Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
hatesz
tag
válasz
Totheground #15544 üzenetére
Screen flickering
Akkor ez megint nem egy hiba hanem fícsör. Az eszem megáll hogy hangzatos nevet adnak egy hibának...
Amúgy a 2 napos készülék kinézete nagyon meglepett, a srác mint a hímestojásra, ugy vigyáz rá (fekete i5), de már egyik oldalt a szélső festett perem le van kopva... Miért érzem úgy, hogy az i4 óta romlik a minőség mint hardveresen, mint szoftveresen? Régenben az Apple egyet jelentett a csúcsminőséggel, kiváncsi leszek hogy pl. pár hónap múlva hogy fognak kinézni az i5-ök. Nem tudom ki hogy van vele, de kézbefogva csak egy fekete okostelefon, nekem nem adja azt az érzest, mint amikor 2 éve elősször a kezembe vettem az i4-et.
Ja ma MediaMarktban leesett az állam amikor láttam hogy mennyiért árulják (349e Ft ha jól emlékszem) -
hatesz
tag
válasz
Totheground #15544 üzenetére
Screen flickering
Akkor ez megint nem egy hiba hanem fícsör. Az eszem megáll hogy hangzatos nevet adnak egy hibának...
Amúgy a 2 napos készülék kinézete nagyon meglepett, a srác mint a hímestojásra, ugy vigyáz rá (fekete i5), de már egyik oldalt a szélső festett perem le van kopva... Miért érzem úgy, hogy az i4 óta romlik a minőség mint hardveresen, mint szoftveresen? Régenben az Apple egyet jelentett a csúcsminőséggel, kiváncsi leszek hogy pl. pár hónap múlva hogy fognak kinézni az i5-ök. Nem tudom ki hogy van vele, de kézbefogva csak egy fekete okostelefon, nekem nem adja azt az érzest, mint amikor 2 éve elősször a kezembe vettem az i4-et.
Ja ma MediaMarktban leesett az állam amikor láttam hogy mennyiért árulják (349e Ft ha jól emlékszem) -
sirszevenap
addikt
válasz
ittakary #15595 üzenetére
Jogos. Viszont nem látom akadályát a leírtaknak. Kiderül ... Eddig amit ott olvastam , megbízható volt.
Tény h új vagyok most... A 3GS - nél (2g- től) abbagytam a dolgokat , így most frissítem a segitsegetekkel a "tudásom"
Tehát relatív ... Talán régebbi vagyok sok itt jelenlevőnél! -
válasz
sirszevenap #15594 üzenetére
Valamennyire még friss vagy itt, egy jó tanács: az ilyen huszadrangú Apple oldalak cikkeit ne írd be ide tényként, mert megkavarod a kevésbé tájékozottakat
Tippelgetnek = tényként állítják be a s.ggükből kirángatott infot. Ez már jó párszor beszédtéma volt itt. Frissítés tuti lesz, mert lesz... viszont az hogy pontosan mikor, nyilván csak valami Apple guru tudná megmondani
-
válasz
sirszevenap #15591 üzenetére
forrás? Tim Cook küldte neked smsben vagy honnan veszed biztosra?
-
sirszevenap
addikt
Napokban itt a 6.0.1!
Ill karácsony előtt jön a 6.1 is!
Gondoltam benyögöm, hátha érdekel v.kit és még nem tudja!
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #15570 üzenetére
Az a töménytelen iOS 5/6 compatibility fix bizonyára csak viccből jön az alkalmazásokhoz, pedig tökéletesen futnak anélkül is...
Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nincs szükség PC-re, hanem azt, hogy a mobil ezsközeimhez ne legyen. Tartalmak továbbításához, biztonsági mentéshez bizonyára nem kell 20-27" monitor.
Ha nagyon fontos egy app típusból valami minőségi darab a munkámhoz, vagy a hobbimhoz, megveszem azt, amelyik folyamatos támogatást kap. Adok érte 10-20 eurót, mert fontos, nem tologatok jobbra-balra a gépemen egy iOS4-re optimalizált változatot csak azért, mert valamikor olcsó volt.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
peugeotmate #15588 üzenetére
Egyesek úgy vélik, elég túlélni az életet...
-
peugeotmate
őstag
válasz
vadászcsiga #15586 üzenetére
Az elején még az ez jelzővel próbáltam érzékeltetni a sztakit, de lehet inkább az-zal kellett volna illetnem, vagy újra leírnom. Aztán Te kérdezted, hogy Melyik nem az időnként?. Értelemszerűen a másik kettő a jobb (szvsz), azokhoz oda is írtam, hogy jónak tartom őket.
Aztán meg ebben a hozzászólásomban (#15584) erre válaszoltam: Arra írtad hogy időnként rettenet. Vagy most mi?Σ: A sztaki időnként rettenet, mint internetes szótár. A korábban általam említett online szótárakkal jobb tapasztalataim vannak.
Túl van ez bonyolítva...
-
válasz
vadászcsiga #15586 üzenetére
nem értem mit nem értesz...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
peugeotmate #15584 üzenetére
Nem értem. Mindegy.
Én: ajánlom a sztakit
Te: időnként rettenet
Én: melyik nem az időnként?
Te: a sztaki -
vadászcsiga
félisten
válasz
peugeotmate #15584 üzenetére
Arra írtad hogy időnként rettenet. Vagy most mi?
Gugli tényleg egy fosch. -
peugeotmate
őstag
válasz
vadászcsiga #15582 üzenetére
A sztaki.
szerk. Igen arra, a sztakira.ittakary
A guglis valóban gyors és nem is a pontosságáért szeretjük. -
válasz
peugeotmate #15580 üzenetére
Nálam gugul translate a nyerő. Van app és relatíve gyors.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
peugeotmate #15580 üzenetére
Melyik nem az időnként?
ittakary
A kép csalóka, csatlakozó nélkül kapható. Kábelt sajátot kell bele rakni. -
válasz
vadászcsiga #15579 üzenetére
Jóaz! És hogy szerezzük be?
-
peugeotmate
őstag
válasz
manchester85 #15576 üzenetére
Köszi. Sajnos sohasem lehet tudni ezeknél a szótáraknál. Az angol tanárom meg idegenkedik a nem épp neves akadémiák által jóváhagyott, ilyen-olyan szótáraktól, tegyük hozzá, jogosan.
vadászcsiga
Ez időnként egy rettenet. Netesek közül eddig ez a nyerő nálam:[link] Ez meg szintén jó, csak ugye bizonyos tartalmak már fizetősek:[link] -
vadászcsiga
félisten
válasz
peugeotmate #15573 üzenetére
Minek ide szótár app? Nyisd meg ezt a linket telón, mentsd el könyvjelzőnek. Nincs ennél jobb:
http://szotar.sztaki.hu/ittakary
Ugye?! Na jó tévedtem, 3,99.
Ha van rá igény hozok ha arra járok aki kér. -
válasz
vadászcsiga #15574 üzenetére
nebmeg. Ez marha jó!
-
manchester85
veterán
válasz
peugeotmate #15573 üzenetére
Kétnyelvűnek a BitKnights szótára teljesen jó. Az Oxford csak jó lehet, viszont az egynyelvű, de van fenn pár kiadás az AppStore-ban.
-
válasz
Totheground #15569 üzenetére
az már régen rossz ha az SSD-den ilyeneket tároltál
Rakd át másik meghajtóra az iTunes Media Foldert.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga #15529 üzenetére
Ez az, 2,50 euro a vösendorfi MM-ben.
-
peugeotmate
őstag
válasz
manchester85 #15557 üzenetére
Értelmes angol-magyar szótárat véletlenül nem tudsz ajánlani iPhone-ra? Illetve bárki más, mivel én egyelőre nem találtam jobbat (vagyis inkább ugyanolyan jót), mint az Oxford papíralapú kéziszótár.
-
sirszevenap
addikt
válasz
ittakary #15565 üzenetére
Igen, pont a hangminőségre gondoltam én is , hogy van e értelme , vagy sem emiatt bekapcsolva hagyni.
A "bekapcsolva de nem azzal netezek"-et meg arra értettem, hogy ugye mindkettő be van kapcsolva. Wifi is és 3G adatforgalom is és ha van wifi akkor nyilván azt részesíti előnybe. Tehát nem szoktam vele szórakozni. hogy ki - be kapcsoljam.
Neked is nagyon köszönöm a választ ez már megint más volt!
-
madgie
titán
válasz
manchester85 #15570 üzenetére
Kicsit más téma, de az Amidio jól kib@szott velem: eltűnt egy pár régi (fizetős) appjuk a store-ból, a felhőből még lehúzhatom őket, de egyikkel sincs hang. Elég probléma ez zene-app-ok tekintetében
-
manchester85
veterán
válasz
erdoke #15560 üzenetére
"Sokra mész vele. Nincs iOS 5-6 támogatás"
Hogyhogy nincs iOS 5-6 támogatás? Ami futott iOS 3-on, az iOS 5-ön, 6-on is futni fog. Az persze tény, hogy 16:9-re már nem lesz optimalizálva egy ilyen alkalmazás.
"Ha meglenne se telepíteném fel..."
Hát oké, én angol nyelvészként még ilyen áron is feltelepítem.
Van egy több tíz eurós programom, amihez 80 centért jutottam hozzá, a nyelv pedig nem frissül olyan gyorsan, mint a műszaki világ, így mindenképp hasznos alkalmazás maradt. Etimológiai jelölések, hiteles egynyelvű körülírások, köszi, de ezt én továbbra is jónak tartom, hisz a tényleges tartalom szakmai szemszögből ettől még megmarad minőséginek, és ez a része nem is tud elavulni.
"Egyébként a deklaráltan poszt-PC érában ne kelljen már PC-t tartanom,"
Hát, erről igencsak megoszlanak a vélemények. Szerintem az igazán komoly munkafeladatokhoz sem az érintőképernyő sem a 10" nem megfelelő. Ott is hagynám az egyetemet, ha iPad-en kéne szakdolgozatot írnom. A komoly munkafeladatokhoz több ablakos megjelenítés kell. Sok embernek 20"-nál indul a munka. Ezt az iPad sose fogja tudni kiváltani.
-
Totheground
addikt
Most, hogy így szóbakerült, hirtelen én sem tudom, hogy miért is tartom az appokat a gépen. Az összes cucc az iCloudba backupol, szóval nekem tényleg nem kell. Úgyis kezd fogyni az SSDn a hely, szóval szerintem ki is kapcsolom.
-
Szami32
csendes tag
Sziasztok, tenyleg csak a T-nel hosszabbodik a gari 1evvel, ha beadod? Voda es az Apple nem csereli gari hosszabbitassal?
-
Bailey
senior tag
válasz
sirszevenap #15563 üzenetére
Normál telefonáláshoz nem kell 3G. De ha 3G-n beszélsz az jobban meríti mint gsm módban.
A 3G lefedettség gyengébb mint a 2G, nekem pl. a lakásban ha a 3G aktív akkor 3 pálcika van, ha kikapcsolom akkor fullon van a jel.
Szerintem jobban merül akkor is ha wifin netezel közben, főleg ha gyenge jel ott ahol vagy éppen.Megelőztek.
-
válasz
sirszevenap #15563 üzenetére
Persze hogy van. Jobb a hangminőség, stb.
Azért esik le a térerőd, ha bekapcsolod, mert a 3G hálózat azon a környéken csak ratyin van kiépítve. Ilyenkor jobban is merül a teló.
ha nem azzal netezek, de be van kapcsolva - ezt hogy érted? Ha be van kapcsolva, akkor azzal netezel. Vagy WiFire gondoltál?
Amúgy a válasz igen: ha be van kapcsolva akkor jobban merül
Én ezért sem szoktam bekapcsolva hagyni. Tök felesleges iMessage-re meg Facebook Messengerre 3G-t pazarolni. Edge-n is bőven jól elvan mind a kettő.
-
sirszevenap
addikt
Idióta kérdés következik: 3G-nek van köze a normál telefonáláshoz? ( Nem Facetime, nem egyéb sallang és nem is net) Olyan van, ha ki kapcsolom, akkor mindig fullon van a térerőm, ha bekapcsolom, elég erősen le szokott esni olykor-olykor. Illetve olyan kérdés még, ha nem azzal netezek, de be van kapcsolva, akkor az jobban merít?
