-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SingleFrench
csendes tag
Sziasztok! Őszig, az új ipadek megjelenéséig lenne szükségem egy ipadre. Csak tartalomfogyasztásra (böngészés, netflix, youtube, twitch, reddit) és edzéshez (youtube, edzős gyakorlatok alkalmazásai) kellene. Másra nem igazán használnám.
Melyik az a használt, régebbi gép, ami még elfogadható teljesítményt nyújtana? A telefon mellette egy alap iphone 12. Jó lenne, ha ehhez képest az ipad "nem lenne annyira lassú" és nem akadozna látványosan. Illetve jó lenne, ha az aksi is életképes állapotban lenne és elég lenne naponta 1x tölteni, este - tudom, hogy ez példányonként változik, tulaj függő.
Ártól függetlenül, melyik gépek ajánlhatóak még?
-
HardRic
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Tanultam csak nem magyar billentyűzeten.És pont, hogy gépírásnál kell minden ékezetet kb. kisujjal összeszenvedni.
-
bostone
addikt
Lehet, nem is jó helyen teszem fel a kérdést.
Otthoni hálózati meghajtó csak olvasható az ipad szerint. Ki lehet ezt valahogy nyitni?
A beépített fájlkezelővel nem tudok fájlokat mozgatni a nasra. -
HardRic
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
Ez sima gyári billentyűzet. Magyar nyelv alatt lehet választani 3 kiosztás közt. Ez a magyar QWERTZ.
Miért nálatok hogy néz ki a billentyűzet ha nem így?

-
bostone
addikt
Vicces az oldal. Típuskódra szűrve nem talál modellt.
No, de a kínálat 3 darabból áll a 11 pro-ra, nem ezekre gondoltam, de köszönöm.
Valószínűleg kapni fog egy sima szilikon tokot első körben, aztán az idők folyamán lecserélem, hátha ajánl valaki értelmes darabot.@HardRic:
“Hagyományos” ipad billentyűzet az alapbeállítás és erre sem találok módot, hogy lecseréljem. -
hoffaboy
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos 1 órája úgy néz ki, hogy LCD meghibásodás áldozata lett a 2016-os 9.7-es iPadem. Használat közben erősebben nyomtam rá a kijelzőre és egy szabályos sávban elfeketedett a képernyő, érintésre viszont reagál. Elképzelhető, hogy csak szalagkábel / csatlakozási a probléma és teljes LCD csere nélkül orvosolható lenne a probléma?
Köszi a segítséget előre is!
-
HardRic
addikt
Én amúgy nem tudom magyar kiosztással hogy lehet kényelmesen gépelni. Én előbb tanulok meg mindenféle billentyűkombinációt, vagy csinálok saját kiosztást (PC-n), de hogy teljesen logikátlan sorrendben elrendezett ékezetes karaktereket folyamatosan kisujjal gépeljek, az nekem nem megy. Ja és hogy ez az egyetlen kiosztás a világon ahol a 0 nem a 9 után van az már csak hab a tortán.
-
bostone
addikt
válasz
consono
üzenetére
Talán ez lesz a megoldás, de így is annyi kütyüm van itthon, ami valakinek éppen pont útban van, hogy még egy sokadik billentyűzetet beszerezni...
Örülök, hogy az új táblagépet nem vágták ki a csukott ablakon.
@Gzolo:
Magyar boltban, qwertz kiosztással is találni ilyet, ahogy elnéztem, de még gondolkodom a fent említett okok miatt. -
Moritz
tag
Sziasztok,
meg lehet oldani iPad-en, hogy egyes Twitter videókat letölthessek?
Androidon sikerült egy segédprogrammal, és most, hogy átállok, ezt a kedvenc funkciót szeretném a továbbiakban megtartani :-)Ha van ötlet, esetleg működőképes javaslat, akkor ne tartsd vissza, küldd el.
Köszi :-)iPad 8, 14.6
-
bostone
addikt
válasz
moleculez
üzenetére
Magyar logitech billentyűzetek, minden ékezetes karakter a helyén.
Az ipad-en választható automatikus, qwertz, qwerty és abc.
Az abc elosztásban minden rossz helyen.Még a kezdetekben droidon nem jelent meg hardveresen a magyar kiosztás, de alkalmazással teljes mértékben igényre lehetett szabni. Azt hittem itt is található hasonló turpisság.
-
bostone
addikt
válasz
HardRic
üzenetére
Megértem, hogy kimerítő lehet, ha alapvető dolgokat firtatnak az újoncok, de a Google nem segített, ezért is fordultam a helyi közösség felé.
Sajnos nem találtam meg a módját, viszonylag sok idő eltelte után sem, hogy a két karakter számomra megfelelő helyen teljesítsen szolgálatot.
Valószínűleg hardveres okokra vezethető vissza.
Egyébként droid és windows alatt megfelelően működtek.
Picit lassabban gépelek kijelzőn, viszont öröm az ürömben, így a kompakt tulajdonságaiból nem veszít a masina.@redpaladin:
Teljesen fölösleges a drágább cuccot venni, egy alap ipad 8 is maximálisan megfelel mindenre. Rövidesen bejelentik az ipad 9-et, azt megvárnám a helyedben. -
-
kchris78
veterán
ipad probol jobb a nagyobb ha nem kell rajzolni videot szetkeszteni? mivel nem ablakos mint a dex, van ertelme azon kivul hogy nagyobbak lehetnek a feliratok? (nem M1-re gondoltam ugyhogy a miniled nem aktualis)
-
xhege
veterán
válasz
mindthecrap
üzenetére
Nekem iPad 8 van 32 Gb. Csak tartalom fogyasztásra kell, illetve fotót szerkesztek rajta, de minden felhőben

-
moleculez
veterán
válasz
mindthecrap
üzenetére
Nah pont így csinálom én is, igaz agresszív housekeeping van nálam, tényleg csak az van fent ami kell épp, és pont kiférek általában. Viszont mérlegelés után arra jutottam, hogy nem videózok annyit, hogy ezért nagyobb tárhellel vegyem.
Mondjuk egy külső SSD még szóba jöhet ha úgy alakulna. A laptopom (Air 2018) sajnos nagyon csirke videóvágáshoz, hiába a 16GB RAM, az iPad megeszi reggelire.

-
mindthecrap
aktív tag
válasz
moleculez
üzenetére
Nekem is 64 Gb Air van és akkor mesélj hogy csinálod
Én a LumaFusiont használom de csak azokkal a nyersanyagokkal lehet dolgozni amit ő letöltött a tabletre, mindegy, hogy iCloud vagy GDrive. Úgyhogy nagyon max negyed óra kész anyagon tudok dolgozni, mert ahhoz a kb fél óra 100mbites nyersanyag van vagy 15-20 Gb, plusz a projektet amíg indexeli ahhoz is kell neki hely és még a rendereléshez is kell kb 10 Gb, mondjuk 15 perc 4K 120 mbit több mint 7 giga.De nem akartam ezt a videóvágásra kiélezni, a Lightroomba is beimportálsz pár fotózást, hogy majd később feldolgozod már 10-15 Gb, szoktam rajzolgatni ProCreate-ben az is zabálja a helyet hacsak nem törölsz minden projektet, hamar felhízik 8-10 gigára, a sort lehetne még folytatni...
-
moleculez
veterán
válasz
mindthecrap
üzenetére
Nekem 64GB Airem van, és simán használom videó vágáshoz. Igaz, van mögötte iCloud onnan jön az anyag.
-
válasz
Redpaladin
üzenetére
Töltő és kábel van hozzá.
Air modernebb design, időtállóbb hardver, laminált kijelző és usb-c miatt érheti meg. Illetve pencil 2 való hozzá ha számít ez és más a hangszórók elhelyezése. Neked kell eldönteni ezek kellenek-e. -
mindthecrap
aktív tag
válasz
Redpaladin
üzenetére
Szia,
töltő és kábel jár hozzá természetesen. Az Air mellett szól, hogy szebb, két generációval újabb hardver, Lightning helyett univerzálisab Type C csatlakozó, valamivel nagyobb kijelző és laminált ami főleg akkor számít ha akarsz ceruzát használni. Bármelyiket veszed, a 32/64 Gb verziót nem javaslom, max ha netezésen kívül semmire nem használod.
-
Redpaladin
tag
Sziasztok!
Erősen gondolkozok egy ipad 2020-ason és közben meg elkezdvem vaciálni Ipad air-on... de nem érzem a kettő közt lényegi különbéget ami megérné a plussz 100-et.
Másrészt meg soha nem volt nekem apple termékem és így kérdésem,hogy ha veszek ipad-ot akkor külön kell vásárolnom rá töltőt és kábelt vagy az csomag része? -
bostone
addikt
Már megint én.
Az í és a 0 gomb helyet cseréltek a fizikai billentyűzeten, ezt lehet módosítani?
Az akku kapacitása első töltések után változik némileg pozitív irányba, illetve huzamosabb használat mellett lehetséges, hogy a hálózatból kapja az közvetlen áramot?
-
Alexios
veterán
válasz
telefonmágus
üzenetére
Sajnos jelenleg nem mo-n vagyok

-
Alexios
veterán
válasz
telefonmágus
üzenetére
~40ezer ft körül volt
-
Alexios
veterán
Sziasztok!
Van egy 4. generációs ipad air-em, és vettem egy hozzá való apple pencilt. Rárakom a pencilt az oldalán a mágneses részre, a képernyő oldalán elő is jön egy apple pencil ábra, majd ennyi, nem kérdezi meg hogy akarom-e párosítani. Találkozott valaki már ilyennel? Kihagyok valamit? Jelenleg így sajnos nem tudom használni, a bluetoothon belül sem látszik a my devices rész alattEnnyi történik összesen :
[kép] -
CrAzY88
aktív tag
válasz
kchris78
üzenetére
Igen, a Magic Keyboard k*rva nehéz, sajnos vagy nem sajnos, a kialakítása miatt szükséges, mivel ellensúlyként funkcionál az iPad-del szemben. Valami kell hogy megtartsa...

Viszont ha még nem használtál MacBook-ot, nagyon meg tudod szeretni az ipad-ez való Magic Keyboard-ot, mivel nem igazán van vetélytársa. (vagyis nem azokkal még nem találkoztam)
Ha meg már használtál Book-ot, és megtetszett, szerintem nem fogod igazán megszeretni.
De ez csak az én véleményem, magamból indultam ki.
Nem írok cikkeket vagy könyvet rajta, egyszerűen megszoktam hogy ez ilyen, és így szerettem meg. Innentől ez az elvárás.
De ettől eltekintve, nagyon sok laptopot kenterbe ver a Magic Keyboard, ami igazán tiszteletre méltó, főleg annak fényében, hogy nem beépített Bill., hanem csak egy kiegészítő.
(vannak akik kifejezetten rühellik a MK-t, na ez pont nem nekik való. Viszont mindenki más meg imádja, aki ugye nem utálja![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval röviden: nagyon is (meg)szerethető cucc. -
bostone
addikt
Végre megérkezett a 21-es 11 pro.
A videókon könnyebbnek látszott.
A 120 fps-t aktiválni kell vagy csakis azon működik a kijelző?
Lehet módosítani az egér vagy a taccspad görgetési irányát?
Beállításokban nem találok ilyesmire lehetőséget. Egyszerű usb-s logitech billentyűzetek. Az egyik taccsal a másik egérrel.“Mezei” szög egyszerű, bevált fóliát tud valaki ajánlani? Csak a karcoktól kell védje a kijelzőt, más kívánságom nincs. Sem ceruza, sem semmi más nem lesz használatban, csak az ujjam. Viszont az elég jól karcol.
Hasonló adottságokkal rendelkező tokot is keresek, nincs semmi extra, csak az ikeás műanyag asztali tartón ne karcolódjon a keret és a hátlap.
-
consono
nagyúr
Hát bevallom ezzel sosem foglalkoztam, de azt vettem észre, hogy ha egy programmal elmentetsz valamit, akkor abba a mappába ha pakolsz másik file-okat, azokat lekezeli. Komplex könyvtárszerkezetet nem csináltam, mert ha Office fileokhoz kell nyúlnom az 99%-ban OneDrive-ról megy...
-
Prowler
senior tag
15 bétát próbálta valaki? Kicsit idegesítő, hogy Safariban csak az oldalmenüből vagy kifelé csippentéssel érhetőek el a tabok, plusz a Share gomb és a kedvencekhez adás is eléggé el lettek dugva. Vagy csak én nem jöttem még rá valamire?
A lefelé húzással oldal újratöltése már nagyon kellett, App Gallery se rossz, pár felesleges dolgot le tud venni az ember a kezdőképernyőről. -
Imy
veterán
Miylen programmal tudok windowsos PC-ről iPadre fileokat másolni? Több könyvtár szerkezet lenne, amiben pdf, excel és word doc van. Munkához, különbző témánlént szétszedett dokumentumok munkához.
-
Harapos
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy androidos kínai gyártmányú igen idős tabletet váltanék iPad Air 4-es tabletre. Nyilván teljesen más érzés lesz a használata.
Korábban volt egy iPhone 5s telefonom és ahhoz volt apple id-m, de elfelejtettem a jelszavamat.
Az apple-es email címem meg van, de nem tudok pc-ről új jelszót igényelni mert az icloud-os email címemre küldi az új jelszó megváltoztatáshoz szükséges hivatkozást. A telefonomra ( androidos) küldött hitelesítési számsorral így mit sem tudok kezdeni. Néztem youtube-on videókat de azok sem tudtak segíteni a belépésemhez az icloudba.
Az új iPademhez ha más nem megy akkor csinálok egy új regisztrációt ha más nem megy, de jó lenne a régi regisztrációmat használni.
Tudtok valami jó megoldást? -
HardRic
addikt
válasz
Divinity
üzenetére
Ez igaz, szerencsére elég keveset muszáj használnom. És végre annyit megcsináltak, hogy fektetett iPadnél is használhatóak. Legjobb a sliedover lenne, nem is értem miért nem lehet kirakni őket úgy, hisz az az iPhone szélessége.
szerk: wow, lett iPad nézete a revolutnak. szóval még egyel kevesebb app aminél iPhone nézettel kell szenvedni.
-
HardRic
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
Top iPad hitelre, és minden meg van oldva
Surface Pro nem igazán alkalmas tabletezésre, még Win 11-el is elég szar a touch Windowson. Ott 80+%-ban a mini touchpadet fogod baszkurálni, annyi erővel lehetett volna rendes tabletet vagy laptopot venni. Sajnos ebbe én is belecsúsztam.
Androidot meg tablet fronton inkább hagyjuk. Persze, hogy megoldották a floating window-kat, kénytelenek voltak, mert az appok 99%-ának nincs normális tabletes verziója. A mobilos meg csak úgy néz ki jól. -
kchris78
veterán
válasz
Divinity
üzenetére
abszolut jol irod, ezt latom en is.. ezert gondolkodtam egy s7 plusban. 12col, 5G az ara meg azert eleg sokkal kedvezobb... raadasul tud DC dimminget ezert nincs nagy ellenerzesem az AMOLEDjukkel szemben. De tenyleg lejon a tesztekrol is hogy az atomstabil mukodesbol lejjebb kell adni.. Nagyon eladnekom van, nem tudom az ipad 2017es modellje meddig lesz meg valamennyire piackepes, meddig adnak ra meg ki majd ujabb iPadOS-t. 2018as iPaddel ugyanabba a sz.rba lepnek bele, a 2020-as meg nem olcso..
Van ahol 60ért számítanák be, szerintem elég pofátlan, 2x lejön nekik a haszon.Megvan a 2015 beta rossz működése, a folion a nyelvek cseréje nem mindíg jön össze...
-
Divinity
őstag
válasz
kchris78
üzenetére
Sajnos az Android tablet világban nem igazán van mire váltani, talán a Samsung csúcs szériája ami elgondolkodtató de azok meg az árukért cserében nem nyújtanak annyit, az az alatti kategória meg vicc számba megy kb ha aktív használatba van. Asszonynak van egy Tab S6 Lite-ja ami neki tökéletes de heti pár alkalommal néz rajta egy két videót, aktívabb használatra nem való.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
kchris78
üzenetére
Én is úgy vettem meg tavaly, hogy egy kiöregedett laptop helyett és semmiben nem szenvedtem hiányt egy év alatt, kivéve a 64 GB tárhelyet, ezért utólag verem a fejem a falba... mert tök jól lehet(ne) rajta videót vágni 4K 100mbps nyersanyagot is, röccenés mentes minden és 8-10 perc alatt kirenderel egy 16 perces 4K anyagot, csak éppen a tárhely miatt meg van kötve a kezem. Ha meg home office van úgy szoktam, hogy VPN + remote desktop és akkor minenem a megszokott, mintha az irodában ülnék.
-
NC-17
csendes tag
válasz
milkabrams
üzenetére
Sajnos nem
-
kchris78
veterán
Valaki áttért már iPadről Android Tabletre?
-
SharpSA
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
uBlock Origin kiegészítővel
-
milkabrams
őstag
Meg tudom oldani Chromeon a reklamblokkolást? Safarinál be lehet kapcsolni az appboltból letöltöttet, itt viszont nincs ilyen menüpont.
-
kchris78
veterán
válasz
jófejsrác
üzenetére
en nem merem meg feltenni
. viszont tokre meg vagyok lepodve, van rendes bongeszo developer tools, van mikrotik menedzselo, van word excel ha elofizetek, uh nagyjabol minden megvan hogy pct helyettesitsek egy ipad plusz egerrel.. igy lehet beruhazok egy ujabb ipad proba majd.. mindjuk a magic keyboard erdekes kerdes mert fel kilo a cucc.. viszon levalaszthato, de hurciabalasnal ipad+keyboard annyi mint egy X390 lenovo majdnem.. -
jófejsrác
senior tag
válasz
mindthecrap
üzenetére
iPhone 11 pro-n is fent van nekem. Ott is fókusz és stabil a rendszer. A térképek lépett ki a múltkor pársor de ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- iPad topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mikrotik routerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az angolon nincs í..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)