- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
Maga a mágnes jól tart. Ez az egyetlen hibája a toknak. A csat is "hátra csattan".
De amint fel akarom venni a jobb oldalánál fogva, egyszerűen a pencil becsúszik a fedél alá. Pedig az is egész erősen tapad és még csak nem is vagyok vadállat.
S mivel a jobb oldalának jelentős részét elfoglalja a pencil, nehéz nem úgy megfogni.Visszaküldeni gazdaságilag nem éri meg, mert közvetlen ESR-től rendeltem. Meg az is idő...
-
PlayMax
nagyúr
+1
Amivel megakad majd az M1 ,ott az M2 is el fog vérezni.
Az évtized egyik legnagyobb forradalmi találmánya egy iPad-ba beépítve ezek a chip-ek.
Gamer csúcs laptopokat megszégyenítő tökéletesen megépített szinte súlytalan ultra vékony cucc ,jelenleg itt kezdődik a technológia.Szép lassan mennek a levesbe a csúcs asztali gépek ,legyen az Windows vagy macOS.
-
HoppMaster
aktív tag
Ahh mekkora egy lehúzós banda lett az Ali, most nézem. Ugye én külföldön tartózkodom és most nézem hozzám nem szállítja a terméket, de megnéztem ha hazarendelem MO-ra od szállít e. Nos az ár ami kijött az meglepett, sokkal drágább ha MO-ra rendelem a szállítás és a termék is.
-
bmakszim
őstag
Akkor szoktam LP módba tenni, ha tudom hogy huzamosabb ideig nem használom. Nem használom vele
Akkor meg végképp nem értem, hogy miért ér ez meg ennyi kommentet.
Értjük, hogy a 30 nem 60. De te meg értsd meg, hogy a maximum 60 ≠ konstans 60. Lehet, hogy a menüben csak 30 Hz, de az is lehet, hogy egy 60 fps videónál megemeli 60 Hz-re. -
Épp tegnap mentem át haverhoz, ahol a pro low power módban volt. Leültem elé hogy berakok valami zenét, erre a kurzor mozgás olyan ocsmány volt mint ahogy te is érzed szerintem.
Azt nem értem minek erőltetni a low power módot egyáltalán. Én még életemben nem használtam :S -
-
Egy dolog hiányzik nekem belőle amit már nagyon megszoktam, messenger nekem mindig slide over-ben figyel, egy mozdulattal előhozható vagy eltüntethető. Stage manager-ben viszont ez nincs meg.
Böngésző fullscreen, youtube pip, messenger slider over-ben. Ezt nem tudom benne reprodukálni csak úgy ha a böngésző ablakban fut, de a messenger úgy nekem szélesebb mint a slider over-ben.. HOWKNOWSWHY.. nem lehet ugyanolyan keskenyre összehúzni, pedig jobb lenne mert magasságot legalább lehet állítani. -
Itt is csak megkötéssel lehet módosítani a méretet.
Az viszont poén hogy a böngészőt pl be tudom lőne pont akkorára mint egy ipad mini lenne, így meg lehet nézni hogy mutatna azon a kijelzőn egy weboldal pl.No meg ezzel végre lehet portré módban is szabadabban garázdálkodni, ami korábban vérszegény volt.
-
Polc, vagy mi a tököm.
Én monitoron el tudom képzelni hogy hasznos, de még a 12.9-es pron is nagyon helypazarló.
Próbáltam egy böngészőt, egy jegyzet/messenger/táblázat mellette, és egy videó.
Ezt ugyanúgy elérem a korábbi osztott képernyővel. Procreate-ben is van már referencia ablakocska, oda sem kell nagyon.
Szóval egyelőre én semmi hasznát nem látom magán az ipaden.
De várom az ötleteket, mert érdekesen hangzik, de még nem jöttem rá hol és mire lenne praktikusabb mint a korábbi megoldás. -
Igen, találkoztam már vele, kár, hogy nincs minden méretben és billentyűzet kiosztásban.
Más: Egyetlen dolgot szeretnék a fő rendszerben módosítani, mégpedig a hardveres billentyűzet kombinációit. Mivel nincs erre hivatalos út, úgy gondolom maximum Root segíthet. Mivel azonban iPadOS-el nem csináltam még ilyet, az lenne a kérdésem, van-e bármi negatívum? Garancia megmarad vajon? Rendszer frissítések, stabilitás, ilyenekre gondolok. Nem kérek útmutatót, csak szigorúan a kérdésekre választ.
Köszönöm!
-
Ez mindig is így volt, ami nagyobb az gazdaságosabb. Ez pont olyan, hogy régebben is pl a külső házas és tápos vincseszterek mindig is jobb vétel voltak, mint a 2.5 colos usb-s vinyók amik viszont ugye mobilabbak.
Egy ipad-hoz vagy macbook-hoz nem fogok egy ilyet hurcolni, hanem olyat ami befér a zsebembe. Mondjuk ilyenből akár 4-5 is beférne a zsebembe. -
Dreadloord
senior tag
Sajnos nem, én most szívtam meg, mpeg-ből először mp4-et kellett csinálnom PC-n, mert air 5 nem volt hajlandó még lumafusionben sem megnyitni, sem konvertálni:(
A PC-m meg 2 óra alatt konvertálta át és lett 3 gigából 12 giga, de lehet ott már én szúrtam el valami belállítást:) -
Sordoran
addikt
Igen, gondoltam hogy az M1 miatt az erő megvan. Videó formátumokkal nincs amúgy probléma? Meglepődnék ha lenne, de inkább előbb kérdezek.
Amikkel dolgoznék az ugye Sony kamera nyersek, és PS5-ös felvételek. 128 GB háttértár gondolom elég lenne szűkösen, de hosszú távon érdemesebb 256 GB-ban gondolkodni. SD kártyáról felrak, szerkeszt, kész, aztán feltöltés NAS-ra. Esetleg külföldi úton majd egy külső HDD vagy SSD biztonsági mentésnek.
-
-
Köszönöm mindenkinek.
Sorba menve a kérdéseken:
39329: mini akkuidejét különben egész jónak írják, és aktívan így is van (a vicc hogy majdnem mindegy már hogy a hotspot be van e kapcsolva, azzal sem merül sokan gyorsabban mint passzívan lerakva...)
39330: melegedést nem igazán tapasztaltam, csak a vodafone tv-n ha néztem egy meccset, de az ezt tette már a 10,5-es pro-val is
39336: Ki írja a sirit mint fogyasztót? Mert nincs kiírva...És mindenhol ki is van a Siri kapcsolva ahol tudtam
Köszönettel várom ha van még ötlet
-
Ismerem a sok felmegoldast de nagyon bosszantó hogy egy alap feature amit végre x év után odadtak most elcseszik, válaszul twitteren megkaptam hogy hamarosan elérhető lesz nem csak premium usereknek egész USA-ban. Köszi! Ez nagy segítség itt Európa seggeben. Emberek milliárdjai pénzelik ezt a tetves céget és ezen kell szivozniuk. Bocsi de ez most nagyon kiakasztott.
-
-
-
Lezárt képernyőn, alvó módban egyszer hozzáérek a ceruzával akkor bejön egy új jegyzet. Ceruzán kell duplán koppintani, azt meg programja válogatja mire lehet használni, én procreate-ben color picking-re tettem.
Amúgy megnéznék egy side by side összehasonlítást a gyárival, de nekem nyomásérzékenység hiány miatt amúgy sem jöhet szóba. -
moleculez
veterán
Ha az erdetin koppintasz 2x akkor vált "radír" módba, majd vissza.
Én Notability-t használok most, előtte MS OneNoteot.
Nyugodt szívvel tudom ajánlani. Amit szeretek benne, van benne matematikai formulákat felismerő kiegészítő, meg kézírást is tud szöveggé alakítani, de nem igazán használom ezt, arra ott lenne a laptop. -
tuzpenge
őstag
Én is ilyet rendeltem (az ajánlásodra), de még nem érkezett meg...talán a jövő héten.
Ki melyik jegyzetprogit ajánlja? Notability vagy Goodnotes5?
Mind a kettő szimpatikus és nincs is egyértelmű győztes kihozva a youtube videókból. A goodnotes talán annyival jobb hogy ott ha megveszed akkor tudod tenni ipadra, iphone-ra és macbookra is, még a notability-t macre külön meg kell venni.
Nem tudom, már a szemem kifolyik a sok youtube videó nézésétől. Valakinek gyakorlati tapasztalat (esetleg mindkettővel)?
Köszönöm! -
Divinity
őstag
Én pont fordítva nőttem ki
Évekig volt egy adat only sim-em tabletben de egyszerűen nem használtam ki, azóta nekem sokkal egyszerűbb csak megosztani a netet ha épp kell mint fizetni a szolgáltatást és kiadni a különbözetet is a cellular verzára. Szóval kinek mik az igényeik és preferenciáik. -
Noxy
veterán
megosztással bajlódni
Sztm olyanok is beleszólnak akik még soha nem használták a megosztásos módszert, mert akkor tudnák, hogy kb 1 perc tétlenség után bontja a kapcsolatot. Ezután újra lehet újra bajlódni kapcsolódással. Ideiglenesen OK, de állandóan megosztást használni a nethez, rohadt idegesítő tud lenni. -
FerencF
kezdő
Jesszusom, meg ne egyél, ember! Hidd el, felfogtam elsőre is, hogy “szerinted”. Amit írtam, azt azért írtam, mert konkrétan annyival indokoltad meg a cellular előnyét, hogy “szerinted”. Ezért bátorkodtam ezzel poénkodni. Kezeltetned kellene az indulataid 😊.
Egyebként pedig lehet, hogy te kinőttél a mobil megosztásból, de én pl nem és azt se tudjuk, hogy a kérdező kinőtte-e. Nekem semmibe nem telik a telefonon lehúzni a rolót és ott rábökni a mobil hotspot gombra. Sokkal nagyobb macera egy plusz előfizetést fenntartani és egy olyan szolgáltatásért fizetni, amit nem használok ki maximálisan.
De éppenséggel a kérdezőt sem értem. Én biztos nem tennék ki egy ilyen drága eszközt a napra órákra. Ha meg csak keveset navigálnék, arra pláne nem használnék iPadet, mert arra elég a telefon. Nem töltögetnék pluszban egy eszközt csak hogy navigálhasak 😊. -
FerencF
kezdő
Mármint azért jobb, mert neked is az van? Nekem wifis van és szerintem az a jobb 😀. Viccet félretéve, szerintem abban az esetben lehet jó a cellular, ha valaki sokat használja házon kívül. Pl kamionos, vagy a munkahelyén tudja használni. Amúgy teljesen fölösleges és a cellular miatt elvileg jobban is merül. Nekem wi-fivel is pontos helyet mutat, ugyanúgy, mint a telefon.
-
kkdesign
senior tag
Azt nem tudod hogy one note-nál, vagy a beépített jegyzet appnál mire képes? vagy ki tudod próbálni mi működik ezekkel így a ceruzán keresztül?
+ ami még érdekes lenne számomra az az affinity photo.
Felkeltette az érdeklődésem, lehet beszereznék egyet én is ebből a ceruzából
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest