Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Félig meddig idevágó kérdéssel kereslek benneteket. Egy haver vett egy Logitech Astro A50X típusú fejhallgatót és nagyon dícséri a hangminőségét. Mivel HDMI 2.1-es csatlakozó több is van a hátoldalán, illetve Bluetooth-t is tud, megfordult a fejemben, hogy lehet mindenesként is megállhatná a helyét.
Nekem a fő felhasználás PS5, LG G3-on Youtube, Netflix, filmek lejátszása Zidoo NAS pároson keresztül.
A kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint megoldható lenne e dugdosás nélkül az esti filmnézés Zidoo-n, tv-n, és a játék? S ha igen, akkor mit hova kellene dugni hozzá? Minden vezérelhető a fejhallgatóról.Véleményeket, ötleteket előre is köszi.
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Tudtok nekem megbízható, jó minőségű fonott HDMI 2.1 kábelt ajánlani? Nem baj ha nem arany árú.
Eszközök: LG 77G3, PS5, Arcam AVR390, Zidoo Z9X ProKöszi
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Marantz sr5013-at cseréltem Arcam avr390-re és a csere óta a tv gondol egyet és eldobja az erősítőbe dugott eszközök (pc, Shiled tv 2019) kép beállításait.
Minden beszürkül és csak az élességet lehet állítani a kép beállításnál. Eszközök működnek, hdmi kábel cserék megtörténtek, erősítő, tv reset is volt már. A tv egy LG G3, előtte semmi ilyen jellegű problémám nem volt.
A tv-n indított strem szolgáltatóknál minden ok, kép állítható, hangot rendben átdobja az erősítőre.Találkozott már valaki hasonló problémával? Mi lehet a gond?
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Erősítő cserén gondolkozok. Arcam AVR390-et ajánlottak. Van jobb alternatíva 500 alatt?
Rendszer
Marantz sr5013
MA Silver 200, Silver C250, Boston Ac. Surround egyenlőre (lehet marad is, nem nagyon fér el más)
XTZ 10.17 edgeKöszi
-
Mankó
veterán
Shield tv 2019 cső verzió helyett milyen médialejátszót ajánlotok aminek jobb a kép és hang minősége? DV-t, hdr10-et tudjon, frekvenia váltásokat kezelje helyesen, streaming jó lenne. 150 ezer érték körül jó lenne megúszni.
köszi -
Mankó
veterán
válasz powerup2 #183302 üzenetére
Mennyi használati idő letelte után ajánlatos kalibráltatni egy tv-t?
LG 77G3 érkezik a héten, és előbb utóbb lehet ránézetek egy szakival. Egy időben terjengtek olyan hírek, hogy a G széria kalibráltan érkezik, aztán hogy most ebben mi az igazság jelenleg arról nincs információm. -
Mankó
veterán
Hát igen, ezt a táblázatot én is sokat szoktam nézegetni.
2.8-3 m-re most 65 col van és cél a 77 col. Persze a 18 nm-es szoba és a panel ellene beszélnek, " nagyon meghatározó lesz", "mozit akarsz üzemeltetni..." és hasonló megjegyzések itthon is elhangzanak.Minden nem lehet egyszerre. A 77 col miatt jött fel a Soundbar téma is, hogy hogyan fog elférni minden is egymás mellett (Sub, frontok) amik már most is szélesebben vannak a kelleténél.? Variácók egy témára. Meg kellene hallgatni egy Soundbart is a megfelelő döntéshez.
Frontok közti távolság 2.9, Surroundok között 2.1. Sehogy nem kerek. -
Mankó
veterán
Vászon? Az csak egy elméleti álom nálam panelban, ahol minden külsőség számít és minden mindenbe bele lóg,
Erre esetleg?
"Másik hatványos kérdés az, hogy ha 90%-ban filmen van a hangsúly, akkor is érdemes HM mellett maradni, mert az elrendezés minden csak nem jó.?
Most mértem meg, a 2 front egymástól 2.90-re áll, hátul meg 210 ez a szám. Nagyon, nagyon nem jó ez így szerintem, de a körülményekhez kell igazodni." -
Mankó
veterán
Mit értesz 1:1-es arányon?
Másik hatványos kérdés az, hogy ha 90%-ban filmen van a hangsúly, akkor is érdemes HM mellett maradni, mert az elrendezés minden csak nem jó.
Most mértem meg, a 2 front egymástól 2.90-re áll, hátul meg 210 ez a szám. Nagyon, nagyon nem jó ez így szerintem, de a körülményekhez kell igazodni. -
Mankó
veterán
Oldalfalas megoldás se jön szóba, mert a szekrény faltól falig ér és az egyiken még rá is fordul a merőleges falra.
Sarokba rakó surround kivitelezhető.
A mozifotel elhúzás majd jól jöhet a jövőben, gyerek nincs, de asszony biztos feltudná valamivel tölteni a kimaradó lyukat. Cserébe nem kellene nagyobb tv-n se gondolkodni, mert közelebb kerülnénk hozzá.
Viccet félretéve a látvány döntené el úgyis, hogy mennyire érdemes elhúzni a fotelt a faltól,mert a szoba küllemét se kellene ezzel elrontani. -
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Meglévő belépő szintű 5.0 szettemet MA Silver 200 + C250 + 50-re cserélem és szükségem lenne egy kis útmutatásra, véleményre.
A jelenlegi Marantz sr5013-as erőlködőm passzolni fog e vagy elég lesz e a fenti konfigra, illetve mi ajánlott helyette a későbbiekben? Főleg film (NAS + Shield TV cső verzió), kevés zene, kevés játék felhasználás.
LCR hangfalakhoz milyen hangfalkábel ajánlott? Sima 4mm-es réz kábeleken lóg a jelenlegi szett.
Egy 18 nm-es panel szobáról van szó, ahova ez a szett szerintem több mint elég lesz.
Azazhogy remélem. Nézési hallgatózási pozíció max 3 m.
A hátsó hangfalak elhelyezési lehetősége siralmas. Egy 210 cm-es kanapé van beszorítva a szekrénybe, a kanapé a falon és ezen a 210 cm-en vannak elhelyezve a hátsók. Túl direktek, de nincs más lehetőség. Jelenleg a fejünk mellett vannak Side pozícióban. Még mindig keresem a lehetőség szerinti legjobb pozíciót.
Hogy lehetne megtalálni az arany középutat szekrény csere nélkül? Kanapé előrehúzása, mögé kis állványra felrakni a hátsókat verzió nekem is eszembe jutott már, tény esztétikailag nem a legmegfelelőbb.A fenti körülmények miatt először Soundbarral (Samsung q990c) szemezgettem, hátha jobban kezelné a hátsó fertályt, aztán visszakoztam, ha már a házimozi alap adott a Marantz és az XTZ 10.17 szub személyében.
A Soundbart nem volt lehetőségem kipróbálni, így csak kérdések és tátongó lyukak maradnak utána, mi lett volna ha...
Nyugtassatok meg, hogy jól döntöttem!Köszi
bikerfun: TV-ben hang opciónál átengedés be van kapcsolva? Bitstreamet válassz, ha ad rá lehetőséget!
Az új szoftverrel nálam is (LG CX) elérhetővé vált egy csomó új opció hang beállítás terén és végre streamnél is rendesen szólnak a hátsó hangfalak.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Hátha itt gyorsabban kapok választ.
Srácok egy gyors kérdés.
Monitor Audio Silver 7g (c250) center gond nélkül társítható 6g 200-as frontokkal, ugye?
Nem kellene problémának lennie, de ha annyival jobbnak gondoljátok a 7g frontot, akkor elengedem a 6g-t és gyűjtök inkább arra.
Köszi -
Mankó
veterán
Mindkét sub-ot a tv alatti falra tenném, mert hátul nincs hozzá hely. Pl Front bal - sub 1 - tv -alatta center - sub 2 - Front jobb. Remélem ebben nincs kivetni való, de vevő vagyok más ötletekre is.
Frontok Norstone, Surrondok Vogels fali állványokon foglalnak helyet. Tüskék még nem kerültek fel padló miatt, de azok is tervben vannak. Lehet azok hiánya is bele rondít a hangképbe.
A végfokolás nekem is eszembe jutott már, más is ajánlotta, de ahhoz (is) még tudatlan vagyok. Sokat kell még olvasgatnom ezügyben, de örülnék, ha kihagyható lenne az avr csere.
A centert a mostani rendszeremben is kicsinek érzem (ez is az eredeti 5.1 része volt), majd a következőben combosabbat választunk.Akkor sub bővítés, 5.0 csere és végfokolás. Sorrendben mi a követendő? Na és akkor milyen 5.0-t ez itt a kérdés, főleg mozi felhasználásra?
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Az utóbbi időben vagy javult a hallásom, vagy csak kinőttem a jelenlegi rendszerem, de egyre többször gondolok rendszer frissítésre.
Jelenlegi rendszer:
Marantz SR5013
Boston Acoustics 5.0 (F: A 26, Sur: A 23, C: A 223C)
XTZ sub 10.17 Edge
Lejátszó: Shield TV 2019 cső verzió
Forrás/NAS: Mini PCFelhasználási terület főként filmek, sorozatok, kevés zene 80/20%-ban, ami a későbbiekben még változhat.
Szoba mérete 17-18 nm.
Kiépítés jellege: 5.1Mini PC marad, az XTZ kap egy testvért a későbbiekben. A Shield helyett sokan a Zidoo 9x-ét ajánlották.
Erősítő csere szerintem majd a legvégén, de sok formátumot, Dolby Visiont tudó modell kell. 4k/120 Hz jó lehet, de nem feltétel. Denon 3-4-es széria, Onkyo, Pio?Hangfalak cseréjénél először tornyokra gondoltam, valami izmosabb minőségi darabra, ami sokáig kiszolgálná az igényeimet A MA Silver 300 torony tetszett volna, mert vékony, jól beileszthető lenne a helyhiányos panel szobába, minőségi, viszont az 5.0 kiépítés új árakon méreg drága lenne számomra.
Szembe jött a kisebb polcssugárzós verzió is. Silver 100 előre, Silver 50 hátra, meg C350 center. A centert hatalmasnak gondolom, talán egy kisebb verzió is megtenné.
Aztán valaki ajánlotta a Wharfedale 4.2-t is, ami szintén tetszetős és sokan elismerően írnak róla.
Nem sürgős a csere, tudok várni, addig is van idő gyújtögetni és hátha felmerül 1-1 gyöngyszem a használt piacokon is, mert az új árak elég riasztóak pénztárcához mérten.Véleményekre, iránymutatásra lenne szükségem, merre lenne érdemes mozdulni, vagy mire figyeljek választásnál, stb.
Köszi
-
Mankó
veterán
Szisztok!
Ha a front hangsugárzók 80 cm-es állványokon helyezkednek el, akkor milyen magasra ajánlott tenni a hátsó satelit sorroundokat, ha a kanapé mögé nem lehet tenni őket hely hiány miatt?
Jelenleg a kanapé hátlapjával és a hallgató pozícióval egy vonalban vannak, teljesen a hallgató felé fordítva, fül magasságban.
Köszi -
Mankó
veterán
válasz Khaosz55 #179895 üzenetére
Hatalmas a 12.17, túl meghatározó, esztékailag már már tolakodó lenne a 18 nm-es szobában, amit nem szeretnék. Szerintem teljesítményben elég lesz bőven a 10.17 is. Persze lehet, hogy a későbbiekben megtámogatom egy másikkal is, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az ōsszkép. Dupla 10.17-el lehet még jobban is járnék, mint egy 12.17-el, anyagiaktól eltekintve.
Erről a felállásról szívesen olvasnék véleményeket, 2 kisebb 10.17 vagy 1 nagyobb 12.17.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
A felállás nálam uez. Nem vagyunk szomszédok?
Én is kacérkodok az Xzt 12.17-el, akik sokat cserélgetik a cuccaikat mind dícsérte, árban is rendben van, csak ne lenne olyan fránya magas. Mondjuk szépnek se mondható.Szerintem bőven elég panelbe egy ilyen monstrum is, csak a hangja legyen szép és erőteljes, ne legyen terjengős és brummogó sem.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Marantz sr-5013. Mi pénzbe kerül egy miniDSP?
Ahogy jönnek az infók úgy bővül a sor. Eq-t mindenki ajánlja, mindegy hogy zárt vagy nyitott.
Az Xzt csábító, de hatalmas, az 1x 12 árban már nem fér bele.
A zárt sb2000-el is szemezek, de kell hozzá a dsp, prora nem futja, sb1000 pro-r kicsinek érzem, és akkor még ott vannak a reflex ládák is..
Nem lesz ez könnyű menet.
Feszes, ütős mélyeket akarok, mint a boston gyári subjával voltak. -
Mankó
veterán
Valamelyik külföldi tesztben és az ott lévő hozzászólásokban olvastam.
Dorian - EQ-t majd mindenképp adni kell neki, bármelyik is lesz. Szerintem a mostani is egy kiemelésen csücsül.
Dorian, VoidXs, -KP- - akkor azt mondjátok nyugodt szívvel vegyem a Klipsch r-112sw-t a 17 nm-es szobába, azzal járok a legjobban?
-
Mankó
veterán
válasz lenox #179866 üzenetére
Na alakul már ez a vita.
A szoba 3 x 5.5 x 2.5 -> 41 m3. A nagy reflex ládák ide nagyon túl vannak méretezve, felesleges 17 nm2-re az ami 40+-ra van méretezve.
Pb mozira biztos jobb lenne, de panelba sok. Pro meg brutál, kb harmad hangerővel tudnám használni.
Sb 1000 olcsóbb, de lehet kevés lenne.300-ig bármi szóba jöhet, vevő vagyok a jó ötletekre 17 nm2-re vagy 41 m3-re.
-KP- : jöhetnek az érvek, ellenérvek, de vegyük figyelembe a körülményeket.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Összevetettem a kapott válaszokat és a körülményeket.
A szoba mérete megközelítőleg SZ: 3m x H: 5.5m x MA 2.5m panel lakásban.
Véleményem szerint 41 m3-re felesleges nagy reflex ládát venni, mert közel 50%-on sem tudnám járatni nagy valószínűséggel. Lehet még a jelenlegi 200w-os JBL 250p is elmegy ehhez a panel légtérhez.Egyre jobban húzok egy zárt SVS SB 2000 felé. Már cask az a kérdés, hogy 2 x sb 1000 (később egészíteném ki dualra) vagy 1 x sb 2000 lenne e a jobb megoldás?
-
Mankó
veterán
Srácok! Véleményekre lenne szükségem.
Jbl studio 250p sub csere előtt állok. A kinézett db egy Svs pb1000 (225 e) de szóba került egy Klipsch r-112sw (260 e) is. Mindkettő új.
Melyik lenne a jobb választás?
16-20 nm-es szoba, panel lakás. Főleg filmre, Marantz sr-5013, polc rendszerű hangsugárzók.
Köszi -
Mankó
veterán
válasz Dorian #178520 üzenetére
Ezt nem teljesen értem.
2-3 helyre állítottam a sub-ot és kalibráltam, az erősítő 0 db-re állította és nem hallatszott semmilyen mély, akár hová is állítottam a db-ket.
Most hogy visszatettem oda ahova a régi szettnél is állt, ott már van hallható mély, ezért ott hagytam.ARC probléma: Összekötöttem az LG CX E-Arc-ját a Marantz Arc kimenetével, de amikor olyan program, vagy eszköz használná az erősítőt, ahol az ARC-on keresztül kellene szólnia az erősítőnek, akkor egyszerűen lekapcsolja az erősítőt is, tv-t is. A tv-n futó progiknál, és a PS5-nél is ez van.
HDMI CEC beállításokat megnézem ha hazaérek.Esetleg valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
-
Mankó
veterán
válasz VoidXs #178512 üzenetére
Small-ra tettem mindent. Frontokat 60-ra, sateliteket 100-ra, sub-ot 100-ra, 250 a legnagyobb.
Sub-ot tologattam a szobában, most azon a helyen van ahol a kalibrálás során az erősíítő a legnagyobb minusz értéket (-10.5) adta, így most már van mély is. A többi helyen 0 db-re állította és hiába adtam neki plusz db-t semmi nem változott.
Jó a subnak 100 vagy a fentiek függvényében még emeljem?-KP- : csak tipp volt. A lukakat, kioltásokat szeretném elkerülni.
-
Mankó
veterán
Boston Acoustic 5.1 rendszerben cseréltem a Frontokat a nagyobb A26-os polc rendszerű hangfalakra. Bekalibráltattam az erősítő mérő mikrofonjával és elég furcsa beállításokat kaptam. Front Full Band, Suround, Center 60 Hz, LFE 120 Hz. Távolságokat jól belőtte.
A sub ládát alapból 0.0 db-elre állította. Ez most pont jó vagy nem?Ugye jól látom, hogy a kis surrondokat illene felemelni min 80-ra, akár 100 Hz-re is, a sub 100-ra, de mire menjen a Front, avagy maradhat a Full Band?
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz gab1ka #178414 üzenetére
NIncs komoly rendszer, DV, 120 Hz elérése a cél normális hanggal.
Egyenlőre mindenképpen marad a 2 konzol direktbe a tv-vel, így van DV meg 120 Hz, az 5.1 Dolby meg lejön az erősítőbe.
Az viszont jó kérdés, hogy a Marantz sr5013 ki tudja e tolni a Dolby Visiont, amit a rá kötött Nvidia Shield biztosan tud. Ez is adhatna egy okot a cserére.Szerk. Teszt szerint tudja.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mankó
veterán
Lehet kicsit ide is tartozik ez a kérdés.
Ha egy Lg CX modellbe közvetlenül dugok egy PS5-öt, a hangot pedig az earc hdmi aljzatán egy csak Arc-ot tudó erősítőn keresztül veszem le, akkor milyen hang formátumokra számíthatok?
A tv nem tudja a DTS-t, de szerintem ez csak a tv-n futó alkalmazások esetén hátrány. Vilagosítsatok fel, hogy is van ez!
Köszi -
Mankó
veterán
válasz VoidXs #178344 üzenetére
Van Sub, JBL Studio 250-es, ok nem a legnagyobb, de egyenlőre elég. Később tervben van a cseréje, ha kicsinek érzem.
Viszont a Frontok elég gyengén muzsikálnak a rendszerben, érzésre többet kellene tudnia ennek a cuccnak. Lehet, hogy pont ez hiányzik, hogy erősebbek, testesebbek legyenek a Frontok. Dobok alájuk egy értelmes állványt és lehet még optikailag is sokat dob majd a látvány. -
Mankó
veterán
válasz VoidXs #178340 üzenetére
Nincs tervben álló frontos megoldás, sosem volt. Az A23-akban 3.5 colos a mély, az A26-ban 6.5 col. Ha váltani akarok most lenne érdemes, mert itthon már sehol nem forgalmazzák a Boston márkát, Alkalmi áron 75-ért talán nem lenne olyan rossz üzlet.
Persze lehet , hogy kicsivel többért már jóval jobb hangfalpárt tudnátok ajánlani, ezért is kérdeztem itt.
Viszont ha álló frontokba fektetek, ott már jóval nagyobb a pénzügyi befektetés és akkor a jelenlegi rendszert is folymatosan fejleszthetem át 5.1.Max 200-ért van már olyan Front pár amit jó szívvel ajánlanátok? Most mindegy, hogy polcos vagy álló kivitel.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Egy gyors véleményre, tanácsra lenne szükségem.
Boston 5.0-ás rendszerem van, kis polcsugárzókkal, lehetőségem nyílt rá, hogy a kis frontokat márkán belül nagyobbakra cseréljem. az A23-asok helyére A26-osakat.
Érdemes ezzel foglalkozni, vagy engedjem el a Boston kezét és szép lassan cserélgessem le a hangfalakat valami másra?Véleményeket előre is köszi.
-
-
Mankó
veterán
Tápszűrő beiktatásának a rendszerbe van értelme? Erősítőt, tv-t tenném rá. Bár az erősítő hangját módosíthatja, azt lehet marad a Kontaset hosszabbítóban.
Ti hogy csináljátok, ha használtok? -
Mankó
veterán
Boston Acoustics A 2310 Front és sorround hangfaljaihoz keresek állványt. Tudtok ajánlani megbízható, bevállt db-ot?
A hátsó hangszóróknál kevés hely van ezért nincs szükség nagy masszív, drága állványokra.Köszi
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Lakásfelújítás közben elszagattak a munkások néhány hangfal kábelemet, így most szeretném újra kábelezni a rendszert. // Boston Acoustics A 2310 HTS 5.0 + 2.0 Atmos (ez majd csak most lép be) + JBL Studio Sub + Marantz SR5013 // Lejátszó Nvidia Shield TV 2019 2 GB ram + filmek NAS-ról. Mindez egy 18 nm-es panel szobában.
Tudtok ajánlani megbízható, jó minőségű hangfal kábelt és egy normális Sub kábelt erre a rendszerre? Nem kell semmi extra, minőségi, megfizethető árú legyen. A régi kábelek Van Damme 2 eres réz kábelek voltak.
A meglévő hdmi 2.1-es kábeleimet is lehet érdemes lenne lecserélnem egy azon típusra. PS5, XSX is megy ebben a rendszerben, bár a tv csere még várat magára.Max 100 ezresbe jó lenne ha beleférne ez a kiadás.
Véleményeket, ajánlatokat előre is
Mankó
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Van egy Marantz SR5013-as erősítőm, ami egy Onkyo NR609-est váltott.
Máig nem tudom megszokni, hogy a hangsávoknál csak Dolby Digital, DTS, DD + Dsur, DD+ Neural X, DD+ Virtual X, Stereo csatornákat mutat. Atmosnál is ez van, ki se írja, hogy Atmos.
A Dsur, Virtual X, Neural X - hozzáadott effektek lehetnek, szégyellem leírni, de sokszor nem is tudom, hogy pontosan min is kellene állnia.
Valaki elmagyárázhatná, hogy mit is jelentenek ezek a valóságban és mit a hangzásban.
Köszi -
Mankó
veterán
Megtörtént. A lejátszó beállításaival sikerült finomítani a jelenségen, de még mindig látom az anomáliát és már a tv adásokon is. Meg nézek egy mostani Sony-t, hogy ott is látni e, aztán ha ott minden ok, akkor csere lesz.
Bár abban az ársávban már akkor lehet Oled C8 lesz a befutó. -
Mankó
veterán
válasz mettek #157338 üzenetére
Youtube esetében én is gondoltam erre, de tv adásnál ez ki esik. Svenknél ott is láttam, de az alak akadozast nem és zajosodást sem. Film lejátszásnál meg van amikor idegesítő képzaj van a háttérben.
Beállítások ugyanazok mind2 esetben.Lejátszó csere folyamatban, egy Beelink GT King jön, de szerintem kipróbálom pc-vel is kíváncsiságból.
Erősítő lehet? Képet állítjátok az erősítőn?
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Egy régi VA paneles Sony tv-ről cseréltem egy 65-ös Qled Q80R-re és a mai napig nem tudtam megbékélni, hogy akad, scrollozik a kép nagyobb svenknél vagy gyorsabb mozgásoknál, illetve az ember alakok, fej, kéz stb mozgásoknál.
Viszont mostanában arra lettem figyelmes, hogy TV adásnál és youtube, vagy HboGo -nál szinte nem is látom, vagy csak nagyon elenyésző mértékben, akkor ha nagyon figyelek erre a dologra.
Elképzelhető, hogy az erősítő (Marrantz SR-5013), a lejátszó (Beelink MX III) vagy a kábel hibáját látom ezeknél az akadozásoknál? -
Mankó
veterán
válasz BBéci #157203 üzenetére
A régebbi erősítőnél egyszer próbáltam ki, még a vételkor, utána nem használtam. Ennek jó 5 éve volt. A kábelt a média lejátszóból húztam ki, abban tökéletesen működik. Router, avr ki-be kapcs meg volt, router nem látja csatlakozott eszközként, avr ip-t nem kap se kábelen, se wifi-n. AVR reset is meg volt.
-
Mankó
veterán
Hazaértem nyaralásból, végre tesztelhetném tovább a Marantzot, de már most elment a kedvem.
Internetradio, Bluetooth nem megy sehogy. Se kábeles neten, se wifi-n nem talál semmit, csak Please wait és teker hosszú perceken keresztül.
Van valakinek ötlete vagy küldjem vissza a 14 napos elállásban? -
Mankó
veterán
válasz zsoika #157023 üzenetére
Én az Atmos, 4k, hdr támogatás miatt cseréltem az NR609-es Onkyo-t. Teljesen más karakterű a 2 erősítő, szokni kell a röfit.
Most hogy visszatettem a régi sub kábelt, azt az 500 Ft-os rca kábelt, sokat javult a hangzás. Jóval részletesebb a Marantz hangja, olyan hangok is vannak, amik az Onkyo-val egyáltalán nem voltak.
A beméréshez képest állítgattam, és kezd beállni az az igazi dinamikus mozi hang amit szeretek. Sub és center hangerejét meg kellett emelni + 5 dB-el, mert semmit se lehetett hallani, most viszont már kezd tetszeni. Hangerő is kezd beállni, eddig 60 körül volt jó, most már 40-45 is bőven elég . Jó lesz ez.Quetz: Nálam az összeset kicsire állította, a hangfalak amúgy is polcsugárzók és tényleg kicsik.
-
Mankó
veterán
válasz Vikthor #157014 üzenetére
Megmosolyogtam az alsó szegmensben van az 5000-es Marantzod írást. A jelenlegi Boston rendszerhez bőven sok ez így is.
A sub-ját cserélnem kellett, most egy JBL Studio 250p a Sub-om. Amikor az Onkyo-t vettem meg a sub-ot, akkor itt kértem segítséget a beállításához, azokon most nem változtattam. Annak jónak kell lennie.
Az erősítőn toljak egy gyári vissza állítást? Új kábellel úgyis újra kell mérnem a rendszert, majd most kihasználom a 8 lehetőséget is, pont úgy ahogy az assistant mutatja.Zigi: Jól látod, de szerintem valami nem kóser a mély beállítással. Megpróbálom a másik kábellel, meg a 8 pontos méréssel, meg lehet állítok a mélyen is kicsit, aztán jelentkezek mi lett a vége.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Meg jött tegnap a Marantz SR5013. Az Onkyo-hoz képest nagyon más a hangzás, mélyet nem is hallom. Úgy lőtte be a mérő mikrofonos beállítás, hogy még rá kellett tennem 4 db-elt hogy valami hallatszon egyáltalán. Most sem hallatszik szinte semmi, de ha nem lenne akkor meg hiányozna. Hogy ez a Marantz sajátossága vagy az AQ Black Lab subkábelé, amit szintén most cseréltem hát passz.
Amit elmulasztottam és nem tudom, hogy egyáltalán kell e, az erősítő gyári vissza állítása, illetve 8 pontos mérést tud az erősítő, én 4-et engedélyeztem neki csak. Mit tanácsoltok ezügyben?Az eddigi tapasztalat alapján pontosabbak lettek a hangok, talán részletesebb is kicsit, illetve jobb a térérzet, a dinamikus mély viszont teljesen eltűnt, amit hiányolok is mozinál. Persze még hajtani kell a rendszert, mert ez most nagyon szokatlan.
-
Mankó
veterán
válasz HoryThePooh #156960 üzenetére
Nem jó a link.
Köszi BBéci!
-
Mankó
veterán
Kontaset túlfesz védett, zavarszűrős fémházas elosztót keresek 6-8 dugaljjal. Ahol találok ilyet ott nem lehet rendelni, ahol meg lehet, ott meg vagy nem fémházas, vagy más tényező hiányzik.
Akinek van bevált forrása írjon már egy linket! Több mint 1 órája szívok vele, pedig én se ma kezdtem ezt a szakmát.Gaben360
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
4k,hdr teszthez milyen filmet ajánlottok, amivel ki lehet tesztelni a tv tudását? Doku film is jöhet.
-
Mankó
veterán
Kontaset elosztót vennék a jelenlegi ezeréves elosztók helyett. Van belőle megkötés, hogy melyik ajánlott leginkább audio rendszerekhez, vagy teljesen mindegy, Kontaset legyen és kész?
-
Mankó
veterán
Azonos áron jól gondolom, hogy a Marantz sr5013 jobb választás az sr5012-től? (a plusz phono bemenetet biztos nem fogom használni) Vagy van ami inkább a 12-es mellett szól?
Nem fogom kihasználni egyiket sem igazán, de ár/érték arányban akkor már az újabbat illene választani. -
Mankó
veterán
Srácok gyakorlati felhasználásban mit jelent a Advanced sound retriever (ASR)?
Képbe került egy Marantz 5011 is, az 5012 és az 5011 között ezt találtam lényegi eltérést. Illetve, hogy áram felvétele majd duplája az 5012-höz képest, ez többlet melegedéssel is járhat?Tuti átsiklottam még más eltéréseken is, gyakorlottabbak felhívhatnák rájuk a figyelmem.
-
Mankó
veterán
Nem magyar garis a kinézett használt "malac" így nézelődök, olvasgatok tovább.
-
Mankó
veterán
Leszűkítettem a lehetséges versenyzők körét 3-ra. Denon x2500h, Pioneer VSX-LX 302 és a Marantz SR5012-es. Külföldről a Denont 130, a Pio-t 150 körül újonnan, a Marantz-ot 170 és fölötte használtan, de még garival tudnám beszerezni. Az utóbbi hiába tud többet, a jelenlegi szettemmel nem tudnám kihasználni, ezért inkább az új felé húzok.
Valószínűleg mind sok ehhez a szetthez, de ezek alá már nem mennék.A Denon és a Pio közül melyik ajánlott jobban? Amelyikre több szavazat érkezik azt veszem. A marantzra is lehet szavazni.
Ebben segítsetek még aztán ígérem már csak üzembe helyezési kérdéssel jelentkezek, ha valahol elakadok.
-
Mankó
veterán
válasz Dagidög #156805 üzenetére
Félre értettél, most is van sub, egy JBL Studip 250p.
A Boston eredeti subja lefele sugárzó volt és akárhova tettem a szobába még kis hangerőn is rázta a bútorokat, meg a padlót. Nagyobb tér kellett volna neki, legalább fél-, 1 m-re mindentől - na de mégse tehettem a szoba közepére. Nagyobb térben egyrészt megcsillogtathatta volna a tudását, másrészt a szomszédok se akartak volna megölni. A JBL-el nincs ilyen gondom. -
Mankó
veterán
válasz #98221312 #156801 üzenetére
Szerintem se lenne nagy különbség. Jó esetben talán részletesebb lenne. A szolgáltatások, wifi, bluetooth, 4k, 4k felkonvertálás, hdr, atmos lenne itt a lényeg főként filmezéshez, kevesebb zene hallgatáshoz.
Kinézetben jobban bejönnek a Denon és Pioneer modellek, de tesztekben nagyon jókat írnak a Marantzokról, viszont oda már szerintem jobb dobozok dukálnának, de legalábbis nagyobb dobozokon jönne ki a különbség.Denonból az x2400/x2500 férne bele az árba, vagy Pioneer LX.302, 58 apróról. Lövésem sincs, hogy melyik illene a meglévő hangfaljaimhoz, de az is lehet, hogy ezen a szinten oly mindegy, hogy melyiket veszem, nagy különbség úgy sem lesz.
Tanácstalan vagyok. Véleményekre, tanácsra lenne szükségem.
-
Mankó
veterán
válasz #98221312 #156799 üzenetére
Boston Acoustics A 2310 HTS 5.1 [link].
A szett eredeti subját cseréltem egy JBL SUB 250p/230 típusú sub-ra. Nem panel lakásba való a Boston sub-ja. Igaz a mai napig gondolok rá, hogy vissza veszem.Ehhez a szetthez kellene egy passzoló AVR 4k, hdr, atmos tudással.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz BBéci #156795 üzenetére
Erősítő cserére adtam a fejem (Onkyo NR609-ről) és a max 170 ezres árig (használt is) egy Marantz SR5012 tűnik a legjobb választásnak. (Filmhez, kevesebb zenéhez, 4k, hdr, atmos támogatással jelenlegi boston polcsugárzókhoz.)
Kellene egy megerősítés, hogy nem nyúlok vele mellé, illetve ha van tőle jobb választás 170-ig örömmel fogadom az ötleteket!
Köszi előre is a véleményeket!
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Srácok, jól tudom hogy a Marantz SR 5010, 5012, 5013-as verziók teljesítményben térnek csak el? Pl, hogy az egyik 7x140-et a másik meg 7x180-at tud?
-
Mankó
veterán
válasz blakey #156614 üzenetére
Hiszek neked, akkor süllyesztőbe rakom a HiMedia vonalat. A jelenlegi Beelink-emen is LibreElec van, csak sima Kodival, droidot mindjárt menesztettem róla.
Esetleg tudsz ajánlani 4k, hdr-re egy jó modellt, amire ráhegeszthető egy jól működő LibreElec + Kodi kombó, támogatja az összes hang és kép formátumot, továbbá képi megjelenésben is rendben van?Te mit használsz jelenleg?
WaterWave: Köszi neked is a véleményeket. Jobban húzok blakey véleményéhez, mert 6 évig egy Beelinket használtam hatalmas megelégedéssel.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz WaterWave #156611 üzenetére
XF9005-re hajtottam, de aztán szembe jött velem egy akciós Samsung Q80R, amihez még olcsóbban is jutottam, mint az említett Sonyhoz, szóval Samsung lett. Jó tv a Q80R, de könnyen lehet, hogy meg kell tőle válnom, mert az előző Sonynak természetesebb színei voltak és azt hiányolom. Most még az állítgatás fázisában tartok, majd 1-2 hét múlva kisül, hogy marad e.
Viszont a jelenlegi lejátszónak mennie kell. Házi épített nas van, Synology szoftverrel, Gigabites belső háló OK, erősítő biztos nem tudja a HDR-t, talán a 4k még kimegy rajta (Onkyo NR-609), ezt cserélnem kell majd egy Malac, vagy Denon 4k-s modellre. Használtan talán meg lesz +100-ból a csere.
Szóval nem feltétlenül kell nekem a Q10 Pro, mert hdd nem lesz benne, ott van egy 3 Tb-s a nasban, amit feltudbózhatok akár 4x 8 Tb-ra is.A kérdés az, hogy a Q5 pro mindent tud amit a Q10 csak hdd nélkül? Kinézetben, méretben nekem bőven elég lenne a Q5 is.
A droid mindenképp kell a lejátszóra, vagy itt is megoldható a LibreElec, mint a Beelinknél? Vagy nem kell vele foglalkozni, mert Droiddal is minden flottul, gyorsan működik?
Ja és honnan érdemes beszerezni, van esetleg másik olcsóbb megoldás, mint az árukereső linkjei között turkálni? -
Mankó
veterán
Qled 4k tv-hez milyen 4k-s média lejátszót ajánlotok? Eddig full hd-nél egy Beelink MX III-ast használtam, amivel a mai napig tökéletesen meg vagyok elégedve. Viszi a 4k filmeket is, de valami elképesztően fakó képet ad. Lehet, hogy HDR-es lenne a film és azt már nem tudja, és azért fakó, de az biztos, hogy cserélnem kell.
Gondolkodtam valami 4k-s Beelinkben is, de sokat hallom a HiMedia Q10 Pro-t is emlegetni. Ti melyiket ajánljátok, vagy van elfogadhatóbb HiMedia verzió?Filmek nas-ról jönnek, hdd fiók nem fontos. Kodinak örülnék, mert a mostanin is az van.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
TV falhoz keresek ötleteket. Most hogy tv csere lesz, ezt az álmot is megakarom valósítani. Kőhatású megoldás az elképzelt, 1-2 polccal tarkítva, de minden ötletre vevő vagyok. Képek is jöhetnek. Természetesen nem száz ezreket akarok erre költeni, de jó lenne valami pofás megoldás.
Köszi -
Mankó
veterán
Onkyo NR 609 erősítőről milyen 4k-s erősítőre érdemes cserélni max 150 ezer Ft értékben? Felhasználás zene 10%, játék 20-30, Film 60-70%.
Most egy Boston 5.1 rendszerem van, polc hangszórókkal és az eredeti sub helyett egy 200/400-as JBL subbal. A média lejátszó egy Beelink Mx 2/16, filmek egy erősnek számító nas-on keresztül érkeznek.
Gondolkodtam rajta, hogy át kellene építeni az egész rendszert egy atmos kompatibilis rendszerre, de szerintem az még drága az én inger küszöbömnek, az atmos-t tudó hangprojektoroktól meg lehet, hogy a mostani rendszerem is jobb. Panel, 15-18 nm2-es szoba.Ajánlatokat, véleményeket kérek, Használt cucc is belefér, ha annyival többet tud. 4k tv még nincs, de mindent egyszerre úgysem nem tudok kiváltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Jogász topic
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPhone topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- RME ADI-2 Pro AD/DA 2x AKM4490 768kHz 32bit
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest