Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Lehetőségem nyílik most nagyon jó áron hozzájutni egy JBL SCS178-os szetthez. Egy probléma van vele, hogy a center az eladó állítása szerint hol szól, hol nem. A centert bevizsgáltatta, se annak, se a kábelnek nincs baja. Én érintkezési hibára gondolok a szett sub részén. Aki jártas a hangfalak javításában mondjon már véleményt, hogy érdemes-e vele foglalkozni?
Ha ténylegesen csak egy hidegforrasztást kell kicserélni, akkor jó áron van egy belépő szintű 5.1-em, de kérdés hogy milyen más probléma lehet még ha nem a fenti? S hogy a javíttatása mennyiben fájna nekem? Illetve hogy az adott javítást meg lehet e csinálni saját kezűleg vagy egy műszerész segítségével vagy mindenképpen szakemberhez mejek vele?
Nagyon szépen köszi mindenkinek a véleményt, sajnos gyorsan is kell a válasz, hogy viszem-e vagy nem. -
robi-k
őstag
válasz
Sefter #61593 üzenetére
Ha kipurcant a végfok, akkor sincs semmi vész: veszel egy külső (akár többcsatornás) végfokerősítőt, és bekötöd a házimozi erősítő PreOut kimenetére. Így még a hang minősége is javulni fog
(#61594) ricsik
Az SB12-NSD sub-nál nincs ilyen jelenség, mert az ultra-tól eltérően nem mágnesek, hanem tüskék tartják az acél grillt, szorosan. -
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #61594 üzenetére
egyébként rettentő sok subnál van ilyen konstrukciós hiba.. Releknél a vaskeret-pozdorja találkozása csattog, T12n az előlapot tartó mágnes csattog a fémen, Klipsch is lelökte magáról az előlapot, Heco anno beszippantotta a függönyt, stb..
Engem mondjuk az jobban zavarna,hogy a felvételen mintha nem lenne mindig merőleges a hangszóró tengelye az előlap síkjával. Hogy ez optikai csalódás-e,azt nem tudom, de rémes látni, mintha kóvályogna a membrán.
-
cekkk
veterán
válasz
Sefter #61586 üzenetére
A totel(ő rájuk már olvastam panaszt) vagy http://www.hazimoziszerviz.hu/
-
GRaul
őstag
válasz
korpicschess #61317 üzenetére
Erre Én is kivancsi lennek.
MErt ezt neztem ki.
[link] -
Sefter
veterán
Erősítő javításban jártas szakit tudtok ajánlani Bp. Vagy környékén?
Hivox -
BBéci
legenda
Mivel volt lehetőségem választani a két zárt közül, a nagyobbat kértem. Lehet, sőt, biztos, hogy a középső is kiválóan teljesítene, de ez a nehézsúlyú versenyző tényleg durván növeli a filmnézés élvezeti faktorát.
Még nincs a szobához igazítva, elő kell venni a hangnyomásmérőt a parametrikus ekvalizátor beállításához. -
Tamoo
nagyúr
Na de azért az másik ligában játszik.
(#61566) zlum: 100 óra még nincs benne, nem járatódott be teljesen. Phil Collins koncertet néztem eddig vele ill. filmet. Nekem bejön, megérte a csere. R8 után meg főleg nagy előrelépés lenne. Zenéhez nem tervezem használni. Annyi hogy bejáratás címszóval többnyire mondjuk 2.1-ben megy jelenleg elektronikus zenével. Érezhetően feszesebb, gyorsabb mint egy olcsó reflexes, de sztereóhoz nekem nincs igényem rá. Nem próbálkoztam még, hogy mennyire illeszthető.
(#61563) NFree: Ez meg az enyém.
-
egitomi
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem házimozi, hanem hifi, de a véleményeteket szeretném kikérni egy szettről amit meg szeretnék venni, szerintetek ezek illenének egymáshoz, illetve más alternatívát tudnátok-e ajánlani ilyen árkategóriában. Jelenleg egy Pioneer vsx-520-as erősítőm van onkyo skf-4700-as 5.0ával. Ezt szeretném leváltani egy stereo szettre, mivel inkább a zenehallgatás az amire használnám, mint a filmezés.
Amit gondoltam magamnak:
JBL ES80
(http://www.krejcikshop.at/xtneu/de/JBLES80Regallautsprecherschwarz1)
Denon PMA-720AE
(http://www.krejcikshop.at/xtneu/de/DENONPMA720AEVerstaerkerschwarz1)
Denon DCD-720
(http://www.krejcikshop.at/xtneu/de/DENONDCD720AECDPlayerschwarz1)
Szerintetek ezek hogy passzolnának össze?
Válaszokat, ötleteket előre is köszi -
zlum
csendes tag
válasz
Warter #61557 üzenetére
Szia Tamoo.
Elöször is Boldog Karácsonyt.Másodjára az iránt érdeklődnék , hogy nálad már kb. bejáratodot a T-12.
Milyen ? Ajánlanád zenére , sok 5.1- es HD koncertet halgatok,és persze sztereót is.
Proson rumble 8-at cserélnék le ha megéri.(tudom kicsi-de nem döngött annyira,mert azt utálom).Köszönöm.
-
Winne
nagyúr
válasz
#09634560 #61537 üzenetére
Rendben, megpróbálok ott körülnézni, ez a vonal úgyis későbbre van, most a házimozi a kérdés, hogy be tudom-e szerezni a 8.4-et. Ha nem, akkor megint marad minden kérdőjelesen, mert ahogy mondtátok komolyabb frontot se nagyon érdemes vennem, mert annál meg a center fog kilógni..
-
NFree
addikt
Sziasztok , a hangkarimhoz szeretnék [link] Ilyen kábelt, nem tudjátokhonnan lehet szerezni?
És remélem ezzel a házimozierősítőhöz el tudom juttatni a digitális jelet. -
robi222
senior tag
Megtudjátok mondani, hogy egy régi yamaha 496 erősítő kategóriában melyik denon, onkyo erősítővel ér most fel? Vagy, hogy melyik kategoriába sorolható?
-
Mankó
veterán
Vennék most egy Onkyo Tx-Sr501-E erősítőt Jbl Scs178 szettel, amennyiben nem viszik el előlem. Ha összejön, az erősítőt szerintem előbb-utóbb cserélni fogom egy hdmi-s verzióra.
25nm2-es szobába menne, főleg film, játék, kevés zene felhasználásra.
Véleményeket kérnék a párosról!Szerk.: hát lehet hogy nem jön össze a dolog, ettől függetlenül már nem adom lejjebb, kell nekem egy ilyen hangfal szett.
Aki esetleg tud eladót, ne tartsa magában! -
Tamoo
nagyúr
válasz
Backrau #61554 üzenetére
Nem kísérletezgettem mi hogy miért, de nálam így van. (Ne kérdezd, hogy miért!)
1 eset: PC bekapcsolása előtt legyen az erősítő bekapcsolva. Akkor lesz hang.
2 eset: Ha erősítőt utólag kapcsolom be, akkor xbmc indítása előtt előbb indítok aimp3-ban egy számot (ezt használom most zenére), akkor lesz hang xbmc-ben is.Elég csak hogy megszólaljon.
-
hétalvó
addikt
válasz
robi222 #61551 üzenetére
ezt ha még másnap is csinálja küldjétek vissza, ilyet nem csinálhat. bekapcsolás után a lámpa pár percen belül fel kell, hogy melegedjen üzemi hőmérsékletre. 3 kivetítőm volt egyik se csinált ilyet. a 131-meg pont ugyanaz mint a 25. optika baja volt, de ilyen nem.
backrau próbáld kikapcsolni a készenléti módot az energia gazdálkodásban, néha nálam is csinál ilyet, lecsatlakoztat hangkártya és vissza, vagy újraindít és minden ok lesz. nem az erősítő hibája szerintem
de unalmas ez a Karácsony
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok, egy Harman Kardon AVR 360-as erősítő tulaja vagyok. Néha napján elég idegesítő dolgai vannak, ami a következő lenne. A számítógép az erősítővel össze van kötve a HDMI kábellel, onnan meg megy tovább a TV-be szintén HDMI kábellel. A kép tökéletesen bejön (mondjuk van, hogy az 50 és 60Hz nem tetszik az erősítőnek). A hang is általában, de van hogy nincs hang, belemegyek a lejátszóeszközökbe és látom, hogy nincs csatlakoztatva, sőt nem is tudom csatlakoztatni, ilyenkor őrülök meg. Biztos van valami megoldás, de én még nem jöttem rá. Mellékeltem képet is, ha kell még mellékelek is másról is, csak ha valaki tud segítsen,m ert néha úgy vagyok, hogy kidobnám az egészet az ablakon..
-
xtremetuning
addikt
-
robi222
senior tag
Ezt már írtam a projektor topikba is de gondolom nektek is van projitok.A tesóm tegnap vet egy optoma hd25 projit, de legalább 20 percnek el kellet telnie ,hogy rendesen éles legyen.Ez normális dolog?
Fél óra után teljesen meg változott a kép minősége ,persze jó irányba.
Vagy a projektoroknak is van bejáratódás ideje? -
válasz
JohannZimu #61546 üzenetére
Egyrészt amit írtam az a kérdezőnek is szól, másrészt nem ide tartozó a téma (nem én hoztam fel, csak reagáltam), harmadrészt nagyon sok ismeretlenes az egyenlet, mert nem csak az adott digitalizáló kártyától függ, hanem a számítógép egyéb hardvereitől is. Ez hosszú téma, ha akar a kérdező, keressen privátban, nagyon szívesen megosztom az ez irányú tapasztalataimat, ahogy te cinikusan fogalmaztál, "sikereimet". Mindazonáltal hiába írom le konkrétan az általam MOST használt kártyát és szoftvert, az egyáltalán nem biztos, hogy nála is tökéletes lesz. Lehet ezzel szívni, írtam is, nekem sem volt egyszerű összehoznom, hogy az általam elvárt minőséget kapjam.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
liszi70 #61545 üzenetére
"Teljesen új, ép szalag esetén is előfordulhat nem megfelelő konfigurálás és hardver esetén kép-hang elcsúszás, és digitalizáltam már nyávogó, ősrégi szalagot is, minden fajta csúszás nélkül"
Esetleg ha megosztanád a tapasztalataidat a kérdezővel, hasznosabb lenne számára mint a sikereidről olvasni.
-
válasz
gyurczy #61544 üzenetére
Az általad idézett mondatban semmi sem utal arra, amit írtál, hogy "a kazetta nyúlásából eredően elcsúszik a kép és a hang". Teljesen új, ép szalag esetén is előfordulhat nem megfelelő konfigurálás és hardver esetén kép-hang elcsúszás, és digitalizáltam már nyávogó, ősrégi szalagot is, minden fajta csúszás nélkül.
-
gyurczy
őstag
válasz
liszi70 #61543 üzenetére
Oké, zanzásítottam picit. A digitalizálás során TBC és Fésűszűrő segítségével kompenzálható a szalagnyúlás miatti képtorzulás, és kép kisebb ugrásai, valamint a szinkronjelhibák. Ha az eszköz ezt nem tudja, akkor romlik a képminőség, és csúszik a hang.
Egyébiránt semmi gond nincs, de attól, hogy leírod, hogy nem igaz, amit írtam még sem én, sem más nem fogja megtudni, hogy helyette mi az, ami az.
-
válasz
junkpod #61540 üzenetére
"Szvsz az otthoni megoldások csak kínlódásra jók, keress profikat."
Én is leteszteltem jó pár digitalizáló hardvert és szoftvert, mire minden szempontból optimális megoldást fejlesztettem ki, de megérte! Nem kevés pénz ezt "profikra" bízni.
Én a PC-s megoldást favorizálom, de nagyon nem mindegy, milyen PCI-os kártyát és szoftvert használ az ember. Az USB-s digitalizálók nálam egytől-egyig megbuktak valamin. -
"Olyan dobozt kell találni ami minden szempontból megfelelő nálad"
Szerintem találunk........de annyi pénzem nincs!
(#61455) BBéci : "mozizáshoz nem árt a szubláda, ha már házimozi erősítőd van."
Igaz, van dedikált gomb a távirányítón, amivel ki-be lehet kapcsolni a szubládát, de lehet esetleg az Arcam-on bemenetenként állítani, hogy be legyen kapcsolva a sub vagy ne? Tehát például CD esetén ne legyen aktív a szub, AV esetén meg igen?
(#61463) Oldfighter : "mi a helyzet azzal, ha bruttó kilencven fokkal elforgatnád az egészet?"
Köszönöm, de sajnos lehetetlen, hacsak nem egy cserépkályháról kívánjuk nézni a tévét. És ha már semmi szükségem nem lesz a számítógép-szobámra, mert annak is a jobb oldalon van a bejárata. A hevenyészett alaprajzon ezek nem látszanak.
(#61465) Norbi 72 : "Hát,csak annyit tudok mondani,mint a többiek,azt az Arcamot ki kell szolgálni. De nem menekülsz,örvényben vagy!"
Sok dolgot tanultam az itt töltött hetek alatt, többek között azt is, hogy az Isten pénze sem elég! Eredetileg csak egy másik front hangfalpárt akartam, hogy valamivel szebben szóljon a Philips erősítőm. Lett jobb hangfalam, viszont akkor kéne már egy jobb erősítő is, lett is, de az túl jóra sikeredett, tehát ha veszek egy Arcam-hoz méltó hangfalat, ahhoz kell majd méltó kábel is, a méltó kábel semmit nem ér méltó hálózati szűrő nélkül, aztán kellene egy nagyon méltó tápkábel is, aztán ha már az is klappol, akkor az akusztika igényeinek megfelelően, samukalapáccsal szétverem a bútorzatot! Az a baj, képes is vagyok rá, úgyhogy le kell állni, még időben!
-
WolfLenny
senior tag
Üdv.
Még mindig nagy dilemmában.
Denon 1513 gyakorlatilag új 3 év garanciával 63000ért
Vagy
Denon 1909 használtan 75000ért.Mennyire jellemző ezen erősítők meghibásodása?
Azaz mennyire számít a garancia? -
törölt tag
Egyértelműen használt.. Nagyon jó vételek is kifoghatók, ebben majd inkább a hifi-topikban fognak segiteni.. nem mintha itt nem ismernénk de innen oftopik.. természetesen ha kinéztél valamit, véleményt mondhatunk róla.
Interceptor: pedig a PCI-s változattal jobban jársz véleményem szerint. USB csak anyagi/PCI hely szűkében...
-
Willie
őstag
válasz
MasterMark #61535 üzenetére
Tényleg ott van, bocsi!
Figyelmetlen voltam.
Gondolkozok rajta, de én első körben USB-s változatra gondoltam.
-
Willie
őstag
válasz
MasterMark #61533 üzenetére
Köszönöm, tudnál egy pontos típust mondani?
Easycap?
-
Winne
nagyúr
válasz
#09634560 #61530 üzenetére
Sztereó erősítőre kitérve ezekhez a Jamokhoz milyen kategória lenne érdemes? Itt igaz az, hogy az újabb modellek jobban teljesítenek, vagy használtban is lehet nézelődni a régebbi modellek között? Ez még nem mostani project lenne, a mostani szobában nem lenne így helye, de ha minden marad a mostani, akkor kb két év múlva megyek új helyre, ahol lesz egy szoba a cuccnak, mindent elrendezve, addig meg le lenne csomagolva.
Eladni pont azért nem igazán akarom, mert bagóért menne csak el, hangminőségben meg gondolom agyonveri még ez a régi modell is a z2300-at.
-
törölt tag
válasz
Willie #61529 üzenetére
Létezik digitalizáló kártya.
Winne. Add el szerintem. Bár árában nem kapsz jobat de sztereó erősitő kellene mellé,+kábel hozá, nem tudom mennyire növi ki a költségvetésed de 60-at rá kellene szánnod... -
Winne
nagyúr
Hmm, elgondolkodtató akkor. Amit elfelejtetten a commentbe tenni, hogy zenére gyk nincs használva, csak házimozira. Ez változtat valamin?
36-ért találtam most egyet, ami közel van, ennyit még így is szánnék rá sztem, hogy a másikra nincs vevőm.
Kicsivel feljebb használtan valami kiemelkedően jó ajánlat esetleg, amiről tudtok?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Korábban már kicsit nézegettem a dolgot, hogy a frontjaimat jó lenne-e cserélnem egy olyan darabra, ami szériában illik a centeremhez, mert azt erősebbnek érzem a mostani front páromnál, akkor javasoltátok, hogy lépjem meg, csak azóta nem találtam számomra megfelelő távolságban lévő darabot, de most úgy néz ki van egy, már írtam is az úriembernek, hogy megvan-e még.
Nevesítve erről van szó:
- Harman Kardon AVR 132 erőlködő
- Jamo E850 front sugárzók ------->>> ehelyett lenne a Wharfedale Diamon 8.4
- Wharfedale Diamond 8 center
- Wharfedale WH-2 dipol sugárzók oldalt
- SAL aktív sub1. kérdés: mennyit ér ez manapság használtan, mennyit érdemes érte kiadni?
2. kérdés: vajon tényleg többet ér ez a front pár, mint a mostani Jamo?Köszönöm, ha valaki segít nekem ebben!
-
ratobi
senior tag
válasz
MasterMark #61517 üzenetére
Kellene...de ez van.
-
ratobi
senior tag
Sziasztok!
Hátha valaki csípőből tudja a megoldást.
Gyermekem kapott karácsonyra egy HT-E350 tip. Samsung házimozit. Az első meglepetés ott ért, hogy a TV (LE32C530F1W 32" LCD TV) hangját nem lehet átadni az erősítőre, mert nem ARC kompatibilis a TV.
A másik gondom, hogy az .mkv formátumban letöltött és pendrive-ra rárakott filmet nem ismeri fel. A TV médialejátszója felismeri, le is játssza szépen, csak ugye a a hang akkor nem szól a HT-E350-n.
Nem értem...
Tud valaki segíteni?
Köszönöm és további Kellemes Ünnepeket! -
daniel2121
őstag
válasz
MasterMark #61514 üzenetére
Gondolom, hogy tudod nem is azért írtam.
-
MasterMark
titán
válasz
daniel2121 #61513 üzenetére
Elírtam tudom, bocsánat.
Általában figyelek a helyesírásra.
-
daniel2121
őstag
válasz
MasterMark #61495 üzenetére
Bbéci kényes az ilyenre, nem nagyon szereti a nyelvtani argót.
-
End-ru
aktív tag
Megér 15ezerrel többet egy Onkyo 607 egy Pioneer Vsx-V918-nál? Hangdobozok még nincsenek meg, de valószínűleg Obsidian szett lesz.
-
TCr
veterán
Köszi!
-
TCr
veterán
Denon-oknál a pure direct mód csak a videóelektronikát kapcsolja le, vagy rátolja a teljes tartományt is (vágás nélkül) a frontokra?
Ha nem és mondjuk zenét akarok hallgatni sub nélkül, van rá "egygombos" megoldás, hogy a sub kikerüljön, a frontok pedig teljes tartományt kapjanak?
-
putyu10
aktív tag
Nem a leírásokban szereplő sorok jelenek meg. Ki írja a verziót, de nincs frissítésre utasító lehetőség. Esetleg akinek van *1* típusúja tudna segíteni?
-
putyu10
aktív tag
Valami oknál fogva nem indul el a ONKYO 818-asomon a szoft.fris. valakinek ötlete? természetesen a leírás szerint csinálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elite: Dangerous
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen TV-t vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU