Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz robi-k #162570 üzenetére

    Ezek önmagukban még mindig nem felelősek látható vagy hallható eredményért digitális rendszeren, csak egy kihagyott képkocka vagy audio frame esélyét csökkentetted 0.00005%-ról 0.00004%-ra (természetesen nem valós számok, csak a nagyságrend).

    Ha egy TV-t tápolsz újra, az már jelent eredményt, de azt is csak mérni tudod, látni lehetetlen. Gyártáskor szokás nézni pixelzajt, hogy ne legyen átesés, de ahhoz a panelt a véglegesnél közel 10x erősebb háttérvilágítással és minimális nyitásra állított pixelekkel tesztelik. Amíg ez a zaj +/-0.5 pixelérték alatt van a legalsó tartományban (tehát ahol a legkevesebbet jelenti a gamma miatt), addig a panel tökéletesnek minősül, mert ilyen kicsi változást nem tudsz neki eleve átadni sehogy, semmilyen jelhibával.

    Mármint esély van rá, hogy pont úgy fordulnak a bitek különböző zajok és kozmikus hatások miatt, de olyan kicsi, hogy ha az univerzum keletkezésekor létezett volna az összes mai TV, és 24/7 kapták volna a 4K60 jelet, akkor is felírhatatlanul kicsi és 0-ra kerekíthető esélye van annak, hogy ez akár egyetlen pixellel megtörténjen többmilliárd TV közül akár csak az egyiken, többmilliárd év alatt. Épp ezért inkább azt mondjuk, hogy ilyen nem lehet.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák