Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#3151) BBéci válasza JuanD (#3150) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

PC-hez alig konyítok, az viszont egyértelmű, hogy Neked házimozi erősítőt kellene venned, amint keresztül mehet a HDMI képjele a vetítőbe, miközben a hangot dekódolja és kiküldi a hangdobozok felé.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#3152) nyunyu válasza JuanD (#3150) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Egyaltalan letezik mar HDMI bemenetes PC szett?

HDMI kepes hazimozierositok legalja kezdodik 55-60k-nal, es ahhoz meg kulon kell hangfalakat venned.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#3153) Patice válasza JuanD (#3150) üzenetére

Patice
(senior tag)
LOGOUT blog

Videókártyáról HDMI-vel a képet és a hangot is ki tudod küldetni a PC-vel, így tényleg csak egy HDMI kábel kell egy HDMI bemenetes házimozi erősítőre kötéshez. Ezeken van HDMI kimenet is, amin a képet tovább tudják küldeni.

50-ig, használtan kijön a HM erősítő.

Ehhez kell majd még venned hangfalakat. Az legalább a duplája lesz ennek.

A kényelem nagy úr...

(#3154) Tomocso

Tomocso
(kvázi-tag)

Sziasztok!!

Szeretnék végre egy 5.1-es hangfalszettet, kb 50.000 lenne rá, filmnézéshez!!
Nincs hangkártyám csak alaplapi, úgy olvastam kellene hozzá az is. mit tudnátok ajánlani ennyiért? A kb 50 k tényleg csak kb lehet olcsóbb és kicsit drágább is!!

pl Genius 5.1 HT vagy x-530 + hangkártya??

köszönöm

Tomi

[ Szerkesztve ]

X38-DQ6 E8200@3600MHz Hyper TX2 2x1 Ballistix800@1080 Asus 5770 V2 CorsairVX450

(#3155) zzztripzzz

zzztripzzz
(újonc)

Sziasztok!

Segítségeteket kérném egy beárazásra, erről lenne szó:

logitech z640

[link]

A center, vagyis a vezérlő kábele kontakthibás.

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#3156) JuanD válasza nyunyu (#3152) üzenetére

JuanD
(újonc)

Ezt találtam LG szett de mint az ára is mutatja ... több, mint amennyit rá szánnék!
Ha jól értem, vagy veszek egy 5.1-es hangkártyát, meg pc-hez való hangfal+erősítő szettet 35-40ért, vagy 80 fölött kapom meg HDMI-vel!?
A 2. opció szerint: Genius SW-5.1 Home Theater (csak PCI-E helyem szabad)
[link]
vagy
[link2]
vélemény?

[ Szerkesztve ]

(#3157) BBéci válasza JuanD (#3156) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Mire kell Neked a hangkártya? Ha filmeket játszol le, a videokártya hangcsipje adja ki a digitális hangot, SPDIF-en és/vagy HDMI-n.

(#3158) JuanD válasza BBéci (#3157) üzenetére

JuanD
(újonc)

Még nem teljesen tiszta a kép, ilyen kártyám van:
6950
amin HDMI van, de azt csak HDMI bemenetes erősítőbe tudom csatlakoztatni ( ami 80 fölött van)? spdif azt hova?

(#3159) BBéci válasza JuanD (#3158) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Ismét bebizonyosodott, hogy nem értek a PC-khez, nekem sosem volt asztali gépem, csak laptopjaim.
HDMI-s erősítőt már 50000 Ft alatt is kapsz, igaz használtan, de azoktól nem kell félni. Igazán jó hangzást csakis azok biztosítanak.

Eleve nem értem, mi a fenéért kell vacakolni a PC-s lejátszással, amikor már 15000 forintért kapni remek médialejátszót. Azokon van HDMI és SPDIF kimenet is.

[ Szerkesztve ]

(#3160) JuanD válasza BBéci (#3159) üzenetére

JuanD
(újonc)

Most vettem gépet 3d játék és film miatt, így nem naon akarok +1 médialejátszót venni! így szerintem marad a hangkártya+genius szett ...

(#3161) BBéci válasza JuanD (#3160) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A géniusz hangzása meg sem közelíti azt, amit egy olcsó, belépő házimozi rendszer nyújt. Igaz, többe kerül, de olcsó húsnak híg a leve.

(#3162) Gergosz2

Gergosz2
(őstag)

Csokesz!

Jelenleg egy Genius SW-5.1 1000-t használok ami sajna már kezd eléggé búgni, végét járja.

Ehhez hasonló (ezalatt értem hogy max 25-35 W összteljesítményű) 5.1 -es hangfalat kersek ,max 12-15 k-ig..

Előre is kösz a helpet. :R

"Well, well. So the shaved monkey has failed. How utterly, utterly expected."

(#3163) SPDeluxe1.0

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

50k-ig bezárólag milyen hangfalat érdemes venni?Mert már be kéne egyet újítanom , de nem tudom hogy manapság melyik szettre érdemes pénzt kidobni.Ha valaki tájékozottabb akkor várom a KEDVES válaszát.

"oh no the devil has a code for god mode!!!"

(#3164) Patice válasza SPDeluxe1.0 (#3163) üzenetére

Patice
(senior tag)
LOGOUT blog

PC-hez szeretnél 5.1-es hangsugárzó szettet?

Vagy aktív (erősítőt is tartalmazó) kell ennyiért?

Mire használnád? Mozizásra, vagy zenére inkább?

Ha pénzt akarsz kidobni, akkor gondolkozz újban. Ha értéket is akarsz a pénzedért, akkor nézelődj használtak közt.

A kényelem nagy úr...

(#3165) szeva000

szeva000
(PH! addikt)

Hi!
Ezek közül érdemes keresgélni valami normálisabbat?Természetesen nekem nem kell nagy hangerő,nomeg 300k-s cucc....csak azért nem ártana,ha szépen szólna.Főleg zene lenne hallgatva.

(#3166) daneel92

daneel92
(lelkes újonc)

genius 5.1 5050 tévére rákötve tud 5.1-es hangzást biztosítani? meg úgy alapvetúően jó ötlet? nincs pénzem több százezres hangrendszerre, ennyit tudnék maximum rászánni.

szerk: a tv egy samsung ue37d5000 lenne

[ Szerkesztve ]

gigabyte ep45-ud3lr, intel core 2 quad q9400, 4 giga ram, chieftec 500 watt radeon hd6950@6970 2gb

(#3167) Patice válasza daneel92 (#3166) üzenetére

Patice
(senior tag)
LOGOUT blog

Max. sztereó jelből kikeveri mind az 5 csatornára + a mélynyomóra, de TV-ből csak optikai kimeneten tudnál 5.1-et nyerni. Az meg nincs az ilyen olcsó PC-s szetteken. Ahhoz analóg 5.1-es cucc kell. Pl. egy ilyen. Hallani még nem hallottam, de ez a legolcsóbb megoldás jelenleg. Van rajta optikai bemenet.

A kényelem nagy úr...

(#3168) Patice válasza szeva000 (#3165) üzenetére

Patice
(senior tag)
LOGOUT blog

Zenére sztereó...

Mennyit szánnál rá? Használtak közt nagyon olcsón (100.000 alatt) meglenne egy pár jó monitorsugárzó + egy sztereó erősítő.

A kényelem nagy úr...

(#3169) szeva000 válasza Patice (#3168) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

Háát igen,pont ezen agyalok:)
Még venni akarok egy xonar DS hangkarit,nomeg kérdés,hogy milyen 2.0 vagy 2.1 kellene.de 30-50k körül akarok rákölteni.
Óriási hang nem kellene,mert 30m2-es a szoba.De azért dübörögjön:)
Talán egy Swans D1080MKII megérné a 40k-t?

[ Szerkesztve ]

(#3170) Patice válasza szeva000 (#3169) üzenetére

Patice
(senior tag)
LOGOUT blog

30 négyzetméterre pedig én már álló dobozokat választanék, ha azt akarod, hogy dübörögjön.

Ha hangkártyát akarsz venni, akkor gondolom PC lesz a forrás.

Ebből a keretből kb. a hangkártya és az erősítő jönne ki.

A kényelem nagy úr...

(#3171) szeva000 válasza Patice (#3170) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

Lehet igazad lesz:)...főleg az erősítőben,mert átgondoltam újra...(kb huszadjára:D ) és a tv-t is fel kellene kötni egy erőlködőre,nomeg lehet a médialejátszót is.Csak az a kérdés,hogy ezeknél az optikai kimenet ér valamit vagy esetleg elég lenne egy olcsóbb erősítő?(ha más nem lesz megveszem darabokban).Nomeg milyen erőlködő és hangfalpár lenne jó,amibe érdemes is fektetni?

(#3172) Patice válasza szeva000 (#3171) üzenetére

Patice
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát ez így már komplexebb probléma. :D

Ha 5.1-et akarsz, akkor maradhat a beszélgetés a topikban.

Ha sztereó, akkor inkább itt folytassuk. :B

Amit írtál azok teljesen természetes igények, viszont így már képbe jön majd egy DAC is a későbbiekben.

Egy jó sztereó erősítővel + hangfalakkal érdemes indulni. Hangkártyáról lehet lebeszélnélek, mert ha veszel majd a rendszerhez egy USB-s DAC-ot, akkor felesleges lesz a PC-ben a hangkártya. Igazából lehet a DAC-kal kéne kezdeni, mert ere csatlakozna a PC, USB-n, a TV optikán + a médialejátszó optikán (gondolom). Mondjuk egy ilyen DAC már ki is merítené ezt a keretedet. :D De a minőség miatt szerintem megfontolandó.

Talán nem ártana még párszor átrágni a dolgokat, tisztázni mit szeretnél és ez hogyan lehet megvalósítani és mindez mennyibe kerülne.

(Alső hangon én a kereted felső határának kétszeresét mondanám, de inkább 3x.)

A kényelem nagy úr...

(#3173) Visormail válasza szeva000 (#3171) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Hát persze mindenből elég egy olcsó és mindent tudjon meg jól is szóljon, fel kéne ébredni lassan :)

AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows 7, Avira IS 2012

(#3174) szeva000 válasza Visormail (#3173) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

nem mindenki milliárdos köcsög kisbarátom.
De el is döntöttem mi lesz már.Nem költök többszáz rugót,inkább megyek nyaralni.max 50k-ért meg veszek valami 2.0 vagy 2.1-et.Az én szobámba elég lesz az bőven.Ki is néztem,a
Swans D1080MKII vagy az Edifier Multimedia HCS2330 C2 vagy S330D lesz.

(#3175) Visormail válasza szeva000 (#3174) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Én sem vagyok, te viszont valahol álomországban élsz. Nyilván hogy kompromisszumot kell kötni, az nem megy hogy mindent és olcsón.

(#3176) BBéci válasza szeva000 (#3174) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Nem mindegyik milliárdos köcsög.
Nem kell vagyonokat költeni ahhoz, hogy jó hangzást hozz össze a lakásodban.
Újonnan, 50-ért csak prüntyögőt kapni, amit egy kifinomult hallással rendelkező ember messziről elkerül..

[ Szerkesztve ]

(#3177) Visormail válasza BBéci (#3176) üzenetére

Visormail
(senior tag)

Szerintem egy fél milliárdos se nagyon járt még erre :DDD

(#3178) BBéci válasza Visormail (#3177) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Igaz, viszont a Házimozi erősítős topikban megfordulnak olyan megszállottak, akiknek 20 millió fölötti a rendszerük összértéke. Egyiket hallottam is.

(#3179) SPDeluxe1.0 válasza Patice (#3164) üzenetére

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Sajnos nem tudom mi a különbség aközött hogy van e benne erősítő vagy nincs , nekem leginkább zenéhez kéne , filmeket évente max 5 alkalommal nézek.Tehát a zene hallgatáson lenne leginkább a hangsúly.

[ Szerkesztve ]

(#3180) Patice válasza SPDeluxe1.0 (#3179) üzenetére

Patice
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor neked sztereó rendszer kell, ha a zenehallgatás a fő cél.

50.000-ből nem lehetetlen egy alap lánc (Sztereó erősítő + hangfalak + kábelek) összehozása használt cuccokból. Itt nézelődj, és hallgass meg minél több komponenst ha lehetséges.

A kényelem nagy úr...

(#3181) SPDeluxe1.0 válasza Patice (#3180) üzenetére

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Kössze a választ , de azt el felejtettem említeni hogy viszont játszani szoktam bizony , és amiatt meg jó lenne az ötpontegy.Tehát inkább emiatt lenne fontos hogy térhangzás harsogja be a szobámat , azon kívül persze amit én produkálok győzelmi mámorban.

(#3182) Patice válasza SPDeluxe1.0 (#3181) üzenetére

Patice
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor kombinált megoldás:

Egy sztereó...

+

Egy 5.1...

+

Hangkártya (ha nincs).

:D

Esetleg később egy kis átkábelezés a hangfalakhoz.

A kényelem nagy úr...

(#3183) BBéci válasza SPDeluxe1.0 (#3181) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

50000 forintos 5.1 rendszeren zenét hallgatni merész, rengeteg kompromisszumot igénylő vállalkozás. Ezt roppant finoman fogalmaztam meg.
Egy jó szubládát nem kapni annyiért.

(#3184) Stingie

Stingie
(kvázi-tag)

Valóban nagyon eltérőek az igények és sajnos a pénztárcák is sokszor gátat szabnak a vágyaknak.

Jómagam pl. hónapokig elgondolkozom egy-két műszaki kütyü beszerzésén, és ez alól az audiótechnika sem kivétel. Szeretem én is a minőséget - tavaly az Xbox 360-amhoz akartam egy nagyon jó cuccost, amivel az eleve zseniálisra kevert pl. Mass Effect-széria is képes magával szippantani. Nem a hangerő, inkább a minőség felé hajlottam, így hosszas nézelődés után - mivel nem akartam áldozni egy Z906-ra 100 rugót, inkább vettem 20 ezerért egy frankó Sennheiser fejhallgatót, és azzal játszom + zenét hallgatok, így a szomszédokat sem zavarom.

Persze, jobb lenne egy frankó kis 5.1, amin van optikai bemenet, de a legtöbb alsó kategóriás cucc, még csak hírből sem hallott ilyenről, és a hangminőségük is kérdéses. A Loginak pedig lenne megfizethető kategóriában alkalmas rendszere, de azon sincs optikai (csak a Z906 és a régi Z5500-on) bemenet, egyszerűen lespórolták róla. Találtam pár komplett házimozit (pl. a Philips is gyárt hasonlókat) - de kérdés, hogy ezek hogy szólnak pl. játékhoz-filmhez.

Philips HTS3551
Samsung HT-C450

Össze lehet egyáltalán hozni 100 alatt egy csak hangfalakból és erősítőből álló tisztességes optikai 5.1-est játékhoz?

[ Szerkesztve ]

Kvázi-tag 2004 óta :D

(#3185) BBéci válasza Stingie (#3184) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Használtakból össze lehet hozni. Erősítő 35-40000 Ft, hangdobozszett, például JBL SCS178 45-50 körül, a maradékból vehetsz kábeleket.

(#3186) jozsi252

jozsi252
(őstag)

Sziasztok

Szeretnék venni egy 5.1 es hangrendszert. Z506-ot néztem ki. 25nm2 kb a szobám. Elég lenne ez ide szerintetek? Nemérdekel hogy milyen a hangzása jó nemjó, tudom hogy ennyiért nemfogok tudni normálisat kapni, de nekem ez megfelel.

Amire meg nem arra ott a G930 :)

[ Szerkesztve ]

iPhone 4 8GB white

(#3187) Rendo84

Rendo84
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Számítógéphez szeretnék venni 5.1-es hangfal szettet.
A szoba körülbelül 45 nm-es és amire használnám: zene, film, játék.
A keret 15-25 eFt között van.
Milyet tudnátok ajánlani? Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#3188) BBéci válasza Rendo84 (#3187) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Olyan hangdobozszettet, ami kellően behangosít egy 45 négyzetméteres szobát, még a megadott összeg tízszereséért sem kapni.
A PC-s szettek arra nem alkalmasak.

(#3189) Mákdaráló

Mákdaráló
(kvázi-tag)

Üdv,

Nem teljesen illik ide a kérdés, de ilyen jellegű, gyakran látogatott fórumtémát nem találtam.
Kb. 4 éve vettem egy Logitech X-540-es hangfalszettet, nagyon meg vagyok vele elégedve, gyakorlatilag bőven többet tud, mint amire nekem a mindennapi internetezés során szükségem van. Szökőévente megnézek rajta egy filmet, kb. 50% hangerőn, időnként hallgatok rajta zenét.
Arra lettem figyelmes, hogy a bal-első hangfalam bizonyos magas hangoknál berezonál. A hangszóróban ugyebár két speaker van, ebből az alsó ad ki zörejt, ami rettentően bosszantó. Ha ujjal lefogom, elhallgat, ha a borítást eltávolítom, a probléma továbbra is fennáll, gyanítom hogy maga a membrán zötyörög. Mit lehet ezzel kezdeni? 4 éves speaker már öregnek számít és kuka az egész rendszer? Kössek át az egyik hátsóból egy speakert, mondván annyit azokat nem használom vagy elég akár egy cellux-ot ráragasztani a membrán tetejére, hogy ezzel kicsit csökkentsem a rezonanciát?

A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, a processzor elromlik.

(#3190) BBéci válasza Mákdaráló (#3189) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Speaker helyett nyugodtan írhatsz hangszórót, úgy is megértjük.

Nem lenne szabad 4 év alatt tönkremennie, de megtörténhet. Így látatlanban nem tudom megállapítani, mi lehet a baja. Vidd el valami szakszervizbe!

(#3191) Mákdaráló válasza BBéci (#3190) üzenetére

Mákdaráló
(kvázi-tag)

Kösz a választ. Amúgy nem az angoltudásomat óhajtottam csillogtatni, csak nem tudtam, hogy maga a kis vacak a hangszóró vagy az egész hangfal..

A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, a processzor elromlik.

(#3192) BBéci válasza Mákdaráló (#3191) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A hangfal sajnos annyira elterjedt megnevezése a hangdobozoknak, hogy kiirthatatlan a köznyelvből. A német Schallwand szolgai fordítása, germanizmus. Az a legviccesebb, amikor 10 centis dobozkákat neveznek hangfalnak.
A hangszórókat dobozba építik, úgy lesz belőlük hangdoboz.

(#3193) Hequila

Hequila
(őstag)

Kérnék egy kis segítséget.

Kellene nekem egy 5.1-es hangrendszer. Most próbálgatok egy legolcsóbb Gaba-t. Alapvetően az én igényeimnek megfelelne, de van vele egy kis gond. Az első - hátsó egyensúly manuálisan nem állítható, csak távirányítóval. Szépen be is lehet rajta állítani mindent, de amint áramtalanítva lesz, elfelejt minden beállítást. :W Menteni profilba pedig nem lehet.
Tehát keresek olyan szettet, amelyen vagy manuálisan be lehet állítani az egyensúlyokat, vagy amit én állítok rajta, az menthető profilba. Nem kell nagy teljesítmény, és nem is szánnék rá csillagászati összeget.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.