Hirdetés
- Autós kamerák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azért alacsony árfekvésben is létezik élet és lehet is találni néha a noname gyártók között is akár jó cuccot. Pld. a MIVOC Hype 10 G2 aktív subja ( nem a narancssárga ,hanem a fekete címkés ) meglepően jó, akár még a Proson hasonló kategóriájához képest is ( lehet ferhördűlni ) 120 € - 140 € újonnan,használtan 70 € körül levadászható.
-
TCr
veterán
válasz madoxx #58596 üzenetére
Nem "nagy" erősítő, de a 1713 az igényednek megfelelő lehet.
Más kérdés az, hogy a hangja alapján nem érhet annyit, amennyiért hirdetik, a 16xx sorozat utódja.Átnéztem a használt piacot, jelenleg nem igazán van az igényeidnek megfelelő AVR 100e Ft alatt.
Kivéve a fenti 1713.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Tamoo
MODERÁTOR
Pedig igaza van Bécinek. Sajnos nem sajnos én végigjártam a szamárlétrát (mondjuk még mindig alul vagyok) Pio VSX421-től kezdődően. Belépő erősítők nagyon korlátozottan használhatók zenére. Nincs meg bennük az erő, így a dinamika sem. Itt nem a hangerőről van szó, mielőtt valaki félreértené.
Többiek. OFF-ot légyszíves mellőzzük.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nem kell hozzátenni, hogy az én véleményem, mert az magától értetődő, hogy nem a szomszédomé. Ugyanis én tesztelek és használok 15 éve házimozi erősítőket, mint szakújságíró és a téma megszállottja.
Egy újonnan 100000 forintos házimozi erősítő úgy szól sztereó zenével, mint egy 30-40000 forintos kétcsatornás, vagy még úgy sem. És ez nem csak az én véleményem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz madoxx #58574 üzenetére
Ha tudnék, akkor írtam volna. Nem szoktam nézegetni a hirdetéseket, azt neked kell megtenni, mi itt a topikban majd véleményezzük a találataidat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lfabian
tag
Hozom a sört, kezdődik!
fabi
-
törölt tag
válasz madoxx #58555 üzenetére
Amit találsz...
De inkább DNLA helyett nem job egy 20-ért ugyanezt tudó médiajátszó, és erősitő mehet dnla nélkül is mint pl ez vagy ez.kp59 #58579: 1. hogy 5.1-es kiépitéssel jobban jár valaki, és 2: jobban megéri zsir ujat venni.
Tényleg gratulálok a pióhoz nem rossz választás ujonnan, de csak ujonnan, de az itt linkelt denon vgay a nagytesója keresztben lenyelné mind hangminőség mind szolgáltatásokban.[ Szerkesztve ]
-
kp59
aktív tag
"....különösen sztereó zenével, annyira karcsú, hogy tényleg butaság megvenni."
Bocsi de ez azért elég erősre sikerült. Tedd hozzá hogy szerinted mert ez a te véleményed.
Nem kötözködés képpen de szerintem meg nem így van. Mentségemre szolgáljon az hogy én nem rendelkezem "félisteni hallással" de azért nekem is van valamelyest elkorcsosult hallásom annak pedig tetszik ez a hangzásvilág nagyon . -
skoos
őstag
HK 370 vs 360? Pusztán hangminőségi versenyben mi jönne ki? Erőben gondolom nincs különbség...
-
törölt tag
Na épp ezaz hogy sokszor épp a hangminőség látja a kárát az uj modelleknek.
Viszont ha egy-két éves gépet veszel (amivel van gari) akor nincs lutri rajta és jóval olcsóbb. Akkor se vesztek semit -sőt, éppen nem!!!- ha kifutott vagy kiállitási darabot veszek. Újat mex tévét vagy tescoból is megvehető-pl. mikro vagy porszivó-veszek ilyen termékek közül. aminél vagy számithat a használat, bejáratás vagy teljesen mindegy. Minden iylen hoszabb élvezeti cikk használtan olcsóbban jön ki épp azért mivel mindeki árérzékeny.fene se fizet több tizezer forintal többet csak azért az érzésértmert hogy dobozból is én vegyem ki.. Pár százezerig nálam ez játszik.
Ja 5.1-7.1: nehogy azt hidd hogy olyan drága egy végfok tranyó, 1-2 ezresnél nem töb kiépiteni, nem azon spórolnak hanem a kiépitésen, kondik méretén alkatrészek minőségén, .. tehát ha vcan 5 vagy 7 csatornás, inkánbb 7 mert ha akarom letiltom menüben a plusz csatoirnákat, máris nem kap áramot és terhelést, ennyi.Nem miattad irom le, nehogy azt hidd csak ha valaki új olvassa a témát, legyen lehetősége mérlegelni: vagy használt olcsóbban de lehet jobb minőséget kap (elromlásveszély elég kicsi, talán egyes H/K modellek rátája magasabb) vagy több tizezer forint ráfizetéssel inkább uj és valószinüleg alacsonyabb minőséget kapva.
-
BBéci
legenda
válasz Warter #58567 üzenetére
De akinek csak 100000 forintja van erősítőre, az hiába vesz újat, mert egyikünket sem fogja érdekelni használtan.
Ha valaki azt mondja, van 4-500000 forintja erősítőre, nem fogok használtat ajánlani, bár akkor is megfontolandó lenne. De a 100000 forintosak hangminősége, különösen sztereó zenével, annyira karcsú, hogy tényleg butaság megvenni.(#58570) kp59
Önigazolásnak jó.[ Szerkesztve ]
-
kp59
aktív tag
Nem a pontozásában hanem a teszt összefoglaló leírásában:
"Der VSX-528 hat einen ausgezeichneten Sound, der gerade in dieser Preisklasse nicht üblich ist. Wer für sein 5.1-Lautsprechersystem einen leistungsstarken und gut ausgestatteten AV-Receiver sucht, der wird mit diesem Modell sicherlich nicht enttäuscht werden."Kiindulópontnak nekem ennyi elég volt és most hogy megvan a készülék és pár napja már használom azt kell mondjam nem csalódtam a hangminőségében és örülök hogy megvettem .
-
DrJános
aktív tag
válasz xerobyte #58559 üzenetére
Köszi a választ.
Ok hátsónak 2,5
center és front 4 vagy oda is elég a 2,5? Amúgy te milyet vettél? (ha publikus)HDMI-n jelenleg csak a hang menne az erősítőbe és a képet továbbra is a vga szolgáltatná neki (kivétel ha az erősítőt a TV beltérijével kötném össze ekkor lehet, hogy a monitort is rákötöm majd, de ezt még nem tisztáztam le magamba.)
Tudom, hogy a távcsövet azért ajánlották mert kicsi a monitorom, de gépezésnél már lehet, hogy zavarna egy nagyobb
Az előbb össze adtam, hogy kb mennyibe lenne az egész. Hát igen valószínű, hogy Denon AVR-X2000 nem fog játszani a buliban nélküle is sokkal több mint amire én először számítottam.
Lehet, hogy a végére Wharfedale Crystal 3 lesz belőle.Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
adodaniel
őstag
...az új típusokra az új szolgáltatások és továbbfejlesztett minőség is jellemző... Többször írták már e téren tapasztalattal rendelkező fórumtársak, hogy ez nem feltétlen igaz.
A kifutott termékek meg szolgáltatásaik alapján legtöbbször már nem mondhatóak éppen korszerűnek. Mi számít korszerűnek? 4K, DLNA, allshare és a többi vakítás? Ha igen, akkor itt valóban sokan nem korszerű erősítővel rendelkeznek...
[ Szerkesztve ]
-
kp59
aktív tag
válasz #75912448 #58561 üzenetére
Igen az új típusok valóban mindig drágábbak mint a régebbiek de az is igaz hogy az új típusokra az új szolgáltatások és továbbfejlesztett minőség is jellemző. Talán az ár ezért is magasabb.
Valóban lehetett volna várni pár hónapot és akkor biztos hogy a jelenlegi ártól olcsóbban megvehettem volna de akkor meg eszembe juthat hogy várok még egy kicsit és addigra még jobbat még olcsóbban vásárolhatok. Sajnos ez így nem működik mert ha mindig csak várok akkor soha nem veszek meg végül semmit. Ha megvan rá a keret akkor abból kell kihozni azt amit az ember a saját részére a legmegfelelőbbnek gondol és nem halogatni hogy majd lesz olcsóbb is valamikor.
A kifutott termékek meg szolgáltatásaik alapján legtöbbször már nem mondhatóak éppen korszerűnek. Márpedig ha az ember vásárlásra adja a fejét akkor szeretne olyat venni ami nem egy több éves technológia hiszen nem minden évben vásárlunk ilyet (legalább is a többség biztosan nem). -
bajnokpityu
félisten
nem értem,miért kell szimplán egyoldalúan látni a kérdést. hifi és mozi jelentős pszihológiai faktorral bír. ha valaki újat akar, had vegyen. nekem nem szokásom, de miért néznék ezért hülyének bárkit is?
-
BBéci
legenda
Mutasd meg kérlek, melyik erősítő pontozásában szerepel a hangminőség!
Pioneer erősítőkre 3 év garanciát adnak, tehát lehet találni a használtak között, az új árnál lényegesen kedvezőbben, 1-2 év garanciásat és akkor ez a fetisizmusod is ki van elégítve.
Remélem autóból is csakis újat veszel, szalonból! Abban nem is lehet kivetnivalót találni, már Henry Ford is megmondta, az új autó a jó autó.(#58562) Dorian
Rémes, hogy ezt milyen sokan nem veszik figyelembe.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz xerobyte #58559 üzenetére
Csak annyi, h a kábel minősége nem attól függ, h milyen vastag.
kp59:
Amíg féláron lehet használt erősítőkhöz hozzá jutni használtan, addig nem sok értelme van gari miatt újat venni. Csak ha minden 2. bedöglik 1éven belül, de ez messze em így van[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
Az a baj az ennyire új típusokkal, hogy eléggé túlárazottak. Elkérnek az abszolút belépő erősítőért 100k-t, amit néhány hónap után 70-ért megvehettél volna. Ha valami oknál fogva fél év múlva eladnád, a használt piacon örülsz, ha 50e forintot adnak érte. Ha mindenképpen újat akarsz venni, kifutó, akciózott termékeket érdemes nézni.
-
kp59
aktív tag
Aki már járt pórul használt termékkel az biztos nem így gondolkozik mint te. A garancia igenis fontos ha nem akarunk feleslegesen kockáztatni. Mondom mindezt úgy hogy sem gazdag sem sznob nem vagyok.
Ami pedig a rangsort illeti ha elolvasod kicsit jobban írnak ott a hangról is véleményt de persze ha neked ez nem elég igényes rangsor az a te dolgod. Mindenkinek van véleménye és ez így jó. -
xerobyte
aktív tag
válasz DrJános #58543 üzenetére
Itt már nincs olyan, hogy gyári kanóc : )
Hátsókhoz elég lesz a 2.5mm2 szerintem, de ennyi méterre még így is nagyon drága, sajnos nálunk is az elrendezés miatt 20 m kábel kellett a két hátsónak együtt, nem volt vicces kifizetni.
A kábel amúgy is érdekes kérdés, néha hitvita jellegű. Egy biztos: a rendszered teljesítményét a leggyengébb elem határozza meg benne, ezért az 1.5-ös kanócokat tényleg illene kerülni már ilyen szinten is.
A HDMI kábelről annyit mondanék, hogy nekem van egy 10m-es x ezerért, és egy szuper aranycsatis, harisnyás akármim 1,8m szintén x ezerért. Direkt próbálgattam, hogy ugyanazt a forrást leadva látok e valami különbséget, nem sokat láttam a két, elvileg nagyon nem egyforma kábelt váltogatva. Ha akarod olvass vissza, gyakran egymásnak esnek az emberek ezzel kapcsolatban. Viszont jelen esetben, amíg ezt a monitort használod gondold meg, hogy van e értelme ennyit költeni egy HDMI kábelre, ha kell kérj kölcsön stb és vesd össze.
Én úgy gondolom, hogy a monitor fog most a szűk keresztmetszetté válni (a távcsövezéssel a többiek is erre utaltak erősen), ha igazán sokat mozizol, akkor lehet jobban megéri azt újítani, nem pedig a gamer PC-re rámenni, de ez már a Te döntésed : )
//Mielőtt szétszedtek: a fenti kábeles vélemények a belépő és közép(-alsó) küttyökre vonatkoznak, nem a milliós hignend-re.//
-
kp59
aktív tag
75cm-es és 1m-es optikai kábelre esetleg lenne valamilyen javaslatotok?
Hátsó sugárzókhoz gondolkodom kicserélni a kábelezést. Milyen kábel lenne az ami a legolcsóbban de még elfogadható minőséggel beszerezhető itthon? -
BBéci
legenda
Pontosan azért, mert számít az ár, csak a gazdagok, fanatikusok és sznobok ragaszkodnak a garanciához a jobb hangminőség helyett.
Az 5.1 erősítőket jellemzően minden egyéb szempontból olcsósítják, nem csak a csatornák számában. Vannak kivételek, például a Primare SPA23, ami nem csak 5.1-es, de más olyan szolgáltatásokat is kihagytak belőle, aminek semmi közük a hangminőséghez és a házimozizáshoz.
Az általad linket erősítő rangsort nézegetni teljesen felesleges és önbecsapás. A szolgáltatásokat és a kezelhetőséget hasonlítják össze, annak alapján állapítják meg az ár/érték arányt. Ez félrevezető, mert egy erősítő legfontosabb tulajdonsága a hangminősége, minden egyéb csak utána következhet és sokkal csekélyebb súlyozással.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
madoxx
aktív tag
Sziasztok!
80-90.000 forint körül keresek használt 5.1-es erősítőt, ami dlna képes. Vegyes használatra, de inkább több zenére. Mit ajánlanátok? -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz DrJános #58543 üzenetére
Ezen a szinten szerintem semmihez nem adnak drótot.
7m HDMI kábel nem olcsó mulatság (több 10e). Az már necces táv lehet. Főleg, hogy 10m-es kábelt kellene venned ha nem elég az 5. 6m szub kábelből a legolcsóbb sincs meg 10alatt, 45m hangszórókábel 600Ft/m-rel számolva is 27e és az még elég alja kategória.[ Szerkesztve ]
-
DrJános
aktív tag
Hát egyenlőre még lehet, hogy még távcsőre sem futja majd. Annál a felállásnál már mondtam, hogy a radiátor által kiadott hő miatt aggódom leginkább (főleg mivel a következő projekt a gép lecserélése lenne egy komolyabb játékos gépre) és annak lehet, hogy tényleg nem tenne jót az a + jó pár fok (nálunk télen 25-26C van és az azért már nem semmi a radiátor még fél méterre is érezhetően sugározza a hőt (oldal irányba)
[ Szerkesztve ]
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
-
DrJános
aktív tag
A kábel árakat még nem mertem megnézni meg nem is tudom, hogy mi lenne az ami ehhez a szetthez már elég lenne és nem hagyom ott a gatyám.
Na jó ha ezeket megveszem akkor mindenféle képen ott hagyom, de az most más kérdés.
Hú tényleg xerobyte a gyári kanócok milyen hosszúak voltak? Nyugi nem akarom őket hosszú távon használni, csak kényszer megoldásként ha szükség lesz rá.
[ Szerkesztve ]
-
DrJános
aktív tag
20nm a szoba. Mondtátok a 90fokkal elforgatott felállást, de azt nem biztos, hogy össze tudom majd hozni így lehet, hogy az erősítőt a szekrénytetejére teszem a vár mellé. Tudom, hogy bűn de ez van.
Persze próbára biztos, hogy be fogom rakni a cumót az ablak elé és ha tényleg sokkal jobban szól akkor valahogy majd csak össze hozom azt a felállást (akkor sokkal rövidebb kábelek is bőven megfelelnek majd, főleg a frontok és a center terén, de a hátsóknál is nyerek majd pár métert).
[szoba] ez mindent meg magyaráz. Tudom gáz a jelenlegi felállás, de az új szettet nem így fogom elhelyezni (mondjuk nem is tudnám )
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Patice #58525 üzenetére
Az első tapasztalatok már megvoltak (4 napig hallgathattam otthon egy kedves fórumtársnak köszönhetően), legalábbis a C2-kkel, igaz nem állványra voltak helyezve, de most azt is kapok hozzá.
+ a Proson kábelek helyett 1500-1700 Ft-os KáCsa, illetve Neotech kábelek vannak kilátásban, este beugrok KáCsáékhoz.Inkább a KáCsa?
A használt piacot nem akarom / nincs türelmem kivárni, hogy felkerüljön számomra elfogadható árú hangsugárzókábel.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
DrJános
aktív tag
Méregettem egy kicsit a szobában és a leghosszabb kábelméretek így jöttek ki (inkább legyen minden hosszabb egy kicsivel, hogy tudjam őket pakolgatni vágni úgy is lehet belőle.)
center és frontok 5m a surround nak pedig 15m darabonként HDMI 7 m Sub 6m Szerintetek milyen kábel kéne?
Egyenlőre olcsóbb megoldás Wharfedale Crystal 3 + Denon AVR-X1000
A combosabbak között Dynavoice Challenger M-65 EX V3 (xerobyte írása alapján nagyon jó lehet) vagy Wharfedale Diamond 10.5 a kiszemelt Denon AVR-X1000 -el vagy szerintetek itt már Denon AVR-X2000 is hozna egy kis pluszt?
csak a Sub ok körül van még nagy homály. Amúgy szerintetek ezek közül melyik lehet a jobb választás?[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz lionshamlet #58532 üzenetére
Sajnos nem és 2040-ben sem lesznek azok. Van, ami nem változik.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz lionshamlet #58521 üzenetére
Igen, egyik 5.1, másik 2.1. Egyik álló, másik polcra való. Elég lényeges különbségek.
(#58531) Ed Parker: Lehetne nyitni, de ki lenne ott állandóra, hogy "tanácsokat" adjon. Valaki megvesz egy ilyet, aztán "eltűnik". Nem kell gondolkozni a fejlesztésen, komponensek cseréjén.
[ Szerkesztve ]
-
DrJános
aktív tag
lionshamlet
Igaz még nagyon kezdő vagyok, és még nem is rendelkezem normális szettel, de kb ez lehet a minimum az abszolút belépő szint amit a srácok már mernek ajánlani[denon-avr-x500-proson-event]
[denon-avr-x500-wharfedale-crystal-3]
[denon-avr-x500-boston-acoustics-cs260]Mondjuk azt ne kérdezd, hogy melyik a jobb el kell menni és meg kell hallgatni őket, én is tervezgetem, hogy meg kéne látogatni a streamaudiot
[ Szerkesztve ]
-
lionshamlet
senior tag
válasz MasterMark #58529 üzenetére
Jó persze, szóba sem jöhetnek egy Marantz, PioneerVsx, Bose, Dali concept rendszerek mellett.
Gondoltam így 2010 után csak hallgatható állapotban vannak már ezek a szettek. -
Ed Parker
nagyúr
válasz lionshamlet #58528 üzenetére
Akkor sztem bármelyiket választod jól jársz.
Sok különbség nincs köztük, ugyanott készülnek.Azért mert nincs, de sokszor fontolóra lett véve, mert heti szinten van 2-3 ilyen kérdés a topikban.
Csak senki nem akar vele foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz g.osseus #58516 üzenetére
Ezekkel a hangdobozokkal nem jársz rosszul, bármely zenei műfajról is legyen szó. Hallgasd meg őket azért, mikor elmész értük, vizsgáld át a membránok, peremek, csatlakozók felületét és ha minden okés velük, akkor hajrá. Tesztek még nem írtak rosszat róluk.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
MasterMark
titán
válasz lionshamlet #58526 üzenetére
Lakberendezési tárgyak, helyfoglalók, szobadísz.
Divat dizájn valamik, amik házimozinak akarnak látszani.
Kidobott pénz.Switch Tax
-
Ed Parker
nagyúr
válasz lionshamlet #58526 üzenetére
Házi szórakoztatórendszer, oda van írva
De semmi más. -
lionshamlet
senior tag
válasz MasterMark #58522 üzenetére
Akkor mik?
(#58523) Tamoo
Szóval a BDprofil 5.0 az 5.1 rendszerekhez , a 2.0 pedig a 2.1 rendszerekhez van telepítve?
Tényleg nem tudom, ezért kérdeztem.
Elég lett volna ennyit mondani, ha pedig mégsem az akkor várom a választ[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Ezek közül itt senki nem fogja egyiket se ajánlani neked.
(#58526) lionshamlet Ne vedd sértésnek, de tejfölösdobozok összecsomagolva és drágán eladva.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
"Van e bármiféle releváns különbség a kettő spec között?"
Most ezt komolyan kérdezed? Ha valaki nem tud olvasni (nem rád célzok), még a képek is egész beszédesek.
Egyébként a topikban nem foglalkozunk ilyen csuda' szettekkel,sajnosnincs tapasztalatunk.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
nagyúr
-
Sefter
veterán
- beltérit hdmi-n kösd az LG-hez (ritka 5.1 miatt)
- Pc-t optikain kösd az LG-hez (5.1 miatt)
- LG-t hdmi-n kösd a Tv-hez
- Pc-t hdmi-n a tv-hez (kép miatt)Így ha tv-zel mennie kell az LG-nek is (mert a beltérit arra kötötted)
usb-ről nézett videók csak sztereóban fognak szólni, nézd inkább pc-ről...A másik lehetőség, hogy a pc és a beltérit felcseréled csatlakoztatás szempontjából, de akkor ha gépezel mennie kell az LG-nek is (felesleges)
Psn ID: sefter_hun
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok.
Nos vettem egy LG HT903 házimozit.
S van egy tv-m (Samsung UE32EH5300) ami jelenleg a monitorom is.
Nos a házimozit bekötöttem, hangfalak mennek minden okés. Jelenleg a tvre hdmin megy a kép (meg a hang is de tv-t mute-ra állitom olyankor)
Illetve van a upc mediabox, amin ugye a tv adás jön.
Kérdésem az lenne hogy meg tudom-e azt oldani hogy mondjuk a tv adás is az 5.1es hangfalakon szóljon, illetve hogy a PC is mikor azt használom. Ha igen akkor mi szükséges hozzá? milyen kábel.
ja és az hogyha a tvn megy a film usbről akkor is tud szólni az 5.1 vajon?
Köszi
UI: bocsi ha kissé érthetelen amit kérdeztem, de nem vagyok otthon ebben a témában. Most van először házimozim.
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
A Sanci által ajánlott erősítő egy "kicsit" más kategória ehhez képest...a kérdező büdzséjébe pedig belefér...akkor hol a gond?
Használt cuccból ugyan azon pénzért kategóriákkal jobbat kapni, így aki nem zárkózik el tőle, annak használtat ajánlunk.(#58488) kp59
Az ár inkább annak nem számít, aki új cuccokért képes jelentős felárat fizetni..[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
spiky03
veterán
A kérdés jó, és a válasz is egyszerű.
Én is Focal-os akartam lenni.Nah de most komolyra fordítva a szót.
Mint régebben is írtam már a centerem nem valami jó szerintem, és szeretnék fejleszteni és most erre lett pénzem. Igen régebben egy MA BX centert néztem ki, de azt elvitték. Gondolom ezzel a centerrel sem fogok mellényúlni. Igen tudom, hogy frontokat kellett volna vennem első körben, de arra jelenleg nincs pénzem, én már ezzel is boldog leszek úgy gondolom. Ha minden jól megy akkor sub-ot is cserélek, ha esetleg elvinnék a mostanit. Ezzel a két cserével szerintem ismét javulna valamit az élményfaktor a mozin. Ha meg nem akkor így jártam.
Természetesen idővel tervezem majd a frontokat is lecserélni, pl egy 714-esekre, és ha minden jól megy, akkor attól akitől most a center veszem, mert ő is tervezi majd a cserét, ha össze jön neki is a pénz a frontokra. jelenleg csak a centertől vált meg.
Ez lenne a rövid történetem. Remélem azért jól járok ezzel a szettel is, így, hogy a BX szettről letettem már.@(#58511) bajnokpityu
Nem ez az elsődleges célpont, csak, mint lehetőség, mert lehet, hogy ez lenne átmenetileg, amíg nem csináltatok neki valami tartót. De délután kiderül majd, hogy hogy tudom elrendezni az eszközöket.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz spiky03 #58509 üzenetére
Centert milyen felindultságból vettél? Ha külön-külön szedegetném össze a cuccot jó eséllyel ez lenne az utolsó elem. Ha a frontra nincs guba, akkor a centerbe nem vágok bele. Ne vedd kötözködésnek, tényleg csak érdekelne.
Kérdésedre válaszolva, én nem tennék rá tv-t (ettől függetlenül csúnya lenne ha nem bírná el).
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Szerintetek is nagy hülyeség lenne a Focal centerre tenni a tv-t?
Nem biztos, hogy elbírná azt a 17 kilót.Valamit ki kell találni, hogy elférjen majd az a nagy monstrum.
De ugye ez legyen a legnagyobb gondom.Nah meg a Pio-m csak elbírja majd, attól, hogy 8 ohmos.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
tomic
addikt
Tudja valaki,hogy kell egy Denon 4310-en gyári resetet csinálni?
-
Ed Parker
nagyúr
-
kp59
aktív tag
válasz #09634560 #58495 üzenetére
Azt írta hogy 5.0 hangfalszetben gondolkodik akkor minek akarna 7 csatornás erősítőért fizetni vagy 20-30.000Ft-al (vagy még többel) nagyobb összeget
A Denon X1000-es valóban egy kicsivel jobbra értékelt készülék de nem sokkal ami viszont az árában is megmutatkozik (11.000Ft-al többe kerül ami nekem már számít).
Itt ([link]) a Denon X1000 az első helyezés míg a Pioneer WSX-528 a harmadik helyezés (21 erősítő közül). Ami viszont számomra fontos volt hogy csatlakozók terén a Pioneer nekem megfelelőbb volt (több bemeneti HDMI és RCA csatlakozó van rajta és ez nekem fontos szempont).
Abban igazad van hogy a hangminőségnek árnövelő szerepe van de ha hiszed ha nem ugyanígy árnövelő szerepe van annak is hogy adott készülék hány hangcsatornával rendelkezik.
Arra hogy miért nem érdekelnek a használt dolgok már válaszoltam Toobee fórumtársunknak így ha érdekel ott elolvashatod.
A lényeget ismétlem csak vagyis az én igényeimnek ez a Pioneer tökéletesen megfelel -
gyurczy
őstag
A ma esti jóság:
FINGERS Mitchell Cullen Freedom Rides Denmark Markets 2012
Elég brutál zenét húz a csávó... egyedül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Yettel topik
- Autós kamerák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5