Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- RAM topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie1978
senior tag
Tuti biztos én vagyok a hülye, de folyamatosan szívat a billentyűzet autocorrect. Akkora blődségekre javít ,hogy már habzik a szám tőle.
Lehet ezt tanítani vagy kapcsoljam ki? -
válasz
parandroid
üzenetére
A nyelvtanon javítok.
u.i.: nem vagyok felháborodva
-
parandroid
félisten
válasz
Divinity
üzenetére
Visszaolvasva tényleg nem írt ilyet, csak a sok dupla tagadós szerkezettel, meg a fölösleges, felháborodott ömlengéssel borzasztóan nehezen értelmezhetővé teszi a posztjait.
No meg azzal, hogy eleve 3rd party appot ajánlott, végső soron irreleváns volt az első hozzászólásra az eredeti kérdésre vonatkozóan.p
-
válasz
Divinity
üzenetére
Szia. Csak egy tényt írtam, hogy ez volt ott (nincs más progi, azaz a wa által kiadott sw nincs). Az értő olvasás hiánya nem az én hibám. El szoktam ismerni ha tévedek. Volt is rá példa. Akkor lenne igazad, ha azt írtam volna: de ez az app store-ban volt. Na ezt lehet így érteni. Hidd el nem kötekedem, de ez már sok. Nem offolom tovább be is fejeztem. Nincs értelme. Mindenkinek köszönöm a kiigazítást. Szép napot nektek.
-
-
Divinity
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Két egymás alatti hsz:
moleculez
Az 3rd party nem eredeti, és olyanokat nem szívesen használok, ezért nem számolom.
Pyttawrx
Apple store-ban ez volt.
Ha arra reagálsz, hogy az 3rd party azzal, hogy az App Store-ban van az azt implikálja, hogy szerinted nem az. Aztán szépen megmondták, hogy attól, hogy valami az App Store-ban van az lehet 3rd party és még neked állt feljebb. Tehát vissza lehet venni és elfogadni ha tévedsz, megköszönni az infót és nem neki esni a másiknak. Köszi.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Figyi már hol írtam mást??!!!! Menj már végig a szálon te is. Skacok tisztában vagyok ezzel. Nem is írtam mást. Azt írtam, h eszembe nem jutott, hogy ez nem 3rd party. Tehát igen ezt nem wa írta!

-
parandroid
félisten
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ha az appot nem a az apple, és nem a whatsapp (készítője) írta, akkor valaki más, aki már a harmadik szereplő a körben, tehát ez egy 3rd party app. Ilyet amúgy én sem használnék. Főleg nem privát üzenetküldésekre, telefonszámhoz kapcsolhatóan. Mondjuk én a whatsappot sem szívesen.
p
-
válasz
lugosi
üzenetére
Kolléga hasogat, nem én, te is fuss neki még 1x.
De oké app store (ez jogos, csak épp nem ezen volt a hangsúly), és ha figyelmesen olvastad volna a whats up elírást a következő hsz-ben javítottam....... segítek: [link]
Pont ti kötekedtek nem én, de ha nektek ez jó csináljátok, de az értő olvasást is gyakoroljátok
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem ess neki még 1x.

Hol állítottam olyat, hogy a wa-tól van, vagy hogy azért mert benne van az apple store-ban, attól ez nem 3rd party. Annyit írtam, hogy ez volt az apple store-ban. Lefordítom, nem volt és nincs gyári sw.
Nem értem hol értetted félre, vagy én nem értelek.
Ha félreérthető voltam, sorry, de eszembe se jutott, hogy ez nem 3rd party sw. -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Tudom….., ki mondta hogy a wa-tól van
-
wm2
őstag
Ha már szóba került a teló, régi SE-n meg 12 minin flott a 14.6. Egyedül a 10.5 Pro nem szereti.
-
cellpeti
nagyúr
SZiasztok! UAG tokot keresnék iPad Air 2-höz, de nem találok sehol. Valami ötlet?

-
HardRic
addikt
válasz
bkiky01
üzenetére
M1 iPaden vannak bugocskák, nagyon picik és random jönnek elő, crashek már nincsenek szinte egyáltalán. Nagyon gyors és fluid már a korábbi dev betakhoz képest. Napi használatra simán alkalmas.
iPhone 11 Pro kicsit lassúcska lett tőle, biztos már megkezdődött a tervezett elavulás
-
bkiky01
senior tag
Ipad os 15 public béta tapasztalat?
-
HardRic
addikt
válasz
consono
üzenetére
A dev beta 2-t újra kiadták, igazából beta 3 kéne legyen, csak nem fogják külön számozni. Így a public beta és a dev beta is beta 2 névre hallgat éppen.
Amúgy általánosan stabilabb a rendszer. Nem futottam még bele crashbe, szaggatásba, pedig volt belőle bőven az előző dev betan. -
HardRic
addikt
15-ből van ám public beta is már.

-
wm2
őstag
válasz
RSteve
üzenetére
Szerintem is vidd be egy hivatalos szervízbe. Ne aggódj, ha garis kapsz egy újat ha hw hiba.
Amiről én beszélek az inkább a 9,7-10,5 tulajokat érintő “freeze” vagy “memory leak” jelenség. De nyilván ez sem mindenkit érint. Ez a freezes kb. 4-5 másodpercig tart vagy home button és használható. Nem újkeletű probléma. Rendszeresen előjön 1-1 frissítésnél. De már a 15 bétánál is jeleztek hasonlókat: Apps can request access to more RAM with iOS 15 entitlement, exceeding normal system memory limits.
-
HardRic
addikt
Amúgy iPadOS 15 Beta 2-n nagyon szépen megy már a YT Safariból. Beta 1-en még voltak gondok.
- Mostmár akkor is van hang, ha némítva van az ipad
- megy a PiP
- Van 4K
Néha még kicrashel, de azt máskor is csinálja a Safari, végleges verzióban már ez is okés lesz szerintem. -
RSteve
tag
Olyannal nem találkozott még senki hogy a a 8 gen Ipad-en a 14.6-os frissítés után megjelent a baloldalon egy zöldes csík kb. egy cm-re a képernyő szélétől?
Ma bontottuk ki, nem tűnt fel hogy az elejétől lett volna. Mikor befrissítettük az oprendszert az első újraindítás után jelent meg.
Lehetséges hogy a hardver hiba nem jött egyből elő és kijelző hibás lenne? Biztos hogy feltűnt volna ha egyből így jelenik mega kijelző, ketten néztük, de csak a frissítés után vettük észre.
Volt már hasonló kijelző problémája valakinek? -
gabesszg
aktív tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni abban, hogy van nekem egy iPad 8 és az a probléma , ha olyan appot akarok leölteni (vásárolni pontosabban hiába ingyenes , de még nem volt megvéve iPhone-on mert amit akarok pl kimondottan iPad verziójú alkalmazás ) hiába rámegyek a letöltésre, egy idő után újra kiadja, hogy letöltés de nem történik semmi. Olyan app ami korábban telefonról meg volt vásárolva azt gond nélkül le tudom tölteni ipadre is. Mi lehet a probléma ?
-
Divinity
őstag
válasz
HardRic
üzenetére
Nálam működik, hogy külön lehet kattintani az előadóra és a megfelelő csatornát dobja fel
honeypot #34539
Én nem tapasztalok ilyet, bár nem is szoktam random emberek által feltöltötteket hallgatni, a minőség meg, valljuk be, hogy az emberek 99%-a nem olyan eszközt használ ami ténylegesen kiadná a különbséget már ha valakinek nem olyan hű de kiélezett a füle de az meg úgyis abba az 1%ba esik. Én, az én eszközeimmel pl semmi különbséget nem hallok ki. Az meg, hogy mi hogyan van összekötve nem a YT dolga, azt a feltöltő állítja be, hogy hogyan kezelje az adott videót/zenét. -
wm2
őstag
válasz
HardRic
üzenetére
Lesz Spotify Hifi és már van Apple Lossless. Tudom mi erre a legtöbb ember válasza, de YT zenehallgatást még a barátnőmnek sem néztem el. Sajnos én még mindig azt tapasztalom, hogy a nagy magyar átlag simán kiad egy doboz cigire akármennyit, de a zenére sajnálja. A Spotify P-t ráadásul olyan programokba is integrálhatod, mint a VOX. Rengeteg beállítási lehetőséggel, úgy mint a profi EQ de simán átválthatsz Soundcloud playlistre is. Anélkül, hogy a 2227 mAh szifon minim akksija ezt komolyabban megsínylené. Nem igazán bombáznám yt-al szegényt.
-
kchris78
veterán
hello, valahogy ki lehet merni hogy hany %os az aksi? van ahol olcson lehet cserelni? van egy 2017es prom, nem tudom erdemes e vacakolni vele, vagy csereljem le... nem veszes meg de mintha tudott volna tobbet is regebben... nem lenne rossz ha mutatna az ipados is a merest...
-
HardRic
addikt
válasz
honeypot
üzenetére
Hangminőség valóban borzalmas. De engem leginkább az zavart, hogy nem képes normálisan kezelni az előadókat. Ha van egy szám ami Jóska & Pista közös száma, akkor nem tudok külön rákattintani Pistára, hogy a számai böngésszem, és az ilyen közös számokat fel sem dobja Pista oldalán mert a “Jóska & Pista”-t egy előadóként kezeli. Szörnyű UX.
A Premium amúgy nem a Spotify alternatívája, az a reklámmentesség és a Premium content miatt lett kitalálva. Az, hogy hozzádobják a Musicot mert amúgy kb senki sem fizetne rá elő az csak egy extra.
-
honeypot
tag
válasz
Divinity
üzenetére
Nekem is van YouTube premium előfizetésem, először play music is volt hozzá, az nem is volt rossz. De próbáltam a YT musicot és a hangminőség valami borzasztó volt a Spotifyhoz képest. Feldobott olyan zenéket is amiket vérpistike töltött fel miután agyontömörítette a videókat. Ezeknek kb. olyan hangja van mint a pléhre hugyozásnak. Aztán gondoltam, hogy ha van egy videoklip YouTube-on azt meghallgathatom YT musicon is, de a Google-nél nem így gondolták, mert találkoztam olyannal ami videóban megvolt, de YT music nem találta. Így nálam zenére maradt a Spotify, az indiai yt premium meg jó a reklámok miatt.
-
HardRic
addikt
válasz
Whynot?
üzenetére
Hát olyan sokmindent nem csináltam. Tunnelbearrel felmentem indiai hálózatra, majd Youtube-on pár rúpiás havidíjjal megvettem a Premiumot. Nem emlékszem, hogy Curve-öt vagy Goolge Payt használtam, de valamelyiket a kettő közül. Azóta havonta levonja azt a kb. 500Ft-ot, és mindenki boldog
Ezt még reális összegnek tartom, a magyar árakat már nem. -
Moritz
tag
Sziasztok
segítséget szeretnék kérni külső alkalmazás telepítésében. Van egy Ipad 8. gen (14.6) tabletem, és szeretném rátenni az HBO GO alkalmazást. Az áruházban ezt nem találom, mert nem Magyarországon, hanem Németországban próbálom.
Van valakinek ötlete, hogyan rakhatnám fel, és nézhetném a tableten is a filmeket az előfizetésemmel?
Köszönöm
-
tybsen
addikt
Én végül ezt a tokot találtam (szerk: a 11” verziót), elég sok keresgélés után, felraktam ide a képeket itt jobban látszik, hogy milyen.
Tökéletesen belepasszol de csak tok nélkül, esetleg valami vékony tokkal. Én benne hagytam az egyik felében egy ilyen puha kis hungarocell szerű cuccot, ha ez nincs benne akkor ide oda mozog az iPad ha pedig benne van akkor szerintem jobban védi a kijelzőt.
Nekem nagyon praktikus mert szeretem tok nélkül használni a dolgaimat, ugyanakkor ha nem használom szeretem ha védve van és ha viszem valahova akkor jó ha kicsit keményebb tokban van. Ugyan ez a tok nem teljesen kemény de szerintem megfelelő védelmet nyújt. Ráadásul ha valami idegen helyen / kávézóban stb. van az ember akkor csak kinyitja és benne maradhat az iPad nem kell kivenni és úgyis lehet használni, rajzolni, stb. Szerintem totál praktikus.
Illetve egy ilyen Poetic tokot vettem még ez csak most fog megérkezni de egy ilyet az előző tablethez is nagyon szerettem használni ha éppen konyhában vagy valahol oda kell állítani vagy ha ide oda viszi az ember a lakásban és le kell dobni a kanapéra akkor nem sérül meg. Bár ez eléggé vastag de ez az előnye is. Hátránya pedig hogy bemegy alá a por és hajlamos mintát hagyni a hátlapon amit persze le lehet törölni csak eléggé fura. De nagyon masszív és puha finom anyagból van.
Néztem mágneses tokokat is, illetve rendeltem is egy spigent meg egy másik típust de olvastam időközben ilyen-olyan véleményeket ahol valakinek a hátlapot teljesen tönkretette úgyhogy inkább hagytam ezt a mágnes dolgot.
-
Mattb
senior tag
Üdv!
Van valakinek “neoprém” szerű bebújtatós tokja a 11” iPad prohoz? Szeretnék venni egyet, hogy abban rakjam el táskába. Olyan kellene amibe a billentyűzettel együtt bele fér (magic keyboard).
Előre is köszi!
-
gaben0211
tag
sziasztok. van egy hulye otletem amit valahogy szeretnék megvalositani. van 1 ipad air 3 2019-em és szeretném monitorként is használni ps4-hez vagy pc-hez. capture video card-okkal vagy valami más eszkozzel ezt meglehet valositani? nem remote playt akarok es nemis masodlagos kijelzot appokkal, hanem tenyleg monitorkent hasznalni valahogy fizikai eszkozokkel. youtube-on talaltam par videot, de nemtudom hogy ipad air 3-al is mukodne, mivel ennek még nem usb-c a bemenete hanem a regi fajta 8pines tolto
-
wm2
őstag
Ó iPad Garageband fejlődik. Kibővített “dalszakasz” meg “idővonalzó”. Végre. Ide is eljutottak!
Még a pluginokat bővíthetnék ugyanígy, hogy egy sávra ne csak 4-et lehessen beszúrni. De az EQ legalább fasza lett. Nem egy Auria Pro, de sokmindenre lehet használni. Ableton kellene M1-re. -
Maxxy10
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
Ha restore utan is megmaradt a hiba akkor gariban vidd vissza.
-
tybsen
addikt
Sziasztok,
azt szeretném megkérdezni új iPad beállításával kapcsolatban, hogy mennyire van értelme vagy jelentősége hogy az iPad szinkronizálva legyen iPhone-nal?
Illetve hogy az iPhone segítségével vagy enélkül állítsam be. Igazából az iPhone SE másodtelefonként van csak használva (jelenleg) illetve 32 GB csak a tárhely - az iPad esetén valószínűleg nem ugyanazokat a programokat használnám illetve nagyobb a tárhely is.
Nézegettem videókat de számomra igazából nem jön át hogy ennek mi a jelentősége illetve sokan át is ugorjak ezeket és leginkább új készülékként állítják be az ipadet.
Ha megadom az Apple id-mat akkor nem elég?
Ha esetleg valaki tud egy olyan rövid összefoglalást ezzel kapcsolatban linkelni ami gyors és érthető, akkor előre is köszönöm szépen. :R
-
VD
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Idősebb rokonnál volt ugyanez. iPad gen. 7. Pont ezek a tünetek voltak. Sokat mosott kezet és használt kézfertőtlenítőt az utóbbi másfél évben. Ez pont annyit szárított a kezén, hogy még nem volt látványos de a touch id-t már megzavarta. Egy olcsó hidratáló krém és minden megoldódott.
-
hszilard666
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Megértem, akkor nincs tippem.

-
milkabrams
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Nagyrészt irodai munka, op7t kijelző alatti és LG v20 hátlapi szenzorai tökéletesen működnek.
-
DGery
aktív tag
Nekem is volt hasonló.
A jobb hüvelykujjam 2x van hozzáadva, meg hozzáadtam ég 2 másik ujjamat is.
Ha nem koszos a kezem vagy az érzékelő és nincs sérülés az ujjon (pontosabban nem nagy a sérülés) akkor azóta nincs gond a feloldással és egyéb műveletekkel -
hszilard666
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Találkoztam olyannal hogy hámsérülés miatt nem ment a touch id, avagy a user ujja fiziakilag kopott, és ezért érzékelte máshogy az eszköz. Nem fizikai munkát végzel véletlen?
-
R a y
senior tag
válasz
milkabrams
üzenetére
Akkor hardverhiba?
Készülék feloldás sem megy ujjlenyomattal? -
milkabrams
őstag
Először megpróbálom a többször hozzáadni, utána restore. És ha az sem segít?
-
Maxxy10
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
Esetleg egy restore segíthet.
-
R a y
senior tag
válasz
milkabrams
üzenetére
régen, még az első gen-es touch idnél megoldás volt, hogy egy és ugyanazon ujjat többször kell hozzáadni. Lehet segít most is..
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Air 4 ujjlenyomat olvasója az [alábbi] tünetet produkálja
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszönöm szépen még egyszer mindenkinek a segítséget a választásban!
Készülék feloldás sem megy ujjlenyomattal?