Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Nemir Ombe #118857 üzenetére
A listaár egy dolog, véleményem az, hogy nem akkora a különbség mint amekkora az árkülönbözet. Ettől függetlenül nekem mindkettő tetszik.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #118894 üzenetére
Semmit!
A3010--esem van,a többit nem mondom...
A sub: D osztály 1500 watt
12 Hz az alja.. -
blakey
titán
válasz
kope0808 #118848 üzenetére
Kalibráció után, a SUB-ot -12-re vette, ettől függetlenül minden mást egész jól beállított, hangja, fél óra hallgatás után nagyon jó, még alig van benne 1 óra működés, ebből kalibráció, stb. kb. 20 perc volt. Madonna, Metallica DTS-HD nagyon ütős volt, Lady GaGa DD már gyengébb volt, majd este, holnap nagyobb tesztelés lesz. Szerintem jó lesz.
Egyelőre tetszik.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118892 üzenetére
Most erre mit írjak!!??
(elégedett leszel annyival, hogy Yamaha-ból volt, az utóbbi időben: A730, A1020, V1073, A2020 és A3030 jelenleg meg sztereóra használók egy A-S1000-et)
Gonoszságból ideírhatom, hogy az A és V "egész jó" mozira, az S meg "nem rossz" zenére!
(#118893) Sanci38
Én is úgy gondolom, hogy dobozokból nem lehet elég jót venni (ésszerű határokon belül), a kapott hangot jobban befolyásolja, mint a vas (persze az sem elhanyagolható). Nálam is volt már úgy cucc, hogy az erősítő 5öde volt a doboznak, mégis jó hangja volt (sztereóban volt)
A Zensor-t nem is te írtad, bocsi!
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #118891 üzenetére
Nyugi, én is lektorra szavazok
nem is egy kategória..
Arról tudsz-e hogy a németeknél és svájcban is hangfalszett de sokszor a frontok párja is gyakran 3-4 szeresébe kerül az erősitőnek? Ott ekora ajánlásssal koooperálnak. -
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #118891 üzenetére
Szerintem a vasam egész jó mozira és zenére is,várom az ellenkezőjét.
Csak bátran,nem vagyok sértödős.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#09634560 #118889 üzenetére
A kérdés 3 különböző 2-300e Ft-os szettre vonatkozott, Azért "szavaztam" a Lektor-ra, mert az "egy jó mindenes" (ami a másik 2-ről nem igazán mondható el). Ehhez viszonylag komoly AVR-t is lehet tenni, tehát dettó amit írtál, az erősítő vásárlásával kapcsolatban.
(az hogy Lektor vagy Zensor meg úgy is a dizájn meg az anyagiak döntik el szerintem)
Megjegyezném: tök jól elbeszélgetünk egy olyan valaki kérdéséről aki azóta sem járt itt.
A mozi vs. zene témát csak azért vetettem fel, mert tegnap szóba került, de "érdemben" szinte senki nem nyilatkozott, hátha ma .....
-
python1
veterán
Gyerekek!
Lényege a mozinak,hogy legyen odabaszós ne csak szóljon valami. -
törölt tag
válasz
Szerintem ne a (egyébként még nem létező) erősítőtől függjön az ajánlás, mert jelenleg a "kompakt" van
Ez így ebben a formában nem állja jól a helyét: mert ha van terv, tudva van a felhasználási terület akkor -főleg nagyobb kategóriákban, alsó-középtől- igenis számít az erősítő fajtája/minősége. nem lenne jó ha az erősitő tudásától kvalitásától eltérő hangfalszettel rendelkezne.
Természetesen szerintem.
És természetesen ne kötekedésnek vedd. Sőt bármikor szívesen leülök veled tapasztalatcserére.
Mozis-zenei hanghoz: mozin is semlegesnek kellene lennie a hangképnek, de megfelelő energia, dinamika és térleképezés kell tehát kis szinezés-elkenés még nem annyira katasztrófa mint zenei előadásmódban ezen nem azt kell érteni hogy zenei nem jó mozin, hanem hogy nem teljesen lineáris átvitellel (pl.szobaakusztika javitása céljából) is megoldhat jó térérzet és jelenlétérzés. Ennek -mozisabb-zeneibb hangzás- a minőség, erősitő felépitése-jellege és az árkülönbség a mérvadója. Természetesen szerintem! -
Valkűr
addikt
válasz
xtremetuning #118885 üzenetére
Ezzel az albummal elég jól lelehet tesztelni a Mozit zenével is...
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #118886 üzenetére
Milyen ventillátorok/pálesz?
Csak 50-es hazai szilva van,az se sokáig..
Majd hozol,amit akarsz...
-
xtremetuning
addikt
válasz
Nemir Ombe #118881 üzenetére
Szerintem túlkomplikálod.
Mozin is tesztelj zenei anyaggal. Minél valósághűbb a zenei eszközök hangja, annál közelibb lesz a mozié is.
És onnantól nem kell agyalni, mit akart a rendező.Oblivion : ne a drónokat próbáld, hanem a vihart. Ha vihar lesz a szobádban is, jól csinálsz valamit.
Minden filmben találsz természetes hangot, amihez tudsz viszonyítani. SZVSZ
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #118883 üzenetére
Várlak!
XT: . Ha vihar lesz a szobádban is, jól csinálsz valamit. Így van.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #118879 üzenetére
Mikor jössz át mozizni?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
nobeige #118876 üzenetére
Szerintem a hifi-t most ne keverjük ide, az azért (esetenként) más. Ott azért a legtöbb esetben (a hallgatott zenei stílustól függően) van viszonyítási alap. Hogyan szólal meg egy zongora, egy hegedű, az énekes hangja .... ez mind élőben is "csekkolható", ha veszed a fáradtságot és elmész egy koncertre.
A mozi ..... azért az egy kicsit más. (persze egyértelmű, hogy a lehető legnagyobb hűséggel és a lehető legkisebb torzítással kell(ene) visszaadni azt, de azért ez sem annyira egyszerű)
Példának okáért itt az általam korábban említett Interstellar. Sok embertől hallottam (ismerősi körömben is), hogy mekkora egy sz@r a hang, nem lehet érteni a beszédeket, túl sok a mély ..... nem hiszem, hogy a rendező ezt direkt így találta ki (a magyar hangsávot most hagyjuk) és emlékeim szerint a moziban sem volt túl sok a mély (pedig ott elméletileg sz@r a hang, de a beleim mégis a helyükön maradtak), mégis sok ismerősöm, helyenként elég drága rendszerén valóban rendesen csökken az "élményfaktor". Pedig itt nem belépő vagy középkategóriás cuccokról van szó, hanem helyenként drága, elismert márkák termékeiről, normális beállítással és lehetőségek szerint csillapított környezettel.
Akkor most a sokat fikázott "plázamozis" hangnak kellene a jónak lenni, mivel ott élvezhetőbb volt a hangzás vagy a (helyenként több milliós) semleges hangzásúnak mondott rendszerek hangjával lenne baj.
Hanghűség mozinál már egy bajosabb dolog. Gengszterfilmek lövöldözős jeleneteinél, autós üldözésnél még nagyjából OK, tudod hogyan kell(ene) szólnia a hangnak, de mi van az Interstellar űrhajós jeleneteivel, az Oblivion drónjaival vagy a Bosszúállók idegenjeivel. Ott milyen hangokat kellene hallani (értsd: visszaadni a rendszernek)
És itt (hozzáteszem: szigorúan szerintem) mérhető le egy olyan dolog, amit korábban említettem, hogy ha valami jó zenén (zeneibb, valósághűbb) az jobb mozira, mivel egy "valóságosabb" hangot tud visszaadni, ami zenén össze is mérhető akár az eredeti hangszerekkel/énekhanggal. Ezért is írtam, hogy vannak dobozok (általában az alsó/közép amerikaiak) amik mozira "látványos" hangot képesek produkálni, de zenén nem igazán tudják visszaadni a valós hangszerhangokat. Tehát ezek alapján melyik lenne jobb mozira a"mozis" vagy a "zenei" hangzás!!??
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #118879 üzenetére
Majd megoldjuk azt is,idővel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #118878 üzenetére
az a baj, h már hallottam a JLeket. nem az én ligám.
szerk: képen láttam egymás mellett a két motort. JLt ezzel nem lehet befogni. ahhoz sokkal komolyabb hangszóró kell. Okos a kiképzése, trükközik a gyártó, kihozta a cuccából a maximumot, de ha ennél jobb subot akarok, akkor zsebbe kell nyúlni. DE nem vagyok panaszkodós fajta, élvezem, amire van della. ha meg nincs arra della, ami megütné az igényszintet, akkor inkább a csönd
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #118874 üzenetére
Azért te sem panaszkodhatsz,majd!
-
Norbi 72
veterán
válasz
nobeige #118876 üzenetére
A gondot én ott látom, hogy egyfelől nehéz elfogadni azt, hogy nem az elektronikákat meg a kábeleket kell cserélgetni, ha nem tetszik a hang, hanem a hangsugárzók és a szoba környékén érdemes keresgélni, másrészt meg gyakori az a szerintem alaptalan elvárás, hogy mindig, minden úgyanúgy szóljon.
Amit kiemeltem,azzal nem értek egyet+vas és fal kombón sem,és nem csak azért,mert sok helyen nincs normális megoldás a rendszer elhelyezésére,hanem azért,mert egy komolyabb cucc bemérése pontosabb lehet a rossz körülmények ellenére.
-
nobeige
tag
válasz
Nemir Ombe #118863 üzenetére
Nem csak az általad "mozis hang"-nak nevezett reprodukálás célja a rögzített anyag torzítások nélküli visszaadása, hanem a hi-fi célja is ez.
Ehhez adottak és könnyen hozzáférhetőek az alacsony torzítású és egyenletes frekvenciamenetű erősítők, a/d konverterek, normálisan elkészített kábelek.(Normális = nem szed össze elektromos zavart és nem változtatja meg a frekvenciamenetet.) Az erősítők szükséges teljesítményét természetesen az adott helyen elérni kívánt hangnyomás határozza meg.
Sajnos a termek/szobák és a hangsugárzók erősen rányomják a hangra a bélyegüket, ezért a helyiségeket lehet akusztikailag kezelni és hangsugárzóból is érdemes olyat választani, ami a lehető legkevesebbet vesz el és tesz hozzá a jelhez. Sajnos a hangsugárzóknál fokozottan igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve...
Aztán ha nem tetszik az, ahogy szól egy adott felvétel, akkor lehet tekergetni gombokat, vagy tudomásul venni, hogy a felvétel ilyen és ha sikerül, akkor ezzel együtt élvezni a műsort.
Szóval, szerintem, a visszaadó láncnak annyira semlegesnek kell lennie, amennyire csak gyakorlatilag lehetséges. És ha ez megvan, akkor lehet ettől - alkalmanként, ha igény vagy szükség van rá - eltérni. Egyébként meg hagyni kell érvényesülni a rögzített anyagot.
A gondot én ott látom, hogy egyfelől nehéz elfogadni azt, hogy nem az elektronikákat meg a kábeleket kell cserélgetni, ha nem tetszik a hang, hanem a hangsugárzók és a szoba környékén érdemes keresgélni, másrészt meg gyakori az a szerintem alaptalan elvárás, hogy mindig, minden úgyanúgy szóljon.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #118874 üzenetére
Rossz vagy!De igazad van!
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #118872 üzenetére
Legalább egy apró dologban...remélem nem baj...
Tudom.
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #118870 üzenetére
Elméletben a subjaid alá tudok menni..
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #118867 üzenetére
Az enyémet,vagy Nolanét?
-
Valkűr
addikt
Jah... és azt ki fogja tudni megmondani a hangmérnök mikor keverte mire is gondolt, mi volt az elképzelése, mit akart kihangsúlyozni? Mozin a dinamizmus baromi fontos, szerintem az egyik legfontosabb része a mozinak, a tiszta torzitásmentes elsöprő dinamika. Ellenben , ha ez nincs meg akkor kérdem én egy robbanás, miként fog szólni az adott rendszeren, vagy egy fegyver hangja, puska, pisztoly etc..Ezeket a hangokat szinte biztos vagyok benne, h a hangmérnök is kiemeli, hisz másként a büdös életbe nem lenne az a rendszer ami ezen dolgok eredeti hangjából akár egy kicsit is visszaadna. Aki lőtt már éles fegyverrel az tudja miről beszélek, hallgassátok meg a FaceOff-ban vagy a Sakál cimű filmben ezeket a jeleneteket mikor lőnek. Hallottam már ezt belépő szintű rendszeren és hallottam már a sajátomon meg ettől jobbon is. Egy belépő kategóriás rendszer mindent visszaad ebből csak azt nem aminek szólnia kellene. A nagy Martin Loganokkal és az Anthem elő végfokkal kegyetlen volt, persze mély is volt mellette kettő.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #118866 üzenetére
Bírom a csávó önbizalmát
.
(#118850) BBéci : Hallom, beszóltál, hogy nem tudod nálam vagy ott az 'igazibb' Marcus Miller ?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Christopher Nolan meghallgatná/nézné a csúcsszuper több millás rendszereden az Interstellar-t és ennyit mondana "mi ez a sz@r, én nem ezt csináltam".
Lehet,hogy nálam elismerően csettintene!De lehet,hogy ez is kevés volna neki.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Rosszabbat mondok : én nem csak mozin törekedtem erre, hanem sztereón is.
-
Nemir Ombe
addikt
Kicsit elmélkedtem a tegnapiakon (mozis hangzás) és arra jutottam, hogy ha nem az a "mozis" hangzás, amit az emberek a moziban hallanak, akkor mi. Moziba azért járunk mert bazinagy a kép és "jó mozis" a hang.
De akkor hogy is van ez!!?? Valakinek ez jön be, valakinek ez egy trágya, valaki meg épít magának otthon valamit és arra mondja, hogy az az igazi mozis hangzás.
Akkor hogyan is lehetne ezt meghatározni. Biztos, hogy az árral (egy darabig) egyenes arányban nő a kapott hangminőség (utána csökkenő arányban
), de mi van, ha van egy tutijó rendszered és a hangmérnök/rendező/zeneszerző mégsem így képzelte el!? A példának okáért következzen egy hülye példa: Christopher Nolan meghallgatná/nézné a csúcsszuper több millás rendszereden az Interstellar-t és ennyit mondana "mi ez a sz@r, én nem ezt csináltam".
Ez nagyon is elképzelhető lenne, mivel lehet egy rendszer bármennyire drága, bármennyire jól marketingelt vagy agyonhype-olt, ha a hanganyagot egy teljesen eltérő karakterű rendszeren keverték/monitorozták, akkor a büdös életben nem lesz olyan hangja, mint amit ott a stúdióban kitaláltak/megálmodtak/kikevertek/visszahallgattak.
Tehát szerintem (ismétlem: szerintem) az igazi jó "mozis hangnak" neutrálisnak, teljesen semlegesnek, természetesnek kellene lennie, hogy azt a "valóságot" adja vissza, amit a rendező ott és akkor megálmodott.
Most már csak egy kérdés(em) maradt: ez a hang vajon kinek tetszene?
-
tomic
addikt
Én Denon 4310 és Arcam 400 hallgattam,használtam Lektor 8-asokat. Zensort "csak" boltban MM-ban hallottam. Egyértelmű,hogy ha újra ez a két példány közül kellene választanom a Lektort választanám. De ez csak az én véleményem.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #118859 üzenetére
Ilyenkor az a kérdés,kinek mi a jobb: A szvsz túlárazott lektor,vagy a Zensor?
A vas kérdés meg egy új téma..
és a nagyobb vassal nem a jobb doboz szólna jobban!!??
Valószínűleg igen.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118858 üzenetére
Nem is a 40 ropi a lényeg, amit előtte írtam. Azért az a + 50% felár nem véletlen a listaárban. Ne a jelenlegi kifutó árát nézd, mert az nem ad valós képet.
(valójában mindegyiket együtt meg kellene hallgatni egy hozzá illő erősítővel a fer vélemény miatt, de pl. a Zensor-t egy Denon 7200-al, a Lektor-t meg egy 1100-al, az minden lenne csak nem valós ....de vélemény
)
Szerk: .... és a nagyobb vassal nem a jobb doboz szólna jobban!!??
-
Norbi 72
veterán
válasz
Ebben az esetben 40 ropi nem pénz a különbözetért.
Meg kell hallgatni őket,és kész.
Azt se felejtsük el,hogy később szvsz nagyobb vasra váltana,mert így lesz.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118855 üzenetére
Itt az lenne a lényeg, hogy aki érdeklődött egy kompakt rendszerről váltana és a dobozokkal kezdené.
Szerintem ne a (egyébként még nem létező) erősítőtől függjön az ajánlás, mert jelenleg a "kompakt" van. Úgy lenne fer egy ajánlás, ha "azonos feltételek" mellett hallott hang alapján történne. Ebben az esetben pedig vsz. a Lektor lenne a jobb és nem utolsó sorban az olcsóbb is.
(arról nem is beszélve, hogy bármelyik szett is lenn valszeg jelenleg a "kompakt" hajtaná, de ha nem így van akkor javítson ki már valaki
)
(#118856) blakey
Ha a "mi mennyi" döntő akkor is Lekto győzőtt, 500e listaár helyett 299e. A Zensor 7 5.0 listaára 340e, akciós ár 340e. Szerinted melyik a jobb és melyik éri meg jobban!?
(de persze ízlések és pénztárcák ....)
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #118854 üzenetére
Hát,végülis mondasz valamit,mert a lektort(6-ost,a 8-ast más vassal hallottam,az már komolyabb)X1000-essel hallottam,nem tudom,milyen kábelezéssel,a Zensort LX60-assal,a kábelezést meg a tulaja elmondja majd.
Abban a formában nálan a Zensor(7) volt jobb.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bendeguz76 #118852 üzenetére
Én hallottam őket,de lektor helyett inkább Zensorra voksolok,Dyna is jó,de meg kell mindet hallgatni,a saját fülednek higgy.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #118823 üzenetére
Kíváncsi vagyok, a hétfőihez képest mennyit változott a hangzás? Valamikor a hétvégén meghallgatom.
-
Nemir Ombe
addikt
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #118843 üzenetére
50-es center,4db 9-es doboz,többi az apróra,meg is vagy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118841 üzenetére
De szerintem már azért túlzás lenne. Persze vannak "extreme" példák/esetek is!
Reference 7. A "kínozni"-t úgy értem, hogy a mozi, az legyen mozi, legyen hangos, legyenek egyforma dobozok (lehetőleg monitor "jellegű") és dolgozzanak rendesen a hangszórók. Erre egy kicsit sajnálnám a ref.-eket és nem is szeretnék belőlük 7db-ot venni (plusz a plafonra se tudnám feltenni az Atmos-hoz
)
-
allein
addikt
Üdvözletem mindenkinek. CA 752BD lejátszó vásárlását fontolgatom
Van lehetőségem megvásárolni UK-ban, több mint 100.000 forinttal olcsóbban mint itthon. Zsír újonnan, CA dealer üzletből. Kérdésem: származik-e bármi hátrányom ha kint veszem meg és nem itthon?
Szerk: jó lenne tudni, hogy ugyanúgy mindenevő a CA is hálózaton mint a mostani A-410 Popcorn
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #118840 üzenetére
de azért a Ref.-ből egy 7.x vagy egy Atmos már eléggé "túlzás" lenne.
Szerintem egyáltalán nem túlzás.De kérdezd meg XT-t.
Egyébként melyik ref.?És hogy érted azt,hogy kínozni?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118839 üzenetére
Nem nem elég jó, hanem feleslegesnek tartom. Nem akarom mozival "kínozni".
Mozira kisebb szériás frontok/további dobozok vannak/voltak, most meg a beépített/beépíthető cuccos a következő.
(tudod: mozin az az ideális, ha minden hsz egyforma, én ezt próbálom is betartani, de azért a Ref.-ből egy 7.x vagy egy Atmos már eléggé "túlzás" lenne.
)
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #118838 üzenetére
A sztereó teljesen külön van, külön frontokkal
2 pár front van nálad is?A reference nem elég jó mozin?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118837 üzenetére
A sztereó teljesen külön van, külön frontokkal, a Yamaha-t csak végfoknak használom, a mozi dobozok megint teljesen külön, csak az AVR közös (előfoknak is használom a sztereóhoz)
(moziszobát építeni, az nem kihívás.
Egy normál nappalit úgy megcsinálni, hogy jó legyen mozin, zenén, de egyben az élettér és a mindennapi használhatóság is megmaradjon, na az már igen!
)
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #118829 üzenetére
Jó kis cucc.
Külön moziszoba,vagy a sztereó a front végfok mozin?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #118826 üzenetére
mihez képes nem jó sztereon.....
Fontos felvetés, nem lehet megfogalmazni, amire azt mondom nem elég jó sztereón, így nem is érdekel, más röpködhet vele örömében. Ahogy a mozihang fogalmát sem lehet kérésre megfogalmazni, max körülírni. Annyit lett volna fontos tisztázni, hogy nem az amit itt elég sokan gondolnak vagy hintenek. Nem szitokszó, nem csörömpölés, nem túlzó mélyek és a szokásos részlettelen, precizitást nélkülöző tér... De már magamat is meguntam.
(#118823) xtremetuning
Gravity Atmos edition-t neki,
számomra maximálisan megbízható emberek istenítették az installációt. Egyszer el kell menjek meghallgatni...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pepszi #118834 üzenetére
Ha ez alapján választasz sztereó vasat az legalább akkora kompromisszum mintha mozierősítővel zenélnél.
Ráadásul talán még ezeknek a nagyobb AVR-eknek jobb is a DAC-ja mint az ilyen mindent tudok de semmit sztereó cuccoknak.
Na jó elsőre nem néztem meg miket említesz. De az első felét tartom. -
Pepszi
tag
válasz
Tamoo #118832 üzenetére
CA dacmagic-em van jelenleg, csak néha kényelmetlen a három ütyüt (dac,mozivas,stereo) kezelni,
és néha megindul a fantáziám mit lehetne egyszerűsíteni.
Arról már lebeszéltetek, hogy a mozi/sztereo vonalat egyben akarjam megoldani.Amibe minden funkciót megtaláltam az pl. a pio A-70 de nincs használtan féláron
Még a CA Azur 751-en láttam USB audio bemenetet. Ezt valaki hallotta esetleg valamilyen rendszerben zenélni?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
mézespálinka #118830 üzenetére
Ha “alap” dobozaid vannak akkor a 329. Legalább 2 évig nem lesz vele gondod mert garis.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pepszi #118831 üzenetére
Jobban jársz ha külön DAC-ot veszel. Ami többnyire sztereó erősítőkben van az ahhoz elég, hogy a tv-t rádugd, ha zene a cél ahhoz kevés.
120-130-tól kezdődnek olyan erősítők amiknek van számodra megfelelő végfok bemenete. Alatta még nemigazán találtam.Pl néhány példa. Denon PMA-15xxAE, MF M3i, Indiana Line PURO, Creek Evo, Arcamok közt is találni.
-
Pepszi
tag
sziasztok,
van esetleg ajánlatotok olyan sztereo erősítőre, amiben van zenére megfelelő dac, tehát digi bemenetek és main in bemenet is a mozi front végfokainak? -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Gyors segítség kéne (tudom, hogy ez bőven belépő-szint, de gondoltam itt is megkérdezem, fontos lenne az infó)
Ha csak az alábbi két erősítő közül kellene választani, melyikre voksolnátok?
Pioneer vsx-520 vagy Pioneer vsx 329?
(az 520 használt, nincs garanciája már, a 329 új, garanciával)
Köszi! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118788 üzenetére
Jelenleg van nálam dobozokból Chrono SL/CL, Vento és Reference. Mozira egy 7009 van, sztereóra meg egy A-S1000
Jelenleg átépítés alatt áll a cucc, Canton InWall-ból (9xx), akarok összerakni valami Atmos-t, elég volt a "mindeféle" dobozokból, minden megy a falba.
Jelenleg semmi nem végleges, csak az hogy zenére marad a yami + ref.
-
xtremetuning
addikt
válasz
#75912448 #118824 üzenetére
Azért a Synthesis külön kategória szvsz. Otthoni mozira gyártott koncert kihangosítás.
Amiről itt a srácok beszélnek, az, hogy ami nem elég részletező sztereón, az mozihoz is gyengusz LEHET !
Sarkosíthatunk jobbra-balra, én inkább azt mondanám, ami sztereóra elég jó, az tökéletes lehet mozira is.( Amennyiben nem kritérium a terhelhetőség és dinamika, mert mozihoz az ÉN véleményem szerint az elengedhetetlen ! )
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #118824 üzenetére
namost akinek otthon van egy nagyon jó sztereoja, az nem is várja el, h úgy szóljon egy mozicucc,mint az otthoni nagyon jó sztereoja. mozicucctól bőven elég, ha nincs semmi zavaró hibája. igy értsd, h nem jó sztereora. nem érint meg, stb..
azért, ami cuccokat olvasok az átlag mozisoknál, h milyen daca van, egy ssp220, egy xmc-1 bőven jobb forrás lenne sztereon is. nem idegesit, felismerhetőek a hangszerek, énekesek, némi szinpada is van. szóval mihez képes nem jó sztereon.
-
afiaf
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan el szeretném adni a jelenlegi erősítőmet (Onkyo TX-SR508). Tudnátok ajánlani a mostani felhozatalból hasonló árfekvést képviselő erősítőt? Blu-ray, PS3, zene, kb. ezekre kellene, 100 ezer környékén ideális esetben.
Illetve kb. milyen árat lehetne most kérni érte, 5 éves erősítőről van szó.
Köszi a válaszokat!
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #118823 üzenetére
Nemrég itten aszonták ami nem jó sztereóra, mozira is rossz lesz. No ugye mégsem, de kiszálltam témából. Picit kívülállónak érzem magam, különösen ebben a témakörben. Sokcsatornás sztereósok között.
-
-
[CS]Blade2
addikt
Lenne egy saját kérdés és egy ismerősnek kellene valami ajánlat:
Van egy Pana HT845 5.1 (hátlap) [sub hátlapja] ami egy Pana CRT TV-hez kapcsolódik scart-on, de alig van használatban, a számítógépnél jobban ki tudnám használni. A gépben Asus P5B lap van, nincs dedikált hangkari, csak az integrált csoda.(hátlap)
A kérdésem, hogy hogy lehetne összekötni, valamint lenne-e értelme?Ismerős most vett TV-t, egy LG 60UF850V-t, ha jól emlékszem, és keveslik a tudását hangzásban. Filmet néznének rajta 90%-ban a tv saját lejátszóján külső HDD-ről, valamint HDMI-n keresztül 10%-ban lóg rajta egy belépő szintű Dell noti.
Az első hsz-t majd megmutatom nekik, hogy miről lenne szó, hogy valamennyire képben legyenek, mit hova, hogy kell elhelyezni a hangfalakat, stb. Addig annyi kellene, hogy tudják, hogy kb mi az a minimum, amit érdemes venni, + néhány bestbuy rendszer. Blu-ray lejátszóra valószínűleg nincs szükségük. 7.1 felől érdeklődtek, de szerintem 5.1 lesz a vége. Valszeg nincs speciális igény, szóval ne abban gondolkodjunk, hogy +10%-ért fognak spéci vezetékeket venni és legózni sem fogják a rendszert. -
Valkűr
addikt
válasz
xxlongikaxx #118817 üzenetére
Talán idehaza rálehet fogni, h nincs rá akkora igény mint külföldön és pénz sincs annyi mint pld. Kanadában ,ahol évente megrendezik a Nemzetközi filmfesztiválokat ami miatt a minőség talán jobban el is várható mint itthon.
Én a mai napig, ha moziba megyek ami nagyon ritka a képméret miatt teszem, az amit itthon nem tudok megoldani sajnos.
-
törölt tag
válasz
xxlongikaxx #118817 üzenetére
Hangért nem is érdemes magyar moziba menni. Inkább elrettentő példa egytől egyig.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
Vikthor #118812 üzenetére
Magyarorszagon ritkan jarok moziba, evente jo ha ketszer, azt is videken ugyhogy eleg szukos a valasztek. Kulfoldon sem jobb a helyzet, mert itt is szinkronozva van minden, de lehet talalni eredeti nyelvu filmeket. En mar nagyon regota nem nezek szinkronosan semmit, nalam a filmes muveszettel teljesen ellentetes az hogy egy szinesz jatekat ujra szinkronizaljuk. Mindenesetre a Mad Max Atmosban nagyon durva volt, mikor a film elott az Atmos intor lement azt sem tudtam honnan szedjem ossze az allam.
-
hm15
senior tag
válasz
xxlongikaxx #118809 üzenetére
Igen, Ausztriában is van jó Atmos mozi. Magyar mozi még közepes hanggal sincs, sajnos.
-
^Boss
őstag
Hello!
Wharfedale Vardus 5.0 szetthez milyen új erősítőt ajánlotok?
jelenleg egy Denon 1413-mam van hozzá, de ezt szeretném cserélni, mert
-kevés a HDMI rajta (nekem 4+ kéne)
-nincs hálózati támogatása
-úgy érzem a hangfalakban több van
-stbDenon vonalon szívesen maradnék.
köszi
-
kigyi_23
addikt
válasz
Vikthor #118800 üzenetére
A zalaegerszegi CinemaCity-ből olyan sápadt arccal jöttem ki amikor először bent jártam, hogy megkérdezték jól vagyok-e, pedig csak elszörnyülködtem azon amit hallottam, meg láttam (és nem a film volt rossz). Homályos, szürke kép. Mélyek teljes mértékben hiányoznak, de van valami, mert amikor mélynek kellene lenni ott hallom, hogy valami zörög csak mély hang nem jön. Magasak is gázak a közepek meg recsegésig vannak tolva... Ennyit a minőségi moziélményről. A hónap végén tervezünk SW régi részekből egy vetítést itt nálunk. Még a rendszer nincs meg hozzá, mert sajnos 50-70nm körüli a helység és az enyém oda kevés, de majd valamit összerakunk, biztos vagyok benne, hogy 100x jobb lesz mint a cinemacity-s élményvetítések
-
Valkűr
addikt
válasz
Vikthor #118807 üzenetére
Igen sajnos..Itt egy kiragadott részlet mikor egy hazai beszámol a moziról:
( Az épületnek saját bárja, étterme, virtuális játékszalonja és kibérelhető buli-terme van, s ekkor még be sem mentünk az auditóriumokba. A Colossusban egyszerre 18 vásznon 5290 ember nézheti Hollywood legújabb csodáit. Mindezek fölött még ott van a 256 férőhelyes IMAX mozi, ahol a 15x30 méteres vászon (ami körülbelül háromszorosa az átlagmoziénak) teljesen körbeöleli a félig fekvő, félig ülő helyzetben levő nézőt, amint teljesen belefeledkezik az IMAX filmek három dimenziós varázsába. Csoda hát, hogy rövid hat hónap leforgása alatt egy millió ember jött el filmet nézni a Colossusba (s ekkor még a nem-filmes szórakozásra betérőket nem is számoltuk)
De Torontóban nagyon jó mozi volt még Planet Hollywood is...
-
válasz
xxlongikaxx #118809 üzenetére
cinemacity.hu oldalon ott van a feliratos fül, az kilistázza az eredeti hangos filmeket, persze nem annyi van mint a szinkronosokból sajna de van... Ezért kell/érdemes nyelvet tanulni, mert akkor megkapja az eber a mozikban a "legjobb" minőséget...
najó meg más miatt is, de úgy vélem az angol olyannak kéne legyen mint a magyarnak, második anyanyelvnek, annyira nyilvánvaló szerintem. És e mellé egy másik nyelvet még. Csak magával baszik ki az ember, ha nem tud nyelveket.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #118804 üzenetére
Ennél még nagyobb durranás volt a Trinnov JBL új proci, CEDIA 2015-ön állítólag állva hagyott mindent ami ott élt és mozgott. Erre igazán kív lennék, Atmos és tsi-val is.
-
xxlongikaxx
aktív tag
-
Nemir Ombe
addikt
Azt kellene figyelembe venni, hogy a legtöbb ember számára a "populáris mozis hang" a plázamozik hangját jelenti, ez a viszonyítási alap, mert ez a "mindenki számára elérhető" mozi hangzás.
.... és ennek fényében. Ha azt nézzük milyen a mozik hangja, akkor egyértelmű, hogy harsány, kissé talán "visszhangos", nem rendesen csillapított, kiemelt beszédhangokkal, csattogó magasokkal, valódi sávszélek nélkül. .... és hangos.
Namármost, ha azt nézzük, hogy az otthoni szórakoztatásban, mi az ami hasonló hangot tud produkálni, akkor ezek általában az "amerikaiak" (szigorúan az alsó és közép réteg, a felső kategóriákba ne menjünk bele, nem sokan vásárolnak olyat és a kishazánkban is elérhető gyártókat nézve) ezek közül az élvonalba tartozik a Klipsch és a JBL. Náluk mondhatni ez a hangzás már védjegy, de ide sorolható még a Polk, a Boston és a Bose is, igaz kicsit finomabb karakterben (aki hallotta tudja miről van szó, aki nem az pedig hallgassa meg) Szerintem abban sokan egyetértünk (vagy nem), hogy az "amerikainak" mondott hangzás egy kicsit erőszakos, dinamikusnak ható, kissé csattogó magasak, nincs bennük "igazi finomság", mintha kiemelnék a hangból az "effekteket". Tény, hogy ez egy nagyon "látványos" hangzás, de vajon mennyi köze van a valósághoz.!? .... és hosszútávon mennyire hallgatható.!?
A filmekben pl. egy kocsi ajtajának becsukása néha már egy kisebb robbanásra emlékeztet, a 9mm pisztolylövés egy légvédelmi gépágyú hangját veri, vagy egy leeső tárgy egy becsapódó aszteroida hangját idézi.
Tehát ha valakinek ez tetszik, akkor ám legyen, de az is legyen világos, hogy ez nem a valóság. Ez egy felturbózott, az érzékekre kihegyezett "effektorgia". Valaki ezt a hangot szereti, van aki természetesebbet. Ezzel nincs is gond, csak hát a "bekategórizálás". Mozi, zenei, mindenes, stb.
Minden gyártónak vannak, ilyen és olyan hangú dobozai, de azért arra figyelnek, hogy ez egy bizonyos "karaterhatáron" belül legyen. Egy "amerikai, mozis hangzású" szett lehet nagyon jó populáris akciófilmeken, de egy sok.egyes jazzkoncert már nem biztos, hogy élvezetes vele. Egy "zeneibb" hangú szetten az akciófilm effektek, biztosan nem ütnek akkorát (vagy ha igen azért sokat kell már fizetni), de valóságosabb hangzást kapunk, egy koncert vagy egy dráma is jobban átjön, több finomabb részlet jelenik meg, bár nem annyira "látványosan".
Azt mindenkinek magának kell(ene) eldönteni, hogy neki melyik tetszik, mire van szüksége. pl. "jó mozit" lehet már csinálni egy alsó közép kategóriás Onkyo + Klipsch szettel, de egy "finomabb" jazzkoncertre, már ezekből igen csak a felső kategóriában kellene keresgélni (pl. Onkyo 5xxx + Klipsch Palladium). Viszont egy ha egy másik gyártó termékeit nézzük ott már az alsó közép kategóriában is találhatunk jó hangú párosokat "jazzkoncertre", de ugyanez akciófilmeken már nem fog annyira "fényesen" teljesíteni (pl. Marantz 5xxx/6xxx + Dali Lektor)
Mindezek alapján lehet (sőt már állítottak is fel) kategóriákat felállítani arra, hogy "németes", "angolos", "focalos", "mozis", "zenei", stb hangzás, de itt a lényegnek annak kellene lenni, hogy elsősorban ki mit preferál, mire van szüksége és mit szeretne végeredményben elérni. Ezért írtam már korábban is, hogy azért annál a 2-3 típusnál több létezik, mint az "aktuális kedvencek" és több esetben egy más gyártó/típus választásával olcsóbban vagy ugyan annyiért jobb hang érhető el, a "felhasználó" számára. Néha még extrém párosítások is nagyon jó hangot szolgáltathatnak. A lényeg sok mindent meg kell hallgatni!
(megjegyezném: szigorúan saját tapasztalatokon alapúló magánvélemény és amennyiben általánosításokat tartalmaz, az azért lehetséges, mert nem volt kedvem tovább "pötyögni", elég hosszú lett így is
)
-
válasz
Valkűr #118803 üzenetére
magyar mentalizmus, a kommunizmus hagyatéka... jól megmaradt az emberekben, még mindig érezni a hatását.
Én anno Londonban láttam az Odeon moziban a Saving Private Ryan-t mikor új volt, én azt nevezem mozinak. Hang és képminőség jeles, ott van értelme az ívelt vászonnak, nem úgy mint a mai TVken 55-60 colosoknál...
-
tremt
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Régi kompakt házimozirendszert szeretnék viszonylag normálisabbra cserélni. Első körben hangfal szetteket nézegettem (mélynyomó, erősítő még második kör, ha már tudni mit kell meghajtani). 200-300 közötti dolgokat nézek már egy ideje és leszűkült a kör egy dobogós mezőnyre. Erről szeretném kikérni a véleményetek, esetleg ha van más akkor ajánlásotokat
Van egyszer egy Dali Lektor 6 5.0-ás rendszer, aztán egy JBL Arena 180 5.0-ás és egy Dynavoice Challenger M-65 EX v4 5.0-ás.
Alapjában mozizásra lesz a dolog, csak néha kalandozok el zenei irányba, akkor viszont erősen jazz és társai. De nem is várom el, hogy ilyen árban ezt a zeneiséget kiszolgálja, szimplán a kategória jobbját keresném
Előre is kösz a segítséget!
Attila
-
Valkűr
addikt
válasz
#75912448 #118802 üzenetére
Igen erről az oldalról megközelítve lehet benne valami, jómagam is külön rendszert használok sztereóra. De nekem kicsit mások is az elvárásaim a kettőt összehasonlítva, bár mozin ugyan olyan fontosnak tartom a részleteket, és a tiszta erőlködés mentes hangzást, mindamellett nyilván a zenei részletek sokkal kifinomultabbak
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #118802 üzenetére
5 percre vannak tőlem, el kéne menni
miért kéne más kábel sztereon? legjobb kábel, aminek nincs hangja.
én ugyanazon az előfokon-végfokon át küldöm a hangot mozin is, mint, amivel zenét hallgatok. kérdeztem az embereket anno, amikor hifibuzulás volt nálam, hogy az a 10 ember hall-e bármit abból, hogy más szintű a front, mint a többi, és mindenki mondta, hogy semmit nem venni észre.pedig hát réz kábelek a mozin, elővégfok között olcsó kábelek, hangszórók kisebb kategóriából. végfok egy visszacsatolt félvezetős.
sztereon meg nem réz kábemeim vannak, csöves előfok, csöves táppal, és visszacsatolatlan félvezetős a végfok. enné különbözőbb akkor lenne, ha nem focalok lennének mindenütt. a mozi csatornák hibáit tök ügyesen kieqzta a denon is, most az emo is. -
-
törölt tag
válasz
Valkűr #118799 üzenetére
Ahogy az is nagyon nagyon tág fogalom a mozirendszer miképp szól "jól sztereón". Abban a környezetben, helyiségben, láncban, akusztikával, ahogy a mozi ki lett szolgálva, lehet egyáltalán jó sztereóról beszélni? Ezért említettem tegnap, hogy nem érdekel mit művel sztereón a rendszerem, a lánc egyetlen eleme sincs sztereó alá rendelve, arra külön helyiséget, eltérő méreteket, más forrást, más kábelt, más dobozt képzelek el.
Ha öszvér megoldásban gondolkodnék, valahol valami csorbát szenved. Házimozi stúdióban lesz bemutatója ennek a rendszenek:
Front: JBL Synthesis 1400 Array
Center: JBL Synthesis 880 Array
Háttér: JBL Synthesis S4Ai
SUB: JBL Synthesis 1500 Array
Processzor/előfok: JBL Synthesis SDP-45
Végerősítő: JBL Synthesis S5160
Szobaakusztika korrektor: JBL Synthesis SDEC-4500
Projektor: SIM2 M.150
Vetítővászon: Stewart Filmscreen FirehawkValószínűleg párját ritkító mozin, de ezen sem sztereóznék, valószínűleg ahol elhelyezném, ahogy kiszolgálnám, értelem sem lenne. Ugyanúgy leválasztott rendszert erőltetnék. Talán még a sztereóról jövők többsége ugyanazt a hangzásvilágot keresi sokcsatornával, ezért van némi félreértés.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #118793 üzenetére
4308as denonról xmc-1-re váltva élethűbb lett. jobb szövegérthetőség, kivehetőbb háttérneszek, jobb mély. nomeg a felbontása miatt a drámaiság nőtt. feelingje hasonlóan jó, hangszerhangok a jókora felbontásnövekedés miatt szintén előrelépés volt.
én nem tudom igazán definiálni a mozis hangot. utoljára, amikor moziban voltam, akkor mély 40Hzen levágva, torz magas, rossz szövegérthetőség, és nulla jelenlétérzet. nem is a dinamika-arányokkal volt a bajom, annál rosszabb volt, minthogy ilyenre figyelhessek.
ha a forumok által definiált mozis hangot próbálnám elképzelni, akkor a sok,pontatlan mély, sok magas, jó torzan, hangosan, keményen jelzők jutnak eszembe. és a felbontást keverik a sok/torz magassal. no, és a dinamikaarányok totál felborulva. neszek üvöltenek, stb. Utóbbi miatt receptre kéne felírni a híd kapcsolású cuccokat. obelisk, pl..nem érdekel, h ki hogyan itéli meg az xmc-et. ha megkérdeznek, h mi a véleményem róla, azt azért elmondom, h szerintem a hazai listaárért is jó vétel. ha bedöglene, nagyon esélyes, h ugyanezt venném.
a subcsere igazából azért történt, mert szerintem az akciófilmes mozihoz nem árt a jól definiált, és nagyon erős mély tartomány, ami képes a levegőt is megmozgatni. nálam nagy a tér, és hiába száraz, pontos, és általában erős a régi, de abban reménykedem, h több levegőt mozgat majd az új. remélem cserébe nem lesz lomha, mert akkor kardomba dőlök. anno a klipsch subom egyedül több levegőt mozgatott, mint most kettő, viszont pontatlan, brummogós, olyan egyhúros basszgitár volt. szóval nehéz ügy. nemtom, h lesz-e viz a medencébe, de, most már ugrottam.
furi egyébként, ha nem akciófilmről van szó, hanem pl családi filmről, akkor én kevéssé érzem túlkevertnek a hangot, mint nagyon sok sztereo zenei felvételnél. a leggyengébb láncszem sztereoban a műsorforrás/és ebben főleg a hangmérnöki munka. mozinál mintha jobb lenne az arány.
Talán még a sztereóról jövők többsége ugyanazt a hangzásvilágot keresi sokcsatornával, ezért van némi félreértés. Magam részéről vállalom, hogy így van. talán azért is vált be ennyire az emo. a front része pl egy rendes, normális sztereo dac.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest