-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorbep
senior tag
válasz
Toobee #61098 üzenetére
Az Ebay-en most több is volt.... Meg XPR-1-ek is.... de elsüllyed a lányok konténere, amilyen nehezek ezek....
Viccet félretéve.... majdnem új árakon mennek... ennyire jó lenne, senki sem akar megválni tőle....Emo meg ezeket valamiért nem igen akciózza le..... Ha találsz egyet hallgatásra, érdekel az eredmény.....
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #61097 üzenetére
Ez a CA dolog nem újdonság részemről, szóval maradok Emo tulaj még egy darabig, meg igazából nagyon meg kéne hallgatni valahol egy XPR-2-t, az kimondottan érdekelne.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #61095 üzenetére
Kizárt dolog! Mozit nem tervezek a közeljövőben, de ha építenék, akkor sem Denon lenne
-
Toobee
veterán
válasz
greike #61093 üzenetére
A link helyesen. Még mindig nem értem, hogy miért ekkora sztár ez a CA, nálam nagyon nem volt hú. Vagy csak az én igényeim nagyok zenei fronton?
-
Toobee
veterán
Esti zene: Dante Bucci - Reminiscence. Sajnos nagyon rövid lemez, de legalább tartalmas. Jól tolja a csészealjakkal!
-
cafat
aktív tag
És a JBL BALBOA SUB-ról mi a véleményetek?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #61087 üzenetére
Szépen alakul.
ma ment egész nap, de még sok van hátra.
Mindenesetre a zártság előnyeit már most is érezni. -
Több mint egy hónapja nézegetem a házimozi rendszereket és ahogy látom most a Dali lektor 6 erősen akciós, az 5.0-s szett 300 nettó. Egy Denon AVR-X2000 mellé gondoltam. Van ennél jobb deal mostanában hasonló árkategóriában? Illetve milyen sub lenne jó ötlet ehhez? Olyan 600k összesen a keretem a rendszerre. Köszi.
-
cafat
aktív tag
Sziasztok!
KEF c4 mélyládáról mi a véleményetek? 50ezerig keresek mélyládát.
A következő rendszerbe lenne:
Erősítő: Kenwood KRF V7060
Front: Wharfedale Diamond 8.4
Surround+center: Yamaha ns-p6025nm-es szobába lenne.
Vállalható kategória vagy találni jobban is ebbe az árkategóriába? -
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Erről tudna nekem véleményt alkotni valaki? Pioneer VSX-828.
Érdemes-e ilyet venni?
Megbízható-e ilyen téren a Pioneer? -
BBéci
legenda
A szobaakusztika pontosabb feltérképezéséhez kell a több pozícióban történő mérés.
Régebben beültem a kanapé közepére, de az újnak csak a két szélső része relaxos, inkább a kényelmet választom.
Majd megkapom XT-től, hogy öregszem és egy szavam sem lehet, mert jogos.
Viszont a NAD-ot auto EQ nélkül használom. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #61072 üzenetére
játszottem ezzel,nálam elég jól hallható,hogy 1 pontra fókuszál 1 mérés esetén, vagy 3 mérés esetén kicsit lazit a fókuszon. a 3 pont nekem a majd 4 méteres kanapé 3 fő hallgatási pozíciója méteres távolságokkal. nekem 3nál több mérés esetén nem tetszett a végeredmény. éppen ezért nem rakom újabb,további helyekre már egy ideje.
-
Dorian
félisten
Ha jól tudom, akkor távolságot, késleltetést az 1. pontból mér.
Egyébként igazad lehet, nem tudom. Nálam a középső helyhez képest a 2. 3. pont 90-90cm-re van jobbra-balra, a többit ezek előtt ötletszerűen szoktam felvenni, mondjuk az előbbiek előtt egy méterrel, ahol soha nem ül senki, de lehet, hogy ez így nem a legjobb megoldás. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #61061 üzenetére
Baba lesz,gratula
-
Sefter
veterán
válasz
Gratulálok, Én meg nemsokára "nagycsaládos" leszek...
Majd megkérem Tamoo-t, hogy cserélje az avataromat egy nyúlra...
-
nobeige
tag
válasz
Borisz76 #61067 üzenetére
Van értelme.
Minimum beállítja a késleltetést és a balanszot. Jól jöhet, ha nem pontosan a két hangsugárzó között van a fő hallgatási helyed.
Természetesen átállíthatod, ahogy akarod.
Elvégez EQzást is, de ezt bemérés után ki is lehet kapcsolni, ha nem akarod, hogy belenyúljon a hangsugárzóid átvitelébe.
Általában legalább két EQ görbe között lehet választani bemérés után, az egyik lineáris átvitelt céloz meg, a másik általában magasban enyhén esőt.
Audysseynél ráadásul bemérés nélkül nincs loudness és dinamika kompresszió sem. (Persze ezeket sem kell használni, csak lehet.)Audysseynél akkor is több ponton mérj, ha csak egy hallgatási helyed van. A pontok száma és helye "filozófiai iskolától" függően változik, de általában a 6 pontot érdemes megcsinálni. Mondjuk fő hallgatási hely és egy onnan húzott fél méteres sugarú kör 5 pontja. Mások inkább egy jóval kisebb sugarú kört javasolnak.
Közvetlenül falnál nem mérj viszont.
Persze a több pontos mérés csak akkor fontos, ha használni akarod az automatikus EQ görbéket, amiket kiszámol a mérések alapján. Ha nem, akkor le lehet tudni az egésze a minimálisan kötelező mérésekkel.
(Aud. 2EQ-nál csak három pont van, egy a fő hely, egy jobbra kb fél méter, egy balra kb fél méter) -
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #61066 üzenetére
Hol írtam én azt, hogy mindegy?
Kurvára nem mindegy. De ha A = B, akkor mindegy.
Vagyis AMC1H = DM-A409.Tényleg ne folytassuk.
-
Borisz76
nagyúr
Ha már a bemérés a téma :
Van értelme a kalibrálásnak 1 pár hangfal esetén ?
Vagy ne is bajlódjak vele ? -
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #61034 üzenetére
Azért akármilyen mikrofon nem jó. Ismert átviteli görbéjű mikrofon kell.
Mivel az adott AVR-ekbe fixen van bedrótozva az Audyssey mikrofon átviteli görbéjének a korrekciója, ezért csak annyi a dolga a mikrofont előállító cégnek (ha jól tudom, akkor az Audio Technica), hogy képes legyen igény szerint több tízezer hasonló mikrofont előállítani - egy adott tűréssel a specifikációhoz képest.
Az mikrofon átvitelének elvileg nem kell lineárisnak lennie, annyi a feladat, hogy ismert legyen a karakterisztika és az egyes példányok átvitele bizonyos tűréssel egyforma legyen. Ez fontos az átvitel korrekció kialakítása miatt, amit minden audyssey mikrofont használó egységbe bele kell építeni. Ez a megközelítés lehetővé teszi azt, hogy a sorozatgyártás során annyit kell "csak" csinálni, hogy sok-sok, nagyjából egyforma, de nem feltétlenül egyenes átvitelű mikrofont kelljen gyártani. Vagyis lehet az az átvitel mélybe vagy magasba húzó, vagy olyan mint a hullámvasút, a lényeg, hogy tűrésen belül legyenek.
Vannak olyan Audyssey mikrofonok, amelyek nem felcserélhetők, ez is azt jelzi, hogy a típusok átvitele között eltérés van, és az adott mikrofon típusra vonatkozó korrekció be van építve azokba az erősítőkbe, amikhez ezeket a mikrofonokat szánták.
Azt kell észrevenni, hogy mostanra elérték azt, hogy az Onkyo, Denon, Marantz és egyéb olyan gyártók, akik Audysseyt használnak, gyakorlatilag mind ugyanazt a mikrofont használják, emiatt az valószínűleg olyan nagy számban készül, hogy egészen olcsón lehet mellékelni a készülékhez, ez meg előnyös az AVR gyártóknak.Szerintem elég valószínű, hogy hasonló beépített korrekció van a Pio meg Yamaha meg H/K készülékekben is az általuk használt mikrofonok miatt.
Egyedileg is lehetne kalibrálni a mikrofonokat, de ez időigényes, emiatt nyilván drágább lenne, valamint meg kellene teremteni annak a lehetőségét, hogy a korrekciós adatokat valamiképpen meg lehessen etetni az AVR-rel. Ez sem lehetetlen, de mindenképpen drágítaná és bonyolultabbá tenné a készülék előállítását, kezelését, valamint a sérült vagy elveszett mikrofonok pótlását. Nem szabad lebecsülni a support problémákat sem ilyen esetben.
A dolog lényege, hogy a vásárló a lehető legegyszerűbben tudja használni a készüléket.
Sokan még így sem veszik a fáradságot, hogy az automata bemérést egyáltalán elindítsák, ha mégis, akkor meg gyakran elképesztően rosszul fognak neki a dolognak. Az AVR gyártók meg nem törik magukat részletesen elmagyarázni a mit-hogyant, mert talán attól tartanak, hogy ha túl hosszú, akkor el se olvassák a leírást. Szrencsére azért ha valaki keres, akkor talál jó leírásokat.Az egyedileg kalibrált mikrofon eléggé megdobná az olcsóbb készülékek árát, de a csúcskategóriánál akár bele is férhetne a vételárba. Valamiért az Audysseyt licenszelő cégek ezt nem tartják fontosnak.
Amennyiben a mérést és a kalkulációt számítógépes alapra helyezik - mint az Anthem ARC-je, vagy az Audyssey Pro, vagy akár a REW, vagy bármilyen egyéb mérő program - akkor már jóval egyszerűbben megoldható az egyedi mikrofon kalibráció használata, hiszen a mikrofonhoz mellékelt vagy megfelelő helyen előállított kalibrációs file-t kell csak betölteni a szoftverbe mérés előtt, és minden a lehető legpontosabb lesz a mikrofon átvitele szempontjából.
Úgy látszik, hogy az Audyssey a mikrofon gyártási pontosságára számít, és inkább olcsóságra és a mérés terén szerintük vállalható kompromisszumra törekszik, míg azok, akik egyedileg kalibrált mikrofont adnak, a nagyobb pontosságot és az ezzel sajnos együtt járó nagyobb költségeket részesítik előnyben.
A műanyag-, fémházas logikát nem értem. Le van írva, hogy mi mivel helyettesíthető a gyártó szerint. Ha történetesen az egyik fémházas, a másik meg nem, de a gyártó szerint ekvivalensek, akkor miért ne? Fogalmam sincs, hogy a felsorolt Audyssey mikrofonok közül melyik fémházas, az enyém (DM-A409) fekete műanyag, ha ez számít valamit is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #61059 üzenetére
Nem, én szereztem be és én küldtem nekik hogy ezzel kérem.
-
válasz
gz hozzá, nálunk már 13 éves, de lehet jön utánpótlás...
-
gógyi
aktív tag
Kérdésem: Denon AVR X2000-hez szeretném kötni a lányom XBOX360-ját. Ha a Game HDMI csatlakozóba dugom, nem megy át a kép a TV-be és hang sincs.
Próbálom úgy is, hogy az xboxot közvetlenül a tv-re csatlakoztatom HDMI-vel és optikaival kötöm a Denonhoz, de így meg nem tudom hogyan találhatom meg a hangot az erősítőn. Fogalmam sincs hol keressem és a használatiban sem találom. Kérlek segítsetek! -
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #61043 üzenetére
Köszi.
Egy másik topikban azt írják,hogy a jó sinusos tápok 1000 VA-tól indulnak,de azok már nagyon drágák..
-
Peak
addikt
Hogyan védjük a házimozit?
... a huligánoktól!
-
cselt
senior tag
-
cselt
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lennek szükségem. Tavasszal vettem egy Harman kardon avr 132-es erősítőt és hozzá egy Proson Event 6-os szettet. Ezt használtam eddig 5.0-ban amivel nem is volt különösebb gondom, most viszont vettem hozzá egy Proson R8-as sub-ot, ami nem akar szólni. Egy jack kábellel kötöttem össze az erősítőt és a mélynyomót, beállítottam, hogy már van rákötve mély, de mégsem szólal meg. A teszthangoknál is az összes többi hangfal szól, csak a mély nem. Ilyenkor mit lehet tenni? Gondolom az erősítővel lesz probléma. Hol lehetne ezt javíttatni?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Norbi 72 #61038 üzenetére
azt mondják,akik próbálták,hogy vékonyít, és dinamika tartományt szűkít a sinusos jelalakot adó. hittem nekik,ki se próbáltam. jó gerinchálózat,külön fázis, és minél jobb kábelek, elosztók használtata, nálam nekem tetsző eredményt adott.
ami meg még sinust sem ad,azt ki se merném próbálni.
BBéci: audissey mérnök sem azt mondta, hogy hibátlan az eredmény. csak,hogy kompatibilis.
-
t-bali3
senior tag
válasz
JohannZimu #61031 üzenetére
A Main in az szerintem az egyetlen jelút a végerősítőhöz, nem választható. Azt kell összekötni az előerősített jellel. Ha oda a HM megy, akkor a CD előerősitett jele nem jut el a végerősítőhöz.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #61034 üzenetére
Anthem erősítő bemérés előtt ellenőrzi a mikrofon és a kábele sorozatszámát, ha valamelyik nem stimmel, errort jelez és nem megy tovább. Valamint legkevesebb 5 pontban kell mérni. Nem véletlenül a legjobb bemérő rendszer, amivel eddig házimozi erősítőben találkoztam. Synthesis azért komolyabb a maga 7 db mikrofonjával és egyebeivel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
nobeige #61028 üzenetére
azt mondtam,h távolság mérésre alkalmas lesz,akármilyen mikivel.de mivel két egyforma mikrofon nem létezik,ezért EQ mérésre nem használnám. tehát mondhatja az audissey,hogy kompatibilis,de ennyi erővel akármilyen kondenzátormikrofon jó a célra, csak kisjack legyen a végén.
elég logikus sztem, hogy műanyagházas mikit nem használunk fémházas helyett. ahogy az is, hogy csak úgy poenból nem variál a denon. sőt, nem fog drágább mikit csomagolni a dobozba, ha olcsóbbal is tökéletesen működne a funkció.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #61027 üzenetére
Volt rá példa.
Mit szóljak? Szünetmentes. Hifi elé nem rakok. Viszont túlfeszvédő nekem van előtte. Nem az a szűk keresztmetszet a rendszeremnél.(#61019) MasterMark: Van belőle védett. A distripben folyamatos áramvezetősín van, a másikban is sín van, csak nem egy darabból. Ezért jobb a distrip. Viszont házilag ha tuningolni akarod, akkor a KS jobban szerelhető. Nekem van mindkettő. Egy Néhai által szerelt KS túlfeszvédővel+szűrővel ill. egy distrip gyárilag Supra Lorad tápkábellel szerelve.
-
TCr
veterán
válasz
JohannZimu #61031 üzenetére
Teljesen világos, köszi!
-
TCr
veterán
válasz
JohannZimu #61029 üzenetére
De ebben az esetben mi a helyzet a NAD-ra kötött CD lejátszóval?
Csak a Denon előtt fog végfokot játszani a NAD, a CD lejátszó előtt "teljes értékű" integráltnak fog számítani? -
-
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #61015 üzenetére
Konkrétan az AMC-1H és a DM-A409-es mikrofonok felcserélhetők egymással. A régebbi típusok nem.
Note for Denon units:
The ACM1H mic is interchangeable with the DM-A409 mic used with Denon AVR-XX09/X89 through AVR-XX12 models. Older Denon models use the following mic types, neither of which is compatible with each other or the newer DM-A409/ACM1H mics:
XX06: DM-S205 (hockey puck style)
XX08/X88: DM-A405 (tower style)
4308/5308/AVP: DM-A505Z
5308/AVP (w/3D upgrade): DM-A409With the introduction of the new Denon AVR-XX13 models, Denon is now including the new "ACM1HB" black mic which Audyssey has confirmed is interchangeable with the DM-A409 (Denon) and ACM1H (Onkyo, Marantz) mics.
(Thanks to AVS Member jdsmoothie for Denon mic information)
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #61019 üzenetére
-
BBéci
legenda
Műkődik, én is így állítottam össze a rendszeremet. A CD-játszó a Normához csatlakozik, zenehallgatáshoz nem kapcsolom be a házimozi erősítőt. Amikor néhanapján Dunéről HDMI-n játszok le sztereó zenét, akkor is sokkal jobb a hangzás a sztereó erósítő miatt.
Viszont, ha tehetném, azonos gyártmányú lenne mindkettő. -
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #61015 üzenetére
Biztosan tévedsz.
Az Audisseynél tudják mit beszélnek, az info tőlük származik. -
robi-k
őstag
válasz
nobeige #61013 üzenetére
(#61012) ginola
Köszönöm mindkettőtöknek. ma csinálok egy gyári reset-et, és megismétlem a mérést. Valóban igen rosz a szoba elrendezésem (és így az akusztika is), gyakorlatilag egy zsákban van az AV berendezés, és ezt nem tudom megváltoztatni.
A center és a frontok u.a. a sorozatból valók, tehát - elvben - nem lehet nagy különbség közöttük.
Na majd ma még tesztelgetek.(#61012) ginola
Neked is Denon AVR-4310-ed van? -
bajnokpityu
félisten
válasz
nobeige #61013 üzenetére
Ha arra gyanakszol, hogy valami nem stimmel a bemérés körül, akkor esetleg kérhetsz kölcsön valakitől egy Audyssey mikrofont. Az utóbbi 3-4 évben az összes Denon és Marantz készülékhez mellékelt Audyssey mikrofon (típusszámtól függetlenül) kompatibilis egymással.
Ez biztosan nem igaz. előző, és mostani denonomhoz sem azonos mikrofont adtak. lehet,hogy működne msáikéval,de ha EQba is bele akarsz nyúlni, akkor nem ártana a saját tipusodhoz való mikforon. mikrofonok között is jókora szórás van linearitásban.
-
nobeige
tag
válasz
robi-k #60980 üzenetére
1. Azért ragaszkodik hozzá, mert úgy helyes a beállítás. Ha már a mérés elŒtt nagyjából megfelelŒ a hangerŒ állása a szubon, akkor jobb eséllyel lesz a mérés után a szub szintje 0-hoz közelebb, mint -12 vagy +12 környékén. Ha kevesled a mélyet, akkor bemérés után az AVR-en állítsd feljebb a szintet, a szubon ne piszkáld a hangerőszabályozót. Egyébként a 75db-s szub beállítójelet jóval halkabbnak érzékeli a fülünk, mint a hangsugárzókra kiküldött 75 dB-s beállítójelet. (Ld: egyenlŒ hangosság görbék)
2. Hagyd a beállított értékeket, bemérés után bármikor lejjebb, vagy feljebb tekerheted a szinteket ígény szerint.
Lehetséges, hogy a frontjaid érzékenyebbek, mint a centered.3. Az lenne a baj, ha a szub távolságára közelebbit írna, mint a valódi távolság. Könnyen lehet, hogy valami filter késleltetést okoz a szubban, emiatt érzékeli távolabbinak. Bemérés után kísérletezhetsz a szub távolság állításával.
Gondolom gyári reset-et csináltál az AVR-en.
Ha arra gyanakszol, hogy valami nem stimmel a bemérés körül, akkor esetleg kérhetsz kölcsön valakitől egy Audyssey mikrofont. Az utóbbi 3-4 évben az összes Denon és Marantz készülékhez mellékelt Audyssey mikrofon (típusszámtól függetlenül) kompatibilis egymással.
Jól tippelek, hogy viszonylag nem nagy helyiségben vannak a cuccaid? A nagy negatív szintekre gondolok, meg az erősen letekert szub hangerőre.
-
ginola
addikt
válasz
robi-k #60980 üzenetére
Szia
Kicsit hangosan gondolkodom:
A subot 0 fokra állítsd bemérés előtt. Mennyi mért pontot vettél fel, remélem minél többet és nem 2-3-at.
A másik AVR is ennyire mínuszolta minden dobozod? Esetleg felajánlhatom, mint városbeli, hogy átviszem a saját mérőmikrofonomat..hátha. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
gyurczy #61000 üzenetére
Ebben egyébként van valami, van olyan ismerősöm aki reggel mindig decivel nyit és ritkán beteg
Adodaniel:
Ha cserélsz egy nagyobb erősítőre, sok lehetőség nyílik.
Azonban fordítva, ha a dobozok jobbak, az erősítő lesz a szűk a láncban.
Hallgass meg pár gyártót:focal, dali, elac, polk, b&w, dynaudio, jbl.
Azt majd kiderül melyik ára es hangzásvilága van közelebb hozzád.
Ezekből egyaránt vannak olcsobb és drágább modelek. -
adodaniel
őstag
-
t-bali3
senior tag
Megoldhatónak tűnik, csak így a Nad előfokát nem tudja dugdosás nélkül használni, mert ahogy nézem csak egy közvetlen végerősítő bemenete van (main in).
Talán célszerűbb lenne csak végfokot venni, vagy olyan integráltat, amiben van "direct in" bemenet.Pont ezt a CD lejátszósat nem tudja megcsinálni, mert az egyetlen végerősitő bemenet foglalt lesz a HM miatt.
-
TCr
veterán
válasz
XtremLor #60999 üzenetére
És akkor a NAD-on a "main in"-re kötné a Denon pre-out-ját, a NAD-on pedig valamelyik egyéb bemenetre mondjuk a CD lejátszót?
Ha mozizni akar, akkor csak szimplán bekapcsolja mindkét erősítőt, a NAD-ot a "main in" bemenetre állítja és mehet is a film 5.1-ben?
Ha a forrás a Denon-ra van kötve (HTPC HDMI) és arról játszik le zenét, a sztereó hangminőségbeli előrelépés így is érzékelhető lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest