Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zigi
senior tag
válasz Pr0GrEsSiVe #160392 üzenetére
Szia. A soundbar nem tud eARC-t ezért nem mennek a hd hangok. Fentebb írták a megoldást,kell egy lejátszó.
-
Hohocali
aktív tag
Lehet én vagyok egyszerű, de egy sima IKEA-s hintaszékben jól érzem magam a hozzátartozó lábtartóval. Emellé 2 kis szék szerűség is rakható ha szükséges, ezeken billentyűzet/egér/távirányítók/tea/stb. jól megvan. Még gémelni is kényelmesen lehet kétoldalra kitett kézzel. A szék támlájának a tetejét levágtam (kárpitot és vázat is), hogy ne fogja le a hátulról jövő hangokat. Aludni nem itt kell, hanem a hálószobában az ágyon.
[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
BBéci
legenda
-
Termi16
őstag
Azonos áron szerintetek Marantz SR6013 vagy Onkyo TX NR830? Csak a hangminoseg érdekel, amúgy mindkettő tudna mindent, ami nekem kell.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Patice
nagyúr
válasz Pr0GrEsSiVe #160392 üzenetére
Gondolom HDMI-vel van összekötve a kettő...
Lehet, hogy csak azokból az appokból engesélyezett az Atmos, ahonnan legális. Pl. stream szolgáltatók.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
sixpak
nagyúr
Szintén kanapé, ráadásul L alakú, occsó mozi, occsó ülőalkalmatosság.
Viszont kihúzható, kinyitott állapotban nagyobb mint egy franciaágy, simán elférünk rajt az asszonnyal/gyerekekkel... van 2 macska, de ez a ház egyetlen helyisége, ahova nincs bejárásuk.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
tag
Sziasztok! Van egy LG 65SM9010 TV és egy Samsung HW-Q80R Hangprojektor. Mindkettő Dolby Atmos képes, viszont filmeknél sehogy sem tudom lejátszani a Dolby Atmos hangsávot mivel azt írja ki "Nem támogatott". Lehet az oka, hogy pendriveról próbálom lejátszani? Mit tegyek?
-
őstag
Mikor készült a moziszoba már nagyon türelmetlen voltam és vidéken nincsenek olyan lehetőségek, mint Bp-en, szóval itt kerestem foteleket. Aztán abban az időben betévedtem egy könyvesboltba, ahol ilyen [link] fotelek voltak. Olvasgattam a könyveket és nagyon kényelmes volt, úgyhogy gondoltam amíg feljutok a “nagyvárosba” ideiglenesen veszek egy ilyet. Hát, azóta megvan, mert nagyon kényelmesnek találom filmnézéshez, kb. 3 óra után kezdek benne zsibbadni, ami szerintem elfogadható, viszont nem alszom el benne, mint a nappaliban lévő nagy fotelban, ami nagyon süppedős.
Szóval ha valaki olcsón akar szubjektív véleményem szerint kényelmeset, akkor próbálja ki a Kikában. Még olcsón is megússza, ha prémium OTP-s és hozzátesz 200 forintért valamit, mert akkor keddenként 50.000 forint felett 13%-ot kap.
Kép (én inkább sötétszürkét választottam): -
Dorian
félisten
Asszem most rájöttem: igénytelen vagyok. Tök kényelmesen nézem a filmeket az egyszerű normál kanapémon, ahová bármikor simán feljöhetnek a kutyáim, de még a zasszony is
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #160383 üzenetére
Durván túlárazott, ráadásul a karfája keskeny és keménynek tűnik. Ingyen sem kellene. Kettes szóba sem jöhet, mert azon sem lehet elheveredni.
(#160380) mpo
Alap, hogy a támlája tartsa a fejet, különben totál kényelmetlen.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #160377 üzenetére
A három különállónak az a hátránya, hogy nem lehet keresztben elheveredni rajtuk, ha az embernek éppen ahhoz van kedve.
(#160381) robi-k
Macska nálunk is van, de a bőr kanapé és az ugyanolyan marhabőr puffok számára tiltott területnek számítanak, ezt meglepő módon betartja. Illetve 6 év alatt egyetlen alkalommal előfordult, hogy feleségem a kanapén szunyókálva találta, természetesen azonnal leparancsolta onnan és szigorúan megdorgálta.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
asipos0228
csendes tag
válasz Vikthor #160383 üzenetére
igen, az.
Ellenben megnéztem kb 150 darab 2 személyes kanapét, és egyik silányabb, mint a másik. Olyat többé nem akartam, aminek a háttámlája 2 párna, mert fél óra után "hanyattegérként" ültem, a többi meg kb farostra szegecselt szivacs karfával rendelkezik. Vagy csak szivacs, karfa nélkül. És azok is kb 80-120-tól kezdődtek.Úgyhogy elfogadtam, hogy ennyi az ára annak, ami tecc és kényelmes.
És hosszú távra vettem. Ha a macskák is úgy gondolják... -
nagyúr
válasz asipos0228 #160382 üzenetére
ez eléggé túlárazott...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
asipos0228
csendes tag
én ezt vettem januárban:
https://jobaratokfotel.hu/Jansen-2-szemelyes-relax-kanapeKényelmes. De nagyon. Mondjuk van 2 maine coon macskám, úgyhogy már elengedtem a kinézetét. Letakarni nem fogom.
Emiatt halasztódott a mélynyomó vásárlásom. Mondjuk legalább kijött az SB2000 PRO
-
robi-k
őstag
-
mpo
veterán
Kanapét, de ez nappaliként is funkcionál.
Kényelmes fotelben akkor ültem, amikor a használt bútorosnál beleültem egy régi bőrfotelbe, aminek a fejem tetejéig ért a háttámlája, faragott lábak, karfa. Majdnem megvettem.
A postaládába bedobott reklámújságban az ülőgarnitúrák háttámlája nagyon alacsony és majdnem derékszöget zár be az ülőfelülettel. Azon nem sokáig ül a vendég, hazamegy.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
robi-k
őstag
Kicsit más téma: ki milyen házimozi fotelt használ?
Felmerült bennem, hogy vennem kellene valami jó- és kényelmes fotelt (3db különálló fotelre gondoltam), amiben kényelmesen terpeszkedhetek mozizás/zenehallgatás közben -
addikt
-
Dorian
félisten
válasz gyuribácsi88 #160373 üzenetére
Soundbaron nincs füles kimenet?
-
mpo
veterán
-
addikt
válasz Gijon #160372 üzenetére
De, sajnos egyszerre kéne mennie. Fateroméknak kell, mert fater hallássérült, és a soundbar halkan meg elég muternak, de faternak meg fejhallgató kell.
Szóval mindenképpen az a megoldás kell hogy a tv optikai kimenetét ketté osszam.
Egyébként vannak ilyen optikai elosztók, amik aktívak [link] azért ez már csak jó lehet ( ), ha a passzív annyira nem is jó.
Szerk; mondjuk azt nem értem hogy ezeknél is van olyan a leírásban hogy átkapcsolási funkció manuális, de ezen pl kapcsoló sincs? [link] csak lehet valami olyan kütyüt kapni, ami kettéoszt 1 optikai jelet, minden különösebb gond nélkül, és egyszerre tud működni mind a két kimenet, nem pedig kapcsolható.
[ Szerkesztve ]
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
Gijon
senior tag
válasz gyuribácsi88 #160371 üzenetére
Szerintem jobban járnál egy optikai választóval, igaz manuálisan kell kapcsolgatni (gondolom nem egyszerre használnád a kettő kimenetet), de az általad linkelt elosztó nálam csak akkor működött, ha egy készülék volt rákötve. Ettől még lehetett hibás, vagy csak kevés volt neki a jelerősség, de nem működött megfelelően. Esetleg ebben jobban bíznék, de az ára is magasabb.
-
addikt
Sziasztok, olyan kérdésen lenne, hogy szeretnék egy optikai elosztót, átolvastam 1-2 topikot (már amit erre a keresésre kidobott) és úgy vettem észre hogy sokaknál nem működik az elosztó(?). Bár ahogy olvastam, a legtöbben 2 be és 1 ki megoldással használták volna.
Nekem arra kellene egy ilyen elosztó, hogy a tv optikai kimenetét ketté ossza, az egyik egy hangprojektorba menne, a másik egy fejhallgató erősítőbe.Erre a megoldásra alkalmas egy ilyen optikai elosztó? (előre is ) [link]
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
őstag
Az SVS SB-1000 DUAL aktív mélyláda, az csak 2 db SB-1000 ugye? Nincs benne semmi egyéb plusz dolog, tehát ha csak 1 kell, akkor a másik eladható?
-
Hohocali
aktív tag
válasz Hohocali #160356 üzenetére
Én egy régi iPad-on (iPad3) használom, és semmi problémát nem tapasztaltam. A wifi-vel sem volt semmi problémám, stabil, az eszközt gyorsan megtalálja.
Két esetben érdemes használni, ha bele akarunk nyúlni a mérésbe, vagy ha több konfigurációt akarunk tárolni, és egyszerűen visszatölteni.Még egy érdekesség, ha az app-al kalibrálok, akkor a mérés után feltölti a mérést, iPad-en végzi el a korrekciós számításokat, majd ezt visszatölti (legalábbis így néz ki a folyamat). A korrekciós számítások ez esetben különbözőek lehetnek attól, mintha az eszköz végezné ezeket. Az app frissítéssel ez esetleg változhat is.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
törölt tag
válasz Vicarious1 #160363 üzenetére
Néztem én is!
Sajnos ez van, fizetős lett, 3 dollár évente, ahogy írtad is! -
-KP-
addikt
válasz BBéci #160362 üzenetére
Az SB12 és PB12 esetén megfigyelhető, hogy mindig év végén black fridaykor tűnik fel. Ugye elvileg kifutott modell már jó pár éve de mégis minden évben ezt black fridayezi az SVS amerikában. Gondolom ezekből csurran cseppen pár darab nekünk is. Gondolom október-november környékén újra lesz majd pár darab.
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
Denon és Marantz AVR tulajok ellenőrizzék, mert megszűnt az Internet Radio forrásnál ingyenesen elérhető vTuner. 3 dollárért évente működhet. Mondjuk ehhez firmware frissítés is kell gondolom...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz xerobyte #160354 üzenetére
Már nem lehet kapni a Home Movie-nál?
"mozira lehet jobban járok, ha maradok a reflexnél, csak előre néző kivitelben"
Bocs, de ez hatalmas marhaság! Semmilyen esetben nem jobb a basszreflex. Természetesen vannak azok között is nagyon jó hangúak, de sokba kerülnek és az ugyanannyiért megvehető zárt garantáltan pontosabb, gyorsabb, feszesebb, részletezőbb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #160360 üzenetére
Ja, vagy úgy. Odáig nem is jutottam, elriasztott a felhasználói véleményezés.
-
Quetz
őstag
-
Quetz
őstag
Kijött a home theater gurus csatornáján a hogyan kezeljük szobánkat akusztikailag:
- Ep. 21 -Part 1 of 4. Do you really need room treatments for your Home Theater?
- Ep. 22 - Room Treatments Part 2 of 4! The Real Home Theater Upgrade!
- Ep. 23 - Room Treatments Part 3 of 4. Diffusion and Combo Panels.
- Ep. 24 - Room Treatments Part 4 of 4. Place Acoustic Panels for Maximum Focus and Spaciousness!Be is lehetne rakni az összefoglalóba.
-
Dorian
félisten
Elég negatívok a visszajelzések az app-ról, én ezért nem vettem meg 8000-ért.
-
mimic1979
aktív tag
Üdv mindenki.
Használja valaki az Audyssey MultEQ szerkesztő alkalmazást? Van értelme?
-
xerobyte
aktív tag
válasz BBéci #160353 üzenetére
Az SB12-ből 8 óra alatt kelt el legutóbb kettő Elég veszett fejsze.
Közben a netet túrva arra jutottam, hogy főleg mozira lehet jobban járok, ha maradok a reflexnél, csak előre néző kivitelben, mint pl. a SVS PB1000, (annak a mérete így elsőre elég indokolatlan...)
Van még olyan reflex, ami ezt a gyors, pontos, de azért ütős vonalat követi, mint a PB-k és érdemes lenne rá egy pillantást vetni, akár másik márkától?
-
BBéci
legenda
válasz Shkiz0 #160351 üzenetére
Sokan tök jól elvannak a pottyantós budival, nem igénylik az angol WC-t.
De ne ez legyen a viszonyítási alap!
Szubláda nélkül nem beszélhetünk házimoziról.(#160352) xerobyte
Ha még lehet kapni, akkor két darab SVS SB12-NSD a legjobb választás.[ Szerkesztve ]
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
TL;DR: Tervezem az egy szem Proson R12 subom lecserélését.
A lakásfelújítás végeztével úgy gondolom értelme is lenne (nincs kongó üres nagy falfelület, lett nagy vastag szőnyeg, vastag sötétítő, szimmetrikus üléspozíció, hátsó faltól elhúzott kanapé, felfúrt hátsó fali hangfalak stb.)
22m2 nappali (+6m2 viszonylag jól leválasztott amerikai konyha oldalra) 3m belmagassággal a légtér. Tégla lakás, de társasház, szóval nem feltétlen a nyers erő növelése a cél.Eredetileg 2 subban gondolkoztam és reflexeket néztem (Qube 10), de mivel egy valami kötött, mégpedig, hogy a láda/ládák a TV faltól 25-30cm-ra vannak maguk mellett a frontokkal, ezért inkább elkezdtem a zártak felé kacsingatni.
A 2 sub-ot azzal indokoltam most, hogy a 2m széles kanapéra könnyebb lesz velük homogénebb üléspozíciókat hangolni és ami erőt veszítenék egy hasonló méretű zárttal a Prosonhoz képest az így bőven visszajönne (meg persze egóból, meg mert miért is ne, de ezt az önigazolósdit nem kell magyaráznom gondolom senkinek itt )Az értelmesnek vélt keret a 2 Qube 10 ára volt, ami kb 2x180K. Elég vakon voltam a középkategóriás subokkal, magamtól arra jutottam, hogy az SVS SB-xxxx-t keresem, ekkor jött a pofáraesés, hogy a kicsi SB-1000 az ugyan van duálban tök jó áron, viszont nem tudom, hogy elég lesz-e ide nekem. AZ SB-2000-nek meg darabja 320K.
Mit javasoltok?
Szerk.: új, használt, dual, simpla minden játszhat, az becélzott árat is csak az alapján találtam ki, hogy szvsz mi az amit megéri rákölteni figyelembe véve, hogy nem full moziszoba és a többi kompnens árát.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BBéci #160349 üzenetére
Ez oké, de van aki 5.0-val és tök jól elvan és nem igényli.
Én nem ezek közé tartozom, őt meg nem tudom, majd eldönti, hogy lesz e sub hozzá vagy sem, elsőnek találni kéne egy szettet amit megvehet nyugodt szívvel a fentiek alapjánÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
BBéci
legenda
válasz Shkiz0 #160346 üzenetére
"ha keveslené is a mély hangokat később majd még tud hozzá venni"
A szubláda nem azért kötelező, mert keveselljük a mélyhangokat.
Ebben a cikkben megtalálható, miért nélkülözhetetlen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Fefe66
tag
Üdv segítség kellene
Sajnos a házimozi rendszeremet (MAGNAT Vintage 5.1 hangfalak)ki kell pakolnom a lakásból a pincébe kb 1 évre.Lehetséges úgy becsomagolni hogy ne menjen tönkre mert eladni nem szeretném .A pince száraz de némi pára biztos van ,valakinek van ötlete googlen egyenlőre nem találtam.Xiaomi Mi 8 ,HiMedia Q5 Pro,Sony STR-DR1060,EPSON_EH-TW5210
-
nagyúr
válasz #09634560 #160327 üzenetére
Na, félig már megvagyunk.
Megkapta tőlem olcsón az NR616-ot, nálam úgy is csak porfogó volt.
Hangfal téma maradt már csak.
Sikerült rábeszélnem, hogy engedje el azt a marhaságát, hogy csak új a jó, pláne hangfal esetén.
Keret így most kb 120-150K lenne egy 5.0 vagy 5.1 szettre. Utóbbi nem biztos hogy belefér (sőt inkább nem szerintem mint igen) de még ha keveslené is a mély hangokat később majd még tud hozzá venni, addig meg simán elvan egy 5.0-val is.Új esetén ezeket néztem neki:
- Magnat Monitor Supreme 1002 5.0 (1002 + 202 + 252c) 133K
- Jamo S 809 HCS 5.0 (S 809 + S 801 + S 81 CEN ) 159KLenne még a Wilson márka (MoviX, Viper, Estrada, Cinematic), de próbáltam neki keresni erről valamit itt és a kezdő topicban is, de érdemi infót annyira nem leltem, hogy ajánlott lenne.
De kb az ár is ezt sejteti.Nézelődtem az avx.hu-n is de használtan sem igazán találtam 5.0/5.1 szettet ami jónak tűnik, és belefér az árba.
Esetleg újonnan, és használtan tudnál javasolni (konkrét találtat esetén akár linkelni is) a fentieknél jobb, vagy jobban megérő szetteket?[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
veterán
-
-KP-
addikt
válasz N.YCityBoy #160341 üzenetére
Mit tolsz otthon most amúgy magad előtt?
-
BBéci
legenda
válasz N.YCityBoy #160341 üzenetére
Azokhoz képest, amiket mostanában vettél és hallgattál, a fasorban sincs a LEKTOR.
-
veterán
válasz #09634560 #160340 üzenetére
Azt írta az ember, hogy a Horn-nál lett regizve és még 2022-ig papíros garis, de már lényegtelen mivel elvitték neki egyben az 5.0-às szettet 300-ért 1 nap alatt...
Azért köszönöm szépen a felvilágosítást
Valahol örülök,hogy nem jött össze, mert eleve vaciláltam a vételén és az már régen rossz, de így megoldódott👍[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz N.YCityBoy #160332 üzenetére
Nem hiszem hogy létezik garanciás, ,kifutott modell.
Dali spector környéke, ha árban keresed akkor olyan jelenlegi 400 ezer /5.0 környéki dobozoknak felel meg a tudása. Nekem majdnem lett, denon 3806 mellé, másik kiválasztott akkoriban polk rti a7 volt. -
veterán
-
törölt tag
válasz xxlongikaxx #160330 üzenetére
Marantz avr 5012 vagy bármelyik 50xx- típus.
-
veterán
-
-KP-
addikt
válasz N.YCityBoy #160334 üzenetére
Szerintem inkább kevesebben vették a Lektor 6-hoz képest. A Lektor 8 árán lehetett Ikon 6-ost venni anno.
-
veterán
Köszönöm, de minőségben hova tehető kb, erre lennék kíváncsi,mert soha nem volt Dali dobozom és most lenne egy ilyen 200K-ért és nem tudom, hogy megéri-e, kipróbálnám szívesen! AVX-en már néztem és érdekes módon nem igazán talàltam ebből amit eladtak volna...Lektor 6 volt egy csomó amit eladtak meg Lektor 1 meg LCR kb ennyi...ennyire jó lenne a 8, hogy senki sem adja el😁
Na gyorsan átnyálaztam és összesen 1db eladó példány volt az AVX-en eddig 2016-ban 220-ért...
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz N.YCityBoy #160332 üzenetére
Concept és az Ikon között volt annak idején azt hiszem. AVX-en keress rá mennyiért mentek el...
-
veterán
Sziasztok
A Dali Lektor 8 dobozokat hova lehet sorolni, mert annyi típus van ezekből, hogy nem tudtam kiigazodni rajtuk! Illetve kb mennyit érnek ezek mostanság ha még garanciásak? -
sting2
addikt
A napokban kedvet kaptam egy általam már rég " elfeledett dilire " .
Játszottam egyet a TV alatt helyet kapó konzoljaim (PS4 Pro - XOX) - Hdmi kábeleivel.
Nem voltam rest és megnéztem , hogy miben nyilvánul meg ha lecserélem a hozzáadott kábeleket, a Kácsa Silver és a Belkin 2.1 zsinórjaira.
Az alany pedig egy 65XE90 - 2. es és 3. as Hdmi portja engedélyezve rajtuk a javított formátum, illetve ugyanarra a Profilra állítva és pontosan ugyanarra szettingelve.Az eredmény direkt kerülve a sokak szerint abszurd halandzsát" :
A hozzá adott kábelekkel is kiváló kép első blikkre!
A Kácsa Silver - ezen csak annyit " javított" hogy kontrasztosabb lett a kép.
Belkin 2.1 - ennél meg Gamma emelés vagy fényerő pluszolás volt tetten érhető.
Vagyis akármi legyen is az ( - a Placebo faktort most direkt nem engedtem be az elmémbe),
jól kivehetően adnak egy karaktert a normálisabb kábelek.Tudom tök hülye vagyok meg mindez lehetetlen, de én akkor is kiállok mellette.
Illetve, azt is hozzáteszem, hogy ezek akkor válnak nyilvánvalóan érzékelhető benyomásokká ha az ember jól ismeri a komponensei tudását, hibáit, és azok beállításait.[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
törölt tag
válasz xxlongikaxx #160325 üzenetére
Denon X2500/2600.
-
nagyúr
válasz #09634560 #160323 üzenetére
És ha B, opció lenne, akkor elég lehet neki "mezei" 5.1-re egy NR616?
Mert nekem van itthon egy, meghagytam tartaléknak amikor vettem az NR646-ot, és akkor azt neki adnám. Nem egy mai csirke, de a videó funkciói nem számottevőek, mivel ugye csak a hangért felelne.
Illetve hangfalakból melyik Jamo és Heco-k ajánlottak?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
xxlongikaxx
aktív tag
Sziasztok, TV upgrade miatt a regi Denon AVR emet is upgradelni kene 4K hianya miatt. Mi jelenleg a regi Denon 2312 azonos Denon szintje? Nagyon szeretem ennek az AVR nek a hangjat,es szolgaltatasait, hasonlot keresnek
-
mpo
veterán
válasz Shkiz0 #160322 üzenetére
Ha már ennyi pénzt elkölt, akkor csak az "A" verzió a jó megoldás.
Ha nem PC guru, akkor az mpchc+madvr helyett egy médialejátszóval jobban jár, én is ezt választottam CE+Kodi, amit más is tud használni. Kell 2 db Premium High Speed HDMI kábel.
Itt a topik, az összefoglalóval kell kezdeni:
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
nagyúr
Segítsetek nekem még egy kicsit
Ismerős meglepte magát egy 4K OLED TV-vel.
E mellé kéne nekem segíteni neki keríteni valami AVR-t és egy hangfalszettet.
Mindenképp újat szeretne, használt nagyon végső esetben jöhetne nála szóba.
90% csak filmre lenne használva, maradék 10% zene, a szoba kb 16-18 mm2
Én azt javasoltam neki, hogy ne plexet használjon, hanem madvr+mpchc-t.
És itt akadtam el. Milyen AVR-t is nézzünk neki, mert nem mind1 hogy lenne összekötve az egész.
A) HTPC --> AVR --> TV
B) HTPC --> TV, az AVR csak a hangot szolgáltatná.Ugye első estén kéne HDR-t, és 4K-t tudó AVR, amíg a második esetén elvileg elég lehet egy kevésbé felszerelt.
A verzióra én azt mondtam neki, hogy egy Onkyo 686 / Denon AVR-X2500H/2600H jó lehet, második esetén viszont nem tudom mi az ami szóba jöhet, mit ajánlanátok?Hangfalaknak meg ezeket nézte ki:
- TAGA Harmony TAV 506 v.2 5.1
- Magnat Monitor Supreme 802 5.1Pro / kontra a kinézett dolgokra, esetleg valami jobb alternatíva hasonló árkategóriában mint amiket kinézett?
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
BBéci
legenda
Jól gondoltad, a 4000-es sorozat némi visszalépést jelentene, ezért feljebb keresgélj.
A Marantz is jó ötlet, konkrétan a 7000-es széria.
Sorozatos meghibásodás tudtommal egyikre sem jellemző.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
palu
tag
Sziasztok,
Úgy néz ki hamarosan Házimozi erősítőt kell cseréljek. 7 év és előtte ki tudja még mennyi használat után a DENON 3808 HDMI-je kezdi megadni magát.
Film lejátszás közben rendre eltűnik a kép egy pillanatra. Ha ugyanazon kábelekkel és direkt a TV-re kötöm a lejátszót semmi hiba nincs. Zenénél megakadást még nem tapasztaltam.
Abban kérném a segítségeteket, hogy mely pontos típusokat vadásszam a neten, melyek sztereóban nem rosszabbak (lehetnek jobbak is) mint a mostani 3808-am.
Gondolom valahol DENON AVR-X4xxx és felettieket érdemes néznem. Mely évjárat problémamentesebb a felhasználói tapasztalatok alapján?
Marantz is szóba jöhet, akkor talán az SR6xxx és felettiek?
Illetve sok jót olvastam itt a Pioneer ekről. Ott mely típusoktól számíthatok az elvárt minőségre.
Új is használt is szóba jöhet, majd a pontos típusok és áruk alapján döntök.
Segítségeteket előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Jaded #160318 üzenetére
Large az nem ajánlott elvileg
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
tomic
addikt
Tudnátok nekem ajánlani Hdmi-Dp átalakítót,vagy esetleg kábelt minőségi kivitelben amitől nem lesz rosszabb a képminőségem.
Jelenleg 2 hdmi kivezetéses vga van a pc-ben.Az egyik megy a megjelenítőbe a màsik az avr-be. A kiszemelten viszont csak egy hdmi és a 3 dp van. A képet továbbra sem szeretném az avr-en átküldeni így kell valami megoldás.
Vagy ha esetleg tudtok más alternatívát azt is meghallgatom. -
Smiley
addikt
válasz devil-k #160312 üzenetére
Az ffmpeg mellett a legjobb cuccok egyike, de sajnos m2ts-hez nemjo.
Az m2ts kontenerbol ha jol remlik lehet ki meg bepakolni ffmpeg-el is. De ha mar nekiall az ember egy ilyennek, akkor sokkal egyszerubb kikapni ffmpeg-el a savokat az m2ts-bol es inkabb osszerakni mkvmerge-el.btw... en a mai napig hasznalom ezeket, mert egyre tobb sorozat jon E-AC-3-ban (az oreg yamaha meg nem ismeri, csak a AC-3 es a DTS), meg a feliratkeszitok egyik nagy szokasa a latin2 kodolas is, ami linux alatt megint egy hatalmas ajandek. 1 sorral meg tudom csinalni azt egesz evadban, hogy kiszedem belole a hangot, azt atkodolom AC-3-ra vagy ha nagyobb a bitrate mint 640kbps akkor DTS-re termeszetesen, a feliratot atalakitom UTF-8-ra, majd ezt a sok vackot visszapakolom az mkv-ba es mar mehet is be a plex serverbe.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Hohocali
aktív tag
Tudomásom szerint az mkvtoolnix nem tud iso-ban nyúlkálni, csak mkv-t csinálni belőle. Utána az mkv-t már lehet módosítgatni vele. ISO -> mkv -re a makemkv progi jobb.
-
powerup2
addikt
válasz devil-k #160312 üzenetére
de itt megmarad az iso is ? itt arra gondolok hogy a menüt is megszeretném hagyni
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz mimic1979 #160310 üzenetére
Valaki ismer olyan progit amibe pl egy uhd blu ray iso-ba plusz nyelvet tudnék tenni . Itt arra gondolok adott egy film és én hozzávágnám a szinkront hogy egy másik nyelvet törlök.
-
mimic1979
aktív tag
Igen látom. Viszont azoknál gondolom egy irányított (merőleges) magas sugázó van.(Gondolom) Ennél a tipusnál kettől van 30 fokban a mennyezethez képest. És kérdéses hogy azt a hogyan lenne érdemes beforgatni a nézőponthoz képest - keresztben -vagy a hossz tengelyhez képest párhuzamosan.
-
-
mimic1979
aktív tag
Üdv mindenki. A napokban érkezik két darab Magnat IC82. A plafonba lesz besülyesztve. Nem találok rá normális ajánlást hogy helyileg hol lenne optimális, illetve a magasak ugye ennél a tipusnál (2db.) 30 fokos szögben állnak a menyezet síkjához képest. Valakinek tapsztalat , javaslat?
A többi elem minimál stílus: Klipsch Reference theater pack + 1 Klipsch R-8SWAzaz 5.2.2 a terv.
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz Shkiz0 #160299 üzenetére
Megnéztem a kapcsolási rajzot, a transzformátort kellene cserélni, de a készenléti kapcsoló üzemű táp is cserére/módosításra szorulna... Szerintem pár tucat tízezres lenne ezt megcsinálni.... (Ha egyáltalán vállalná valamely szerződött szervíz az alkatrészek beszerzését, ugye a sarki boltban nem kapni mindent...., sufni-tuninggal nem megoldható (szerintem))
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest