Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamasgal
senior tag
válasz
flashpointer #119594 üzenetére
Fúrd feljebb a polcot.
-
den89
tag
Sziasztok!
5.1-es blu-ray házimozit szeretnék venni. Kettő között vacilálok: Sony BDV-E2100 és Philips HTB3520G. Tudnátok segíteni, esetleg van tapasztalatotok bármelyikkel? Én úgy néztem, hogy tudásban nem nagyon van különbség köztük. Legtöbb helyen mindkettő 80eFt körül van, de a Philipset most árazták le az egyik oldalon 80 eFt-ról 65 eFt-ra, talán emiatt hajlanék efelé. Vagy ha mást ajánlanátok, szívesen várom az ötleteket.
Köszönöm szépen a segítségeteket előre is!
-
flashpointer
őstag
eh, asszem egyelőre lesz egy erősítő széke : /
-
blakey
titán
válasz
Így nem maradhat.
-
Dorian
félisten
válasz
Haszn. ut-ban mekkora távolságokat írnak elő? ...Na akkor azt vedd figyelembe.
-
flashpointer
őstag
Az erősítő mennyire bírja a meleget?
Bekerült a TV alá de elég meleg az üveglap ami a meleg levegő útjában van és a hely is elég szűk.
Jó lesz ez így vagy hátul valami 120-as ventinek minimum fordulaton lenne befolyása az élettartamára? -
Norbi 72
veterán
válasz
Jozzz #119590 üzenetére
Denon 3313 jó kis vas.
Ha kicsit hozzá tudsz rakni,ilyen van nekem is,remek erősítő.
-
Jozzz
tag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni, és remélem segítetek is
Jelenleg Londonban élek és úgy döntöttem, hogy apránként beruházok egy házimozi rendszerbe. Viszonylag jó áron hozzájutottam egy garanciális B&W CM8 hangfalpárhoz és most ehez keresnék megfelelő használt erősítőt maximum £500-ig(kb 200e Ft). Remélem ebbe az árfekvésbe belefér egy megfelelő erősítő. Használatát tekintve vegyesen használva zenére és filmnézésre kb 50-50.Köszönöm előre is a segítségeteket.
Üdv:
JozzzKieg.: legalább 2 Hdmi-re szükségem van
-
Dorian
félisten
válasz
bendeguz76 #119587 üzenetére
Ja, odafenn igencsak fáj már a Főnök könyöke, mire rendesen behajtogatja a helyére a zember
-
válasz
bendeguz76 #119573 üzenetére
Elbírja a denon, de támogasd meg egy jobb tápkábellel, ha eddig nem volt...
-
mhmpista
aktív tag
válasz
peteralbert7 #119583 üzenetére
Sajnos normális.
Legalábbis nekem is így működik. -
peteralbert7
tag
válasz
peteralbert7 #119580 üzenetére
Közben tapasztaltam egy olyat,hogy ha az erősítőt kapcsolom először és utànna a PC-t akkor jó.Tehàt nem csak a stereo hanem a DTS-HDMA is átmegy.Már csak az a kérdés hogy ez így-e a normális.
-
flashpointer
őstag
Köszi a gyors válaszokat, sikerült, még az erősítőn kellett bekapcsolni egy hdmi control funkciót , úgyhogy kábel sem kell legalábbis ehhez : )
-
kigyi_23
addikt
válasz
flashpointer #119579 üzenetére
A HDMI2-be dugd át a kábelt ami az AVR-ből jön ki. (kikapcsolt állapotban persze). És lesz hangod a tv-ből is
-
peteralbert7
tag
Sziasztok.
Nemrég vásároltm egy új erősítőt/Onkyo TX-NR 636/.Lenne egy olyan problémám,hgy PC-re van kötve az erősítő és bekapcsolás után csak stereo-ban tudom megszólaltatni.A Win/10/hangeszköznél mindaddig 8 csatornát ír míg az erősítőt be nem kapcsolom.Utánna már ott is csak 2 csatorna van.Tudna segíteni valaki,hogy hol bénáztam el?
Köszi előre is. -
Norbi 72
veterán
válasz
flashpointer #119576 üzenetére
A 379 ARC-s,milyen tv-d van?Bár elég,ha megnézed a hdmi bemenet mellet van-e ARC felirat.Álltalában a 2-es hdmi az.
-
windlord
őstag
válasz
flashpointer #119576 üzenetére
Ha az eszközök nem ismerik az ARC funkciót, akkor igen, kelleni fog.
-
flashpointer
őstag
a n00b topikban már kérdeztem de még nem jött rá válasz és ez jobban pörög úgyhogy ide is felteszem mert nemsoká mennék a boltba:
Tegnap sikerült beszerezni az erősítőt (yamaha rx-v379) is a hangfalak mellé és nagyjából összelőni a rendszert (az erősítőbe megy a hdmi-jel és onnan az outról a tv-be) de mikor a tv nem azt használja hanem saját forrást pl youtube, akkor azt a saját beépített hangsztórójával teszi.
Kell még egy optikai kábel kell a tv-től még az erősítőig? -
bendeguz76
aktív tag
hirdetnek most egy Dynavoice Challenger M-85EX 5.0 szettet.tesztet olvastam a kisöccséről m-65-ról.már ott is azt irták,hogy kell alá a kraft.megtámogatva egy Dynavoice T12 sub-bal elboldogul velük egy denon x4000?vagy jobban illik hozzá a lektor 6 szett,amit meghallgattam, tetszett.de azért az m-85 5.0 jóval kedvezőbb ára miatt jött képbe.
-
-
kanyol
csendes tag
Sziasztok!
Ilyet hallott már valaki?[link] Ha igen szeretnék egy véleményt!
Köszi -
OldMike
őstag
válasz
Ragadozó #119562 üzenetére
Köszönöm.
Zenénél azt hiszem valóban nem hiányozna, de szoktam filmeket nézni HDD-ről (vagy DLNA megosztással), és ott talán adna valamilyen pluszt.
Nem tudom mennyire van jelentősége, de kipróbáltam a mini hifit a jelenlegi állapotában, hang generátorral létrehozott mély hangokkal. Azt tapasztaltam hogy 60 Hz-es és az alatti frekvenciák erősen torz (szinte berregésszerű) módon szóltak, ettől felfelé viszont - az én nem hozzáértő, szubjektív megítélésem szerint - nagyon szépen.
Még egy kérdés: amennyiben lenne mélyláda, akkor az erősítő emiatt a front hangszórókra nem (vagy kevésbé) küldi ki az igazán mély hangokat? -
Shingen
addikt
válasz
Szabikaa20 #119528 üzenetére
-
nfsu17
veterán
Hello.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a tévé digitális optikai kimenetére teszek egy sounddecket (tudom, másik topik, de nem terméket keresek), aminek szintén van optikai bemenete, akkor ugye működnie kell.
Szóval amik eddig megszólaltak a tévé hangszóróján keresztül (csak azt használtam addig), azok ezek után is fognak? Mert nincs a sounddeckben dekóder. Viszont van kábeles vevőm, ami kódolja az adást, van mediaplayerem, ami dekódolja a dtshd ma-t is. Most is szólnak ezek a tévé hangrezgetőjén. Mondjuk úgysem lesz különbség ac3 meg, dtshd ma között, a lényeg, hogy szóljon. Vagy tévén youtube, stb.
A mediaplayeren gondolom a hangtovábbítás beállítását nem kell módosítani, mert most sztereóra dekódolja, hogy a tévé felismerje a hangot. Bitstream továbbítással nem minden hangkodeknél szól. És a bitstream nem lenne jó szerintem a sounddecknél sem.De ami a legjobban izgat, hogy kell számítani majd hang/képcsúszásra?
Több helyen olvastam, hogy a lassú képfeldolgozás (tv) miatt a hangszórókból előbb jön a hang. Viszont ott a mediaplayer volt összekötve erősítővel optikain, míg a kép meg hdmi-n a tévével.
Szóval az optikain már a "nemcsúszott" hang szokott kijönni?
Jack-re egyszer dugtam egy sztereó hangszórópárt, ott ha jól rémlik nem volt csúszás.
Nem voltam sosem otthon a hang-témában, gondolom ez látszik.
Köszi előre is. -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Kaptam ajándékba egy Philips MZ-7 sztereó mini hifit - tudom régi darab, de szerintem elég jól szól - és összekötöttem a tévémmel. Mivel ennek van Subwoofer kimenete (aktív mélyládához) gondolkodom egy belépőszintű Yamaha YST-SW012 mélyládán.
Sajnos az illesztési paraméterek nekem eléggé kínaiul hangzanak, ezért kérnék segítséget.
A mini hifi leírásában a subwoofer out-nál ez van: 1,5V +/-2dB, >22000 ohm
Az SW012 esetében a képen látható adatok vannak:
Együttműködhet a két eszköz?
Köszönöm
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #119559 üzenetére
értem. hát még nézelődöm, informálódom, és majd néha néha linkelek és kérdezek itt
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #119558 üzenetére
Sanci azt a javaslatát 2-vel utána vissza is vonta, érezte hogy nem kellene....
Amúgy valóban bármi mást, csak azt ne. A jófogáson is találsz 20-30e között (használtan) sokkal jobbakat és ennél még egy 20e-es Jamo is jobb választás.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #119556 üzenetére
Nem kell mindenre lecsapni, mert olcsóbb pár ezer Ft-tal.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #119553 üzenetére
Regisztrálj ide,és figyeld az akciókat.Elég jól járhatsz.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #119553 üzenetére
Nem látom értelmét. Egy jó szubláda alapjaiban határozza meg a kapott hangot. Ebből következik, hogy el is tudja rontani.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #119539 üzenetére
Azt ne szeresd, leginkább levélnehezéknek alkalmas.
-
zolaas
senior tag
Hercegnős fa Dominót akartam, erre "rendelés alatt" jött az üzi, még jó hogy -40%-al hirdetik
Szóval vettem forest-et. -
Smiley
addikt
válasz
bajnokpityu #119546 üzenetére
Persze, a megjelenites (kepek, infok, arak.) mind memoriabol es cache-bol jon, az interaktiv dolgokhoz, mint a regisztracio, vasarlas, stb ehhez mar szamolni kell es ezert doglenek ilyenkor.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Kétlem hogy szándékos....
Tavaly is lehaltak teljesen. Most azért valamivel jobban bírja, meg látni, hogy folyamatosan frissítgetnék az akciós listát. Azt hittem idén azért már jobban felkészülnek a tavalyi hibákból tanulva. -
kigyi_23
addikt
válasz
Én leadtam a megrendelésemet szóval a hiba nálatok van
Cinnamon lett a végén.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #119544 üzenetére
Jó, hogy Husky nincs.
Biztos elcsábulnék.
-
bajnokpityu
félisten
-
Janaboy
veterán
Itt a link az akcióhoz:
-40% minden Audioquest kábelből
kigyi_23:Igen, már látom, csak én linket kerestem
-
kigyi_23
addikt
válasz
Lacielvtárs #119539 üzenetére
Már működik a megrendelés csak az adatokat nem tudom módosítani és nem tudok átjelentkezni a saját accomra
Ha nem megy akkor megrendelem a főnök nevére nem érdekel
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy erről mi a véleményetek?
Wharfedale Quartz Q7 + Q1 + QC1ehhez viszonyítva? Boston Acoustics CS 260 MKII 5.0
-
kigyi_23
addikt
Hátha valakit érdekel 40% AQ kábel akció az edigitalnál. Én már nyomom a gombot, de nem enged a kosárba rakni, mert szétterhelték a weboldalt, most böngészni lehet csak venni nem
-
eumano
tag
Sziasztok!
VDC kábelnél melyik a pozitív oldal illetve a nyilak a hangfal felé mutatnak?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
renatto
őstag
MM-ban csak ma "RedFriday" néven 11% jedvezmény mindenre, online is.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
fehér_ember #119530 üzenetére
Az biztosan!
-
Norbi 72
veterán
válasz
z123456789 #119487 üzenetére
Egymás után olvasva te és Lemmy válaszát,hangosan felröhögtem!
(#119493) gyraph Ha Yaminál maradsz,a márkatársát hallgasd meg.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Szabikaa20 #119528 üzenetére
Kiiirááály
Akkor mostmár fel lehet csavarni a hangerőt. -
Szabikaa20
őstag
8nap alatt megjöttek az új peremek Amcsiföldről...Ma el is végeztem a szívműtétet.
Azért ide írok,mert itt volt róla szó és ajánlottátok a peremeket is.Jelentem,hogy sikerült a szívműtét,de megizzasztott rendesen!
A ragasztó néhol kibuggyant,de úgyse látni a hangszórót szóval mind1. Köszönöm a segétséget!
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #119526 üzenetére
Idejét nem tudom, mikor rúgtam be utoljára, pedig szeretek piálni.
(#119518) Csabroncka
Sehogy, nincs időm zenét hallgatni. Amikor valamit tesztelek, akkor ülök középre a kanapén és figyelem lehunyt szemmel a muzsikát. Régebben autóban éltem ki a zenehallgatási mániámat, ám az utóbbi években havi 1000 kilométert sem teszek meg, inkább beszélgetős műsorokat hallgatok a rádióból. -
BBéci
legenda
válasz
devil-k #119513 üzenetére
Ez baromság!
(#119514) zolaas
Egyetértek.
Amikor a Mézga család egyik részében a kis kajabogyókat megláttam, azt mondtam, ilyen kellene nekem is. Rengeteg időt spórolnék, amit más hasznosabb tevékenységekre lehetne fordítani. Nem beszélve az ételek elkészítésének óráiról.
Egyszer vendégek kedvéért vörösborban párolt őzcombot készítettem barna mártással. Páclé összeállítása fél óra, hús hártyázása egy óra, a többi, beleértve a burgonyakrokettet is, még három óra. 20 percen belül elfogyott minden az utolsó morzsáig. Agyrém. -
Dorian
félisten
válasz
Csabroncka #119518 üzenetére
Elárulok egy titkot:
Nem sokat kell, hanem jót. -
brembo
aktív tag
válasz
Dagidög #119507 üzenetére
Első körben ezeket tudnám ajánlani:
Celine Dion
Adele
Joe Bonamassa&Beth Hart -
benceb77
tag
Kaphatok privátban elérhetőséget SínB kábel vásárlás ügyében? T12-höz éx X4000-hez kell.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #119508 üzenetére
Ne hasonlítsd egy 7 éves, használt TV árát egy újéhoz. Az a Samsung egy időzített bomba, ennyi idősen bármikor megadhatja magát. Egy forintot nem adnék érte.
(#119507) Dagidög
Lehetetlen rápasszítani. Leolvasom a szájáról, hogy mit mond és még az is bosszant, hogy az esetek többségében nem korrekt a fordítás. Részben éppen azért, mert a szótagszámhoz próbálnak igazodni. -
gboszi
senior tag
Gyors kérdés, a denon 3312 és a 3312CI az ugyanaz?
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #119481 üzenetére
Valóban az, már veszteséges formátumban is nagyon szépen szól, viszont a képe förmedvény, csíkozós 1080i, amit a mai napig nem értek,hogy kerülhetett rá. Koncertfelvételek esetében is szinte mindig váltottsoros a kép.
Én a szájmozgással kapcsolatban viszonylag toleráns vagyok, de ezt is filmje válogatja, hogy melyiknél sikerült jobban vagy kevésbé rápasszintani a magyar szöveget a színészek szájmozgására.Műfajtól függetlenül tudtok nekem ajánlani koncertfelvételeket, amelyeknek kiváló a hangjuk? Legutóbb Robbie Williamst kerestem, de csupa rosszat olvastam a kiadványairól.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
gyraph #119503 üzenetére
Boston Acoustics CS 260 MKII 5.0-t rendeltem. Még várom, hogy megjöjjön. Volt szerencsém meghallgatni ismerősöm ismerősének ismerősénél (ez nagyon véletlenül jött így össze), és piszkosul megtetszett a hangja. Sokkal jobb, mint a most levő (le sem merem írni a nevét: Sal active 20).
-
mivamma
senior tag
válasz
realmadrid #119500 üzenetére
" A sas nem vadászik legyekre ", csak hogy hű maradjak az aláírásodhoz: Itt "sas-ok" vannak, amit te keresel azok a "legyek", tehát nagy valószínűséggel nem fogunk tudni segíteni.
-
-
gyraph
tag
válasz
szivacs1987 #119496 üzenetére
Köszi.
Igen azt gondolom, hogy egyik sem jó. Nekem most azonban három rossz közül kell választanom, vagy természetesen bármi más is szóba jöhet, ami talán jobb ezeknél. Ami konkrét, az az ár kategória.
Te mit vettél végül a Magnat helyett, ha nem titok? -
válasz
realmadrid #119500 üzenetére
ezzel nem hinném, hogy foglalkozna a topik, itt rendes, nem aktív centerek vannak max... 100 rongytól a felső határig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest