Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Focal Chorus 807v-t használ itt valaki?
Milyen szintet képvisel jelenleg?
Arcam 350 mellé lenne.
210e állvánnyal reális érte? -
törölt tag
válasz
lemmy9 #61794 üzenetére
Nem: Dán kommersz minőségi áru volt, pl először/elsők között gyártottak felvevős DVD-t, HDMI kimenetes lejátszót és a világ legelső divx lejátszója is Kiss volt, mely márka végül felörlődött a koreai dömpinben, tehát nem kell leirni.. de sajnos a technika már tulhaladta..
Volt házimozijuk is, jamo hangfalakkal...szerintem Onkyo /más források szerint Thomson erősitővel. -
törölt tag
A koreai filmgyártás már megörvendeztetett jó néhány nagyszerű darabbal, találtam egy újabb gyöngyszemet a
Mai wei (My Way) Blu-ray kiadás személyében. Második világháborún átívelő, megtörtén eseményeken alapuló monumentális dráma, három nagy csatát is megelevenítve. Hollywoodi mércével nevetséges, 25 millió dolláros költségvetéssel (minden idők legdrágább Dél-koreai filmje) készült, mégis gyönyörűen vitték vászonra, nincs kellemetlen érzés a CGI miatt (mint annyi amerikai filmnél mostanában) sem, különösen a normandiai csata lett szemet gyönyörködtető, a koreai HD hangsávra sem lehet panasz. Igazi epikus moziélmény, érdemes megnézni, szvsz az egyik legjobb háborús mozi, amit az utóbbi években készítettek. Gyári angol felirat mellett ismert helyeken magyar felirat beszerezhető. -
gabor0012
tag
Mi a véleményetek a kiss dvd lejátszókról?
-
törölt tag
Sziasztok!
Vezeték nélküli fejhalgatót milyet érdemes vásárolni?
TV-re szeretném kötni jelenleg. Olyan 50eFt körüli árban gondolkozom.
Mik a legjobb márkák és típusok ilyen ár körül? -
spiky03
veterán
Dehogy becsülöm! Elnézést ha félreérthető voltam.
Csak arra próbáltam célozni, hogy nekem jó lehet a 714-es frontok is, mert nálam a mozi a főszempont, zene csak háttér rádiózás. Nah a mostani Eltaxok után így is ég és föld lesz a különbség. Főleg ha majd kapnak rendes kábelt is.
Tenyleg erre van valami ajanlasotok, hogy milyet érdemes majd beszereznem a Focalok és a Pio közé?(#61787 ) MaTTeS
Igen, akár még ez is előfordulhat, ha meghallom a minőségi hangfalak. -
Gergőke88
addikt
Köszönöm.
Akkor Focal, Elac vonalon fogok nézelődni de egyelőre a JBL ES marad hozzá.
Ez már kiaknázná a tudását?
Focal 807v -
spiky03
veterán
Nem rossz, de jelenleg nincs rá lém, pedig jó áron vannak ezek a dobozok.
Mondjuk nem tudom, hogy a 714-ekhez milyen áron jutok majd hozzá, de van egy olyan érzésem, hogy majd igazán jó áron.Meg azok legalább színben is megy a többihez. Nah meg nekem mozira kellenek csak, arra meg azok is jók lesznek, nem?
-
zolaas
senior tag
Nálam járt ilyen doboz. Hm. Nekem itthon nagyon nem tetszett. Abban a rendszerben. Ahová került ott meg kurvára visszasírom...többször elmentem már azóta is meghallgatni. Szóval nagyon kiszolgálás függő. Nálam annyira kevés volt az alja, hogy először azt hittem, hogy nem jók a hangszórók. Képzeld még loudnessel is próbáltam...
Szóval NAD mozivassal, AQ kábelezéssel fostalicska volt. Most meg ismerősömnél...ááá nagyon pöpec. Igaz sztereó vassal : Denon Pma 2000r, meg valami japán csövessel
LP forrás, de azt nem tudom miféle.
-
-
gabor0012
tag
Helló mindenkinek.
Kérdésem az lenne, hogy kiss dp 508 dvd hez hasonlot ismertek e, a mai blu ray lejátszókon kivül?
Mármint olyat aminek van lan csatlakozoja és merevlemeze. A kiss dvd be pl 80 gb hdd van a lanon keresztül fel lehet avi filmekkel meg minden jóval tölteni. 5000 ft ért tudnék szerezni használtan szerintem nem egy utolso mediaboxnak.Nektek mi a véleményetek rolla?
-
BBéci
legenda
válasz
Gergőke88 #61759 üzenetére
Mivel már megvetted, ne foglalkozz mások véleményével, hanem élvezd a kiváló hangminőséget!
Amikor teszteltem, azt írtam róla, hogy házimozi erősítőkből, 1 M Ft alatt nincs ellenfele, ami a sztereó zenei hangot illeti. Ehhez tudni kell, hogy 2200-2500 euró között volt az új ára.
Teljesítménye is durva, 1200 VA a tápja, valóban lead folyamatosan 7x100 wattot.
Xtremetuning szaktársnak is volt olyan erősítője, Ő is szerette. -
spiky03
veterán
Szerintetek az mennyire lesz baj, ha a 714 S frontok kerülnek majd a rendszerbe ha minden jól megy? Elvileg májusban adja el akitől a centert vettem.
Csak azért kérdezem mert abban ugye kisebbek lesznek a hangsugárzók, mint amik a centerben meg a hátsókban vannak. Azokban 16-osak, a frontokban meg 14-esek lesznek.Thx
-
nobeige
tag
válasz
liszi70 #61718 üzenetére
"Szóval keresek továbbra is olyan hangfalat max. 160 körül, ami szub és center nélkül is tud mozira és zenére is korrekt hangminőséget nyújtani, és nem marad hiányérzetem valamiben a Canton Karat 40 után. Akinek van ötlete, ajánlata erre, írásbeli vállveregetést kap tőlem!"
JBL Studio 530 120K körül kapható, érdemes meghallgatni.
-
Sefter
veterán
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Sikerült megvennem egy Arcam AVR 350-s erősítőt.
Van közületek aki ilyet használ itt?
BBécinél ha minden igaz volt ilyen teszten.
A kérdésem az lenne, hogy itt a HDMI-ről leveszi a hangot a képet pedig továbbküldi a tv-nek?
Jól olvastam, hogy HDMI-n a hangot nem továbbítja?
Ha jól gondolom a hangfalam kevés lesz hozzá (JBL ES80, ES25c).... -
Thom!
veterán
-
BBéci
legenda
Thomsonból az eggyel kisebb, DPL550 volt nálam, nem volt különösebben rossz a hangja, de az akkori (2000 végi) belépő Yamaha jobb volt nála. Azt nem tudom, mennyivel lehet más vagy jobb az általad kinézett erősítő, de amennyiben valódi előrelépésre vágysz, legalább az 500-as sorozatot célozd meg.
-
b0077
tag
Ja így már értem. Persze nézőpont kérdése, hogy kinek mi a komoly, láttam már 1 millió Ft körüli házimozi erősítőt is. Ahhoz képest egy 200e Ft-os Yamaha is komolytalan.
Ezt a Yamahát úgy értettem, hogy az én Thomson-omhoz képet komolyabb.
Akkor annyiban módosítom a kérdésemet, hogy az említett Jamo szetthez (ami nem tudom pontosan milyen kategóriásnak számít, remélhetőleg nem alsó azért) milyen erősítő, illetve milyen árkategóriás erősítők illenének? A cél nyilván az lenne, hogy a Jamo szettem ki legyen használva egy kategóriában hozzá illő erősítővel. -
b0077
tag
válasz
Warpig #61743 üzenetére
Konkrét helyet nem sajnos, de neten találsz sokat, régebben én is felvettem 1-2vel a kapcsolatot, amikor egy magasat akartam javíttatni, de szerencsére találtam gyári "bontottat" és arra cseréltem ki.
Ha jól emlékszem én náluk néztem az árakat régebben is:
[Ez]
Egy gumiszél csere miatt lehet felkeresem őket 1x én is még. -
-
b0077
tag
Sziasztok!
Van egy Jamo S506 hangfalszettem + sub 200 mélyládám. Jelenleg egy gyengébb kategóriás házimozi erősítővel hajtom, egy Thomson DPL660HT-vel. Az érdekelne, hogy a hangfalszett optimális hangzásának az eléréséhez megérné-e egy komolyan házimozi erősítőt vennem? Elsősorban Yamaha erősítőben gondolkodom, pl: Yamaha RX-V363. Észrevehető lenne a különbség a kettő között? Miben térnek el ezek az erősítők? Gondolom teljesítményben nem igazán, hanem hangzásban, de ott is mit lehetne észrevenni?
Előre is köszi!üdv
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Elszállt a Jamo SW-ben a hangszóró. Emiatt keresnék ilyen hangszórót. Nem igazán találok már eredetit, az lenne a kérdésem, hogy mit tudtok ajánlani helyette, ami minőségben jó lenne?
Köszi, W.
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #61729 üzenetére
Elolvastam Patice írását újra,ott nem fotózott,de velős véleményt mondott róla..
Na mindegy,a lényeg hogy nem ajánlott.
-
CHaooSS
őstag
Már csak a mélynyomót kéne eldönteni.
2 versenyző van
JBL SUB 550P és SUB 260 P
a 260 nemrég jött be és elég jó adatokkal bír ahogy nézem.
illetve milyen jó kis kábelt ajánlotok hozzá?
-
Sziasztok!
Nagyon köszönöm Tamoo-nak a lehetőséget, hogy összehasonlító tesztet csinálhattunk az ő Monitor Audio RS5 és az én Canton Karat 40-es hangfalam között, hogy legyen összehasonlítási alapom. Nagyon hasznos volt, megtudtam, hogy fogalmam sincs mit csináljak, cseréljek-e vagy nem.
Tudniillik az RS5 szarrá alázta a Canton-t a mély tartományban, viszont a számomra elég fontos közepeket jobban hanyagolja, és elmarad (egy kicsit) a magasakban is. Összességében gyönyörűen szólt az a pici RS5 az Arcam 250-es erősítőmmel, pillanatok alatt meg tudtam szokni a hangját, de félek, ha hasonló karakterű hangsugárzót vásárolnék, akkor a beszéd és ének kevésbé lenne erőteljes. (Centert nem tervezek, jó 2.0 a cél, mozira, zenére is.)
Szóval keresek továbbra is olyan hangfalat max. 160 körül, ami szub és center nélkül is tud mozira és zenére is korrekt hangminőséget nyújtani, és nem marad hiányérzetem valamiben a Canton Karat 40 után. Akinek van ötlete, ajánlata erre, írásbeli vállveregetést kap tőlem!
Köszönöm!
BBéci és szunya1:
Köszönöm nektek a véleményt a Triangle Antal 202-ről! Sajnos nem ment lejjebb az ára, még mindig 200-ra tartja a gazdája, az nekem sok. Bár olvastam jókat erről a tóniról, de most úgy ítélem meg, talán 200-at nem ér. (Vagy igen?)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
WolfLenny #61710 üzenetére
Tv adáshoz egy alap
legolcsóbb optikai is megteszi. HDMI-ből én tv-erősítő közt 1.5m-en szintén olcsó példányt használok. Kácsaban pl. van 1.3-as 1000-1500Ft körül. Teljesen korrekt darab. Mondjuk ez már megosztóbb, hogy ki-mit ajánl. (5m-re ahol kép+hang megy én is vettem valamivel drágábbat) -
WolfLenny
senior tag
Üdv.
Milyen optikai kábelt érdemes venni TV és erősítő közé?
Jelenleg egy rövid 1m-er kábel köti össze, de kellenifog egy kb. 2m-es. Márka vagy inkább árkategória függő?Illetve szintén ez a kérdés HDMI szinten. Csak FullHD fog menni rajta.
Előre is köszi a választ.
-
nrbx
tag
Hello, hasznal itt valaki Marantz CD6000 tipusu CD lejatszot? Nemreg vettem egyet hasznaltam, az eredeti CD-ket olvassa, mig nem karcosak, amint valami kis karc van a CD-n, ugral, hasonlo a helyzet egyes irott cedekkel is, valamelyiket olvassa (pl. regi Kodak silver), masokat (pl. TDK, valamelyik Vebatim) csak nehezen, ugral, elore hatra, neha 3x is nekifut egy resznek. Az erdekelne, hogy ujan is ilyen erzekeny ez a lejatszo, vagy az csak az enyem rossz. Koszonom.
-
GRaul
őstag
sziasztok
Egy ilyen erősítőhöz : [link]
Tudnatok ajanlani valami "olcso" 2 hangfalat. mert 2.0ba szeretnem hasznalni ugy, h a szamitogepre van kotve.
Kösziii
Üdv Misi -
t-bali3
senior tag
válasz
hétalvó #61690 üzenetére
Mondhatni azt, hogy nem az igazi. Bizonyos dolgokban előrelépés (jobb mélyek és természetesebb hangszerhangok), de például a tere tényleg fura és kissé tolakodó is.
Érdekes, hogy míg az előző a koncert számokat nem volt képes normálisan visszaadni, abban most ez jó, de ez pedig a nyugis egy énekes + egy kísérő gitár számoknál zavaró néha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Íme az új Android Auto!
- Házimozi belépő szinten
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR