-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabika1969
aktív tag
válasz
Norbi 72 #121994 üzenetére
En meg semmit nem tudok hallgatni, azon gondolkodom, hogy lehozom a padlasrol a regi Videoton EA 6383 S -t. Meg megvan, ez volt az "elso".
Legalabb legyen valami hangzas, amig az Onkyo-t javitjak.
A 2016-os Csabai kolbaszfesztivalon varlak Titeket egy tot toltotkaposztara meg egy szaunara....ja meg egy filmre...
-
Norbi 72
veterán
válasz
gabika1969 #121992 üzenetére
He-he..majd ha meglesznek a 200-asok,megyek mozizni!
-
Joshi
titán
válasz
Mezga Aladár #121990 üzenetére
"Lehet h., nem a legideálisabb cuccot használod zenehallgatásra."
Ez vitathatatlan, de ennél egyszerűbb kényelmi funkció a zene hallgatására nem létezik.Egyébként van egy AKG 845 is, de jó néha fej és fülhallgató nélkül is zenét hallgatni.
ui.: van NAS is Lossless wav flac kutyafa_a, de nekem most ez kell.
-
válasz
Valkűr #121975 üzenetére
Már régóta meg akartam kérdezni, de most meg is teszem. Miben más az a függőleges nyílás mint az átlagos magas sugárzók? Dali hangfalaknál láttam ilyent de nem tudtam mire vélni. Mondjuk azt látom, hogy csak a drága dobozokon van ilyen, szóval gondolom ez is olcsó darab lehetett.
-
Joshi
titán
válasz
z123456789 #121982 üzenetére
ARC v CEC tökmind1, egy idióta funkció, többet árt mint használ. Inkább lenne DisplayPort a TV-ken mint HDMI, még a licenszdíjat is megspórolnák a gyártók.
-
válasz
Valkűr #121975 üzenetére
köszönöm
Szinte lehetetlen lefényképeznem (csillog)...sose tudtam jó képeket csinálnimondjuk a gép se komoly, az előtte levő ami tönkre ment szebb képeket tudott...
Élőben nem csúnya...
spiky03:
GX200 lesz a front...Jó áron volt ez a GX350-es és nekem tetszik a hangja...
Háttér marad a GS10, majd talán lecserélem azt is GX-re, ki tudja
-
-
Shingen
addikt
válasz
gabika1969 #121910 üzenetére
Jól néz ki.
-
goranje
tag
válasz
spiky03 #121962 üzenetére
& Tigerteam Igen tisztában vagyok amit mindketten felvetettek, sőt teljes mértékben igazatok is van,
és lehet hogy erre felé indulok el, csak hát ilyenkor indul el a szopóspirál.
Hogy nagyobbat, erősebbet, okosabbat. Mert igazából ezek az észérveknek teljesen igaza van.
Egyenlőre PC-ről megy a netrádió Denon DAC-on keresztül, lehet egyenlőre így is marad, addig meg tapogatózok még egy kicsit. Próbálom megtalálni azt a kombót ami a két rendszert átjárhatóvá teszi kis kompromisszummal, és ne is költsek rá túl sokat.
-
Valkűr
addikt
válasz
Joshi #121964 üzenetére
Milyen erősítő? A HDMI ARC, amelynek lényege, hogy az ilyen típusú csatlakozóval szerelt televíziók képesek a HDMI kábelen keresztül visszafelé, a külső erősítő vagy házi mozi rendszer irányába is képesek a hangsávot továbbítani. Azaz nincs szükség arra, hogy a felhasználó külön audiokábelekkel (analóg vagy S/PDIF) vacakoljon, ha a tévéadás vagy a tévébe épített médialejátszó hangját szeretné külső audioeszközre továbbítani, ami gazdaságosabb és kényelmesebb használatot biztosít.
-
-
Joshi
titán
Szétcsesz az ideg.
Hogy lehet kiiktatni a HDMI ARC funkciót anélkül, hogy átdugnám más HDMI aljzatba? Egyszerűen nem tudom úgy bekapcsolni az erősítőmet, hogy a TV ne kapcsolna be.
Nem akarok mást, mint telóról zenét hallgatni Bluetooton keresztül, de egyszerűen TV nélkül nem megy. Mi ez az ARC f_szság?
-
Valkűr
addikt
válasz
goranje #121961 üzenetére
A hang nem négyzetméter függvénye...A nagyobbak nem azért jobbak mert nagyobb szobát is beszólnak. Válogatott alkatrészek, erősebb stabilabb táp, kondik etc...Sokáig én is mindig a kisebbeket vettem mondván kis szobába elég, de soha nem jött meg az az igazi mozi élmény amire a nagyobb vasak képesek. Majd meguntam és vettem egy nagyobb vasat, azóta is elégedett vagyok és nem gondolkodom állandóan a cserén mint előtte.
-
spiky03
veterán
válasz
goranje #121961 üzenetére
Rendben, ahogy gondolod.
Te tudod, hogy mire van szükséged.Nálam kb 20 nm-en van az az erősítő.
Havernak 13 nm-en a 1403-as kis malaca, de a múltkor átjött hozzám és megmutattam mit tud a rendszer és utána írta, hogy az otthoni hangja sajnos sehol sincs hozzá képest.
-
goranje
tag
válasz
spiky03 #121959 üzenetére
Ühüm, ránéztem erre is.
Nem is a pénz lenne az akadály, inkább az hogy nagyon nincs szükségem kirobbanó erőre ahhoz a havi 10-12 filmhez amit megnézek, azt sem olyan extra hangosan. Meg a szoba sem olyan hatalmas 22m2.
Szóval erre a többlet teljesítményre igazából nincs szükségem.
-
Ed Parker
nagyúr
-
goranje
tag
válasz
Norbi 72 #121954 üzenetére
Ááá, van egy különálló sztereó, és egy HM láncom, csak hiányzik belőle egy netrádiós lehetőség.
Ezért gondoltam arra hogy felfejlesztem a HM erőlködőt, így olcsóbban kijövök mint egy hálózatos lejátszóval, és is jövőállóbb lesz a másik rendszer. (Esetleges 4K, meg ilyenek).
Összehallgatni jó lenne mindenképpen, de azért feltételezem hogy a Marantz nem lenne olyan nagy hátrányban a Pio N-P01, vagy valamilyen hasonló kategóriájú társával.
Csak éppen korlátozottak a lehetőségeim egy ilyen szeánszot összehozni. -
-
válasz
dgyuri0123 #121952 üzenetére
Kellemes lehet a pároddal élni, nagyon a kedvedben akar járni!
Egyébként NEM állítottam olyat, hogy amiről írtál, annak nem lehet köze az elektromos hálózathoz. Is.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
xtremetuning #121951 üzenetére
Én is gondoltam erre.
De biztosan van rá valamilyen képlet, hogyha én megsüketülök, akkor a párom is.
-
xtremetuning
addikt
válasz
dgyuri0123 #121947 üzenetére
Simán. Liszi mindjárt megmagyarázza azt is.
-
spiky03
veterán
válasz
devil-k #121948 üzenetére
Én azért még kivárok.
Mivel még csak ugye tegnap indult nálunk és így még nem teljes az elérhető tartalom sem.
Majd idővel ha jobban beindul, gondolom lesz benne sokkal több sorozat/film, meg ha látják, hogy mivel állnak szemben, akkor lehet lesz nagyobb sávszélesség is, meg HD tartalom.Én nem temetem még így elsőre.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
BBéci #121933 üzenetére
Sem nálam, sem hifi üzletben 3-4000€-s eszközökön nem hozott semmit, az eladó szerint sem.
Nem szed(het)tem szét, így nem tudom mi a hókuszpókusz benne, ellenben a ps audio tápszűrőjét mai napig haszálom, ami azért picivel jobb vétel.
Ezzel nem az alces-t akarom pocskondiázni, csak azt mítoszt elosztani, hogy " a konyhából hallani a különbséget" Ja nem.
Legalábbis nálunk, hárman hallgattuk meg.
Persze vannak akik boldogan használják. -
válasz
dgyuri0123 #121936 üzenetére
"Alapesetben nálam nagyon sokat változik a hangminőség napszaktól, ünnepektől, stb. függően."
Te sokkal többet változol napszaktól, ünnepektől stb. függően, mint az elektromos hálózat.
-
BBéci
legenda
válasz
dgyuri0123 #121936 üzenetére
Bármilyen szűrőt, elosztót, kábelt veszel, előbb alaposan ki kell próbálni, ez a lényeg.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
BBéci #121933 üzenetére
Alapesetben nálam nagyon sokat változik a hangminőség napszaktól, ünnepektől, stb. függően.
Ezt korában is említettem, mint azt is, hogy egy kisebb ltp-n lakom.A legutóbbi "kihalás" ( ünnepek) azt hozta, hogy olyan minőségben szólalt meg a rendszerem, mint soha eddig a 8-12 hónap alatt, mióta nagyjából megvan mindenem.
Valóban "hatalmas" tér, körülölelő hangok, amik mesze kilépnek a dobozokból. Valódi zenei "orgia" volt pár napig.
Egészen addig, míg haza nem jött mindenki a "falujából". Most megint az a langyos, "jó-jó,de mégis hiányzik belőle az élet" fíling' jött elő, mint korábban szinte mindig. Ellenben most hallottam igazán, hogy hogyan képes megszólalni, ha nem szemetelik tele a hálózatot a népek. Abban egészen biztos vagyok, hogy a hálózat viszonylagos " tisztasága" miatt hallottam ilyen ( számomra ) rendkívül felemelőnek a hangzást.
Másra nem tudok gondolni, mert hónapok óta semmilyen "hardveres" beavatkozás nem történt.
Persze tévedhetek is, de más magyarázatom nincs erre a "jelenségre".Ezért gondoltam a Hivox eme remekére, hátha segít valamennyi "szemetet eltakarítani" az útból...
Ők is adják vajon próbára, mint mások, mert nem szeretnék zsákbamacskát venni?Isotek-el biztosan többe érnék el, de ez most nagyon nem fér bele.
-
goranje
tag
válasz
BBéci #121933 üzenetére
BBéci neked is köszönöm!
Igazából nekem kissé gyanús az alacsony ár, meg szinte sehol sem volt szó róla. Tulajdonképpen inkább a hálózati rész miatt fejleszteném a HM-et, és ár-érték arányban talán jobban járnák mint egy dedikált hálózati médialejátszóval.
Kb. hogyan viszonyulhat a Marantz hangja pl. a Pio. N-P01 hez? [link] Lehet valami markáns különbség. Mert ha érezhetően jobb akkor inkább egy ilyet, vagy valami hasonló képességű cuccot illesztenék a sztereó rendszerembe.
Köszi.
-
BBéci
legenda
válasz
dgyuri0123 #121929 üzenetére
Nem mindenkinél pozitív az Alces hatása. Akár ronthat is, vagy nem változtat semmit. Majd jön Ed Parker és elmeséli a tapasztalatait.
(#121931) goranje
Az szól ellene, hogy semmi nem szól mellette. Hangminőségben és teljesítményben is karcsú. -
goranje
tag
válasz
Norbi 72 #121928 üzenetére
Köszi!
De mondjuk kifejtenéd bővebben hogy mi is szól szerinted a H/K ellen. Amit az utánolvasás során kiderült számomra a legnagyobb negatívum a puruttya OSD, és a táv. Na de még ezenkívül?
A Marantz ellen leginkább a körülményes beszerzés, és az ahhoz kapcsolódó időfaktor.
-
Dorian
félisten
válasz
dgyuri0123 #121929 üzenetére
Alces nem zsákba-elosztó, ki lehet vásárlás előtt próbálni.
Bár ami problémát leírtál az inkább gyenge táp vagy végfok gond. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
BBéci #121925 üzenetére
Lehet, de jobbra nincs keret, sajna... Ez is csak nagyon erős pszichológiai ráhatással fog összejönni.
Remélhetőleg.Talán segít valamit azon, hogy az időnkénti "pazar" térábrázolás ne zuhanjon úgy össze, mintha valami belépő szintű alap vasat hallgatnék. Persze tudom, ehhez nem elegendő egy "Alces", de mégiscsak több a semminél.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
xxlongikaxx #121921 üzenetére
jó lenne tudni mi volt az a Monitor Audio front..
Ez pl. ~1000€, és szerintem elég korrekt 5.0, akár zenére is ajánlott.
-
goranje
tag
Sziasztok!
Kezdem úgy érezni hogy le kellene cserélnem a régi vasamat. Ezt is csak inkább a hálózatos cuccok (Spotify pl.) miatt.
Elkezdtem szemezni a H/K 171s típussal. Egészen kellemes árazása van, miközben speckók sem rosszak mellette. Legalábbis papíron. Amit a tesztekből ki lehet venni hogy a sztereó oldalon szépen szerepel, márpedig inkább ez nyom többet e latban, mozira sokkal ritkábban lenne használva.
Viszont itt a fórumon meglehetősen keveset szerepelnek a H/K cuccok, persze az is igaz hogy nem kényeztetnek el valami hatalmas kínálattal.
Ha esetleg lenne valakinek valamilyen tapasztalata, és megosztaná, megköszönném.Ellenfelének a Marantz NR 1605 lenne. Azt Németországból hasonló (135e) áron lehetne beszerezni.
Köszönöm!
L.
-
BBéci
legenda
válasz
dgyuri0123 #121924 üzenetére
Az sem tuti.
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #121921 üzenetére
Stream Audio - quadral.
-
Ear001
addikt
válasz
dgyuri0123 #121887 üzenetére
Ez nem szűrő, csak elosztó. Jó strapabírpó darab, korrekt hang, szerintem vállalható. Van hálózati szűrő külön. Na az megjósolhatatlan, mit csinál, van, ahol semmit, van ahol rengeteget dob a zenén.
-
xxlongikaxx
aktív tag
Tegnap volt szerencsem hallgatozni egy boltban. Oszinte legyek a klipsch rf-26 nekem nagyon kevesnek tunt, keves melyel tolakodo magassal, viszont jo tere volt. Rf-28 tere is jo volt, meg szep melyei voltak de az meg nekem nem volt eleg reszletezo. Valami otlet hogy merre tapogatozzak tovabb? Keret tovabbra is 1000€ az 5.0 ra.A boltban meghallgattam meg valami Monitor Audio frontot de annak meg tere nem volt. Dali sajnos nem volt.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
adamssss #121906 üzenetére
Ez nem neked készült, aki csak bd50 tömörítetlen kép és hang felel meg
Nem tudom milyen áron lesz bevezetve, én 9€-t fizettem érte éveken át aztán most lemondtam.
Ez kb olyan elvárás részedről, mintha a spotify a hdtracks vagy a Linn Records hi-res anyagait adná havi 5€-ért, ami azért el mosolyogtató, hiszen ezzel az erővel rengeteg tartalom szolgáltató be is csukhatná a boltot.
A netflix nem a hi-end mozizásról szól, sokkal inkább arról, hogy otthon elkezdtél egy filmet és a vonaton, buszon tudod folytatni mobilról, tábláról. -
Norbi 72
veterán
válasz
gabika1969 #121918 üzenetére
"nem eleg ez ide egyelore"
Na ebből hámozd ki,mit is akart mondani...
-
devil-k
nagyúr
válasz
Szegény center!!!
-
Norbi 72
veterán
válasz
A vászon kicsit magasan van,de ez betudható a helyhiánynak.
Ha nem rezonál az üveges szekrény,akkor semmi gond.
-
Hohocali
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy új Dali Zensor Vokal hangsugárzót, és ilyen a membránja (világosabb színű "rostok"):
http://1drv.ms/1PKWtPi
Ez normális? -
sza.sa
tag
válasz
gabika1969 #121904 üzenetére
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #121900 üzenetére
-
válasz
Ed Parker #121905 üzenetére
Szerintem katasztrófa a minőség. Ezért tuti nem fogok fizetni. Bíztam benne, hogy jó lesz, de utólag belegondolva tényleg hiú ábránd. Egyszerűen nem bírnák a szerverek.
No meg baromi hiányos a kínálat. Pár filmre rákerestem (Avatar, Interstellar, Gladiátor) és egyik sincs fenn.Szerintem az egy hónap tesztidőszak után elég gyors lemondás lesz. Ugyanakkor azt aláírom, hogy tömegigényeket, akik eddig max DVD-t néztek, azoknak maga lehet a megváltás, hiszen a jelenlegi szolgáltatók árainak töredékéért érhetnek el ondemand tartalmakat.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Vikthor #121897 üzenetére
Azert ilyenkor gondolj bele abba ha csak bd25-be raknák fel a filmet, mekkora sávszéllel kellene tolnia a szervernek, hogy csak 1000 júzer nézze a vikingeket vagy akármit.
Ez egyszerűen nem kivitelezhető, pláne ha egy városban 15-20000 néző lenne.
A minőség általánosságban mint a Blu-ray rip vagyis nézhető,DD2.0 v 5.1 hanggal.
Én épp ma mondtam le, mert nem néztem -
gabika1969
aktív tag
válasz
sza.sa #121903 üzenetére
Valami marhául fagyogat itt, alig tudtam "ill be back"-elni...
Nekem is a jó öreg 72 cm-es sík képcsöves LG volt rajta...valamelyik foci EB vagy VB-re vettem a Tv-t micsoda jó idők voltak, a lányom is még kislány volt, a fekvőtámaszok is jobban mentek...
Amikor Devilk-nak leírtam már tudtam, hogy mellényúltam a Dali-val, azért sokkal jobban lennék, ha nálam feszengenének ezek a Klipsch-ek. Az Onkyo-mal jól meghajtanám őket...Gratula
-
sza.sa
tag
válasz
BBéci #121886 üzenetére
Igen a TV kicsit magasra sikerült, de idén csere egy 48-50"-osra, azzal szerintem jó lesz a magasság.
Patice: Jó ötlet az az elrendezés is, csak sajna nem dedikált szoba, hanem átlagos nappali
Így marad a készítettet bútor, de az elrendezésén még mindig variálok. Szerintem marad hasonló, csak széthúzva a tapéta szélességéig, legalább elrejti a kábelrengeteget, meg az esetleges későbbi NAS-t...gabika1969: igen ez POP system, CRT-hez, jó volt, a 37"-os plazma épp elfért. Az új házban szét van dobálva a többi eleme, idén az is cserés lesz.
Nem a Klipsch tölcséres magasainál olvastam valahol hogy nem jó teljesen hallgatói pozícióba forgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Automata kávégépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- E-roller topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged