogy a Telekomban és így szépen át tessékelték oda mivel 1 éven belüli vétel volt.
-
-
válasz
FrankMonzano #230022 üzenetére
30-40 gigás ios frissítés még nem volt. Néhány giga szokott lenni. A frissítés letöltési méretén kívül kell még plusz hely a telepítéshez is.
-
Tamás34
senior tag
Sziasztok! Van kb két hónapja egy 11 Pro telefonom és az iránytű meg a telefonálás közbeni közelség érzékelő ami telefonálás közben kikapcsolja a kijelzőt állandóan lefagy, nem működik, egy ki-be kapcsolás megoldja a hibát, de egy bizonyos idő után megint nem működik! Mi lehet a probléma szerintetek? Mit tudok csinálni ez ügyben? Köszönöm
-
Sziasztok!
Annak van valami oka hogy meg egyik hazai nagyobb apple-os, mobilos oldal sem hozott le tesztet a 12-es szeriarol? Vagy csak en nem talalom oket?
Aki 11-rol valtott 12-re: aksi teren mik a tapasztalatok? Tenyleg visszalepes? Ejszakai fotokban van latvanyos kulonbseg?
koszi
-
törölt tag
válasz
Pfiucska #230008 üzenetére
MM oldalán volt 160-ért SE akció, sajnos már visszatették 180-ra. (én Telekomtól húztam be tavasszal 165-ért részletre) Akku kérdéshez a standard youtuber videós teszt segíthet, itt van egy friss.
Engem meglepett ebben a videóban, hogy SE 4 óra után merült le, XR csak 30 perccel bírta tovább, hiába van 1000 mAh különbség a két akku között.
Esetleg neked iOS kipróbálásra nem lenne elég egy olcsó használt 7 vagy 8? Tavasszal eladod aprón és ha tetszett az iOS, akkor venni újat? -
aujjobba
addikt
válasz
FrankMonzano #230020 üzenetére
Plusz a képeid kisfelbontású változatát, ha a tárhely optimalizálás be van kapcsolva.
Olyan méretben tartja a tárhelyen a képeket amik a telefon kijelzőjén jól néznek ki, ez nyilván igényel valamennyi helyet, nem sokat.
Amikor az adott képet meg akarod osztani (e-mail, Messenger, bármi) vagy belenagyítasz amikor megnézed, na akkor tölti le a felhőből a teljes méretű változatát az adott képnek.OS frissítés fájlokat csak a telefon tárolja, majd telepítés után törli a rendszer.
-
aujjobba
addikt
válasz
FrankMonzano #230018 üzenetére
Csak képekre/videokra.
Átnézi a képeket és csoportosítja a rajtuk található személyek alapján. Később megmondhatod neki, hogy az adott személyek tulajdonképpen kik. -
Carlytoo
senior tag
Sziasztok!
Én is berendeltem egy ideje egy fekete 12-est. Istyle. Ha jól olvastam, akkor a többi reseller-hez képest is nagyobb gondok vannak a készlettel. Egyelőre semmi hír, hogy mikor jön.
-
válasz
FrankMonzano #230015 üzenetére
Igen. Csak a telefonon választható, hogy rajta legyen-e a teljes méret, a felhőben mindkét esetben fent van.
-
Gaben92
őstag
válasz
FrankMonzano #230012 üzenetére
A pontos algoritmust lehet más el tudja magyarázni de nagyon leegyszerűsítve a dolgot kb így néz ki a dolog:
Tárhelyoptimalizálás nélkül csak feltölti a képet iCloudba de ugyanúgy megmarad a telefonon, tárhelyoptimalizálással pedig feltöltés után csak egy csökkentett minőségű “thumbnail” képet tart meg a telefonon ami szinte semmit nem foglal. Ezek mellett attól függően mennyi szabad helyed van némelyik fotót megtartja a telefonon is teljes méretben mert “hátha kell”. Ez most nálatok 20GB-nyi kép. Ha majd elkezd kifogyni a tárhelyből a hölgy akkor a 20GB-ot majd szépen redukálja a telefon 10-re, majd semmire.
-
DaveNo1
veterán
Megjött ma nekem is a kék 12-es pro, gyönyörű darab, viszont a sárgás fehér szín nekem is nagyon szembetűnő volt, anélkül is, hogy nagyon fókuszáltam volna rá. True tone-t hamar kikapcsoltam.
-
FrankMonzano
őstag
válasz
Rage47 #230011 üzenetére
Ezt értem, ez egyértelmű, de...az új készüléken belépve az iCloud fiokba miért tesz a 216giga fotóból 20at a tárhelyre? Nem a felhőből kellene azokat betöltenie, ha az ember még szeretné nézni őket? És miért pont azt a 20giga fotót tette a memóriába?
Szerk.: Köszi a választ! Tehát ha van cloud kapacitás, akkor a fizikális tárhely nem telhet meg. Ez vonatkozik az appokra, illetve a fotókon kívül más típusú fileokra is?
-
válasz
FrankMonzano #230010 üzenetére
Ha bekapcsolod a tárhelyoptimalizálást, akkor nem telik meg a fizikai tárhely, csak akkor, ha nincs hálózat(wifi vagy mobilnet), amin keresztül feltöltheti a képeket/videókat a felhőbe.
Azért tesz a fizikális tárhelyre is 20 gigát, mert úgy látja, hogy van elég tárhely ahhoz, hogy bárhol, offline is elérhesd a képeidet. Hiába van 216 gigád a felhőben és hiába látod az összes képed a Photos (Fotók) appban, offline csak azt a 20 gigát látod, amit fent hagyott.
Próbálja kiszámítani, hogy mennyi tárhely elegendő neked ahhoz, hogy működhess és eközben még kényelmesen böngészhesd a legutóbbi képeid. A régebbi képeket a felhőben tárolja és letölti automatán, ha szükséged van rá és van neted. -
válasz
FrankMonzano #230007 üzenetére
Mindent feltölt az iCloudba és annyit hagy a telefonon, amennyi szükséges, tehát nem telíti be az egészet, nekem 64 gigás van és kb. a fele tele van, és 50 giga fotóm és videóm van a Cloudban.
[link] -
Pfiucska
aktív tag
válasz
#86564352 #229998 üzenetére
A meret igazabol mindegy, szimpatikus a kisebb meret de jelenleg 6,1"-os androidot hasznalok es tudom kezelni ezt is. A cel az lenne, hogy kiprobaljam az ios-t sok evnyi droid utan. Jatekok nem nagyon foglalkoztatnak, neha-neha jatszom max. A fontos az lenne, hogy minel olcsóbban usszam meg 2-3 evre
ha tetszik akkor legközelebb ugyis behuzom valamelyik frissen megjelent, erosebb keszuleket. Ja es az akksi kibirjon egy napot; reggel 6/7/8-kor keles, este 8ig birja ki mert addig nem kerulne toltore. (csak ha muszaj, nem szeretem az akksit azzal kinozni, h napkozben radobom fel órára) Napi hasznalat 2-3 ora ingazas alatt porog a waze(gps),spotify(mobilnet,bluetooth) + napkozben 2-3 ora chateles/social media porgetes)bongeszes. bizom benne, h ennyit azert ki kell birjon..
Ha ezt birja az SE akkor teljesen OK lenne nekem. Kerdes pl, h mennyit romlik az akksi ennyi ido alatt?
Iphone 11 is szoba kerult de min. 50%-t kene radobni es most sajnalnek ennyit egy telefonra.
-
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! A páromnak vettünk egy i11 64gb-s készüléket. 2 terra tárhelye van az iCloud-ban és 216gb mennyiségű fotója van a felhőben. Az iOS hogyan menti a fotókat illetve az adatokat? Be fog telni a fizikális tárhely, vagy az összes képet, rendszerfrissítést az iCloud-ba menti? Bocs, ha buta a kérdés, én nem ismerem az iOS-t, Androidom van.
-
misiizsai
tag
válasz
thomson7575 #229966 üzenetére
Szerintem ha esetleg rátudsz dobni +10 ezret akkor Series 5 t vegyél. Én most váltottam S3 ról S5 re 130 volt újonnan a 44mm. Az SE be is ugyan az a proci van mint az S5 be. Viszont az SE be nincs EKG meg Always On Display az S5 be van
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vigneau interaktív lokálblogja
- One mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Tomato firmware
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- általános iskolai rendszergazda
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1