-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
válasz
JohannZimu #60997 üzenetére
A pálinka nagy mértékben orvosság, kis mértékben nem isszuk. by Tibi atya
-
TCr
veterán
Egy barátom vacilál, hogy a házimozi mellé szeretne sztereót, de nem szeretne kábeleket dugdosni, egyet sem!
Az az elképzelése, hogy a Denon 3312 mellé vesz egy NAD M3 sztereó vadállatot, erre kerülnének a frontsugárzók, az összes többi (sub is) maradna a 3312-n.
Megoldható valahogy a 2 erősítő összekötése ilyen módon? -
OddMan
őstag
Az erősítőknél a -dB kijelzés pontosan mit jelent, mert ugye a valóságban +10dB alatt az emberi fül szinte már semmit nem hall.
Annyit azért észrevettem, hogy a legtöbb erősítő 0dB-ig szól teljesen torzításmentesen. -
Toobee
veterán
válasz
JohannZimu #60989 üzenetére
Én most gurítottam le egy kis házit, ez a fránya torokfájás...nem tehetek róla, hogy ez a legjobb gyógyszer rá
-
-
adodaniel
őstag
Egy Denon AVR-1911-hez mi az a legfelsőbb hangfalszett kategória, amellyel még elbír?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
robi-k #60980 üzenetére
Én csak az utóbbi kérdésre tudom a választ.
Én frissitettem az enyémet hálózatról, de para picit, mert ha a net megáll, na nem a kapcsolat, de biztosan láttál már olyat hogy azt írja hogy tölt, csak éppen nem vagy nagyon lassan, akkor szopás van.
A denon nem vállal semmilyen kockázatot, ha seggreteszed az erősítőt, szóval ennek tudatában csak saját felelősségre.
Ha van mód USB-s frissítésre akkor inkább azzal. -
Sziasztok?
Ez a Dali Zensor 7 milyen lenne zenére? (Mozit nem kérdezem, mert ha zenére jó, akkor biztos jó mozira is!) Hangilag hol helyezkedik el a Dali Lektor 6 és a Monitor Audio Silver Rs6-hoz képest? Ennyit megér szerintetek?
Köszönöm!
-
robi-k
őstag
Srácok, tanácsot szeretnék kérnék azoktól, akiknek van Denon AVR-4310 vagy hasonló erősítője:
1. Miért van az, hogy az Audyssey XT a beállítás során rákényszerít arra, hogy 1/5 hangerőre vegyem vissza a sub (SVS SB12-NSD) hangerejét, mert ragaszkodik ahhoz, hogy a mérés előtt - 75 db hangszint alatt legyen a sub? Így nagyon halk lesz a sub, gyakorlatilag nem is hallani/érezni
Vagy a mérés után tekerjem vissza pl. feles vagy 1 óra állásba a sub hangerejét
2. Szintén furcsa, hogy a centert sokkal hangosabbra tette a frontokhoz képest, a frontokat -7,0 és -7,5 értékre lőtte be, a centert pedig -3,5 db-re állította be, így az most nagyon kitűnik.
3. A távolságokat a sub-ot kivéve jól állította be, de a sub-ot fél méterrel hátrébb tette, mint ami a valós érték.Mit tanácsoltok, a mérés után állítsam át manuálisan az értékeket, de milyen értékekre?
És még1 tanácsot szeretnék kérni: a Denon AVR-4310 folyamatosan kiírja, hogy új FW-t talált, és kéri engedélyezni a frissítést hálózaton keresztül. Engedélyezzem-e neki az FW frissítést, nem fogja "hazavágni" az erősítőt? Csinált már valaki FW frissítést hálózaton keresztül, vagy túl kockázatos (olvastam esetekről, amikor az FW frissítés után meghalt az erősítő).
Furcsa, az előző Denon AVR-2310-sel nem volt semmi gondom, azon minden úgy működött, mint a svájci óra
Előre is köszönöm a tanácsokat
-
gyurczy
őstag
Mert a telefonjuk folyamatosan csörög.
Viccet félretéve, fogalmam sincs. Logikusan gondolkodva a korábban felhozott érveken felül nem jut eszembe semmi. Kérdezd őket. Gondolom azért megtalálták a legoptimálisabb megoldást az adott helyzetben. Azt nem hiszem, hogy a Stream Magic 6 lejátszója gyengébb lenne, azt inkább, hogy kevésbé praktikus/kényelmes.
-
cekkk
veterán
válasz
gyurczy #60963 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy miért nem a Stream Magic-t használják lejátszóként is?
Miért jobb a Dune? Mert a Stream-t lehetne telefonról is irányítani, demozni, hogy hü milyen jó ez gyerekek, nem kell monitor stb stb..
Mi ért jobb a dune-t rákötni plusz egy kábellel? Vagy ennyire gyenge a Stream Magic lejátszója? -
junkpod
veterán
válasz
Dorian #60888 üzenetére
Nálam egy villamossági rémálom van jelenleg: bejövő vezeték kétfelé osztva (egy fali és egy szerelt dugalj), szerelt dugalj 2x dugós (egyikben tv, másikba kapcsolós elosztó), kapcsolós elosztó 3x-os (pio521, dvd,mplayer).
Érdemes lehet ezt egy ilyen Alces valamivel megfejelni? És hová rakjam:
- a végső elosztóba a pio dugójához?
- a köztes 2x szerelt dugaljat váltsam ki? (Az működik, hogy ebbe az alcesbe hosszabbítót dugok vagy az pofon a sz@rnak?)
Mit javasoltok? -
WolfLenny
senior tag
Szerintetek megéri?
-
BBéci
legenda
válasz
robi222 #60969 üzenetére
Az előbb linkeltem, most újra megteszem: ehhez hasonlókkal, ki-ki pénztárcája és igényei szerint.
-
robi222
senior tag
Ti mivel oldjátok meg ,ha nem elég hosszú a kábel,és nem cserélhető a tv vagy az onkyo509-kábelja ,hanem fixek?
-
gyurczy
őstag
Ma volt szerencsém némi tapasztalatot szerezni a Quadral kínálatának több darabjával is, hála a Stream Audio-s srácoknak. Aurum Wotan, Orkan és Quadral Platinum M30 állókat hallgattunk, mindegyik 1-2 órát futott darab volt, így nagy várakozásaim nem voltak. A Wotan volt az első. Az alsó tartományoknál érezni lehetett, hogy nagyon friss még a doboz, de a ribbon magas azonnal hozta a kötelezőt. Gyönyörű színpad, széles, van mélysége, a hangszerek pozicionálása nagyon pontos, ujjal lehet mutogatni a zenészekre. Azt is mondhatnám, hogy a ribbon nem hazudik. Nagyjából olyan élmény volt, mint mikor először hallottam az ELAC JET-jét, de kifejezetten ismerős karakter köszönt vissza az mk1 Vulkan után.
Második körben a Quadral Paltinum M30-at kaptuk fülvégre. A Ricom magas kifejezetten jót zenélt, térleképezése neki is nagyon jó, felbontása szintén. Más karaktere van, mint a ribbon-nak, az atmoszférája fogott meg igazán. A nagyobb méretű mély és mélyközép hangszóró áltla az alsó tartomány sokkal jobban rendben volt, kellően mélyre ment, volt felbontása is. Nála csak 2-3 számnál gondoltam azt, hogy ez még korai lesz kicsit...
Végül a Quadral legkisebb nyomókamrás állója, az Orkan következett. A ribbon továbbra sem hazudik, hozza a kötelezőt. A mélyek elképesztő energiával vannak jelen, szép, feszes, jó felbontás. Szemrebbenés nélkül mellé tenném az FS409-nek, pedig az kétszer annyiba kerül.A lánc: Dune Duo, CA Stream Magic 6 (DAC), Audia Flight FL Three.
(#60964) BBéci Hát, egyáltalán nem csodálkozom.
Azért megkérdeztem a srácokat, hogy volt-e bármi idáig, ami az Audiával szarul szólt. Csak mosolyogtak.
-
BBéci
legenda
válasz
robi222 #60958 üzenetére
Tisztázzuk a fogalmakat!
Elosztónak azt a dobozt, hasábot nevezzük, ami magába foglalja a villásdugó aljzatokat kettőt vagy tizenkettőt, ez nem lényeges. [link]
De másfél méteres hosszúságúról még nem hallottam, az hány dugaljas?(#60960) liszi70
Nálunk legtöbbször a sztereó tévéadások (mozifilmek, sorozatok) is Pro Logic II-ben, surroundban szólnak. Feleségem most éppen Boston Legal-t néz úgy. -
Semmilyen képzavar nincs a fejemben, és értem, tudom, hogy mi a surround hangzás lényege, és tisztában vagyok vele, hogy mikor, mi és miért szól mögülem. De zavar! Nem szeretem. Erről beszélgettünk máskor is, nekem nem jelenlétérzetet teremt, hanem elidegenít a témától. Bocs, hogy ezt egy házimozi-topicban nyomom, nem leszek ezzel szimpatikus itt, de így érzem. Azért hasonlítottam a 3D-hez, mert azzal is így vagyok. Ezért keresek inkább egy jó sztereó rendszert, mert egyrészt a legfontosabb a zene, másrészt komoly igényem van a jó hangra film esetén is, de előlről szóljon!!!
-
robi222
senior tag
1.5m hosszú elosztó ,aminek a kábel belsejében 1mm vastag kábelek vannak.
-
robi222
senior tag
Szerintetek fontos ,hogy a tv ,vagy az erősítő, milyen vastag hosszabbítóba van bedugva?Nekem mindegyik 1mm-ben van,az jó?
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #60946 üzenetére
Hú, valami képzavar lehet a buksi fejedben.
A surround hangzásnak az a lényege, hogy mindent pontosan onnan halljon a néző, ahol az a filmben elhelyezkedik. Ez teremti meg a jelenlétérzetet. Tehát az fals, ha a tévén látsz valamit, valakit és mögüled szól. De ami a cselekmény szerint a képen látottakkal szemben, valahol a néző mögött helyezkedik el, az bizony onnan is szólaljon meg!
Azt mindannyian tudjuk és elismerjük, hogy egy jó sztereó rendszer sokkal nagyobb élményt tud nyújtani, mint valami gagyi sokpontegy.
A 3D szerintem is mókusvakítás kategória. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #60931 üzenetére
Akkor most eladod az Alcest?
Nem semmi vagy
-
törölt tag
válasz
Gratula hozzzá!!
-
tozso76
aktív tag
Ne viccelj, miért bántanál meg. Örülök hogy válaszoltál. Jól értem, inkább doboz szettet cseréljek első lépésben? Tavaly már játszottam a gondolattal hogy lecserélem az öreg Magnat szettet egy jobb "bögre" szettre. HK hkts jött számításba akkor. Igazából örülnék egy kisebb méretű doboz szettnek, ha nem szólnának rosszabbul mint a jelenlegi dobozok.
80-100e Ft-ból mit lehetne venni, ami jobban "szólna" a jelenlegi szettnél?
Egy kétlépcsős fejlesztésben is benne lennék esetleg, ha mind két komponens elavultnak számít. -
Warter
addikt
válasz
xtremetuning #60944 üzenetére
Azt hittem, hogy neked májusban jön majd a Jézuska.
-
"Már ne kapkodd el a dolgokat, nálam meghallgathatod milyen egy vállalható 5.1 sz@r elrendezéssel."
Na jó, azért nem kell azt gondolni, hogy én nem hallottam az enyémtől jobb rendszereken is már 5.1-et!
Az én rendszerem is volt olyan, mint amit a nagy átlag 5.1 házimozija képvisel, talán jobb is, de nekem valójában az nem tetszett, hogy máshonnan hallom a hangokat, mint ahol a képet látom. (Konkrétan hátulról.) Tudnék szeretni egy nagyon jó centert és egy subot (a szubládát használtam 2.1-ben is sokáig), de nem érdekelnek a hátsó hangok. Úgy vagyok vele, mint a 3D-vel. Egy technológiai érdekesség, de nem tesz hozzá számomra semmit a filmélményhez.
(Neked nem kéne már Jézuskára változtatni az avatárodat?
)
-
tozso76
aktív tag
válasz
Norbi 72 #60897 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. Nem hallgatom nagy hangerőn a filmeket, ergo nem terhelem a hangszórókat. Sőt, pont azt szeretném elérni, hogy ha este pl. alszik a gyerek, akkor is tudjak (szinkronos) filmet nézni normál vagy kis hangerőn. A pattogás akkor is jelentkezik ha 1%-on van a hangerő az erősítőn. Ezért gondolom hogy nem azért pattog mert túlhajtom a rendszert. Persze lehet rosszul gondolom, teljesen amatőr vagyok a hanghoz. Pl: "ez nem egy Quantum szett" Ez jó vagy sem?
-
xtremetuning
addikt
válasz
JohannZimu #60941 üzenetére
Az állvány már erre lett méretezve ...
Készültem...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ricsik #60942 üzenetére
A Polk-os régi kép. A Klipschet ma vitték el, szóval már csak egy van itthon. Klipsch nagy volt ide (15m2), de egyébkén mozin tetszett, szerintem kategóriájában reflexesek közt nagyon jó szub. Régóta foglalkoztat milyen lenne egy jobb fajta zárt (pénztárcához mérten), hátha jobban "adagolható" kis térben is. Majd meglátjuk, most még nem tudok rá mit mondani.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Szép darab... látom előtte lemérted az állványt, éppen befért...
-
-
ricsik
őstag
A képek összehasonlítása után már csak a hangjukat hasonlítsd össze nekünk
Más: már egy ideje agyalok, hogy a C6 mért annyira vérszegény, főleg mélyszegény. Igaz a szekrénysor előtt van, próbaképp jól előrehúztam, megvolt az 50 centi kb, de nem javult. Elképzelhető hogy a Inakustik star ekkora fos? Szerintem simán, másra nem tudok gondolni. Szégyenszemre be kell kapcsoljam a subot zenére is, mert nélküle gyatra.
-
ricsik
őstag
Vajon a gyári tüskék cseréje is megérni valami elfogadható árúra? Nem a 653 220 Ft / db-osra gondolok
. A 2db frontra már meg is lenne 1M 3-ért... Ezek állatok!
xtremetuning: na arra én én is kíváncsi leszek mit nyilatkozol az ügy kapcsán. Magyarul mit, hogyan, mennyire változtat meg a rendszeredben.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Ez igen, gratula!
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #60926 üzenetére
Olyan 5.1 szettet, amit az a Philips erősítő hajt és Studio 130-ak adják a térhangzást, ráadásul az akusztika is rémálom, én is szétbontanék. Fejszével.
Volt szerencsém botrányosan sza@r centersugárzóhoz, szintén Jamo gyártmány, valami 100-as szerepel a típusszámában. 9 éve fent van a padláson, előtte a régi lakásom gardróbszekrényének legfelső polcán foglalta a helyet. Adósság fejében kaptam kér surround dobozkával, amiket egyszer kötöttem be próbaképpen. Pár hétig a TV tetejét nyomta a center, aztán visszaálltam sztereóra, feleségem nagy örömére.
Viszont a jó 5.1 hang rengeteget hozzá tud tenni a filmnézés élvezetéhez. -
válasz
#09634560 #60918 üzenetére
"Használt ikon szett vagy Monitro RX vagy 1xx ELAc lenne ahhoz az erősitőhöz a minimum."
Nem találtam a hazai piacon jelenleg ilyeneket. Bár lehet, hogy csak átsiklottam az áruk miatt, mert tegnapig 160-volt a max összegem, ma már (az Isten tudja hogy?) felkúszott 250-re. De nem lenne szabad, fogjatok leeeee!!!!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #60927 üzenetére
Az a szett most 300ért best buy, nem vitás. Fél éve még jóval többe került.
Szerintem mondjuk 130körül már megérné az RS6... nem tudom csökkent-e még árat. RS1 megy itthon 90 körül, azért ha úgy nézzük nem olyan borzasztóan elszállt ár az a 150 se. Ha hibátlan állapotú az a 6év semmi egy ilyen doboznál. -
"Ha kipróbálod 5.0-ban, nem eladni akarod majd, hanem venni egy hozzájuk illő szubládát."
A centerrel és a szubbal nem lenne problémám, a hátsó hangsugárzókat viszont nem tudom normálisan elhelyezni. Egyébként nem véletlenül bontottam szét a nem bögreszett minőségű 5.1-es rendszeremet évekkel ezelőtt, egyszerűen nem jött be. Persze nem olyan szintű volt, mint ez a Dali lenne, ebben igazad van, de nem szólt az rosszul. A hátsó hangfalaim egyébként azok a Jamo Studio 130-ak voltak, ami a szétbontás után évekig szolgáltak frontként. A centerem viszont tényleg szűk keresztmetszet volt, sokkal jobban tetszett a hang, amikor a két front vette át szerepét! Megvan még egyébként. A subládám is megvan, kb 1 éve cseréltem benne hangszórót.
Szóval tudatosan álltam rá a sztereóra, de soha nem mondom azt, hogy soha.
-
törölt tag
válasz
tipcsibacsi #60920 üzenetére
Illik hozzá, nagyon jó páros..
-
"csak akkor van értelme komolyabb hangdobozokra pénzt kiadni, ha az optimális elhelyezésüket meg tudod oldani."
Lehet, hogy némileg tudok javítani a jelenleg még minősíthetetlen elhelyezésen. Max. 220 centire tudom növelni a hangsugárzók középvonala közötti távolságot, és fiókos szekrény-eltávolító és bútor-átalakító komplex hadművelettel, majd földre is tudom helyezni őket később, amikor lesz időm megcsinálni.
"körben legalább fél méter szabad helyre van szükségük, de 80-100 cm lenne az igazi."
Na, annyi nem lesz.
-
Köszönöm!
Olyan szinten nem figyeltem a szetteket (mert nekem csak a front kell), hogy ezt nem is vettem észre! Nyilván nem éri meg egy 2.0 demó, tehát használt doboz 230-ért, amikor 300-ért vadi új 5.0 van! Megint más kérdés, hogy nekem csak front kellene, de a többit akár el is lehetne adni.
-
tipcsibacsi
tag
Olyan kérdésem volna, hogy én is szemezek ezzel a Dali lektor 6 5.0-ás szettel amihez a Denon x2000-est adják akcióba együtt 440.000.- forintért. Megéri? Illik hozzá? Vagy jobb volna hozzá valami másik erősítő?
-
törölt tag
válasz
liszi70 #60914 üzenetére
Dali lektor 6 zenei hangfal a maga kategóriájában..bozony ezért az árét best buy.. mit irjak: nem kompromisszummentes de azért az árért nem találsz jobbat: elég mély magasba húz kicsit és harsány is, de rendben van. Használt ikon szett vagy Monitro RX vagy 1xx ELAc lenne ahhoz az erősitőhöz a minimum. Akkor vedd meg ha nem lesz használtba megfelelő tudású hangfalszett adig.,mert az Arcam se kispályás.
-
-
xerobyte
aktív tag
válasz
#09634560 #60910 üzenetére
Megerősített ez a mai abban, hogy a hangfalaim tudása az erősítő tudásához hasonló, végül is erre törekedtem, nekem tetszik (első 'komoly' rendszerem).
Kábel: http://www.streamaudio.hu/proson-cs-4
A malacot pedig köszönöm robim fórumtársnak, nagyon korrekt állapotban lévő cucc, ajánlom mindenkinek, aki ebben a kategóriában keres.
-
xerobyte
aktív tag
Megérkezett tesztre a Marantz SR6005 otthonomba. (A mostani a Pio vsx 922K)
Elég sokat bütyköltem ma, alapvető intuícióm volt, hogy a menü jól letisztult, az egész egyben van és jól kezelhető, de ugye nem ez a lényeg.
A következő tapasztalatokat szereztem több óra hallgatózás árán a puritán front pároktól való bekötéstől, a biampon át az 5.0-ig:
(Zene hang, stereo csak)
* a Marantz részletezőbb, dinamikusabb. Nem egetverő az eltérés, legyen ez 1/2 - 3/4 foknyi különbség
* mind2 eszköz bemérés után nagyon kiheréli a zenéket nálam (igaz általában ezek mély súlyosak, de a bemutatótermek zene választékából is igyekeztem importálni)
(Mozi hang)
* a Marantz finomkodóbb, a Pio érezhetően mélyebbre ment, ezzel talán az egységes hangzáskép is torzult, viszont az effekteknél nekem sokkal jobban tetszett ez az agresszió
* 5.0-on mintha a Marantz részletezőbb lett volna, de ez már tényleg csak leheletnyi, lehet csak helytelen kiválasztott jelenetek alapján levont általánosítás, itt bele is nyúltam az autoEQba, mert a hátsók túl súlyosak voltak nekem
(Személyes)
* a Pio-n még van sok sok hónap gari, fél éves a cucc, a marantz 2011-es, számomra a gari megnyugtató dolog, lehet én lihegem túl
* a Marantz nem NETes, simán túlélhető, de mégis feltűnt a hiánya, bár ez a döntésben nem túlzottan befolyásolSzámomra a konklúzió: dilemma. Nem volt meg a húú, most rögtön leváltom érzés, a zenei hang fél szintnyi különbsége miatt megérne simán +30K-t és talán ha a bass kapcsolót megtekergetném (+6, érdekes, hogy ide is így érkezett, +6-ba állítva) (vagy a hamarosan elvileg érkező mélynyomót bekötném) akkor a mozi is legalább egál lenne. Viszont a gari az gari, az nem fog újraszületni.
UI.: Dyna Challenger m65 volt rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged