- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 3D nyomtatás
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Milyen Blu-ray írót?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PunkZoli
aktív tag
hogy lehet kikapcsolni, hogy minden egyes telepítésnél, letöltésnél bekérje az apple id jelszavát?
-
bostone
addikt
Ha az alaphelyzetbe állítást választottam és már nem látom az eszközök listában az ipad-et, akkor szabad a gép? Beköltözhet az új lakó?
-
milkabrams
őstag
iPad és iBasso dc03 kompatibilitása valahogy megoldható?
-
Noxy
veterán
válasz
Redpaladin
üzenetére
Minden NAS-nak van app-ja az iOS-re. Nem kell semmit előre letölteni mert online már a NAS-n látni a képet, bárhol bármikor. Ha meg offline akarod látni akkor egy két bökéssel leszedi az iPad-ra.
Videókkal uan ez. Ha van net, 2-3 TB videó között válogatok, ha meg nincs, pld repülőn, leszedem és az iTunesben hozzáadom a fájlmegosztásnál a VLC-hez, vagy valamelyik videóplayer app-hoz.
Ennyi lenne. -
Kaba
veterán
válasz
Redpaladin
üzenetére
Az ajándék időszak korábban 1 év volt.A kínálatot befolyásolta a covid helyzet.A közeljövőben bővülni fog a kínálat,ezért is lett 3 hónapra lerövidítve az ingyenesség.
-
HardRic
addikt
válasz
Redpaladin
üzenetére
Az AppleTV+ amit ingyen kínálnak új felhasználóknak egy ideig, amin csak sajátkészítésű filmek, sorozatok vannak. Teljesen más az üzletpolitika ott mint egy Netflixnél.
-
Redpaladin
tag
válasz
honeypot
üzenetére
Köszi a tippeket!
Így már értem,hogy apple ugy csinálja meg az app-okat,hogy rólad feltételezi hogy ugyis hülye vagy hozzá.
Nekem jobban bejött eddig android mint ipad féle megoldások ahol minden végtelenül le van egyszerűsítve.
Még ismerkedek talán később pozitivabb lesz a véleményem erről.Most aktiváltam az apple tv+ 3 hónapos ajándékidőszakot és meglepő,hogy alig van kínálat és van köztük olyan ami ettől függetlenül felárasak, ehhez képest nyilván jobb netflix, hbo és amazon prime... csak azért lepődtem meg mert most léptek a streampiacra nemrég és ilyenkor inkább arra kéne törekedni,hogy minnél több tartalom és olcsóság mig nem érik el megfelelő előfizetői szintet nem?
-
honeypot
tag
válasz
Redpaladin
üzenetére
Fájlok appben megnyitod a képet, aztán elmented fotóként [kép]
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
Redpaladin
üzenetére
Ettől a Fájlok vs. Fotók dologtól én is téptem a hajam az első hónapokban. NAS-t nem használok, de a Google Drive vagy például az Adobe Lightroom esetében egyaránt felajánlja a Fotókba és a Fájlokba exportálást is. Talán az lehet a mögöttes logika, hogy a Fotók az elsősorban a fotóid amit a telefon kamerájával lőttél családról, kajákról stb, ne ebbe keveredjen bele mondjuk egy tervrajz vagy egy csöcsös nő
-
Redpaladin
tag
Sziasztok!
Nagyon ciki, de nem vágom az ipadban a használathoz ezt azt és halálra idegesit.
Például ha letöltöm a NAS-ról képeket az Ipad tárhelyére a cuccokat akkor csak "Fájlok' nevü app-on keresztül tudom megnyitni, DE akkor is úgy,hogy folyamatos nyomvatartás után jelenik meg egy uszómenü és ott gyorsnézet és így lesz kvázi képnézegető.
De a "Fotók" nevü app üres csak azt látom amit tablettel fotóztam le vagy ha lehivom az apple felhőből ezt azt... DE hogy benn tárhelyen lévő cuccot szeretném megnyitni azt sehogy sem engedi.
Ugyanez a bajom videók esetében amit letöltök avit akkor erre telepitettem VLC playert és nincs ott sem ilyen klasszikus megnyitás opció hanem Fájlok keresztül kell kattintanom és egyszer csak megjelenik megnyitáskor VLC ikont jobbfelső sarokban és így jutok el oda.
Erre tudnátok használati tippeket adni?
-
Semin
őstag
válasz
mindthecrap
üzenetére
Szintén zenész. Nem vacakolok reklámokkal, a letöltés/ háttérbeli használat előnyeit is beleszámolva. Nem ez az összeg fog csődbe vinni

Bár én nem vagyok mérvadó, mert ha egy kicsit is racionálisan költeném el a pénzem nem 300k+-os tabletet használnék netezésre

-
Maxxy10
addikt
válasz
mindthecrap
üzenetére
Aha
YT prémium vpn-nel valami 1.2£ havonta. -
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Sajna a youtubeon nem találtam összehasonlító videót (de lehet bénán kerestem) az ipados 14.4 és a 14.7 között az akkuidőre vonatkozólag. Van esetleg valós tapasztalat hogy alakul az akkuidő 14.7 esetén a 14.4-hez képest? Megmondom őszintén a 14.4 akkuidejével nincs sok bajom, de a safariban nézek sok youtube videót és ott eléggé bugos a teljes kijelzőre váltás illetve a videókba való beletekerés is (ahogy pöckölöm a kijelzőt a tekeréshez kilép a teljes kijelzős módból vagy a videó elejére ugrik, extrém esetben még be is zárja a safarit.) De ha ez a hiba fenáll a 14.7-ben is (safariban) akkor hagynám a mostani 14.4-et mert más bajom igazán nincs vele.
Köszi! -
honeypot
tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
6S Launched 2015-09-09
Discontinued 2018-09-12
Érdekes, hogy mégis 2019-ben gyártották. És ha igaz ez a gyártási dátum akkor ezek szerint azért nem csak 1-2 hónapot állt a polcon, mégsem veszített egy napot sem a garanciájából. -
honeypot
tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
Közben rájöttem én is, és meg is kerestem a dobozt. Az applesn.info alapján Production date 2019-02-26. Ami azért érdekes ha 2018-ban leálltak a gyártással.
-
honeypot
tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
Ha megmondod, hogy az előző telefonom sorozatszámát (amit leadtam a szervizbe) megtudom-e nézni valahol akkor máris mondom.
-
honeypot
tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
2018-ig gyártották a 6s-t, szóval attól újabb nem lehet. Mégsem járt le a garancia a polcon.
-
mindthecrap
aktív tag
Bárkitől veszed Magyarországon új termékként, 27% áfával (és fogyasztóként, ez fontos! Ha cégre veszed akkor jótállás 1 év, a 2 milliós gépre is) akkor a vásárlás pillanatától van három év jótállás (250k felett) ami a kereskedő és közted él. A magyar törvények nem ismerik el egy iPad menüjét hatóságnak, mindegy, hogy az 2021-et vagy 2019-et vagy 2033-at ír garancia végének. A menűben ha aktív a garancia az csak annyit ér, hogy az Apple szervízek lazábban kezelik. (A német MM-ot felesleges ide keverni mert arra a német törvények érvényesek.)
Továbbra is össze van mosva, hogy egy termékre van-e jótállás, meg az Apple hajlandó-e javítani. Az Apple visszautasíthatja a javítást ha közvetlenül adod le, de a kereskedő akinél vetted mondjuk egy német nagykerből hozta be szürkén, a kereskedőhöz kell ilyenkor menni aki köteles jótállni. Hogy ezt hogy oldja meg az az Apple-t nem érdekli, küldheti egy szlovák vagy francia szervízbe is vagy fizet az iStyle-nak, a lényeg, hogy neked egy működő készüléket kell visszaadni.
Tehát utoljára írom, a jótállást jogilag nem az Apple adja hanem a kereskedő, az már csak technikai kérdés, hogy ha premium resellernél vetted akkor a hivatalos Apple szervízek beveszik tőled közvetlenül is, nem kell elutaznod a kereskedőhöz ahol vetted. Az Apple megtagadhatja a javítást, de a kereskedő nem, ha valóban a jótállás alá esik a hiba, akkor keresnie kell egy szervízt és megjavíttatni.
-
honeypot
tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Nem. A 6s 2015-ben jelent meg, és 2018-ig gyártották. Hogy az enyém mikor lett gyártva azt nem tudom, de még szeptemberig garis. 2 hónapja bevittem egy hivatalos (szlovákiai) apple szervizbe a gyenge akku miatt és 2 nap múlva telefonáltak, hogy diagnosztika alapján alaplaphibás és adtak egy teljesen új készüléket.
-
Semin
őstag
Simán lehet hogy dinamikusan kezeli az apple. Ennél a szériánál pandemia + ki tudja milyen lófütty és most legyen fél év.
Csak hát ugye sehol nincs leírva. User nem rizikózik aktivál.
És -az ajándékozás kivéve - azért valljuk be kevés az olyan eset , hogy három-négy hónapot áll a polcon aktiválatlanul egy cucc vásárlás után. -
Tehát akkor:
1. Ha apple-től vesszük akkor az aktiválástól indul a gari.
2. Ha viszonteladótól akkor az eladástól, mert ott lejelentik az apple felé hogy el lett adva, így a számla szerint és az OS szerint is egyezik a gari
3. Ha szürke helyről, akkor lehet bibi, illetve bolti a hivatalos gari helyett.
Így korrekt? -
Semin
őstag
válasz
mindthecrap
üzenetére
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Igazából azt kéne rendbetenni a fejekben, hogy itt három külön tényező van:
- Magyarország törvényei a jótállásról ami a kereskedő és a vevő között jön létre, nem a vevő és az Apple Inc. között. Eszerint egy iPad pro-ra 3 év jótállás van akkor is ha az iStyle adja el és akkor is ha a Jóska GSM Kft (aztán persze sok sikert behajtani rajtuk)
- Van egy szerződés a kereskedő és az importőr között, ezen múlik, hogy ki állja a cehet ha szar van a palacsintában, de ehhez semmi köze a fogyasztónak, hogy a kereskedő az Apple hivatalos nagykerben vette-e vagy egy német outletben. Te a kereskedővel állsz szerződésben.
- Van ez az Apple "garancia" menüpont ami szép és jó de a magyar törvényeket nem írja felül. Amennyire tudom, itthon csak annyi haszna van, hogy amíg ez ketyeg addig könnyebb a gariztatás, "szó nélkül" intéztik a nagy szervízek. -
hszilard666
veterán
Apa, több évig az applenek dolgoztam, ne legyél már autista pls.
Több ilyen szituval találkoztam amikor nem hivatalos viszonteladónál lett eladva a termék.Lehet hogy münchenben más szisztéma alapján dolgoznak, de itthon ha a boltban veszel egy apple terméket akkor a bolt a nap végén lejelenti a gyártónak hogy ezt a szériaszámot eladták ezzel a számlával. Ha nem aktiválják be a terméket 30 napig akkor a gyártó pedig elindítja a garit.
De várjál. Ha van a polcomon egy original iphone 3G ami nem volt még nem hogy beaktiválva még kibontva sem akkor még bőven garis?!

-
Noxy
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Ne írjál már h..séget.
Jul-ban vettem a Müncheni MM-ban, karácsonykor adtam oda. Dec 23-tól indult az egy éves Apple gari, mert akkor lett aktiválva. -
mindthecrap
aktív tag
válasz
honeypot
üzenetére
Megint elkezd mindenki elbeszélni egymás mellett, ha veszel boltban egy ÚJ terméket 27% áfás számlára akkor annak a garanciája a vásárlás másodpercétől kezdődik, akkor is ha Steve Jobs szelleme ír be ide, hogy nem, a törvény az törvény. Semmi ilyen kikötés nincs, hogy fél évnél többet áll a Media Markt raktárban akkor kevesebb a garancia, ez agyrém lenne.
A múltkori sztoriban valószínűleg a kereskedő "okosban" szerezte be és az Apple őt vette végfelhasználónak, ezért elkezdte ketyegtetni a garanciaidőt. Ettől függetlenül a kereskedő köteles jótállni a vásárlás napjától X ideig ami a szerződésben vagy a számlán meg van adva, max ő kifizeti az Apple-nek a javítást.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
mave13
üzenetére
Elég érdekes vita volt az biztos, de a törvény az törvény, Magyarországon a jótállás új termékre a vásárlás napjától érvényes, akkor is ha 10 éve gyártották. Ha egy termék meg jogilag használt akkor azt fel kell tüntetni. Ismerősömék hasonlóan jártak ingatlannal, volt egy új ikerház, valaki megvette meg is kapta a használatbavételi engedélyt de soha egy másodpercet nem lakott benne még a fugapor sem lett felmosva a kövekről meg az ablakokon rajta van a fólia. Mégis ők csak használt lakásként tudják megvenni, nincs újlakás CSOK stb... Ha jól emlékszem hasonló tanulsága volt ennek az Euronics sztorinak is, egy köztes cég vette meg az Apple-től aki végfelhasználóként értelmezte és ketyegni kezdett a gari addig amíg a polcon volt. Azt amúgy tudni kell, hogy az Euronics egy franchise több különböző kft-t jelent valójában és mások az árak meg az aciók is két üzletben ha más KFt áll mögötte. Ugyanígy lehet, hogy A Kft tisztességesen az Apple importőrtől veszi az iPadeket, B KFT meg egy német vagy lengyel nagykerből vagy ahol éppen olcsó.
-
Semin
őstag
válasz
telefonmágus
üzenetére
A gari mindig az első aktiváláskor élesedik. Hiába áll a polcon nem ketyeg le.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani jó hírolvasó progit? Előny ha van normális widgete is
Másik kérdésem, hogy ha tokba van, akkor is érdemes fóliát venni egy air 4-re?
Köszi
-
Noxy
veterán
válasz
NomAd_82
üzenetére
Tehát, nekem egy használt cuccot ( 2019-ben lehetett vásárolva ) adtak el újként. Ez biztos.
Amikor megvetted újként, nagyon egyszerűen ellenőrizhetted volna.
Beáll.. - általános - infó menüben. Pontosan ki írja, hogy az aktiválástól kezdve, mennyi van még hátra a gariból. -
NomAd_82
aktív tag
válasz
NomAd_82
üzenetére
Üdv minden fórumtársnak.
Folytatódik történetem a javításra leadott ipad pro-val kapcsolatban.
Megosztanám veletek, mert érdekes a sztori, nekem ez új tapasztalat volt.
A javítási idő lejárta előtt írtam az ügyfélszolgálatnak is, biztos ami biztos alapon.
Válasz: a 30 napos javítási határidő lejárta után a következő 8 napban cseréljük a terméket.
A következő 8 nap hétfőn járt le.
Elmentem az üzletbe, ahol közölte az eladó srác, hogy az ügyem a jogi osztály bevonásával folytatódik, mert az apple nem akarja megjavítani az Ipad-et. hmmmmm ?!? Csúnya apple.
Nem mondta miért, erre én közöltem, hogy tudom, hogy az újként eladott tabletet előttem már használták, mert az Icentre tájékoztatott, hogy a gari lejárt. 2020. januárjában !!!!!
Tehát, nekem egy használt cuccot ( 2019-ben lehetett vásárolva ) adtak el újként. Ez biztos.
Ezt 2020. októberében vettem. Fasza mi?
Az egész történetet jeleztem a fogyasztóvédelemnek, akik azt mondták, hogy első körben javításra törekszik az eladó, utána csere és végül vételár visszatérítés.
Jelen helyzetben és mivel minden határidő lejárt, utóbbi-nak kellett volna megvalósulnia.
Az eladó kért még egy napot és közölte, hogy az idén szigorodtak meg a szabályok és mivel tavalyi a cucc, így a javítási határidő kitolható....... Ahhhha, faszt.
Elmondtam én is a fogyasztóvédelem bevonásával történt verziómat és holnap felhívja a központot, mi a helyzet de én jeleztem, hogy a pénzt kérem vissza.
Azt mondta ok, holnap hívja a központot és engem.
Én még ma írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy a pénzt kérem.
Remélem ez lefut holnap.
A pesszimizmus azt mondatja velem, hogy rám fogják majd, hogy engem tájékoztattak, hogy használt a cucc és ennek tudatában vettem.
Mindegy, a fogyasztósok azt mondták vásárlók könyve.
Holnap ezzel folytatom ha nincsen más lehetőség.
Írásom csak tájékoztató jellegű, hogy ne járjatok így.
Közben vettem egy 2020-as ipad pro-t az Icentre-nél ( fóliás, bontatlan
) leértékelve és akkora baszó ez a cucc. A 2017 is az volt de ez még jobban bejön
-
SharpSA
veterán
válasz
HardRic
üzenetére
"csak kellene állandóan megjelenített bezárás gomb a tabokra és egy all tabs view gomb"
Na pont az előbbi nem kell, mert ahol van, már többször véletlenül bezártam azt a fület. Az a jó, ha először ki kell jelölni azt a fület és akkor lehet csak bezárni. Sok megnyitott fül esetén azon eléggé kicsik lesznek és könnyebb mellényomni. Utóbbi meg már van.
-
HardRic
addikt
válasz
honeypot
üzenetére
Pont azért használom a kompakt nézetet mert nem tudja feldolgozni az agyam hogy az Apple ilyen alap UX bakikba szalad bele, hogy egy szöveges mező úgy néz ki mint egy tab. Szerintem is ocsmány. A kompakt még egész használható, csak kellene állandóan megjelenített bezárás gomb a tabokra és egy all tabs view gomb. Nem értem miért share-re van külön gomb amikor annak a menünek a nagy rész ott van a 3 pötty alatt is.
-
honeypot
tag
válasz
tboldi
üzenetére
Kipróbáltam, de szerintem inkább volt ehhez hasonló a 14 alatti Safari mint a mostani
-
honeypot
tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Az is borzasztó. Milyen UI az ahol ugyanúgy néz ki az URL bar mint a tabok? Egyikbe lehet írni, másikba nem. Meg ezek az egymásra csúszó tabok is hogy néznek ki? Ezt Steve nem engedte volna™
-
honeypot
tag
Feltettem a 15 betát. Ha vannak itt olyanok akik használják, azokhoz szólna a kérdésem: ti is lehánytátok az iPadet az új Safari láttán?
Jó, jó, láttam már eddig is screenshoton, de ez valami borzasztó. -
Sziasztok!
Ma csatlakoztam a klubhoz egy iPad Air 2020 géppel. Használtan vettem itt az aprón, nem volt rossz árban, és az eladó eddig mindenben korrekt volt.
Egyetlen dolog zavar, de mivel kb. 10 éve volt utoljára Apple cuccom, nem értek hozzá.Van a 3uTools progi, amivel le lehet kérni a gép adatait. Ezt meg is tettem, és ott azt írja, hogy "Apple ID lock: On". Ez mit jelent? Próbáltam utána menni, de az Apple állítólag megszüntette az ellenőrzés lehetőségét. A gép nincs letiltva, mikor bekapcsoltam olyan volt, mint az új, végigvitt egy regisztrációs folyamaton, beírtam a közel 10 éves Apple ID-met, amit gond nélkül felismert, és azóta is működik szépen, már egész jól belaktam. Garancia él, azt sorozatszám alapján ellenőriztam, Telenoros, de független készülék, az akkuban 6 ciklus, szóval kb. új. Külseje is ennek megfelelő.
Kellene aggódnom?Szerk: OK! Találtam némi infót, az alapján nem kell aggódnom, de majd egy megerősítés jól esne.

Köszi!
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Air 4 hez a gyári Smart Folio hoz hasonló tokot tudtok ajánlani?
Köszi!
-
Kókuszdió
nagyúr
iMac en mivel tudom ellenőrizni az iPad akkumulátor kapacitását?
tboldi
Ránézek ,köszönöm -
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az nem csak telefonon van? Ha hazáérek megnézem a 15-ös bétán az iPaden is, ezt még pont nem néztem

-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Van egy Ipad Air 2-m, iOS 9.3.1-el. Ami eddig nagyon jó is.
Kislányom megkaparintotta, és most Ipad letiltva - Kapcsolódjon az Itunes-hoz felirat van.
Hogyan tudnám megoldani, hogy visszaállítom gyári állapotra és 9.3.1-re, anélkül, hogy frissítse legújabb sw-re?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Jul-ban vettem a Müncheni MM-ban, karácsonykor adtam oda. Dec 23-tól indult az egy éves Apple gari, mert akkor lett aktiválva.
Ha korábban aktiválják akkor korábban indul a gari.