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #15557 üzenetére
Sokra mész vele. Nincs iOS 5-6 támogatás, nincs új fícsör támogatás, nincs 4" képernyő támogatás, stb. Ha meglenne se telepíteném fel...
Egyébként a deklaráltan poszt-PC érában ne kelljen már PC-t tartanom, ha tetszés szerinti mentést akarok csinálni a mobil eszközömről. Ha csak tehetem, én se szinkronizálok PC-re. Csak az 5 db iOs eszközünkön lévő appok elvinnének 60-80 GB-ot, teljes nonszensz, hogy azt egy merevlemezen tároljam, aminek semmi köze mondjuk az iPademhez.
-
manchester85
veterán
Kb. 2 éve leáraztak egy Oxford English Dictionary programot 30 euróról 79 centre. Azonnal megvettem. Másnap nem volt fenn a program az App Store-ban, csak a 30-40 eurós társai... Ennyit erről. Ami a gépemen is megvan, az garantáltan az enyém.
-
Judy075
tag
Sziasztok,
Érdekes dolgot produkált ma az i5-öm. Vettem az appstore-ból egy alkalmazást, kéri az Apple ID-hoz tartozó jelszót. Megjelent a billentyűzet, ugye itt valamiért fekete a betűk közötti tér, és ekkor elkezdtek fehér vékony csíkok vibrálni a betűk sorai között.
Sajnos nem tudtam a jelenségről képet csinálni, mert amit csináltam, azon egyáltalán nem látszanak a fehér csíkok. Megjegyzem, ahogy elkészült a kép, elmúlt a vibrálás is.Találkozott már valaki hasonlóval?
Nálam eddig most az egyszer fordult elő, persze fogalmam sincs, hogy lehet előidézni, hogy emiatt rohanjak vele be a T-be.
Judy -
r3dsnake
nagyúr
4 megabites "csúcsnetem" van, de egy éjszaka alatt simán megvolna a restore bármennyi alkalmazással, ráadásul restore félévente/évente egyszer szükséges... (ha egyáltalán az.)
Ezért nem értem, hogy miért annyira lényeges az iTunes app sync.
Más: Garinál hogy megy T-nél, ha bent van X ideig, akkor annyi nappal hosszabbodik a garancia? Amit vettem telót, annak a garijegyén volt egy 2 hetes szervizben töltött idő (nem bootolt, nyomtak neki szoftverfrissítést), de a garancia dátuma 2 nappal tolódott csak ki. Ez így okés, vagy nem?
-
Turbomann
tag
válasz
Tibee86 #15548 üzenetére
Valid Purchase Date
A validated purchase date lets Apple quickly find your product and provide the help you need.
Telephone Technical Support: Expired
You are eligible to purchase telephone technical support from an Apple Advisor.
Contact Apple Support
Repairs and Service Coverage: Active
Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple's Limited Warranty.
Estimated Expiration Date: October 27, 2012Juj akkor mehetek a szervízbe?
Köszönöm
A t ben azt mondták, hogy a számlán lévő dátum számít. Mondtam neki, hogy az nem lehetséges, mert csak okt 28 án adták ki ezt a típust.
-
Turbomann
tag
Webes felületen vettem I4S 2011.10.28 -án vettem és most 2012.10.22 -én azt mondták, hogy lejárt a 1 év garancia, mert 2011.10.21-én vettem meg. Viszont 28án kaptam készhez. Akkor él a garancia vagy nem? Köszönöm
-
hatesz
tag
Sziasztok!
Tegnap itt volt haverom nálam, mutatta az újj iPhone 5-jét. Már egy ideig sleep módban volt, amikor a home-gombot megnyomta és feléledt a kijelző, mindketten nagyot néztünk! A kijelző a szélein zöldes fényű volt! Láttatok már ilyet? A készűlék 3 napos, mondtam neki, szerdán vigye vissza a T-be, ezt ki kell cseréltetni. Szerintetek? -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
A személyes hozzáféris pontot ki lehet rakni az SBS settings-be, vagy ki valahova menüsroba, h gyorsabban el tudjam érni?
-
manchester85
veterán
válasz
r3dsnake #15538 üzenetére
Mi évek óta használunk iPhone-t, miért akarod most mindenkinek elmagyarázni, hogy semmi értelme a szinkronizálásnak? Mintha azt mondanád, nincs értelme bankszámlát nyitni, elég, ha az embernek a zsebében van pénz... Ez egy teljes ökoszisztéma, értsd meg a használatát, aztán beszélhetünk róla.
-
d3kk
senior tag
jobb szeretem magamnak megcsinálni mint klikkelgetni meg telefonálni meg utalgatni..
jobb ez így
-
-
gabesszg
aktív tag
Sziasztok iPhone 5re valamilyen alkalmazásbezáró program(akár notification centerbe) létezik jb nélkül?
-
Skinee
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy új gépet és gyorsan át kellene vinnem a régi cuccokat az újra.
Valaki meg tudná mondani, hogy Windows alatt melyik mappákat kell átmásolnom, hogy ne kelljen újra syncelnem mindent az iphone-nal? (tehát az iTunes mappái kellenének ami szükséges)
Köszi előre is! -
d3kk
senior tag
válasz
ittakary #15522 üzenetére
hát erre nem forditottam elég figyelmet illetve az a mostani adatkábel ami benne van az nehezen disconnectel (fizikailag) kb olyan nehéz mint a telo.. (100-150 gramm) de van az albimban egy strapabíró belkin adatkábelem ami könnyedén kihúzódik (emiatt vettem mellé még utángyártottat is
de van itthon nagyobb darab (1-2cm) vtg lemez, azt lepolírozom és avival hozzácsiptetem belülre na azzal már tuti lesz olyan nehéz
-
Kommy
veterán
válasz
madgie #15513 üzenetére
tudod ki kellett találni valamit amivel lehet fikázni az iPhone 5-öt, 4-nél volt más így ott nem vették ezt elő.
Amúgy az összes mobilba tett kamerával meg lehet csinálni ezt, sőt szerintem minden fényképezővel elő lehet idézni, csak minél vékonyabb a a kamera annál könnyebben előjön. -
madgie
titán
Tudom, lerágott csont, de ennyit arról, hogy i5 előtt nem volt flare
(i4, az előbb bringázàs közben, semmi tok/fólia)
-
Kommy
veterán
válasz
Ragnar95 #15481 üzenetére
Ez annyira nem is vésze. Azt kéne csinálnod, hogy lemeríted addig míg le nem merül teljesen, majd feltölteni 100%-ra anélkül, hogy közben lehúznád a töltőről, amikor feltöltött, lehúzod a töltőről és a home + power-el újraindítod a telefont, ekkor elméletileg újrakalibrálja az aksi kijelzést
-
Ragnar95
félisten
válasz
vadászcsiga #15506 üzenetére
Vannak ilyen SystemInfo appok, azok közül van, amelyik mutatja, csak most elfelejtettem annak a nevét, de gépen megvan, majd megnézem.
-
Ragnar95
félisten
válasz
vadászcsiga #15504 üzenetére
Az a gond,h 10%nál mindig kikapcsol mostmár, legalábbis az utóbbi 2 alkalommal ezt csinálta
Amúgy apám telóját pl benttartották még tavasszal 3 napig, azalatt gondolom bevizsgálják, pedig ott egyértelmű volt a probléma, mivel nem lehetett vele telefonálni...
-
Ragnar95
félisten
válasz
vadászcsiga #15500 üzenetére
De, de addigra nem lesz rajta JB
És "remélhetőleg" fennáll a gyors merülés és a random kikapcsolás friss rendszerrel is és akkor nem lesz mit mondaniuk...
kali: hát volt benne netosztás bőven és általában naponta töltöttem, de azért szerintem akkor se normális ez 1 év után főleg 1 év garival....
Tibee86: dede, azt fogom mondani nekik + a no használattal 13% merülést egy éjszaka alatt.... -
Tibee86
nagyúr
válasz
vadászcsiga #15500 üzenetére
Nincsen sajnos.
Igen azt nem nagyon kellene hangoztatni, hogy megnézte, hog hány mAh. Bár mivel kikapcsol neki 10%-nál, gondolom azt fogja mondani.kali: Mintha az Apple is azt mondaná, hogy 300 ciklus után az akku kb. 80% a gyárihoz képest. Ha jól rémlik ezt olvastam valahol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest