Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Mentet könyvjelzők..és minden más..
A helyzet az, hogy manapság szinte minden progiban, appban van lehetőséged user cserére, legyen az chrome, vagy bármi. Tehát, ha lassan is és nem teljeskörűen, értelmét is veszti ez a funkció, gondolom nem véletlenül nem fektet rá nagy hangsúlyt az Apple sem. Igen, tudom, hogy sokan (ahogy én sem) nem szeretnek 3rd party progit használni, ha a gyári jól működik és elegendő. De sajna sok mindenben kénytelen vagyunk "külső" szoftvert használni. Ennek ellenére én kimondottan nem érzem ennek a funkciónak a hiányát, de elfogadom, hogy van akinek ez fontos opció lenne. Valószínűleg számszerüleg meglehetősen kevés az ilyen user, azért sem foglalkozik vele az Apple komolyan. -
feddel
senior tag
Köszi! Megnéztem az asztalit, maszkolásnál tud pár plusz dolgot, de azt helyettesítheti az, hogy belenagyítva a képbe bármit kifestek (kijelölök) cerkával, amit maszkolni akarok. Asztalin meg a v1 Affinityt lecserélem v2-re, egyszer kell kifizetni, de ha valaha mégis nagy hiányom lenne az asztali LR-ra pár képnél, akkor még mindig elő tudom fizetni 1 hónapra (ha sem Affinityvel, sem iPad LR-mal nem tudnám megoldani, de ezt kétlem).
Ja, a maszkolás gomb alatt nekem van egy plusz ikon, most vettem észre, ami a te képeden nincs. Az egy early access, Lens blur -
feddel
senior tag
-
Pano
addikt
Én jártam így már velük. Jobban mondva nem én, hanem ismerős kért meg menjek vele, segítsek az elállásban mert nem tudja miként működik. Aztán ott akarták lerázni egy macbook air-el, hogy nem veszik vissza, mert már be lett aktiválva, így hogy adják el stb stb. szokásos szöveg.
Én meg eléggé lavírozok, hogy legyen-e air 5. Hardverileg tuti megérné, mert olyan erő van benne, ami még évekig csúcs lesz.
Igazából nincs bajom a sima iPad 9-cel, csak bizonytalan vagyok benne, hogy meddig lesz elég a 3GB ram és ha már vettem tabletet, akkor szeretném a lehető leghosszabb ideig használni. Nagyon utálok 1-2 éven belül hardver elavultság miatt cserélni.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
-
-
xhege
veterán
Felhívtam. Egy kedves lány közölte, hogy a rendszerben nincs ilyen megrendelés szám. Ha a telefonszámommal belépett, akkor ő is látta a megrendelést. Viszont ezenkívül sehol nincs nyilvántartva. Javaslata, hogy várják hétfőig és ha nincs változás hívjam újra őket. (Gondolom reméli, akkor nem őt sikerül elcsípnem ). Ilyet még nem is igazán hallottam. Persze az egész bankkártyával már fizetve van.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Ear001
addikt
Jaja. Én október végén rendeltem az apple.hu-n, akkor november elejére igazolták vissza, majd jött egy levél, hogy alkatrészhiány miatt inkább december közepén kapom meg, majd 22-én, hétfőn egy másik, hogy az új szállítási határidő december 4-8, majd kedden reggel megterhelték a bankkártyát, és jött egy levél, hogy melyik linken tudom megnézni a szállítást, ami azt mutatta, hogy három nap múlva jön az iPad, amivel szerda délben minden előzetes figyelmeztetés nélkül beállított a futár.
-
Parson
addikt
Én elöre 'megsejtettem' (egyetemi matekon volt mindig hogy: sejtsük meg... ), hogy Black Friday ide vagy oda, ezen az iPad 9-en nem lesz kedvezmény - úgyhogy karácsonyra már betáraztam belöle jó elöre...
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
Én értem, hogy mit mondasz, és alapból totál igazad van, de egy 7-ikes gyerköcnek ez olyan, mint ágyúval verébre löni - totál fölösleges. Mint irtam, ha valóban beválik az eszköz, és a lányka késöbb még mindig ebben látja a jövöjét, még mindig lehet upgradelni lamináltra, de 4-5 évig (pl egyetemi felvételig) böven jó egy 8-as vagy akár 7-es is, mert fontosabb a támogatottsága a készüléknek - persze az ipad air 3 kb egyidös a 7-essel, de drágább is nála - jelen esetben fölöslegesen. Persze ha van fölösleges lóvé a jobb cuccra, akkor megint egyéni döntés.
-
addikt
Valóban jobb, de akkor már a promotion is hozzátesz és a több ram, és a 12.9-es kijelző méret.
Abban igazad van hogy nekik kell kitalálni mit akarnak. 10 év alatti gyereknek én sem vennék az alap ipadnél drágábbat. De még azt se szívesen..5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
Parson
addikt
Olyan felhasználónak, aki nem találkozott még a laminált verzióval fel se fog tűnni. Én se látok problémát ezen a téren, és nem is stresszelem magam ezen fölöslegesen. Egy 7-ikes gyerkőcnek se lesz gond ez, nem kell belemagyarázni fölöslegesen. Persze, van az a szint, ahol kijöhet már a különbség, de nem nála. Jó hogy nem kapásból a high-end pro készüléket kell a kezébe nyomni. Persze aki megteheti, az más kérdés…
én a 8-ast javaslom, vagy a 7-est… lehetőleg minél ujabb HW, hogy minél tovább támogatott legyen. A 32 GB nem lesz gond, megtanulja beosztani a gyerkőc, aztan ha profi lesz belőle, akkor úgyis megéri majd nagyobbra váltani. Addig fölösleges.[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Én is egy éve használom a 32GB-s verziót, én elférek rajta. Mondjuk segít a gép, mert szépen letörli azokat az alkalmazásokat, amiket egy ideje már nem használok Persze ha kellenek, akkor van egy kis idő várakozás, amíg újra felrakja....
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
nagyúr
Gondold át, hogy még mit szeretnél rá -
de ha tényleg sok évre tervezel vele akkor az a plusz pár tízezer forint nem oszt nem szoroz szerintemTYŰHA ezt ki is húztam, marha sok a felára a 256osnak... 60ezer forint???? Mi a fütyi...Ennek ellenére, amit javaslok hogy beszélj ismerősi körben fiatalokkal, akik felsőoktatásban tanulnak és vetesd meg velük oktatási kezdezménnyel, nézd:
De a 190ezres ár, az már szerintem sok ezért az iPadért. Ha már közel 200ezerről van szó én inkább iPad Pro-t vennék. Pl nézd:
Ausztriai Apple Store - hivatalos Refurbished iPad Pro 11 64GB Wifi 210ezer - csak hát ugye ezért ki kell autókázni, nem tudom hogy mennyire lehetetlen ez neked.
De ez meg már majdnem kétszer annyi pénz, mint amennyibe kerül a sima iPad 9 64GB Wifi. Annyival meg nem tud többet - bár az is kérdés hogy mennyire "komoly" munkaeszköz neked, mennyire fontos a kijelzőfrissítés (Pro Motion 120Hz egy ÁLOM!!!) illetve úgy összességében azért a Pro az Pro, de meg is kérik az árát
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
teljesen rendben van
32GB tényleg nem valami izmos, mivel közel 10GB alapból lejön iOS miatt
64GB azért már elég jó - arra jó pár játék és film elfér (hacsak nem streameled) szerintem ennek elégnek kell lennie, de persze egy 256GB nyilván jobb - ezt tényleg csak te tudod eldönteni mennyire kell neked a hely -
Lali-213
senior tag
Szia,
Nekem ugyan nem iPaden, hanem iPhone-on vannak a céges alkalmazások, de ott úgy van, hogy egy Microsoft Intune vállalati portál engedett hozzáférni a belsős appokhoz és programokhoz. Ha VPN-re akarok csatlakozni (laptopon), akkor az Authenticator segít az azonosításban.
-
consono
nagyúr
-
addikt
-
-
-
Gzolo
senior tag
Másfél hónapig néztem február vége és április közepe között, Hardverapro-Marketplace-Jófogás vonalon napi szinten, ugyanaz a 8 darab pörgött mindenhol 150-170 között, magánszemély eladóknál. Ezért amikor egy almás bolt feltette 135-ért (és mivel a várt event sem jött március végén) akkor azt megvettem.
110-ért persze hogy 2 nap alatt elment, nézd meg miket és mennyiért árulnak, ennyiért ajándék volt.
Decemberben mázlid lehetett, olyan adta el, aki gyorsan pénzt szeretett volna látni, de nem az a jellemző.
+Gondolat: a héten kijött az event dátuma, hirtelen előkerült pár eladó darab, aki gyorsan szabadulna, nehogy jöjjön egy olyan basic gép , ami zárójelbe teszi az Air3-at. Foghatnám a fejem, hogy 2 hete 135 most meg van 120-ért is, de a 150 felől közelíteni a kérdést, amilyen árak akkor voltak .
[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
Én most pont vettem egyet, 150 alatt senki sem árulja, 110 az az iPad7 területe... Egy boltos végül felrakott 135-ért egyet(igaz SIM kártyás), azt vettem, de brutál ára van használtan. 130-ért is instant el fog menni szerintem.
110 iPad7, 120 iPad8 32gb, 150 Air3 64gb, 160-170 iPad8 128gb, így skálázódik most a piac.
[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
-
Semin
senior tag
Alap Homekit parancsokra használom egy homepod mini-vel.
Kapcsold le/fel a villanyt (esetleg az összeset), indítsd el ezt meg azt a scenáriót, játsz "dallamos jazz-t" , kapcsold be/ki a tv-t. Állíts be ébresztést. stb.Ha egyszerre 1 parancsot adsz ki neki, és nem paraméterezel egész jól működik.
(Félreértés ne essen nem túl okos - mint jelenleg kb az összes hang asszisztens - de magához képest.)[ Szerkesztve ]
-
Kukucska12
friss újonc
A hozzászólásod első részével nem értek teljesen egyet, de nem akarom feszíteni a húrt. Bár megtehetném, mert valaki úgyis fel fog jelenteni, amint meglátja, hogy friss újonc vagyok, hiszen ez Magyarország. Igazából azért regisztráltam, hogy a másik “károsultnak” tudjak segíteni Youtube ügyben. Figyeld meg, pár óra múlva szürke leszek 😀.
Igen, sok türelem kell az Apple-höz és rengeteg pénz. De azt pl nem tudom megszokni, hogy kilövöm LG tévére a youtube-ot és leáll, homokórázik, stb. Ugyanazon a hálózaton ugyanazon tévén a droid kiválóan működik.
Vagy a gyári billentyűzet amit művel, az kritikán aluli egy Samsung billentyűzethez képest. És tudom lehet rá külső billentyűzetet tenni, de nem szeretnék a biztonság miatt. És hát mind a vágólap, mind a szójavítás lehetősége minősíthetetlen. És az elgépelt szavakat megtanulja, törölni nem tudtam. A neten se találtam erre megoldást. A “béna” droidnál meg nyomok egy hosszút a tévesen megtanult szóra, törlés és többé nem dobálja fel.
Mindegy, talán megszokom, talán nem, majd elválik. Egyelőre marad ez, mert nem akarok bukni rajta. De az már 98%, hogy a droid telefont nem cserélem almára, pedig először akartam. Nem fogom én szivatni saját magam.[ Szerkesztve ]
-
Prowler
senior tag
Telegram + Twitter + Podcast app futott egy időben, mikor utoljára csinálta, a maximum az Telegram + Twitter + YouTube + gyári Mail app kb a maximum amit egyszerre meg tudok rajta nyitni, úgy is elő szokott néha jönni. Gyanítom, hogy valami 3rd party app okozza a háttérben.
Veremivadék Undorkutya
-
consono
nagyúr
Én is csak a weboldal alapján gondolom, hogy magyar. ,A kölöknek mondjuk egy számmal nagyobb van, azon vannak kurzor nyilak is. Majd megálmodom, hogy kell e ez nekem, meg az esetleges szívás mert ez is már majdnem a Mac-és Magic Keyboard árkategória... Mondjuk cserébe mechanikus a billentyűzet és a tapasztalatok alapján bírja a kiképzést...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
sompetike
aktív tag
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
Be van kapcsolva akkor nálad a scribble (firka) vagy mi Nálad az magyarul működik? Mert angolul OK nálam is, de hiába írok ékezetesen pl. a Safari címsorába, vagy a google.com-on a keresőmezőbe, mindig angolra írja át.
-
tuzpenge
őstag
Azt megköszönöm.
Amúgy mit gondoltok a sima ipad 8-ról? Meddig lehet még elég sima tartalomfogyasztásra (inkább csak böngészés, esetleg office csomag használata, levelezés, meg egy kis távoli asztal használata) a 3GB ram-al. Ugye pletykálták az új ipad-et 4GB ram-mal picit nagyobb laminált kijelzővel és olcsóbban, de ez olyan hihetetlen számomra és azt se tudni mikor érkezne (ha érkezik egyáltalán). Sajna már nagyon viszket a kezem hogy megvegyem ezt.ˣ
-
FerencF
kezdő
Igen. Pénzem most is lenne almásra, csak a mostani Samsungom még jól működik és luxusnak tartanám a cserét, a kettő telefon egyszerre meg pláne luxus. Pedig jó lenne, ha tudna beszélgetni a telefon meg az iPad 😃.
Akkor viszont szerintem jobban jársz a Samsunggal. Ha téged nem zavar, hogy az alkalmazások nincsenek tabletre optimalizálva, hogy fektetett módban billentyűzettel használod, majd elindítasz egy alkalmazást és elfordul a kijelző, mert nem támogatja a fektetett módot, hogy hiába erős a vas, bizony gondolkodik a gép, akkor Samsung. Mert jobbak a csatlakoztatási lehetőségek, olcsóbbak a kiegészítők. És DEX módban mennek az alkalmazások fektetve is. Igaz, ugy is botrányos a sortörés és bizony lesz fehér ablak masodpercekig. Ha még nem tetted, nézz rá a The Vr "A Samsungnak sikerült" című videójára, az szerintem segít dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Igen, így szokott lenni Nekem felváltva hol Android, hol iPhone a telefonom, most épp droid, de pár hónap iPadozás után megint nagyon rákívántam az iPhone-ra
-
nagysuhi
tag
A tok egy Uniq Transforma Rigor, az iPad rendesen beleillik, többféle módon lehet állítani, hajtogatni a fedlapját. 14.000 Ft volt.
Bele tudtam tenni a tollat is, vettem egy ESR Digital + ceruzát, szépen tudok írni vele az iPaden, csak be kell kapcsolni és megy. Fele annyiba kerül, mint az Apple pencil, direkt iPadre lett kifejlesztve.Többet ésszel, mint fűrésszel...
-
TechN7ne
nagyúr
Ha ki is szeretné az ember támasztani az iPad et és számit az anyag minőség ,védelem ,ez a minimum:
SPECK Balance Folio
Én mind a két iPad re ezt vettem a családba ,az első vásárlás annyira sikerrel járt.
Nem olcsó ,de egy iPad tok árához képest nem is a legdrágább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Napelem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Yettel topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest