- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Léghűtés topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
[link] - hang több forrásból - Nagyon remélem hogy nem csak egy bug, mert én pont erre vártam.

[link] - progress bar a files appban
[link] - kijelölés egérrel files appban
[link] - safari + youtube = 4k video
[link] - New look with attached Keyboard (IOS 15)
[link] - iPadOS 15 does have low power mode! They just didn't announce it. (Source: Fernando Silva)
[link] - iPhone apps FINALLY rotate on iPadOS 15
Befejeztem.
-
consono
nagyúr
-
Semin
őstag
Várható volt, hogy az Apple nem fogja "kannibalizálni" a MacBook profitját.
Az M1 iPad fontos előrelépés, de ez még csak a beugró. Azért van szükség a teljesítményére, hogy 1-2 éven belül még durvább lehessen az ökoszisztéma.Amíg eladhatsz egy MB mellé egy iPad-et is, addig nem csinálsz neki konkurenciát.
Az a cél, hogy legyen iPhone+Watch+Macbook/iMac+iPad. És ezt lehetőleg 2-3 évente frissítgesse a user. $$$
-
válasz
HardRic
üzenetére
Miért kell hozzátenni hogy barna?
Zenét is csinál rajta és a videóvial együtt pro minőségben. Te nem tudom mit tettél le az asztalra hogy így beleállj valakibe.
Nem a proci miatt várták sokan a megváltást hanem a ram miatt. Ami megváltás pedig csupán néhány pro app az apple-től, mert hát promózzák állandóan a full photoshoppot is, akkor a saját portékájukhoz miért nem elég jó a gép?
Megkaptuk azt amit már a 14-ben meg kellett volna, widgetek, app galery.
Persze örvendetes a multitasking frissítés, bár nekem eddig sem okozott különösebb problémát a kezelése és sok minden így is hiányzik belőle.
Abban bízom még hogy a napokban kiderül végre hogy az appok memória limitjét kitolják ahol lehet. 16gb: nekem nem kell hogy a két hetes fécsbúk ott legyen a memóriában, de az hogy a procreate nagyobb és több réteget kezeljen mindig jól jön. -
Divinity
őstag
válasz
Noukoum
üzenetére
Pontosan, csak a spekulálás ment semmi több.
Sokszor említettem sok topikban de továbbra sem hülye az Apple, ha van két eszköze amit vesznek mint a cukrot (ráadásul ugye most lett megújítva a Mac) akkor nem fogja lecserélni őket egy eszközre hiába volna a felhasználóknak kezénfekvő, nekik egyáltalán nem éri meg. Látszik a tendencia de az még évek amíg összeforr a desktop és az iPad, már ha valaha is összeforr -
btudos
nagyúr
válasz
bostone
üzenetére
Nem tudom, ezt hogy sikerült kiolvasni abból a mondatból.
Mindössze annyi történt, hogy bebizonyosodott, továbbra is fennáll az örök igazság: Minden eszköz értékét aszerint kell megítélni, hogy mit tud a vásárlás pillanatában, az a tudás megfelel-e a potenciális usernek. Egy jövőbeli komolyabb szoftverfrissítés reményében nem szabad hardvert vásárolni, mert jön a pofáraesés, mint most néhányaknál, akik azt várták, hogy az Apple nem csak méretgazdaságosság miatt rakta az iPad Pro-ba az M1-et, hanem utána húzzák a szoftvert is, és felruházzák komolyabb képességekkel.
A 120 Hz-es képfrissítés, a nagyobb alap tárhely, a 8 vagy akár 16 GB RAM, a nagyobb, ráadásul MiniLED kijelző opciója mind erős selling point az idei Pro sorozat mellett. Viszont aki már bevásárolt '18-as vagy '20-as Pro-ból, azok nem lennének sokkal előrébb jelen állapotok szerint, ezért nem érdemes váltani, aki meg most venne, de a felsoroltak nem, vagy kevésbé számítanak, az meg nyugodtan megveheti a 2020-as Airt, azzal is boldog lesz.
-
HardRic
addikt
válasz
talamasca
üzenetére
Én nem vagyok Pro user? Random barna fiatalember miért az? 😀 Mert videót vág rajta vagy mi? És attól, hogy belerakták M1 néven az A14X-et milyen világmegváltó dolognak kéne történnie? És mikor érte meg valaha a legújabb Apple termékre váltani ha már birtoklod az előző generációt?
-
talamasca
senior tag
Tudtuk? Honnan?
Mindehol arról beszéltek az M1 iPad Pro kapcsán, hogy majd a WWDC-n kiderül, hogy miért is a bika hardver. -
talamasca
senior tag
válasz
HardRic
üzenetére
Itt egy Pro user első reakciója.
A lényeg: Ha 2018-as, 2020-as Pro-d van, teljesen felesleges frissíteni az M1-re. Egyelőre.
Az egyik első hozzászólás is vicces: Visszamondta a. megrendelést és megköszönte az Apple-nek, hogy segített pénzt spórolni.
-
moleculez
veterán
Szerintem combos lesz ez a frissítés, de csak ha hozzávesszük az iOS featuroket is. Logic, XCode, FCP pedig ettől az eventtôl függetlenül bármikor jöhet, de addig is a 3rd party fejlesztokenél pattog a labda.
Ha jobban megnézzük, megint az történt, hogy sok populáris app funkcionalitását berántják az OS-be, azokat szinte foloslegessé téve.
Nálam van iPhone + mac + iPad + Watch + AirpodsPro. Így nézve, nekem sokat hoz az update, mert szinte a teljes iOS featurelista megy a macre + iPadra, + a specifikus featureok.
Azért az még mindig óriási, hogy sikerült a Safariban a mappákat brandelni, meg kvázi feltalálták az üzemmódokat (Focus) is.
A Mapsban az utóbbi időkben csalódtam, pedig nagyon szeretem (nem egyszer akart olyan helyre bevinni, ahová autóval nem lehet behajtani, pedig nem Máriaremetefürdő -alsón élek, hanem Londonban).
-
talamasca
senior tag
-
talamasca
senior tag
válasz
HardRic
üzenetére
Azért pl. mert a 2018-as nagy ugrás óta rebesgetik?
Vagy mert az egész Tech közösség erről írt?Vagy mert Pro?
Tavaly frissítettem a 10,5 Próm a 2020-asra. Én kihasználom az erőt. Illetve kihasználnám. De a várt dolgok nem jöttek meg. Egyébként lett külső kijelző támogatás?
-
Alex91
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem nezd meg jobban…
-
honeypot
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
szabonagyur
félisten
Mini 4 jól látom már nem frissül majd iOS15re?
-
HardRic
addikt
válasz
talamasca
üzenetére
Miért kéne a hw/os gyártónak a pro appokat is szolgáltatni? Microsoft mit csinál a megb*szó GPU-khoz? Semmit. És az Nvidia? Ők sem. Mások fejlesztenek rá. De ha először nincs hardveres ugrás akkor nincsen mire fejleszteni. Pár app, mint pl a Procreate már most kihasználja az extra ram-ot, nagyobb felbontású canvason több layered lehet mint régebbi iPadeken.
Ja és nem kötelező megvenni, ha feleslegesnek érzed.
-
HardRic
addikt
Új Safari nekünk is lesz legalább 😀 külső monitor helyett meg vegyetek iMacet parasztok, majd continuityvel áthúzzátok rá a dolgokat 😀
Amúgy a várt 2-3 feature elmaradásán kívül hatalmas volt szerintem az event.
-
talamasca
senior tag
Lemaradtam valamiről? Miért is csinálták meg az M1-es iPad Pro-t bikára? Hol használjuk ki a Pro modelleket? Megint nem sikerült előre lépni. Hol egy Logic, Final Cut? 😤
-
Süvi
őstag
Ez a teleport funkció már csak az új órával fog működni? Gondolom az S3-mal már nem.
Megérett a cserére. -
Süvi
őstag
Universal contoroll, Airplay továbbfejlesztés azért érdekes
-
-
HardRic
addikt
Swift playgrounds bővítésnek örülök, de ez még mindig nem egy rendes IDE. Viszont ahogy kb minden featue, évről évre ez is iterálódni fog, hamarosan rendes dev platform is lehet az iPad.
Engem a multitasking cuccok megvettek, pont olyan dolgokat tettek bele amit hiányoltam. pl a shelf a több window per app kezeléshez és az okosabb split view.
-
dave182
senior tag
Pedig annyira vártam a külső monitor támogatás fejlesztését- nekem más nem is hiányozna!

-
Számológép még mindig nincs és weather app sem.
-
Süvi
őstag
Ezek az IpadOS evolúciós újdonságai:
- Widgetek a főképernyőn (mint a Windows Phone -on)
- fejlettebb multitasking (könnyebb és egyértelműbb váltás a módok között)
- Quick Note (mint a Samsung Note készülékeken)
- Auto Translate (mint a Google forditó)
- Swift Playground (ezt kihagytam
) -
tboldi
nagyúr
válasz
HardRic
üzenetére
CARROT Weather - nincs még egy időjárás app, ami úgy tud sértegetni, mint ez. Még politikai nézetet beállítani, achievementeket gyűjtögetni és titkos helyeket keresni is lehet benne.

Bár előfizus.
-
HardRic
addikt
Van amúgy kedvenc időjárás appotok? Olyat szeretnék, aminek van szép widgete, az app is igényes és iPadre optimalizált valamint viszonylag pontos Magyarországon. És nem az időkép mert az egy hulladék.
-
Mattb
senior tag
Arra van valami módszer, hogy a telefonon a mailben belépett fiókok átszinkronizálódjanak az iPad prora?
Szerk: újként állítottam be az iPadet.
-
HardRic
addikt
válasz
DaveNo1
üzenetére
Jaja, filmnél semmi kifogásom nincs. HDR-ben még durvább is mint az LG CX OLED-em, ott a peak brightness bőven alacsonyabb, mint az iPaden. Remélem azért még finomhangolnak valamit ezen a háttérvilágításon, Redditen nagyon sokról olvastam aki visszaküldte, nem bírták megszokni.
-
Mattb
senior tag
Excelre és wordre lenne szükségem az M1 iPad pro. Mi lenne a legjobb megoldás erre? Office 365 előfizetés?
-
DaveNo1
veterán
válasz
HardRic
üzenetére
Szerintem nem vészes, azt tapasztaltam, hogy fekete háttér alatt fehér szövegeknél jön elő, de nem olyan durván feltűnő, mint ahogy a fotókon látszott. Igazából csak azért vettem észre, mert előre láttam mit kell nézni.
Cserébe viszont filmnézés stb-nél a fekete tényleg fekete, alig van különbség az oled tv-mhez képest.
-
xhege
veterán
-
Kaba
veterán
Ma este 19.00 órakor az Apple fejlesztői konferenciája élőben követhető lesz,többek között a YouTube-on is.Téma lesz az iOS15 többek között,lehet új hardver is lesz bemutatva.
-
gaben88
őstag
Sziasztok,
Lehet hülye kérdés, de van nekünk a DIGI előfizetésünkben voip telefon szolgáltatásunk is, amit anno kipróbáltunk, működött Windowson, de nem használtuk. Most úgy jött ki, hogy használnánk, méghozzá iPadon. Szerintetek melyik a legjobb ingyenes vagy 1x fizetős sip kliens ehhez?
Köszönöm!

-
SeatZola
őstag
Á, eddig bírtam MAGIC KEYBOARD nélkül.
Hol tudom most a legjobb áron megvenni? Új (vagy max 2-3 hónapos) fekete és magyar kellene.
-
HardRic
addikt
válasz
DaveNo1
üzenetére
Bloomingról mi a véleményed? Este, sötét szobában azért eléggé tud látszani, habár engem nem zavar nagyon, így is sokkal jobb, mint bármilyen másik LCD.
Csak az a fura nekem, hogy nem azért van blooming, mert túl nagyok a backlight zónák, hanem jóval több zónát kapcsol be, mint amennyire szükség lenne. Jó egy centivel az adott megjelenített elem mellett is világítanak a LED-ek amit nem tudok hova tenni. -
DaveNo1
veterán
Csatlakoztam én is az M1 Pro táborhoz. Pazar masina, végre nem tapasztalom azt, hogy kifogynék memóriából, még a 2 nappal ezelőtt félrerakott alkalmazások is a háttérben maradnak rendesen, amit sose tapasztaltam az előző gépemen (10.5 pro 4gb memóriával)
-
tl-x
addikt
Sokáig gondolkoztam, hogy ezt [kép] lecseréljem-e egy Air-re vagy Pro-ra. Mivel programozni is szeretnék úgy döntöttem, hogy (nagyon drága lenne a 12,9-es pro+pencil+magic keyboard) veszek mellé egy asztro szürke M1-es MacBook Airt-t. Remélem jól együtt fognak működni pl.: iPad mint második kijelző. Jövő héten lesz meg az új szerzemény ha minden igaz. Majd teszek fel róluk képet ha van rá igény.

-
Valaki tudna abban segíteni, hogy tenne fel fotót ipad pro (2021) dobozáról, főleg hátul, ahol a szöveges rész van?
-
Noxy
veterán
válasz
telefonmágus
üzenetére
Még.
Az iPhone-l is így volt jó ideig. -
Noxy
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Németeknél is divat,
Nálunk meg évekig a gariba cserélt, új ikütyük eladó hirdetések volt a divat. Ismerek olyant aki harmadik telefonját cseréltette, a gari lejárta előtt.
Na ezt megunta az Apple (jogosan). Nincs csere, hanem javítás lett 2-3 hetes idővel. -
tKb.
tag
Sziasztok!
Használ valaki esetleg iPadet navigációként az autójában? -
moleculez
veterán
Én az Affinity appoktól vagyok seggreülve, nagyon pacek
Most épp designerben vektorozok, gyakorlatilag megegyezik a Mac verzióval.Hardcore Win + PS user cimbimet rádumáltam egy M1-MBA+Affinity cuccokra. Azóta haragszik rám, hogy nem előbb szóltam
-
HardRic
addikt
Megígérem nem fogok minden low-effort rajzot kirakni, de annyira boldog vagyok, hogy kb. 5 perc alatt tudok rajzolni Procreate-ben egy ilyen minimál hátteret:
6000x6000 verzió -
parandroid
félisten
válasz
thewom75
üzenetére
Ez jogilag nem garancia, hanem biztosítás. Németeknél is divat, nagyobb értékű cuccra én is szoktam venni, értéktől függően általában az ár 10-20%-a 5 évre. Egy TV-nél, vagy nagyobb háztartási gépnél alap. Ilyen kütyüknél nem szoktam foglalkozni vele, mert max kétévente úgyis lecserélem, úgy meg nem feltétlenül éri meg.
p
-
thewom75
tag
Minden osztrak uzletben lehet venni barmelyik termekre kiterjesztett garanciat.Igaz penzbe kerul, de ha itt valami meghibasodik meg sosem volt gond az azonnali cserevel es ez nem csak az Apple termekekre vonatkozik. Es meg sosem kuldtek fel a hibas termekemet ilyen olyan bevizsgalasra ami heteket vett volna igenybe. En ha veszek egy vadi uj termeket nem restellek a kiterjesztett garanciaert fizetni foleg, hogy a reszlet fizetesi feltetelek is sokkal jobbak es szinte barmit barmikor megvehetsz 0%ra meg akar 10 honapos reszletre is ha ugy akarod, “Hogy dogolnenek meg.”
-
Noxy
veterán
Még sehol semmit nem vettél , és már bedöglött?
Tájékozódni kellene 1x a Apple: garancia, jótállás, feltételekről, és utána reklamálni minősíteni itt a fórumon.
Nehogy má csak 1 év legyen neked, és hátrányosan érint mert te Ausztriába élsz. Ha meg igen, akkor a vásárlás helyén felvilágosítanak a garanciáról, jótállásról, oszt ezután eldöntheted hol akarod meg venni. -
HardRic
addikt
12.9 M1-hez tudom ajánlani ezt az ESR tokot. Második, itthoni toknak rendeltem, mert nem kell, hogy mindig legyen rajta valami flip flop fólió nyavaja, csak védje valami, ha leteszem az asztalra. (Vagy a WC-n a földre amíg…)
Jó kis puha tapintása van, viszonylag vastag, biztosan jól tompítana egy esést. -
12.9, én nem használok hozzá billt, csak egy bt egeret asztalnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Witcher topik
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Filmvilág
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Iqos cigaretta
- Milyen monitort vegyek?
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- OLED monitor topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest