Hirdetés
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
mauimagic
senior tag
válasz
krichd1 #72073 üzenetére
Szétkaptam közben az erősítőt, portalanítottam belül és a mikrokapcsolókat kontaktspray-vel átfújtam, de még mindig random kapcsolgat...
Lehet még tenni valamit komolyabb beavatkozás nélkül?
Elszállt kondenzátor, stb. is tud ilyet produkálni, vagy csak a kapcsolók?Kb fél óra üzem után kezdi csinálni, szóval gondolom miután bemelegedett, de ez is véletlenszerű
Az eladó egyelőre segítőkésznek tűnik, meglátjuk ha végül visszaküldésre kerül, akkor mit szól...
szerk: olcsó DAC is jó TV optikai audio kimenet - RCA átalakításra?
-
djxp01
senior tag
Üdv!
MA BX2 hangszórókat helyeznék fel a szobám falára Vogel's VLB 200-as hangszóró tartók segítségével egy betonfalra (panel) a lenti képen jelzett beállításban. Sajnos nem tudom máshova tenni egyéb okok miatt. Tehát a kérdésem annyi, hogy azért olyan katasztrofális nem lesz a hangkép, illetve a "színpad", hogy ilyen közel lennének téve egymáshoz viszonyítva a hangszórók, illetve ennyire közel lennék hozzájuk?
Hangszórók egymástól való távolsága 170-180 cm. Hangszórók a fülemtől kb. 140 cm-re lennének fülmagasságban. (A padlón végig szőnyeg van amúgy) A szoba mérete 3.5x3.5 m.
Köszi!
-
nostromo73
tag
válasz
dgyuri0123 #72083 üzenetére
Van Damme-ból Blue Series Studio Grade 2.5mm-es volt már..de annyira nem győzött meg a hangja , persze lehet hogy más típusai tetszenének.
-
simongab
senior tag
Nekem mindegy hogy keverték, de a Bizsok meglepően jól és dögösen szólt....A JMLAB...fúúúú az nagyon fos volt most.
-
perempe
veterán
válasz
Speeedfire #72091 üzenetére
a szobákban lehet hallgatózni, de ha pl. szól a nagy B&W hangfal, akkor hogyan lehet meghallgatni ugyanott a füleseket? a legtöbb szobában olyan halk volt a zene, hogy a beszéd hangosabb volt.
engem arról győzött meg több szoba is, hogy a DIY a nyerő. hallhattam már Boenicke-hez hasonló pici szélessávút régebben, gyakorlatilag ugyanaz a hang köszönt vissza. hallhattam profi back loaded hornt drága (Voxativ) és olcsó szélessávúval (Fostex).
vigyél magaddal anyagot (CD vagy pendrive), mert a szobák felkészületlenek. én több helyen kértem pl. látványos (nagyzenekari) komolyzenét vagy operát, de vagy nem de nem volt nekik semmi, vagy csak vmi reneszánsz istenverése. (én a romantikától fogyasztok.) utána jött az igazi zene este 7-től: Tosca az Erkelben. ott minden jól szólt, és gyakorlatilag tizede volt a beugró!
egy héten belül két Walkür mellé ez csak a levezetéd volt.
-
Speeedfire
félisten
Ma voltam kicsit hallgatózni a streamaudio-ban. Meghallgattam az Audio Physic classic 20, Audio Physic avanti és a QUADRAL - AURUM SEDAN 9-est. Kicsit leesett az álllam.
Az avanti odab*szott rendesen, viszont a kis quadral-on nagyon meglepődtem. Amilyen kicsi a doboz, akkora meglepetést okozott számomra. Holnap meg AV-ra nézek ki, remélem idővel megtalálom a saját hangomat, amit a pénztárcám is támogat. -
krichd1
addikt
válasz
gurabli #72089 üzenetére
Ezeket is ha nem összeszerelve veszed, hanem külön a kábeleket, dugókat és magadnak forrasztod, akkor olcsóbban kijönnek. Amúgy ez is még budget kategóriának számít, főleg a márkás nagy hifi kábel gyártók palettájához képest. Legolcsóbban például VDC 268-006-000 Rean dugókkal, vagy választasz valamit például Bodz listájából. Persze az lenne a legjobb, ha több félét is kipróbálnál és a hallottak alapján választanál kábelt a rendszeredbe, nem csak úgy ránézésre, meg tesztek alapján.
-
gurabli
őstag
válasz
krichd1 #72085 üzenetére
Köszönöm! Azért Amazon, mert muszáj onnan rendelni.
Akkor ezek közül lesz egy.
Ha budget kategóriában is kellene választás, ami ezektől azert olcsó, de még nem valami gagyi, akkor melyiket ajanlanad? Tudom, hogy az már nem igazan minőség, de meg minsig jobb lenne, mind egy 5 dolláros kínai. -
Maxtreme
addikt
Csak puszta kíváncsiságból.
