Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
duronx
senior tag
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Szia, én kb fél éve használok egy ipad 8.at youtube, face, gmail és hasonló dolgokra s még mindig van 11Gb szabad helyem. Szerintem arra amire neked, nekem kell bővel elég a 32 Gb.
-
válasz
C4mp3r
üzenetére
írta hogy főleg stream - gondolom főleg Netflix
teljesen feleslegesen beszéled rá a nagyobb tárhelyre, ha egyszer nem kell neki
nekem világéletemben alap tárhelyes iPadjeim voltak mert egész egyszerűen, elég volt mindig - annyi a titka, hogy nem játszok iOSen - vagyis ha nem kell játék, akkor bőven elég
ha pedig mégis offline filmet kell letölteni, én simán a DIVX 700MB filmeket töltöm, ilyen kis kijelzőn teljesen jól néznek ki
-
C4mp3r
addikt
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
32 giga nagyon keves, en nem vennek mar semmikepp, 64 is hamar betelik, 32-n szenvedni fogsz. egyebkent a 2 gepben ugyanaz a proci es mennyisegu ram van, az air 3-nak jobb a kijelzoje, mert laminalt, wide color gamut es true tone elerheto. 10.5" vs 10.2", jobb elolapi kamera 7 vs 1.2 mp es masodik generacios touch id ami gyorsabb valamivel, mint az elso a sima ipaden. ipad 8 helyett nezz ra az uj 9-re, ott annyi a kulonbseg, hogy a 9-ben A13 proci van 12 helyett, viszont a kijelzo ott is ugyanaz, mint a 8-nal. en air 3-at vettem 9 helyett a jobb kijelzo miatt.
-
mr.tamasbiro
őstag
Sziasztok. Air 3 64 giga vagy iPad 8 32 giga lehet jó vétel használtam. Közösségi média főleg és stream nézésre.
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Ma jött meg a Pencil Air 4-hez. Szeretek otthon barkácsolgatni, felújítás is beesik néha. Ezeket szeretném az Airen megrajzolni és kicsit elmerülnék az asztalos szakma rejtelmeiben, ehhez jegyzetelnék. Elég lehet erre a gyári Jegyzetek? Nem kell, hogy a tervek mérnöki pontosságúak legyenek, csak mégse papír alapúak legyenek.
Nagyjából ennyi lenne csak: [kép]
Lehetne szebb is, meg precízebb is, de ez az első Penciles rajzom
-
nitro16
senior tag
Jövőre amúgy várhatóan jönnek új ipad prok?
tboldi: ofkorsz
-
consono
nagyúr
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nekem semmi bajom a CarPlay-el, napi szinten használom (iPhone 12 Mini - Peugeot 3008), pedig első pillanattól fent van a 15... Navigáció, telefon, podcast hallgatás megy napi 1-2 órát.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
HardRic
üzenetére
Nálam még telón és ipad-en sincs fent az ios 15 a sok bug miatt. Vajon ez a 15.1 javítja már végre a carplay szakadozási és hang hibákat?
Amíg azt nem csinálnják meg addig az iphone-on esélytelen, hogy feltegyem a 15-öt, de mivel az ipad is munka eszköz a stabilitás nekem prior, nem fér bele a kísérletezgetés új rendszerekkel. -
sebgutkopf
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
Nekem is vannak fenntartásaim a telefonok/tabletek tekintetében a magas frissítés forradalmiságával kapcsolatban.
Egyrészt amikor tartalmat fogyaszt az ember az az üdítő kivétel, ha egy videó 50/60 fps-el készült és nem a "mozi" érzetű 24, ne adj isten másik népszerű 30 fps-el. Na erre aztán sok értelme van a 120Hz-nek. Én sokkal jobban örülnék, ha egyre többen átállnának az 50/60 fps-es tartalom gyártásra a szaggatott képű megjelenítés helyett. A mobilok úgysem tudnak szögsebesség alapján záridőt állítani, mint egy mozi kamerán vagy egy slr/milc gép esetében, így garantáltan darabos lesz a kép.
A 144+ Hz-eknek a kompetitív gamer vonalon látom értelmét viszont nem egérmozi méretben, hanem monitoron 27"+ és 55"+ tv-k esetén. Azoknak akik kompetitív jelleggel is játszanak nekik az input lag talán mág fontosabb és persze a magas frissítéssel lesz teljes a szett.
Telefonon meg tableten meg max a gyerekek játszanak, akiknek a szüleik nem vettek egy rendes konzolt vagy gamer pc-t. -
sebgutkopf
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
Igen sejtettem, hogy icloud miatt működik.
Még az előző ipad-emben volt külön hívószámos adat sim, amikor még nem volt multi mint lehetőség, annak a hívószámát se tudtam (nem is érdekelt) meg se adtam senkinek így esélytelen volt, hogy sms-st kaptam volna rá.Valószínű, hogy ez az alap tudásbeli különbség, hogy normál telefonhívást nem lehet ipad-ről indítani kimondottan egy szándékos differenciálás az iphone és ipad között. Ha ettől a különbségtől eltekintünk és az ipone-ok árát nézzük, akkor azokhoz képest szerintem már egyáltalán nem drága egy ipad pro, sőt ha az erejüket, akksi időt, a kijelző méretet nézzük egy ipad pro sokkal jobb ár érték aránnyal rendelkezik mint egy iphone pro akármi. A legjobb iphone valójában az ipad (a simára is igaz).
Úgyis mindenki a nagyobb kijelzőre vágyik, amiben egy tablet verhetetlen. Lassan a telefonnak értelme se lesz, amikor már 7" kijelzőjű telefonoknál tartuk, amik már közel se mobilok hordozhatóság szempontjából. -
HardRic
addikt
‼️BREAKING‼️
15.1 RC verziójában visszakapjuk az iPadOS 14 Safari tabjait. Hálelúja!!
-
bostone
addikt
Képkivágást hogyan vagy mivel tudok készíteni?
-
HardRic
addikt
válasz
Amilo02
üzenetére
Ilyen a panel. Nagyon lassan váltanak vissza a pixelek fehérre, ezért húz csíkot maga után a szöveg. Gamer monitorokon ezt kifejezetten kerülik, ott nagyon fontos, hogy gyorsan válaszoljanak a pixelek. Tableten meg… ez van.
Egyetlen terület ahol viszonylag jól jön ez, a filmnézés. Pl. OLED tv-knél mindenféle trükköt kell alkalmazniuk (BFI, motion smoothing stb.), hogy a 24 fps-es film ne nézzen ki szaggatósan, mert ott olyan gyors a pixel response, hogy az a másik véglet, egyből feltűnik egy kameramozgásnál a döcögés. iPadnél pl. ilyen trükkökkel nem kell élni. -
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Kellene egy Mappa szerű jó védelmet nyújtó tok, amiben biztonságosan szállítható hátizsákban egy iPad Air 4-et Spigen Tough Armor Pro tokkal. -
HardRic
addikt
-
kezo0
addikt
"Ugyanakkor a 60 Hz-es képfrissítést már meghaladta nem csak az iparág, de az Apple maga is. És ezzel kapcsolatban van némi hiszti, mert főleg álló módban görgetésnél zavaró lehet egyes felhasználóknak, hogy kicsit később frissül a kép jobb oldala, mint a bal. Ez egyébként nem egyedi jelenség, egyszerűen a 60 Hz és az IPS ezt hozza, nyilván lehet optimalizálni, valószínűleg lesz is rá valami javítás, de tény, hogy vannak, akiket zavar."
És akkor én egy linket is adok a mini bemutatásához, hátha valakinek könnyebb így megtalálni: [link]
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Értem, de ez nem multisim, ami nálad egyébként így a messages in the cloud miatt kerül az ipadra. Nálam teljesen különálló dominós kártya.
-
bostone
addikt
Kint az MA teszt a miniről.
Pozitív. -
Parson
addikt
válasz
Amilo02
üzenetére
Itt tökéletesen és egyértelmüen leirják a szitut:
https://www.apple.com/hu/ipad/compare/
Keresd ezt a listában:
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Én is visszavittem a minit és vettem inkább egy tab s7- et a mini árában nem mindenki lojális
Még lehet az i11 utodja se apple lesz -
-
tuzpenge
őstag
válasz
Amilo02
üzenetére
Nyilván nem a Te hibád, de a Tech2 Lacit és A VRtech Pistiéken kívül szerintem mind halál gyenge és a stílusuk......NA mind1, ez magánvélemény és én is bele-bele szoktam nézni a Magyarósiba is nagyritkán, de nehezen viselem azt a hanglejtést, beszédet, stílust, stb.. meg sokszor mond ökörséget is...de az AnonimInc az szerintem a legalja, Apple Pie-al egyetemben....bohóc mind a kettő.
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Amilo02 szerintem az amit Szilárd ír + valami belsejében is ha jól olvastam (vezetést valami anyaggal oldották meg). Először néha néha nem érzékel leütést, aztán egyre gyakrabban, aztán ipad is kiírja hogy probléma és annyi. Van egy drága és vastag sima tokod... Apple-n kívüli javítók sem vállaltak rá javítást.
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Ja hát az apple sem fenékig tejfel. Nálam speciel az ipad mini képernyő baja nem üti meg az ingerküszöböt, de az igen hogy az ipad pro 10,5-hez vehető smart keyboard nekem 1 év alatt mindig elszállt (valami belül elvesztette a vezetési képességet mindig). Garis csere, garis csere, nincs több gari... Magic keyboard meg ehhez nincs. És ha jól tudom nem oldották meg...
-
Amilo02
aktív tag
[Én] is négy hangszórót látok….
-
HardRic
addikt
válasz
moleculez
üzenetére
A Tech2 még egész jó lenne, Lacit nem fizetik le a cégek, ott leginkább az a gond, hogy igyekszik nagyon gyorsan kitolni a teszteket, és így, hogy egyedül van, egyszerűen nem lehet olyan alapos munkát végezni amikor ömlik rá a munka.
Az AnonimInc-et nem tartom túl sokra, nem is követem rendszeresen, valahogy nem az a típusú ember akit rendszeresen követnék, sem megjelenésileg, sem előadásmódját tekintve. (Most gonosz leszek, de crispy 4K videóban ilyen korpás hajjal szerepelni az kicsit gáz.)
Egyébként az az alaposságukról sokat elmond, hogy mindkét csatorna mini tesztjében azt mondják, hogy négy hangszóró van, közben ugye csak kettő.
-
bostone
addikt
Két videós tesztelte magyarul, a legfőbb probléma szerintük a kis méretű ikonok, egyébként rendben lévőnek találták a tabletet (és cukinak).
-
mazsiii92
senior tag
Magyar tech csatornák lehozták amúgy a kijelző hibát? Tényleg kezd csendesedni ez a sztori..
Bevallom felületesen futottam át a magyar teszteket és nem emlékszem, hogy nagyon említve lett.. de lehet velem van a baj, mert tényleg felületesen futottam át a dolgokat, pláne miután ez a közösség és a külföldi oldalak elárultak mindent ami érdekelt (főleg az iPad 9-el kapcsolatban).

-
válasz
hszilard666
üzenetére
Ugyanez jutott eszembe. Majd a piac lesz a hibás a szemükben, nem pedig ők.
B verzió persze, hogy ennek ellenére szépen fog fogyni. Érdemes megfigyelni, hogy a kezdeti youtube videók után az influenszerek most megjelent videóiban "nem úgy kell használni" és "alig látható" a jelenség.
-
válasz
HardRic
üzenetére
Nem elég. Adott esetben arról a számról kellene mennie kimenő sms-nek illetve fogadnia kellene bejövőt. Nincs más megoldás, mint hogy időnként át kell tenni egy telefonba ennek a lebonyolítására (ez így egy kicsit fakerekes megoldás, de ez van).
C4mp3r: világos, értem, köszi.
-
hszilard666
veterán
válasz
Parson
üzenetére
+1!
Nekem ennek a blamának a következménye fáj igazán:
Nem fog fogyni az issue miatt a mini, és a gyártó azt fogja mondani hogy nincs piaca, és el fogják kaszálni a fenébe. És ennyi volt a kedvenc form factoromnak.
Pont mint anno a 12" macbooknál:
Döglik a bill, a proci, az USB-C, a kijelző, ezért senki sem vette és 3 generáció után kinyírták. Nekem nagyon fájdalmas volt amikor bejelentették hogy nem gyártják többé. Legszebb gép valaha, élmény volt ránézni+használni, és még mindig nincs semmilyen alternatívája. Oké, 13" M1 Air, de az érezhetően nagy. A 12" ben pont az volt a cuki hogy komolytalanul pöttöm volt.
Bah, most megint rákivántam a 12" re.
M1 SOC-vel pokoli szuper kis masina lenne. 
-
moleculez
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Így bizony... ilyenkor pénztárcával kell feedbackelni, avagy nem megvenni. Ahogy mondtad, így minden szart el fognak adni. Szerintem ott komolyan elcsusztak a beszállítói láncban valahol, és valami vészforgatokönyv lett alkalmazva, mert a terméknek gyártásba kellett (!) kerülni mindenáron!
-
Parson
addikt
válasz
Drenadar
üzenetére
Na ez a tipikus példa arra, hogyan lehet egy problémát a szönyeg alá söpörni. Mindenki számára világos, h létezik az effekt, minden eszközön, viszont a minin olyan mértékben, hogy mindenkinek feltünik, aki kicsit is jobban figyel, mig az összes többi eszközön ez annyira kicsi effekt, h eddig sehol nem is olvashattal rola. Erre most ahelyett, hogy azt mondaná mindenki, h ez biza visszafejlödés, vannak akik inkább azt mondják, h használd lassabban (az idegbeteg rángatás csak összehasonlító tesztre jó, senki nem úgy olvas, de scrollozni azért szokás egy listában pl), és akkor jó lesz neked. Nem, nem lesz jó, mert az eszköz van értem és nem fordítva. Javítsa az apple a hibát, különben ilyen felfogással jön a lejtö… igenis az iPad minit elcseszték.

-
bostone
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
Ez azért durván durva egy ekkora értéket képviselő eszköztől.
Elvileg hamarosan érkezik a teszt, mondjuk engem teljes mértékben eltántorítottak a vásárlástól, az itt elhangzottak.Az ötven gigámat a felhőben teljesen beterítené egy harmadik apple termék biztonsági mentése.
-
válasz
fery02
üzenetére
Igen szerintem is simán jelen van normál használatkor. Én se direkt rángattam a minit, mondom hogy a megjelenés napján, amikor még szó sem volt erről, akkor tapasztaltam. Egyszerűen elkezdtem görgetni a PH fórumot és egyből előjött. Pedig határozottan azt akartam megvenni, de inkább lemondtam róla és lett egy 11” pro.
-
válasz
HardRic
üzenetére
Az én szemem az iPhone Xr-hez van szokva, de már akkor ledöbbentem ezen a jelly effekten, amikor a megjelenés napján megnéztem üzletben. Jóval azelőtt, hogy a neten elkezdtek volna vele foglalkozni. Szerintem nagyon zavaró. Amit behoztam az a PH fórum volt, úgy hullámzott hogy nem hittem a szememnek.
-
HardRic
addikt
válasz
bostone
üzenetére
Lehet a Pro után sokkal rosszabb, de 60Hz-es iPhone-om és laptopom van, ott nem látom ennyire, hogy váltja a frame-eket. Az oldalak közti lapozásnál feltűnt, hogy mennyire darabos anyám Air 4-én is, de a mini esetében a Safari is diavetítésnek tűnt. De ha még ez rendben is lenne, akkor is fura, régi LCD-nek tűnt, nem hozta az Apple minőséget nekem.
De amúgy az a lila bejövős szín, olyan mint valami classic batman szürke. -
mr.tamasbiro
őstag
Telekomban szinte semmi iPad nincs kint. Csak a tavalyi.
-
HardRic
addikt
Jáj. iStyle-ban sikerült megnyomkodni a minit. Hát én nem láttam a jellyt mert az a screen még 60Hz-nél is kevesebbnek érződik. Olyan darabos, hogy rendesen zavar. Meg a színei sem tetszettek nagyon, valahogy olcsónak tűnik a panel.
-
Amilo02
aktív tag
Üdv!
IPad Pro M1 adatátviteli kérdésem lenne:
Amit a készülékhez adtak töltőkábelt milyen adatátviteli sebességre lehet képes?
A gondom:
Asztali gépről szeretnék videót átrakni iPad-ra, és kb 30MB/s sebességgel tölti át.
Elvileg az alaplapi csatlakozóm jó, mert egy “gyors” pendrive-ra 320MB/s körüli sebességgel ír/olvas.
Hol lehet a hiba?
Tudom, hogy a thunderbolt kábel mikre képes, és hogy az való a padhoz, de nekem egyenlőre csak a gyári USBC-USBC kábelem van.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Áramszünet küldte betegszabadságra a robotaxik hadseregét
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)