-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #61298 üzenetére
A létjogosultsága megkérdőjelezhető, mert nem véletlenül tárolod Te is merevlemezeken a filmeket. Ugyanis kényelmesebb, ésszerűbb, mint korongokra írogatni.
Tegnap anyáztam hatalmasat, mert a megnézni kívánt írott lemezt nem volt hajlandó felismerni a Pana lejátszó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #61295 üzenetére
Ha 3-4 Mbps, akkor valószínűleg érintetlen.
De tényleg felejtsd el a BD25-öt, mert kizárólag az előbb említett esetben ér valamit. Legjobb választás a remux. Ha nincs, akkor BD50 és jöhet a MakeMKV!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #61293 üzenetére
A kábeleket szokták spéci tartókra helyezni, hogy ne a padlón tekeregjen. A hatása vitathatatlan, persze csak sokmilliós rendszerben érdemes effélével foglalkozni.
Hasonlítgasd össze szép sorban a meglévő filmjeid NFO-jának hangra vonatkozó részét az érintetlen BD50-ekével. Csak azokat szedd le újra, amikben eltérést látsz.
Miből gondoltad, hogy a BD25-ben minden eredeti? Kizárólag azért készülnek, hogy egyrétegű lemezre lehessen égetni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
válasz ginola #61282 üzenetére
Mivel a piót nem SMB/NFS, hanem DLNA-n keresztül használod, azt vedd figyelembe, hogy a DLNA szerver átkódol(hat)ja a filmeket, ez az egyik sajátossága a DLNA-nak. Ilyenkor a hanghoz is hozzányúl a DLNA szerverprogram (pl. a Twonky MediaServer).
Bár ha USB-n keresztül játszod le, akkor nincs ilyen. -
BBéci
legenda
válasz liszi70 #61283 üzenetére
Arra az esetre hagytam bennük a DTS magot, ha valamelyik ismerősömnek kölcsön adnám és a tévé beépítettjével akarná lejátszani. Feleslegesen tettem?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
-
cekkk
veterán
válasz ginola #61276 üzenetére
Melyik program mivel, és hogyan kötötted össze az erősítőt és a számítógépet? Milyen gép egyáltalán? Képes kiadni a HD hangokat? Mintha régebben olyan videó kártyák lettek volna amik erre nem voltak képesek.
Azt hittem számítógépes programmal akartad lejátszani.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz ginola #61272 üzenetére
"Akkor az AVR miért csak DTS-t ír ki, pedig HD-t pipáltam be?"
Azt én nem tudom, de ha jó helyre tetted a pipát, akkor az nem a Make MKV sara. Tudja a HD, True HD hangokat is.
"MKV fájlt játszom le, amit a fenti programmal konvertáltam, csak azt az egy sávot hagytam benne."
Attól még simán lehet, hogy az erősítőd csak a magot játssza belőle, nem pedig az egész HD-t.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz ginola #61272 üzenetére
A lejátszóban kiválasztottad a HD sávot?
Vikthor!
Nem jelent minden esetben dupla méretet, a BD50 lehet 30 gigás is, viszont garantáltan érintetlen a képe és a hangja is. Ugyanakkor a BD25-ben az esetek 80 százalékában valamelyik, vagy mindkettő átkódolt. A menü persze benne van és sokszor az extrák is. Sőt, találkoztam teljes szinkron és felirat választékot megőrző BD25-tel, amiben a Dolby TrueHD-t, helytakarékosságból 1509 kbps-es DTS-re butították. Ezért soha többé rá sem kattintok BD25-re.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
mert véleményem szerint annyival nem jobb a BD50 minőségileg mint egy BD25, nekem szimplán nem éri meg a dupla annyi tárhely, ellenben egy 10-15 gigás file és a BD25 közt meg nagyátlagban hatalmas difi van. Próbálok "ésszerű" kereteken belül mozogni, már amennyire lehet... 16 TB LOL, nemigaz?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz ricsik #61264 üzenetére
Hatalmas membránkitéréssel (Xmax) egy 20 centis is alaposan meg tudja mozgatni a levegőt, de nekem jobban tetszik, amikor egy (igazán jó) 30-as, kicsiket mozdulva teszi ugyanezt. Aztán ehhez adódik az alsó határfrekvencia, ami azonos kategóriát és minőséget tekintve alacsonyabb szokott lenni a nagyobb átmérőtől. Ha ez csak 30 Hz, akkor is szuper lehet a hangzás, de sokan a 20-25-re szavaznak.
-
ricsik
őstag
válasz gorbep #61263 üzenetére
A tányérok méretének növelése nem csak az ajtófélfa bontásában segítenek, hanem mélyebbre tud menni a sub, szebben tud szólni, nem erőlködik és van benne tartalék.
A Dali C6-ban 16-os a tányér, de mozi alatt a 30-as subot sem érzem soknak, csak ésszel kell beállítani.
Zenére elfogadom, hogy a kisebb tányér jobb lehet, a Prosont kicsit lassúnak érzem zenére.
Többször írtam, volt Kef C4 díjnyertes remek kis subom 20-as hangszóróval, de összehasonlíthatatlanul jobb a Proson, pedig mindkettő le tudja bontani a panelt.[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz bajnokpityu #61242 üzenetére
Nálam a D130-as mélyközéphez akkor a 8" Tannoy zárt subom is túlzás....
Különben néha nem értem a sub túltengéseket.....8"-al a zárt subom ki tudja bontani az ajtókereteket.....aki azt szereti, ha robbanáskor reng alatta a kanapé, azt ne sub-bal csinálja, hanem építsen sugárzót a kanapéba.... szerintem....- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
DrJános
aktív tag
válasz xerobyte #61236 üzenetére
Kösz, tényleg jó választás volt. Volt róla egy jó írás.
Én is gratulálok, a végleges cumóhoz.
Az elhelyezés az úgy történt, hogy a frontok a szekrény két oldalánál foglalnak helyet, a center pont középen
a hátsóknak még nincs meg a végleges helye mert a fali polc/tartó még nem készült el.Jelenleg 2 szék szolgál állványként. Tudom, van érzékem az ilyen lehetetlen megoldásokhoz.
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
Thom!
veterán
válasz bajnokpityu #61233 üzenetére
de zenére pure audio=2.0 stereo nálam elég
5.1 koncert felvételt nem hallgatokmilyen elacod van?
BBéci:11m2 használom a Velo-t oda elég, de azért egyszer kétszer megnéztem mit tud a rendszer Denon AVR 3808-al megemelve a hangerőt, na azért tud ez rombolni ha kell... olyan 20-25m2 kifutja magát,
nekem kicsit nagyobb az ingerküszöbön a filmeknél mint az átlag -
BBéci
legenda
válasz robi-k #61246 üzenetére
Sokáig alkalmaztam az LFE+Main beállítást, de pár éve átkerült a szigorúan tiltottak közé. Nemrég egyik fórumtársunkat beszéltem le róla, kipróbálta és megköszönte a tanácsot, mert rájött, tényleg elhibázott ötlet volt az LFE+Main.
(#61242) bajnokpityu
Arra írtam, hogy van benne valami. Bár az FS 247 BE-hez is remekül passzolt a Velo.(#61241) Tamoo
Zene alatt koncertfilmeket értettem.[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Denon 2310 van osszekotve egy Piooner Bdp450el.
A lejatszon 2 kimenet van. Az egyik a tvvel a masik az erositovel osszekotve. De hd hangot csak ugy ad ki ha a tvn nincs kep. Ha van kep akkor meg nincs hd hang.
Van otlet hogy mi lehet a problema? -
robi-k
őstag
válasz bajnokpityu #61245 üzenetére
Én 60 Hz-re állítottam a vágást a Denon-ban (bár a Denon a frontokat Large-re állította, én áttettem small-ra), LFE+Main beállításnál.
A sub-on a vágást feltekertem max-ra (azaz kb 180 Hz-re, hogy nem avatkozzon be egyáltalán).
Zenénél is szépen besegít a sub. -
bajnokpityu
félisten
ha a vágás valamilyen meredekségű váltóval történik,akkor az pláne suboknál jókora átfedést mutat a fronttal.
ha 80ra állitod a subod 12db/oktáv váltóját, még 160hzen is jön ki hang, 12db-vel kisebb hangyomással. mondhatni pici hang, de interferencia szempontjából több,mint a semmi.Patice fordított le egy cikket, ott 120Hzet javasolnak, mert az LFE csatorna 120Hzig tartalmaz információt. Jó az a cikk, érdekes, és tanulságos.
sztereo erősítő preoutját használva viszont, ha támogatni kell a frontot, a túlsó végletet szokták használni, szinte minimum frekire tekerik a sub váltóját, mert sajnos ha pl 30Hzre állítod a vágást, 60Hzen még mindig beleszól a frontok dolgába. -
spiky03
veterán
Csak, hogy a témánál maradjak.
Ez ám az igazi szub teszt.
[link]SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
Ha 80 hertzen történik a frekvenciaváltás, akkor vajon miért nehéz illeszteni?
A hangdobozok többségében a mélysugárzó nagyobb átmérőjű, mint a többi. Azok is illeszkednek egymáshoz.(#61238) Vikthor
Ha annyi tárhelyed van, miért BD25 és nem BD50???[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Vikthor #61238 üzenetére
totálisan más. de,hogy egyértelműen,mindenkinek jobban fog tetszeni a zárt, ezt azért messze nem mondanám (zenére azért nagy az esélye,hogy zárt jobb).
ha meg azonos árkategóriából kéne nézni, akkor meg szinte boritélkolható,hogy nem lenne egyetértés. Hallgasd meg őket egymás mellett. T12nél egy dologra figyelj, ég-és föld a nyers, és a járatott sub. Most közelit a 60-70órához, és most pl azt vettem észre, hogy tud végre finoman is aláfesteni. -
nagyúr
válasz bajnokpityu #61235 üzenetére
Zárt subnak mennyiben eltérő a hangja a nyitotthoz képest? Hagyjam a Proson R12-t egy 30 nm-es szobába, vagy kezdjek kacsintgatni az akciós T12 felé? Mozira lenne leginkább használva, de vannak zenei BD25-ök is a 16 TB-on...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Tamoo
MODERÁTOR
"alapszabály,hogy ne legyen nagy különbség a sub tányér átmérője és a front mélye között,mert nem lehet majd tisztességgel illeszteni"
Ebben valószínűleg nagy igazság lehet.
(zenéhez... még mielőtt mindenki 20-as szubért rohan )[ Szerkesztve ]
-
xerobyte
aktív tag
Megjött a Proson R12
Simán kikapná az ablakot is, úgy érzem, bár még nem csavartam fel, hiszen még bőven járatni kell.
Először szenvedtem a Pio-val, mire sikerült hangot kivarázsolni belőle, de aztán egy reset csak megoldotta. Mozgatja rendesen a kanapét, stereo zene hallgatásnál is hoz pluszt, bőven (én amúgy is mély orientált vagyok).
//Proson sub kábel van hozzá, semmi extra.
Már most úgy érzem, hogy ennyiért megérte, szóval összeállt a szettem. A topicot nem hagyom el, de itt most, hogy egyben vagyok szeretném megköszönni azoknak, akik válaszolgattak kérdéseimreVégső lépés karácsony után: szobarendezés.
Pioneer VSX 922-K AVR
Dynavoice Challenger M65 V4 5.0
Proson R12 SUB@DrJános: grat a szetthez, szerintem jól választottál a kerethez képest, elrendezés?
-
bajnokpityu
félisten
Neeem, rossz hangja semmiképpen nem volt Sőőt, nagyon jónak is mondhatom. De,mi nem zenéhez használtuk.
És mielőtt kiveri a biztit, h zenéhez sub, azért én is a koncertvideok miatt vettem zártat.
Az egy másik kérdés,hogy nincs nagy differencia átmérőben a frontom mélye, és a sub tányérja között. -
BBéci
legenda
Van valami abban, amit mondasz, de azért szerinted sem volt rossz hangja nálam a Velodyne SPL1200 Ultrának.
-
bajnokpityu
félisten
Nincs gond a t12 sebességével,de garantáltan gyorsabb egy 20cm-es. subot zenére használó ismerős mondta, hogy alapszabály,hogy ne legyen nagy különbség a sub tányér átmérője és a front mélye között,mert nem lehet majd tisztességgel illeszteni. Ezt akkor tanácsolta, amikor elac 15ös mélye mellé járt az agyam zárt 30as mélyen.
normális ember láncot épit, nem drága, és önállóan jó készülékeket hajigál be egy szobába. Ilyenkor pl teljesen józan döntés egy 20as sub az Elac mellé még akkoris, ha általánosságban mozira a nagy tányér, nagy erősítő kombináció a javasolt.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
20 centis helyett 30-as membrán biztosan sokat számít. A 20 centis csak kis légtérben lehet elegendő, ami legfeljebb 15 négyzetméteres szobát jelent és alacsony igényszintet a házromboló mélyhangokra.
-
DrJános
aktív tag
válasz Oldfighter #61229 üzenetére
Köszi.
Hát egyenlőre az alap felállás maradt (de a monitor és a center) közepére került.
Tegnap néztem bele a Star Wars Sithek bosszúja elején lévő űrharcos jelenetbe minden hang onnan jött ahonnan kell neki jönni szóval úgy néz ki, hogy így is jó lesz az elhelyezés.
-
-
atirag
őstag
Karácsonyra szeretnék venni magamak egy hagfal szettet és egy onkyo sks ht528-as szettet és egy jbl scs 178-as szettet néztem ki. Onkyo erősítőm van és ehhez lenne.
Melyik lenne jobb választás mellé?
Köszönöm.És eddig egy sal hangfal szettem volt.
[ Szerkesztve ]
-
DrJános
aktív tag
Hú Jó sok mindent írtatok míg nem olvasgattam itt, ha lesz időm majd elolvasom azt is.
Időközben én is csatlakoztam hozzátok. Erősítő Denon AVR-X2000 és a hangfal Dynavoice Challenger M-65 EX v3 lett (Sub még nincs) Nagyon szépen szól.
Jelenleg úgy használom, hogy a jelet HDMI-n kapja a gépről és ez az audió és videó jelforrás is. A monitor az erősítőn keresztül kapja a képet.
Viszont van úgy, hogy a szüleim a konyhába hallgatnak zenét a gépről (az alaplai kimenetről), ezt ugyebár én idebent nem hallom (legalábbis alap esetben).
Azt már össze tudom/tudtam, hozni, hogy a hang itt benn is szóljon, de akkor sajnos a monitoron nincs kép.
A kérdés az lenne, hogy azt meglehet-e oldani, hogy a videó jel az maradjon a HDMI. De az audió jel az állítható legyen HDMI és analóg között?
A válaszokat előre is köszönöm.
UI: Áldott békés ünnepeket mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz bajnokpityu #61218 üzenetére
Ez az a Heco ami a tied volt.
-
greike
tag
Szerintetek éreznék valami javulást ha az eddigi alap sub kábelemet kicserélném egy Inakustik Star y sub vagy premium y sub kábelre?A két Inakustik kábel között minőségileg nagy eltérés lehet?Az erősítő:Marantz sr5004 sub:Heco Slam 12a. Előre is köszi a válaszokat!
-
robi-k
őstag
Észrevettem még 2 (számomra fontos) szolgáltatását a 4310-nek, amit nem tudott a 2310:
1. A 4310 tudja a HDMI-n keresztül fogadni a DSD hangformátumot, így végre a Pioneer BDP-450 lejátszómról az SACD hallgatása során a DSD hangfolyam Bitsream-ben megy ki a Denon-hoz, és így a Pio nem kódolja át a DSD-t PCM-be (és a Denon is átkódolás nélkül dolgozza fel a DSD-t)
2. A 4310 tudja a HDMI PassTrough funkciót, így a Denon bekapcsolása nélkül is átengedi a HDMI jelet a Pio-tól a TV felé.
-
pr0bi
senior tag
Vettem iPodomhoz egy jobb minőségű jack->rca átalakítót, hogy kicsit kierősítve is tudjam élvezni a sztereó nyújtotta örömöket. Ez a módszer belépő-közép szinten alkalmas arra, hogy laptopról (szintén fejhallgató jack kimenet) lossless zenét hallgassak vagy ez esetben inkább maradjak a hdmi kábelnél? Netán teljesen mindegy?
-
cafat
aktív tag
Sziasztok! Van itt aprón fent egy JBL Balboa sub. Milyen láda az? Vállalható kategória?
-
BBéci
legenda
Volt nálam 1200 R, nagyon jó, de nem voltam elájulva tőle. Az Ultra sokkal jobb.
20 centis hangszóróval rendelkező szubládát nem szeretnék magamnak, frontsugárzóimban 21 centisek dolgoznak. Más kategória, de akkor sem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
A T-12 ára most akciósan 160, ne ahhoz viszonyítsunk!
(#61203) Thom!
Lásd a fentit! Ezek szerint megszűnt a bevezető akció.[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
válasz bajnokpityu #61197 üzenetére
kőzetgyapottal burkolta, majd lefestette.
Mire kente a festéket? -
ricsik
őstag
Én monitoron látom jobban . A Thunder-nek viszont erősebb az erősítője. A kisebb tömeg nem biztos hogy előny, csak ha sokat kell pakolni. Szerintem a papíron leírt dolgok xart sem érnek. Tényleg kéne egy összehasonlítás, látatlanban nehéz döntés lehet.
Ez kicsit összezavar:
193e
215e
vs. 165e
Nincs 30 rongy a különbség. Vagy valamit benézek?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...