Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Wtf ez a gyakorlat a Stream Audio-nál, hogy nem írnak árakat a Quadraloknál, meg más termékeknél sem? Aztán persze ,lehet, hogy Ők is tagjai a titkos szabadkőműves páholynak és csak a beavatási szertartás után adják át a láthatatlan tintával írt árlistát tartalmazó tekercset
-
spiky03
veterán
Nah úton vannak a Focal hátterek.
Kíváncsian várom, hogy milyen lesz. -
opeter70
senior tag
válasz
liszi70 #59792 üzenetére
Én azt mondom, hogy nem kell tőle annyira félni.
Én egy szintén 2002-es Marantz SR7000-et vettem használtan 40 ezerért és nagyon nem bántam meg.
A mai belépő szintű erősítők a nyomába sem érnek hangminőségben.
Persze azért egy ilyen idős vasnál már nem árt alaposan átvizsgálni legalább szemrevételezéssel a belsejét (pl. kondik állapota, javításra utaló nyomok, stb).Tartósságról egyelőre még nem tudok nyilatkozni, mert kb 2 hónapja van nálam, de remélem sokig fog még szolgálni.
-
Sziasztok!
Ráhajtottam egy Arcam-ra, de ezt még megkérdezem : Egy Denon AVR-2802 kifogástalan állapotban megér 40-ezret? Milyen hangminőséget képvisel ez vajon sztereóban és moziban az árához képest?
Köszönöm!
-
TCr
veterán
válasz
Sefter #59744 üzenetére
Személyes véleményem: a Corvinban nagytermében pocsék az akusztika, az az irdatlan visszhang számomra megöli az élményt.
Aurum és Quadral cuccok a Streamaudioban.
(#59768) BBéci: én is.
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Erre is adjatok egy véleményt légyszi!!!
-
válasz
bajnokpityu #59779 üzenetére
igaz nekem Win7 64bit pro alatt fut az XBMC de egyáltalán nem mákos vagy zsizsis. Amúgy ez filmfüggő is lehet simán, van olyan film, ahol még az alkotók külön ráraknak egy lapáttal, hogy ilyen legyen.
-
bajnokpityu
félisten
van valami ami zavar az xbmc+2012 párosban. mákos, foltos a kép. ezt az xbmc csinálja, vagy a 2012?
win8+madvr gyönyörű sima volt,és kontrasztosabb is. -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #59774 üzenetére
Az AVR250 hangja, akárcsak a többi Arcamé, árkategóriáját felülmúlóan jó. Az X1000 olyan messze van tőle, mint Makó Jeruzsálemtől, viszont szolgáltatásokban sokkal többet ad. Döntsd el, mi fontosabb!
Azt is számításba kell venni, hogy az Arcamhoz illő hangdobozok nem olcsók, egy kb. 300000 forintos pár már megmutatná, hogy milyen jó kis erősítő.gyurczy!
Lehet, hogy én voltam. A Montan nagy kedvencem volt, ha maradt volna az Albacompnál, most az lenne a nappalimban. -
gyurczy
őstag
És igen! Aurum a láthatáron. Elvileg már karácsony előtt jöhet valami. Egy Montan vagy egy Vulkan nagyon érdekelne. Valaki dicsérte nemrég...
Remélem nem szól jobban, mint az ELAC.
-
Sziasztok!
Szerintetek hasonló áron használt Arcam Avr-250 vagy új Denon AVR-X1000? Zenére és filmre is, 2.0, max 2.1.
(Tudom, hogy sztereó erősítőt kellene keresni, de egy jó DAC-al együtt drágábban jönnék ki, mint egy ilyen HM erősítővel, amiben benne van a DAC is, meg még egy csomó minden.)
Köszönöm!
Szerk.: Közben rájöttem, hülye kérdés, mindenki az Arcam-ot fogja ajánlani!
Bár a Denon-nak is vannak előnyei, HDMI- bemenetek és kimenet, HD-hangok, új, stb. stb.
-
robi-k
őstag
Bakker, ez egy igen jó ajánlat: Arcam AVR 360 / IPad 3 kostenlos siehe Beschreibung mit voller Garantie und ab 1350€ 1x IPad 3 16 GB gratis
Kár, hogy most az anyagi tartalékaim 0 vannak -
MaTTeS
senior tag
Sziasztok!
Édesapám szeretne egy 5.0 szettet vásárolni, a helység 28nm körüli újonnan felújított egybe nyitott nappali-konyha. Az árkategória nagyon maximum 200e Ft. Kitétele volt, hogy nem lehet fekete színű, illetve a legjobb ár/érték arányú hangdobozokat keressem ki neki. Leszűkítettem 4-re a fő listát. Mindenképp elmennék vele időpontfoglalás után jövőhéten a Streamaudióba meghallgatni. A lista:Dynavoice Challenger M65-EX szett (számomra ez a legszimpatikusabb, bár a frontok mérete problémás lehet)
Polk Audio TSX-330 szett
Wharfedale Diamon 10.5 szett
Boston Acoustics A250 szettGondoltam még a Wharfedale Obsidian szettre is (mert az 150e Ft-ban megállna), de meghallgatás hiányában nincs nagy bizodalmam hozzájuk. Illetve a Mission M34i szettre.
Vegyesen zene, film, tv műsor lesz rajta nézve nappali révén. Használt nála kizárt. Újat akar és pont, ne is feszegessük a témát. Mélynyomó már van, évek óta egy Yamaha YST-SW515 személyében. Erősítő jövőre kerülne megvásárlásra (egy Pro Logic képes 1000 éves, de nagy kategóriás Onkyo szolgáltatná addig az erőt).
Az itthoni viszonyítási alap az én DALI Concept 6 szettem adná egy régebbi, de jó hangú Rotel elő-végfok párossal.Bármilyen javaslatot, ellenérvet, ötletet, megerősítést hogy jól választottam megköszönök. Akár jöhet privátban is válasz, de jobban örülnék, ha a fórumot gazdagítanánk a témával.
-
Dorian
félisten
Nálam ez úgy néz ki, hogy fellelkesülök, nekiállok hasonlítgatni, és ha nem igazán egyértelmű a dolog, akkor egy idő után ideges leszek "ennyire nincs fülem" vagy "már megint teszteléssel b...szom el az időt zenehallgatás helyett", na és akkor jön el a pénztárcabarát állapot
-
mandju
senior tag
exicon mc 1 proci véleményezésre... ki hallott látott ilyet? Mennyit érhet jelenleg egy makulátlan példány?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #59756 üzenetére
A supra-t jól leszólta a mester.
Hiába na, túl sok forgott belőle, biztos nem tetszett neki.Nekem meg AB-zni kellene, túl sok kábel hever nálam. Tápból is el kellene dönteni, hogy Supra, Neotech vagy Néhai. Olyan eget rengető különbségeket nem hallok, hogy egyértelműen rá tudjak bökni egyre.
-
törölt tag
válasz
Toobee #59727 üzenetére
MSI-nek is vannak érdekes ITX lapjai. Real USB Power-nek nevezik, lényege, hogy USB portoknál növeli a jel minőségét, elkülöníti az USB portok feszültségét az alaplap többi részétől.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #59756 üzenetére
Igen,olvastam anno,amikor volt lesslossom. nem értettem,miért nem igazán jó a hangja. Azt mondták,hogy akkor lenne igazán jó,ha minden lessloss lenne a láncban. node,ha szűr, és csak szűr,akkor mi a francért kell mindent cserélni?
regger:pont ezt csináltam én is a saját usb kártyámon. egy extra alacsony zajú,kicsi kimenő ellenállású A osztályú tápot kapott a különálló bővítőkártya.
Tamoo: szélmalomharc. nálam már bizonyitott az emberünk.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #59751 üzenetére
Igaz Rudi tápjai közül csak egyet próbáltam, de amikor mutattam Rudinak milyen a Fapaci T3-hoz hasonlítva, nem kellett egy szót sem szólnom, ő mondta, hogy "...hát akkor ezt hazaviszem".
Tápkábel ügyben talán innen lehet okosságokat olvasni.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59745 üzenetére
Elhiszem,ami könnyű,az már nem is annyira érdekes
-
törölt tag
válasz
mandju #59591 üzenetére
Nyúztam ma rendesen,
sztereózva is. Itt érezni a legnagyobb különbséget, pedig még csak gui módban ment. Ha nem elsősorban mozigép lenne, nem jutott volna eszembe próbálkozni 8.1-gyel, de csináltam a szerverről egy full backupot és feldobtam a Win 8-at. Mozira nincs szégyellnivalója van, itt is érezhető a 7-hez képest előrelépés, nem is kicsi. Sztereóban a Server nyer, eléggé
nem is kérdés. Képminőségben nem éreztem értékelhető, kiemelhető különbséget, mindkettő kissé világosabb a 7-nél, némileg élesebb, néha feltűnik apró zöldes árnyalat bőrtónusnál. Kipróbáltam a legújabb beta drivert is, ráadásul itt változott az élesség állítás funkció. A kép több összetevős dolog, szerepet játszhat driver is, ami most más, mint előzőleg, tónus, melegség szoftveresen és a tévén egyaránt állítható. Úgy érzem a színeket azonosra ki tudnám hozni mindhármon. Képpel kapcsolatban markánsabb véleményt később mondok, ha több tapasztalatom lesz, egyelőre nagyon tetszik. Most 1 hétig nyúzom a 8.1-et, utána vissza a szerver, mindkettő próbaidővel tesztelhető, ráérek dönteni. Egy biztos, jelenleg nagyon kereknek érzem az egész rendszert, örülök, hogy felhívtátok rá a figyelmem.
-
bajnokpityu
félisten
-
Dorian
félisten
Egyébként a tápkábeles tapasztalaton még mindig ingatom a fejem. Nehezen fér bele, hogy minek egy subnak sima 2,5-es tömör kábelnél komolyabb, miben kell komolyabb. Nincs tér, nem számítanak a magasfreis zavarok, stb.
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #59746 üzenetére
Jaj, hát nem azért írtam, hogy lehúzzam a kábeled. De a jól emlékszem ezt Ti is megerősítettétek. A mondandómmal a Heco-t akartam "szintbe helyezni" A saját Kácsás kábelom még megérdemli, a full ezüstöt már nem. Hogy mi van nekem ki kéne keresni a Kácsa oldalán, mert már vagy 7 éve vettem. Ez: KCO-SUB3
-
-
Sefter
veterán
Előre is bocs az OFF-ért, de nincs erre külön topik...:
Corvin van olyan jó mozi mint a CinemaCity ? (kép ügyileg....10 éve nem voltam a Corvinban...)
Illetve gyerekkel mennék, érdemes a 4dx-be menni a westendbe?Általában az Allee-ba járunk, de ott egyre szarabb a kép...
-
Dorian
félisten
válasz
mandju #59741 üzenetére
Mázlista!
Ha már mélynyomó:
Azt hiszem nem tartom meg ezt a komoly ezüst subkábelt. Jobb, jobb, mint a Kácsás, viszont annyival nem amennyibe kerül. (pedig valóban olcsón jutnék hozzá). Szerintem komolyabb sub kell, hogy kijöjjön az előnye, ill. IC-ként használva biztos több haszna lenne.
A saját Kácsás ill. Spiky által használt narancssárga Kácsás közt viszont határozott volt a különbség.
Viszont tápkábelnek lehet kellene találnom valamit, mert a saját 2.5mm2 mbcu és egy Néhai subkábel közt bizony van difi és nem is kicsi: Megfogja a mélyet. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59735 üzenetére
Mediajátszónak, USB azon is van es nem kell rá hackintost mókolni.
-
robim
tag
válasz
Toobee #59727 üzenetére
Na ez megint nagyon jó kérdés, mert amikor megvettem azt a lapot, akkor kipróbáltam vele az Openelec-et, de azzal nagy különbséget nem észleltem, aztán jött a Windows 8 Embedded JRiver-el, azzal már sokkal jobb volt (de ugye ez a szoftveres résznek is köszönhetően), végül pedig Windows Server 2012, minimal server módban, amivel egy picivel még jobb lett.
Amint lesz egy napnyi időm, nekiesek, visszarakom a régi lapot és kipróbálom, hogy valóban megérte-e a csere. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59725 üzenetére
De miért nem veszel egy Mac minit?
Hangtalan pici gép.
Azt minden meg is van, nem kell gányolni.
Van az is már olcsón. -
XtremLor
őstag
válasz
bajnokpityu #59729 üzenetére
Elorelepes mar ez is, van 2-3 gyarto aki elkezdte hatha csatalkozik a tobbi is.
-
robim
tag
válasz
Toobee #59722 üzenetére
Nekem most Asus Maximus Gene V van, ez is hasonló, leszámítva az USB portra vonatkozó részt és a gyári SPDIF kimenetet.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59723 üzenetére
Hja, csak nem AMD-s lapon.
Sniper van Intelesből is gondolom.
-
csaba12242
tag
válasz
mivamma #59718 üzenetére
Igen ezt én is megtaláltam, csak félek hogy ha ezt veszem amit szintén nem ma gyártottak már, kora miatt hamar kipurcan ez is,DVD és egyéb lemezről való lejátszás már felesleges, ezért akartam valami más ujabb erősítővel tovább működtetni a cuccot, de látom nem olyan egyszerü ahogy gondoltam, azért köszi mindenkinek.
Most vettem új Tv-t amiben ugyan van mélygyomó, de azért az messze van még ettől a házimozitól is.
-
Ribi
nagyúr
válasz
#09634560 #59713 üzenetére
Leginkább erre:
"minél alacsonyabb a frekvencia, annál kisebb impedancián megy, ezért (is) javasolt a mélynyomó hogy a legkisebb frekvenciák ne vegyék el az erősitő erejét"
Mert tudomásom szerint ahol a mély nyomi bejön a képbe (általában 80Hz alatt) ott már felfele kunkorodik a frontok impedanciája. Vagyis nem az alacsony impedancia miatt használnak mélynyomit. Tudom, is. Értem én hogy mire gondolsz csak az imedanciából nem jön ki amit írtál -
Tamoo
nagyúr
Túrtam most az alaplapkínálatot. Gigabyte-éknál a Sniper család nagyon érdekes.
Bár lehet ez csak nekem újdonság.
Pl.: ennél "Noise-less USB DAC-UP port", de van amelyiken az aranyozott RCA vagy HDMI figyel hátul. -
mivamma
senior tag
válasz
csaba12242 #59708 üzenetére
Egyébként, ha annyira meg vagy elégedve vele és szereted is akkor szerintem vegyél egy másikat.
Ennél csak drágább megoldásokat tudnak javasolni neked!
-
törölt tag
válasz
Passziv, így nem kötheted rá házimozierősitőre.
-
törölt tag
Fejtsd ki mire gondolsz.
Ez egy kis érzékenységü hangfal, elég nagy teljesitményt képes felvenni, így elég magas az impedancia, így erőtt kiván az erősitőtőlnehezeben hajthatóNagyon magas frekvenciánál se szokatlan a 100 felettti impedancia (mivel eleve nem magasugárzóhanem inkább mélynyomó) ezért az áttevődik a kisebb impedanciájú magassugárzóra.. -
mivamma
senior tag
válasz
Sajnos passzív.
-
Mankó
veterán
Mit szóltok egy ilyen hangprojektorhoz? Tudtok valami jót mondani róla, vagy felejtős?
-
csaba12242
tag
válasz
#09634560 #59703 üzenetére
Köszi, mégegy kérdésem lenne kideríthető hogy a mélynyomó aktív vagy passzív hogy használható lenne ezekkel az erösítőkkel az is?
Elég ez a hangerő, család nem tolerálná a durvábbakat, csak annyit akarok hogy azért ne a tv hangszórójával nézzek filmeket, és halkabban is nagyon szépen szól a tv-hez képest.
Erről a házimoziról lenne szó: SONY DAV - SC5 EISA -
Ribi
nagyúr
-
törölt tag
válasz
OddMan #59704 üzenetére
Elárulom: sose egzakt érték az impedancia: frekvenciával változik, minél alacsonyabb a frekvencia, annál kisebb impedancián megy, ezért (is) javasolt a mélynyomó hogy a legkisebb frekvenciák ne vegyék el az erősitő erejét -mivel már tiszta számodra: minél kiseb az impedancia annál nagyobb áramerősséggel és teljesitménnyel továbbitódik a hangfalakra- igy veheted kb. 5-5.5 közöttinek a teljes valós impedanciát.
-
OddMan
őstag
válasz
#09634560 #59702 üzenetére
Sanci38: Nagyon profi írás, köszönöm a segítséget.
Tehát a lényeg, hogy akkor ez nem csak két csatorna esetén működik, hanem 3-4-5-6 csatorna esetén is. 7-et már nem írtam, mert ugye ott már meg volt adva a 7x40 watt.A front hangfalaim típusa Wharfedale Diamond 8.4 6ohm a surround hangfalaim típusa pedig Jamo Studio 110 4-8 ohm.
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy miért nem egy pontos ohm érték van feltűntetve a Jamo hangfal hátulján, miért 4-8ohm, ezzel hogyan lehet számolni? -
törölt tag
válasz
csaba12242 #59696 üzenetére
Azok a kis müanyag dobozok könnyen hajthatók így nem nehéz túlvezérelni azokat... Ajánlhatunk neked kis pioneereket, Onkyókat vagy Denont, de bármelyiket is választod, minddel csínján kell bánnod a hangerővel mert a Sonyt simán lekörözi mindegyik így simán széthajtod vele.... De megfelelhet neked a Pioneer SBX300 vagy az Onkyo TX-SR309, mert ezek ugyanugy birják a kis impedanciár és kis teljesitményüek.
-
törölt tag
válasz
OddMan #59695 üzenetére
Te magad irtad hogy sztereóban 2x80 Watt akkor miért ne tudna többet 40-nél?
Tehát ez a teljesitmény 7csatornára értendő, és bizonyos impedanciánál, THD mellett tehát ettől nyugodtan lehet kevesebb6 több is, sőt 1 ohmon még a U*I alapján többszázra is felmehetne, mivel ezek a tranyós erősitők már nem annyira feszültség függők, nem függ annyira a kimeneti áram az erősitőáramtól így nem gond ha a kevesebb hangszóró miatt erőseb árammal terheli a kimeneti portját, ami ugye emiatt kevesebb impedanciával nő R=U/I miatt egyenesen füg az áramerősségtől.Tehát minél kisebb az impedancia,vagy keveseb ágra van kötve, annál nagyobb áram jut a hangszórókra így annál nagyobb teljesitmény vehető le.
Ezekben az erősítőben már van védelem amely nem enged bizonyos határok fölé menni. Tehát legyen egy pill zárlat, vagy egyenáramot tartalmazó jel jut a kimenetre(túl erős áram) azonnal leold az erősitő (kikapcsol teljesen) vagy hoszabban áll fent ez az állapot akkor is leold. Az egyik fontos részegység a hangszóróvédelem (és koppanásgátló). Arról van szó, hogy a végfokozatban van saját esetlegesen beépített védelem, az magát a végfokozatot védi (és nem csak a hangszórókat) a meghibásodástól, kimeneti rövidzárlat vagy túlterhelés esetén . Az erõsítõ végfokozatának esetleges meghibásodása esetén, kijuthat az erõsítõ tápfeszültsége a kimenetre, ami nagy valószinüséggel a hangsugárzók meghibásodását okozhatja. Igy beépiteneknek oda egy védelmi áramkört is. Tehát az áramkör hangsugárzók védelmére szolgál.Folyamatosan figyeli a hangszóróra jutó feszültséget, és amennyiben ez nemkívánatos (pl. egyenfeszültségû) komponenst tartalmaz, akkor a hangszórókat leválasztja az erõsítõrõl. Ennek van egy alapja, amit 1 kHz-es jellel mérnek adott impedancián. Tehát erre van méretezve a jel, erre van megadva a teljesitményadatok ,damping faktor, stb. És ez nyugodtan eltérhet le és felfelé is..
Remélem érthető voltam. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Milyen processzort vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest