-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maxxy10
addikt
válasz
nitro16
üzenetére
Virágboltos dologhoz csak annyit, hogy megoldható. Viszont közvetlenül nem tudsz iPadre tölteni. Pc-ről kell átemelni a filet, 3utools program tökéletes ehhez.
Mindenféleképpen az M1-es éri meg és egy olyan értékű iPadhez én erősen ajánlom az apple care+ megvásárlásàt is.
-
Parson
addikt
válasz
nitro16
üzenetére
Sztem mindenképp kompromisszumokkal jár a dolog, nem lesz tökéletes megoldás. De hogy sokkal kényelmesebb lesz utazáshoz, az tuti. Föleg egy jó billentyüzettel. Az egyidöben megannyi stream nem biztos hogy müködni fog, de sztem annyi baj legyen. Egy stream kis ablakban közben a többi cucc közötti valtogatas sztem meg mindig menni tud, bár én nem használom igy. A virágboltos megnevezés nem tudom mit takar, bocs. Én mindenképp az M1 felé terelnélek. Végeredményben sokkal jobb hosszútávra.
-
nitro16
senior tag
Sziasztok
Gondolkozom, hogy lecserélném az asus zenbookom mert már elegem van a windows hülyeségeiből.
Alapvetően egy macbook m1 air modell volt kinézve de elkezdtem nézegetni az ipadeket is. Leginkább napi szinten böngészés,email,messenger, stream/video nézés (twitch-youtube), zenehallgatásra szoktam haszálni a mostani gépet. Sokszor amikor mondjuk olvasok mellete megy egy videó vagy stream háttérzajnak stb.
Ha jól láttam akkor ipad-n lehetőség van arra, hogy az egyik oldal megy egy video vagy bármi és mellete mondjuk olvasok stb. Arra is van esetleg lehetőség, hogy 3 részre legyen osztva ilyenkor a képernyő? (Mondjuk megy egyik részbe youtube-n zene mellete twitch stream és még ez mellet tudok böngészni?)
A másik kérdésem, hogy van netflix meg apple tv előfizetésem de vannak olyan tartalmak amiket nem tudok megnézni mert olyan streaming szolgáltatónál van ami nem elérhető és így szoktam a "virágboltból kölcsönözni" Erre itt ipad-n van lehetőség? Akár gépre akár egy külső meghajtóra mentve? (macbooknál láttam, hogy ez megoldható illetve ha megveszi az ember az adott programot akkor ntfs meghajtóra is fel lehet másolni).
Még annyit kell tudni, hogy rengeteget utazom melóból kifolyólag és szálloda/hotelból megyek a másikba folyamat. (Lényegében ott élek). Sokszor nem is szoktam vinni a gépet mert nincs kedvem este/utazás közben bohóckodni és így jött az ötlet, hogy talán egy ipad lenne a jó megoldás számomra.
A fentebb lévő felsorolások véget arra jutottam, hogy számomra a modellek közül az ipad pro 12.9 méretű tabletje lehetne a megfelelő. Viszont azt nem tudom, hogy elég-e nekem egy 2020-s 4th generációs modell vagy inkább M1 felé nézelődjek.
Mit javasolnátok nekem? Bocsi előre is a hülye kérdésekért de nagyon nem vagyok képbe ipad fronton.
-
Parson
addikt
válasz
consono
üzenetére
Szerencsére Google szolgáltatások vannak preferálva, azon belül a profilváltások megoldhatóak appokon belül. Ennél lenne ugye jobb megoldás ha élböl adott profil alatt nyilna meg minden app...
Viszont a kérdés, hogy ezt a meglévö megoldást érdemes-e egy vadi uj közös apple ID alá nyomni, vagy egyikük meglévö apple ID-ja alatt fusson a történet... de azt hiszem végeredményben ez privát döntésük lesz, csak kiváncsi lennék az itteni véleményekre, pro kontra. -
Kaba
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Üzletben szinte biztosan nem lesz megvásárolható holnap.A webes rendelések is csak a jövő héten érkeznek meg a megrendelőkhöz.
-
Parson
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hm, ahogy rágcsálom ezt a témát, egyre jobban bosszant, hogy még nincs multifiokos felhasználás az iPad-en... 2 külön eszköz teljesen felesleges lenne egy idösebb házaspárnak, akiknek 1 közös eszköz (de külön fiókkal) böven elég... kicsit noszogatni kéne apple-éket hogy ezt igenis lépjék meg, de iziben és stabil megoldással.

Viszont ezesetben egyelöre érdemes vajon csinálni egy közös fiokot, és akkor nincs kavarás?
-
Sziasztok!
Air 4-ért apróról mi az az ár, ami jónak számít érte?
Jelenleg 180ezer a legolcsóbb, de szerintem türelemmel olcsóbbat is ki lehet fogni.Azt olvastam már itt korábban, hogy 11" 2018 Pro kifogható akár 150ezerért, az is szóba jöhet.
Felhasználás legnagyobb százalékban CoD:M lenne.
Szerk: Apple weboldal összehasonlítása alapján szinte testvér a két készülék, legfőbb pont talán a processzor, ami nálam számíthat, A12X vs A14.
Lehet emiatt inkább mégis már egy Air4-re felé kellene hajolni, frissebb készülék is ugye 2 évvel. -
hodostamas
addikt
Hali
nemtudja valaki hogy a holnapi nappal már áruházakban is elérhetőek lesznek az új modellek vagy egyenlőre csak a netes rendelések/előrendelések kiszállítása kezdődik holnap?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Parson
üzenetére
Szerintem olyan helyzetben amikor nem számít a személyes adat. Tehát mondjuk híreket olvas aminél nincs feltétlenül fiók külön, vagy emailt olvas de böngészőből stb.
Onnantól kezdve, hogy felkerül bármilyen app ahol vannak saját fiókok akkor max állandó ki be lépéssel elképzelhető az ilyen.
Szülőknél talán annyival lehet más, hogy ott még nincs meg az, hogy mind2 félnek FB, messenger fiók külön, tehát akár a használt alkalmazások között is minimális átfedés ott ahol fiók kell.
-
Parson
addikt
Amúgy felmerül a kérdés, hogy jelenleg milyen megoldással használják családok (többfelhasználós szituációban) az iPad-et... mert csak egy készüléket adok a szüleimnek...

-
HardRic
addikt
Na megjött anyum Airje, végül MM-ból, miután edigi nem igazi árukészletet közöl…
Most pár napig nálam van amíg oda nem adom. Olyan icipici és könnyű az enyém mellett. Nem is értem minek létezik külön iPad mini emellett
A 60 Hz nem vészes amúgy. A Pro-n olyan szar a pixel response time, hogy görgetés közben amúgy sem olvasható semmi, mert elmosódik, szóval a legtöbb dologra a 60 Hz is bőven jó. Rajzolni nyilván a 120Hz jobban adja. -
Divinity
őstag
válasz
moleculez
üzenetére
Mondjuk az, hogy ha lenne ilyen opció nem kötelezne arra, hogy használni is kell
Persze rengeteg scenario van amikor egyszerűen nem releváns vagy legalábbis kényelemtlen lenne ugyanazt használni de azért van bőven olyan is amikor meg jó lenne. Úgy legalább a döntés meglenne. Mást nem az egészből kifakadt céges, magán iCloud témát megoldaná egy csapásra
-
moleculez
veterán
-
-
moleculez
veterán
Ha ilyen ágyban heverészős-Netflixes-böngészős általános használatban van, akkor megértem az igényt a több fiokra/megosztott használatra. De nálunk ez nem opció, mert tesre van szabva az én appjaimmal, asszonynak az övéivel, etc... Egyetem alatt nagy hasznát veszem, el sem tudom képzelni hogy másét használjam.
-
Parson
addikt
válasz
Alex91
üzenetére
Namost én se látom nagyon értelmét ennek a mindenkinek saját iPad-et a családban cimü dolgot... egyszerüen fölösleges. Szerintem 2 max 3 ember (kisebb kompromiszumokkal akár több is) gond nélkül kényelmesen tud használni egy iPad-et most is, hiába nincs többfiókos rendszer. Mert az emberek inkább megoldják 'okosba', mintsem, hogy egy olyan eszközt, ami nem állandóan a zsebében van hanem jellemzöen többnyire vmi asztalon hever, csak úgy halmozzanak a családban...
És hát technikailag pedig ha az iPad OS végeredményben finoman, de elvált az iOS-töl (persze egyazon alapokon maradva), szerintem nem lenne gond megoldani ezt a többfiókos dolgot (maximalizálni így is tudják, hogy ne lehessen túl sok, pl 100 felhasználót felrakni). Amivel ráadásul még kivánatosabb lenne családoknak. -
-
Friczy
senior tag
Határeset. A notebookok (így a MacBook is) jellemzően több felhasználós eszközök (bár sokan használják kizárólagosan, pl. én is), a telefon meg szinte egyértelműen személyhez kötődik. Egy tablet, amit nem feltétlenül visz magával állandóan a használója, nyugodtan lehetne egy 'családi' eszköz, ez esetben a többfelhasználós módnak lenne értelme (ahogy pl. az Apple TV-n is van erre lehetőség).
-
consono
nagyúr
-
Semin
őstag
válasz
Divinity
üzenetére
Érdekes a felvetés, igazad lehet valószínüleg csak a megszokás beszél belőlem. (Tuti a profit az ok)
@Alex91:
Nálunk legalabb annyira személyes mint a teló, nem tudnám párhuzamosan használni az asszonnyal.
Mindkettőnknek pro van, semmivel sem drágább mint egy teló. (Nem is a Flagship) -
Divinity
őstag
-
Alex91
félisten
Mondjuk iPadnel sinalhatnanak mar egy tobbfelhasznalos uzemmodot a sok hulye fejlesztes helyett… Ertem en, hogy nekik ez nem uzlet, de akkor is…
-
HardRic
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Céges dolgokat nem megkülönbözteti eléggé a sok céges account? Kétlem, hogy az iCloudot nagyban érintené, ha mondjuk Microsoft 365 cuccokat használtok, vagy a Google-ös alternatíváit. Viszont nagyon jól tud jönni az, hogyha a céges telefonodat hívják és fel tudod venni iPaden. Nekem talán ez a kedvenc feature-öm az ökoszisztémában. Fel nem adnám csak azért hogy külön legyen az a céges account.
-
andras7575
újonc
Köszi, köszi...oksa
-
Parson
addikt
válasz
Rage47
üzenetére
Ez most kicsit többszörösen félreérthetöen lett megfogalmazva - mivel 2 apple ID iOS alatt nem használható (egyetlen ID, amelyikkel be van jelentkezve mindre, vagy mindegyiken egy-egy helyi) - a lényeg, hogy egyetlen apple ID legyen, és azt az egyet használja mindegyik eszközön.
-
válasz
andras7575
üzenetére
Egy Apple ID-t használj minden Apple eszközödön.
-
andras7575
újonc
Érdemes új - külön Apple ID-t létrehozni iPadra, vagy mehet az iPhonéval?
Most beruháznék egy iPadra, leginkább szörfözés és tartalom fogyasztásra, és ez az ID- dolog jutott az eszembe....
Köszi -
qqzs
őstag
Hol latom azt hogy regebbi in app vasarlas melyik appban tortent? Az invoice amit emailben kuldtek nem ir semmit csakhogy remove ads meg all features
-
mr.tamasbiro
őstag
Ipad 6 jól megy frissítés után?
Tegyem fel?
Hotspot nem lényeg mert nem használom arra. -
Alex91
félisten
válasz
sasa134
üzenetére
Ja, ki kellett volna hozniuk az uj Air-t is 128 GB induloval valtozatlan aron…
. Mondjuk a 32 GB helyett a 64 GB-ot is hosszu tavon kicsit sanszosnak tartom, de a 256-os meg mar nekem draga. A128 GB-os eleg lenne, de az ugye nincs… Valoszinuleg az Air2-om egy iPad 9 valtja. -
válasz
Parson
üzenetére
Hát 1. tekintetében múlt évben amikor az otthoni internet elszállt (mindenki otthon ült az első nagy pánikban), volt hogy egész családot ellátta az ipad nettel. 100 négyzetméter 2 szint, lépcső aljába téve. Nem volt valami fényes, de mailre meg a 2 gyerek online oktatására jó volt pár óráig míg összekapta magát az UPC.
De ugye ipad mint hotspot lehet hogy sokkal jobb mint az iphone (nagyobb méret, nagyobb antennák).
-
Parson
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Hm, jó tudni, hogy akkor nem csak az én eszközömben van hiba...
1. De alapból, mégis mi a normális fizikai távolság az adó (iPhone hotspot) és vevö (iPad WiFi kapcsolattal) között?
2. Befolyásolja a dolgot, hogy az iPhone hogyan van letéve az éjjeliszekrényre, vagy asztalra, stb?
3. Bluetooth kapcsolattal nem is nagyon próbáltam, azzal is müködik rendesen?
4. Vagy vegyen az ember egy Lightning-Lightning kábelt, és úgy müködik??
Köszi elöre is a pontokhoz dedikált válaszokat. -
Eliott
tag
Youtubeon kint vannak a videók az új miniről!

-
válasz
Parson
üzenetére
[Éppen] beszéltük hogy valami nem kóser. Én nem is frissítek emiatt egy darabig (bár általában is kivárok egy darabig). Annak ellenére hogy nem az én szitum teljesen (én ipad pro-ról csinálom a hotspot-ot notebooknak).
Szerk: Nekem eddig tökéletesen működött az ipad mint hotspot
-
Parson
addikt
válasz
sasa134
üzenetére
Vedd meg nyugodtan, én is csekkoltam, mert air helyett valszeg ez az iPad9 lesz a választásom (karácsonyra ajándék ösöknek), pont a Logitech Combo touch miatt, amit az iPad8-as-hoz is használok, és ami egyszerüen a legjobb választás volt a levehetö billentyüzet (de közben fennmaradó védötok) miatt.
Viszont mik a tapasztalatok az iPhone altal megosztott internet (Személyes Hotspot) és iPad altal fogadott internet kapcsolata-ban??
Mert nekem vhogy nem akar flottul müködni, márpedig a Cellular + WiFi változatot nem tartom igazán érdemesnek megvásárolni, ha ezt a Hotspot dolgot jobban be tudnám löni, mikor nem otthoni WiFi közelben van az iPad. Szóval, aki használja, az hogyan használja, mekkora távolságra vannak az eszközök egymástól?
-
sasa134
addikt
az új 9th gen iPad-hez jó a Logitech Combo Touch? Amikor a 9-es iPadre szűrök a Logitech oldalán, akkor hozza, de a kompatibilitási listában (egyelőre) csak a 7-es és 8-as szerepel.
[link] -
HardRic
addikt
válasz
ricogsm
üzenetére
https://reportaproblem.apple.com
ezen az oldalon lehet bármilyen appstore vásárlásra refundot kérni. Vissza szokták adni a pénzt gond nélkül. -
ricogsm
őstag
Srácok! Air Pods 2-rol mi a véleményetek? Vennék egyet mert úgy vettem észre hangosabb mint a xiaomi tws.
Van itt egy 36e jó áron csak hát előre kell utalni egy 5napja regisztrált usernek. -
Nálam ipadról főleg a notebook kapja a netet. De rengeteg probléma volt ezzel mielőtt megállapodtam ennél. A legbiztosabb a belső mobilinternet modem volt, de utóbbi pár évben annak is örülni kellett ha megfelelő gépet kaptam nemhogy még várni egy ilyenre. Az összes mezei modem amit a szolgáltatók adtak egy kalap *** volt (szakadások és lassulások), ami még bevált valamennyire az a netgear aircard (az viszont hevült rendesen).
Ehhez képest ez az ipad pro 10,5 lte egy megváltás, csak ritkán van vele probléma. De a hotspot mindig egy érdekes probléma volt.
Szóval ha eddig minden pöpec volt akkor vagy az iphone hotspot részébe kavart be az újdonság vagy az ipad wifi-jébe. Egyiknek sem örülnék

-
kezo0
addikt
válasz
Rage47
üzenetére
Köszönöm, ezzel tisztában vagyok, de szerintem tegnap este 7h óta mostanra már bőven befejezhette az indexelést. Pl. a többezer fotót is feldolgozta már az este folyamán ("a kiválogatás befejeződött"), ami a filmtekercsben elérhető. Ugye ehhez végig töltőn kellett lennie a padnek, de még utána is, amióta nem kapott töltést, indexel dolgokat? Alvóban, éjszaka is lement róla vagy 8-10%, ami nem szokása.
Más. Van valami konkrét oka annak, ahogy a főoldalon elrendeződnek most az ikonok? Túl az esztétikán (szerintem csúnya), van racionális indok erre? Vagy csak változtatni kellett valamit, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, hogy ez egy főverzió-ugrás...?
Noxy: úgy érted, jönnek a hülyék a hülye kérdéseikkel?

-
Noxy
veterán
Apa kezdődik. Apa kezdődik...
-
phanzetomox
őstag
Sziasztok!
Ha ipad-et vennék elsősorban videóvágás/képszerkesztés céljából, és kifejezetten fontos, hogy rajzolni is tudjak vele, akkor melyiket ajánljátok? Utazásokon használnám.
A rajzolás része nagyon fontos, így felmerült az új ipad pro mint opció, (volt lehetőségem kipróbálni és tényleg brutál jó...) de lehet, hogy ár/érték arányban nem ez a legjobb választás és esetleg egy korábbi verzió is megfelelne erre a célra. Igazából csak annyi a félelmem a régebbi verziókkal, hogy tudnám-e hasonló szinten használni a ceruzát mint a 2021-es pro-nál. Ez lesz az első apple termékem, és nem szeretnék mellényúlni, a különböző generációkon meg még nem igazodok ki.
(Játszani nem fogok rajta ha ez számít.)
Előre is köszi a segítséget
-
kezo0
addikt
Csak én érzem úgy, hogy gyorsabban merül az akksi az iPadOS 15-tel?
-
HardRic
addikt
válasz
consono
üzenetére
Ha nem szereted, hogy minden oldalt átállít, akkor van rá kapcsoló, hogy csak az adott oldalon menjen.
https://9to5mac.com/2021/09/20/here-are-the-best-new-safari-extensions-to-download-for-ios-15-and-ipados-15/
itt van amúgy még sok más hasznos extension. Nagyon szépen okosodik a Safari. -
consono
nagyúr
-
HardRic
addikt
Mejelent a Dark Reader iOS-re. Sajnos fizetős, de ennyit nekem simán megért. Már csak safariból hiányzott a sötét téma.
[link] -
Köszi, erre nem is gondoltam.
Most utolsó lehetőségként még nyomtam egy network resetet mindkét gépre, talán.. -
Akik olyan szerencsétlenek mint én hogy nem bírják a zajokat (mizofónia) azoknak jó hír lehet a háttér zajok beépítése. Lehet alapból és media melletti hangerőt állítani és választani pár hangból.
[link] Egy leírás és hogyan lehet betenni a control centRE-be. (Ez amúgy elírás? Angolul használom)
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Alapvetően egy macbook m1 air modell volt kinézve de elkezdtem nézegetni az ipadeket is.

mondjuk fogalmam sincs miért várom annyira...