Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gógyi
aktív tag
Rendeződött a Denon X2000-em sorsa, visszavittem a Netdepoba kipróbálták és cserélték, az új már itt duruzsol.
-
boost
veterán
Sziasztok, keresek leírást az alábbi házimozi HIFI-hez: AIWA XR-AVH1200
Vastag fekete-fehér könyv volt hozzá, de szőrén szálán eltünt.
Aki tud, kérem segítsen, hosszú ideig nem használtuk, elajándékoznánk karácsonyra, de nem értünk már hozzá. Különben remek cucc, az erősítője, és a két nagy hangfala tényleg jó, a többi az pálcás cucc.
-
válasz
rgeorge #60636 üzenetére
"Nincs mese, ki kell tesztelned a TV-d kompozit bemeneteit (AV1, AV2) és a kábelt másik forrással"
Megtörtént. Semmi baja a kábelnek és a tévé bemeneteinek, egy médialejátszó kompozit jelét tökéletesen megjelenítette. Csak az Arcam-ét nem. Pedig két segítőkész fórumtársunk, XtremLor és robim is leírta az Arcam-jaik erre vonatkozó beállításait, azokat is alkalmaztam, sajnos eredmény nélkül. Ez ennyi volt.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #60691 üzenetére
Ne bántsd: végre valami igazán tetszik neki!
Nagy szó nála: Focaljának nem örült ennyire.. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #60680 üzenetére
"nekem futóműnek tetszik igazán" - mióta van benne futómű ????
"addigra tápot kap". - miért, addig táp nélkül megy ????
...kicsit zizi vagy ma
-
t-bali3
senior tag
-
Víz Elek
senior tag
válasz
MasterMark #60544 üzenetére
Azaz érdekes, hogy most rákötöttem a hangfalakat egy samsung hifi erősítőjére, és ott szóltak...
Akkor ezek szerint a sub ládában van a gebasz? -
robi222
senior tag
Tudjátok mitől lehet ezen a tvn :samsung ps50c6500 plazma ,hogy ha piros vagy kék zöld színeket nézek 1 méteről, fekete hangyákat látok rajta amik mozognak és film közben zajnak látszik.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #60680 üzenetére
igen,azért írtam,hogy az az ár.
tartós tesztre kaptad? -
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #60681 üzenetére
THX selectröl infót a thx.com-on találhatsz (lényeg a 30 nm-nél kisebb terület éd a DD EX kezelése bass-managerrel), és gyári oldalon a technikai részt a specifikációknál taláálhatod...vagy az elektrotany.hu-n le lehet tölteni a kapcsolási rajzot az alaktrészjegzékkel -ha megérted..
- mégis mire vagy kiváncsi??
-
PrinceHerceg
őstag
Ugye, h milyen jókat kérdezek mindig?
-
PrinceHerceg
őstag
Egy Pioneer VSX D1011, ami elvileg THX Select minősítést is kapott, vajon méltóképpen érdemelte ki, vagy csak a pénz dominált esetében? Ugyan is semmi belsőséges infóm sincs róla, gondolok itt a burkolat alatt megbúvó felépítésére, úgy mint kondik, stb ami a lelke...
2 bazi nagy tápkondi + egy minőségibb tápegység, meg csillió 192/24 DAC szépen elszeparált térrészeken, de hol a többi infó, ami a lényeg volna?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #60678 üzenetére
ez a most futó ds akkurate árkategóriája. nekem futóműnek tetszik igazán, de még frisshusi. saját tápos. véleményt inkább majd két hónap múlva mondanék, addigra tápot kap, és be lesz járatva. nekem azért jött jól, h lássam,h a diy dacom mire képes, meg, merre lehetne tovább gurulni a lejtőn.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #60677 üzenetére
Saját vagy upgrade tápos?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #60677 üzenetére
Ez a linn-nel van egy árban.
Hangban is? -
bajnokpityu
félisten
válasz
JohannZimu #60675 üzenetére
tényleg épp hallgatom, és tényleg nem vettem meg. embertelen jó futómű...
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #60671 üzenetére
Persze.....
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #60671 üzenetére
Nálam egy Lumia
Ez az enyém
-
bajnokpityu
félisten
itt van nálam egy Lumin.
nem enyim
-
Ed Parker
nagyúr
Bocs, erről lemaradtam
Persze, megér.
Két éve én is törtem ezen a fejem, mikor feltűnt egy Yamaha dsp z9-es, sajnos azt is csak igy lehetett volna megoldani.
Pedig ez a csöppség sima DTS core-ral sem volt gyenge. -
Peak
addikt
Urak! A Reflecta márkájú vásznakról van valami tapasztalat, vélemény?
Egy 240cm x189cm-es CrystalLine Rollot kaptam ajándékba, falraszerelős, kézzel kihúzós.
Legjobb tudomásom szerint 1.0ás fényvisszaverős, egyszerű sötét vagy félhomályos szobában való vetítésre használnám, nativ fullHD belépő szintű projektorral, CSAK 2D. -
"többe kerülne a hozzá illő minőségi ic kábel mint az Arcam"
Ja, ja, ezért is gondolom, hogy hanyagolom egyelőre a HD hangokat az otthonomban! Vagy összekötöm őket ilyennel, ez 300 forintból megvan!
"Nincs tapasztalatom Dune-el, nem tudom milyen minőségben végzi a dekódolást egy Arcam szintű erősítőhöz képest."
Én sem tudom, ezért a biztonság kedvéért a Dune-t bitstream/továbbküldés-re állítottam, így az Arcam végzi a sztereóra alakítást.
-
-
spiky03
veterán
Az tényleg lehetséges, hogy az álló Focal frontokban kisebbek a hangszórók, mint a centerben?
Hogy lesz így egységes a hangkép? Mert ugye a centerben és a hátsókban egységesek a hangszórók.Pl gondolok itt a 714-re, mert ilyet gondoltam majd beszerezni, mert a többi az szerintem már nagy lenne hozzám.
Bocs, ha nagy hülyeségeket kérdezek már megint.
-
adodaniel
őstag
Kicsit irigykedve olvasom itt a jó Arcam vételt.
Kár, hogy nekem a notebook miatt a HDMI fontos. De szöget ütött a fejembe, hogyan lehetne ezt megkerülni? Kellene egy USB DAC és akkor onnan már az optikai/koax kábelen a DTS hang simán átmegy? Nyilván a HD formátumokat bukom, de 5.1-nél úgyse sok értelme van szvsz.
-
-
rgeorge
addikt
válasz
liszi70 #60542 üzenetére
Nincs mese, ki kell tesztelned a TV-d kompozit bemeneteit (AV1, AV2) és a kábelt másik forrással, vagy az Arcam-ot másik megjelenítővel. Ha jól tévedek, Dune lejátszód van, azt talán rá tudod venni, hogy kompozit kimeneten adjon képet, ehhez távirányítós trükk kell, a manualban le van írva. Ez talán egyszerűbb, mint másik kompozit-képes megjelenítítőt keríteni. Szerintem a kompozit (egy kábeles) irányt teszteld, az annyira faék, hogy működnie kell helyes bekötés esetén. A komponens, RGB irányt ráérsz később kipróbálni.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Brandys #60621 üzenetére
Vagy nem.
Nekem volt olyan esetem, hogy maga a fogyaszóvédelmis beszélt az eladóval, a jogról, csak annyit mondott, kiváló ügyvédeink vannak, pereljen be.
Kérdés hogy 6000Ft-ért érdemes e?
Ez egy 2004-es ügy volt.
Szóval bármit meglehet csinálni, a törvény csak egy dolog. -
cekkk
veterán
A netlomtár nem forgalmazó, csak egy viszonteladó, sőt nem is kellene igazából foglalkoznia a garanciális kérdésekkel, ami 3 napon túl van, ez a importőr feladata. Ők forgalmazók, ő felelősségük, miverl a garanciális javítást sem a kiskereskedő fizeti, hanem az importőr.
Elméletileg az importőrök háztól házik garanciát vállalnak, nekem a HK így volt a Onkyo így van, a Hornál nem tudom, hogy van, talán el kellene olvasnia a kollégának a garancia jegyet. -
SpaceKombajn
aktív tag
Igen, sejtettem, hogy kevés lesz, ezért is írtam oda, nekem Celine Dion a kedvencem, meg is van az összes angol nyelvű CD-je, DVD-je eredetiben, a régebbi dalai a legjobbak szerintem, hogy tetszik neked az új album? Nyugodtan jöhetnek a javaslatok, jó ötletek, semmi gond, ezért is kérdeztem. Használtban mindig benne van a lutri, de ahogyan elnézem vannak itt a fórumon megbízhatóak, akiktől érdemes vásárolni (én is nagyon vigyázok a cuccaimra jelenlegiek is úgy néznek ki mintha újak lennének pedig kb. 13 évesek), bár másik használt cuccok eladási oldalon lehet érdekes történeteket is olvasni.
Nagyon jó lehet neked, hogy ilyen csúcs gépeken hallgathatod a kedvenceidet. -
BBéci
legenda
válasz
SpaceKombajn #60626 üzenetére
Celine Dion és Whitney Houston zenéihez az X2000 olyan kevés, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly, legalább két kategóriával (X4000) feljebb kellene nézelődnöd. Sőt, a '80-as évek muzsikáihoz is. Éppen ők a kedvenceim, szóval nem csak találgatok. Ma este hallgattam a The Best Of Celine Dion & David Foster CD-t randomban, másfél órán keresztül, Norma Audio IPA-140 erősítővel.
Mellesleg X2000 teszt napokon belül fent lesz az AVO-n.
A nemrég emlegetett Arcam már méltó a kiváló, világhírű énekesnőkhöz.
Nem akarlak semmire rábeszélni, csak a véleményemet mondtam el. -
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
Dorian #60474 üzenetére
Én is a Denon X2000-et és a Lektor 6-ot nézztem ki, először csak a frontokat, de aztán megláttam a szett árat. Vissza is olvastam és úgy néz ki, a Denon és a Dali jól illik egymáshoz. A sok olvasás közben rátaláltam a Focalokra is, hogy többen arra cserélték előző hangfalaikat, szóval rá is kerestem és megtaláltam a Chorus 716 hangfalakat, amelyeknek az ára a Dali Lektor 6-os szett árával megegyezik. Mennyivel jobb a Chorus 716 mint a Lektor 6? Gondolom jobb erősítő is kellene hozzá mint az X2000, hogy megmutassa mit is tud igazán. Régebben inkább a zene(gyári nyomott CD-n, Celine Dion, Madonna, Whitney Houston, Bon Jovi, Aerosmith, válogatás CD-k és 80-as 90-es évek mixei) volt túlnyomó többségében, mint a mozi, de most, hogy van jó TV, ez kb. fele-fele arány, filmek közül is inkább a sorozatok, de ha meglesznek az új cuccok akkor kiegészülnek ezek koncert felvételekkel is. Most egy régebbi pro logicos Onkyo van és egy pár régi JBL hangfal. Szóval javaslatokat kérnék, hogy milyen összeállítások lennének jók erre a fehasználásra (tudom, hogy használtat javasolna mindenki és jobb is az ár-érték arányuk, de inkább újat vennék). A meghallgatás az igazi, megyek is szombaton Pestre a Denon ás Dali párost kipróbálni, saját CD-vel.
-
Brandys
tag
Nekem is elegem lett néhány éve abból, hogy a kereskedők hülyére veszik a jóhiszemű vásárlót. Azóta felkészültem és mindig "nyertem" is, bármilyen vitás ügyem volt.
A "netsufni" magatartása szöges ellentétben van az ide vonatkozó jogszabályokkal, jogszerűtlen, ezért nincs itt semmi gond vásárlói oldalról ... csak érvényesíteni kell a vásárlónak a jogait. Sajnos ez utóbbitól sokan "fáznak" ... pedig nem kéne. -
greike
tag
Csak a jobb front nem szól?Emlékszek mikor az első erősítőmet vettem nem volt a frontokon hang!Az erősítőn volt egy speaker A/B gomb csak megnyomtam és minden oké volt!Denonon nincs ilyen lehetőség?Persze ez akkor segíthet ha csak a front nem szól!Remélem minnél hamarabb sikerül az otthoni mozizás!
-
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3 #59642 üzenetére
Én közben továbbra is keresem a doboz hangzás miértjét a centeremben. Szerintetek mi okozhatja ezt? Az létezhet, hogy elcsúszott a belső csillapítás vagy a hangszórónak lenne baja? Kivülről nem látszik semmi, csak annyi, hogy az egyik hátsó reflex nyíláson bekukkantva egy részen gyérebb a csillapitás.
Próbáltam a szoba közepére húzkodni az akusztika miatt egy teszt erejéig, de ott is hasonló volt.Néha már azt gondolom, csak képzelődöm.
-
Brandys
tag
A jogszabály mai napon (2013.XII.16.) hatályos állapota
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.
(2) Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik.
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.Jogértelmezés:
Valamennyi szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek - ideértve különösen az anyag-, munka- és továbbítási (szállítási) költségeket - a kötelezettet (azaz az eladót, forgalmazót) terhelik. Jogsértőnek számít például, ha a forgalmazó „adminisztrációs” díj megfizetése ellenében vállalja a javítást vagy a cserét, vagy ellenérték megfizetéséhez köti az elállási jog gyakorlását. A gyakorlatban előfordulhat, hogy a fogyasztónak bizonyos költségeket, például a visszaküldés költségét meg kell előlegeznie. Amennyiben utóbb bebizonyosodik, hogy a minőségi kifogás jogos, a vállalkozás köteles megtéríteni a fogyasztó részére ezen költségeket.Ez szerintem egyértelmű, és tapasztalatból tudom, hogy ha határozottan lép fel az ember és a fogyasztóvédelmi törvényt előveszi, akkor kussolnak az eladók.
-
cselt
senior tag
Egy Proson Event 6 szett mellé a most streamaudionál akciós proson R8-as sub 60-ért mennyire jó választás? Viszonylag kicsi szobába lenne, kb 15m2.
-
gógyi
aktív tag
Gyári hibás termékek cseréje:
Az áruházunkban vásárolt gyárilag hibás, vagy a 3 napon belül meghibásodott termékeket, a vásárlás napjától számított 3 napon belül kicseréljük, vagy ha ez nem lehetséges, a termék ellenértékét visszafizetjük. Ez irányú panaszát, igényét kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak telefonon! A 3 napon túl meghibásodott termékekkel, kérjük forduljanak a garanciát vállaló szakszervízhez! A cseréhez, visszaszállításhoz kapcsolódó szállítási költség a vásárlót terheli!Na, itt nem szabad többet vásárolni.
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #60602 üzenetére
Rendben, várjuk.
Nálam is szabad, nincs a szekrénynek háta ott. -
gógyi
aktív tag
válasz
MasterMark #60608 üzenetére
Ja
-
gógyi
aktív tag
válasz
MasterMark #60603 üzenetére
Vadi új cucc, hogy lenne kikapcsolva? Próbálgattam a manuális beállításokat is, semmi.
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #60603 üzenetére
Időnként nagyon gonosz vagy...
-
Oldfighter
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #60597 üzenetére
Radiátor, szintén panelos. Mondjuk nálam ritkán van használva a radiátor, a bejövő csövek be tudják fűteni a szobát ( kívülről meg szigetelve van amúgy is az egész).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen TV-t vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Házimozi belépő szinten
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus