-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Carasc0
őstag
Az oktatási kedvezmény csak online vásárlásnál érvényes? Személyes vásárlás esetén nem jár hozzá Airpods?
-
allein
addikt
Sziasztok. A 11” mèretű 2020 M1 iPad is tudja a 120Hz, vagy csak a nagyobb méretű?
-
M3aN
senior tag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Nettó értéket ír. Nálam is ezt írja, diákkedvezménnyel rendeltem ugyanezt. A valós ára 127e.
Sokat gondolkodtam melyik modell legyen de végül a simát rendeltem én is, arra jutva, hogy úgysem használnám ki az erősebb hardvert, illetve nem akarok várni fél évet az új Air-re.
Utángyártott billentyűzetes tokot tudtok hozzá javasolni? -
válasz
bostone
üzenetére
Ezt a proci dolgot jó, hogy írtad, köszi!
Akkor továbbra is ringben marad a 2018-as 11" Pro is.Úgy sajnálnám pedig a jelenlegi 8th-mat, mert szeretni való masina, csak legelső iPad-nek nem mertem venni akkor még komolyabbat, plusz akkor még nem is volt meg a CoD időszakom.
Ezeken az említett gépeken meg most már vonz a laminált kijelző, erősebb hardver, Type C, csinosabb kávák és a szélesebb képarány (játékoknál előny).
Én "hibám" is mindez, hogy elkezdtem olvasni ezt a topikot. 😁
-----------------------------------------------
@Jaded: Érintőképernyőn játszok, ami nekem megfelel és meg is fog felelni akkor is, ha netán veszek másik iPad-ot, mert annyiban lenne csak más, hogy a szélesebb képarány miatt 1-2 centit távolabb lennének egymástól a kezeim és ennyi. 🙂
-
Lali-213
senior tag
válasz
laciba77
üzenetére
Szia,
Ugyan nekem egy iPad 6-os van, abból néztem ki neked adatokat. iPadOS 15 van rajta: iPadOS 6,73 GB + rendszeradatok 3,09 GB, vagyis közel 10 GB-t foglal.
Ha szükséged lenne a GPS-re, akkor mindenképp a cellular verziót kell venned, a wifi only nem tudja ezt megadni neked. Ha nem pakolod tele képekkel, offline zenékkel, akkor szerintem elleszel 64 GB-on. -
laciba77
tag
Sziasztok!
A 64 GB tárhelyű Ipad Mini 6-on kb. mennyi a szabad tárhely első bekapcsolás és a frissítés után? Útközbeni használatra lenne, Netflix- Spotify-Youtube menne rajta, sok böngészés, jegyzetelés, némi amatőr színtű rajzolgatás, social media és kell a GPS is. Ez utóbbi miatt gondolom kelleni fog az 5g változat, vagy ebben van már változás? Első Apple termékem lenne. Android telefonon bőven elfértem 2 év alatt 64 GB-on. Nem ismerem, hogy a IpadOs mennyire tárhely "fogyasztó" az appok későbbi frissítése/rendszer frissítések terén. Több évre terveznék a készülékkel.
-
honeypot
tag
válasz
devilzero
üzenetére
Én egy satechi USB-C hubot használok, de az általad említett két márka közül bármelyik jó lehet. Baseusnak van .hu oldala is, vagy alzán is árulják ha gyors kiszállítás kellene. Amire érdemes figyelni, hogy aktív hub legyen, legyen rajta USB-C konnektor, hogy tölteni is tudd közben az eszközt és elbírjon több rádugott eszközt is.
-
devilzero
tag
Sziasztok! Tegnap én is vásároltam egy hatodik generációs iPad minit és ehhez szeretnék vásárolni USB C hubot. Lehetőleg olyat szeretnék amelyet egy későbbi MacBook vásárlása esetén is feltudnék használni. Az Aliexpress oldalon láttam olyat ami eléggé sok csatlakozóval rendelkezik de nem tudom ezek mennyire megbízhatóak (Baseus vagy Ugreen márkára gondolok). Tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni? Használ esetleg valaki hasonlót? Köszönöm és üdv!
-
hszilard666
veterán
Bementem egy APR be, kint az új mini, ki is próbáltam! Cuki meg minden, a kijelző is jó, a design is tetszik, mondjuk nekem a káva kicsit vastag, valahogy a keynote on vékonyabbnak tűnt. Tetszik!
Viszont nem fogok váltani, marad a mini2, majd ha ez ledöglött elgondolkodom rajta, de határozottan nem érzem az “instant get” érzést sajnos, pedig vételárral a zsebemben mentem.
-
Noxy
veterán
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
A külső meghajtót mivel éred el? iPad-l?
Sztm felesleges ehhez az iPad, mert arról egy sima mezei PC-l fel lehet tölteni ahova akarod. -
likeaRAINBOW
senior tag
sziasztok, van arra valami mód, hogy külső meghajtóról feltöltsek képet google photos-ba, vagy akár FB-ra?
Egyelőre nem találtam kényelmes megoldást, hogy ne kelljen importálgatni mindent fel alá...
-
Drenadar
veterán
érdemes kérni rá a baleset biztosítást? komolyan még nem törtem össze semmit... azt mondták hogy fél évig lehet kérni a vásárlás után....
-
misiizsai
tag
válasz
Drenadar
üzenetére
De vonatkozik rá. Az Apple gari az minden esetben 1 év. A 100-250 ezer felett 2 év illetve 250 ezer felett 3 év az külön van. Az első évben az Apple számla nélkül garanciáztat. A második vagy harmadik évben számlával lehet ezt meg tenni. Nekem is mondták tegnap MM-be hogy 2 év gari jár. (64 GB Wifi only vettem ami 250 ezer alatt van)
-
Drenadar
veterán
-
misiizsai
tag
Hello! Tegnap megvásároltam életem első iPad-jét. (iPad mini 6.gen) 10 éve használok iPhoneokat és mindig úgy volt hogy az Apple garancia aktiválás után egy év. Viszont az iPadnél a garanciát 2022.10.18-ig írja. Ez hogy lehetséges? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
mSchumi87
senior tag
-
válasz
Drenadar
üzenetére
Én is azt néztem, elektronikai üzletláncból (szándékosan nem írom le, hogy melyik) így küldtek el hogy nincs 5g és nem is lesz, mentem a szolgáltatóhoz, de ott még nem tudtak adni. Úgyhogy addig azon gondolkozok, hogy ipad Mini 5g 256 vagy iPad pro 11 5g 128. Annyira drága lett a Mini hogy a kettő között kb 60e Ft van.
-
Drenadar
veterán
eddig bejön
kényelmes a mérete fogása és egyáltalán nem "zavaró" hogy csak 60hz.
abból lehet baja hogy ha nem a gyári töltővel töltöm, hanem erősebb gyorstöltővel? gondolom több naftát nem vesz fel, de lehet baja tőle?
Én még azt nem értem hogy piacra dobnak egy eszközt és még nem lehet hozzá tokot kapni
nem tudom mennyire kell nagyon óvni a kijelzőt karcolódik e? -
ricogsm
őstag
Srácok! Eddig volt a gyors bal oldali widgeten Shazam szerű valami. Úgy ,hogy nem volt fent az app, most eltűnt .
-
-
Maxxy10
addikt
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Ez egy ismert hiba majd javítják
-
Parson
addikt
Hát kövezzetek meg, de nekem a stabil müködés a fontos, ezért inkább használom minden évben az eggyel korábbi iOS verzió utolsó, kiforrott release-ét, minthogy én legyek a
gyürükszoftverbugok ura... június környékén szoktam elkezdeni a frissitésekkel tesztelni az aktuálisan elérhetö verzió release-eit, akkor már jellemzöen nem nagyon szokott probléma lenni, de a legtutibb mindig az utsó kiforrott release az adott verzióból. -
válasz
Parson
üzenetére
Ott nekem is hibátlanul ment. Most az ios 15 összekuszálta, ledobál elég sokszor sajnos. Remélem javítják hamarosan, jeleztem is nekik.
Annyira jutottam még hogy lecseréltem a hotspot jelszót, ezután fél órán át hibátlanul ment. Majd újrakezdte, most ha wifit kilövöm az ipaden majd vissza akkor kb fél órán át megy szinte mindig. -
-
Parson
addikt
válasz
Parson
üzenetére
Hm, újrateszteltem a szitut - most iOS 14.8 fut iPhone 8 64 GB-on és iPad 8 32 GB-on is - és láss csodát, most pöpecül müködik elsö ránézésre (sima iPhone hotspot - iPad WiFi kapcsolat ). Lehet az eggyel korábbi iOS-szel volt csak a gond (mindkét eszközön az volt), ezt nem tudom, de hogy ott vmi nem volt kerek, az tuti.
Viszont még mindig érdekelne a válasz a kérdésre, miszerint Lightning - Lightning kábellel is müködik-e vajon ez az internetmegosztás iPhoneról iPadre?

-
Kaba
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Akkor az MM beelőzte a többi weboldalt is,mivel azoknál legkorábban hétfőn lesz kiszállítás.
-
HardRic
addikt
válasz
ricogsm
üzenetére
A qBittorrent beállításaiban van erre opció, hogy egy mappát folyamatosan figyeljen, hogy kerül-e be torrent file.
A megosztott mappa elég szegényes megoldás, mert egyrészt az SMB protocol amin fut nagyon lassú, közelében nincs egy DLNA szervernek, és az okostévé sem látja.
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Fotók alkalmazásban létrehoztam egy megosztott mappát és tettem bele jó pár képet. A feleségem iPadjén szépen meg is jelennek. A kérdésem az lenne, hogy ha szerkesztem a megosztott fotót a telefonomon, akkor az frissül az iPaden is vagy marad az eredeti?
-
ricogsm
őstag
válasz
HardRic
üzenetére
Jól leírtad , kb én is így használom a miniPc-t ,annyi különbséggel ,hogy manual tallozóm be a torrent filet az qbittorrentnek.
mit használsz torrent kliensnek? Hogy állítottad be az automatikus file figyelést ?
nekem simán látta az nPlayer a hálózati megosztott mappat így nem kell hozzá segédprogram (UMS). -
Drenadar
veterán
hát igen úgy látszik ma nem lesz semmi se az ipad miniből főleg hogy én a 5g-set néztem ki magamnak hogy ne kelljen mindig megosztogatni a netet neki

-
-
-
Kaba
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Jól tudod maradt a 4G/LTE.
-
Sziasztok. Jól tudom hogy az új iPad nem 5G kompatibilis ha nem maradt a hagyományos 4G/LTE megoldás?
-
HardRic
addikt
válasz
nitro16
üzenetére
NAS vagy Windowsos gép médiaservernek nem játszik?
Én pl. [így] használom a Windowsos gépemet, anélkül, hogy valaha hozzányúlnék. Najó, frissítések után nem mindig indul el minden, olyankor rá kell menni remote, de na…Egyébként az első pár iPadOS 15 betaban még ment egymás mellett több mediatartalom lejátszása Safarival. Azt hitték az emberek, hogy direkt van, aztán kiírtották. Valszeg bug volt
-
válasz
nitro16
üzenetére
iPad nem tud egyszerre kettő hang forrást lejátszani. Torrentre nem alkalmas. Cserébe van simes. Neked egy M1 MacBook air kellene. Akkora kb mint egy 12.9 pro tokkal de jobban bírja az akku és tölthető USB c-n mint egy tablet, kérdés hogy akarod e osztani rá a netet mindig.
-
bostone
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Az A12X nem mondható gyengébbnek az A14-el szemben. A 2020-as pro kapott némi módosítást proci terén, de lényegét tekintve hasonló erővel bír.
150000Ft elég kedvező ár szerintem. Én a pro felé hajlok, viszont valamelyik szezonban voltak problémák, a codm topikban is említették, hogy újraindul a gép br-ben.
-
nitro16
senior tag
válasz
nikilauda
üzenetére
Értem. Igazából ahogy írtam azért kezdtem el nézegetni az ipadaket mert sokat utazok pl: Vasárnap pihenő napon szólnak, hogy holnap kell menni wentworth london-ba majd délután szólnak, hogy menni kellene megoldani valamit Glasgow-ba vagy valami. És akkor aznap csak 10-12 órát utazok. De sokszor van, hogy naponta 2x2,5 órát utazok. És így a kocsiba/furgonba nem opció a laptop, ezért gondoltam, hogy esetleg egy tablet.
-
-
nitro16
senior tag
válasz
Parson
üzenetére
Köszi
Igen azt gondoltam, hogy valahol kompromisszumot kell kötnöm. Virágbolt a torrentezést jelenti amúgy. Úgy olvastam tilos megemlíteni ezért írtam így.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
+ Alex91 és Maxxy10. Köszi
Nas kiesik mivel az alap albérletben nincs internetem stb, mivel nagyon ritkán vagyok ott és így nem volt értelme kötni. Max annyi tudok tenni, hogy otthon MO-n a házba veszek egyet és úgy, de nem tudom, hogy ilyen esetben a távolság mennyire gáz. Én nagyrészt Anglia/Wales/Skóciában melózok szóval azért elég messze vagyok viszont vannak nemzetközi melók is és olyankor még messzebb.
M1 12.9 Ipad pro árát öszintén sokkalom 490k, egy macbook air 380k (de pl múltkor etele pláza istyle megnyítón 340k volt). Olyan 1,5 évre terveznék max vele utána frissitenék fel. Lehet az lesz veszek egy 2020-s ipad pro 12.9-t megnézni magamnak a rendszert illetve, hogy a hétköznapokban mennyire jön be nekem. És ha tetszik akkor majd ha jön az új széria frissitek arra.
nikilauda: Neked melyik ipad van? Lehet bombáználak majd pár kérdéssel privibe ha úgy van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) de csak MO járt így hogy nincs smart folio hozzá?
Köszi
Ezt nem is tudtam.

Torrent illetve a 2 hangforrás lejátszást még el tudom engedni szerintem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)