A hifikre illetve végfokokra szerelt sub kimenet direkt kis jelszintre van kalibrálva, vagy nálam nem okés valami?
A próba kedvéért rádugtam az erőlködőm sub kimenetére egy számítógépes szett aktív mélyládáját, (aux bemenetre) de iszonyat kis hangerővel hajtotta meg.
A "normális" erre a célra kitalált aktív mélysugárzók ennyivel kisebb jelszintet várnak?Sorry az amatőr kérdésért, de nem használtam még így rendszert.
-
krichd1
addikt
válasz
gurabli #72082 üzenetére
Szia. Miért csak onnan? Egy rengetegféle kábel nincs ott, szerelten még kevesebb. Néhány, amit gyorsan találtam: Canare L-4E6S, Mogami 2549, Oyaide Neo d+ Class B, Belden 1192A, remélem ezek még nem számítanak drágának. Toslink kábelekkel nem foglalkozom.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nostromo73 #72080 üzenetére
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalót és ott az ajánlott kábelekről. Tudnátok egy-két konkrét linket adni stereo RCA-RCA kábelre, ami nem kerül egy vagyonba, de nem is gagyi, és a link az amazon.com-ról kellene.
Egy Rpi2+HiFiBerry DAC+ és egy NAD 3240 PE összekötésére kellene.Szintén megköszönném, ha ajánlanátok egy közepes minőségű Toslink optikai kábelt.
A lényeg, hogy már ne legyen gagyi, de minél olcsóbb legyen.
Köszönöm!
-
PuMbA
titán
Hali!
Az mennyire jó megoldás, hogy akusztikai szivacsokat lógatok 10-15cm-re a faltól? Van valakinek tapasztalata?
-
nostromo73
tag
válasz
dgyuri0123 #72079 üzenetére
ez a "melós sors"..
....
madzagból valami ötlet hogy mi illene hozzá..megfizethető kategóriában -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nostromo73 #72078 üzenetére
"csak lépésről lépésre, ahogy a büdzsé engedi...."
Ezt én is ismerem..
-
nostromo73
tag
válasz
dgyuri0123 #72077 üzenetére
negatív...a következő egy állvány lesz alá, esetleg egy jó levegős madzag bár a mostanival is tetszik a hangja,..és persze jöhet majd a forrás is, de csak lépésről lépésre, ahogy a büdzsé engedi....
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nostromo73 #72076 üzenetére
A metál nem az ő műfaja, szerintem sem. Akusztikus, hangszeres zenén viszont brillírozik.
Forrásod van már? Mert nagyon fontos lenne egy jó hangú...
-
nostromo73
tag
válasz
dgyuri0123 #72075 üzenetére
Igen ez rejtély, szerintem nem is fogjuk megtudni soha....szóval jók ezek a kis dobozok "zenélnek"...nem válogatós, bár metállal nem próbáltam ( valószínűleg nem is fogom )..minden mással hallgattam már, kellemes volt rajta minden.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nostromo73 #72074 üzenetére
Hogy bevált-e?
Imádom...
Ám a mai napig nem értem, hogyan szólhatott olyan sz@rul, az első pár órában.
A Chario nem Jamo...
El is hiszem, hogy tetszik a hangja.
-
nostromo73
tag
válasz
dgyuri0123 #72044 üzenetére
na csak bevált az a Vincent
....időközbe szert tettem egy pár, Chario Syntar 1-Mk2 monitorra ...na ezekkel már kinyílt a világ nekem is...
-
krichd1
addikt
válasz
cescenet #72071 üzenetére
Ha már mindenképp asztalra akarod tenni, akkor rezgéscsillapító állványok a legjobbak erre a célra, például IsoAcoustic, de legjobb lenne, ha az asztal mellett el tudnál helyezni rendes, padlón álló állványokat.
(#72072) mauimagic: Nem normális, bár lehet csak néhány kontakthiba. Először beszéld meg az eladóval, próbáljatok közös nevezőre jutni, az a legegyszerűbb.
-
mauimagic
senior tag
Nemrég vettem egy használt Denon DRA 435R erősítőt, több gondom is van vele (magátol átkapcsol, kikapcsol, stb..), de lenne egy kérdésem:
Ugye jól gondolom, hogy az se normális, ha CD-re, Phono-ra állítva (mikor ezekre nincs semmi kötve) halkan hallom a rádiót? Elvileg nem kéne semmit hallanom, ugye?Vaterás vásárlásnál van esély "garanciára"? 2 napja van nálam a cucc, fokozatosan jönnek elő a problémák...
-
cescenet
csendes tag
Asztalon elhelyezett monitor dobozok alá szivacsot, vagy tüske+alátét kombót ajánljátok inkább?
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #72066 üzenetére
Így viszont tényleg nagyon jó vétel lett volna, például szőlőhöz, gyümölcsfa sövényhez kiváló kötöző lenne.
Azt nem írtam, hogy rossz a KS-1440, csak annyi, hogy nem olyan sokkal jobb egy normálisabb villanykábelnél, áráért simán találhatnál jobbat. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #72066 üzenetére
"Nyilván elírták de ha lett volna, kuttya kötelességük lett volna kiadni, csak elmismásolták!"
Ezt ne terjeszd, mivel minden webáruháznál ott van, hogy a tévedés elírás jogát fenntartják és csak az általuk visszaigazolt rendeléseket kötelesek odaadni a kiírt áron (de itt ugye már időben szóltak, nem igazolták vissza)....de igy szól a kapcsolódo jogszabály is....a boltban a rosszul beárazott, terméket kötelesek odaadni a kitett áron....a webshop egy kicsit más .....
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
krichd1 #72063 üzenetére
De én összesen rendeltem tőlük 1.600 Ft-ért 60 métert, nem pedig 1 métert! Nyilván elírták de ha lett volna, kuttya kötelességük lett volna kiadni, csak elmismásolták!
Azonban, hogy válaszoljak a kérdésedre Neotech még nem volt a palettán ezidáig, így gondoltam teszek vele egy próbát, mert olvastam, vhol az AVX-en, h annyira nem rossz kanóc még a KS-1440 se, de ez majd elválik, ha minden alkatrész megérkezik végre!
U.i: csak a házi...
-
törölt tag
Leonard Cohen
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #72062 üzenetére
Nem vesztettél semmit az Atmos Air-rel, inkább szerencséd, hogy nem adtak belőle. Az egy olcsó házimozis, nyomulós, loudness-es hangú kábel, 1600Ft/m bőven sok érte. Igyál inkább régi, érett bort, hátha bölcsebb leszel tőle.
Amúgy mi alapján választod ki ezeket a túlárazott vacak ipari hulladék kábeleket az egyébként hatalmas kínálatból? -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #72060 üzenetére
Igazatok van, csak az újbor szerencsére erősebb a kelleténél! Lényeg a lényeg, h kerek 10 Ft/cm volt a 1,5m kábel, postával együtt!
+ visszaszóltak a 220volt-tól is, h ha lehet ne akarjak már 60m InAkustik Atmos Air-t -> 1.600 Ft-ért, ahogy meghirdették, a hülyéi. Jöttek is a sajnáljuk, de nem tudjuk szállítani, készlethiány monológgal... how pathetic...
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #72059 üzenetére
Feltételezve, hogy tudod egy méter az hány centiméter, nem.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #72059 üzenetére
Ha osztod 10-el jobban "közelít" a valósághoz....nem....!?
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #72057 üzenetére
Annál jobb persze, de azért nem érdemes pénzt adni a KS1440-ért szerintem.
-
krichd1
addikt
válasz
PrinceHerceg #72055 üzenetére
Nagyjából villanykábel szint, de lehet hogy egy edzettebb mezei jobb nála.
-
Maxtreme
addikt
Srácok
Ez a kábel mennyire ajánlott kategória? (többet nem igazán szeretnék költeni rá)
Jelenleg valami bazi régi hangfal kábellel van összekötve a rendszer, (épp amit találtam otthon) és akarok azért valami normálisabbat..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #72050 üzenetére
Jól mondod.
Nem értetem félre. Én csak azt mondom, amíg nincs megfelelő "eszközparkod", addig fogalmad nem lehet, miért szól rosszul valami. Ha biztos vagy abban, hogy a rendszer amúgy baromi jó, csak nálad szól mocsokul rosszul, akkor élhetsz a gyanúperrel, hogy akusztika. Sarkítok...egy BRG MK25 + Videoton rádióerősítővel kapott hangnál, egészen biztosan nem a szobaakusztikát fogod elsősorban kárhoztatni. Persze attól még lehet az is rettenetesen rossz, de említett duóval soha nem tudhatod meg, milyen egy jó akusztikával rendelkező hallgatóhelyiség. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Használt Számítógép!
- CHUWI Surpad Tablet 4G LTE Dual SIM 4/128GB - OUKITEL RT1 4/64GB 4G Dual SIM Android RUGGED Tablet
- Playseat Trophy fekete + Logitech G920 kormány eladó
- 10TB WD GOLD !!! WD102KRYZ (RECERTIFIED) eladó!!! Teljesen új, bontatlan, sok garral!!!!
- Funko Fantasztikus Négyes Láthatatlan Nő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- HP szerverek áron alul
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest