- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Coulson
üzenetére
Nekem nagyon tetszik. Kényelmes rajta gépelni, a touchpad nagy és szuperül használható. Az új pro-t vettem, ami annyira vékony, hogy a billentyűzettel együtt csak kicsit vastagabb, mint a régi pro-m tokkal (2018-as volt). Mondjuk nehéz együtt az tény. Mármint egy tablethez képest.
-
Üdv. Van egy céges tabletem, aminek a telepítéséhez a cég apple id-jét is használták, majd utána a sajátommal ment. Lüke voltam, mert annyi minden van rajta, hogy egyszerűbbnek tűnt egy új, nem cégesként használt tabletre az adatok átvitele. Sajnos jött a sajátom mellett a céges apple id is valamiért, így időnként feldobja, hogy írjam be annak is a jelszavát. Meg tudok ettől szabadulni valahogy? A cég szerint nincs az új tableten olyan program, ami hozzájuk tartozna, ennek ellenére az apple id maradt. Köszi a segítséget!
-
válasz
milkabrams
üzenetére
Hidd el, hogy ez rossz kezdet.
Valamit ki kell találnod, mert ketté fogod csapni a térdeden 1-2 hónapon belül. Kb. 5 éve estem át ezen. Mondjuk ha mindig az van a szemed előtt mennyire drága, akkor megúszhatja.Egyébként most már nem cserélném semmi másra, annyival jobb minden más tabletnél.
-
válasz
milkabrams
üzenetére
Lementi azt a képet, csak esélyesen a kép dátuma szerinti helyre teszi....hagyjuk, hozzá lehet szokni. Meg lehet állítani is a sorrendet.
Az első hetekben koncentrálj arra, hogy milyen szép a gép, a képe is, milyen gyors, milyen jól szól. Így úszhatja meg, hogy kivágd az ablakon egy gyenge pillanatban. Aztán megszokod.
-
Üdv. Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon kell beállítani a Safariban, hogy megjegyezze egy adott lap első látogatásakor feltett kérdéseit? Azaz pl. cookie beállítások, lap-értesítések. Eltelik 1-2 nap a két látogatás között és újra felteszi. Köszi!
Ja. Azt is elfelejti, ha egy honlapnál azt kérem jegyezzen meg.
-
válasz
Downsampling
üzenetére
Havi 300 forint az 50 GB.
-
válasz
ricogsm
üzenetére
“A táblagép vagy tablet PC hordozható számítógép, amelyet leginkább tartalomfogyasztásra fejlesztettek ki. Ezeknek az eszközöknek a legfeltűnőbb jellegzetessége a lapos, palatáblára emlékeztető formai kialakítás és méretarányok és ezzel együtt az igen nagy kijelzőfelület.”
Amennyiben a fent írtakba nem fér bele az iPad, akkor szólj.
Nem. Ide ésszel rendelkező emberek járnak. Általában.... Az, hogy valaki kedveli az iPad-ot, mert a legjobb céleszköz a tabletek között, az nem jelenti, hogy egyben elvakult idióta is. Általában...
-
Én a billegő ágy lába alá szoktam betenni éjszakára. Nappal vágódeszka.
Olyan, amin vagy egy alma, amibe beleharaptak.Egyéb hülye kérdés?
-
A messenger frissítéssel nálatok is eltűnt a nevek melletti betekintő ablak? Most vagy a nevek vannak, vagy a beszélgetés valakivel. Egyrészt felesleges ezen a nagy helyen, másrészt az egyszerűbb volt. Visszaállítani nem lehet valahogy?
-
Hát sajnos igaz. Közben megtaláltam. Idézet a cikkből: [link]
“Szóval végeredményben az Apple TV+ a vetélytársakkal szemben egész tűrhető ár/értéket ad – vagyis adna! Jelenleg ugyanis még nagyon az elején jár a cég az egésznek, ugyanis összesen 8 sorozatot tudunk megnézni ezért a pénzért, ebből is a legtöbb 3 résszel érhető el jelenleg. Még érkezik majd 2-3 sorozat novemberben, ezután havi egy új. Jól látható, hogy a Netflix több mint 5000 elérhető sorozatos és filmes könyvtárához képest ez jelenleg rettentő gyenge.
Ezzel szemben az Apple 1890Ft/hóért végeredményben ad nekünk néhány sorozatot, de továbbra is fizetősek maradtak a filmek, maga az iTunes Movies Store, ami miatt az egész megérné.”
Aki társulna a bérlet havi ezezrér a MediaMarkt-ba apple tulajoknak üzleti ötletemhez, jelentkezzen.
-
Mondjuk az vicces, hogy az előfizetés esetén minden film további 3-4000 forint közötti összegbe kerül. Pl. olyanok is, amik a HBO-GO-n is fent vannak, ahol minden ingyen van a havi előfizetésért. Azt hittem komolyan gondolják az Apple TV dolgot, de látszik, hogy csak vicc. Ennyi erővel én is előfizetést adok havi ezerér a MediaMarkt-ba, aztán ezzel bemehetsz és bármilyen dvd-t megvehetsz az áráért. Úgy látszik az apple felhasználóknál még mindig az alacsony IQ-ra mennek.
-
Bocs ha már volt. Most kaptam éppen 1 év ingyenes Apple Tv előfizetést. Az appon kereszül értesített. Szóval érdemes ránézni.
-
Gariba cserélték a 12,9-es iPadomat. Azt meg lehet nézni valahol, hogy az új volt-e már használva? Köszi.
-
Pedig számtalanszor leírták már sok helyen, hogy a nedves törőkendővel (mármint ha nem a bevizezett törlőkendőre, hanem a boltokban kapható nedves törlőkendőre gondolsz) letörlöd róla az olajtaszító védőréteget....max vizes kendővel lehet tisztítani:
"iPad
Az iPad megjelenésének védelme érdekében vigyázzon a készülékre. Ha aggódik a karcolások vagy a kopás miatt, választhat a külön megvásárolható tokok széles választékából. Az iPad tisztításához húzza ki az összes kábelt, majd kapcsolja ki a készüléket (tartsa lenyomva az Alvás/Ébresztés gombot, és húzza el a kijelzőn megjelenő csúszkát). Használjon puha, enyhén benedvesített, szöszmentes kendőt. Ügyeljen arra, hogy a nyílásokba ne kerüljön nedvesség. Ne használjon ablaktisztítót, háztartási tisztítószert, sűrített levegőt, aeroszolt, oldószert, alkoholt, ammóniát, dörzsölőszert és hidrogén-peroxidot tartalmazó tisztítószert az iPad tisztításához. Az iPad kijelzője olajtaszító bevonattal rendelkezik. Az ujjai által hagyott olajos nyomok eltávolításához csak törölje le a kijelzőt egy puha, szöszmentes kendővel. A borítás olajtaszító tulajdonsága normál használat mellett idővel csökken, és ha érdes anyaggal dörzsöli a kijelzőt, az még tovább csökkenti ezt a hatást, továbbá meg is karcolhatja a kijelzőt."
-
Ilyen van fent a 12,9-es iPadon.
Mindig tökéletesen érzékelt alatta a kijelző, a tollal is. Pedig a 12,9-es kijelzője már eléggé gagyi, homorú, így a feltétel után kicsit elemelkedett a szélein. Azon meg ez a tok segített, mert olyan a kialakítása, hogy a szélein ráhajlik a kijelzőre a gumiperem. Olyan tokban küldik, amit lehetetlen meghajlítani. Szóval nyugodtan rendelhető kintről is.
-
Kijelző probléma miatt le kéne adnom a szervízbe az iPad-omat. Ha van rajta pin kódos és ujjlenyomatos védelem, akkor bele tudnak nézni? Igazság szerint nem szeretnék lementegetni stb. Két iPad van használatban, így a másikon mindent elérek addig, így nem szükséges róla semmi adat, csak az izgat, hogy a szervíz ne tudjon semmit megnézni. Köszi.
-
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Mondjuk csak az “egér” szót kellett volna beírni a keresőbe, hogy minden kérdésedre választ kapjál....
Egér nem megy hozzá. Billentyűzet igen. Monitorhoz lehet kötni megfelelő kábellel.
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Meg hajlított kijelzős.

-
-
válasz
B.Ricsike
üzenetére
Aki csak netezni, filmezni, e-mailt írni, ritkán valamilyen dokumentumot írni veszi meg az ipadot nem értem miért csak menőzni akar. Majd ha megveszed akkor rájössz, hogy ezekben a dolgokban nincs sok ellenfele a tabletek között. Igen egyszerűen azt lehet mondani, hogy mindig működik. 1 másodpercen belül, mindig 1 másodpercen belül. Persze kivéve azt a programot, amit majd használni szeretnél a wines géped eléréséhez. Én egszer szerettem volna VPN-nel elérni a munkahelyi gépem. Aztán inkább nem akartam többet.
Szóvel ezen nincs homokóra, nincs akadás, az átlag felhasználónak még a régieknél sem észrevehető, ha akadozik pl. görgetésnél. Az egész rendszer úgy van kitalálva, hogy ne vedd észre, hogy ez egy rendszer, csak működő dolgok összessége. Elég csak a frissítést példának hozni. Úgy frissít, hogy tedd a szuflára, hagyd bekapcsolva a wifit és feküdj le aludni.
Te a felhasználók kb. 1%-át képviseled, akik nem érdeklik az Apple-t. Ezért nem lesz olyan OS , amit szeretnél és nem fog alapból menni a távoli wines gépek elérése. Minek? - mondja az Apple magában. Minek? - kérdezné a felhasználók 99%-a?
-
válasz
Gergőke88
üzenetére
Mondjuk, hogy ugyanaz az erős túlzás. Pl. az általad vettnek csak 3 osztás van a fedelén, a 4 kicsit jobban használható. A minőség meg nem látszik a képen.
Egyébként valószínű Karácsonyra, így sokat nem ér az alis linkkel....
Fogriobi: igen, jó és elsötėtül. Az átlátszó hátlaposnál érdemes nézni, hogy nem túl merev-e az anyaga, mert akkor könnyen törik.
-
válasz
fogirobi
üzenetére
Ipad 4-re keress tokot. Itt vannak pl. Ezek még jobbak.
-
Lehet az én szememmel van valami, de igazából nem veszem észre az Air2 és a 2017-es Pro között a 120 Hz-ből,fakadó különbséget a mindennapi használat során. Persze a pro sokkal fluidabb, de inkább a proci miatt gondolom annak. A képminőség az már más kérdés.
Itt felhozta valaki, hogy az új pro törékeny. Azért a 12,9-es pro-val kapcsolatban is el lehet mondani, hogy egy jól tartó tok nélkül a rátett üveg a széleken elemelkedik, ha középen írsz rá a tollal.

-
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Köszi! Akkor várok pár napot...egész éjszaka töltőn hagytam, de nem izgatta fel, semmi nem frissült. Érdekes módon az Air2-őn frissül minden, csak a 12,9-es pro-n nem megy. Nem is értem.
A másik, hogy úgy döntöttem egy icloudot fogok használni mindkét gépen. Azt hittem ez olyan lesz, mint androidon, hogy belépsz és átveszi a jelszavakat, kontaktokat, esetleg volt olyan hiú ábrándom is, hogy letölti a programokat, de igazából semmi nem történik. Mindent újra nekem kell. A programok annyira nem is zavarnak, de hogy nem jelennek meg a kontaktok, azt nem értem. Mit szúrok el?
-
Mi lehet az oka, hogy nem frissíthetőek a programok az app store-ban? Rányomok az összes frissítésére, elindul, de rögtön vissza ugrik, hogy mindegyikénél kiírja, frissítés.
Wi-fi vel töltés közben sem megy.
-
Már korábban is le volt írva, hogy a képernyő tisztításhoz nem szabad semmilyen folyadékot használni! Leszedi róla a védőréteget.
Konyhai papírtörlő kiváló rá.
-
Valamilyen okból a billentyűzet beugrik a képernyő közepére. Reggel még nem csinálta. Újraindítás sem segít. Tipp?
-
válasz
üzenetére
Nem csodálom, hogy nem adsz ki érte. Nekem 2 ipadom is van, mert a nagy pro túl nagy az utazáshoz, de egy telefonért nem adnám 2 ipad pro árát. Nem is értem, hogy történhet ez meg, hogy ennyibe kerül. Ha ezt csinálják tovább, ilyen tempóban, akkor pár év múlva nagy gázban lesznek. Ha tovább emeli, egyre kevesebben tudják megvenni, még erőn felül is, ha olcsóbb lesz, akkor meg majd azért kapja az ívet, hogy valami biztos szarabb benne. Innen ördögi kör.
-
-
válasz
üzenetére
Nincs mit. Sajnos tényleg nem jegyzi meg.

Akkor még pár, hátha az sem ismert (bocs, ha igen):
1. Keresés a weboldalon: kezd el írni felülre a címsorba, amilyen szót keresel. A kinyíló ablakban alul kiírja, hogy van-e olyan szó, hány találat van és végig is tudsz ugrálni rajtuk.
2. Alapvetően mindenhova ahova “kattintasz” érdemes kipróbálni, hogy mi történik, ha hosszabban rajta tartod az ujjad, mert nagy valószínűséggel lesz valami felugró funkció is.
-
Ma a No Location is ingyenes paranoidoknak.

-
Van ami drága, van ami simán megéri. Pl. X-com új része 3500 körül nagyon jó ár. Darkest Dungeon 1900 körül szintén nagyon jó játék. Ezek nem olyan összegek, amik számítanának. Számológép pedig van ingyenes. Én pl. olyat használok, amibe kézzel írsz és szinte mindent tud. Korábban linkelt én, most nem jut eszembe a neve és nincs nálam a pad.
-
válasz
Ragnar95
üzenetére
Mondjuk alapból vannak ezzel kapcsolatban hülyeségei az Apple-nek. Engem a legjobban az App Store 150MB-os korlátja akaszt ki. Szabi alatt nem tudok letölteni vele egy normál játékot, mert túl nagy szerinte. Persze online streamelem a filmeket a tárhelyemről, úgy nézzük, az nem baj, de hogy egy 200 megás játékot letöltsek, ahhoz a telefonomról kell netet adni neki. Örület a köbön.
-
Most nem értem, mi ez a lebeszélő hangulat.
1. Az utolsó két segítségkérő most szeretne iPadot venni szerintem, nem ősszel. Akkor jöttek volna ősszel ide, de most tették. Ezért felesleges azt írni nekik, hogy vegyenek ősszel, mert az ki.be.ba jó lesz.

2. Az egyikük átlagos felhasználást írt. Arra a Pro a jobb. Nem kell, hogy ultragyors legyen, de az fontos, hogy jó legyen a képe és a hangja. A sima iPad 2018-nak viszonylag jó a hangja, de elmarad a Pro-tól, a képe viszont nagyon elmarad tőle.
3. Gyorsabb a 2018? Az iPad 10,5 Promon és az iPad Air 2-őmön pont ugyanolyan gyorsan jön be a mobilarena oldala. Miről beszélünk? Filmet is pont ugyanolyan gyorsan játszanak le.
Hál isten....4. Kép. Hát szerintem ezt hagyjuk. A 2018-as képe fasorban sincs egy Pro képéhez képest. Még az Air2-őmnek is jobb képe van. Pl. nem tükröződik annyira.
Innentől nem értem, hogy miért kell félrevezetni őket. Azért bármennyire túlárazott az Apple összes terméke az árkülönbség jelent minőségi különbséget is. Azért olcsó a 2017-es és 2018-as sima iPad, mert pár dolgot kispóroltak belőle és nem azért, mert az Apple egy kedves cég, hogy most egy mindentbele terméket olcsóbban ad, hogy jobban terjedjen.
Szerintem minden érdeklődő nézze meg személyesen és akkor látja a különbségeket.
Bond007, nem értem mi bajod a stílussal. Nem járok kocsmába, nem tudom, hogyan beszélgettek ott.
-
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Őszig meg malmozzon a két ujjával???? Vicceseket írsz. Főleg, hogy szinte semmi sem biztos abban, hogy jön és.mennyivel lesz jobb.
-
válasz
bladekettő
üzenetére
Egyértelmű a pro előnye. Ennyi felárat bőven megér.
-
Androidra is. Androidos telfonon használom a messengert és a vibert is. Mindegyik az ipadon is fent van. Minden szinkronizál egyből.
Más: Hol cserélnk ipad képernyőt legolcsóbban? Édesanyám megreptette a pro-ját. Szerencsére megy, de szép nagy repedés van rajta. Megjegyzem az idióta cover miatt volt, mert véletlenül annál fogva emelte és elengedett a mágnes. A leg idiótább ötlet, amit kitalált az apple tok helyett.
-
A 2017-es iPad szerintem is az Apple leg-vállalhatatlanabb terméke volt. Visszalépés egyértelműen, nem hiába volt lamentálás, hogy mit vegyenek az emberek, azt, vagy inkább az akkor már jópár éves Air2-őt. Ezt valószínű ők is észrevették, mert eléggé gyorsan jött a 2018-as verzió, ami hozza azt a fejlődést, amit korábban elvárt magától a cég. Persze, aki azt mondta, hogy a 2017-es akadozik, az nem mondott valót, mert nem történt ilyen.
Ha munkára kell egyébként, akkor a Pro ajánlott, netezésre, hasonlókra elég bőven a 2018. amivel most már szépen lehet jegyzetelni is. Egy androidos tablet nem fog versenyre kellni vele szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- EAFC 26
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Valamit ki kell találnod, mert ketté fogod csapni a térdeden 1-2 hónapon belül. Kb. 5 éve estem át ezen. Mondjuk ha mindig az van a szemed előtt mennyire drága, akkor megúszhatja.

Hál isten....