Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Divinity
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Az a Google Drive beállítási között lesz
-
Adee_91
aktív tag
Sziasztok! Holnap mikor indul pontosan a megrendelés az új ipad-ekre?
-
moleculez
veterán
iPadra van olyan bill amin az ékezetes betűk is kinn vannak, és nem kell hosszan nyomni vagy ilyesmi? Gboard sem tudja ezt.

-
moleculez
veterán
-
moleculez
veterán
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Volt nálam Samsung egy hétig.
Az iPad + Pencil mellett gyerekjátéknak tűnik. iPadOS 14 óta van scribble, ami a kézírást nyomtatotta alakítja (ha akarod), es ez sokszor nagyon hasznos. Én is nagyrészt egyetemi jegyzetelésre használom. Valmint Notability tud olyat, hogy matematikai formulákat nyomtatottá alakít, na azt imádom! Nem kell Wordben kínlódni, LaTeX-et tanulni, csak megírom, az meg teszi a dokgát
Az egész sokkal kiforrottabb. Samsungnál meg csak egy funkció, ilyet is tud, de nem feküdtek rá annyira, mint lehetett volna. -
Mattb
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Bármelyik iStyle vagy iCenter?
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Edigitál, media, ezekben láttam kiállítva ceruzával.
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
Főleg játékra és social médiára elég egy 10.2-es ipad 8 szerintetek? Vagy inkább vegyek egy Air 4-t? Marvel Future Fighttal csapatom leginkább. Árban azért van egy kis különbség sajna.
Air 4 amúgy lesz szerintetek valaha a vodafone-nál? -
parandroid
félisten
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Samsungot nem ismerem, de a lányom 1 éve ír, rajzol ipaden apple pencillel. ipad6-tal kezdett tavaly tavasszal, januárban kapott egy air3-at. Előtte pár évig wacom táblán rajzolt, az azért kicsit más téma. Teljesen intuitív neki a dolog, a grafikus programok trükkjeit is azonnal megtanulta, mostanra úgy ír, mintha jegyzetfüzetbe jegyzetelne. A sulis cuccait ezen szoktam alárni, én max ennyire használom, de nem sok különbséget veszek észre aláírás közben, ahhoz képest, mintha papírra írnék.
p
-
CyberPunk666
senior tag
Van valakinek saját tapasztalata az s-pen - apple pencil jegyzetelésre témában?
Az interneten megnéztem egy csomó videót, elmentem mediamarktba és úgy éreztem, hogy az s-pen s6 lite kombináció élőben közel sem hozta azt, amit a "review" videókon. (meg a reviewerek fele a videón szebben ír, mint én nyomtatok... életszerűtlen)Mivel sajnos ezeknek már nem lehet hinni, ezért kérdezem, hogy akinek van valódi tapasztalata mindkettővel, az tudna írni róla igazi minőségbeli összehasonlítást?
Sajnos ahol ipadet ki tudtam próbálni, ott nem volt pencil hozzá, így nem sokra mentem.
Hol van kiállítva ipad úgy, hogy tollal is lehet használni? (bp)Egyetemi jegyzetelésre szeretnék tabletet, és az s6 lite nekem még kevés minőségben.
-
válasz
milkabrams
üzenetére
-
milkabrams
őstag
Valaki küldene hozzá valami segédletet?
A másik, véletlen bekapcsoltam az ujjlenyomatos hitelesítést Google drivehoz, hol tudom ezt kikapcsolni? -
válasz
milkabrams
üzenetére
Másoltam filmeket is simán, csak nincsen állapotjelző, így nem tudni hol tart pontosan.
-
consono
nagyúr
válasz
milkabrams
üzenetére
A gyári filekezelő biztosan tud SMB-n kapcsolódni, de ha jól emlékszem a Documents is. Én másolgattam PDF-eket, de xls-t is.
-
válasz
milkabrams
üzenetére
Fájlmegosztás működik, smb:// pc IP, a gyári fájlkezelő app is tudja. Kábelen nem megy szerintem sehogy.
-
Endii
tag
Lassacskán cserére érett lesz a laptopom. Arra gondoltam, hogy egy iPad lehetne az utódja billentyűzettel. Átlag felhasználásra lenne. Böngésző, Office és hasonló dolgok. Mondjuk van 1-2 program, ami csak Windowsra íródott, de azokat ritkán használom és megmaradna a jelenlegi gépem erre a célra, illetve tartaléknak.
4. gen. Air-en, 2. gen 11" Pro-n vagy 3-4. gen 12,9" Pro-n gondolkoztam.
Érdemes ilyenben gondolkozni? Csatlakoztatható monitor hozzájuk? Mennyire időtállóak az iPad-ek?Üdv Endi
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Használ valaki ipad air2-őn iPadOS 14 vagy ujjabb rendszert? Jelenleg valamelyik 12-es van fent, azzal minden oké, de sajnos vagy egy alkalmazás aminek minimum iPadOS 13 kell. Mivel ilyen esetben csak a legfrissebbet lehet felrakni, ezért kérdezem ha valaki használ akkor mennyire használható vele egy lassan 6 éves hardver
Köszönöm
-
btudos
nagyúr
válasz
milkabrams
üzenetére
Mit értünk fájlmegosztás alatt? Egyébként bármilyen felhő alapú megoldás elég sok bosszúságtól kímélhet meg.
-
milkabrams
őstag
Van valami egyszerű és működő megoldás win-ios fájlmegosztásra?
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Vazze, ez nem az én topikom, félreolvastam, netet helyett nevet (felhasználónévre gondoltam).
p
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Huuu, ezt most itt nem ertem.
-
V.Stryker
nagyúr
Hi
Ha kérek multisimet az elofizumhoz, akkor valahogy be lehet lőni úgy az ipadot, hogy csak a netet használja, de hivások ne csörögjenek rajta?
-
-
tuzpenge
őstag
válasz
agy73p
üzenetére
Ahogy "consono" kolléga is írja az említett sanlepus toll kiváló választás és szinte ugyan olyan azokat tudja mint a gyári, csak 6-8 ezer Ft-ért. Persze kivéve a nyomásérzékelést (de pl a döntést, tudja, kettő koppra jegyzet megnyitást tudja, a palm rejection tökéletes vele, stb). Ha nem rajzolni, hanem jegyzetelni kell szerintem tökéletes. "Ray" kolléga linkjét kell megkeresni, én is onnan rendeltem, és elégedett vagyok vele. (Én nem rajzolok egyáltalán).
-
tl-x
addikt
válasz
agy73p
üzenetére
Tollra visszatérve még iPad minihez vettem 2 db kapacitív tollat rajzoláshoz. Egyik 8e Ft másik 3e Ft volt. Mivel fém gyűrű volt a puha fej mögött a gyerekek színezés közben összekarcolták vele a fóliát a kijelzőn. Kidobott pénz volt, szekrényben vannak a tollak azóta is. Ég és föld a különbség.
-
consono
nagyúr
válasz
agy73p
üzenetére
Korábban linkeltem utángyártott tollat a Sanlou-tól, a nyomás érzékenysége kívül mindent tud, amit az Apple pencil (a döntést is és tökéletes a palm resistance is), negyed áron. Többünknek is van, megbízhatóan működik. Ha csak jegyzetelni kell jó választás lehet ez is. Én megkockáztatom, hogy kezdőnek rajzolni is (a 9 éves lányom az ujjával, meg "buta" tollal is hihetetlen dolgokat megcsinál...)
-
agy73p
senior tag
Na, akkkor már értem! Köszönöm! Tökéletesre csiszolták, és ennek megfelelően lőtték be az árát is. Nem gondoltam ilyenre, hogy döntés, meg nyomáserő....
#33645 peterkeT - gondolhattam volna, hogy az ördög a részletekben rejlik és nem véletlen a nagy árkülönbség.
#33644 tl-x: sokkal jobban szeretem ezeket a valós képeket, kézzelfoghatóbb, szemléletesebb, mint a propagandaképek. Frankó így látni.
Én azt szorgalmazom, hogy a gyermekem rakja össze az árát és legyen egy tok és billentyűzet, mint apránként Aliról meg mindenféle rokon oldalakról legyenek a kiegészítők megrendelve egyesével, aztán egy év alatt ugyanannyi pénzt költünk el f@szságokra, amik amúgy meg majd a fiókban végzik.
Az mindenesetre eklszomorító, hogy a HUF/EUR/USD ráta miatt egyre elérhetetlenebben leszenk ezek a dolgok. Elég húsba vágó árak nekünk, akiknek konvertálni kell a kinti árakat.
-
Semin
őstag
válasz
agy73p
üzenetére
"mit lehet egy ilyen tolltól elvárni? És miért nem jók az utángyártottak?"
Én teszteltem a kollégám Blitzwolf tollát is, amin 2 mód van, valamint ez is mágnesesen kapcsolódik.
Az első gondom, hogy nem tölt vezeték nélkül, (USB-C) de ez még a vállalható a viszonylag nagy üzemidő miatt. Viszont az, hogy sem a döntést (pl: satírozás, kijelölés), sem a nyomás erejét nem érzékeli(pl: árnyékolás), nálam már kizáró ok.
Kb olyan, mintha egy sima "pálcával' böködnéd az iPadet. Csak azért használhatóbb mint az ujjad mert vékony.
-
-
agy73p
senior tag
Igen, igen, a wirelessre gondoltam, az is bluetoothon működik, vagy rosszul gondoltam?

Ha így van, akkor bocs!!Tehát a már meglévőt lehet vhogy csatlakoztatni?
#33635 tl-x, #33636 kkdesign:
BT-s billentyűzetem otthon nincs, akkor azt be kell szereznem, tokkal együtt lenne a legjobb.#33637 peterkeT:
mit lehet egy ilyen tolltól elvárni? És miért nem jók az utángyártottak?Mindenkinek köszi az ötleteket és a tanácsokat!
-
consono
nagyúr
Kint van 14.5, már jön lefelé...
-
parandroid
félisten
-
kkdesign
senior tag
válasz
agy73p
üzenetére
Szia!
Tok és billentyűzet egyben: [link] igaz ez is veszett drága, de touchpad jó minőségbe csak ezen van. Tollnál vannak aliról olyanok amikből egyedül a nyomásérzékenység hiányzik azthiszem. döntésre is érzékenyek és a kéz lehet velük a tableten, mert olyankor nem érzékel kéz alatt. Ha a hszeimre rákeressel webes felületen, vmelyikben volt egy visszakérdezés arra a ceruzára amiről írtam.
Bluetooth bill alatt mit értesz? dongle nélküli vagy dongle-s ? ha érzékelős akkor egy camera adaptert kell keress hozzá azthiszem, vannak alin azok is, de sok humbukk, nekem sikerült jót találnom de az már nem elérhető, azt hiába linkelném be.. :/ Ha nem érzékelős csak simán BT bill, azt meg a BT menübe hozzá kapcsolod és múkoggy

-
agy73p
senior tag
Sziasztok!
Lányom vett egy 8-as (32gib) 10,2 hüvelykes wifis verziót magának, mondván könnyebben megy majd online oktatás (pc helyett). Nekem ez a téma (is) kicsit kínai.
Na, most jönnek az igények, hogy tok, billentyűzet és toll kellene hozzá. Eredetit horror áron inkább ne. Mire kell figyelni a kereséskor, az ár mennyire tükrözi ezeknél a minőséget? Jó ár/érték arányú darabokra lenne szükség. Ha ezt esetleg már nemrég leírtátok, akkor szívesen elolvasom, de 32e hsz-t nincs időm végigböngészni. Mit kell tuidni ezeknek az eszközöknek?Van olyan USB adapter, amivel egy hagyományos bluetooth billentyűzetet átmenetileg hozzá tudok illeszteni?
Előre is köszi a segítő hozzászólásokat.

-
Ance
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Hidd el, hogy ez rossz kezdet.
Valamit ki kell találnod, mert ketté fogod csapni a térdeden 1-2 hónapon belül. Kb. 5 éve estem át ezen. Mondjuk ha mindig az van a szemed előtt mennyire drága, akkor megúszhatja.Egyébként most már nem cserélném semmi másra, annyival jobb minden más tabletnél.
-
tl-x
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
Mindent meg lehet rajta csinálni. Én ITunest évek óta nem raktam fel pc-re. Ott van pl.: AVPlayerHD pár száz Ft és zenét és mkv filmeket tudsz rámásolni WiFi-n keresztül akár Total Commanderrel FTP-vel. De van még nagyon sok lehetőség.
-
Ance
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Lementi azt a képet, csak esélyesen a kép dátuma szerinti helyre teszi....hagyjuk, hozzá lehet szokni. Meg lehet állítani is a sorrendet.
Az első hetekben koncentrálj arra, hogy milyen szép a gép, a képe is, milyen gyors, milyen jól szól. Így úszhatja meg, hogy kivágd az ablakon egy gyenge pillanatban. Aztán megszokod.
-
moleculez
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Miert nem tudsz letoteni a driveodból?
Letöltök bármit bárhonnan 
-
Alex91
félisten
válasz
milkabrams
üzenetére
Think different
! -
milkabrams
őstag
Megjött az alma, android után eléggé korlátozott képességekkel bír az iPad os. Le akartam szedni valamit a driveomról, nem engedi, le akartam menteni egy képet, szintén nem engedi...
-
Eliott
tag
Októberig megpróbálom vissza fogni magam.. minden egyes nap.. hátha jön akkor majd egy Air dizájnos Ipad 9 vagy Mini 6, amire lehet ugrani.

@gyuromoj: Mindenképpen próbáld ki valahol élőben, mielőtt megveszed. Jó, tudom, online rendelésnél gond nélkül elállhatsz tőle, de azért ne érjen meglepetés.. főleg, ha fontos szempont a YT / Netflix.
-
gyuromoj
veterán
Hali!
iPad 10.2 (2020) 2-3 évre jó lehet?
YT, Netflix, böngészés lenne a fő feladata.Üdv Gyuri

-
Kaba
veterán
válasz
nelsonmanian
üzenetére
Alap felhasználásra bőven elég.
-
nelsonmanian
senior tag
Mire elég egy 32 gigás ipad 8?
Érdemes alap felhasználás mellé a 128ast megvenni?
Az ezüst 128 mindenhol elfogyott ahol jó az ár és reseller. -
domerator
veterán
Az Apple saját biztosítása. Jó drága, de két évre szól és évente 2 saját hibás kárt ingyen, vagy minimális pénzért javít/cserél. Nekem van a minin, 60e volt, de 2 évig összesen 4x cserélhetek telót... nem is hordom tokban. Egyébként a telekomos biztosítás 2 évre még többre jön ki, mint az applecare.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
egy olyan kérdésem lenne, hogy 2020 11” Ipad prohoz a gyárin kívül van esetleg valami jó minőségű billentyűzet ami tokként is szolgál és magyar ékezetes? Néztem a Logitecheket de náluk magyar ékezetes nincs
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Erről van szó:

Azt hiszem, utángyártott Pencilekkel is megy, majd később kipróbálom a gyerek iPadján. Azok kb 20 £/$/€ és mégis tudja. Csak azokkal mégsem olyan az írás, mint egy eredeti Pencillel.
Az egész sokkal kiforrottabb. Samsungnál meg csak egy funkció, ilyet is tud, de nem feküdtek rá annyira, mint lehetett volna.
Air 4 amúgy lesz szerintetek valaha a vodafone-nál?
vagy azért használható sima általános használatra.