- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Akciókamerák
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Billentyűzet gondom van
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van 2 szoba, a 2 szoba között egy 6-7cm-es vékony betonfal (panelház, választófal), nálam, a falon fent vannak a hangszórók (2db MA BX2) és ha a hangszórók mögé tennék 1-1 db (50x50cm) hangelnyelő szivacsot, az járna bármilyen "zajcsökkentéssel" a túloldalon tartozkodó számára?
(Ha ez hülyeség lenne, akkor esetleg más ötlete lenne valakinek, ami nem jár bontással és horrorisztikus árral? Köszi előre is!)
regisztrált: 2005-07-05
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Kb. 3 éves Polk Audio PSW110, ~300 óra (ami a gyakorlatban pár óra folyamatos terhelés, mert ugyebár egy filmben alig megy pár percet a sub), nagyon lightos használat mellett (soha nem volt 50%-nál feljebb téve semmi), stand by, on, auto módban is jelkábel nélkül, illetve azzal is a mai napon ilyen [link] zajt kezdett kiadni magából random.
Szerintetek mi lehet a probléma? A belső erősítőjével lehet valami? Minden kábel, csatlakozó tökéletes, érintetlen. Garancia sajnos már nincs rá, így kb. milyen összegű javítási díjra számíthatok?
Köszi előre is!
-
djxp01
senior tag
válasz Pazolini #72100 üzenetére
Sajnos fix minden. Ezért is írtam, hogy máshova nem tudom tenni a rendszert egyéb okok miatt. Itt a fő kérdés az lenne, hogy a fültől való távolság és a két hangszóró közötti táv nem okoz totális "színpad" romlást, illetve rossz lesz-e a kis távolságok miatt a hangkép?
-
djxp01
senior tag
Üdv!
MA BX2 hangszórókat helyeznék fel a szobám falára Vogel's VLB 200-as hangszóró tartók segítségével egy betonfalra (panel) a lenti képen jelzett beállításban. Sajnos nem tudom máshova tenni egyéb okok miatt. Tehát a kérdésem annyi, hogy azért olyan katasztrofális nem lesz a hangkép, illetve a "színpad", hogy ilyen közel lennének téve egymáshoz viszonyítva a hangszórók, illetve ennyire közel lennék hozzájuk?
Hangszórók egymástól való távolsága 170-180 cm. Hangszórók a fülemtől kb. 140 cm-re lennének fülmagasságban. (A padlón végig szőnyeg van amúgy) A szoba mérete 3.5x3.5 m.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
djxp01
senior tag
Üdv! Elnézést, hogy itt is megkérdezem, de nagyon gyorsan kellene döntenem sajnos:
Sikerült egy értelmesebb kombót kitalálni, ami árban is megfelelne a számítógéphez, FLAC minőség hallgatásához: Xonar DX hkártya + Denon DRA-F109 + Polk RTi A3, szerintetek korrekt összeállítás egy 12nm-es szobába (szinte mindenfajta zene hallgatásához)?regisztrált: 2005-07-05
-
djxp01
senior tag
válasz simongab #57374 üzenetére
Pedig itt nagyon dicsérték! "Ilyen az, ha egy hangfalgyártó alkalmazottjai imádják a zenét. A termékük is imádni fogja, ha végre „tombolhat” kicsit. Aki 100 000 Ft alatt keres állványos hangfalat, annak erősen javasoljuk a Polk Audio TSx220B meghallgatását. Nagyon tetszett!"
-
djxp01
senior tag
válasz MasterMark #57370 üzenetére
@Csabroncka & Master:
Értem. A fejhallgatózás annyira nem jön be, de egy borzalmas akusztikájú szobában gondolom alternatíva lehet.
Viszont! Ehhez mit szóltok? Ha már olcsóbb kategóriát nézünk. BC Acoustique EX202.1 + Polk Audio Tsx220B
-
djxp01
senior tag
válasz Csabroncka #57368 üzenetére
Az olcsóbb szett, az mit takarna pl.?
PC optikai kimenet van, ezért lenne jó egy optikai bemenetes erősítő. Vagy másképp is át lehetne vinni a hangot pc - és a erősítő között jó minőségben? (Xonar.dx)
-
djxp01
senior tag
válasz MasterMark #57365 üzenetére
Sajnos polcra mehet csak a helyhiány miatt. Ezért is néztem olyan hangszórót, aminek a reflex nyílása elöl van. Tudom, hogy a polc nagyot ronthat a hangon, de egyelőre nincs más megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
djxp01
senior tag
válasz blattida #57360 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is. Viszont erősítőből mindenképp garist vennék használtan. Meg a tudatlanságom miatt kicsit félek a használt cuccoktól, mármint abból a szempontból, hogy volt-e újra tekercselve a hangszóró, volt-e javítva az erősítő, stb.
Esteleg tudnál pár irányvonalat írni, merre induljak el, ha használt dolgokat vennék? (Ugyebár itt fő lényeg a mély, és a dinamika mert a "csodálatos" csimm-bumm diszkó 2.1 nagyon hozzászoktatott az erős mélyekhez - tudom más világ a hifi 2.0, de akkor is) Vagy esetleg kisebb 2.0 és hozzá egy sub? Mert ennek az erősítőnek pl. van sub kimenete.
[ Szerkesztve ]
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Szerintetek egy PC--hez, flac hallgatáshoz, 12nm-es szobába, főleg elektronikus zenékhez - mély hang fontos, egy Xonar DX -> optikai kimenenet -> Denon DRA-F109 -> MA BX2 jó kombináció lenne?
Estleg tudnátok ajánlani a fent leírt összeállításhoz egy olcsóbb, de még annyival nem rosszabb minőségű erősítőt és hangszóró párosítást? Vagy ha már ennél lejjebb mennék árban, akkor nagy lenne a minőség és dinamika romlás?
-
djxp01
senior tag
ismerősömnek kéne a nappaliba valami full átlag hi-fi max 50ezer ft-ért, 5x4es szobába. Mit tudtok ajánlani? Ami fadozos, és nem mikro hi-fi. Tudjátok az a hétköznapi egyben kapható, nem barkácsolt Köszi előre.
[Szerkesztve]regisztrált: 2005-07-05
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Path of Exile 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gurulunk, WAZE?!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óra topik
- További aktív témák...
- Palit 3070 Gaming Pro / 3 hónap garancia
- ÚJ 4K CORE I5 14600KF SSD Gamer Erőmű PC 32Gb DDR5 6000 1.0TB SSD RTX 3080 10GB DDR6 VGA 2ÉV GAR!
- Eladó Oneplus watch 2R
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest