Hirdetés
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
trufa12 #56896 üzenetére
Én akkor már inkább azirányban általánosítanék a helyedben, hogy nem kéne kijelentéseket írogatni bevallottan tudatlanul. Egy ideje beszálltál azok csoportjába, akik hetek óta notóriusan félrevezető, nem igaz, károkozó "információkat" írogatnak a topikban, és nem azon akadnak fenn, hogy ezt miért, milyen jogon teszik, hanem azon, hogy miért szólnak nekik emiatt. Bicskanyitogató.
Gúnyos és ovis az adott helyzetben egyedül te voltál, a kolléga azt írta tényszerűen, hogy nem azt jelenti.
Ha tényleg azért olvasod a topikot, hogy okosodjál, akkor olvasd, ne írjad - tele fals információkkal. És ne te legyél fennakadva, mert arra a topiknak van oka, hetek óta. -
trufa12
addikt
-
törölt tag
válasz
MasterMark #56848 üzenetére
-
simongab
senior tag
Néhány kérdés:
Az egyik erősítőm 22 éves a kondikkal együtt. Kinek mi a tapasztalata, érdemes e kicserélni a kondikat? És egyéb tunning is érdekel...
A másik dolog ami foglalkoztat általánosságban: Hangszóróselyem vagy nem? Valamint Hangsugárzó tunning. Van egy B31 esem, erre kellenének ötletek...
-
trufa12
addikt
válasz
taccotacco #56883 üzenetére
a 4-8 ohm azt jelenti a hangfalon hogy 6 ohm-os de gondolom elmegy 4-8 ohm on is , Csak ideális a 6.
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #56889 üzenetére
Nincs benne semmiféle beugratás. Kíváncsi vagyok, a Kenwood hogyan közli a készülék tulajdonosaival, hogy milyen hangdobozokat használjanak?
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #56885 üzenetére
Benne lehet a kezelési leírásában, hogy kizárólag 6 ohmos hangdobozokat szabad csatlakoztatni hozzá. Vagy nem?
(#56887) taccotacco
Pontosan mit olvastál? -
EQMontoya
veterán
válasz
Azért ez így kicsit furán hangzik, mert inkább az erősítőkre szoktak hangfal impedancia-tartományt megadni, és a hangfalnak van valamilyen névleges impedanciája. A teljes tartomány pedig nagy valószínűséggel nincs a 4-8 ohmos határon belül.
-
MasterMark
titán
válasz
Vigyázz, mert beugratós kérdés.
-
BBéci
legenda
válasz
Igen, de azt honnan lehet tudni, hogy 6 ohmos az erősítő?
-
taccotacco
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Kenwood 6ohm-os erősítőm amihez néztem egy Magnat 144 108 (4-8 ohm) hangfalat, és az lenne a kérdés, hogy ez a kettős összepárosítható e gond nélkül!? -
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #56880 üzenetére
Akkor ezek szerint jó a Wadia 121 előerősítő része.
-
BBéci
legenda
válasz
krichd1 #56875 üzenetére
E kettő között egyértelműen kijött az XLR előnye.
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #56866 üzenetére
XLR összekötőket akkor van értelme leginkább használni, ha a teljes rendszered valódi szimmetrikus felépítésű DAC-tól végfokig.
-
blattida
nagyúr
válasz
Colos1 #56869 üzenetére
A hídra a kivételek közé tartozik, de ez csak a köznyelv hatásának köszönhető.
Szimmetrikus továbbításnak tényleg csak akkor van gyakorlati értelme, ha mindkét oldal alkalmas a valódi szimmetrikus átvitelre, különben csak egy elmondható fícsör, de csak funkcionálisan kerül felhasználásra, műszakilag és hangilag viszont nem, úgy meg minek?
-
Colos1
őstag
Igen, ennyi.
De ettől olyan a hangja, amilyen.
Minden, amit előnyként hoznak fel a szimmetrikus erősítéssel kapcsolatban, az erre az egyetlen dologra vezethető vissza.
Örülnék, ha lenne ilyen készülékem.Csak cinikusan fogalmaztam. Már írtam, hogy tüntessék el azt a mondatot.
Szerk:És lőn
Azt tudom, hogy melyik a jó, de ha a HÍD -hoz mély hangrendű rag tartozik, akkor a HÍR -hez miért magas hangrendű, amikor mindkettőben az Í -hez kellene hasonulnia? Amúgy a HÍRHEZ a szabályszerű, mert magas hangrendűhöz magas hangrendű kell.
-
BBéci
legenda
válasz
slick-adam #56860 üzenetére
BC Acoustique EX-222.1. Vakteszten simán verte a NAD C 326 BEE-t.
(#56869) Colos1
Egyértelműen hídra. Különben nem született volna a poénos mondás, hogy a hidra fel tud menni a hídra, de a híd nem tud felmenni a hidra. (vagy valami ilyesmi)
A másik verziót a Chrome helyesírás ellenőrzője is helyteleníti.Komolyan gondolod, hogy a szimmetrikus előnye csak annyi, hogy kevésbé érzékeny a zavarokra? Mert viccnek kicsit erős. Éppen az elmúlt napokban hasonlítgattam Furutech Flux XLR-t és RCA-t
-
Colos1
őstag
válasz
Mezga Aladár #56866 üzenetére
A szimmetrikus jeltovábbításnak csak akkor van értelme, ha a másik készülék is tud XLR -t fogadni.
Én valami minőségi RCA kábellel próbálnám meg.
(#56868) blattida: Az a szomorú, hogy eddig kb. 30, ismerősömet kérdeztem meg, és senki nem tudta
És a HÍDRA vagy HÍDRE?
Megjegyzem, erre egyszer egy nyelvtantanár ismerősöm sem tudott válaszolni...
[ Módosította: CoolMan ]
-
Colos1
őstag
Ezt viszont a helyesírás ellenőrzőm javította ki, én egybe írtam!
Mifelénk a Burát hosszú ú-val ejtjük, és a harmonikust is hosszú ó -val mondjuk, bár ez utóbbit nem mindenki.De ha már itt járunk,
Mi a helyes: Norvégok, vagy Norvégek? Szlovénok, vagy Szlovének?
A HÍDRA megyünk rá, és nem a HÍDRE. Ha meghalunk, akkor a SÍRBA kerülünk, nem a SÍRBE. Azonban ha meg akarjuk tudni, hogy mit lopott ma a kormány, azt nem a HÍRBAN olvassuk, hanem a HÍRBEN.
-
Mezga Aladár
veterán
Kicsit zavaros voltam.
Tehát van egy jófajta integrált ami egy kapcsolóval bontható elő/végfokra, és egy digitális elő-fok/dac.
A bekötés eddig, digitális elő-fok/dac hangerő max., integrált line-in xlr kábellel.
Hétvégén kipróbáltam h., integrált szétválaszt és rca-rca csatin keresztül a végfok bemenetre csatlakozott a
digitális elő-fok/dac.
Megfülel, nagyon tetszik, csak egy/két nap után hallani a tyúkbél rca hangját.
És ekkor merültek fel a sokszor érthetetlen kérdések.
Bocs mindenkitől és köszönöm a segítségeket. -
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #56853 üzenetére
Ez is ugyebár kifejezetten a hifi egyik legvitatottabb témája, pro és kontra mindenféle "örökigazságok" elhangzanak.
Régebben kísérleteztem többféle, közte árnyékolatlan konstrukciójú kábellel is, és a saját ízlésem alapján mindig arra jutottam, hogy én árnyékolok, mint a güzü, de nem csak az interkonnekten, hanem még a hangsugárzókábelen is. És a készülékek belső vezetékezésén is. Hangdobozt, erősítőt, CD-játszót... az utóbbi húsz évben mindig nekiálltam belsőleg is árnyékolgatni (bekötetlenül az árnyékolást!), és látám, hogy ez jó. És örvendezett vala az én szívem. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
robi-k #56861 üzenetére
Az xlr kimenetet 1/2/4V lehet állítani.
"De az lenne a legjobb, ha használnál egy galvanikusan leválasztó audió transzformátort:"
Lehet ezzel ua ott lennék hangban, mint az rca-rca kapcsolaton.
(#56862) Lompos48
"akkor a kimenet kontrukciójától függően akár nagyobb bajt is okozhatsz a direkt kötéssel."Na ezt szeretném elkerülni, és ezért kérdezek butákat.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #56859 üzenetére
Most már zavaros. Én a rajzaidhoz igazodtam. Ha a kimenet szimmetrikus, ahonnan a jel egy asszimetrikus bemenetre megy tovább, akkor a kimenet kontrukciójától függően akár nagyobb bajt is okozhatsz a direkt kötéssel. Ilyenkor kötelező legalább a galvanikus elválasztás (lásd trafós adapter).
-
robi-k
őstag
válasz
Mezga Aladár #56856 üzenetére
Milyen problémát okozhat ha a felső rajzon levő bekötést használom?
Az elő-fok kimenet xlr, a vég-fok bemenet rca. - jobbik esetben torzítani, visszhangozni fog. Én kipróbáltam, brr, nagyon nem ajánlom. Ha valódi balansz a kimeneted, akkor az egrészt jóval magasabb feszültségen "ketyeg" a rca kimenethez képst.
Legalább ilyen átalakítót használj XLR balanszról - > RCA-ra:De az lenne a legjobb, ha használnál egy galvanikusan leválasztó audió transzformátort:
-
slick-adam
aktív tag
megjott ma a Yamaha A-S500-as erösitö is probara.
fuuuuuuu de nagyon... nem tetszik.
kozep es magas tartomanyban hasonloan szol, mint a ket tesztelt NAD, de mely teren nem is allhatna tavolabb azoktol.
a Yamaha melyei rendkivul gyorsak, feszesek, eröteljesek, nyersek, ... de keves. nem nyul le eleg melyre. fura.
a NAD melyei is pontosak, de lazabbak, selymesebbek, ... a Nubi dobozokkal kellemesebb valahogy.
nem tudom melyik all kozelebb a lemezekre nyomott hanganyagokhoz.igy tudom leirni az erzesemet a ket keszulekkel (NAD-okat egynek tekintem) kapcsolatban:
- Yamaha: kung-fu harcos elem all es hirtelen mozdulattal mellbe taszit, amitol foldre kerulok, aztan egy darab szarazkenyerrel elkezdi dörzsölni az arcomat.
- NAD: iszonyat lassan ramborul egy szekreny es maga ala temet, aztan valaki bekeni kacsazsirral az arcomat.tudnatok ajanlani olyan markat, aminek a karaktere valahol a kettö között talalhato?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Lompos48 #56857 üzenetére
Akkor ezek szerint, csak jobban járok ha a sima rca/rca utat választom?
Plusz elektronikát nem akarok belerakni.
A gondolat csak annyi volt, ha már az elő-fok valódi szimmetrikus akkor talán ki lehet használni.(#56858) simongab: Igen van otthon spec. kábel amit annak idején belső kábelezéshez vettem,
az árnyékolást rá kell még varázsolni. Az xlr kanóc miután gyári,(és nagyon drága volt) nem akarom megbontani. -
simongab
senior tag
válasz
Én nem hiszem hogy érdemben növelné. Rövid kábelt használj. Nyilván speciális a kábel. Viszont szerintem felszedhet nem kívánt zajokat ha nem árnyékolod. Főleg az amatőr ligában játszó asszimetrikus bekötés. Próbáld ki a mobilt!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Aktív kapcsolásos megoldás pl:
passzívan pedig:
vagy:
stb.
-
simongab
senior tag
válasz
Mellé kell rakni egy mobiltelót, és ha felszed zajt akkor érdemes árnyékolni. Én csak azt nem értem mért kell leszedni az interconnect ről az árnyékolást?
-
Dorian
félisten
válasz
Olyant használok. Semmi problémám nincs az árnyékolás hiányából.
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #56830 üzenetére
Talán ez jól összefoglalja a kábelekről a tudnivalókat:
-
törölt tag
Akkor már háromszor is tömhetted volna azt a ludat, mint egy modern Lúdas Matyi.
Ahogy a Költő mondja:
Szemnek és fülnek is diszharmonikus,
Írva vagy mondva a felharmónikus.
És amint különírva: szégyen szemre,
BIzony kissé szégyen a szemre,
Hasonlóképp a közvélemény kutatás,
Jóhogynem a köz véleménykutat ás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest