Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Lehet buta kérdés, de ha vásárolok használtan egy 4G képes iPad-et, amit az eredeti tulajdonos miatt a szolgáltató utólag letilt, akkor teljesen használhatatlan lesz a gép vagy onnantól kezdve szimplán csak a WIFI only modellel lesz egyenértékű? Köszi!
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Sokan használtok Magic Keyboard-ot? Én miután a 2020 11”-t eladtam a Magic Keyboard-al együtt és a 12.9-ez megvettem, azóta nélküle használom és tükre úgy néz ki, hogy kb egyáltalán nem hiányzik. Lehet csak egy sima Smart Folio Tokiót kellene vennem hozzá? Ki hogy van vele? Hogy használjátok vele vagy nélküle?
-
arn
félisten
válasz
SeatZola
üzenetére
Nem kell ennyire szogletesen
a sajat mobilom s10, ket eves lesz, de szeretem. Ceges mobil iphone 12, tabletbol sose vennek mast, mint ipadet. Oram garmin (sportok miatt, mas kozelebe nem jon).szvsz nem kell a gorcsos egyik, masikba kapaszkodas, es mindnek megvan a sajat hulyesege.
-
arn
félisten
Egy ideje nem otthon elek, es egy uj ipad prot vennek. Ausztriaban ugye a szokasos egy ev van (dogolnenek meg), otthon meg az ertek alapjan kiterjesztettek. Hogy van ez a gyakorlatban az apple reszerol? Tenyleg lesz harom ev gar, vagy ezt megint megkerulik?
-
ricsik
őstag
Sziasztok!
Van egy Ipad mini gen2, de sajnos már semmit nem enged feltenni a bolt, mert kiírja, hogy nem kompatibilis. iOS 9.3 5 van rajta.
Kicsit keresgéltem és elvileg támogat magasabb iOS-eket is, de sem az ipadon, se iTunsban nem ajánlja fel.
Állítólag iPad_64bit_12.5.3_16H41_Restore az utsó hozzá, de shift iTuns kiírja, hogy nem jó hozzá.
Youtube-ot tettem fel mentésből, ami még iOS9-hez volt való, be sem tölt...
Mit tehetek? Így kb használhatatlan, hogy minden programra azt írja ki a bolt, hogy nem kompatibilis. -
HoppMaster
aktív tag
Igazi strapa tokot melyiket ajánlanátok terepre Air 2020-ra?
-
Kaba
veterán
Érdemes az IOS 14.6-os frissítést elvégezni?.
-
Egy iPad pro-hoz milyen külső hangkártyát ajánlatok, ami tapasztalat szerint működik vele? Elsősorban lejátszásra kellene.
-
tl-x
addikt
válasz
Muszakishop
üzenetére
Nekem a Logitech billentyűzetek tetszenek, de azok sem magyar kiosztásúak. Emagon van rapoo egérrel az elvileg magyar.
-
faki_
senior tag
-
tl-x
addikt
válasz
Muszakishop
üzenetére
Tokosban csak a gyári van magyar, ahhoz lehet venni hátlapot (switcheasy). Külsőben talán a rapoo bt billentyűzete magyar. Nekem ilyen van ez angol: [kép]
-
Muszakishop
csendes tag
Ipad 8-hoz hol tudok venni magyar kiosztású billentyűzetet?
Tokok milyet javasoltok a Ipad 8-hoz ?
-
V.Stryker
nagyúr
VLC-nél be tudom állítani, hogy a feliratot ne a filmre tegye rá, hanem alá a fekete sávba ?
Amikor szüneteltetitek a lejátszást és utána újra elindítjátok, akkor a kép nektek is áll egy kicsit (a hang közben megy)?
-
bostone
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
Vagy elszakadt a magnóban a szalag.
-
milkabrams
őstag
Nemrég találkoztam egy olyan hibával, hogy Tidal+Chrome több tab esetén a Tidal elhallgatott, lehet ez a szűkös ram miatt?
-
-
Süvi
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
Szerintem tudja.
Lightning csatlakozós Ipaddel is nagyon jó előadásokat tartok VGA-s és HDMI-s projektor használatával egyaránt
Ha még most nem is lesz iPasOS evolúció (szerintem nem
), később még jöhet, ill. a két táblagép között 2-3 év múlva jön ki majd a különbség, a Pro még akkor is jó lesz mindenre. -
Gergőke88
addikt
válasz
Petya2900XT
üzenetére
Érdemes megvárni mit fog tudni az M1-es iPad. Ha semmi extra akkor szerintem Air
-
válasz
Petya2900XT
üzenetére
Lehet, hogy nálam is az lesz, hogy megveszem a pro-t, mert valószínű az a modell lesz az, ami több mindent támogat, illetve annál lesz sokkal későbbi az elavulás, de jelenleg 256 gigás kapacitásnál az ár nagyjából 1/3-át spórolnám, úgyhogy még gondolkozok.
-
-
iPad Air vs. iPad Pro 11" (2021)
Azon gondolkozok, hogy szükségem van-e a pro-ra. Valószínűleg nincs, már ami a teljesítményt illeti, de nem is ezen a részén hezitálok most.
Amit nem tudok, hogy az Air USB-C kimenetét mire lehet használni. Amire használnám a táblagépet, ha tudná, hogy egy átalakítóval nagyobb részt VGA bemenetes projektorokra kötve tartanék előadást (a projektorok kisebb része hdmi bemenetes).
Szerintetek ezt tudná?A másik a külső ssd-t csatlakoztatásának lehetősége.
-
SeatZola
őstag
Akkor azért vagyok buta szerinted mert valamit szerettem mást meg gyűlöltem? Akkor csak a te kedvedért: fanatikus Samsung vásárló=használó voltam. Elvakultan szerettem a márkát és nem érdekelt más, mindent zsigerből elvetettem. Minden csúcs Samsung terméket megvettem, mindent kipróbáltam. Az Apple pedig olyan volt nekem, mint bikának a piros posztó. Nem tudom megmondani, hogy miért. Drágálottam is, meg úgy voltam vele, hogy a buta amerikaiknak gyártott, túlárazott termék, elavult hardverekkel. Ezen a véleményem hangoztattam is annak aki kérdezte a véleményem. Aztán valami megváltozott bennem, valahogy ráuntam a Samsugra, kétszer is elhoztam a barátom telefonboltjából egy Iphone Xs-t és egy 11 Pro-t próbára. Tetszett a minősége, de zavart a kijelző mássága és az, hogy nem tudtam ugyanolyan magabiztosan kezelni, mint a megszokott Samsung felületet. Aztán valami tavaly év végén fejére ált a világ, eldöntöttem, hogy veszek egy 12 Pro-t. Idén január 4-én már meg is volt. Megfogadtam, hogy bármennyire furcsa lesz, nem adom el, kitartok legalább 3-4 hónapot. Ha addig sem szeretem meg, akkor visszaváltok. De megszerettem. Nem kicsit. Amint ráéreztem az Apple működési elvére, onnan már nem volt visszaút. Jött a Watch 6, majd egy Ipad Pro 2020 11 és egy AirPods Pro. Egy iMac 2020 27". És most az Ipad Pro 12.9. És szó szerint imádom az ökoszisztémát. Azt hogy minden mindennel tökéletesen együttműködik, a kezelői felületeket, stb. Az árát most is sokallom, de kifizetem, mert ez a minőség ára. Most azt mondom már, hogy nem mennék vissza Samsungra. Most meg azt a véleménym hangoztatom mindenkinek aki kérdezi, hogy ha teheti akkor csa Aplle terméket vegyen. Hosszú távon csak nyerhet vele.
-
zaskar
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Teljesen megfeledkeztem arról, hogy iCloud mentést is lehet csinálni, ugyanis én rendszeresen számítógépen végeztem azt el a saját készülékeimen. Ráadásul be is volt kapcsolva a Mini 2-n, tehát amint holnap ideér a Mini 5, akkor onnan vissza tudom állítani.
Egyébként ő csak alap dolgokra használta a Mini 2-t, de remélem, azért észre fogja venni a különbséget gyorsaságban
-
SeatZola
őstag
Akkor rohadjon le a kezem, ha még egyszer Samsungot veszek. Eddig megrögzött Samsungot voltam. De ráuntam szinte minden hülyeségükre. Idén január 04-óta jöttem át Apple-re. Azóta mindenemet lecseréltem, meg a családtagoknál is mindent, telefonok, órák, tabletek, bt headsetek. Ég és föld a különbség az Apple javára. Mondom én pedig én igazán Samsung fan és vérgőzös Apple heater voltam!
#34149 Petya2900XT: az esetek döntő többségében az irodában az asztalon. Ritkábban itthon fotelben vagy ágyban. De ezekhez a 11 nekem egy kicsit kicsi volt. Ez a 12.9 a jó méret.
#34148 Adee_91: Köszi, ránézek!
-
-
SeatZola
őstag
Nagyon nagyon jó ez a 12.9 méret. Brutál jól használható! Jó üzlet volt.
Más: milyen üvegfóliát javasoltok rá?
-
Noxy
veterán
válasz
zaskar
üzenetére
Ne csak azt próbáld ki, hanem kapcsold be az iPad Mini 2-n az iCloud bizt.. mentést. Mondjuk ez alap dolog minden eszköznél, mert össze is törhet, vagy egyéb baj is érheti.
Ha meg nincs az iTunesban bizt.. ment.. akkor miért nem csinálsz róla?
Vagy nincs már meg Mini 2? -
zaskar
senior tag
Sziasztok! Nővérem több éve használ egy iPad Mini 2-t. Most lesz a szülinapja, és meg akarom lepni egy Mini 5-el. A Mini 2 sosem volt gépre kötve, biztonsági mentés nem készült róla, iTunes új készülékkent kezeli, ha rákötöm a gépre. Hogy tudnám egy az egyben a tartalmát az új Mini 5-re "átmásolni"? Esetleg a 3uTools programmal próbáljak mentést készíteni a jelenlegi állapotról? Saját készülékeimről (iPad, iPhone) rendszeresen csinálok mentést, de most ezt nem tudom, hogy oldjam meg. Köszönöm előre is!
-
SeatZola
őstag
válasz
moleculez
üzenetére
Egy kicsit vérszívó üzemmódban vagy! De nekem tetszik!
Amúgy pont azért ezt vettem, mert igazából csak a nagyobb méret vonzott, meg az, hogy a 11-esre - miután tavalyi vásárlás volt - már csak 5 hónap garancia volt, erre a 12.9-re meg - mivel idei vásárlás - még 2 év és 8 hónap gari van. Ha a 11-re vettem volna +2év garanciát, akkor az lett volna kb. 60eFt. Így meg +60-ért lett egy nagyobb és fiatalabb Ipad-em. -
Adee_91
aktív tag
válasz
lugosi
üzenetére
Én úgy tudom ez nem működik. Csak sima screen mirroring van,4:3 képaránnyal. Illetve talán egy-két apple fejlesztésű app működik full screen-ben,de az nagyon kevés.
Sajnos nincs itthon kábelem,hogy kipróbáljam,de szinte teljesen biztos,hogy nem működik.
Mivel csak szoftveres korláta van ennek,sokan a júniusi WWDC-től (IpadOS 15-től) várják a full külső monitor supportot. -
-
Sziasztok!
Megoldható-e valahogyan, ha iPad pro-t az usb-c kábelen keresztül külső monitorra kötök, hogy a monitor teljes képét kitöltse, tehát ne legyen két oldalt fekete sáv?
-
talamasca
senior tag
válasz
HardRic
üzenetére
Igen, de az eredeti kérdés az volt, hogy a VLC-n KÍVÜL mit javasolunk.
A legtöbb teljesen ingyenes programnak van hiányossága.
Amióta a DTS licenszért fizetni kell, nem is adják oda ingyen.Nekem a VLC-nek is voltank hiányosságai. Ha jól emlékszem, anno az online torrenttel leszedett filmet sehogy sem bírtam a mappába tenni. Lehet, hogy már ezeket is javították, nem tudom, nekem az OPlayer bevált. Ahonnan én szedem a sorozatokat, filmeket még nem volt dekóder hiba.
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
ipad 8-hoz melyik flippes tokot tudnátok ajánlani ami kihajtva nem lifeg össze vissza hanem a hátlaphoz tapad? Egyáltalán van ilyen?
Köszi! -
talamasca
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
OPlayerHD Lite.
Ingyenes. Mindent visz.
Felirat, audio szinkronizáció is van benne.Egyszerűen tökéletes. Anno megvettem az Infuse-t. Szemét módon már a következő verzióját is meg kellett volna venni. Ráadásul elég régóta az általam legjobban utált előfizetős rendszert erőltetik. Nem ajánlom.
-
HardRic
addikt
válasz
Rage47
üzenetére
Visszatérve a hosszú í-re: mivel én nagyon rühellem a magyar kiosztást, ezért az ABC Extended kiosztást használom hw keyboardon ha nagyon akarok ékezetes betűket írni.
Eléggé el vannak rejtve rajta a magyar ékezetek, de azért meg lehet találni 😀
option + e = ´
option + u = ¨
option + j = ˝
aztán lenyomod azt a betűt amire rá akarod tenni az ékezetet.
Én ezt megbonyolítottam azzal még, hogy beállítottam a caps lockot, hogy optionként működjön. -
HardRic
addikt
válasz
Rage47
üzenetére
Jol hangzik
A logitechet nagyon szeretem, csak ez az egy bajom van vele. Még joval az iPad elott vettem mindennapos hasznalatra/munkara. Imadom hogy tenkeyless és hogy kerekek a gombok. Amugy legalabb a tobbi logitech termeket ne zavarná. De MX Mastert és Pebble egeret is beszaggattatja.Amugy az iPad kezeli az USB dongle-t ami mas frekvenciat hasznal, igy elvagyok vele, viszont olyankor nem tudom tolteni a gepet. Kell majd vennem valami jo kis usb hubot.
-
B.i.L
senior tag
-
SeatZola
őstag
Ááá, már megint beindult nálam a hangya. Lecserélem a 2020-as 11”-ős Pro-t egy 12.9”-ra. Remélem nem bánom meg. Elsősorban bent az irodában használom a céges gép mellett a magán dolgaimra. Meg otthon néha tartalomfogyasztásra. Valaki cserélt 2020 11-est 12.9-ér? Tapasztalatok? Vélemény? Gondolkodom/tam az új 12.9 M1-en is, de nem ér meg nekem szerintem plusz 200eFt-ot….
Új hozzászólás Aktív témák
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5440 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

a sajat mobilom s10, ket eves lesz, de szeretem. Ceges mobil iphone 12, tabletbol sose vennek mast, mint ipadet. Oram garmin (sportok miatt, mas kozelebe nem jon).

Második rajzom ever:

), később még jöhet, ill. a két táblagép között 2-3 év múlva jön ki majd a különbség, a Pro még akkor is jó lesz mindenre.