Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- SSD kibeszélő
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Egér probléma
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Mini-ITX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
California1 #136697 üzenetére
Lehet marad is rajta, IOS 10 et majd a következő iPhone al fogok használni év vége fele.
-
takacs tamas
csendes tag
-
buci30
addikt
Mielőtt jönne a sok kérdés.
9.3.2 feltettem ma reggel és igen, nagyon jó lett az aksi idő 1 napot simán bír -
agabe
addikt
válasz
Nescafé #136678 üzenetére
9.3.2.
Megnézem pár nap alatt mit produkál vagy mit nem.(#136679) TechN7ne:
Már nem zavart, de ugyanaz a microlag szint megvolt mindkettőben. el tudtam viselni (olyannyira, hogy amikor HUTCHDB panaszokodott rá hirtelen nem is tudtam mi a probléma) 9.3 -on és 9.3.1.-en is. -
Frozzy
őstag
A cache fileket lehet valahogyan törölni ?
gondolok itt a programok telifosásával.
pl.: FB alkalmazás mérete 115MB. - Dok és adatok 607MB
és kb minden alkalmazás ilyen horrorisztikusan néz ki. ha havi egyszer lehetne ezeket üríteni kb 2-3 giga simán felszabadulna.Régen volt is valami ilyen windowsos progi, hogy rá dugtam gépre és szépen meg csinált mindent, ez még mindig működne? csak nem tudom a nevét...
-
Nescafé
őstag
agabe
Neked most melyik van fenn ?
Én mindig az újat használom. -
törölt tag
Detto i6S
-
Zsolaf
addikt
Feltettem a 9.3.2-t azóta merül rendesen a telefon i6. Eddig ha este feltöltöttem reggelre mindig 100% maradt ma le ment 96-ra és most mar 84-en van. Soha nem volt még ilyen merules.
-
agabe
addikt
igen, csak az arak kicsit kulonbozoek
Igaz az 5X muanyag es max kozepes szintu erzesre a fogasa, semmi premium hatas, de az ujjlenyomat olvaso is olyan gyors mint a I 6S szeriaban...meg sok minden ami jo benne, es persze olyan is akad szep szammal ami nem teszi hibatlanhoz kozel allova, de azert osszessegeben jol hasznalhatora sikeredett, a kameraja pedig egyreszt a jo szenzor, masreszt a hdr+ funkcio igen jo algoritmusa miatt kiemelkedo, ami akar 150-200 MB adatot rogzit es dolgoz fel egy kep rogzitesekor. Anelkul csak kozepes lenne maga a kamera.
A nagy szamitasigeny magaval vonzza persze, hogy 3-4 hdr+ foto utan akar varni is kell par masodpercet, es bizony intenziven hasznalva, 4K videot is rogzitve, majd ujra fenykepezve meg ide-oda 4-5 perc alatt fel lehet annyira futeni (erzetre nem tul forro, csak meleg), hogy ki tud akadni a rendszer es akkor varni kell fel percnel is tobbet mig ujra hasznalhato, de altalanos esetekben es nem tul erosen forszirozott hasznalattal nincs vele semmi gond. Igazabol kicsit sirok ha azt latom a flagship iphone-t egy kozepkategorias (arban meg alacsonyabb szintu) telefon fenykep keszitesben lenyomja.Kell a jo rendszer, meg az sem art, hogy jo a fogasa a telonak, de a kamera is igen fontos nalam, es ha nem lenne ennyivel jobb a video stabilitasa iphone-nak (amit azert ritkabban hasznalok mint a sima fenykepezest) akkor nem tudna eltantoritani 5X-tol a tobbi altalanos droid problema ami jelen van, mert lehet vele egyutt elni es sokat fejlodott, Andrid N pedig hamarosan kopogtat az osszes frisebb nexus tulajnal es tovabbi fejlodes varhato elozetes betak (sot meg csak alphak ! ) alapjan
A lenyeg, hogy nagyot kell guritania szeptemberben applenek az I7-tel, mert en bizony most hezitaltam jo ideig. Legyen mindenben jobb mint egy kb 80ezer forintos telefon (igaz ez egyedi mert ilyen aron mas nem tud hasonlot produkalni), es kameraban meginkabb, mert anelkul elcsabulhatok osszel-telen akar az uj nexusok iranyaba is.
-
agabe
addikt
válasz
HUTCHDB #136665 üzenetére
Mar tudom mire gondolsz (tenyleg lathato tobb helyen), csak 9-es IOS-nel mar megszoktam, hogy most ilyen.
Nem orulok neki, es remelem 10-esben jobb lesz, de nem tudni.Mas: Osszehasonlitottam az iphone 6S plus, es a neyus 5X kepkeszitesi tulajdonsagait, es nevetseges, higy egy negyed aru telefon 80-85%-ban jobb kepeket csinal, mint a 6S plus.
Videozasnal egyertelmun iphone a nyero, de p, hogy sima kepben jobb az 5X azert meglepett rendesen, es szegyen az apple szemzogebol.
Igaz droidon tobb a hulyeseg ami miatt hasznalni nem olyan jo mint iphone-t (es tobb az akadas is, pedig nexus modellek stock rendszerrel jok szoktak lenni), de a hdr+ funkcio ami csak nexus modellekre erheto el (jelenleg) annyira szep kepet eredmenyez, hogy megint csak lenne mit tanulniuk az iphone fejlesztoienk. -
vasi89
őstag
válasz
univerzita #136663 üzenetére
Tobb mint 10 eve van ez a fiokom es fogalmam sincs mikor allitottam be a kerdeseket de jah mostmar fel fogom jegyezni.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
lugosi #136664 üzenetére
Ad1. Tobb video keszult mar telefon mukodeserol es ami "eloben" hibakent jelen van, az a videon vagy joval kevesbe, vagy egyaltalan nem lathato.
Ad2. Ahogy az elobb is (es korabban is) irtam, ha valami akad, az lehet, hogy csak 15. Megnyitasnal jon megint elo, addig meg hibatlan.Nem akarok ezen napokig ragodni, meg teleirni a topikot ezzel, ugyhogy be is fejeztem ezt a temat.
-
vasi89
őstag
válasz
univerzita #136659 üzenetére
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
lugosi #136646 üzenetére
Nem divat nalam a futo alkalmazasok kiuritese, csak ugy is probalgattam a rendszert. Alap helyzetben is vannak akadasok, es ugy is ha kiuritem a memoriat.
Barmennyire probaljatok szepiteni, ez a rendszer mar nem az, mint volt.
Csunyan indult du. pl. a hivas (telefon) is, olyan darabosan jott fel alulrol, hogy majdnem sirtam.Videot hiaba keszitek, mert ott szinte semmi nem latszik, raadasul az elobbi peldanal maradva a hivas (telefon) azota egyetlen egyszer sem akadt meg, pedig volt vagy 20 -25 inditott hivasom.
Hidd el nalad is jelen vannak ezek, de vagy nem vagy allergias erre, vagy direkt nem akarod eszrevenni.
(#136650) Diokhan!
Nem vagyok kezdo ios hasznalo, volt jopar iphone-om, (i3-tol kezdodoen mind) az utolso tobb mint egy evig volt meg az i6.
No az a 8-as rendszerrel igen is szinte teljesen hibatlan volt, soha ilyen jellegu darabossagot, akadast nem tapasztaltam.
Az andriod lenezeset meg el kellene mar felejteni, mert azok kozott is vannak nagyon nagyon jo keszulekek, raadasul kozel sem kerulnek 325.000,-forintba, mint a mostani telefonom... -
California1
őstag
Ahoy!
Az AssistiveTouch trükk jelen van még a 9.3.2ben? Vagy már foltozták? -
vasi89
őstag
válasz
univerzita #136657 üzenetére
elvileg holnapig van ideiglenesen zárolva, addig semmit nem enged csinálni. vagyis appstoreból tudok tölteni de szervízben van a telefon és kellett volna icloudból egy jegyzet de már mindegy... viszont marha idegesítő h a saját fiókomba nem tudok belépni
-
vasi89
őstag
válasz
univerzita #136655 üzenetére
De egyenlore belepni se tudok mert belepesnel kerte a biztonsagi kerdeseket es mivel nem tudtam a valaszt igy csak probalkoztam es letiltottak a fiokomat. De nem is ertem minek kerdezte a biztonsagi kerdeseket miutan beirtam a jelszot...
-
univerzita
addikt
-
vasi89
őstag
Be akartam lépni icloudra gépen. kiírta h frissítsem a biztonsági beállításokat de előtte kéri a biztonsági kérdésekre a választ. Nagyon régen csináltam fogalmam sincs róluk de addig tippelgettem amíg kiírta h felfüggesztették a fiókomat. Most mi a bánatot tudok csinálni? honnan az istenből szedjem elő azokat a válaszokat? illetve miért szivat ilyen faszságokkal?
-
Diokhan
addikt
válasz
lugosi #136646 üzenetére
Pontosan! Az a legnagyobb hiba amikor egy android user elkezd ios-t használni, hogy megmaradnak az androidnál berögződött szokások! Én amint elkezdtem iPhone-t használni (kb 4-5 éve kezdtem iPhone 2vel), napokig csak tapasztalatokat es leírásokat olvasgattam, tanultam a rendszert!
Lehet szidni sok mindenért az Apple-t de én akkor is jobban szeretem ezt, mint bármelyik korábbi android telefonom! (Pedig volt pár...) -
válasz
#99546112 #136640 üzenetére
nem sok ilyen panaszt olvasni sem itt a fórumon, sem pedig általánosságban a neten, pedig rengeteg 6s talált már gazdára, inkább pech lehet ez részedről, vagy ismerősi körben, ellenkező esetben tényleg botrány lenne belőle, jól tudni, hogy apple téren pláne hajlamosak rá az emberek, hogy kevesebbet is jól felfújnak.
HUTCHDB; a mobiltelefon szekcióban minden iphone röcög kicsit, 9.3 előtt még vészesebb volt, aztán javult kicsit, de nem tökéletes, az az egy hely ilyen, ezt korábban eléggé kitárgyaltuk a 6s és társai témákban, de amely más helyeken írtad, azoknál nem lenne szabad akadnia.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Joe Swanson #136645 üzenetére
Ott most én se találok feketében, de más gyártó is gyárt ilyeneket Aliexpress-en volt is belőle, csak nem jut eszembe mi volt a neve.
-
válasz
HUTCHDB #136636 üzenetére
Azt a futó alkalmazások kidobálását nem igazán kellene csinálni. Egyrészt előrébb nem vagy vele, viszont olvastam egy cikket, miszerint az akkuidőt kifejezetten hátrányosan befolyásolhatja, mert tennivalója lesz vele a procinak, hogy előhozod, felébreszti a hibernálásból és leállítja az adott appot.
Én azt mondanám, hogy használd simán csak alap módon ilyesmik nélkül, és nézzük meg mondjuk egy nap múlva, hogy jelentkezik-e a dolog.
Illetve, ha megoldható, szerintem csinálj egy rövid videót a problémáról, hogy jobban meg tudjuk nézni, hogy milyen akadásokról van szó. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Joe Swanson #136642 üzenetére
Igen.
-
Joe Swanson
senior tag
Ismerősömnek beszart a gyári earpodja, de még garanciális a telefonja, telefonnal együtt kapta. Ilyenkor az earpod is garanciális 1 évig?
-
törölt tag
Van már akinél előfordult hogy az i6S-e pixelhibás lett? Nekem az első amit vettem az pixelhibás volt, aztán most a cserekészülék is vagy 3 hónap után az lett, ez már vicc. Az 5S-emmel sose volt baj. Most megint adjam be, megint várjak 2 hetet...szerintem a 6-os szériatól felfelé alapvető hibák vannak a kijelzővel mert egy haveromnak i6 van és neki is pixelhibas. Egy másik haveromnak i6S plussza van, az is kijelzőhibás. Az megint egy vicc hogy ebből még nem lett botrány. Az iPademmel se volt még sose probléma, se az Akr 1-el sem a 2-vel.
Ha most lecserélik megint akkor újraindul a gari? Ez a pixel hiba kisebb pont és nem fehér most hanem fekete pontocska. 1 ilyen apró pixelhibával is cserélik ugye? -
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget döntésben.
Telefonvásárlás előtt állok és dilemmázok az Iphone SE, illetve az Iphone 6 között.
A 6s árban már nem fér bele, ezért ez a két készülék jöhet szóba. jelenleg egy 4,3"-os androidos telót nyúzok, de eldöntöttem, hogy a következő készülékem valamelyik fenti két almás közül kerül ki.Nagyon tetszik a 6-os formavilága, illetve a mérete, viszont a hardver szempontjából és (talán) a későbbi támogatottság végett az SE felé húzok. (itt viszont a kisebb méret, amit némileg eltántorít)
Tudnátok segíteni a döntésben?
Köszönöm előre is!
szerk, felhasználói cél: telefonálás, internet, fb, viber, játék nem igazán.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
lugosi #136584 üzenetére
Szépen a futó alkalmazásokat "kidobáltam".
MÁS:
Ma megint megőrültem ettől a darabosságtól... Első napom ezzel a telefonnal, amikor is mobilnetet használtam hosszabb ideig.
Ellenőriztem a használatot, illetve az adatforgalmat használatra feljogosított alkalmazásokat.
Ahogy scrolloz-tam le fel, hát ... hihetetlen, milyen darabos...egyszerűen nem értem mi ennek az oka...kb. ugyanaz, mint a háttérképeknél... -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gigicuci #136633 üzenetére
Ha hivatalos helyen veszed 1 év újraindulós garanciád lesz rá készülék csere esetén, illetve lesz rá még +1 év szavatosság. Ha nem hivatalos helyen veszed, akkor telefon csere esetén marad a régi garanciád, illetve ha 3 hónapnál már kevesebb van, akkor kitolják 3 hónapig, és nincs +1 év szavatosság.
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
A 16gb-os Iphone 6s a nagy apple viszonteladó boltokban most 227.000 Ft körül kapható. Viszont az árgép szerint már 180.000 Ft-ért is lehet venni, akár attól a cégtől is aki a mobilaréna tesztekhez szokott készülékeket adni...
Kérdésem, hogy tényleg ilyen árkülönbségek vannak? Van vmi extra kockázata annak, ha 180e-s verziót választom vagy menjek inkább biztosra szerintetek?
Köszi a választ előre is, akár jöhet privátba, nem szeretnék ezzel flémet vagy vitát gerjeszteni, csak meglepett.
Üdv!
-
-
vasi89
őstag
válasz
TheMarci #136629 üzenetére
persze az világos h le kell adni csak akkor is nevetséges. A beszédhangszórón már semmit nem hallottam utcán, illetve az akku is érdekesen viselkedett. azt mondta a srác h jövőhétre kész de a visszarendelt mac töltőfejet se akarta elvenni mert h nincs baja, de aztán rájött mi a lényege a visszahívásnak
-
válasz
lugosi #136627 üzenetére
Azóta ami eszembe jutott: elsőre két dologra gyanakodnék, de mind a kettőt kizártam. Az egyik, hogy OTA-n töltött volna le valami frissítést, de nem lehet mert tegnap szedte le a 9.3.2-t és fel is telepítette.
A másik, hogy ha nem lett volna netkapcsolat, akkor icloud backuphoz szükséges temp fileokat gyűjtötte egybe, de ez sem igaz mert folyamatosan wifi alatt volt a telefon. Szóval továbbra is nagy rejtély.
Az "Akkuhasználat" nem hozott ki semmi durvát, csak egy dolgot, hogy a "Fotók" háttértevékenység során 10% akkuhasználatot fogyasztott. Ez részben indokolhatná a melegedést is. Lehetségesnek tartjátok, hogy ez csinált valamit? (Közben a Fotók által foglalt hely 2.5-ről 2.9 gigára nőtt, valószínű hogy az icloud fotókönyvtár szinkronizálásával, mert az eltelt időben kb 6 db képet készítettem és abból 3 képernyőmentés.) -
vasi89
őstag
Mostanság hogy zajlik a szervizelés az applenél? Legutóbb akkor kellett beadni a telefonom amikor még szolgáltató intézte de akkor még cserélték egyből és az 1 hét se volt. iCentre-be a tag 2 hetet mondott de nem volt a helyzet magaslatán. Mik a tapasztalatok mostanság? Nincs nagy baja így szerintem megjavítják nem cserélik. Illetve kapott már valaha valaki cseretelefont? Mert oké h sms-ben értesítenek de mitől olyan természetes h 2 telefonja van az embernek?
nálam is kölcsön telefon van...
-
válasz
B-L-A-C-K #136626 üzenetére
Akkor jó. Következő indításkor pedig 1%-ot mondott, gondolom ennyi belefér, nem egzakt tudomány ez 😉
Amúgy ma valami olyat csinált a szifon, amin csak néztem. Jött (volna) egy iMessage (számítógépen már láttam, a telefonon nem jelent még meg). Nem érkezett meg, kiírta hogy elfogyott a szabad hely (komolyan nem direkt írom 🤗). Oké mondom letörlök egy albumot, leszedem a battery doctort és majd takarítok. Lett 780 mega szabad helyem, amit szép folyamatosan megevett. Nem volt időm vele foglalkozni, 0-ra lement a szabad hely, gondoltam majd délután megoldom. Még töröltem amit tudtam, megállt a helyfogyás. Na gondoltam most ránézek, erre közli hogy van 1.6 giga szabad hely. Közben a szokásos napi használaton kívül nem történt semmi.
Annyi még hogy nap közben kétszer is eléggé melegedett a telefon hátulja, pl konkrétan most is. -
Vasinger!
nagyúr
Tegnap óta, mióta fent van a 9.3.2 az 5s-en nagyon-nagyon gyors lett az Touch ID-val való feloldása a készüléknek. Korábban kellett várni valamennyit, mire felismerte, de most olyan gyors mint 6s-en, tehát csak ráteszem az ujjam és kész.
Más nem vette ilyet észre?
-
-
Timyyy
őstag
válasz
domojko #136613 üzenetére
Tiszta sor, biztos van több ilyen is, csak azzal nem értettem egyet hogy ez direkt butítás miatt van azoknak, akik ingyen töltötték le az igot. Elég durva lenne
az már más tészta, hogy 1-2 extrát kivettek a progiból, de egy átlag user, mint én is, abszolút nem érzem hiányát semminek.
-
Caaabi
senior tag
Sziasztok, 6 plus-t valaki frissitett 9.3 rol a 9.3.2 re esetleg ? 9.3.1 et en kihagytam, mert akiidoben gyengebben produkalt az altalatok leirtak alapjan, valamint kicsit akadosabb lett a rendszer a sima 9.3 hoz kepest. Amennyiben a 9.3.2 hozza minden teren a sima 9.3 at akkor frissitenek, hiszen eleg idegesito h folyton letolti maganak a frissiteseket es felugral h telepitem e
-
tomcsi23
veterán
válasz
Timyyy #136601 üzenetére
Hehe, itt is érik már a csere.
Amúgy érdekes, hogy kb 60-70 % körüli meglévő kapacitást jelez általában, most eléggé lehúzta.
963 ciklust ír, de ha fel van töltve, akkor azért egész jól bírja, 40 %-nál csak fotózás, full fényerő, vagy navigáció használatakor kapcsol ki, jellemzőbb a 20-30 % inkább. Nyugis fényviszonyok mellett még 10 %-alatt is használható. -
Timyyy
őstag
Ide fogom elvinni személyesen: iDevice Veszprém
Vannak Győrben is, valaki tud némi tapasztalattal szolgálni? Pénteken mennék majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Kerékpársportok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Path of Exile (ARPG)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- eBay
- További aktív témák...
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Xbox Ultimate előfizetések
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest