Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolaas
senior tag
válasz
robi222 #61691 üzenetére
Hm. Ha jól emléxem nekem a Kef dobozaim voltak hasonlóak, azoknak abba a likakba kellett piszkálni és ott voltak a csavarok. Akkor nincs több ötletem. Nem találok service manualt hozzá. A képek alapján én mindenképp azokban a lukakban keresném a csavarokat, máshol nem látom értelmét. Egy közeli fotót esetleg tudsz felrakni?
-
Sefter
veterán
válasz
Dorian #61696 üzenetére
Igen, utána nézés nélkül írtam, de most pár tesztet elolvasva sem tűnik felsőbb kategóriának, inkább vakításnak hangzik ez a teljesen átdolgozott belső...pár szolgáltatás jött (3d, 1,4a hdmi...) pár ment (kevesebb bemenet), csodát nem várnék egy 1910 után...DE igazad van, nem próbáltam...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #61697 üzenetére
Annak idején ez általános vélemény volt, nem csak egy lapé. Bécit kérdezd amúgy, az ő véleménye is ez volt a megjelenés után, itt is írta. -
Mankó
veterán
Sracok! Azonos áron melyik jobb vétel a Denon 1910 vagy a 1911 ???
-
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu #61687 üzenetére
ls 88ra gondolsz? Arra hasonlít kinézetre, bár a 188 is ugyan olyan kb ahogy nézem.
Nem igazán találtam a családról infot...Majd ha rakatok rá banánt talán meg tudják nézni.
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3 #61121 üzenetére
Most, miközben még szokom a Furu u-2t-t nemsokára lehetőségem lesz egy jóval komolyabb Siltech kábelt is kipróbálnom. A problémám az, hogy fogalmam sincs melyik típus pontosan, mert nincs rajta táblácska, de a G5re tippelek. Kíváncsi vagyok mit hoz majd.
Hangfalkábelen csatlakozók minősége mennyit befolyásol? Siltechen egyik oldalról leestek a csatik így újat rakatnék fel és ahogy nézem az épp oldalon WBT ezüstök vannak. Ha a másikra csak valami egyszerűbb kerülne az ronthatja a minőséget vagy csak nem illik?
-
Mankó
veterán
Jbl scs 178-hoz ajanljatok nekem egy jo erositot. A lenyeg hogy legalabb 2 optikai legyen rajta.
Neztem egy fekete denon 1911-et, kulsore es tudasra nagyon bejon nekem. 75 ezer hasznaltan, de lehet sok lenne a jbl-hez. Lehet boven eleg lenne nekem valami egyszerubb is fele aron.
Szerintetek? -
ricsik
őstag
Az létezik, hogy reseteltem az erősítőt, visszaállítottam mindent ahogy volt és sokkal jobb lett a rendszer? Ennyire utolért a placebo?
-
brummmogo
tag
Igen, sajnos tudom, hogy nehéz ebből a keretből jót vásárolni. Ha kompromisszumot kell kötni akkor lehet használt is.
Egy időben néztem a loft-ot én is. Bár elvetettem, mert kicsit nagyobb mint amit én el tudnék hasznosan helyezni. -
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #61663 üzenetére
melyik tetszett jobban?
Mindkettő boka-lefosós gondolom, a rendszeredbe -
brummmogo
tag
Sziasztok!
Otthoni filmnézéshez keresek 5.1-es hangfalszettet. A kinézett erősítő egy Onkyo TX-NR414. Budget megoldást keresek. Egyelőre tanácstalan vagyok. Tudnátok javasolni nekem pár szettet?
Köszönöm előre is a segítséget.
-
bajnokpityu
félisten
nah, megvolt az akurate dsm, Lumin teszt. úgyhogy iszok
-
törölt tag
válasz
CHaooSS #61658 üzenetére
Konzol nem megoldható (gondolom nem véletlenül állványt keresel, de megkérdezem
) ? Tudniillik speciális állvány kell, a normál 60-70 cm-es alacsony lenne. Nálam 110cm az állvány magassága, így lett a legjobb, a fül feletti 60-90cm ajánlás, nem szentírás. Míg egy fali konzol estén könnyebb és olcsóbb a szerelés, ahogy a próbálgatás is.
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #61656 üzenetére
Ezerszer inkább fali konzol, mint másfél méter magas állvány.
-
MasterMark
titán
válasz
alex devil #61655 üzenetére
Mert nagy a TV input lagja valószínűleg. Késleltesd hozzá a hangot, vagy az erősítőn, vagy a lejátszón.
más: Ha állványon van a surround, akkor is él a 60-90 centi? Ilyenkor egy ilyen hosszú állvány milyen? A teteje lehet döntött?
-
alex devil
senior tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy miért van elcsúszva a hang a tv és az erősítő között?
Csak az erősítőből jön a hang ha filmet nézünk, csak érdekelne miért van így...? -
ricsik
őstag
Ezt a pasast kicsit beszippantotta a High-End
:
[link] -
forma69
tag
Egy hete lecseréltem a hanfalkábeleimet Qed silver XT-re, és szépen hallatszik az előnye. Sokkal tisztább magas, szélesebb szinpad, kontroláltabb mély. Mintha egy kategóriát javultak volna a Canton falaim. Ezek után már bátran merem itt ajánlani, aki erre szeretne cserélni.
-
-
CHaooSS
őstag
Hali
Na megszabadultam az ES szettől.
Milyen szettet tudtok ajánlani olyan 400-500 körül.
mélynyomó is érdekel.főként filmezésre kéne.
+ még 1 kérdés, hogy surround hangfalakhoz más kábel kéne mint ami most van ( NeoTech KS-11275 )
túl kemény és vastag is így nem tudom elvezetni a szőnyeg alatt... körbe meg nem akarom mert gatyám rámenne.Köszi
-
junkpod
veterán
válasz
opeter70 #61629 üzenetére
Ugyanezzel a hibával küzdöttem egy hkst230 subbal amíg rá nem jöttem, hogy ez nem hiba hanem tulajdonság.
Tv műsornál jellemző ez a kis hangerős kikapcsolás de nagyobb hangerőn nincs gond, illetve 5.1 forrás esetén is rendben van.
Egy olyan kapcsolós elosztó lenne jó ami távirányítóvalműködik és AVR-el együtt tudnám kapcsolni. Létezik ilyen? -
greike
tag
Ma megcsináltam az erősítőmön a Bi-ampot (Marantz sr5004) Nem gondoltam volna ,hogy lesz valami változás!Nagyot tévedtem mindenben nagy javulás van : dinamika ,mély,magas,részletesség ! Lehetséges,hogy ennyit számítana?Olyan érzésem van mintha lecseréltem volna az erősítőt vagy a hangfalat. Vettem Inakustik y sub kábelt és a subwooferem is szebben szól.
-
End-ru
aktív tag
WD TV Live Streaming játékost rákötöttem HDMI-vel az erősítőre (pio 918), onnan szintén HDMI a tv-re (50ut50). Az a problémám, hogy ha a tv a felbontást, frekvenciát vált, akkor a kép ütemesen el kezd villogni. Ha kikapcsolom a tv-t, és visszakapcsolom, akkor jó a kép, de ezt minden film indításnál és menübe kilépés után el kell játszani. A WD-t közvetlenül a tv-re kötve sose jelentkezett ilyen probléma. Az erősítő lehet a ludas?
-
opeter70
senior tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni:
Wharfedale WH-210 subom van Marantz SR-7000 erősítőre kötve.
Ha a subon az "Auto power" ON-ra van állítva, akkor azt vettem észre, hogy egy bizonyos hangerő alatt, vagy ha a filmben hosszabb ideig nincsenek mélyhangok, a sub standby állapotba áll (az elején a zöld led zöldről pirosra vált).
Természetesen visszakapcsol, ha ismét van mélyhang a filmben, de ez a bekapcsolás némi késleltetéssel történik (kb 1 mp), ami néha elég zavaró tud lenni, mert lemarad pl. egy filmbeli robbanás első 1 másodperce.
Az világos számomra, hogy ilyenkor az erősítő sub pre-out kimenetén nem kap megfelelő jelet a bekapcsoláshoz, de én úgy gondolnám, hogy az erősítő bekapcsolásakor (függetlenül a hangerőtől, vagy a mélyhangok jelenlététől) illene bekapcsolni a subnak is. Nem?
Szerintetek ez így normális?
(Az összekötő kábel Inakustik Y sub) -
zolaas
senior tag
válasz
robi222 #61626 üzenetére
Nem lehet!
A hangszórókat kell a helyükről kicsavarozni és ott tudsz benne piszkálni, ezt azt. Illetve most nézem az előlapon ahová a selymet lehet bepattintani ott tudod levenni azt ami a hangszórókat takarja. Azokba a likakba keress csavarokat amikbe a selymet pattintod. -
XtremLor
őstag
válasz
attosz1120 #61625 üzenetére
Altalaban jack kiment van a tv-n az optika mellett(jack rca kabel vagy eloszto a megoldas), a szterero rca az bemenet szokott lenni..
-
robi222
senior tag
Tudja valaki hogyan lehet szétszedni az obsidian hangfalakat?Nem látok rajta csavarokat,olyan mintha össze lenne ragasztva.
-
attosz1120
tag
Sziasztok!Kis segítseget szeretnek kerni!Samsung smart tv-met szeretnem osszekotni genius sw-hf 6000 5.1.Vettem is hozza rc kabelt amit ajanlottak hozza.(fekete,piros)
Dvd-vel ossze is jott a hang,tv-vel viszont nem.Szerintetek mi lehet a problema?
Valaszotokat elore is koszonom! -
Norbi 72
veterán
válasz
Panthera #61612 üzenetére
Meg is válaszoltad magadnak a kérdést: Bóvlit vettél.
A hangfalaknak nem kéne zúgniuk,ott valami bibi van.(erősítő,kábelezés)
bendeguz76: Jó hangfalakat néztél ki,de mindegyik kicsit másképp szól,meg kell őket hallgatni.
Én még ajánlanám a Focal 8/9-es szériát is,az új Quadralokat is meghallgatnám. -
Mankó
veterán
válasz
#16729600 #61618 üzenetére
Nem vagyok könnyen sértődős, inkább tudjam mire számítsak, mint hogy nagy koppanás és pénz kidobás legyen belőle.
Igen úgy lenne az igazi, ha valahogy megtudnám hallgatni, hogy mégis mit szól. Ha már egy kicsivel is jobb, már megérheti nekem ezen az áron. Az általa kapott kis pluszok azok, amik miatt egyáltalán megfordult a fejemben a dolog. A Genius is már potméteres, buzerálgatni kell, hogy negyed hangerő alatt legyen mély, fölötte már nagyon hangos a szett. Kézi kapcsolóval váltok DTS és AC3 között, mert 2 külön optikai is játékban van.
A házimozi erősítőt le tudná kezelni a tv is, távirányítóval válthatnék a használt eszközök között, kicsivel jobb hangminőség, gumis gombok a hangerő szabályzón stb. Viszont ha a dolog összejön, ki kell derítenem a center problémáját, esetleg meg kell javíttatnom és az elhelyezés sem lesz egyszerű, az erősítőt is meg kell venni külön, s hogy azt hova rakom azt még külön öröm lesz kitalálni.
Szóval tele vagyok megválaszolatlan kérdésekkel, s minden őszinte, terelgető vélemény vagy ellen javallat csak a hasznomra válik. Ezért csak nyugodtan oltogassatok, mondjátok el a véleményetek legyen az + vagy - ! -
törölt tag
Na éppen ez az,kis hangerőn ebben a szettben semmilyen értékelhető mély nem lesz ( maxra feltekerve se nagyon ) Sajnos ez a realitás.A Genius os cseréhez annyit lehet hozzáfűzni,hogy átülsz egy velorexből egy zaporozsecbe.Csúnyán hangzik,de hidd el nem bántásból írom ezeket
-
Mankó
veterán
Nem is számítok csodára. DTS, AC3 szóljon normálisan, kis hangerőn is legyen mély, élvezhető legyen a hang, nekem ennyi bőven elég.
A hd hangos dolog meg csak érdekelt volna, szerintem még nem is hallottam olyat.
Viszont ha már itt tartunk, egy ilyen szett mellé kár nézegetnem sok ezres erősítőket, elég lenne olcsón megfogni egy hdmi-set. -
bendeguz76
aktív tag
hozzájutottam egy Arcam avr 250-hez.5.1 vagy 5.2 lenne hozzá választva.Dali Ikon 6 MK2 5.0,Monitor audio rx6 szett,esetleg az Elac belépő kategoriás szettje?ill ti mit ajánlanátok meghallgatásra?még egy kérdés jobban járok egy komolyabb sub-bal vagy egy olcsobb kategoriásbol 2?40nm-es nappali nagy belmagassággal,50-50%-ban használnám zene ill mozira.
-
Panthera
őstag
sziasztok!
A DVD lejátszóhoz vettem egy hosszabb S-video kábelt, ami használat közben gerjeszti a hangfalakat (alaphangon is erősen zúgnak). Ha egy másik (ránézésre is minőségibb) kábelt használok, akkor nem jelentkezik a hiba.
Lehet, hogy a kábel nincs rendesen árnyékolva vagy ilyen bóvlit sikerült vennem? A video átvitellel látszólag nincs gond.
köszönöm! -
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #61605 üzenetére
Végül is akkor a hangfalak egyből az erősítőre mennek és kész, nincsenek a subbal kapcsolatban. A hm erősítő pedig le kezeli az egészet.
Ebben a felállásban akkor ha a center hangfala jó, és a kábelt is kilőhetjük, akkor tényleg az erősítőnél lehet a gubanc. Ha jól értelmezem, persze csak próba után lesz biztos a dolog. De ha 20 ezer alatt hozzám kerül a cucc, egy próbát mindenképp megérhet, nem?
Egy HD képes erősítővel mit tudhat ez a JBL SCS 178-as szett? Mire számíthatok hangminőségben? -
XtremLor
őstag
válasz
hétalvó #61608 üzenetére
Garancias termeket nem szednek szet, a kabelek stb ellenorzese utan inkabb garanciaztatnam, ha a hiba nem szunne meg.
(#61610) Mankó:20e forintos ar nem veszes, ha a center meg hibas is javitassal esetleg egy masik center beszerzese utan is 30e alatt vagy, a hd kepes erosito felesleges lesz inkabb vegyel egy regebbi vasat.
-
Mankó
veterán
Vagy ennek a szettnek a hangfalairol egyenesen az erositobe mennek a kabelek es nincsenek is kapcsolatban az egyes hangfalak a szett subjaval? Nem lattam meg ilyen szettet, csak talalgatok milyen lehetosegek lehetnek.
Ebben az esetben, ha a kabel is es a center is rendben van, akkor nem is a szettben van a hiba, hanem a rakotott erositoben. Elkepzelheto ez a verzio is? -
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #61595 üzenetére
Sokszor van ilyen, hogy a kamera nem tudja követni a gyors mozgást, és olyan, mintha hullámozna a membrán. Az csak optikai.
Béci: Én az SVS Ultrára utaltam és linkeltem videót, aminek a tesztje még nem olvasható, mivel még nem készítetted el, csak most kaptad a subot tesztelésre. Ezek szerint a másik favorit T-12 is hajlamos rakoncátlankodni, ahogy Te is és Pityu is írta.
robi-k: Ez jó hír, mert ez az árkategória még elérhető ellenben az ultrával. Gondolom az is segít, hogy nem olyan erős és a membrán is kisebb.
-
Mankó
veterán
:-) nem csak gondoltam ti sok mindennel talalkoztatok mar az evek soran, hatha...
Ha a center hangfala rendben es nem is a kabel a hiba forrasa, akkor ugy gondolom, hogy a tovabbito eszkozben lehet valahol a hiba. A center es az osszes szatelit hangfal a szett sub reszebe megy be, majd rca-n csatlakozik az erositohoz.
Masreszt ha hol van hang, hol nincs, akkor csak-csak valamilyen kontakt hiba lehet, nem? En ugy gondolom, lehet rosszul, hogy a subban valamelyik csatin megtort a forrasztas, s emiatt van a hol van, hol nincs hang. Rosszul gondolom, mas is okozhatja a jelenseget? Erdemes vele foglalkozni vagy hagyjam a fenebe?
20 alatt kerulne hozzam a szett ebben az allapotaban, illetve meg annyi, hogy a porvedok nincsenek meg. Az kulonosebben nem zavar, mert kulsore bejonnek ugyis a hangfalak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elite: Dangerous
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen TV-t vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!