-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
A scribble-ről beszéltek? Mondjuk ki akkor.

És a pencil beállításaiban lehet bekapcsolni. -
krokk
senior tag
válasz
Drenadar
üzenetére
tudja, de sajnos nem mindenhol működik a funkció azt tapasztaltam.
Gyári noteban teljesen jó. illetve gyári appokban. de ezt nem maga a billentyűzet tudja, hanem inkább az app ahogy észrevettem eddig. mintha más jegyzetes alkalmazásokban is működne de nem emlékszem pontosan melyikben. Sajna pl ha egy appnál fiók bejelentkezést kér ott még a fiók nevet sem tudod beírni tollal. van rajta még mit csiszolni... -
HardRic
addikt
Najó, ennek tényleg kell pár napot adni. Az Adaptive EQ 100%, hogy csinál valamit a háttérben. Először azt vettem észre, hogy iPad után iPhone-ra csatlakoztatva ott jelentősen jobban szólt. Oda-vissza váltogatva a különbség kiegyenlítődött. Most egész biztosan több a mély, és nem olyan bántó a magas mint az első 15 percben. Akkor a fejhallgatómmal összehasonlítva semmi hangja nem volt, most meg nem sokkal rosszabb.
Azért még mindig nem 75 ezer forintos hangja van, de jobb.
Az viszont nagyon tetszik — amiért megvettem — hogy normálisan hallom a környezetemet. Itt zúznak mellettem a macskák kaja után, és rájuk tudok szólni, mert hallom
Összetettebb téma lesz ez, majd megírom, hogy megtartottam-e.
-
Drenadar
veterán
válasz
lugosi
üzenetére
Az hogy kinek mire van pénze... A tesztekben elmondják általában az árát mindenki nagyfiú vagy Nagylány eldönti hogy neki azért az árért az elhangzottak alapján kell e vagy sem. Akinek eleve nem teszik nem fontos hogy kicsi legyen a iPad az nyilván nem ezt veszi.
És mások a fontossági szempontok szerintem túl van lihegve a jelly. De jah én is örülnék ha 360 hzes kijelző lenne benne és akkor mindegy lenne.
más : a mini nem tudja a pencillel hogy billentyűzet helyett amit leírom azt leírja rendesen gépelt betűkkel ? 😢 A beállításoknál hiányzik a menüpont... Vagy máshova tették ?
-
moleculez
veterán
válasz
HardRic
üzenetére
Nekem Pro van, és ugye ott van illeszték + ANC es muzsikától függően elég mélyre le tud menni. De tényleg nem egy mély orientált vmi. Ez az AP3 a kialakításabol adódóan nem adhat értelmezhető mélyeket
Az AP (de még a Pro sem) az nem a minőségi zenehallgatásról szól. Az inkább kényelmes, mobilis, könnyű történet. De abban jó, az egyik legtöbbet használt kütyüm, minden forintját megérte. -
válasz
HardRic
üzenetére
Én ugyanígy vagyok az ipad minivel. Folyamatosan nézem róla az ömlengő teszteket, és az jár a fejemben, hogy nem túlzás-e ez egy kicsit. Nézegetem, próbálgatom azt a minit, és igen, úgy vagyok vele, hogy ha ingyen kapnék egyet tesztelni, akkor tetszeGETne, de nem lennék oda érte, ha ingyen adnák, ellennék vele, de ár/értékben egyszerűen nem tudom hova tenni, pláne pl. a jelly scrollinggal, amit tapasztaltam vele.
Olyan lehet ez az airpods is, jó-jó, ha odaadnak egyet hogy próbálgasd, akkor igen, van az az élethelyzet / felhasználási mód, amire elvagy vele, mert ingyen volt, a hét 7 napjából 2x használod 30-30 percig és akkor "oké", de nem adsz ki érte 75e Ft-ot ennyi használhatóságra, mert nem éri meg.
Tehát, ha benne áll a pénzed, többet vársz el tőle valahol reálisan, mintha kapsz egyet ingyen próbálgatni. Sajnos én a teszteket újabban ezen keresztül is nézem, mert azt érzem hogy a tesztek újabban a kibicnek semmi sem drága alapon készülnek. Ritka (de létező) az a teszt, ami kiegyensúlyozott.
-
HardRic
addikt
válasz
mave13
üzenetére
Most hozta meg nemrég a futár az Airpods 3-at. Hát nagyobb a füstje mint a lángja. Elnyomó többséggel pozitív review-kat olvastam és néztem, de ez élőben elég nagy csalódás. Nincs ereje, dinamikája, nincsenek mélyek, a magasak (női vokál félék) meg fülsértően hangosak. Nem is értem azokat akik azt mondták, hogy jobb a mély mint a Pro-ban.
Akkor a Pro sem lehet valami nagy eresztés.
Még pár napig próbálgatom, 14 napom van visszavinni, de valószínűbb, hogy nem tartom meg. -
Werkly
őstag
9.3.5 IOS után föltettem a legújabbat de rohadtul merül az Air 2. Ennyire vacak az új software? Fényerő 30%-on használva. De üzemidő drasztikusan kevesebb! Ez normális? Kösz!
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
M1esek nincsenek már rajta valamiért
-
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
itt tudod megnézni hogy menniy a különbség közöttük
-
sebgutkopf
őstag
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
A9X az ipad pro 9,7-ben volt (2016 ban jelent meg és a párjában az első generációs 12,9 pro-ban (2015-ös kiadás.
A 9,7 pro-ban 2 gb ram volt, míg a 12,9-ben már akkor is 4 gb volt. -
Sziasztok!
Visszaolvastam, meg próbáltam keresgélni is, de konkrétan nem találtam infót. (vagy csak béna voltam..)
Van egy "öreg" Air2-őm 64GB Wi-Fi.
Jelenleg két frissítést ajánl fel;
- 14.8.1 ill.
- 15.1Jelenleg 14.7.1 van rajta.
Van valakinek ezen készüléken a 15-el tapasztalata?
Merjem felrakni, vagy inkább csak a 14.8?
Vagy leginkább még azt se?
Köszi a válaszokat, illetve bocsi ha valahol már volt, csak vak voltam...
-
Hát ezt az utóbbi egy oldalt most nekem sem kellett volna elolvasnom...
Én is erősen szemezek ezzel a fülessel... mert pl. szobabringázni tök jó lenne. Meg hosszabb telefonálásokhoz. Edzéshez a Sennheiser HD 4.40 BT nem jó, mert beizzad alatta a fejem. Ez viszont kicsi, csak a fülemben van, és vízálló.
Már csak az a kérdés, bent maradna-e a fülemben, relatíve kényelmesen, mivel az eléggé... egyedi. -
C4mp3r
addikt
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
a12 ujabb, gyorsabb, tobb mint ketszer annyi pontot hoz geekbench-ben. [link] [link]
nem tudom melyik 2019-es pro-ra gondolsz, 2018 meg 2020-as van, a 18-asban 4 giga van kiveve az 1TB modellt amiben 6. a 2020-asban mindegyikben 6 giga van. az osszes tobbi altalad felsorolt modellben 3 giga ram van a mini 4 et kiveve amiben csak 2
-
freeknight
őstag
Sziasztok
Új vagyok apple rendszerben, utolsó almás termékem egy iPhone 4S volt, azóta megváltozott kicsit az iOS
Hogyan lehetséges az iCloudot úgy beállítani, hogy a galérián kívül semmi más fájlt ne szinkronizáljon a felhőbe?
USB otg-t tud az ipad 9? Neten elég homályos leírások vannak, ha jól értem, nem minden pendrive támogatott? Nekem a munkámhoz nem lenne rossz, ha a megrendelők pendrive-ait tudnám csatlakoztatni, az előző androidos tabletem szó nélkül tudta ezt megfelelő kábellel. -
mr.tamasbiro
őstag
Sziasztok,egy olyan kérdésem lenne,hogy van olyan pro amiben ax9 chip van,ez miben különbözik a 12-es bionoc chiptől?
A 2019-es proban hány giga ram van valamint a 2020-as sima ipadban air, 3-ban valamint a mini 4 és 5-ben?Köszönöm -
HardRic
addikt
Kialakítása miatt nincs benne sem zajszigetelés, sem zajszűrés. Azon kívül kb. mindent tud. Nekem pont a nyitottsága miatt kellene itthonra. Utazás közben jó az olyan füles ami szigetel, de itthon nem szeretem, ha nem hallom mondjuk, hogy folyik a csap, vagy hozzám szólnak. A transparency mód meg sosem lesz olyan.
-
HardRic
addikt
Jajj, rohadt Apple, elkapott a marketinggépezet. Az új Airpods 3-ról kurvajók a kritikák. Van nagyon jó bluetooth fülesem és fejhallgatóm is, de mivel ez nem agybadugós, nem kéne egész nap ki/be kapcsolni a transparencyt, vagy kivenni a fülemből amikor beszélnek hozzám. iPadhez különösen jó lenne videónézéshez, munka közbeni zenéhez. Azt hiszem megvan a karácsonyi ajándékom magam számára

Bocs a félig offért de megint rá kellett kattannom valamire amim nincs

-
balzs79
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem megy. ZIP-et letölti, az SRT-t megnyitja. Hosszan nyomva a lemez ikont akarja lementeni. A Readdle Documents app böngészőjével végül le tudtam tölteni, de onnan meg átmenteni az iOS Fájlok mappájába körülményes...de legalább így megoldottam.
-
balzs79
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi. iPad iOS 12.5.5 az évad pakkoknál (zip) tényleg lehet menteni, srt-t nem, ott megnyitja a szövegfajlt.
-
koma106
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Régebbi iOS-en valószínűleg még nem így működik…
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Régi iOS ezt nem tudja sajnos.
-
balzs79
csendes tag
Sziasztok! A feliratok.info oldalról szeretnék iPad-en lementeni egy feliratot, de sehogy sem sikerül. Mindig megnyitja magát a szövegfájlt. iOS12.5.5 Valaki tud erre megoldást?
(Asztali gépen ugrik az srt a letöltések közé, csak emiatt nem szeretném bekapcsolni) -
bostone
addikt
Itt van, aki napi szinten használ mini2-őt.
Engem biztosan nem tudna rábeszélni senki, de ha olcsón találsz, akkor vedd meg.
Legfeljebb eladod, ha mégsem válna be.Az iPad9 jó vételnek számít. Forintban 130 körül mozog az ára. Annyit valószínűleg rászánnék és a következő 5 évre le van tudva a tábla project.
-
eeXaa
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
Köszi a választ!
U.K.ban élek, az itteni használtpiacot néztem.... itt tele van a kínálat mindenféle szolgáltatóssal.. ill, a wifiseknél van olyan is hogy wifi B meg C
...ahogy nézem nincs bennük gps, de tulképp nem is olyan fontos..
..nagy a dilemma, hogy mi legyen, mert nagyrészt tényleg szinte csak a store ban vásárolt filmjeim mobil nézésére venném, ill YT. szal a szuper gyorsaság annyira nem lényeg... viszont ha mondjuk jövőre v. azután nem tudnám használni erre, az nagy szivacs lenne... a mini5, ahogy látom nem lenne itt használtan lényegesen olcsóbban, mint egy új normál ipad, de akkor meg inkább az..... viszont az meg vszinű túl nagy lenne nekem....
...vmi régebbi iphonera is gondoltam erre a célra 7-X. a lényeg, hogy meg szeretném ezt úszni max 40e körül... -
ahogy te is rájöttél, eleve szoftveresen elavultnak számító ipadet vennél, de ahogy nézem kapásból elég nagy elvárásokkal
- jelenleg egész jól használható, de hogy mikor lesz rajta valami OS ban senki nem tudja megmondani - ha meg tudnám, akkor már betippeltem volna az 5 számot, és nem itt irogatnék neked
- olyan kevés szolgáltatófüggő iPadet láttam az elmúlt 10 évben, hogy el se hiszem hogy pont kiszemeltél egy ilyet - egy szóval: NE . Vegyél függetlent és kész. Telekomosat vehetsz, mert azt 5 perc függetleníteni otthonról: [link]
- csak abba tudsz rakni SIMet ami Cellular modell
- igen wifi mindegyikben van - tudsz osztani netet az ipadnek
- őszintén tudod mit kerülj el? pont amit kinéztél: Mini 2 és 3 ma már nagyon elavult, lassúcska, tök gyenge CPUval - Mini 4 alig drágábban kapható: 50-60k körül - bőven megéri a plusz pénzt
- teljesen jó, én erre használom a sajátomat
1 év alatt járt nálam szinte az összes MiniMini 2 - lassú hardver és lassú bejutás, mivel nincs rajta TouchID
Mini 3 - ugyanaz a lassú hardver, csak kapott TouchID-t
Mini 4 - kicsit gyorsabb hardver, de iOS 14-15 alatt ez is kicsit lassúcska volt már
Mini 5 - jelen pillanatban ár érték bajnok, feleannyiba kerül használtan mint a Mini 6 újonnan, tök jó gyors, mindent tud, amit a "nagyok" - osztott képernyő, multitasking villámgyors, nagyon megszerettem -
eeXaa
addikt
Hali!
2nd gen ipad mini vásárlásán gondolkozok leginkább a store-ban vásárolt filmjeim hozzáféréséhez "on the go", meg airplay, ill. általános használat web böngészés, YT. 99% wifin.
..ha jól tudom nincs már szoftver frissítés rá, ezért azon tűnődök vajon meddig tudnám az appletv appot ill. a filmjeimet nézni ezen... lenne mondjuk 1-2 éven belül vmi szoftver ban, és nem tudnám használni erre tovább?
ill. a legolcsóbbak amiket látok használtan, úgy vannak feltüntetve, hogy vmelyk szolgáltatóhoz vannak "láncolva". mit jelent ez? rakhatok bele sim-et mobil forgalomra? De gondolom, ha wifi-n használom, ill megosztom az androidos telom netjét, teljesen független ettől és használhatom ugyanúgy mint egy rendes androidos tabletet?
...gondolom prime app, netflix, YT app van rá filmnézésre. ill. vannak olyan modellek amit kerüljek?
...gps navigálásra mennyire jó?
köszi. -
krokk
senior tag
-
kezo0
addikt
Valaki tapasztalja ezt az új minisek közül? Engem nagyon zavar, és teljesen kiszámíthatatlanul jelentkezik. #36613
-
HardRic
addikt
válasz
Drenadar
üzenetére
En nem hasznalok rajta semmit. Orulok, hogy alapbol van rajta egy eleg jo tukrozodescsokkento bevonat, nem akarom kinyírni semmivel.
A pencil hozza lett kitalalva, sokkal puhabb a muanyag amibol keszul, nem karcol. Eleg sokat hasznalom, de olyan sc-fi eset még nem fordult elo, hogy a pencil hegye ala menjen egy kosz amit vegighuzok a kijelzon. Altalaban ettol szoktak rettegni az emberek
-
bostone
addikt
válasz
Drenadar
üzenetére
Nem tudom a mini milyen bevonatot kapott, nálam a standard iPad kijelzője csúnyán megjárta.
A pro-t nem használtam, amíg nem érkezett meg a fólia.Más:
Szolnokon az MM-ben szerettem volna kipróbálni a minit. Az Apple asztalán csak az 5-ös volt elérhető, ez azért elég fura számomra. Egy példányt találtam a tabletek között kiállítva, amelyet sajnos lezárt valaki. Ott tartózkodásom alatt eltávolították, miután jeleztem, hogy a kezdőképernyőig sem jutok el. -
Drenadar
veterán
ipad minire milyen kijelzővédőt ajánlanátok?
a nilkin félét megvettem de nagyon zavar hogy kb 2 miliméterrel kisebb körben, fel se tettem.
egyáltalán kell rá védelem? plusz használom a pencilt vele, az mennyire "karcol"? én eddig nem látok rajta semmit, de érdekelne a véleményetek, én még kezdő vagyok apple oldalon -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
ez az esr tok van valakinek? [link]
Érdekelne, hogy működik -e a magic keyboarddal?
Vagy tudtok ajánlani itthon beszerezhető tokot 11” iPad pro-ra ami kompatibilis a magic keyboarddal, hogy ne kelljen le venni? -
mazsiii92
senior tag
válasz
C4mp3r
üzenetére
Hasonlóan jártam iPhone 11-el, SN alapján az enyém is érintett a kijelző esetleges meghibásodásában. Beszéltem a hivatalos supporttal, ők azt mondták, hogy itt Mo-n kb catch and dispatchet csinálnak, azaz megnézés nélkül egyből küldik ki külföldre, talán Csehországot? mondtak. Amennyiben nem jelentkezik a hiba, nem nyúlnak hozzá és visszaküldik. Mivel valóban nem jelentkezett a hiba, így inkább nem küldtem el, ez már közel egy éve és azóta is boldogan használom.
Meglepődnék, ha az iPadnél máshogy lenne. Ha nem tapasztalod a hibát, akkor nem vinném be, de egy telefont megér az Apple.
-
nitro16
senior tag
Vásárolt már valaki az appleking.hu-ról? Konkrétan ez érdekelne, hogy vajon tényleg eredeti-e [link]
-
C4mp3r
addikt
kozben eszrevettem, hogy a gepem elvileg erintett ebben a service programban, mivel 2019/04/14-i gyartmany:
iPad Air (3rd generation) Program for Blank Screen Issue - Apple Support
ebben az esetben ha beviszem mondjuk az istyle-ba, akkor is szervizelik, ha meg nem jelentkezett a hiba? garancia termeszetesen mar nincs ra.
-
Gzolo
senior tag
válasz
moleculez
üzenetére
Működik megfelelően, van jobb-bal gomb is alatta. Mutató tempója patent, függőleges görgetés kicsit lassú.
1-2-3 ujjas gesztusok működnek.
Amire figyelni kell, hogy könnyű a szélekről elindítani az egy ujjas gesztusokat, de szerintem megszokás kérdése lesz, még csak pár percet használtam.
Bár ha lehetne választani, egy csomó gesztust kikapcsolnék (főleg az egyujjasokat), szerintem túl sok van a rendszerben
Van erre esetleg app/megoldás?Ár érték arányban 12k vs 50k (Combo Touch) azt mondom, hogy bőven kompenzálja a megszokás kérdését.
-
Gzolo
senior tag
Ha esetleg más is keres hasonlót, most jött meg alirol, 2 hét alatt kínai szállításból, 12k JMF volt. Layout szempontjából a hosszú Í az Esc alatt van(nullat a 9-es mellett lehet Alt-tal írni) minden más egyezik a mi kiosztásunkhoz.
-
kezo0
addikt
Új mini 6-os tulajoktól kérdem: nektek is előfordul, hogy a készülék a jobb alsó sarka környékén (álló helyzetben tartva, ha alul a töltőcsatlakozó) váratlanul érezhetően felforrósodik? Nálam elég gyakori, és nem is kell hozzá különösebben megdolgoztatni a processzort, mert sima weboldal-böngészésnél is megesik, látszólag véletlenszerűen.
-
iPad pro 11 2. generációs tokja (smart folio) jó 3. generációsra vagy nem?
-
devilzero
tag
Sziasztok!
iPad mini 6 az elso tabletom. Azt tapasztalom hogy neha (de nem mindig) egy Safariban valamely weboldalon pl. nem tudok gorgetni illetve bizonyos alkalmazasok lefagynak, kilepnek, nem reagalnak stb. Mas is tapasztal hasonlot?
weboldal pl: telex
alkalmazas pl: keepassium, udemy
Koszi! -
mr.tamasbiro
őstag
Köszi mindenkinek. Most iPad 6 van 32 gigával és ezen is van még 14 szabad, tehát a 32 is elég lenne az iPad 8-on. De a laminált miatt lesz valószínű az air 3 ha még meglesz.
Koszi mindenkinek. -
Alex91
félisten
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Air 3.
-
R a y
senior tag
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Arra bőven elég a 32-es is.
#36598 tartalom fogyasztással igen nehezen telik meg a 32gb-os…
-
Amilo02
aktív tag
Bocs, hogy hozzászólok, én egy iPad Air2 16GB padot használtam netezésre, youtube és társai, gmail és az alapvető google dolgok. Tökéletesen elegendő volt.
-
C4mp3r
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
nem beszelem ra semmire, szerintem teljesen tenyszeruen kozoltem a ket gep kozti kulonbseget. szemelyes tapasztalatom, hogy rohadt keves a 32 giga, tableten foleg. neked lehet eleg, mert potato minosegu 700 megas filmet nezel a majdnem 1440p-s kijelzon, de lehet, hogy o mondjuk rajon, hogy masra is szeretne hasznalni es akkor orulni fog, hogy nem kell majd nyomorognia 32 gigan.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- Apple Thunderbolt Display (picit beégős!)
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 zsanér törött LAPTOP 3
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Összetettebb téma lesz ez, majd megírom, hogy megtartottam-e.
Az AP (de még a Pro sem) az nem a minőségi zenehallgatásról szól. Az inkább kényelmes, mobilis, könnyű történet. De abban jó, az egyik legtöbbet használt kütyüm, minden forintját megérte.
Akkor a Pro sem lehet valami nagy eresztés.