-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
Auratech #20897 üzenetére
Köszönöm az ajánlatot de hiszek benne hogy nincs szükségem efféle elektronikra.
10 méter kábelről biztosan tudom hogy nincs gond semmilyen téren volt aki 15 méteren sem tapasztalt problémát.
Ha még is ennyi pénzt (vagy többet) kell költenem akkor valamilyen céleszközre költeném csak még nem sikerült kitalálnom hogy melyik a legjobb választás.(#20898) Tristis
Úgy tudom hogy a Tv-k ugyan kezelik a hdd-t de sok formátumot nem támogatnak hogy megvedd a lejátszójukat is. Lásd. LG
-
Tristis
őstag
A DAC miatt is ajánlható nagyon a squeezebox, médialejátszók közül, amit én ismerek és jó az vacak drága. Másik hifis fórumon talán tudnak neked segíteni, én is majd most nézelődök ebbe az irányba, de sok tv már tudja a winchestereket kezelni, a zene az meg más kérdés.
-
Auratech
őstag
A 8-12 méter áthidalása aszimmetrikus kábelezéssel elég necces. Van ötletem elfogadható és profi megoldásra is. Az összeköttetésben gondolkodom, nem ajánlok más eszközt.
A kielégítő megoldás pld. egy Silverblade PCX2 passive PC dibox használatával elképzelhető (Ágota Technik vagy használt..). Ez finoman leválasztja a PC-zavarait a kimenő jelről, jelkondicionálást(gain) tartalmaz, ami akkor hasznos, ha a hosszú összeköttetés miatt esik a jelszint a kábelen. A 12m- hossz még kezelhető. Nem kell bele elem.
Tehát a pc-ből kijövő drótokat a lehető leghamarabb a dibox-ba vezetném. Onnét (én! -cat6-7-árnyékolt! falikábelen 3ér+ 3ér- 2ér-föld) elhúznám a fal élében, szegély alatt..stb és úgy bele az erősítőbe. Gondolom nem huzigatod naponta ki-be.
A dibox kvázi örök darab-egyszer kell megvenni. Földhurok esetén is igen hasznos, azonnali megoldást nyújt. Használhatsz erenként jóféle árnyékolt gitárkábelt is. Kicsit drágább...
A profi megoldás két dual dibox közöttük 2profi mikrofonkábel, akár 30m-ig. Ez a távolságot szimmetrikus jelvezetéssel hidalja át, ami zavarkioltott. -
zodo
nagyúr
válasz
Tristis #20887 üzenetére
Szerintem is értjük egymást és osztom a kábeles megjegyzéseidet de most kissé összekavarodtam hogy mi lenne a jó megoldás.
Erősítők: Marantz SR5200, NAD3020, Harman Kardon HK 630
Lejátszók: Philips CD614, Sony MDS-JE 520, Dual CS430, Pc,
Dobozok: JBL L20T, Tannoy MX1, Koda SW-10A
Kábelek: Gotham SPK 2.5mm, GAC-3Zenék a pc-n melyek mp3 de mostanában gyűjtőm a Flac kiterjesztésüeket.
Van pár CD lemezem (ezek nem annyira fontosak) de DVD-ből főleg zenei tartalmúak amiket jó lenne ha le tudnék játszani.
Jelenleg nincs a pc-ben lejátszó amivel ezt megtehetném.
Elsősorban az új erősítő szerzeményemet (HK 630) szeretném hallgatni mind zenére és a későbbiekben (mert tervben van egy LCD/LED Tv vásárlás) mozira is.
Tudjuk hogy a jelenlegi pc és a leendő hallgatási pont cirka 12 méter kábel segítségével lehetne összekötni. Légvonalban csak 8 méterre vannak egymástól.
Lényeg hogy minden zenei anyagot le/meg tudjak játszani/jeleníteni.Tegnap első körben az ajánlott squeezebox-ra hajazó lejátszót kerestem.
kb. ezt találtam (elvileg LG Tv vásárlása van tervbe véve): LG DP1W Wifi média lejátszó
Ez jó is lenne (talán) de a DVD lemezeimet még nem tudom lejátszani.
Ezért gondoltam egy mini HTPC építését ami cirka 60k-ból kivitelezhető lenne ami minden gondomat megoldaná.Esetleg egy Blu-ray lejátszó?
Szimpatikus megoldásnak tűnik részemről mert a fentebb vázolt két eszköz közt lenne az ára és a lemezeimet sem kellene mellőznőm mert elsősorban a funkcionalitás számít.(#20894) t-bali3
Cirka két hete vásároltam és csak vigyorgok mikor hallgatom.
Miután üzembe helyeztem csak lestem hogyan és milyen módon szólalnak meg a zenéim. Egyszóval életem egyik legjobb vásárlása volt ez a készülék ha ezt tudom már rég vettem volna egy ilyet.
Marantz SR5200 a nyomába se ér igaz ez HM erősítő, sajnos a NAD 3020-al még nem igazán teszteltem a dobozaimat. -
2o1i
senior tag
Pioneer VSX-421 erősítő és hozzá 2 db Magnat Soundforce 1200?
Milyenek lehetnek ezek a hangfalak?
Árban nem rosszak... -
bajnokpityu
félisten
válasz
t-bali3 #20888 üzenetére
ezek közül a 480asra tippelek,h a legjobb hangú.
de ennyiért már majdnem van rotel,nad,ami kategóriákkal jobb. jó pár régi denont hallottam,320 360volt egész jó,többi azért nem valami nagy szám.480as és a 425 távirányitható,többit elméletileg sem lehet.
Volt itt egy másik rubiconos kolléga, őt is, meg a Többieket is kérdezném, az integrált creek és az elő+végfokos öreg naimok milyen jellegűek, képességűek?
érdemes szopnom egy naim elő+végfok páros megépítésével?
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Nemrég írtam, hogy szeretnék egy belépő sztereó rendszert összedobni, minél kedvezőbb áron, ezért apám nem használt Linn Classik hangfalait begyűjteném és vennék mellé egy használt erősítőt.
A hangfalakat sikerült ma letesztelnem egy Onkyo Tx 601 erősítővel. Egész szépen szólnak, igaz a mély hangok egy picit dobozosak, az a kevéske, ami van
Erősítő fronton legutóbb Denonban maradtunk, Kérlek, segítsetek dönteni a következőek közül:
1
2
3
4Amit nem tudok, hogy ezeket mind lehet távirányítóval is vezérelni?
köszönöm
-
Tristis
őstag
Én értelek téged, de akkor is ez az egyetlen megoldás, ami nem zsákutca. Kábelből nem ismerek olyat, ami ne enné a hangot és olcsó lenne. Ez a termék amennyiért megvetted, annyiért eladható (többért is), nincs mozgó alkatrész, tehát a meghibásodás minimális, közgazdász szemmel egy megfelelő megoldás. Kábelek ára minimum feleződik, eladni nagyon nehéz, főleg ha ilyen 500 méterest gyártatsz, olcsó kábelből a 10 cm is sok.. Szerintem értjük mi egymást.
-
Dorian
félisten
válasz
AMDFan #20883 üzenetére
Ja persze, azt
Nálam ha a subot megcserélem a bal fronttal, akkor a hangfalak közti táv 180 cm--re csökken, az nekem már kevés a 290-es hallgatói távolsághoz "nem férnek bele a zenészek"Nálam ma a szokásos vegyes felhozatal volt:
DM - Violator
Heather Headley - This Is Who I Am
R.E.M. - Automatic for the People
My Dying Bride - The Angel And The Dark River
Keith Jarrett - Paris, London - Testament -
AMDFan
addikt
válasz
Dorian #20880 üzenetére
Így van pár napja volt is erről szó. Egyébként egyenlő szárút akartál írni nem?
Én most 3+ méterről hallgatom az egymástól 2 méterre lévő hangfalakat és nagyon tetszik. Kezdem megkedvelni a komolyzenét is, ma Beethoven 7. szimfóniát hallgattam, és úgy vagyok vele, hogy még még még -
törölt tag
válasz
Smogus #20858 üzenetére
Az általad felvetett három típus közül az Onkyo jöhet szóba, ami újonnan véve pont százezer, és korrekt minőségű, mint "lifestyle" rendszer. Az idézett Sony az a Denon D-M38-nál is tetemesen drágább. (Megjegyzendő, a D-M38 Magyarországon kissé túlárazott, külföldről olcsóbban is be lehetne szerezni.) Az idézett JVC az az árában és minőségében is az ötvenezer alatti kategória, annyival ne elégedj meg. Ha nem akarod rászánni magad a Denonra vagy a Cambridge-re az ára miatt, akkor az említett öt típus közül a kulturált hangú Onkyo-t válaszd. Esetleg próbálkozhatsz a Yamaha MCR-332-vel, ami újonnan 90ezer. A helyedben, ha "lifestyle" rendszert akarnék venni, rászánnám magam a Denonra. Az Onkyo CS-545 még rendben van, de az alá a szint alá szerintem ne menj, mert rövid időn belül megbánnád.
-
Dorian
félisten
Hangfalelhelyezés:
Azt hiszem az egyenlő oldalú háromszögnél jobban tetszik az egyenlő oldalú verzió. Most a tengelytáv 260, én 290-re ülök. A színpad mélysége sokkal jobb, mint korábban. -
Osynho
addikt
zodo: optikai kábel?
-
Tristis
őstag
Amire szükséged van: Logitech squeezebox classic Nem gyártják, de ez gondolom nem lehet akadály, használt piacon fel-feltűnik. DAC-ja árához képest igen dicséretes. Ára: kb. 30e Ft, szerencse dolga.
Barátomnak tőle vettük és szuper kis cucc! Remélem ez nem reklám, nem sok izraeli ismerősöm van
-
zodo
nagyúr
válasz
bkercso #20870 üzenetére
Sajna nekem ez ebben a formában "Kínai".
(#20871) bsh
Végre egy jó hír.
Gondolom valami minőségibb kábelt használsz vagy más csatlakozókkal.Jelenleg Gotham SPK 2.5mm van a dobozaimhoz és GAC-3-as összekötőkábelt használok.
Kb. ilyesmi kábel típusból gondoltam hogy készítettek/vásárolók egy megfelelő hosszúságút. -
-
AMDFan
addikt
Én ezt úgy oldottam meg, hogy a PC-t odaköltöztettem az erősítő mellé, és a monitort kötöttem össze 10 méteres kábellel a PC-vel, illetve rádiós bill + egér. 12 méter hosszan RCA-kábel az szerintem rengeteg zajt összeszed. nekem volt 5 méteres, az is búgott mint az állat.
-
zodo
nagyúr
Lehet rosszul kerestem de nem találtam infót.
Össze kellene kössem az új HK 630-as erősítőmet a pc-el de áthidalni cirka 12 méter RCA<=>3,5 jack kábel segítségével tudnám.
Lehetséges, jó megoldás ez ebben a formában vagy mit ajánlotok?
Sajnos egyiket sem tudom közelebb helyezni a másikhoz.
Egyelőre nincs jó féle LCD tv-m (de jövőre tuti lesz) mert gondolkoztam egy médialejátszó beszerzésén is hátha. -
2o1i
senior tag
Akkor lehet rossz helyen érdeklődtem.
Nekem kevés játékhoz, annál több filmhez és minimális zenehallgatáshoz kellene. -
nebulo5
senior tag
Nem kívánnám "ragozni" vagy leírni a véleményemet róluk. Hallgass meg a Pio cuccal egy átlagos qualitású hangsugárzó párt, vagy csak olvass vissza ebben a topicban, mit írnak az ilyen bögre szettekről. Hetente feldob valaki egy hasonló tárgyú kérdést.
A Genius SW-HF 5000-as cucchoz fadobozok járnak. Mégis egy szinte noname hangsugárzó készlettel jóval normálisabban szólnak itt a PC mellett nálam.
Filmre talán zörej keltőnek elmennének a Pio "szelencéi"... de zenére!? -
2o1i
senior tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam, hogy esetleg veszek a mostanitól valami jobb hangrendszert.
Most egy Genius hf 6000-esem van, a meghalt Megaworks 550-em mélynyomójával és hangszóróival.
Kinéztem 2 cuccot:
Pioneer_HTP_101_csomag
Logitech_5.1_Z-906
Ez az ár a max amit ki akarnék adni.
A két lehetőség közül szerintetek melyiket?
Csak számítógépre lenne kötve. -
Smogus
őstag
válasz
#71562240 #20852 üzenetére
Köszönöm az ajánlatokat.
Mostmár nagyjából azt belőttem, hogy milyen márkákat érdemes keresgélniA Denon D-M38 -on már nekem is megakadt a szemem (megfontolandó, bár kicsit fölötte van a maximálisan rászánható összegnek)
A kérdésem az lenne még hozzátok, hogy mondjuk a fent említett Denon-hoz képest egy ilyen:
CMT-G1BiP vagy esetleg
UX-F2BE vagy
CS-545
milyen kategóriát képviselnek, ha jól emlékszem mindegyik 100e alatt van, valamelyik még bőven alatta is, azt hiszem a Sony.Lassan el kellene menni meghallgatni őket
tudtok valami olyan helyet ahol jó eséllyel többet is megtudok hallgatni ilyen típusú rendszerekből? -
törölt tag
válasz
Tristis #20853 üzenetére
Ahhoz képest írtam a javaslatomat, hogy ő mindenképpen mikrohifit akar venni. Én nem akarnék, soha nem is akartam. Gondolom azt nem vitatod, hogy a mikrohifik között ezek igen jó ár-érték arányúak. Vagy ezt vitatod? De mint mondom, én nem vennék ilyesmit, csak az adott igényekhez alkalmazkodva javasoltam.
-
törölt tag
válasz
Smogus #20839 üzenetére
Százezret mindenképpen szánj rá, annyiért már találhatsz olyat, amiben a lehetőségeidhez képest nem fogsz csalódni. Amit biztonsággal javasolhatok: Denon D-M38, ez újonnan 125ezer, vagy Cambridge One, ami újonnan szintén 125ezer, de hangdoboz nélkül ennyi, mindazonáltal most akciósan ("amíg a készlet tart") meg lehet kapni a Hifi Barlangban a Cambridge S30-as dobozzal 134ezerért. Ezek nagyon-nagyon megérik az árukat, ám ha ennyi pénz már túl sok, esetleg találj belőlük használtan.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest